unnamed file 19 7

Outfit | Tweedehands jurk en schoenen van Koningsdag

 • 21 mei 2017
 • 38 Reacties
Categorieën: Outfits

Laatst liet ik mijn aankopen van Koningsdag zien op mijn blog. Ik vond daar niet alleen leuke boeken en frutsels voor in huis, maar ook gave jurkjes en een mooi paar schoenen. Meerdere mensen waren benieuwd naar outfitfoto’s (zo lief!), dus schakelde ik mijn moeder in om mijn outfit op de gevoelige plaat vast te leggen. Kijk je mee hoe ik mijn jurk met polokraag en gebloemde laarzen combineerde?

outfit jurk polokraag laarzen tweedehands

Warm vest in de lente?

Het leek afgelopen zondag eerst best wel zonnig, maar ik vond het kouder dan ik had verwacht. Daarom trok ik ’s ochtends met een beetje tegenzin toch maar een warm vest uit de kast. Ik moet toegeven dat ik ook wel een koukleum ben, dus zo’n vest is voor mij absoluut geen overbodige luxe. Ik combineerde het warme vest dus met mijn jurk van Zara met polokraagje, die ik tweedehands (maar met het kaartje er nog aan!) kocht op Koningsdag. Je kunt het op de foto’s misschien niet zo goed zien, maar op het jurkje staan vliegende vogels. Door die vogels in combinatie met het kraagje kon ik deze jurk absoluut niet laten liggen. Oh ja, en hij kostte maar €7,50. Nog een pluspunt!

outfit jurk polokraag laarzen tweedehands

Jurk: Zara (tweedehands) // Jas: Bershka // Vest: New Yorker // Schoenen: tweedehands // Legging: Zeeman.

De outfit

Verder combineerde ik mijn outfit met mijn nieuwe pastelroze zomerjas van Bershka, die ik al eerder in deze outfitpost liet zien. Ik ben zelf helemaal weg van deze trenchcoat en vind hem ook wel leuk staan in combinatie met het jurkje. Verder draag ik onder mijn jurk weer een van mijn favoriete leggings. Daar heb ik inmiddels een hele voorraad van liggen, maar ze zitten gewoon zo fijn. Ook de laarzen komen van Koningsdag en vind ik echt een gouden vondst. Ik heb er inmiddels al heel wat kilometers met veel plezier op gelopen. Ik vind ze stoer en een tikkeltje chic tegelijk. Ik denk niet dat het schoenen zijn om op mijn eerste werkdag mee naar kantoor te gaan, maar voor een heerlijke weekenddag zijn ze prima.

outfit jurk polokraag laarzen tweedehands

Jurk: Zara (tweedehands) // Jas: Bershka // Vest: New Yorker // Schoenen: tweedehands // Legging: Zeeman.

Mijn poseerstruggles 

Dat poseren blijft trouwens wel een dingetje, hoor. Het is gewoon niet bepaald mijn grootste talent. Dat komt deels door mijn onzekerheid, maar ook doordat ik vaak een beetje inspiratieloos ben wat poses betreft. Ik weet vaak niet zo goed wat ik met mijn handen aan moet, hoe ik mijn mond moet trekken en of ik mijn hoofd schuin of juist recht moet houden. Mocht je nog tips hebben, laat het me weten! Ik sta voor nu toch nog steeds iets comfortabeler achter dan voor de lens, denk ik. Maar voor een blogartikel heb ik graag iets over!

outfit tweedehands laarzen koningsdag

Nieuwe oorbellen

Ten slotte draag ik de nieuwe oorbellen (gouden veertjes), die ik laatst bij AliExpress voor weinig geld kocht. Ik ben zo iemand die bijna elke ochtend vergeet om oorbellen in te doen. Toch probeer ik er de laatste tijd iets vaker aan te denken, want ik heb inmiddels heel wat leuke oorbellen liggen. Deze minimalistische oorbellen vind ik ook erg mooi en probeer ik nu regelmatig in te doen. De foto hieronder is trouwens wel een leuk zoekplaatje geworden: zoek de oorbel tussen de haren. Ach ja, dat heeft ook wel weer wat.

outfit oorbellen veertjes aliexpress

Meer outfits

Overigens heb ik de laatste tijd voor mijn werk veel nieuwe kleding ingeslagen (want: nodig voor werk!). Of misschien beschouw ik mijn werk gewoon als een goed excuus om nieuwe kleding te kopen. Ik ken mezelf een beetje inmiddels… Anyway, ik ben van plan om daar binnenkort nog een kantooroutfit mee te laten zien. Stay tuned!

Heb jij weleens leuke tweedehands kleding kunnen scoren?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sandra 21 mei 2017 op 6:16 am - Beantwoord

  Het eerste wat ik dacht was, ondanks dat ik je eigenlijk helemaal niet ken natuurlijk haha, “helemaal Romy!”. Dat jurkje vind ik ontzettend leuk met die print en dat kraagje. Ah en je schoenen zijn ook fantastisch! Vind het zo leuk om te zien hoe je deze twee items uiteindelijk met elkaar hebt gecombineerd. Vind dat de schoenen de outfit nèt een tikkeltje stoerder maken, nice. Oeee en toffe oorbellen hoor! 😀

 2. marije 21 mei 2017 op 6:56 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Dat jurkje met kraagje is super zeg.

  Ben benieuwd naar je werk outfits.

  Fijne zondag!

  • Romy 21 mei 2017 op 7:14 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik hoop dat jij ook een heerlijke zondag hebt gehad 🙂

 3. Evi 21 mei 2017 op 7:42 am - Beantwoord

  Je kan een keer aan iemand vragen om foto’s van je te maken terwijl je bezig bent met iets. Dan hoef je niet te poseren maar kunnen we toch je outfit zien?
  Zelf vind ik het ook makkelijker om te poseren als ik zelfportretten maak, dan is er lekker niemand die er iets van kan vinden om dat moment?

 4. Neverdullmoments 21 mei 2017 op 7:53 am - Beantwoord

  Leuk gecombineerd! Staat heel mooi met dat vest. Bij mij lukken foto’s echt nooit als ik er alleen en ‘los’ opsta. Voor mij helpt het dan om bijvoorbeeld​ ergens tegen aan te leunen. Soms vind ik een foto ook mooi als ik niet in de lens kijk, maar bijvoorbeeld ergens anders naar staar. Ander handig dingetje: “loop naar de camera toe!” Dan heb je een actiefoto en dat is vaak alweer een stuk natuurlijker!

 5. Sylvia 21 mei 2017 op 8:10 am - Beantwoord

  Ja een outfit foto! Heel leuk gedaan. Ik zou ook wat onwennig zijn haha. Begrijp je helemaal, tips heb ik dus niet!? ik vind je schoenen echt helemaal te gek!

 6. Lisette 21 mei 2017 op 8:19 am - Beantwoord

  Ik vind de schoenen erg leuk bij je passen! Ik kan me voorstel en dat het poseren erg onwennig is. Zelf heb ik nooit tweedehands kleding gekocht. Wel eens wat van zussen of vriendinnen overgenomen.

  • Romy 21 mei 2017 op 7:15 pm - Beantwoord

   Goed idee! Dat is inderdaad een goede tip voor als ik nog een keer outfitfoto’s maak. Dankjewel voor de tip 🙂

  • Romy 21 mei 2017 op 7:15 pm - Beantwoord

   Goede tips! Daar kan ik zeker wat mee! Niet in de lens kijken heb ik ook laatst geleerd van een fotograaf, maar ik vergeet dat toch steeds weer 😉 Snel maar weer eens proberen als ik nog een keer outfitfoto’s laat maken. Dankje voor de tip! 🙂

  • Romy 21 mei 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dankje voor je lieve complimenten! Haha, gelukkig ben ik niet de enige met poseerstruggles 😉

  • Romy 21 mei 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je reactie! Ook leuk om kleding van anderen over te nemen met dezelfde maat. Dan heb je ook voor weinig geld (of gratis) vaak leuke items.

 7. Lesley 21 mei 2017 op 8:27 am - Beantwoord

  Dat jurkje is echt top! ik vind hem super leuk. Zou zelf het lef niet hebben om ze ook weer met een drukke print schoenen te combineren. Wat betreft het poseren: oefen bepaalde poses voor de spiegel en kijk of je dat leuk zou vinden. Ik probeer vaak staan/zitten een beetje af te wisselen dat is dan ook al anders 🙂

  • Romy 21 mei 2017 op 7:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En hartstikke bedankt voor de tips! Daar kan ik zeker wat mee. Zittend op de foto gaan is vooral iets wat ik nog eens wil proberen. Ik denk dat dat ook al voor wat afwisseling zorgt 🙂

 8. Darina 21 mei 2017 op 8:59 am - Beantwoord

  Een heel leuk jurkje, de hele outfit vind ik je heel leuk staan! Ik herken het wel hoor met het poseren. Een tijd geleden heb ik dat ook voor het eerst gedaan en ik wist ook niet wat ik met mijn ledematen moest doen! Het helpt ook om voor de spiegel te oefenen. Dat doe ik nu ook. Komt helemaal goed!

 9. Kreanimo 21 mei 2017 op 11:21 am - Beantwoord

  Die schoenen zijn echt geweldig! Ik zag ze bij Northlix!
  Heel mooie outfit, maar jij draagt altijd alles met een lach en dan is de outfit sowieso geslaagd, toch?!

 10. Linda 21 mei 2017 op 1:46 pm - Beantwoord

  Wat een fijne outfits, ik word er helemaal vrolijk van!

 11. Nina Simplynspecial 21 mei 2017 op 4:37 pm - Beantwoord

  Ik vind het leuk om te zien dat je echt een ‘eigen’ stijl hebt 🙂 Tof! Vooral de schoenen zijn een goede vangst geweest! Leuk.

  • Romy 21 mei 2017 op 7:18 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En voor de spiegel oefenen ga ik ook eens proberen. Goede tip! 🙂

  • Romy 21 mei 2017 op 7:18 pm - Beantwoord

   Wauw, dat is nog eens een mooi compliment! Dankjewel! 🙂

  • Romy 21 mei 2017 op 7:18 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie!

  • Romy 21 mei 2017 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat je mijn stijl al helemaal herkent. Ik merk ook dat ik wel steeds een beetje naar hetzelfde soort items grijp in de winkel 🙂

 12. Saskia 21 mei 2017 op 5:19 pm - Beantwoord

  Leuke foto’s en wat een tof jurkje! Echt helemaal Romy en helemaal een eigen stijl. Leuk-leuk!

  • Romy 21 mei 2017 op 7:19 pm - Beantwoord

   Superlief, je reactie! Dankjewel! Wat leuk dat je mijn stijl al helemaal kunt herkennen 🙂

 13. Danique 21 mei 2017 op 7:13 pm - Beantwoord

  Ik ben echt verliefd op dat jurkje! Staat je goed hoor <3

 14. Anne-Sterre 21 mei 2017 op 7:49 pm - Beantwoord

  Poseren is ook nooit echt mijn ding. Als ik mijn vriend foto’s laat maken, zijn de foto’s waarop ik niet poseer of gewoon aan het wandelen ben bijvoorbeeld, beter dan die waarop ik een houding aanneem. Komt gewoon natuurlijker over haha.

  Ik vind je jurkje en je schoenen erg leuk (oh en je blognaam!). Zelf ga ik graag naar kringloopwinkels om daar kleding te scoren.

  • Romy 22 mei 2017 op 7:00 pm - Beantwoord

   Niet poseren is misschien ook nog wel een goede tip voor leuke foto’s 🙂 Dat ga ik ook eens proberen! Dankjewel voor je lieve reactie! En wat leuk dat jij ook regelmatig kringloopwinkels afgaat om leuke kleding te vinden.

 15. Nesrin 21 mei 2017 op 11:26 pm - Beantwoord

  Leuke schoenen Romy! Heel gaaf. Leuke foto’s. Ik vind poseren ook zo ongemakkelijk maar je staat leuk op de foto’s.

 16. Jessica J. 22 mei 2017 op 10:53 am - Beantwoord

  Wat een leuke, vrolijke Romy-outfit! Hoe tof zijn die schoenen?! Ik weet trouwens ook nooit wat ik met m’n handen aan moet. :’)

  • Romy 22 mei 2017 op 7:08 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige met handstruggles op foto’s 😉 Dankjewel voor je lieve compliment!

 17. Kimberly 22 mei 2017 op 11:57 am - Beantwoord

  Het jurkje vind ik echt ontzettend leuk! Lekker vrolijk en past ook echt bij je. Mooie vondst zo! Poseren voor outfit foto’s vind ik ook altijd lastig, ik weet ook nooit hoe ik nou precies moet staan. Nu kijk ik vaak als ik ze nog eens maak naar foto’s op Pinterest met leuke poses en probeer ik die een beetje na te doen, vooral van die spontane foto’s als je bijvoorbeeld iets doet vind ik altijd erg leuk.

  • Romy 22 mei 2017 op 7:10 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Pinterest is ook een goed idee. Ik wil ook eens proberen om iets natuurlijker of spontaner op foto’s te staan. Ik denk dat dat ook wel een leuk idee is 🙂

 18. Maaike 23 mei 2017 op 10:31 pm - Beantwoord

  Gaaf!! Kleding staat je leuk. En die schoenen zijn awesome! <3

 19. Nicole @ Everyday-Life.nl 25 mei 2017 op 12:26 am - Beantwoord

  Die schoenen vind ik echt FANTASTISCH!

Recente blogs

Wat ik leerde van niet zo succesvolle date-ervaringen?

20 januari 2021|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Nooit gedacht nog eens dit artikel te schrijven. Als een date niet al te succesvol uitpakte, greep ik natuurlijk niet meteen naar een kladblok om mijn geleerde lessen uit die date op te schrijven. Grappig dat ik nu ik terugkijk (en al een tijdje een relatie heb) juist denk dat elke niet-succesvolle date-ervaring me iets heeft gebracht. Sappige verhalen zal ik jou (en mezelf) besparen. Maar deze 5 lessen deel ik wel graag een paar jaar na dato met het wereldwijde web. Niet alleen van toepassing op mensen die zelf aan het daten zijn trouwens, maar ook als je happy single of al jarenlang gesetteld bent.

Lachvoer #2: theeleutstress & lotgenotencontact

10 februari 2018|Positiviteit|

Van lachen kun je nooit genoeg krijgen. Of het nu een stralende glimlach is of een ietwat beschaamd lachje nadat je een blunder hebt begaan, lachen is gezond. Onder dat motto wil ik graag dit weekend beginnen met een nieuwe portie lachvoer, oftewel een aantal dingen die mij aan het lachen maakten. Met dit keer onder andere een taalvoutje, een nogal gênante artistieke verwarring in het Rijksmuseum en een slipper waarvan ik voorgoed afscheid moest nemen.

Mijn ervaring met de Curly Girl-methode (van slag naar krullen?)

30 november 2021|Lifestyle|

Al vanaf dat ik jong ben, droom ik van een enorme krullenbos. Als tiener kocht ik dan ook vol goede hoop mijn eerste krultang en krulborstel om daarmee mijn krullendroom in vervulling te laten gaan. Nee, helaas. Maar toen deed de kapper een hoopgevende uitspraak: “Je hebt slag in je haar. Daar kun je meer mee.” Zo kwam de Curly Girl-methode op mijn pad. Lekker gemaakt door de jaloersmakende voor- en na-foto’s op internet was ik hier heel nieuwsgierig naar. Zou het dan toch? Ik deel mijn ervaring met de Curly Girl-methode na 5 maanden.