Outfit | Mijn vintage spijkerjasje van Vergane Glorie

22 jun 2019 | Outfits | 30 reacties

Kleding kopen is op zich geen straf. Maar veel leuker dan het ene na het andere item in je virtuele winkelmandje gooien, is het als je spontaan tegen een geweldige vintage vondst aanloopt. Het overkwam mij twee weken geleden op de Sunday Market. Net nadat ik afscheid had genomen van mijn oude spijkerjasje dat een gapend gat bij de oksel bleek te hebben, kwam ik een nieuw exemplaar tegen waaraan het gapende-gat-jasje absoluut niet had kunnen tippen. Of nou ja, nieuw – vintage dus. Een uniek exemplaar dat door een creatieve ondernemer is opgefleurd. Je begrijpt het: dit jasje verdient een plek op mijn blog.

vergane glorie spijkerjas met borduurwerk
vergane glorie spijkerjas met borduurwerk

Een kleurrijke kraam op een zonnige zondagmarkt

Het was alsof het zo had moeten zijn toen ik op een zonnige zondag spijkerjasjesloos tegen een kraam vol mooie spijkerjacks aanliep. De kraam bleek van de Etsy-winkel Vergane Glorie te zijn. Alle jasjes hingen met de rug naar voren, zodat je het prachtige kleurenpalet van de unieke borduurwerken op de achterkant van de jasjes kon bewonderen. De borduurwerken varieerden van nostalgische taferelen tot kleurrijke bloemen en van een schattige kat tot het welbekende Melkmeisje. Ik keek mijn ogen uit en kon alleen maar vurig hopen dat er een vrolijk jasje in mijn maat tussen zou hangen. En ja hoor, die zoektocht slaagde!

vergane glorie spijkerjas met borduurwerk
vergane glorie spijkerjas met borduurwerk

Het verhaal achter de jasjes

Terwijl ik mijn ogen liet gaan over de vele jasjes knoopten mijn moeder en ik een gesprek aan met de mensen achter de kraam. Het bleken twee creatievelingen te zijn die oude borduurwerken “redden” van een enkeltje kringloopwinkel of vuilstortplaats. Ze halen de borduurwerken uit lijsten en struinen kringloopwinkels af op zoek naar spijkerjasjes om de borduurwerken op te naaien. Je begrijpt: dat verhaal maakte mij nog enthousiaster over de kraam. Zo’n uniek, duurzaam en vrolijk spijkerjack is toch vele malen leuker dan een standaard jasje van H&M?!

Een jasje dat ik niet meer uittrok

Nadat ik zorgvuldig ieder mogelijk jasje – inclusief een geweldig exemplaar in maat 128 dat toch écht niet paste – had bekeken, besloot ik te gaan voor mijn persoonlijke favoriet: dit stoere spijkerjack met een vrolijk borduurwerk van vogels en bloemen. Ik rekende er €50 voor af (niet duur, toch?!) en besloot het jasje in mijn enthousiasme de rest van de dag niet meer uit te trekken. Ik tik wel vaker tweedehands kleding op de kop en zie ook wel meer unieke items hangen, maar dit spijkerjasje heeft toch wel een heel speciaal plekje in mijn kledingkast verdiend.

vergane glorie spijkerjas met borduurwerk
vergane glorie spijkerjas met borduurwerk

Een bloemetjesjurk en knalrode pumps

Ik combineerde het jasje met de nieuwe maxi-jurk die ik een tijdje geleden mocht uitzoeken voor mijn samenwerking met My Jewellery. Dat deze jurk héérlijk zou zitten, had ik al wel vermoed. Toch was ik eerst een beetje sceptisch voordat ik de jurk bestelde. Zou zo’n jurk me wel staan? Is het niet te tuttig? Maar ik ben blij verrast! Dat komt misschien ook doordat de jurk wat speels valt aan de onderkant. En als je er felgekleurde pumps en een stoer spijkerjasje bij aantrekt, is een tuttige uitstraling al bijna niet meer mogelijk. Toch?! Ik voorspel dan ook dat ik deze jurk vast nog vaak uit de kast zal halen.

vergane glorie spijkerjas met borduurwerk
vergane glorie spijkerjas met borduurwerk

Een combinatie die mij ook verraste

Wat ik het leukste vind aan deze outfit? Als je mij ‘s ochtends vroeg zou vragen een setje bij elkaar te zoeken, dan zou ik dit niet snel hebben uitgezocht. Vaak grijp ik dan naar een van mijn favoriete jurkjes met een kleurrijk jasje erbij. Trek er een panty en niet te opvallende schoenen bij aan en klaar. Maar juist door eens wat onverwachte dingen bij elkaar aan te trekken en te kiezen voor iets wat je anders niet snel uit het rek zou halen, kun je jezelf (en anderen misschien ook) nog eens verrassen. Yes, deze outfit is een blijvertje. Net als het jasje overigens. Ik ben verliefd!

Vergane Glorie

Tot slot nog even wat ongegeneerde reclame. Niet omdat ik hiervoor ook maar iets betaald krijg, maar omdat ik oprecht heel enthousiast ben over Vergane Glorie, waar het jasje vandaan komt, en hen graag extra in het zonnetje zet. Mocht je zelf nog een uniek spijkerjasje zoeken en dit concept net zo tof vinden als ik, neem dan zeker eens een kijkje in hun Etsy-shop. Wie weet kijk je, net als ik, virtueel je ogen uit.

Spijkerjasje: Vergane Glorie
Jurk: My Jewellery (*gekregen)
Rode pumps: S. Oliver (tweedehands)
Haarspeldje: My Jewellery (*gekregen)
Ketting: boetiekje in Praag
Oorbellen: DRKS

Draag jij graag spijkerjasjes?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

30 Reacties

 1. Else-Marie

  Wat een bijzonder jasje! Zelf zou ik niet zo snel gaan voor zo’n opvallende print. Maar het heeft wel wat:)
  Ja! Zelf heb ik een spijkerjasje die zo lekker zit en zo vaak is gedragen dat de gaten erin zitten. Het perfecte nieuwe jasje heb ik nog niet gevonden helaas.

  Antwoord
  • Romy

   Opvallend is het jasje zeker. Ik vond het zelf wel wat hebben, maar begrijp dat het wel echt je stijl moet zijn.
   Hopelijk loop jij ook snel tegen hét spijkerjasje aan dat een goede vervanging is voor je oude exemplaar.

   Antwoord
 2. Darina

  Een heel mooi en uniek jasje! Prachtige vondst! Ik droeg altijd een spijkerjasje maar de laatste tijd niet meer. Ik ga zeker een kijkje nemen in de shop :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En wat leuk dat je een kijkje gaat nemen :)

   Antwoord
 3. Naomi

  Deze is wel echt heel erg origineel en leuk! En wat een goed idee om zo borduurwerken te redden. Ik heb zelf geen spijkerjasje op ‘t moment, maar spijkerjasjes zijn wel ideaal in je garderobe. Je kunt ze zo fijn met álles combineren.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, spijkerjasjes zijn echt heel fijn. Ze staan bijna overal wel bij en zijn handig in bijna alle seizoenen. Ik zou niet meer zonder kunnen :)

   Antwoord
 4. Ilona Wielinga

  Het blijft een ontzettend mooi en bijzonder jasje. Het is echt tof ook dat ze oude borduurwerken redden en die weer hergebruiken.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zo tof dat ze dit doen! Ik ben ook heel blij met het jasje.

   Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik wil het jasje ook zeker nog een keer met een broek combineren. Volgens mij is dat ook wel een leuke combinatie.

   Antwoord
 5. J

  Echt een heel gaaf jasje en het verhaal erachter maakt het nog leuker! Zo leuk ook dat je echt de enige bent met dit jasje! Je hebt hem ook leuk gecombineerd. Love de jurk!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik vind het ook extra leuk dat het jasje echt uniek is.

   Antwoord
 6. Cindy

  Ik vind ‘m super! Maar niet voor mezelf, ik ben vaak van lekker onopvallend haha ;-)

  Ik heb een donkerblauw spijkerjasje van Didi, die is al heel oud, maar past nog steeds. Heb er pas ook een weg gedaan, van Esprit, een lichtblauwe. Iets minder oud, maar gekocht in een periode toen ik toch écht wat kilo’s minder woog ;-)
  Wilde graag weer een nieuwe, zag een supergave in Batavia Stad, maar 75 euro vond ik toch een beetje té…

  En toen liepen we een week of 2 later in Zwolle, ging ik even Appel & Ei binnen en daar hing gewoon HET jasje. Lichtblauw, perfecte maat en dat voor maar €12,50! Ik was dus dubbel blij :-D

  Eens kijken of ik er straks nog wat leuks kan vinden… ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat een goede vondst, zeg! En ook voor een wel heel mooie prijs! Daar ga je vast nog veel plezier aan beleven :) Hopelijk vind je straks ook wat leuks bij Appel & Ei.

   Antwoord
 7. Saskia

  Ik heb vroeger altijd spijkerjasjes aangehad, verder zonder opdruk. Ik vind hem je erg leuk staan, zou zelf alleen niet bij mijn ‘stijl’ passen. Wel echt super leuke foto’s heb je genomen en die jurk vind ik ook helemaal jou<3

  Ik hoop bij My Jewellery over een tal van maandjes ook een samenwerking te hebben voor een bruidsoutfit voor de bruiloft van mijn vriendinnetje. Die trouwt in September en is lastig nu met mijn zwangerschap om al in te schatten wat ik wel en niet aankan. Hoop daar dus zeker iets te vinden!

  Antwoord
  • Romy

   Ah dankjewel! Zou superleuk zijn als jij ook een toffe samenwerking met My Jewellery kunt opzetten. Ze hebben echt perfecte jurkjes voor bruiloften ?

   Antwoord
 8. Anna

  Heb gelijk even de shop bekeken, en wat zitten er leuke dingen tussen! Ik ga ze zeker in de gaten houden! Voor nu heb ik nog een prima spijkerjasje, maar mocht die kapot gaan, weet ik wel waar ik voor een nieuwe moet zoeken ;) Liefs!

  Antwoord
  • Romy

   Ja tof he?! Ik sluit ook niet uit dat ik nog een keer in hun Etsy-shop een spijkerjasje koop ?

   Antwoord
 9. Anouk

  Mijn enige zomerjas is een spijkerjasje en die draag ik dus met heel veel liefde!

  Antwoord
 10. Irene

  Ik heb echt nog nooit een jeansjasje gehad omdat ik altijd dacht dat het me niet stond maar door jou heb ik toch zin om een exemplaar aan te schaffen! Prachtig jasje en het staat je ook zo leuk. Net als die jurk trouwens. Super mooi! Ik ga zometeen eens kijken op die Etsy shop.

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat leuk! Een spijkerjasje is echt heel handig, alleen al om zomerjurkjes ook in het najaar nog te kunnen dragen ? Dank je voor je lieve compliment!

   Antwoord
 11. Hermien - KouweKleren

  Ik ben ook van plsn zoiets te maken met een oud kussen op een tweedehands spijkerblouse. Net wat goedkoper, maar ik snap dat je het het geld waard vond. Mooi!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een leuk idee! En tof dat je het zelf maakt! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat ?

   Antwoord
 12. Josephine

  Mooie outfit Romy, zowel het jurkje als het jasje. Ik hou van bloemetjes! :-) Ik heb zelf nog geen spijkerjasje, maar deze optie ga ik zeker onthouden.

  Antwoord
 13. Claire

  Ohhh yes hét jasje. Hij staat je echt zo goed! Vooral de combinatie met het jurkje en de knalroze pumps. Wat een mazzel zeg! En wat een cool merk. Ik ga het maar eens opzoeken want zo’n jasje wil ik ook hebben haha.

  Antwoord
  • Romy

   Aw, thanks! De webshop van Vergane Glorie is echt een aanrader. Ik was ook zo enthousiast toen ik de jasjes zag hangen. Denk dat ik zeker nog een keer zo’n jasje ga bestellen ;)

   Antwoord
 14. Anna

  Wauw, wat een prachtig jasje! Echt een uniek exemplaar, ik kan me voorstellen dat je er heel blij mee bent :D. Ik vind spijkerjasjes echt heel leuk, maar op de een of andere manier staat het me totaal niet. Ik voel me er helemaal niet fijn in, haha, dat vind ik zo jammer!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En ik weet zeker dat een spijkerjasje je vast veel mooier zal staan dan je denkt :) Ik heb ze ook jarenlang niet gedragen, maar ben sinds een paar jaar echt groot fan.

   Antwoord
 15. Maaike

  Oh super leuk! Staat je goed! :-) Ik draag zelf af en toe ook een spijkerjasje.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs