action5 1 1

Outfit | De perfecte súúperzachte roze trui

 • 12 januari 2019
 • 32 Reacties
Categorieën: Outfits

Soms loop ik bij de kringloopwinkel koopjes tegen het lijf waarvan mijn hart oprecht een sprongetje maakt. Onlangs was het weer zover toen ik de meest zachte trui tegenkwam die ik ooit heb gevoeld. En hij was ook nog eens roze, heerlijk warm én…mijn maat! Je begrijpt vast dat die trui als de wiedeweerga mijn winkelmandje in moest. In Antwerpen heeft de trui me op een ijskoude dag continu warm gehouden, dus ik vond dat hij wel een plek in een outfitpost verdiende. Ik laat je mijn nieuwe trui graag vol trots zien.

roze trui van peter scott outfit

Oh jee, een kriebeltrui?!

Coltruien en ik zijn over het algemeen geen beste maatjes. Ik vind een col vaak vooral heel erg kriebelen. Dus nee hoor, coltruien had ik allang afgeschreven. Totdat ik dus dit niet kriebelende exemplaar vond bij de kringloopwinkel. De kleur (roze!) trok natuurlijk direct mijn aandacht en het stofje voelde ontzettend zacht aan. De trui is deels gemaakt van agorawol, een stofje dat ik wel de hele dag zou kunnen aaien als ik geen andere verplichtingen zou hebben. Ook is de trui heel strak gebreid, waardoor zelfs een stevige wind er niet doorheen blaast. Oftewel, het was precies de trui die ik als koukleum en liefhebber van roze “nodig” had.

roze trui van peter scott outfit
roze trui van peter scott outfit
Excuses voor de ietwat vreemde pose links. Ik weet ook niet wat mijn lichaam daar deed…

Coltrui met een kokerrok

Ik heb de trui gecombineerd met een zwarte kokerrok met ruches, die ik al meerdere keren heb laten zien. Het is een van mijn favorieten en hij is ook nog eens heel gemakkelijk te combineren. Het handige van deze trui is dat hij vrij kort is, waardoor je geen bobbels in je rok of broek krijgt als je de dikke stof in je rokje wilt stoppen. Verder draag ik een dikke panty (die van Action van 60 den kan ik je zeker aanraden!), handschoentjes van AliExpress (ja, echt – en ze zijn supergoed!) en korte grijze enkellaarsjes. Een heerlijk warme outfit voor een fris dagje weg. Alhoewel ik overdag natuurlijk ook nog mijn dikke winterjas eroverheen droeg. Ik ben niet gek!

roze trui van peter scott outfit

Poseren voor de deur

Speciaal voor deze foto’s legde ik mijn jas even aan de kant (nadat mijn vader me voor gek had verklaard!). Dat kon niet anders, want ik vond in Antwerpen dit leuke winkelpand met een mintgroene gevel. Zo vaak kom ik dat soort fotogenieke plekken niet tegen in mijn eigen woonplaats! Stelletje mazzelaars, die Antwerpenaren! Maar ik had ook mazzel, want de winkel was net die dag gesloten. Mooi, dat scheelde mij weer wat ongemakkelijk poseren.

roze trui van peter scott outfit

Een perfect kringloopkoopje

De ontdekking van deze trui bewijst ook dat ik best wel een koopjesjager kan zijn. Zeker als het op kringloopshoppen aankomt. Wanneer ik voor een heel vriendelijk prijsje iets scoor waar nieuw een groot prijskaartje aan hangt, kan ik daar oprecht trots op zijn. Ik kon het dan ook niet laten om thuis even op te zoeken hoeveel de trui nieuw kost. Hij is van het merk Peter Scott en bleek nieuw rond de €150 te kosten. Wat ik voor de trui betaalde? €9,95! Ik voelde me dan ook echt een mazzelaar dat deze trui met mij als trotse eigenaar mee naar huis mocht.

Superfijn, zacht én niet statisch!

Ik heb de trui de afgelopen weken al meerdere keren gedragen en hij zit minstens zo fijn als hij eruitziet. De trui is zelfs niet statisch, iets wat ik inmiddels gewend ben van truien. Stiekem is het wel heel fijn dat ik nu eindelijk eens een trui kan uittrekken zonder een ik-heb-net-mijn-vingers-in-het-stopcontact-gestoken-kapsel tot gevolg.

Trui: Peter Scott (tweedehands)
Rok: New Yorker
Panty: Action
Schoenen: OTTO
Handschoenen: AliExpress
Oorbellen: DRKS

Draag jij weleens coltruien?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. bychristiana 12 januari 2019 op 8:14 am - Beantwoord

  ‘Nadat mijn vader me voor gek had verklaard’, haha; heel herkenbaar weer! Maar….alles voor de foto. Ik vind dat je de rok en de trui super leuk met elkaar gecombineerd hebt, dat rokje vind ik voor mezelf ook erg leuk. Het merk Peter Scott ken ik ook niet trouwens, ik snap dat zoiets vinden echt een kick geeft;-)

  • Romy 12 januari 2019 op 7:24 pm - Beantwoord

   Haha, je moet inderdaad soms wat over hebben voor een leuke foto 😉
   Dankjewel voor je compliment! Het rokje is ook een van mijn favorieten. Het past bijna overal wel bij en je kunt het zowel cashual als chic dragen. Helemaal blij mee, zeker in combinatie met deze heerlijke trui.

 2. Nel 12 januari 2019 op 8:20 am - Beantwoord

  Deze ’trotse’ Antwerpenaar is blij dat je het zo fijn vond en ik vind het ook nog eens superleuk om te lezen 🙂

  • Romy 12 januari 2019 op 7:25 pm - Beantwoord

   Wat onwijs leuk om dat te lezen 🙂 Dankjewel voor je leuke reactie, trotse Antwerpenaar! 😉

 3. Darina 12 januari 2019 op 8:46 am - Beantwoord

  Wat een mooie trui! Echt een geweldige vondst!

 4. Alex 12 januari 2019 op 9:19 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Ik heb voor mijn verjaardag ook een trui gekregen met angora wol, zo fijn! Komt binnenkort ook vast als outfit op mijn blog, alleen moet ik nog even kijken met al de sneeuw op dit moment in München. Toch iets te koud om even de jas uit te trekken! 🙂
  Groeten uit Duitsland,
  Alex

  • Romy 12 januari 2019 op 7:26 pm - Beantwoord

   Sneeuw in München? Oh wauw! Maar nee, dan is een winterjas geen overbodige luxe inderdaad 😉 Wel heel leuk dat je een trui van angorawol hebt. Ik ben benieuwd naar de outfit die je ermee zult samenstellen.

 5. Natasja 12 januari 2019 op 9:34 am - Beantwoord

  Wat een geweldige aankoop, en super leuk gecombineerd!

 6. Marije 12 januari 2019 op 11:32 am - Beantwoord

  Hele leuke trui! Staat je super.

 7. Anna 12 januari 2019 op 11:37 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke trui Romy! De roze kleur staat je super goed! En over de jas uit doen tijdens foto’s maken deel ik binnenkort ook iets over op mn blog! “NEE ANNA het is te koud” Neeee, doen we voor de foto 😉 Liefs!

  • Romy 12 januari 2019 op 7:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben er ook zo blij mee 🙂

  • Romy 12 januari 2019 op 7:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben er ook zo blij mee en de kleur is helemaal mijn ding.
   Haha, leuk onderwerp voor een artikel. Ik ben nu al héél nieuwsgierig 🙂

 8. Lianne 12 januari 2019 op 11:52 am - Beantwoord

  Ik heb precies hetzelfde wat jij zegt, ik houd ook niet van (col)truien vanwege het statische effect. Maar agorawol is inderdaad wel heel goed, alleen helaas wel prijzig. Supermazzel inderdaad dat jij hem voor een prikkie hebt kunnen scoren!

  • Romy 12 januari 2019 op 7:29 pm - Beantwoord

   Agorawol zit zo veel fijner dan gewone wol. Alleen al daarom was ik meteen heel blij met deze trui 🙂 Hopelijk lukt het jou ook om een keer een fijne coltrui te vinden die niet statisch is. Ik had de hoop al opgegeven er ooit een te vinden, maar ze bestaan blijkbaar echt 😉

 9. Anna 12 januari 2019 op 12:01 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke outfit! Dit lijkt me echt een heerlijke trui, fijn dat hij niet statisch is. Ik heb echt een hekel aan statische truien, haha! Ik ben zelf ook wel een coltruien fan, al ben ik altijd een beetje huiverig voor de lichte kleuren, in verband met foundation vlekken :’). Ik vind je rokje trouwens ook erg leuk!

 10. Mariska 12 januari 2019 op 12:56 pm - Beantwoord

  Ja leuke outfit zo met die trui! Staat je goed 🙂

  • Romy 12 januari 2019 op 7:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment over mijn outfit! 🙂 De trui zit echt heerlijk, een verademing vergeleken met veel andere truien.
   Meestal vind ik lichte kleuren ook wel een ding trouwens uit angst voor vlekken, maar tot nu toe is alles goed gegaan. Daar moet ik wel bij zeggen dat het vast scheelt dat ik geen foundation (alleen wat concealer) draag 😛

  • Romy 12 januari 2019 op 7:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met de trui.

 11. Els 12 januari 2019 op 5:24 pm - Beantwoord

  Echt heel mooi. De combi is perfect! Had ik maar zo’n gevoel voor mode. Meestal vind ik een leuke rok, en heb ik geen idee wat ik erop kan doen :-(.

  • Romy 12 januari 2019 op 7:36 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂
   Maareh, ik weet zeker dat jij ook echt wel een goed gevoel voor mode hebt. Ik wist eerst ook nooit zo goed hoe ik rokjes kon combineren, maar heb in de loop der jaren wel meer leuke combinaties ontdekt. Sowieso helpt het soms om een trui of blouse in je rokje te stoppen in plaats van eroverheen te dragen. Dat deed ik eerst nooit, waardoor outfits met wijde truien er soms wat slonzig uitzagen. Sinds ik heb ontdekt dat dat ook anders kon, lukt het me al beter om rokjes te combineren. Er is vaak meer mee mogelijk dan je denkt 🙂

 12. Anneke 13 januari 2019 op 9:53 am - Beantwoord

  Staat je supermooi en angorawol is inderdaad enorm zacht. Ik moet wel zeggen dat ik het altijd heel zielig heb gevonden voor de angorakonijnen, maar gelukkig heb jij je aankoop bij de kringloop gedaan en de trui dus niet nieuw gekocht. Ik geloof dat het in Nederland zelfs niet eens meer nieuw verkocht wordt, dus dat is al fijn!

  • Romy 13 januari 2019 op 6:11 pm - Beantwoord

   Oh jeetje, pas na het lezen van je reactie besefte ik waar angorawol vandaan komt. Ik schrok me dood.
   Ik ben vegetariër, gebruik alleen dierproefvrije cosmetica en probeer ervoor te zorgen dat er echt geen dieren worden mishandeld of iets dergelijks voor mijn genot. Als ik dit had geweten, zou ik iets met die stof niet snel kopen. Het scheelt inderdaad dat het tweedehands is en dat ik niet nieuw geld in zo’n stof heb gestoken. Ik hoop oprecht dat dit wat duurdere merk konijnen niet op deze manier heeft behandeld om de trui te maken.

   • Anneke 13 januari 2019 op 9:39 pm - Beantwoord

    Lief dat je dat zegt en natuurlijk kun je ook niet elke achtergrond van elk product weten! Tweedehands is inderdaad al supergoed en wie weet hanteerde dit merk een strenger beleid. Je moet je niet schuldig voelen hoor, want volgens mij ben je heel goed bezig!

    • Romy 15 januari 2019 op 12:08 am - Beantwoord

     Wat lief! Dankjewel voor je bericht! 🙂 Ik hoop ook dat dit merk het (ook vanwege de hoge nieuwprijs van de truien) netter aanpakt. In ieder geval ben ik blij dat ik nu weet waar angorawol écht van gemaakt is.

 13. missynicolekatje 13 januari 2019 op 2:26 pm - Beantwoord

  Leuke kleren hoor en een leuke combinatie

 14. Evelien 13 januari 2019 op 8:42 pm - Beantwoord

  Een niet-kriebelende coltrui? Ik ben nu al jaloers! En ook nog eens een geweldige kleur en patroontjes. Ik ben ook echt dol op Kringloopwinkels, ik gebruik altijd die app waarmee je kan zien welke er in de buurt zitten. (#nospon)
  Je hebt trouwens echt een práááchtige lach! <3

  • Romy 15 januari 2019 op 12:07 am - Beantwoord

   Oh, die app! Ik ben nu al enthousiast. Heb je toevallig de naam van die app? Het klinkt als iets wat ik móet hebben 🙂
   En wauw, je compliment. Wat ontzettend lief! <3

   • Evelien 15 januari 2019 op 8:35 pm - Beantwoord

    Heel simpel; Kringloop heet ‘ie! Met een groen icoontje!

    • Romy 16 januari 2019 op 8:47 am - Beantwoord

     Top, dankjewel! Ik ga die app meteen even bekijken 🙂

 15. Nikita 16 januari 2019 op 8:20 pm - Beantwoord

  Ik ben zelf niet voor coltruien, maar dat is natuurlijk ieder zijn stijl. Daar kan je niet over discussieren. Hoewel de zachtste trui die ik laatst kocht ook een soort col heeft, maar hij zit zo goed! Ik vind deze trui trouwens heel goed bij je staan. Echt een plaatje Romy 🙂
  Trouwens, ik vind die laatste foto echt heel mooi van je! Je straalt, en dat is echt heel mooi 🙂

  • Romy 16 januari 2019 op 9:55 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je toch een leuke coltrui naar jouw smaak hebt gevonden die nog heerlijk zit ook. Dankjewel voor je onwijs lieve compliment over mijn trui en foto! <3

Recente blogs

9 goede gewoontes die ik mezelf heb aangeleerd

18 oktober 2018|Persoonlijk, Zelfliefde|

We hebben allemaal bepaalde gewoontes. Sommige zijn vooral grappig of gek, andere zijn misschien niet al te handig en weer andere zijn juist wel heel goed. Die goede gewoontes zijn waar ik het in dit artikel over wil hebben. We hebben immers allemaal wel dingen die we eigenlijk zouden moeten afleren, maar sommige dingen pakken we juist structureel al hartstikke goed aan. Tijd om daar eens bij stil te staan! Daarom in dit artikel 9 goede gewoontes die ik mezelf in de loop der jaren heb aangeleerd en waar ik nog altijd baat bij heb.

Outfit | Totáál anders met een broek en rode hakken

5 september 2018|Outfits|

Ongetwijfeld hebben we allemaal weleens dagen waarop we niet blaken van het zelfvertrouwen. Niets lijkt leuk te staan, je kapsel lijkt nergens op of je denkt overal putjes te zien. Afgelopen weekend had ik zo'n "meh"-dag. Ik was nogal onzeker en had mijn hele kledingkast al tevergeefs overhoop gehaald. Mijn eerste gedachte? Mijn pyjamabroek gaat vandaag niet uit en de deur blijft dicht. Toch besloot ik het tegenovergestelde te doen: ik koos voor een outfit die ver buiten mijn comfortzone lag. Een spijkerbroek (ja echt!), rode hakken en een opgeknoopte blouse gaven me de boost die ik nodig had. Komt dat zien!

Geen tijd? Nou, voor deze 9 dingen wil ik tijd máken!

29 juni 2018|Lifestyle|

"Vrije tijd, wat is dat?" Een opmerking die wel vaker uit mijn mond floept. Maar, zoals mijn hardwerkende-maar-ook-tijd-voor-ontspanning-nemende vader me regelmatig toefluistert: "Voor sommige dingen moet je gewoon tijd máken!". En ik moet toegeven: gelijk heeft hij! Er is één goede manier om toch toe te komen aan de dingen waar je blij van wordt, en dat is door van die dingen, naast je verplichtingen, een prioriteit van te maken. Om daarmee te beginnen, besloot ik alvast 9 dingen op een rij te zetten waarvoor ik meer tijd wil vrijmaken. Tijd voor actie! Doe je mee?