tantilly 2

Outfit | Warme en duurzame jurk van Tantilly

 • 10 december 2020
 • 12 Reacties
Categorieën: Outfits

Jurkjes draag ik het liefst het hele jaar door. Meestal trek ik dan gewoon een dik vest over een zomerjurk heen. Maar eerlijk? Een pietsie koud is dat soms wel. Daarom sprong ik een gat in de lucht toen ik een mooie winterjurk scoorde die vrouwelijk, kleurrijk én lekker warm is. Oh ja, en ook handgemaakt! Die jurk vond ik het vastleggen meer dan waard. Ik trok er zelfs met het ijskoude weer mijn jas voor uit om vriendlief de jurk te laten fotograferen. Kijk je mee naar de outfit?

“Slecht weer bestaat niet”

Ik las online een keer de quote “Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”. Ik moet bekennen dat ik van dat laatste weleens een handje heb. Begrijp me niet verkeerd: ik ben dol op alles wat ik in de kast heb hangen. Maar ik ga niet altijd even warm gekleed de deur uit, zeker niet voor iemand die zo’n koukleum is als ik. Dan besef ik pas als ik naar buiten stap dat een panty van 40den misschien niet ideaal is in combinatie met een temperatuur van 2 graden. Of dat mijn zomerjurkje binnen met de verwarming aan toch ietsje warmer aanvoelde dan als ik in de koude wind loop.

Daarom was ik heel enthousiast toen ik ontdekte dat er zoiets als winterjurkjes van dikke stoffen bestaat. Een jurk die ook nog warm is? Dat klonk mij als muziek in de oren!

winteroutfit met jurk

Over het kleurrijke & duurzame merk Tantilly

Op Instagram had ik al vaker het mooie merk Tantilly gespot. Dit kledingmerk staat bekend om de kleurrijke handgemaakte kleding in maat 36 tot 52. Bloemetjes, vrolijke dessins en felle kleuren knallen al snel van je scherm af zodra je de site opent. Je begrijpt vast dat ik als een kind zo blij was toen ik alle jurken, vesten en rokjes bekeek.

Nog mooier is dat de kleding allemaal met de hand gemaakt wordt in duurzame ateliers. De meeste kleding komt uit Nederland. Daarnaast heeft Tantilly een aantal fair fashion-ateliers in India, Indonesië, Thailand en Turkije. Tantilly heeft nauw contact met alle ateliers en garandeert dat de kleding onder goede arbeidsomstandigheden en tegen een eerlijk loon is gemaakt. Dat maakt een aankoop van Tantilly wat mij betreft nóg mooier.

Naast de online winkel heeft Tantilly ook een fysieke winkel in Deventer. Toen ik dat ontdekte, baalde ik uiteraard even dat ik daar als Randstadmeisje niet om de hoek woon. Anders was ik er graag regelmatig gaan rondneuzen.

tantilly jurk duurzame jurk
tantilly jurk duurzame jurk
tantilly jurk duurzame jurk

Fluweelzacht & fijn

Verrassend genoeg koos ik uit de collectie met jurken eens niet voor een jurk met superfelle kleuren, maar voor een iets neutraler exemplaar. Mijn jurk van Tantilly is de “Nilana Winter Dress – Black Graphic Retro Print”. Deze mooie jurk met grafische print leek me een fijne basic om met elk mogelijke vest in mijn kast te kunnen combineren.

Het is een A-lijn-jurk – een model dat eigenlijk bij elk figuur wel past. Je taille lijkt er slanker door en je heupen juist iets voller. De V-hals was voor mij een stapje uit mijn comfortzone. Meestal kies ik voor wat hoger gesloten jurkjes, maar het leven is te kort om altijd maar aan dat soort gewoontes vast te houden. Dus V-hals it is!

Verder is het een superfijne jurk. De stof voelt heerlijk zacht aan en is inderdaad heel warm. Ik ben gewend aan dunne zomerjurkjes zonder voering. Deze jurk is echt andere koek. Ook heeft de jurk driekwartmouwen, wat hem sowieso meer winterproof maakt dan mijn andere jurken.

winteroutfit met jurk

Over de jurk heen droeg ik uiteraard een fijn vest. Dit warme exemplaar is ook een mooie fair fashion-item. Ik kocht het deze herfst bij watMooi. De laatste tijd ben ik helemaal van de warme kleuren, zeker voor het najaar. Deze combinatie van de winterjurk met het vest past daarom helemaal mijn mijn straatje.

Barts primeur als Insta-boyfriend

Naast mijn nieuwe outfit kun je op deze foto’s trouwens nog iets anders terugzien: Barts fotografietalenten. Sinds corona maak ik mijn meeste outfitfoto’s zelf – binnen mijn eigen woonkamermuren met de zelfontspanner. Dit keer kroop Bart voor me achter de camera. Een volleerd fotograaf en Insta-boyfriend, toch?!

Overigens keek hij me wel wat raar aan toen ik in de kou mijn winterjas uittrok voor de foto. Ach, het leven van een blogger met een voorliefde voor kleding. Gelukkig is buiten poseren in deze warme jurk al een stuk fijner dan in een flinterdun zomerjurkje voor de camera staan. Absoluut een blijvertje, deze winterjurk!

Jurk: Tantilly
Vest: SKFK (via watMooi)
Schoenen: OMODA
Ketting: boetiekje in Praag
Panty: Action

Draag jij weleens jurken in de winter?

De jurk heb ik ontvangen van Tantilly.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 10 december 2020 op 9:15 am - Beantwoord

  Een prachtige jurk, staat je heel mooi! Ik ga zeker eens op de webshop kijken, ik draag eigenlijk nooit jurkjes maar toch begint dat een beetje te kriebelen. Iets met uit mijn comfort zone stappen 🙂

  • Romy 10 december 2020 op 7:13 pm - Beantwoord

   Leuk leuk! En ik zou zeggen: zeker doen, vaker jurkjes dragen 🙂 Ik weet zeker dat het je geweldig staat.

 2. Ida 10 december 2020 op 11:05 am - Beantwoord

  Hele mooie jurk! Leuke foto’s! Ik draag eigenlijk altijd jurken met een panty/legging eronder of rokjes met een panty/legging met een mooie trui/blouse. Ik heb maar 2 broeken en die draag ik zelden. Ik vind het gewoon veel fijner dragen dan een broek/jeans en ik vind het vrouwelijker/mooier staan.

  • Romy 10 december 2020 op 7:14 pm - Beantwoord

   Leuk dat jij ook zo’n liefhebber van rokjes of jurken bent. Bij mij is het eigenlijk precies hetzelfde verhaal: ook ik heb maar 2-3 broeken liggen en draag die bijna nooit. Ik houd gewoon van vrouwelijke kleding en daar passen jurkjes en rokjes wat mij betreft perfect bij 🙂

 3. Johanna 10 december 2020 op 4:21 pm - Beantwoord

  Mooie jurk en vooral een mooie outfit. Het staat je goed. Nu sinds ik van de lagere school af ben, zo’n ……ruim 40 jaar geleden.. heb ik nooit meer een jurk gedragen. Heel soms nog een rok met pantys maar geen jurk. Het liefste draag ik een broek en dan jeans.

  • Romy 10 december 2020 op 7:15 pm - Beantwoord

   Dank je! Ook leuk natuurlijk, broeken en jeans! Alhoewel ik nu stiekem ook wel heel benieuwd ben of een jurk je niet ook heel goed zou staan 🙂

 4. Naomi 10 december 2020 op 5:32 pm - Beantwoord

  Wat een beauty! Ik scoorde deze winter ook twee warme jurken en ik ben er heel blij mee. Ik vind het veel lekkerder zitten dan een rok of broek.

  • Romy 10 december 2020 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dat is nog eens een goede score, zeker voor de winter! En ik ben het helemaal met je eens als mede-jurkenliefhebber: jurkjes zitten zó fijn.

 5. Lisa 11 december 2020 op 6:53 am - Beantwoord

  Wat een geweldige jurk en mooie foto shoot. Ik hou van jurken maar heb geen winterjurk. Toch eens voor gaan kijken.

 6. Giovanna Jansen 11 december 2020 op 1:02 pm - Beantwoord

  Staat je goed! Een een treffende quote trouwens, het is inderdaad maar hoe je er naar kijkt.

 7. bychristiana 14 december 2020 op 11:31 am - Beantwoord

  Haha, buiten foto’s maken in outfits die totaal ongeschikt zijn voor de weersomstandigheden op dat moment. Alleen bloggers snappen het belang van zulke dingen. Complimenten voor de fotograaf en het model!

 8. Anna 14 december 2020 op 3:29 pm - Beantwoord

  Wat een mooie jurk! Ik vind het dessin ook erg leuk.

Recente blogs

DIY | Kaart voor Vaderdag handletteren en scrapbooken

10 juni 2017|DIY|

Vaderdag komt er alweer bijna aan. Volgende week is het zover en is het tijd om alle vaders in het zonnetje te zetten. Net als voor mijn moeder, maak ik ook voor mijn vader altijd zelf een kaart. Normaal doe ik dat met papier en scrapbooken. Maar omdat ik nu wat eerste pogingen tot handletteren doe, leek het me leuk om handletteren en scrapbooken eens te combineren. In deze DIY laat ik je zien hoe je met handletteren én scrapbooken deze stoere kaart voor Vaderdag kunt maken. Met alleen maar budgetproof materialen!

Romige wortelrisotto met champignons, kokosmelk & tuinerwten

11 oktober 2023|Recepten|

Als er een gerecht is dat me nooit de neusgaten uitkomt, dan is het wel risotto. Hoewel ik dit gerecht het hele jaar door kan eten, vind ik risotto in de herfst op z'n allerlekkerst. Nu het najaar weer voor de deur staat, leek het me een goede reden om al mijn herfstachtige ingrediënten uit de kast te halen voor een heerlijke herfstrisotto. Deze wortelrisotto is romig, kruidig en een tikkeltje zoet door de geglaceerde wortels en kokosmelk. Het is een ideale risotto om ongemerkt veel groenten binnen te krijgen, dus wellicht valt hij ook bij kleintjes goed in de smaak. Serveer met pompoenpitten, rozijnen en amandelen, en je hebt een vegan risotto die écht even anders dan anders is. In positieve zin.

Pasta met spinazie, balsamicocrème en paddenstoelen

27 december 2023|Recepten|

Ik ben dol op supersimpele gerechten die er toch uitzien alsof je je eens flink hebt uitgesloofd in de keuken. Deze pasta met spinazie, paddenstoelen en balsamico is zo'n gerecht. Het heeft zelfs een feestelijk tintje door de geglaceerde amandelen en rozemarijntakjes, terwijl je toch echt niet langer dan 20 minuten in de keuken staat voor deze verrukkelijke pasta. De pasta heeft een heerlijk zoet tintje door de mix van ahornsiroop en balsamicocrème. Daarmee glaceer je de paddenstoelen en de amandelen. Dat ziet er niet alleen restaurantwaardig uit, maar smaakt ook nog eens top. Benieuwd hoe het smaakt? Maak deze pasta zelf in 20 minuten met het recept hieronder.