blauw vest 9

Outfit | Winterproof in een mintgroen vest en de ultieme zwierige rok

 • 27 januari 2022
 • 11 Reacties
Categorieën: Outfits

Alweer een hele tijd geleden – toen er nog gele blaadjes aan de bomen hingen – dook ik met mijn zelfontspanner het bos in. De missie: een favoriete nieuwe outfit vastleggen. Bij de kringloopwinkel scoorde ik een mintgroen vest dat helemaal mij is en de ultieme rok die de zwieren-bij-het-rondjes-draaien-test glansrijk heeft doorstaan. Echt zo’n outfit waarin ik het liefst de hele dag door dansjes zou doen, en die ook nog eens heerlijk warm is! Ik laat je meespieken naar mijn fijne nieuwe winteroutfit, die ik op deze foto’s nog dapper zonder winterjas eroverheen droeg.

Rokjes- en jurkenmens

Ik heb een grote voorliefde voor vesten. Altijd al gehad. De belangrijkste reden? Dat ik dankzij vestjes 365 dagen per jaar jurken en rokken kan dragen. Ik ben geen spijkerbroekenmens, maar heb wel een kast vol jurken en rokjes waar ik allemaal even zuinig op ben. Ik vind het fantastisch dat mijn zomerjurken dankzij een warm vest ook in de winter niet hoeven te verpieteren in de kast. Vest erover en klaar!

Toen ik dit mintgroene vest in de kringloopwinkel, was ik à la minute verkocht. Aangezien ik groot liefhebber ben van felle kleuren, kant en warme kleding, kon ik geen enkele reden bedenken om dit vest NIET te kopen. Slechts een paar euro armer nam ik het mee naar huis.

Rok met zwiereffect

Maar daar bleef mijn buit niet bij. In mijn kringloopshoplog liet ik al zien dat ik tijdens mijn laatste kringloopuitje vorig jaar bijzonder goed wist te slagen. Een andere favoriete aankoop die ik daar deed, is de beige rok. Ook die kwam met een 10+ door mijn kritische kringloopkeuring heen.

Het liefst draag ik rokjes die anders dan anders zijn. Een vleugje zwierigheid kan ik altijd wel waarderen. Geen recht-toe-recht-aan kokerrok, maar vrolijke ruches graag. Ik denk dat dat er al van kinds af aan in zit. Toen deed ik al niets liever dan rondjes draaien in rokken die daarbij wijduit gaan staan. Die voorliefde ben ik ook na mijn kindertijd niet verloren; ik mag nog altijd graag, als ik alleen ben, een rondje zwieren om te checken of een rok of jurk aan het zwiercriterium voldoet. En ja hoor, dat was bij deze rok het geval. Dus hup, in het mandje ermee!

Verrassend geslaagde combinatie

Iets zorgde ervoor dat ik nóg blijer de winkel uit liep dan ik al was met mijn goed gevulde tas vol kleding. Ik had het rokje en vest toevallig samen aangetrokken in het pashokje, en ontdekte toen dat ze verrassend goed matchten. Echt zo’n combinatie die je bij elkaar draagt omdat je nu eenmaal niet in je onderbroek vanuit het pashokje naar de spiegel kunt lopen, maar die dan opeens heel leuk blijkt te staan.

Ik draag de items dan ook bijna altijd met elkaar gecombineerd. Al is dat met de kou nu wel met een dikke winterjas eroverheen en een minimaal 60den panty aan mijn benen.

Something old, something borrowed, something new

Nu koop ik naast kringloopgelukjes, ook regelmatig kleding nieuw. Maar kringloopshoppen is en blijft natuurlijk deels een kwestie van mazzel hebben. Als jij net heel hard op zoek bent naar bijvoorbeeld een mooie parka voor dames om het Hollandse weer te trotseren, dan moet het wel net je geluksdag zijn wil je de perfecte jas in jouw maat tweedehands tegenkomen. Daarom koop ik dat soort aankopen op mijn kledingwensenlijst meestal wél nieuw.

Om duurzaam bezig te zijn, koop ik nieuwe kleding bij voorkeur van duurzame merken en anders in elk geval van merken die geen genoegen nemen met tien-keer-wassen-en-weer-wegdoen-kwaliteit. Daarom betaal ik liever wat meer voor die ene mooie jurk die ik eens in de zoveel maanden koop dan dat ik voor weinig geld een tas vol shop waarvan de helft het later toch “net niet” is. Kwaliteitskleding dus, daar houd ik van. Daarvoor shop ik met liefde bij winkels die kwaliteit ook hoog in het vaandel hebben staan, zoals De Bijenkorf.

Gezocht: teddy-jas

Zo ben ik op dit moment nog aan het rondkijken naar een fijne teddy-jas. Als je het over ultiem warme jassen hebt, dan is een teddy-jas toch wel het hoogtepunt der hoogtepunten. Dat de stof ook nog eens zó zacht is dat ik er het liefst de hele dag over zou aaien, maakt een teddy-jas voor dames er alleen maar nog fijner op. Bij De Bijenkorf hebben ze daar allerlei fijne opties voor van mooie kwaliteitsmerken, en ook veel duurzamere keuzes. Daar ga ik zeker nog eens uitgebreid tussen rondneuzen.

Want hoe jammer ik het ook vind om niet meer in dit fijne vest met rok de straat op te kunnen met het winterweer, het maakt al veel goed als ik deze fijne outfit kan verstoppen onder een teddy-jas. Kringloopgeluk én zorgvuldig uitgezochte nieuwe kleding van kwaliteit – een gouden combinatie!

Vest: American Vintage (tweedehands)
Rok: onbekend merk (tweedehands)
Schoenen: Double V Shoes
Panty: HEMA
Ketting: DRKS

Meer duurzame en kleurrijke outfits uit mijn garderobe zien? Volg me dan op Instagram.

Waar koop jij je kleding het liefst?

a

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 27 januari 2022 op 9:22 am - Beantwoord

  Het zwier-effect is zeker weten belangrijk, dat ben ik helemaal met je eens;).
  Mooie outfit en wat je al zei: helemaal Romy.

 2. Daenelia 27 januari 2022 op 9:43 am - Beantwoord

  Potdorie! Ik hád een mooie bruine teddy-jas, van de V&D nog. Maar die heb ik al jaren geleden weggegeven. Het was écht een mooie, niet met van die krulletjes, maar met zachte fluffige ‘haren’. Hij bleef heel mooi. Want eerlijk gezegd: met die krulletjes, dat wordt best snel een beetje viezig 🙁 Maar dat komt misschien omdat ik een hondje heb die ik dan optil en die dan pootjes op mijn schone jas zet. Modderpootjes.
  Zelf kan ik echt nooit slagen bij de kringloop. Ik ben een brenger, niet een koper. En ik ben een brenger, omdat mijn kleding inderdaad erg duurzaam is en niet na tien keer wassen uit elkaar valt. Niet alleen bij de Bijenkorf (hoewel ik daar ook graag shop), maar ook bij kleinere kwaliteitswinkels. En af en toe val ik voor een artikel uit het ‘duurdere” segment bij een goedkopere winkel. Dat kan dat ook best duurzaam zijn, kijk maar eens bij C&A of de HEMA. Ik draag nu bijvoorbeeld een coltrui van de hema, die ik al 5 winters heb, een spijkerbroek van C&A, ook alweer zo’n 6 jaar oud (en iets te groot) en een nieuw mouwloos vest van Espresso – uit de uitverkoop. Gewoon lekker combineren! Zoals jij doet! Mooie en onverwachte combi!

  • Romy 3 februari 2022 op 9:31 pm - Beantwoord

   Jouw teddy-jas klinkt fantastisch! Fluffy haren vind ik ook het allerfijnst, alleen al omdat die zo heerlijk aanvoelen.
   Leuk dat jij ook lekker combineert met duurdere en iets minder dure winkels van allerlei winkels. Juist het zelf nadenken over combinaties (bij voorkeur niet van één en dezelfde winkel) maakt kleding zo leuk 🙂

 3. Darina 27 januari 2022 op 9:51 am - Beantwoord

  Een hele mooie outfit, staat je goed!

 4. bychristiana 27 januari 2022 op 10:09 am - Beantwoord

  Ik draag nu ook altijd van die dikke panty’s. Ik las laatst ergens dat je beter een dikke panty dan bijvoorbeeld een spijkerbroek kunt dragen wanneer het echt koud is! Leuke outfit, mooi gecombineerd zo en die kleur van de blaadjes past er natuurlijk ook nog eens helemaal perfect bij;-)

  • Romy 3 februari 2022 op 9:30 pm - Beantwoord

   Dank je wel! 🙂 Ik werd zelf ook helemaal blij van het mooie gele landschap. Daar móest ik foto’s van maken.
   En wat grappig dat dikke panty’s zelfs beter zijn dan een spijkerbroek qua warmte! Ik vind ze zelf ook altijd heerlijk zitten in de winter (behalve als het echt zwaar vriest; dan trek ik er iets overheen tijdens een winterse wandeling ;)).

 5. Ilona Wielinga 27 januari 2022 op 4:27 pm - Beantwoord

  Aah heerlijk outfit! Kleine tip, je kan de zelfontspanner en ook bij op 2 (of meer) seconden zetten, kan je je telefoon nog net wegstoppen (of gewoon op de grond pleuren, doe ik ook wel vaak, oops)

  • Romy 3 februari 2022 op 9:29 pm - Beantwoord

   Oh echt? Wat handig zeg! Dat ga ik eens proberen, want nu sta ik altijd standaard met mijn telefoon op de foto 😉

 6. Giovanna Jansen 28 januari 2022 op 9:09 pm - Beantwoord

  Wat een mooie outfit, staat je je heel goed!

 7. Heidi 3 februari 2022 op 8:55 pm - Beantwoord

  Hele mooie outfit, het sta je beeldig.

 8. Maaike 10 februari 2022 op 7:37 pm - Beantwoord

  Heel leuk jouw outfit! Staat je erg goed! 😀

Recente blogs

Confetti, slingers & taart… mijn eigen website is live!

11 december 2019|Carrière en ondernemen|

De feestmaand is aan de gang en dat is te merken. Het lijkt wel de week van de feestelijke onthullingen. Maandag onthulde ik al mijn eerste eigen kerstboom; vandaag is het de beurt aan een heel ander soort mijlpaal. Na wekenlang digitaal klussen, goochelen met woorden en stoeien met HTML is RomyVeul.nl dan eindelijk live. Mijn eigen website voor mijn onderneming als tekstschrijver. Een website die los staat van mijn blog, maar die wel symbool staat voor heel wat persoonlijke stappen. Ik neem je mee in mijn avonturen als eenmalige websitebouwer en ambitieuze ondernemer.

Te weinig tijd? 37 tips die mij veel tijd schelen!

12 februari 2021|Lifestyle, Persoonlijke groei|

Kom je elke dag een uur of drie tekort? Of voelt het alsof je in een race zit tegen de wijzers op de klok en schiet tijd voor echt fijne dingen er daardoor regelmatig bij in? Ook ik heb dankzij mijn 88 hobby's en een baan die tegelijkertijd mijn grootste hobby is niet altijd tijd in overvloed. Maar er is een redder - of eigenlijk meer dan één: productiviteitshacks en andere tijdbesparende trucjes. Ik verzamelde 37 dingen die ik zelf doe om tijd te besparen. Van handige huishoudhacks tot technische tooltips.

Botanische tuin in Kopenhagen: het plantenwalhalla dat je móet zien

22 september 2022|Op reis|

Tijdens onze stedentrip naar Kopenhagen stond voor mij één uitstapje bovenaan de moeten-we-doen-lijst: de botanische tuinen. Als ik het internet mocht geloven, zijn de tuinen hier mooier dan in welke Europese stad dan ook. Gelukkig mondde het niet uit in een teleurstelling; die grote beloftes bleken volledig te kloppen. De botanische tuin in Kopenhagen is een walhalla voor echte plantenfanaten. Je waant je er even in een tropisch regenwoud en zult snel ontdekken dat bananenplanten vele malen groter kunnen worden dan het exemplaar dat jij thuis in de woonkamer hebt staan.