Outfit: Zomerjurk met vlinders en blote benen

Belofte maakt schuld. Al een paar maanden geleden beloofde ik deze zomer nog eens zonder legging te poseren in een jurkje. Ik vond het alleen een beetje eng, dus bleef ik deze outfitfoto’s stiekem uitstellen. Die benen zijn best wel een dingetje voor mij, waardoor ik ze liever veilig verstop onder een legging. Ja, zelfs hartje zomer! Maar toen de zon dit weekend volop scheen, vond ik het tijd om mezelf uit te dagen en mijn legging thuis te laten. Ik trok een van mijn all time favoriete jurkjes uit de kast, gunde mijn benen eindelijk wat zonlicht en ging op de foto. Kijk je mee naar mijn zomerse outfit?

vaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benen

Onzekerheid

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik onzeker over mijn lichaam en dan vooral over mijn benen. Ik vind mijn benen niet zo mooi, mijn knieën te knokig en mijn voeten zwellen tot mijn ergernis elke zomer nogal op. Ik volg heel wat blogs over body positivity en let bij anderen eigenlijk helemaal niet zo op uiterlijk. Sterker nog, bij anderen kan ik altijd wel de schoonheid in hen zien. Toch is mijn uiterlijk voor mij soms best wel een ding. Het zal vast tussen mijn oren zitten, maar een legging voelt voor mij toch veiliger. Ik heb zelfs vakantiefoto’s van een paar jaar geleden in Rome waarop ik met 35 graden in een zwarte legging door de felle zon liep. Oeps!

Stok achter de deur

Maar goed, ik had stiekem een kleine stok achter de deur (naast de lieve, motiverende reacties die ik al een paar keer heb gehad). Ik ontving namelijk een pakketje met de Kruidvat Solait Self Tan Bronzing Milk (links op de foto). Ik neem niet zomaar pakketjes aan voor mijn blog, maar dit leek me de perfecte motivatie om me toch aan de blote benen te wagen. Hieronder zie je het resultaat van de Kruidvat Solait Self Tan Bronzing Milk. Ik heb deze met mijn handen aangebracht en heb mijn handen daarna goed gewassen. Helemaal egaal werd het niet, maar ik ben toch blij verrast door het resultaat. Zeker aangezien ik bronzers normaal best tricky vind en bang ben voor vlekken. Het enige minpuntje van de Bronzing Milk vond ik de zoete geur, die best wel lang aanwezig is. Maar verder vind ik het een mooi subtiel effect, waardoor ik me in ieder geval iets minder druk maakte over mijn melkflessen.

kruidvat self-tan bronzing milk review kruidvat self-tan bronzing milk review

Hallelujah, vitamine D!

Anyway, melkfles of een beetje bruin, mijn benen konden ook echt wel wat vitamine D gebruiken. Dus camera mee en op zoek naar een rustig plekje om foto’s te nemen. En raad eens, eigenlijk was het best fijn om op een warme dag als afgelopen zondag eens niet in een dikke legging rond te lopen. Die frisse lucht langs je benen is zo slecht nog niet. Ik durf niet te beloven dat die blote benen een gewoonte gaan worden, maar ik wil me er wel nog eens aan gaan wagen. Wie weet went het ook naarmate ik het vaker een kans geef.

vaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benenvaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benenvaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benen

Jurk: Primark / Sleehakken: tweedehands / Oorbellen: Handmade Jewellery by Jolanda (de webshop van een vriendin van mij!).

Hét vlinderjurkje en open schoenen

Zoals ik al zei, draag ik op deze foto’s een jurkje dat ik al jááren in de kast heb liggen. Ik kocht het meer dan 3 jaar geleden bij Primark, omdat ik er direct stapelverliefd op was. De vlindertjes, de mouwen met ruches en de kanten hals… Dit jurkje is echt helemaal mij. Ik draag het dan ook regelmatig, maar normaal gesproken dus met een grijze legging eronder. Voor deze outfit combineerde ik mijn jurkje met blote benen en sleehakken. Ja ja, ik ging een keer niet voor dichte schoenen. Deze sleehakken kwam ik namelijk tegen bij de kringloopwinkel voor nog geen €5. Ze waren ook nog eens roze, dus kon ik ze echt niet laten staan.

vaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benenvaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benen

Loslaten

Poseren zonder legging was weer eens iets anders dan anders. Eerder dit weekend heb ik ook nog outfitfoto’s laten maken door mijn moeder in een outfit mét legging, maar die zal ik binnenkort laten zien. Toch voelde het goed om voor deze foto’s de uitdaging aan te gaan. Ik besef maar al te goed dat de onzekerheid over mijn uiterlijk waarschijnlijk tussen mijn oren zit. Helaas is loslaten alleen vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wel kan ik die onzekerheid zo nu en dan een schop onder zijn kont geven. En dat ben ik vastbesloten te doen!

Ben jij weleens onzeker over je uiterlijk?

Volg:
Deel:

98 Reacties

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:35

   Dankjewel voor je lieve reactie!

 1. Wies
  29 augustus 2017 / 07:09

  Ik lees al een aantal maanden dagelijks je blog, maar ik heb nog niet eerder gereageerd. Ik kan me voorstellen dat het niet zo maar over is en je eraan moet wennen, maar wat hoop ik dat je dat echt doet! Het staat ontzettend leuk op blote benen, helemaal niks mis mee!

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:36

   Wat onwijs lief dat je een reactie achterlaat! Dankjewel voor je lieve en motiverende woorden :) Doet me echt heel erg goed!

 2. Maaike
  29 augustus 2017 / 07:17

  Fiet view! Super leuk! En ik snap wat een enorme stap dit moet zijn. Goed om te lezen dat je er zelf ook nog redelijk tevreden over bent! Wat is onzekerheid toch soms een idiote ‘sta in de weg’ hè. Ik heb er ook last van.
  Maaike blogde over…Tips voor het fotograferen van insecten 

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:40

   Dankjewel voor je lieve reactie inclusief de ‘fiet view’! :) Onzekerheid kan inderdaad soms zo vervelend zijn. Eigenlijk is het ook wel apart dat ik door mijn onzekerheid zo ver ga dat ik in de hitte nog met leggings aan loop, terwijl ik daarmee dus eigenlijk veel meer voor gek loop dan met blote benen. Haha, onzekerheid is een maf ding ;)

 3. 29 augustus 2017 / 07:44

  Wat goed dat je deze stap gezet hebt! En wat staat het je geweldig! Ik ben nooit echt een “legging-type” geweest, dus ik zou hem als ik jou was niet meer aan doen. Maar ik snap je gevoel wel. Je moet natuurlijk dragen wat fijn voelt, maar je hebt prachtige benen en het staat super vrouwelijk!
  Iris blogde over…Zomerse ritje op mijn blauwe fiets

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:42

   Wat onwijs lief wat je zegt! Dankjewel voor al je lieve woorden! Ik word er helemaal blij van :) En inderdaad, ik vind leggings ook eigenlijk helemaal niet zulke charmante dingen. Ideaal voor in de winter, maar in de zomer staan blote benen misschien wel mooier onder een zomerjurkje.

 4. 29 augustus 2017 / 07:56

  Het staat je geweldig! Je hebt mooie benen die je prima aan de wereld kunt laten zien (ookal snap ik dat eigen onzekerheid daarbij in de weg kan zitten). De combi van jurkje (heel mooi!) en de sleehakken vind ik ook erg leuk. Dus ik zou zeggen: voor herhaling vatbaar! ;)

  Nog over de bruiningslotion: Ik heb eens die van Dove gebrobeerd, en die had -vond ik- een hele milde geur. Misschien een idee?
  Josephine blogde over…Recycle papier op de ouderwetse manier: zelf een notitieblokje maken

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:46

   Wat een mooi compliment! Dankjewel voor je lieve reactie! :)
   En wat een goede tip van Dove! Ik ga eens kijken of zij ook dierproefvrij zijn, want dan vind ik die bruiningslotion zeker het proberen waard.

 5. 29 augustus 2017 / 08:01

  Wat tof dat je dit toch hebt gedurfd! Wie weet dat je, doordat je deze drempel bent overgestapt, wat vaker met blote benen de deur uit durft te gaan.
  Danique blogde over…Even bijkletsen #3

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:47

   Ja, dat hoop ik ook! Ik merkte dat het me wel echt even zo’n succesgevoel gaf dat ik eindelijk eens over mijn onzekerheid heen stapte om, hoe eng ook, dit gewoon eens te doen :)

 6. 29 augustus 2017 / 08:10

  Ohhh. Ik vind het een super jurkje.
  En nog belangrijker…. wat goed dat je deze ‘overwinning’ hebt gehaald op je onzekerheid.

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:47

   Dankjewel :) Het voelde inderdaad echt een beetje als een overwinning.

 7. 29 augustus 2017 / 08:18

  Yay! Blote benen! Een tipje voor de bronzing melk: eerst je benen scrubben, daarna met latexhandschoenen een dun laagje bronzing aanbrengen en tot slot je benen goed insmeren met bodylotion. Resultaat: geen vlekje te zien!
  Aneta blogde over…Ik heb een nieuwe baan!

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:48

   Oh dankje voor de tip! Zo had ik het inderdaad niet aangepakt, maar het klinkt als een goede methode. Dat ga ik eens uitproberen met deze bronzing milk :)

 8. Sylvia
  29 augustus 2017 / 08:23

  JEEJ ! Goed zo Romy! Wat knap dat je jezelf hebt uitgedaagd en hebt gewonnen. Het staat je geweldig en snap heel goed dat dit je al time favorite jurkje is. De schoentjes vind ik beeldig?. Vanaf nu gewoon vaker doen?
  Sylvia blogde over…About last week.. #34

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:49

   Onwijs bedankt voor je lieve reactie! Ik ben zeker van plan om mezelf toch wat vaker uit te dagen hiermee :)

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:50

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3

 9. Amy
  29 augustus 2017 / 07:55

  Onzeker over je benen? Meid, wat staat dit jurkje je super en wat kun je het goed hebben! Ik realiseer me maar al te goed dat onzekerheid van binnen zit en dat opmerkingen van een ander altijd ‘makkelijk’ zijn.. maar echt, goed dat je deze stap gezet hebt!
  Amy blogde over…Mijn (eerste) tatoeage!

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:44

   Wat lief! Dankjewel! :) Die onzekerheid is inderdaad echt iets wat in mij zit. Maar ik moet zeggen dat het me wel heel veel positieve energie geeft om toch eens over mijn onzekerheid heen te stappen en nu dit soort lieve reacties te krijgen. Dat motiveert me echt om vaker de legging in de kast te laten hangen :)

 10. Lisette
  29 augustus 2017 / 07:55

  Stoer Romy dat je het toch hebt gedaan. Ik vind dat je het goed kan hebben. Maar ik snap wat je bedoeld met die onzekerheid. Dat heb ik ook wel eens…
  Lisette blogde over…Photodiary Vakantie 2017 #2

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:45

   Dankjewel! Ik geloof ook dat eigenlijk veel meer mensen onzeker zijn over hun uiterlijk dan ik weleens denk. Zo jammer eigenlijk dat dat soms zelfs je keuzes kan beïnvloeden.

 11. 29 augustus 2017 / 08:59

  Oh Romy! Wat herken ik dat onzekere gevoel! En wat goed van je dat je het toch hebt gedaan. Ik hoop echt dat deze complimentjes je deugd doen, iedereen hierboven ziet namelijk wat ik zie en dat is een prachtige vrouw, met echt waar gewoon hele mooie, slanke benen waar niets knokigs of raar aan is! Echt, het staat supermooi zo. Maar ik ken het zo goed en het is moeilijk om te geloven als je zo onzeker bent. Ik meen het echt: draag die leggings als je het koud hebt of als je er gewoon zin in hebt, maar niet omdat je jezelf denkt te moeten verstoppen want je ziet er echt geweldig uit!
  Sofie blogde over…DIY memobord: Zo past dat kurken prikbord bij je interieur

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:51

   Jeetje, wat een ontzettend lieve reactie! Ik word er helemaal stil van. Dankjewel voor al je lieve woorden! Ik moet zeggen dat ik bijna emotioneel werd van alle reacties op mijn artikel. Ik durf al zoveel jaar niet zonder die legging de straat op, maar dit geeft me echt moed om het toch eens wat vaker te proberen, hoe lastig en onwennig dat ook voelt in het begin :) Dankjewel! <3

 12. Paula | MustMag.nl
  29 augustus 2017 / 09:07

  Goed van je! Heel herkenbaar met die benen. Ik had dat een paar jaar geleden ook (en soms nog steeds een beetje). Dat het heel warm is, maar toch een lange broek draagt. Knap dus dat je dit doet en deelt op je blog. Meer bodypostivity! :)
  Paula | MustMag.nl blogde over…Wat ik vond van Friends From College op Netflix

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:52

   Yay voor body positivity! :) Het voelde ook zo goed om toch eens tegen die onzekerheid in te gaan en dit te doen.

 13. 29 augustus 2017 / 09:18

  Je ziet er SUPER uit. Ik kan wel zeggen; niets om onzeker over te zijn en dat vind ik ook echt, maar ik snap dat het zo voor jezelf niet werkt. Toch vind ik het super knap dat je je over je onzekerheid hebt heengezet! Vind het ook hele mooie foto’s!
  Simone blogde over…Weekend Getaway Plog: Zoutelande

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:53

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het was best wel een stap om me aan die blote benen te wagen, maar ik ben zo blij dat ik het toch heb gedaan. En ik moet zeggen dat alle lieve reacties me ook echt heel erg goed doen :)

 14. kaylin
  29 augustus 2017 / 09:20

  Je mag echt heel erg trots zijn op jezelf dag je deze stap hebt overwonnen. Goed gedaan. Het resultaat mag er zeker zijn.

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:53

   Superlief! Dankjewel voor je reactie!

 15. 29 augustus 2017 / 09:28

  Ah ja, zo zijn wij vrouwen altijd wel ergens onzeker over. Ik heb twee heel grote littekens op mijn knieën van toen ik ooit heel hard ergens tegen aan gelopen ben. (ik heb dus niet alleen die littekens, maar ben ook super clumsy). Eerst probeerde ik dat altijd te bedekken, maar nu doe ik dat niet meer. En jouw benen zijn gewoon prachtig. En de schoenen trouwens ook.
  bychristiana blogde over…Review foto op canvas van Canvascompany

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:54

   Dankjewel voor je compliment! En je hebt helemaal gelijk: iedereen is wel ergens onzeker over. Zijn het je benen niet, dan is het misschien een rare grote teen. Bij wijze van spreken dan ;) Wat goed dat jij nu ook over het punt heen bent dat je die littekens bedekt. Niets om je voor te schamen en ook met een litteken hier of daar kun je prachtig zijn! :)

 16. Janne
  29 augustus 2017 / 09:28

  Supermooi! Ik reageer niet zo vaak op blogs, maar deze post vind ik een reactie waard. Ik hoop dat ik nog veel meer posts zal mogen zien waarin je met steeds meer vertrouwen in zo’n vrolijke zomerse outfit loopt!

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:55

   Wat ontzettend lief dat je reageert! Dankjewel! Ik vond deze uitdaging zeker voor herhaling vatbaar en, als het weer een beetje meezit, wil ik zeker vaker een jurkje zonder legging proberen :)

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:56

   Dankjewel voor je lieve reactie! En wat naar om te horen dat jij ook regelmatig met je uiterlijk worstelt. Wat een vervelend iets is dat ook, die onzekerheid! Jij hebt namelijk met je prachtige lange haar en mooie gezicht en lichaam volgens mij ook echt niets om onzeker over te zijn, maar dat is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan ;)

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:57

   Wauw, dankjewel voor je onwijs lieve reactie! En zo leuk om te horen dat je me er zo ook volwassener uit vindt zien! Alleen al dat motiveert me om wat vaker jurkjes zonder legging te proberen :)

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:58

   Dankjewel voor je lieve reactie! En wat naar om te horen dat jij ook vaak onzeker bent over je uiterlijk, zeker omdat je zó mooi bent! <3 Maar ik weet uit ervaring helaas dat het vaak in je hoofd zit en het soms makkelijker gezegd is dan gedaan om je erover heen te zetten.

 17. 29 augustus 2017 / 10:29

  Lieve Romy, zonder legging verander je van een meisje in een prachtige vrouw! De foto’s zijn echt prachtig geworden. En zover ik het kan zien heb jij helemaal niets om je voor te schamen! <3
  Linda blogde over…Lille Diaries Part II | De highlights

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 21:59

   Wat ontzettend lief, je reactie! En wat een mooi compliment! Dat is echt een fijne stimulans om deze lastige uitdaging zonder legging toch iets vaker aan te gaan :)

 18. 29 augustus 2017 / 10:33

  Je hebt prachtige benen Romy, daar hoef je echt niet onzeker over te zijn! Ik hoop dat het je gaat lukken om vaker blote benen te dragen nu het nog lekker weer is. Zelf ben ik ook weleens onzeker, vooral omdat mijn bovenbenen nogal stevig zijn. Een kort rokje of jurkje voel ik mij ook niet zo comfortabel in. Ook heb ik al een halfjaar last van een onverklaarbare jeuk, vooral op mijn armen en benen, alleen ben ik niet goed genoeg verzekerd om een allergietest te kunnen doen (nog even doorzetten tot januari dus). Soms MOET ik gewoon echt krabben en hierdoor zitten mijn benen onder de krassen en plekjes, waar ik heel erg van baal. Met een kleurtje vind ik mijn benen best mooi, alleen durf ik niet meer naar de zonnebank omdat mijn huid nu zo slecht is. Wat ik wel fijn vind werken is de tanning spray van Marc Inbane (er staat een review op mijn blog). Hier zit namelijk een handschoen bij waarmee je de spray heel egaal kunt verdelen/uitvegen, ik ben er echt dol op!
  Anna blogde over…REVIEW | MARBLE KWASTEN VAN DE PRIMARK

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 22:04

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn outfit en blote benen! :) Wat naar om te horen dat jij ook veel last hebt van onzekerheid, al helemaal doordat het deels komt door die nare jeuk. Hopelijk word je in januari iets wijzer van een allergietest en is er dan iemand die je hierbij kan helpen.
   Dankje voor de tip van Marc Inbane! Ik ga je review eens bekijken. Die handschoen klinkt inderdaad ideaal.

 19. Elisabeth
  29 augustus 2017 / 12:31

  wat een super leuk jurkje! en top dat je je over je onzekere gevoel heen hebt gezet om eens zonder legging te gaan! had twee weken terug ook eens gedaan :) alleen ik ben niet onzeker over mijn benen maar heb altijd last van schurende benen waardoor ik een big fan ben van leggings. wel ben ik onzeker over mijn gewicht en dat ik aan de dikke kant ben. vanwege ziekte lukt het niet echt om af te vallen en dat vind ik lastig en maakt me ook onzeker :(

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 22:06

   Dankjewel voor je leuke reactie! :) Wat naar om te horen dat je zo onzeker bent over je gewicht, zeker omdat je er door je ziekte niets aan kunt doen. Ik kan me voorstellen dat dat best wel lastig en frustrerend is. Hopelijk is er misschien toch iemand die je kan helpen of kun je leren accepteren dat je mooi bent zoals je bent. Want ook met een maatje meer kun je écht prachtig zijn!

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 22:09

   Dankjewel voor je lieve reactie! :)

 20. 29 augustus 2017 / 15:02

  Moooooi!! Die onzekerheid is nergens voor nodig!! Makkelijker gezegd dan gedaan, I know haha. Ben zelf ook mega onzeker over mijn benen. Zei gisteren nog tegen mijn vriend dat hij moest stoppen met het staren naar mijn benen. Weet niet eens of dat wel echt was wat hij deed…

  Jurkje staat je ook prachtig trouwens.
  Johanne blogde over…Mijn doelen voor september: lezen, leren, vooruitgang

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 22:10

   Dankjewel voor je lieve compliment! :) En ik herken dus precies wat je zegt over dat staren, haha. Ik heb dat dus zelfs als mijn moeder even naar me kijkt. Dan ben ik al bang dat ze naar mijn benen kijkt en er iets van vindt… Oeps ;)

 21. Anne
  29 augustus 2017 / 15:06

  Staat je goed die jurk! En goed dat je deze stap zet.

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 22:11

   Dankjewel voor je lieve reactie! :)

 22. 29 augustus 2017 / 15:44

  Het staat je prachtig Romy!! Je hebt niks om onzeker over te zijn en toch begrijp ik je wel hoor. Mijn onzekerheid zijn mijn benen, ik show mijn benen enkel als ik thuis ben of als ze bruin zijn en ik op vakantie ben.

  Ik hoop dat de onzekerheid weg ebt en dat je vaker je benen laat zien!

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 22:12

   Dankjewel voor je lieve woorden! Wat lastig dat jij ook onzeker bent over je benen. Ik hoop ook echt dat het een beetje wegebt. En gewoon de stap zetten door eens zonder legging te poseren, kan daar al een beetje bij helpen :)

 23. 29 augustus 2017 / 17:08

  Wat een leuk jurkje! En ik vind je benen helemaal niet ‘lelijk’ hoor. Ze zijn mooi slank en tja wel een beetje bleek maar dat komt gewoon omdat je ze altijd hebt verstopt ;) Zelf ben ik ook wel eens onzeker over mijn lichaam, dan vind ik mijn gezicht raar haha, vooral de wallen onder mijn ogen die met geen mogelijkheid verdwijnen…
  Eva blogde over…MYSTERYLAND ’17

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 22:16

   Dankjewel voor je lieve reactie! Haha, er zit wel wat in dat mijn benen onder een legging ook niet direct bruin worden ;) Ik heb overigens ook van mezelf een hele lichte huidskleur die snel verbrandt, dus ook zonder legging moet ik goed mijn best doen om een piepklein beetje kleurverschil te zien, haha.
   Wat lastig dat jij ook wel onzeker bent over je lichaam en over je gezicht! Die wallen heb ik helaas ook, maar gelukkig kom je vaak met concealers al een heel eind wat dat betreft ;)

 24. 29 augustus 2017 / 21:27

  Het zit inderdaad tussen je oren want je benen zien er compleet normaal uit. En je moet helemaal niet inzitten met het feit dat ze bleek zijn. Vind er helemaal niets mis mee! En het zou ook raar zijn als je van jezelf vrij bleek bent en dan ineens super bruine benen hebt. Maar net als jij ben ook onzeker over dingen en dan maakt het niet zoveel uit wat iemand anders zegt hé :) Het staat je alleszins heel mooi! Vind ik stiekem toch wel leuker dan een legging! Heel vrouwelijk zelfs! Maar je moet doen wat goed voelt! De schoenen staan heel mooi bij je jurk en super tof dat ze tweedehands zijn!
  Irene blogde over…Duizend vragen aan jezelf • Deel 50

  • Romy
   Auteur
   29 augustus 2017 / 22:20

   Superlief, je reactie! Dankjewel voor je lieve woorden! En je hebt eigenlijk wel gelijk wat betreft de witte benen. Het zou best wel vreemd zijn als ik met mijn witte gezichtje opeens donkerbruine benen heb ;) Toen ik de foto’s terugkeek, vond ik de blote benen eigenlijk ook nog wel mooier staan dan een legging. Het is alleen nog een gevoelsdingetje, maar hopelijk kan ik daar stapje voor stapje een beetje overheen komen :)

 25. yvonne
  29 augustus 2017 / 23:00

  En bij de grootste blote benen zeurpiet was deze melding in haar spam terecht gekomen. Maar superleuk joh! Het jurkje staat je onwijs goed en gecombineerd met de schoenen helemaal leuk. En je hebt prachtige benen. Niet meer zo vaak verstoppen hoor, dat is zonde! En ook niet druk maken om de kleur. Met of zonder bronzer heb je prachtige benen.

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:32

   Wat lief dat je reageert! Dankjewel voor je lieve woorden! Ik word er helemaal verlegen van :)

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:34

   Dankjewel! En wat goed dat het jou is gelukt om wat meer schijt te hebben. Eigenlijk is dat ook de beste instelling, want het doet er eigenlijk ook zo weinig toe hoe je eruitziet. Maar helaas is het bij mij soms lastiger om me dat niet alleen te realiseren, maar het ook echt te geloven ;)

 26. Sabrina
  30 augustus 2017 / 00:06

  Wat goed van je! Toevallig had ik vandaag voor het eerst een kortere jurk aan dan normaal. Daar doe ik dan ook altijd een korte legging onder aan, maar nu dacht ik dat ieders benen er altijd mogen zijn! Dus ook de mijne, en zeker de jouwe! Hopen op nog meer jurkjes weer!

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:35

   Dankjewel! En wat goed dat jij gisteren ook zonder legging met een jurkje de deur uit bent gegaan. Je hebt groot gelijk. Het is tijd voor meer jurkjesweer, zodat we hopelijk vaker die benen wat zonneschijn kunnen gunnen :)

 27. Priscilla
  30 augustus 2017 / 11:51

  Je hoeft helemaal niet onzeker te zijn over je benen. Je hebt hartstikke mooie benen en de zelfbruiner had je van mij ook wel achterwege mogen laten hoor. Melkflessen RULE! Ik geef bijna licht in ‘t donker en show m’n bleke benen met trots. Er is niks mis met zijn zoals je bent. <3
  Priscilla blogde over…Top 10 – Douwe’s ultieme festival afspeellijst

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:07

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie op mijn outfit en blote benen! En heel inspirerend om te horen dat jij juist trots bent op je witte benen. Eigenlijk is het inderdaad ook niets om voor je te schamen! <3

 28. Odetta
  31 augustus 2017 / 08:49

  Wat ontzettend goed van je!!! Heerlijk toch, wanneer je tijdens de tropische hitte iets van een briesje wat langs je benen glijdt bespeurd. Het werkt heel erg bevrijdend.
  Zelf ben ik heel erg onzeker over mijn huidproblemen en dat ik nou niet bepaald de magerste ben. Ik hoef echt niet maat 38 te hebben, hoor, daar heb ik mijzelf bij neergelegd. Ook niet dat ik een bril draag. Na ooit contactlenzen voor aantal jaren heb uitgeprobeerd, besloot ik dat een bril mij staat. Tegenwoordig heb je ook extra dunne glazen, dus heb ik geen jampotten.
  Verder zal ik geen topjes dragen. Mijn oksels zijn absoluut niet mooi, nadat ik bij beide oksels de huid heb laten wegbranden vanwege ontstekingen. Deze ingreep is absoluut geen garantie dat de ontstekingen wegblijven, want ik heb nog steeds last van ontstekingen. Mijn borsten zitten vol met littekens die ontstaan zijn door ontstekingen, maar dat vind ik niet zo erg, want ik hoef toch niet te poseren in de Playboy. Mijn rechterarm is ontsierd door Psoriasis. Maar is nu redelijk onder controle door een speciale medische gel. De bovenkant van mijn onderarm ziet er sinds jaren er fantastisch uit, maar de onderkant van de onderarm heeft het er iets moeilijker mee. Doordat je op de onderarm veel leunt, gaat het langzamer. En ik heb minder jeuk, wat absoluut een verademing is. Opvliegers door de menopauze vind ik nogal een dingetje. Dat je met een verhit hoofd als een verlept bloemetje erbij loopt. Vooral wanneer het weer buiten tropisch is en je hebt ook nog eens last van een interne hittegolf. Zelfspot is de beste remedie, hahaha. Het voornaamste is dat je gezond en mobiel blijft, want dat is niet vanzelfsprekend. Knappe vrouwen op de foto, zijn volgens mijn man gefotoshopt, dus dat is geen picture perfect voor hem, hahaha. Zo, dat was een heel verhaal.

  • Romy
   Auteur
   1 september 2017 / 06:54

   Dankjewel voor je lieve, uitgebreide reactie.
   Wat naar om te horen dat je huidproblemen en gewicht best wel veel invloed op je hebben. Het lijkt me ook niet makkelijk om door medische klachten of ontstekingen te merken dat je lichaam verandert. Aan de andere kant is het vooral heel belangrijk dat je gezond(er) bent en is ieder mens prachtig zoals hij of zij is. Of je nu littekens hebt of flaporen of een beetje loenst, iedereen is mooi. En wat je zegt, perfect bestaat niet óf is gigantisch gephotoshopt ;)

 29. 31 augustus 2017 / 13:15

  Ik wil wel ruilen, hoor, als je nog van je benen af wilt. Niet meer onzeker over zijn hoor! Prachtige vrouw in een prachtige outfit. Het staat je hartstikke leuk!
  Annika blogde over…Kiko Soft Focus Foundation

  • Romy
   Auteur
   1 september 2017 / 06:59

   Hartstikke lief, je reactie! Dankjewel :)

  • Romy
   Auteur
   2 september 2017 / 19:27

   Dankjewel :) Wat leuk om te horen!

 30. 2 september 2017 / 16:52

  Wat goed dat je jezelf hebt uitgedaagd en je ziet er prachtig uit meid! Het jurkje staat je prachtig en je benen mogen er zeker zijn hoor. Show them! <3

  • Romy
   Auteur
   2 september 2017 / 19:29

   Wat onwijs lief, je reactie! Dankjewel <3

 31. 7 september 2017 / 16:37

  Ik kwam even kijken voor de schoenen, maar die zijn leuk zeg! Dit jurkje vind ik ook heel erg tof trouwens. Zelf zou ik trouwens nooit snel een outfit post doen. Ik ben niet zo fashion haha en net een maatje meer, dus wss vind k dan alle foto’s niks.
  Laura blogde over…Holografische Nail Art met producten van Beauty Bigbang

  • Romy
   Auteur
   7 september 2017 / 20:51

   Dankje! Ik ben zelf ook echt weg van deze schoenen :) En geen probleem toch dat fashion en outfitposts niet zo jouw ding zijn. Alhoewel een maatje meer echt niet de reden hoeft te zijn om niet op de foto te gaan met een leuke outfit. Wat je maat ook is, je kunt er met elke maat prachtig uitzien :)

 32. 12 november 2017 / 13:52

  Ik snap je helemaal hoor! Ik vind het in de zomer ook altijd even een drempel om de legging in dekast te laten, maar het voelt ook wel heel lekker. En in jouw geval: hallelujah, die benen mogen er zeker weten zijn! En het jurkje in combinatie met die schoenen is écht heel leuk :)
  Vivian blogde over…Get stuff done | Geef jezelf af en toe eens vrij!

  • Romy
   Auteur
   12 november 2017 / 19:23

   Wauw, dankjewel voor je onwijs lieve reactie op mijn outfit én benen! :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge