Belofte maakt schuld. Al een paar maanden geleden beloofde ik deze zomer nog eens zonder legging te poseren in een jurkje. Ik vond het alleen een beetje eng, dus bleef ik deze outfitfoto’s stiekem uitstellen. Die benen zijn best wel een dingetje voor mij, waardoor ik ze liever veilig verstop onder een legging. Ja, zelfs hartje zomer! Maar toen de zon dit weekend volop scheen, vond ik het tijd om mezelf uit te dagen en mijn legging thuis te laten. Ik trok een van mijn all time favoriete jurkjes uit de kast, gunde mijn benen eindelijk wat zonlicht en ging op de foto. Kijk je mee naar mijn zomerse outfit?

vaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benen

Onzekerheid

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik onzeker over mijn lichaam en dan vooral over mijn benen. Ik vind mijn benen niet zo mooi, mijn knieën te knokig en mijn voeten zwellen tot mijn ergernis elke zomer nogal op. Ik volg heel wat blogs over body positivity en let bij anderen eigenlijk helemaal niet zo op uiterlijk. Sterker nog, bij anderen kan ik altijd wel de schoonheid in hen zien. Toch is mijn uiterlijk voor mij soms best wel een ding. Het zal vast tussen mijn oren zitten, maar een legging voelt voor mij toch veiliger. Ik heb zelfs vakantiefoto’s van een paar jaar geleden in Rome waarop ik met 35 graden in een zwarte legging door de felle zon liep. Oeps!

Stok achter de deur

Maar goed, ik had stiekem een kleine stok achter de deur (naast de lieve, motiverende reacties die ik al een paar keer heb gehad). Ik ontving namelijk een pakketje met de Kruidvat Solait Self Tan Bronzing Milk (links op de foto). Ik neem niet zomaar pakketjes aan voor mijn blog, maar dit leek me de perfecte motivatie om me toch aan de blote benen te wagen. Hieronder zie je het resultaat van de Kruidvat Solait Self Tan Bronzing Milk. Ik heb deze met mijn handen aangebracht en heb mijn handen daarna goed gewassen. Helemaal egaal werd het niet, maar ik ben toch blij verrast door het resultaat. Zeker aangezien ik bronzers normaal best tricky vind en bang ben voor vlekken. Het enige minpuntje van de Bronzing Milk vond ik de zoete geur, die best wel lang aanwezig is. Maar verder vind ik het een mooi subtiel effect, waardoor ik me in ieder geval iets minder druk maakte over mijn melkflessen.

kruidvat self-tan bronzing milk review

kruidvat self-tan bronzing milk review

Hallelujah, vitamine D!

Anyway, melkfles of een beetje bruin, mijn benen konden ook echt wel wat vitamine D gebruiken. Dus camera mee en op zoek naar een rustig plekje om foto’s te nemen. En raad eens, eigenlijk was het best fijn om op een warme dag als afgelopen zondag eens niet in een dikke legging rond te lopen. Die frisse lucht langs je benen is zo slecht nog niet. Ik durf niet te beloven dat die blote benen een gewoonte gaan worden, maar ik wil me er wel nog eens aan gaan wagen. Wie weet went het ook naarmate ik het vaker een kans geef.

vaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benenvaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benenvaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benen

Jurk: Primark / Sleehakken: tweedehands / Oorbellen: Handmade Jewellery by Jolanda (de webshop van een vriendin van mij!).

Hét vlinderjurkje en open schoenen

Zoals ik al zei, draag ik op deze foto’s een jurkje dat ik al jááren in de kast heb liggen. Ik kocht het meer dan 3 jaar geleden bij Primark, omdat ik er direct stapelverliefd op was. De vlindertjes, de mouwen met ruches en de kanten hals… Dit jurkje is echt helemaal mij. Ik draag het dan ook regelmatig, maar normaal gesproken dus met een grijze legging eronder. Voor deze outfit combineerde ik mijn jurkje met blote benen en sleehakken. Ja ja, ik ging een keer niet voor dichte schoenen. Deze sleehakken kwam ik namelijk tegen bij de kringloopwinkel voor nog geen €5. Ze waren ook nog eens roze, dus kon ik ze echt niet laten staan.

vaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benen

vaker vrolijk outfit jurk met vlinders blote benen

Loslaten

Poseren zonder legging was weer eens iets anders dan anders. Eerder dit weekend heb ik ook nog outfitfoto’s laten maken door mijn moeder in een outfit mét legging, maar die zal ik binnenkort laten zien. Toch voelde het goed om voor deze foto’s de uitdaging aan te gaan. Ik besef maar al te goed dat de onzekerheid over mijn uiterlijk waarschijnlijk tussen mijn oren zit. Helaas is loslaten alleen vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wel kan ik die onzekerheid zo nu en dan een schop onder zijn kont geven. En dat ben ik vastbesloten te doen!

Ben jij weleens onzeker over je uiterlijk?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 29 augustus 2017 op 6:13 am - Beantwoord

  Super leuke outfit en over je benen hoef je je geen zorgen te maken. Maar ik weet dat dat makkelijk is om voor een ander te zeggen. Top dat je de stap hebt gezet.

 2. Darina 29 augustus 2017 op 6:42 am - Beantwoord

  Geweldige outfit! Staat je heel goed, je hoeft je echt geen zorgen te maken.

 3. Wies 29 augustus 2017 op 7:09 am - Beantwoord

  Ik lees al een aantal maanden dagelijks je blog, maar ik heb nog niet eerder gereageerd. Ik kan me voorstellen dat het niet zo maar over is en je eraan moet wennen, maar wat hoop ik dat je dat echt doet! Het staat ontzettend leuk op blote benen, helemaal niks mis mee!

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:36 pm - Beantwoord

   Wat onwijs lief dat je een reactie achterlaat! Dankjewel voor je lieve en motiverende woorden 🙂 Doet me echt heel erg goed!

 4. Maaike 29 augustus 2017 op 7:17 am - Beantwoord

  Fiet view! Super leuk! En ik snap wat een enorme stap dit moet zijn. Goed om te lezen dat je er zelf ook nog redelijk tevreden over bent! Wat is onzekerheid toch soms een idiote ‘sta in de weg’ hè. Ik heb er ook last van.

 5. Iris 29 augustus 2017 op 7:44 am - Beantwoord

  Wat goed dat je deze stap gezet hebt! En wat staat het je geweldig! Ik ben nooit echt een “legging-type” geweest, dus ik zou hem als ik jou was niet meer aan doen. Maar ik snap je gevoel wel. Je moet natuurlijk dragen wat fijn voelt, maar je hebt prachtige benen en het staat super vrouwelijk!

 6. Amy 29 augustus 2017 op 7:55 am - Beantwoord

  Onzeker over je benen? Meid, wat staat dit jurkje je super en wat kun je het goed hebben! Ik realiseer me maar al te goed dat onzekerheid van binnen zit en dat opmerkingen van een ander altijd ‘makkelijk’ zijn.. maar echt, goed dat je deze stap gezet hebt!

 7. Lisette 29 augustus 2017 op 7:55 am - Beantwoord

  Stoer Romy dat je het toch hebt gedaan. Ik vind dat je het goed kan hebben. Maar ik snap wat je bedoeld met die onzekerheid. Dat heb ik ook wel eens…

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie inclusief de ‘fiet view’! 🙂 Onzekerheid kan inderdaad soms zo vervelend zijn. Eigenlijk is het ook wel apart dat ik door mijn onzekerheid zo ver ga dat ik in de hitte nog met leggings aan loop, terwijl ik daarmee dus eigenlijk veel meer voor gek loop dan met blote benen. Haha, onzekerheid is een maf ding 😉

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:42 pm - Beantwoord

   Wat onwijs lief wat je zegt! Dankjewel voor al je lieve woorden! Ik word er helemaal blij van 🙂 En inderdaad, ik vind leggings ook eigenlijk helemaal niet zulke charmante dingen. Ideaal voor in de winter, maar in de zomer staan blote benen misschien wel mooier onder een zomerjurkje.

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:44 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! 🙂 Die onzekerheid is inderdaad echt iets wat in mij zit. Maar ik moet zeggen dat het me wel heel veel positieve energie geeft om toch eens over mijn onzekerheid heen te stappen en nu dit soort lieve reacties te krijgen. Dat motiveert me echt om vaker de legging in de kast te laten hangen 🙂

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik geloof ook dat eigenlijk veel meer mensen onzeker zijn over hun uiterlijk dan ik weleens denk. Zo jammer eigenlijk dat dat soms zelfs je keuzes kan beïnvloeden.

 8. Josephine 29 augustus 2017 op 7:56 am - Beantwoord

  Het staat je geweldig! Je hebt mooie benen die je prima aan de wereld kunt laten zien (ookal snap ik dat eigen onzekerheid daarbij in de weg kan zitten). De combi van jurkje (heel mooi!) en de sleehakken vind ik ook erg leuk. Dus ik zou zeggen: voor herhaling vatbaar! 😉

  Nog over de bruiningslotion: Ik heb eens die van Dove gebrobeerd, en die had -vond ik- een hele milde geur. Misschien een idee?

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:46 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂
   En wat een goede tip van Dove! Ik ga eens kijken of zij ook dierproefvrij zijn, want dan vind ik die bruiningslotion zeker het proberen waard.

 9. Danique 29 augustus 2017 op 8:01 am - Beantwoord

  Wat tof dat je dit toch hebt gedurfd! Wie weet dat je, doordat je deze drempel bent overgestapt, wat vaker met blote benen de deur uit durft te gaan.

 10. Kreanimo 29 augustus 2017 op 8:10 am - Beantwoord

  Ohhh. Ik vind het een super jurkje.
  En nog belangrijker…. wat goed dat je deze ‘overwinning’ hebt gehaald op je onzekerheid.

 11. Madelon 29 augustus 2017 op 8:10 am - Beantwoord

  Wat ontzettend tof dat je dit toch hebt gedaan, ondanks je onzekerheid! En het staat je heel erg goed!

 12. Aneta 29 augustus 2017 op 8:18 am - Beantwoord

  Yay! Blote benen! Een tipje voor de bronzing melk: eerst je benen scrubben, daarna met latexhandschoenen een dun laagje bronzing aanbrengen en tot slot je benen goed insmeren met bodylotion. Resultaat: geen vlekje te zien!

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:47 pm - Beantwoord

   Ja, dat hoop ik ook! Ik merkte dat het me wel echt even zo’n succesgevoel gaf dat ik eindelijk eens over mijn onzekerheid heen stapte om, hoe eng ook, dit gewoon eens te doen 🙂

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Het voelde inderdaad echt een beetje als een overwinning.

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:47 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel!

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:48 pm - Beantwoord

   Oh dankje voor de tip! Zo had ik het inderdaad niet aangepakt, maar het klinkt als een goede methode. Dat ga ik eens uitproberen met deze bronzing milk 🙂

 13. Sylvia 29 augustus 2017 op 8:23 am - Beantwoord

  JEEJ ! Goed zo Romy! Wat knap dat je jezelf hebt uitgedaagd en hebt gewonnen. Het staat je geweldig en snap heel goed dat dit je al time favorite jurkje is. De schoentjes vind ik beeldig?. Vanaf nu gewoon vaker doen?

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

   Onwijs bedankt voor je lieve reactie! Ik ben zeker van plan om mezelf toch wat vaker uit te dagen hiermee 🙂

 14. evelien 29 augustus 2017 op 8:50 am - Beantwoord

  Super goed en knap dat je dit gedaan hebt! Super leuke outfit draag je, en wat een vrolijke rode schoenen. 🙂
  Liefs,
  Evelien

 15. Sofie 29 augustus 2017 op 8:59 am - Beantwoord

  Oh Romy! Wat herken ik dat onzekere gevoel! En wat goed van je dat je het toch hebt gedaan. Ik hoop echt dat deze complimentjes je deugd doen, iedereen hierboven ziet namelijk wat ik zie en dat is een prachtige vrouw, met echt waar gewoon hele mooie, slanke benen waar niets knokigs of raar aan is! Echt, het staat supermooi zo. Maar ik ken het zo goed en het is moeilijk om te geloven als je zo onzeker bent. Ik meen het echt: draag die leggings als je het koud hebt of als je er gewoon zin in hebt, maar niet omdat je jezelf denkt te moeten verstoppen want je ziet er echt geweldig uit!

 16. Jorinde 29 augustus 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  Wat een super leuk jurkje! Staat je erg mooi!

 17. Paula | MustMag.nl 29 augustus 2017 op 9:07 am - Beantwoord

  Goed van je! Heel herkenbaar met die benen. Ik had dat een paar jaar geleden ook (en soms nog steeds een beetje). Dat het heel warm is, maar toch een lange broek draagt. Knap dus dat je dit doet en deelt op je blog. Meer bodypostivity! 🙂

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:52 pm - Beantwoord

   Yay voor body positivity! 🙂 Het voelde ook zo goed om toch eens tegen die onzekerheid in te gaan en dit te doen.

 18. Simone 29 augustus 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Je ziet er SUPER uit. Ik kan wel zeggen; niets om onzeker over te zijn en dat vind ik ook echt, maar ik snap dat het zo voor jezelf niet werkt. Toch vind ik het super knap dat je je over je onzekerheid hebt heengezet! Vind het ook hele mooie foto’s!

 19. kaylin 29 augustus 2017 op 9:20 am - Beantwoord

  Je mag echt heel erg trots zijn op jezelf dag je deze stap hebt overwonnen. Goed gedaan. Het resultaat mag er zeker zijn.

 20. bychristiana 29 augustus 2017 op 9:28 am - Beantwoord

  Ah ja, zo zijn wij vrouwen altijd wel ergens onzeker over. Ik heb twee heel grote littekens op mijn knieën van toen ik ooit heel hard ergens tegen aan gelopen ben. (ik heb dus niet alleen die littekens, maar ben ook super clumsy). Eerst probeerde ik dat altijd te bedekken, maar nu doe ik dat niet meer. En jouw benen zijn gewoon prachtig. En de schoenen trouwens ook.

 21. Janne 29 augustus 2017 op 9:28 am - Beantwoord

  Supermooi! Ik reageer niet zo vaak op blogs, maar deze post vind ik een reactie waard. Ik hoop dat ik nog veel meer posts zal mogen zien waarin je met steeds meer vertrouwen in zo’n vrolijke zomerse outfit loopt!

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het was best wel een stap om me aan die blote benen te wagen, maar ik ben zo blij dat ik het toch heb gedaan. En ik moet zeggen dat alle lieve reacties me ook echt heel erg goed doen 🙂

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Superlief! Dankjewel voor je reactie!

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! En je hebt helemaal gelijk: iedereen is wel ergens onzeker over. Zijn het je benen niet, dan is het misschien een rare grote teen. Bij wijze van spreken dan 😉 Wat goed dat jij nu ook over het punt heen bent dat je die littekens bedekt. Niets om je voor te schamen en ook met een litteken hier of daar kun je prachtig zijn! 🙂

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:55 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend lief dat je reageert! Dankjewel! Ik vond deze uitdaging zeker voor herhaling vatbaar en, als het weer een beetje meezit, wil ik zeker vaker een jurkje zonder legging proberen 🙂

 22. Jessica J. 29 augustus 2017 op 9:35 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend mooie, zomerse foto’s! Je hoeft nergens onzeker om te zijn, lieve Romy. Ik weet dat dat gemakkelijker gezegd dan gedaan is, want ik worstel er ook nog steeds mee. 🙂

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En wat naar om te horen dat jij ook regelmatig met je uiterlijk worstelt. Wat een vervelend iets is dat ook, die onzekerheid! Jij hebt namelijk met je prachtige lange haar en mooie gezicht en lichaam volgens mij ook echt niets om onzeker over te zijn, maar dat is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan 😉

 23. Susan 29 augustus 2017 op 9:55 am - Beantwoord

  Jaaaaa wat mooi!!! Dit is echt prachtig <3 Geeft je een stuk ''volwassenere'' uitstraling en staat je echt ontzettend goed. Je hebt prachtige benen meis!!

 24. Oui Nathalie 29 augustus 2017 op 9:55 am - Beantwoord

  Ik ben helaas maar al te vaak onzeker over mijn uiterlijk ..
  Maar even terug op jou outfit én je blote benen!
  Ze zijn super mooi en vind een jurkje zonder legging je super staan!
  Goed dat je de stap durfde te zetten!

  Liefs, Nathalie

 25. Neverdullmoments 29 augustus 2017 op 10:10 am - Beantwoord

  Super leuk Romy!!!! Staat je erg mooi! 🙂 Leuk hoor, zo’n outfit item af en toe!

 26. Linda 29 augustus 2017 op 10:29 am - Beantwoord

  Lieve Romy, zonder legging verander je van een meisje in een prachtige vrouw! De foto’s zijn echt prachtig geworden. En zover ik het kan zien heb jij helemaal niets om je voor te schamen! <3

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je onwijs lieve reactie! En zo leuk om te horen dat je me er zo ook volwassener uit vindt zien! Alleen al dat motiveert me om wat vaker jurkjes zonder legging te proberen 🙂

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En wat naar om te horen dat jij ook vaak onzeker bent over je uiterlijk, zeker omdat je zó mooi bent! <3 Maar ik weet uit ervaring helaas dat het vaak in je hoofd zit en het soms makkelijker gezegd is dan gedaan om je erover heen te zetten.

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:59 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend lief, je reactie! En wat een mooi compliment! Dat is echt een fijne stimulans om deze lastige uitdaging zonder legging toch iets vaker aan te gaan 🙂

 27. Anna 29 augustus 2017 op 10:33 am - Beantwoord

  Je hebt prachtige benen Romy, daar hoef je echt niet onzeker over te zijn! Ik hoop dat het je gaat lukken om vaker blote benen te dragen nu het nog lekker weer is. Zelf ben ik ook weleens onzeker, vooral omdat mijn bovenbenen nogal stevig zijn. Een kort rokje of jurkje voel ik mij ook niet zo comfortabel in. Ook heb ik al een halfjaar last van een onverklaarbare jeuk, vooral op mijn armen en benen, alleen ben ik niet goed genoeg verzekerd om een allergietest te kunnen doen (nog even doorzetten tot januari dus). Soms MOET ik gewoon echt krabben en hierdoor zitten mijn benen onder de krassen en plekjes, waar ik heel erg van baal. Met een kleurtje vind ik mijn benen best mooi, alleen durf ik niet meer naar de zonnebank omdat mijn huid nu zo slecht is. Wat ik wel fijn vind werken is de tanning spray van Marc Inbane (er staat een review op mijn blog). Hier zit namelijk een handschoen bij waarmee je de spray heel egaal kunt verdelen/uitvegen, ik ben er echt dol op!

  • Romy 29 augustus 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn outfit en blote benen! 🙂 Wat naar om te horen dat jij ook veel last hebt van onzekerheid, al helemaal doordat het deels komt door die nare jeuk. Hopelijk word je in januari iets wijzer van een allergietest en is er dan iemand die je hierbij kan helpen.
   Dankje voor de tip van Marc Inbane! Ik ga je review eens bekijken. Die handschoen klinkt inderdaad ideaal.

 28. Loes 29 augustus 2017 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een mooie outfit en je benen mogen gewoon gezien worden! Absoluut niks om je voor te schamen!

 29. Elisabeth 29 augustus 2017 op 12:31 pm - Beantwoord

  wat een super leuk jurkje! en top dat je je over je onzekere gevoel heen hebt gezet om eens zonder legging te gaan! had twee weken terug ook eens gedaan 🙂 alleen ik ben niet onzeker over mijn benen maar heb altijd last van schurende benen waardoor ik een big fan ben van leggings. wel ben ik onzeker over mijn gewicht en dat ik aan de dikke kant ben. vanwege ziekte lukt het niet echt om af te vallen en dat vind ik lastig en maakt me ook onzeker 🙁

  • Romy 29 augustus 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! 🙂 Wat naar om te horen dat je zo onzeker bent over je gewicht, zeker omdat je er door je ziekte niets aan kunt doen. Ik kan me voorstellen dat dat best wel lastig en frustrerend is. Hopelijk is er misschien toch iemand die je kan helpen of kun je leren accepteren dat je mooi bent zoals je bent. Want ook met een maatje meer kun je écht prachtig zijn!

 30. Lianne 29 augustus 2017 op 1:17 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige zomerse outfit en foto’s!