Outfit: Zomerjurk met vlinders en blote benen

29 aug 2017 | Outfits | 98 reacties

Belofte maakt schuld. Al een paar maanden geleden beloofde ik deze zomer nog eens zonder legging te poseren in een jurkje. Ik vond het alleen een beetje eng, dus bleef ik deze outfitfoto’s stiekem uitstellen. Die benen zijn best wel een dingetje voor mij, waardoor ik ze liever veilig verstop onder een legging. Ja, zelfs hartje zomer! Maar toen de zon dit weekend volop scheen, vond ik het tijd om mezelf uit te dagen en mijn legging thuis te laten. Ik trok een van mijn all time favoriete jurkjes uit de kast, gunde mijn benen eindelijk wat zonlicht en ging op de foto. Kijk je mee naar mijn zomerse outfit?

vaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benen

Onzekerheid

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik onzeker over mijn lichaam en dan vooral over mijn benen. Ik vind mijn benen niet zo mooi, mijn knieën te knokig en mijn voeten zwellen tot mijn ergernis elke zomer nogal op. Ik volg heel wat blogs over body positivity en let bij anderen eigenlijk helemaal niet zo op uiterlijk. Sterker nog, bij anderen kan ik altijd wel de schoonheid in hen zien. Toch is mijn uiterlijk voor mij soms best wel een ding. Het zal vast tussen mijn oren zitten, maar een legging voelt voor mij toch veiliger. Ik heb zelfs vakantiefoto’s van een paar jaar geleden in Rome waarop ik met 35 graden in een zwarte legging door de felle zon liep. Oeps!

Stok achter de deur

Maar goed, ik had stiekem een kleine stok achter de deur (naast de lieve, motiverende reacties die ik al een paar keer heb gehad). Ik ontving namelijk een pakketje met de Kruidvat Solait Self Tan Bronzing Milk (links op de foto). Ik neem niet zomaar pakketjes aan voor mijn blog, maar dit leek me de perfecte motivatie om me toch aan de blote benen te wagen. Hieronder zie je het resultaat van de Kruidvat Solait Self Tan Bronzing Milk. Ik heb deze met mijn handen aangebracht en heb mijn handen daarna goed gewassen. Helemaal egaal werd het niet, maar ik ben toch blij verrast door het resultaat. Zeker aangezien ik bronzers normaal best tricky vind en bang ben voor vlekken. Het enige minpuntje van de Bronzing Milk vond ik de zoete geur, die best wel lang aanwezig is. Maar verder vind ik het een mooi subtiel effect, waardoor ik me in ieder geval iets minder druk maakte over mijn melkflessen.

kruidvat self-tan bronzing milk review kruidvat self-tan bronzing milk review

Hallelujah, vitamine D!

Anyway, melkfles of een beetje bruin, mijn benen konden ook echt wel wat vitamine D gebruiken. Dus camera mee en op zoek naar een rustig plekje om foto’s te nemen. En raad eens, eigenlijk was het best fijn om op een warme dag als afgelopen zondag eens niet in een dikke legging rond te lopen. Die frisse lucht langs je benen is zo slecht nog niet. Ik durf niet te beloven dat die blote benen een gewoonte gaan worden, maar ik wil me er wel nog eens aan gaan wagen. Wie weet went het ook naarmate ik het vaker een kans geef.

vaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benenvaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benenvaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benen

Jurk: Primark / Sleehakken: tweedehands / Oorbellen: Handmade Jewellery by Jolanda (de webshop van een vriendin van mij!).

Hét vlinderjurkje en open schoenen

Zoals ik al zei, draag ik op deze foto’s een jurkje dat ik al jááren in de kast heb liggen. Ik kocht het meer dan 3 jaar geleden bij Primark, omdat ik er direct stapelverliefd op was. De vlindertjes, de mouwen met ruches en de kanten hals… Dit jurkje is echt helemaal mij. Ik draag het dan ook regelmatig, maar normaal gesproken dus met een grijze legging eronder. Voor deze outfit combineerde ik mijn jurkje met blote benen en sleehakken. Ja ja, ik ging een keer niet voor dichte schoenen. Deze sleehakken kwam ik namelijk tegen bij de kringloopwinkel voor nog geen €5. Ze waren ook nog eens roze, dus kon ik ze echt niet laten staan.

vaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benenvaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benen

Loslaten

Poseren zonder legging was weer eens iets anders dan anders. Eerder dit weekend heb ik ook nog outfitfoto’s laten maken door mijn moeder in een outfit mét legging, maar die zal ik binnenkort laten zien. Toch voelde het goed om voor deze foto’s de uitdaging aan te gaan. Ik besef maar al te goed dat de onzekerheid over mijn uiterlijk waarschijnlijk tussen mijn oren zit. Helaas is loslaten alleen vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wel kan ik die onzekerheid zo nu en dan een schop onder zijn kont geven. En dat ben ik vastbesloten te doen!

Ben jij weleens onzeker over je uiterlijk?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

98 Reacties

 1. Marije

  Super leuke outfit en over je benen hoef je je geen zorgen te maken. Maar ik weet dat dat makkelijk is om voor een ander te zeggen. Top dat je de stap hebt gezet.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie!

   Antwoord
 2. Wies

  Ik lees al een aantal maanden dagelijks je blog, maar ik heb nog niet eerder gereageerd. Ik kan me voorstellen dat het niet zo maar over is en je eraan moet wennen, maar wat hoop ik dat je dat echt doet! Het staat ontzettend leuk op blote benen, helemaal niks mis mee!

  Antwoord
  • Romy

   Wat onwijs lief dat je een reactie achterlaat! Dankjewel voor je lieve en motiverende woorden :) Doet me echt heel erg goed!

   Antwoord
 3. Maaike

  Fiet view! Super leuk! En ik snap wat een enorme stap dit moet zijn. Goed om te lezen dat je er zelf ook nog redelijk tevreden over bent! Wat is onzekerheid toch soms een idiote ‘sta in de weg’ hè. Ik heb er ook last van.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie inclusief de ‘fiet view’! :) Onzekerheid kan inderdaad soms zo vervelend zijn. Eigenlijk is het ook wel apart dat ik door mijn onzekerheid zo ver ga dat ik in de hitte nog met leggings aan loop, terwijl ik daarmee dus eigenlijk veel meer voor gek loop dan met blote benen. Haha, onzekerheid is een maf ding ;)

   Antwoord
 4. Darina

  Geweldige outfit! Staat je heel goed, je hoeft je echt geen zorgen te maken.

  Antwoord
 5. Iris

  Wat goed dat je deze stap gezet hebt! En wat staat het je geweldig! Ik ben nooit echt een “legging-type” geweest, dus ik zou hem als ik jou was niet meer aan doen. Maar ik snap je gevoel wel. Je moet natuurlijk dragen wat fijn voelt, maar je hebt prachtige benen en het staat super vrouwelijk!

  Antwoord
  • Romy

   Wat onwijs lief wat je zegt! Dankjewel voor al je lieve woorden! Ik word er helemaal blij van :) En inderdaad, ik vind leggings ook eigenlijk helemaal niet zulke charmante dingen. Ideaal voor in de winter, maar in de zomer staan blote benen misschien wel mooier onder een zomerjurkje.

   Antwoord
 6. Josephine

  Het staat je geweldig! Je hebt mooie benen die je prima aan de wereld kunt laten zien (ookal snap ik dat eigen onzekerheid daarbij in de weg kan zitten). De combi van jurkje (heel mooi!) en de sleehakken vind ik ook erg leuk. Dus ik zou zeggen: voor herhaling vatbaar! ;)

  Nog over de bruiningslotion: Ik heb eens die van Dove gebrobeerd, en die had -vond ik- een hele milde geur. Misschien een idee?

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi compliment! Dankjewel voor je lieve reactie! :)
   En wat een goede tip van Dove! Ik ga eens kijken of zij ook dierproefvrij zijn, want dan vind ik die bruiningslotion zeker het proberen waard.

   Antwoord
 7. Danique

  Wat tof dat je dit toch hebt gedurfd! Wie weet dat je, doordat je deze drempel bent overgestapt, wat vaker met blote benen de deur uit durft te gaan.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, dat hoop ik ook! Ik merkte dat het me wel echt even zo’n succesgevoel gaf dat ik eindelijk eens over mijn onzekerheid heen stapte om, hoe eng ook, dit gewoon eens te doen :)

   Antwoord
 8. Kreanimo

  Ohhh. Ik vind het een super jurkje.
  En nog belangrijker…. wat goed dat je deze ‘overwinning’ hebt gehaald op je onzekerheid.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) Het voelde inderdaad echt een beetje als een overwinning.

   Antwoord
 9. Aneta

  Yay! Blote benen! Een tipje voor de bronzing melk: eerst je benen scrubben, daarna met latexhandschoenen een dun laagje bronzing aanbrengen en tot slot je benen goed insmeren met bodylotion. Resultaat: geen vlekje te zien!

  Antwoord
  • Romy

   Oh dankje voor de tip! Zo had ik het inderdaad niet aangepakt, maar het klinkt als een goede methode. Dat ga ik eens uitproberen met deze bronzing milk :)

   Antwoord
 10. Sylvia

  JEEJ ! Goed zo Romy! Wat knap dat je jezelf hebt uitgedaagd en hebt gewonnen. Het staat je geweldig en snap heel goed dat dit je al time favorite jurkje is. De schoentjes vind ik beeldig?. Vanaf nu gewoon vaker doen?

  Antwoord
  • Romy

   Onwijs bedankt voor je lieve reactie! Ik ben zeker van plan om mezelf toch wat vaker uit te dagen hiermee :)

   Antwoord
 11. evelien

  Super goed en knap dat je dit gedaan hebt! Super leuke outfit draag je, en wat een vrolijke rode schoenen. :)
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3

   Antwoord
 12. Amy

  Onzeker over je benen? Meid, wat staat dit jurkje je super en wat kun je het goed hebben! Ik realiseer me maar al te goed dat onzekerheid van binnen zit en dat opmerkingen van een ander altijd ‘makkelijk’ zijn.. maar echt, goed dat je deze stap gezet hebt!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel! :) Die onzekerheid is inderdaad echt iets wat in mij zit. Maar ik moet zeggen dat het me wel heel veel positieve energie geeft om toch eens over mijn onzekerheid heen te stappen en nu dit soort lieve reacties te krijgen. Dat motiveert me echt om vaker de legging in de kast te laten hangen :)

   Antwoord
 13. Lisette

  Stoer Romy dat je het toch hebt gedaan. Ik vind dat je het goed kan hebben. Maar ik snap wat je bedoeld met die onzekerheid. Dat heb ik ook wel eens…

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik geloof ook dat eigenlijk veel meer mensen onzeker zijn over hun uiterlijk dan ik weleens denk. Zo jammer eigenlijk dat dat soms zelfs je keuzes kan beïnvloeden.

   Antwoord
 14. Sofie

  Oh Romy! Wat herken ik dat onzekere gevoel! En wat goed van je dat je het toch hebt gedaan. Ik hoop echt dat deze complimentjes je deugd doen, iedereen hierboven ziet namelijk wat ik zie en dat is een prachtige vrouw, met echt waar gewoon hele mooie, slanke benen waar niets knokigs of raar aan is! Echt, het staat supermooi zo. Maar ik ken het zo goed en het is moeilijk om te geloven als je zo onzeker bent. Ik meen het echt: draag die leggings als je het koud hebt of als je er gewoon zin in hebt, maar niet omdat je jezelf denkt te moeten verstoppen want je ziet er echt geweldig uit!

  Antwoord
  • Romy

   Jeetje, wat een ontzettend lieve reactie! Ik word er helemaal stil van. Dankjewel voor al je lieve woorden! Ik moet zeggen dat ik bijna emotioneel werd van alle reacties op mijn artikel. Ik durf al zoveel jaar niet zonder die legging de straat op, maar dit geeft me echt moed om het toch eens wat vaker te proberen, hoe lastig en onwennig dat ook voelt in het begin :) Dankjewel! <3

   Antwoord
 15. Jorinde

  Wat een super leuk jurkje! Staat je erg mooi!

  Antwoord
 16. Paula | MustMag.nl

  Goed van je! Heel herkenbaar met die benen. Ik had dat een paar jaar geleden ook (en soms nog steeds een beetje). Dat het heel warm is, maar toch een lange broek draagt. Knap dus dat je dit doet en deelt op je blog. Meer bodypostivity! :)

  Antwoord
  • Romy

   Yay voor body positivity! :) Het voelde ook zo goed om toch eens tegen die onzekerheid in te gaan en dit te doen.

   Antwoord
 17. Madelon

  Wat ontzettend tof dat je dit toch hebt gedaan, ondanks je onzekerheid! En het staat je heel erg goed!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel!

   Antwoord
 18. Simone

  Je ziet er SUPER uit. Ik kan wel zeggen; niets om onzeker over te zijn en dat vind ik ook echt, maar ik snap dat het zo voor jezelf niet werkt. Toch vind ik het super knap dat je je over je onzekerheid hebt heengezet! Vind het ook hele mooie foto’s!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het was best wel een stap om me aan die blote benen te wagen, maar ik ben zo blij dat ik het toch heb gedaan. En ik moet zeggen dat alle lieve reacties me ook echt heel erg goed doen :)

   Antwoord
 19. kaylin

  Je mag echt heel erg trots zijn op jezelf dag je deze stap hebt overwonnen. Goed gedaan. Het resultaat mag er zeker zijn.

  Antwoord
  • Romy

   Superlief! Dankjewel voor je reactie!

   Antwoord
 20. bychristiana

  Ah ja, zo zijn wij vrouwen altijd wel ergens onzeker over. Ik heb twee heel grote littekens op mijn knieën van toen ik ooit heel hard ergens tegen aan gelopen ben. (ik heb dus niet alleen die littekens, maar ben ook super clumsy). Eerst probeerde ik dat altijd te bedekken, maar nu doe ik dat niet meer. En jouw benen zijn gewoon prachtig. En de schoenen trouwens ook.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment! En je hebt helemaal gelijk: iedereen is wel ergens onzeker over. Zijn het je benen niet, dan is het misschien een rare grote teen. Bij wijze van spreken dan ;) Wat goed dat jij nu ook over het punt heen bent dat je die littekens bedekt. Niets om je voor te schamen en ook met een litteken hier of daar kun je prachtig zijn! :)

   Antwoord
 21. Janne

  Supermooi! Ik reageer niet zo vaak op blogs, maar deze post vind ik een reactie waard. Ik hoop dat ik nog veel meer posts zal mogen zien waarin je met steeds meer vertrouwen in zo’n vrolijke zomerse outfit loopt!

  Antwoord
  • Romy

   Wat ontzettend lief dat je reageert! Dankjewel! Ik vond deze uitdaging zeker voor herhaling vatbaar en, als het weer een beetje meezit, wil ik zeker vaker een jurkje zonder legging proberen :)

   Antwoord
 22. Jessica J.

  Wat een ontzettend mooie, zomerse foto’s! Je hoeft nergens onzeker om te zijn, lieve Romy. Ik weet dat dat gemakkelijker gezegd dan gedaan is, want ik worstel er ook nog steeds mee. :-)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! En wat naar om te horen dat jij ook regelmatig met je uiterlijk worstelt. Wat een vervelend iets is dat ook, die onzekerheid! Jij hebt namelijk met je prachtige lange haar en mooie gezicht en lichaam volgens mij ook echt niets om onzeker over te zijn, maar dat is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan ;)

   Antwoord
 23. Susan

  Jaaaaa wat mooi!!! Dit is echt prachtig <3 Geeft je een stuk ''volwassenere'' uitstraling en staat je echt ontzettend goed. Je hebt prachtige benen meis!!

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, dankjewel voor je onwijs lieve reactie! En zo leuk om te horen dat je me er zo ook volwassener uit vindt zien! Alleen al dat motiveert me om wat vaker jurkjes zonder legging te proberen :)

   Antwoord
 24. Oui Nathalie

  Ik ben helaas maar al te vaak onzeker over mijn uiterlijk ..
  Maar even terug op jou outfit én je blote benen!
  Ze zijn super mooi en vind een jurkje zonder legging je super staan!
  Goed dat je de stap durfde te zetten!

  Liefs, Nathalie

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! En wat naar om te horen dat jij ook vaak onzeker bent over je uiterlijk, zeker omdat je zó mooi bent! <3 Maar ik weet uit ervaring helaas dat het vaak in je hoofd zit en het soms makkelijker gezegd is dan gedaan om je erover heen te zetten.

   Antwoord
 25. Neverdullmoments

  Super leuk Romy!!!! Staat je erg mooi! :) Leuk hoor, zo’n outfit item af en toe!

  Antwoord
 26. Linda

  Lieve Romy, zonder legging verander je van een meisje in een prachtige vrouw! De foto’s zijn echt prachtig geworden. En zover ik het kan zien heb jij helemaal niets om je voor te schamen! <3

  Antwoord
  • Romy

   Wat ontzettend lief, je reactie! En wat een mooi compliment! Dat is echt een fijne stimulans om deze lastige uitdaging zonder legging toch iets vaker aan te gaan :)

   Antwoord
 27. Anna

  Je hebt prachtige benen Romy, daar hoef je echt niet onzeker over te zijn! Ik hoop dat het je gaat lukken om vaker blote benen te dragen nu het nog lekker weer is. Zelf ben ik ook weleens onzeker, vooral omdat mijn bovenbenen nogal stevig zijn. Een kort rokje of jurkje voel ik mij ook niet zo comfortabel in. Ook heb ik al een halfjaar last van een onverklaarbare jeuk, vooral op mijn armen en benen, alleen ben ik niet goed genoeg verzekerd om een allergietest te kunnen doen (nog even doorzetten tot januari dus). Soms MOET ik gewoon echt krabben en hierdoor zitten mijn benen onder de krassen en plekjes, waar ik heel erg van baal. Met een kleurtje vind ik mijn benen best mooi, alleen durf ik niet meer naar de zonnebank omdat mijn huid nu zo slecht is. Wat ik wel fijn vind werken is de tanning spray van Marc Inbane (er staat een review op mijn blog). Hier zit namelijk een handschoen bij waarmee je de spray heel egaal kunt verdelen/uitvegen, ik ben er echt dol op!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn outfit en blote benen! :) Wat naar om te horen dat jij ook veel last hebt van onzekerheid, al helemaal doordat het deels komt door die nare jeuk. Hopelijk word je in januari iets wijzer van een allergietest en is er dan iemand die je hierbij kan helpen.
   Dankje voor de tip van Marc Inbane! Ik ga je review eens bekijken. Die handschoen klinkt inderdaad ideaal.

   Antwoord
 28. Loes

  Wat een mooie outfit en je benen mogen gewoon gezien worden! Absoluut niks om je voor te schamen!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat lief!

   Antwoord
 29. Lianne

  Wat een prachtige zomerse outfit en foto’s!

  Antwoord
 30. Elisabeth

  wat een super leuk jurkje! en top dat je je over je onzekere gevoel heen hebt gezet om eens zonder legging te gaan! had twee weken terug ook eens gedaan :) alleen ik ben niet onzeker over mijn benen maar heb altijd last van schurende benen waardoor ik een big fan ben van leggings. wel ben ik onzeker over mijn gewicht en dat ik aan de dikke kant ben. vanwege ziekte lukt het niet echt om af te vallen en dat vind ik lastig en maakt me ook onzeker :(

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je leuke reactie! :) Wat naar om te horen dat je zo onzeker bent over je gewicht, zeker omdat je er door je ziekte niets aan kunt doen. Ik kan me voorstellen dat dat best wel lastig en frustrerend is. Hopelijk is er misschien toch iemand die je kan helpen of kun je leren accepteren dat je mooi bent zoals je bent. Want ook met een maatje meer kun je écht prachtig zijn!

   Antwoord
 31. Marleen

  NIKS om je voor te schamen, Romy! Je ziet er superleuk uit en met je benen is niéts mis!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! :)

   Antwoord
 32. Johanne

  Moooooi!! Die onzekerheid is nergens voor nodig!! Makkelijker gezegd dan gedaan, I know haha. Ben zelf ook mega onzeker over mijn benen. Zei gisteren nog tegen mijn vriend dat hij moest stoppen met het staren naar mijn benen. Weet niet eens of dat wel echt was wat hij deed…

  Jurkje staat je ook prachtig trouwens.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment! :) En ik herken dus precies wat je zegt over dat staren, haha. Ik heb dat dus zelfs als mijn moeder even naar me kijkt. Dan ben ik al bang dat ze naar mijn benen kijkt en er iets van vindt… Oeps ;)

   Antwoord
 33. Anne

  Staat je goed die jurk! En goed dat je deze stap zet.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! :)

   Antwoord
 34. Nesrin

  Het staat je prachtig Romy!! Je hebt niks om onzeker over te zijn en toch begrijp ik je wel hoor. Mijn onzekerheid zijn mijn benen, ik show mijn benen enkel als ik thuis ben of als ze bruin zijn en ik op vakantie ben.

  Ik hoop dat de onzekerheid weg ebt en dat je vaker je benen laat zien!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve woorden! Wat lastig dat jij ook onzeker bent over je benen. Ik hoop ook echt dat het een beetje wegebt. En gewoon de stap zetten door eens zonder legging te poseren, kan daar al een beetje bij helpen :)

   Antwoord
 35. Jenn

  Wat een leuk jurkje, staat je echt heel goed!

  Antwoord
 36. Eva

  Wat een leuk jurkje! En ik vind je benen helemaal niet ‘lelijk’ hoor. Ze zijn mooi slank en tja wel een beetje bleek maar dat komt gewoon omdat je ze altijd hebt verstopt ;) Zelf ben ik ook wel eens onzeker over mijn lichaam, dan vind ik mijn gezicht raar haha, vooral de wallen onder mijn ogen die met geen mogelijkheid verdwijnen…

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! Haha, er zit wel wat in dat mijn benen onder een legging ook niet direct bruin worden ;) Ik heb overigens ook van mezelf een hele lichte huidskleur die snel verbrandt, dus ook zonder legging moet ik goed mijn best doen om een piepklein beetje kleurverschil te zien, haha.
   Wat lastig dat jij ook wel onzeker bent over je lichaam en over je gezicht! Die wallen heb ik helaas ook, maar gelukkig kom je vaak met concealers al een heel eind wat dat betreft ;)

   Antwoord
 37. Charel

  Dit soort outfitjes staan jou zo leuk! Je wordt er nog vrolijker van hihi!

  Antwoord
 38. Irene

  Het zit inderdaad tussen je oren want je benen zien er compleet normaal uit. En je moet helemaal niet inzitten met het feit dat ze bleek zijn. Vind er helemaal niets mis mee! En het zou ook raar zijn als je van jezelf vrij bleek bent en dan ineens super bruine benen hebt. Maar net als jij ben ook onzeker over dingen en dan maakt het niet zoveel uit wat iemand anders zegt hé :) Het staat je alleszins heel mooi! Vind ik stiekem toch wel leuker dan een legging! Heel vrouwelijk zelfs! Maar je moet doen wat goed voelt! De schoenen staan heel mooi bij je jurk en super tof dat ze tweedehands zijn!

  Antwoord
  • Romy

   Superlief, je reactie! Dankjewel voor je lieve woorden! En je hebt eigenlijk wel gelijk wat betreft de witte benen. Het zou best wel vreemd zijn als ik met mijn witte gezichtje opeens donkerbruine benen heb ;) Toen ik de foto’s terugkeek, vond ik de blote benen eigenlijk ook nog wel mooier staan dan een legging. Het is alleen nog een gevoelsdingetje, maar hopelijk kan ik daar stapje voor stapje een beetje overheen komen :)

   Antwoord
 39. yvonne

  En bij de grootste blote benen zeurpiet was deze melding in haar spam terecht gekomen. Maar superleuk joh! Het jurkje staat je onwijs goed en gecombineerd met de schoenen helemaal leuk. En je hebt prachtige benen. Niet meer zo vaak verstoppen hoor, dat is zonde! En ook niet druk maken om de kleur. Met of zonder bronzer heb je prachtige benen.

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief dat je reageert! Dankjewel voor je lieve woorden! Ik word er helemaal verlegen van :)

   Antwoord
 40. Dinja

  Het staat juist hartstikke leuk hoor! Gewoon een beetje schijt aan hebben, haha ;) niet dat ik dat vorig jaar durfde maar sinds kort heb ik er wel een beetje schijt aan, hoe onzeker ik me ook voel.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En wat goed dat het jou is gelukt om wat meer schijt te hebben. Eigenlijk is dat ook de beste instelling, want het doet er eigenlijk ook zo weinig toe hoe je eruitziet. Maar helaas is het bij mij soms lastiger om me dat niet alleen te realiseren, maar het ook echt te geloven ;)

   Antwoord
 41. Sabrina

  Wat goed van je! Toevallig had ik vandaag voor het eerst een kortere jurk aan dan normaal. Daar doe ik dan ook altijd een korte legging onder aan, maar nu dacht ik dat ieders benen er altijd mogen zijn! Dus ook de mijne, en zeker de jouwe! Hopen op nog meer jurkjes weer!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En wat goed dat jij gisteren ook zonder legging met een jurkje de deur uit bent gegaan. Je hebt groot gelijk. Het is tijd voor meer jurkjesweer, zodat we hopelijk vaker die benen wat zonneschijn kunnen gunnen :)

   Antwoord
 42. Priscilla

  Je hoeft helemaal niet onzeker te zijn over je benen. Je hebt hartstikke mooie benen en de zelfbruiner had je van mij ook wel achterwege mogen laten hoor. Melkflessen RULE! Ik geef bijna licht in ‘t donker en show m’n bleke benen met trots. Er is niks mis met zijn zoals je bent. <3

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie op mijn outfit en blote benen! En heel inspirerend om te horen dat jij juist trots bent op je witte benen. Eigenlijk is het inderdaad ook niets om voor je te schamen! <3

   Antwoord
 43. Sabine

  Dapper dat je het toch gedaan hebt. Ik vind het super mooi staan, mag je vaker doen!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel!

   Antwoord
 44. Odetta

  Wat ontzettend goed van je!!! Heerlijk toch, wanneer je tijdens de tropische hitte iets van een briesje wat langs je benen glijdt bespeurd. Het werkt heel erg bevrijdend.
  Zelf ben ik heel erg onzeker over mijn huidproblemen en dat ik nou niet bepaald de magerste ben. Ik hoef echt niet maat 38 te hebben, hoor, daar heb ik mijzelf bij neergelegd. Ook niet dat ik een bril draag. Na ooit contactlenzen voor aantal jaren heb uitgeprobeerd, besloot ik dat een bril mij staat. Tegenwoordig heb je ook extra dunne glazen, dus heb ik geen jampotten.
  Verder zal ik geen topjes dragen. Mijn oksels zijn absoluut niet mooi, nadat ik bij beide oksels de huid heb laten wegbranden vanwege ontstekingen. Deze ingreep is absoluut geen garantie dat de ontstekingen wegblijven, want ik heb nog steeds last van ontstekingen. Mijn borsten zitten vol met littekens die ontstaan zijn door ontstekingen, maar dat vind ik niet zo erg, want ik hoef toch niet te poseren in de Playboy. Mijn rechterarm is ontsierd door Psoriasis. Maar is nu redelijk onder controle door een speciale medische gel. De bovenkant van mijn onderarm ziet er sinds jaren er fantastisch uit, maar de onderkant van de onderarm heeft het er iets moeilijker mee. Doordat je op de onderarm veel leunt, gaat het langzamer. En ik heb minder jeuk, wat absoluut een verademing is. Opvliegers door de menopauze vind ik nogal een dingetje. Dat je met een verhit hoofd als een verlept bloemetje erbij loopt. Vooral wanneer het weer buiten tropisch is en je hebt ook nog eens last van een interne hittegolf. Zelfspot is de beste remedie, hahaha. Het voornaamste is dat je gezond en mobiel blijft, want dat is niet vanzelfsprekend. Knappe vrouwen op de foto, zijn volgens mijn man gefotoshopt, dus dat is geen picture perfect voor hem, hahaha. Zo, dat was een heel verhaal.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve, uitgebreide reactie.
   Wat naar om te horen dat je huidproblemen en gewicht best wel veel invloed op je hebben. Het lijkt me ook niet makkelijk om door medische klachten of ontstekingen te merken dat je lichaam verandert. Aan de andere kant is het vooral heel belangrijk dat je gezond(er) bent en is ieder mens prachtig zoals hij of zij is. Of je nu littekens hebt of flaporen of een beetje loenst, iedereen is mooi. En wat je zegt, perfect bestaat niet óf is gigantisch gephotoshopt ;)

   Antwoord
 45. Annika

  Ik wil wel ruilen, hoor, als je nog van je benen af wilt. Niet meer onzeker over zijn hoor! Prachtige vrouw in een prachtige outfit. Het staat je hartstikke leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Hartstikke lief, je reactie! Dankjewel :)

   Antwoord
 46. Mike

  Wat super, super dapper van je! Je ziet er heel stralend uit.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) Wat leuk om te horen!

   Antwoord
 47. Iris

  Wat goed dat je jezelf hebt uitgedaagd en je ziet er prachtig uit meid! Het jurkje staat je prachtig en je benen mogen er zeker zijn hoor. Show them! <3

  Antwoord
  • Romy

   Wat onwijs lief, je reactie! Dankjewel <3

   Antwoord
 48. Laura

  Ik kwam even kijken voor de schoenen, maar die zijn leuk zeg! Dit jurkje vind ik ook heel erg tof trouwens. Zelf zou ik trouwens nooit snel een outfit post doen. Ik ben niet zo fashion haha en net een maatje meer, dus wss vind k dan alle foto’s niks.

  Antwoord
  • Romy

   Dankje! Ik ben zelf ook echt weg van deze schoenen :) En geen probleem toch dat fashion en outfitposts niet zo jouw ding zijn. Alhoewel een maatje meer echt niet de reden hoeft te zijn om niet op de foto te gaan met een leuke outfit. Wat je maat ook is, je kunt er met elke maat prachtig uitzien :)

   Antwoord
 49. Vivian

  Ik snap je helemaal hoor! Ik vind het in de zomer ook altijd even een drempel om de legging in dekast te laten, maar het voelt ook wel heel lekker. En in jouw geval: hallelujah, die benen mogen er zeker weten zijn! En het jurkje in combinatie met die schoenen is écht heel leuk :)

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, dankjewel voor je onwijs lieve reactie op mijn outfit én benen! :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs