witte blouse

Outfit | Witte blouse, bloemetjesrok & een goed shot zelfvertrouwen

 • 28 februari 2023
 • 2 Reacties
Categorieën: Outfits

Als thuiswerkende zzp’er moet je soms zonder reden maar je nette businesswoman-outfit uit de kast trekken. Althans, daar ben ik zelf helemaal voor in. Ik heb zeker niet dagelijks afspraken buiten de deur, maar trek toch graag iets nets aan op werkdagen. Niet voor een onuitwisbare eerste indruk of om er ouder uit te zien. Nee hoor, puur omdat ik daar zelf blij van word. Na een opruimsessie van mijn kledingkast laatst herontdekte ik een paar businessproof items die ik al té lang ongedragen in de kast had laten hangen. Daaruit ontstond deze outfit die ik de laatste tijd lekker vaak aan heb. Een tweedehands rok samen met mijn lievelingsblazer en mijn enige witte blouse!

Wat een kastopruiming je al niet oplevert

In januari had ik de opruimkriebels flink te pakken. Dat leidde tot een paar uitjes om spullen naar de kringloopwinkel te brengen, een flinke verkoopactie via Sellpy (lees over mijn ervaring met Sellpy) en een paar lege kastplanken. Oh ja, het leidde er ook toe dat ik een paar kledingstukken “terugvond” waarvan ik even vergeten was dat ik ze nog had liggen. Shoppen in je eigen kledingkast blijft leuk! Het is ook nog een lekker betaalbare (lees: gratis) manier van winkelen.

Opeens zag ik ergens onderop de blousestapel, verstopt achter de kastdeur, een witte blouse liggen waarvan ik het bestaan compleet vergeten was. Hoe dan?! Ik was juist zo blij met deze prachtige blouse. Hij is van een duurzaam merk en het is zonder twijfel het chiqueste kledingstuk dat ik in mijn vooral felgekleurde kledingkast heb hangen. Ik leerde ooit dat iedereen een witte blouse “moet” hebben. Nu ben ik niet zo van het “moeten” met kleding. Maar deze witte blouse is inderdaad best handig. Ik kan hem overal mee combineren en het is precies een type kledingstuk waarmee ik bij nette zakelijke afspraken ook kan komen opdraven.

witte blouse 8
witte blouse 6

De rok die al vóór Rokjesdag kan

Rokjesdag laat niet lang meer op zich wachten. Daar word ik me toch een partij blij van. Ondanks de kale bomen op de achtergrond bij deze foto’s voelt het alsof de lente alweer dichtbij is. En als ik me bedenk dat ik deze outfit zonder te rillen van de kou buiten kon aantrekken (uiteraard alleen voor de foto’s, daarna ging er weer een jas overheen!), zijn de bijna-lente-vibes compleet. De rok voor Rokjesdag trok ik maar alvast uit de kast. Wel nog een lange rok en met een panty eronder, maar het is alvast een rok!

Deze fijne rok kocht ik met name voor de warme zomerdagen, die ook alweer dichterbij zijn dan je denkt. Ik scoorde hem laatst bij de kringloopwinkel en zag mezelf er toen al helemaal mee flaneren over Zuid-Europese boulevards en langs terrasjes in een leuke Nederlandse stad. Maar gelukkig hoeven Rokjesdag-rokken niet in de kast te blijven hangen als het nog geen terrasjesweer is. Met een panty en laarzen eronder draag ik ook mijn zomerse rokken het hele jaar door. Dat doe ik overigens ook altijd met strandjurkjes. Dik vest eroverheen, panty eronder, kniehoge laarzen erbij en je hoeft je favoriete strandjurk zeker niet te bewaren totdat het strandweer is.

Trouwens: mocht je ook klaar zijn met de dikke truien en denken “Lente-outfits, kom maar door!”, bij LASCANA hebben ze heel veel leuke kleding voor de komende seizoenen. Ik heb zelf veel lingerie van LASCANA, maar ze hebben ook heel toffe kleding. Denk aan fleurige maxi-rokken, lange zwierige jurken, fijne blouses en (voor de nog niet zo zonnige lentedagen) ook fijne vestjes.

witte blouse 2

Blazer erbij en gaan!

Deze rok vind ik helemaal het einde, maar mijn meest favoriete item van deze outfit is de geruite blazer. Als begintwintiger kocht ik vóór de start van mijn eerste baan een heel aantal goedkope blazers van de kringloopwinkel. Die waren ook helemaal prima. Maar toen al was mijn droom om ooit één blazer te hebben van écht mooie kwaliteit. Zo’n jasje van zware stof en een niet te opvallend patroon. En een jasje waarin je je helemaal iemand voelt die verstand heeft van wat ze doet en direct een zelfvertrouwenshot krijgt toegediend. Zo’n blazer is deze dus voor mij. Ik draag hem graag juist op momenten dat mijn zelfvertrouwen beter zou kunnen of als ik een bijzondere afspraak heb.

En op deze random zaterdag droeg ik hem gewoon zomaar. Omdat het – juist als thuiswerker – soms zo fijn is om iets aan te trekken waarin je je zelfverzekerd en mooi voelt. Doet een mens goed! De blazer is lekker oversized en maakt door de dikke stof de flinterdunne blouse wat warmer.

Wil je meer ontdekken over wat kleding voor je kan doen en hoe je een kledingkast krijgt die jou blij maakt? Ik vind zelf het Instagram-account van stylist Manon Meeuwis (ja, de kersverse “vrouw van”!) altijd heel inspirerend. Zij deelt veel fijne tips en inspiratie.

witte blouse 8

Reminder: draag waar JIJ je fijn in voelt

Deze outfit herinnerde me er weer aan dat elke dag een goede reden is om te dragen waar jij blij en zelfverzekerd van wordt. En dat je daarbij niet altijd moet blijven hangen in gedachten als “Zou ik dat nou wel doen?” of “Ja maar, bij mij staat dit rokje…”.

Ik ben zelf wat terughoudend met dit soort rokken met strakke taille. Ik heb van mezelf een platte buik, maar door een niet volledig meewerkend darmstelsel loop ik een groot deel van de tijd met een opgeblazen buik rond. Ik ben vaak bang dat dit soort rokken dat extra accentueren en dat het dan net lijkt alsof ik trots een zwangere buik wil laten zien, terwijl mijn “baby” vooral uit lucht en eten bestaat.

De laatste tijd probeer ik mezelf wat strenger (of eigenlijk juist liever) toe te spreken als ik dat soort gedachten heb. Het is zo zonde als je eventuele (in jouw ogen!) imperfecties laat beïnvloeden wat je wel en niet draagt.

 • Je mág een getailleerde rok dragen, ook als je een opgeblazen buik hebt of geen duidelijke taille hebt.
 • Je mág korte mouwen dragen, ook als je niet blij bent met je armen.
 • Je mag met blote benen rondlopen, ook als je niet tevreden bent met je melkflessen of je knieën te knokig vindt. (Ik spreek voor mezelf hier.)
 • Je mag kleding met een V-hals of dieper decolleté dragen, ook als je je afvraagt of je voorgevel daar niet te klein en je nek niet te knokig is.
 • Je mag nauwsluitende of juist wijdvallende kleding aantrekken, ook als mensen beweren dat het andere je beter staat.
 • Je mag kleur dragen, ook als anderen vinden dat je dan “wel heel erg opvalt”.
 • Of je mag juist uit pure liefde voor zwart voor donkere kleuren kiezen, ook als mensen vinden dat je toch echt eens wat meer kleur zou moeten dragen.

Laat niemand je ervan weerhouden om te dragen wat jou een glimlach bezorgt en waarin jij je zelfverzekerd voelt. Jij loopt er de hele dag in, de ander niet. Jouw outfit, jouw feestje!

Witte blouse: J LABEL
Rok: H&M (tweedehands)
Blazer: Mos Mosh
Enkellaarsjes: Double V Shoes

Herken jij het dat je soms een bepaald kledingstuk niet draagt dat je eigenlijk wel heel leuk vindt?

1 12

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 28 februari 2023 op 11:27 am - Beantwoord

  Staat je weer heel leuk! Je ziet ook dat je je er goed in voelt. (Misschien een beetje koud, maar wel goed 😉 )
  Ik ben erg praktisch ingesteld. Mijn kleding dus vaak ook: praktisch. Maar ik heb me eigenlijl nooit echt laten weerhouden om iets te dragen wat ‘anders’ is. Ik droeg een felroze Minnie Mouse trui op de middelbare school, ik kwam bij mijn vakantiebaant rustig aanzetten in een felrode rok mét petticoats eronder en een fleurig bloemenbloesje, en ik draag ook net zo lief nu een outfit in spijkerstof van top tot teen: ook als iedereen zegt dat dat tacky is. Boeien! 😀

 2. Sharon 6 maart 2023 op 2:06 pm - Beantwoord

  Hoi Romy,

  Ik wist niet zo goed waar ik dit moest plaatsen maar ik verkoop op marktplaats (link in website vakje) wat Fabienne Chapot items en ik moest aan jou denken. Ik ben een stille volger (heeeeel soms reageer ik wel eens haha). Ik hoef er absoluut geen hoofdprijs voor maar ik geef het graag een tweede leven. Dit lijkt nu schaamteloze zelfpromotie besef ik me, maar ik dacht wie weet is het wat voor je. Groetjes!

Recente blogs

Jezelf verwennen? 33 fijne manieren daarvoor die soms maar 5 minuten kosten!

1 augustus 2023|Zelfliefde, Lifestyle|

We verdienen allemaal zelfzorg in ons leven. Tijd en aandacht voor jezelf omdat je vindt dat jij het waard bent én omdat je weet dat je dat tussen de drukte door soms nodig hebt. Je hoeft echt niet meteen een compleet verzorgd saunaweekend te boeken of de hele Zara leeg te shoppen om jezelf te verwennen. Het kan ook iets veel kleiners zijn. Het zit 'm vooral in één ding: jezelf tijd gunnen voor dingen die je fijn vindt en daar met volle aandacht van genieten. En ja hoor, dat kan ook als je een drukbezette ouder bent, een goedlopend bedrijf runt of in gevecht bent met een chronisch tijdgebrek. Al trek je er maar 10 minuten voor uit! Dit zijn 33 kleine manieren om jezelf een fijn moment te geven.

10x Zo kun je iemand (last-minute) verrassen met kerst!

23 december 2017|Lifestyle|

Kerst draait in mijn ogen niet per se om cadeaus. Wel vind ik kerst een goede gelegenheid om een ander in het zonnetje te zetten. En in het zonnetje gezet, dat ben ik zeker! Donderdagavond stond er bij thuiskomst een grote doos op mij te wachten. Hij zat bomvol met lieve, persoonlijke cadeautjes en een onwijs mooie persoonlijke kaart van Claire. Ik stond bijna te stuiteren door dit te lieve en totaal onverwachte gebaar! ♥ Omdat ik het zo lief en bijzonder vond, besloot ik om zelf ook 10 ideeën op een rij te zetten om een dierbare te verrassen met kerst. Dit zijn 10 tips voor een last-minute verrassing.

Outfit | Paarse rok, witte blouse & vrolijke arm candy

8 juni 2022|Outfits|

Soms ontdek je een outfitcombinatie die je het liefst elke dag zou dragen. Dat had ik bij deze combi, waarin ik me helemaal chic maar toch mezelf voel. Tot aan de bijpassende sieraden aan toe. Het is mijn ultieme outfit voor werkafspraken, maar stiekem ook gewoon voor een doodnormale dag die om een "voel ik me fijn in"-outfit vraagt. Waarom niet elke dag iets dragen waar je je lekker zelfverzekerd in voelt?! Ik laat je met veel plezier mijn extra lange paarse rok met vogels, mijn favoriete tweedehands vondst en mijn nieuwste setje armbanden zien.