Bloemenprintjes, vrolijke kleuren en semi-blotebenenweer, wie wordt daar nu niet blij van? Ik in ieder geval wel! Het zomerse weer van laatst was voor mij een goede reden om mijn zomerjurkjes weer uit de kast te halen. Niet dat ik vrolijke kleuren in de winter volledig mijd, maar in het zonnetje draag ik ze met nóg meer plezier. Vorige week viel mijn keuze voor een outfit dan ook op een vrolijke zomerjurk, een dunne panty (yes, dat kan weer!) en mijn nieuwe schoenen van Dr. Martens. En natuurlijk greep ik nog een laatste keer de gelegenheid aan om onder de roze bloesemboom – nog net in bloei! – te poseren. Ik laat je graag mijn outfit zien.

outfit met dr martens schoenen

Mijn outfit voor een zonnige lentedag

“Gelukkig hebben we de foto’s nog!”, zouden ze zeggen bij Dit Was Het Nieuws, want zo lenteachtig was het de afgelopen week niet. Maar ook al maakte de zon deze week plaats voor wolken, motregen en grauwe luchten, ik geniet nog met plezier even na van het heerlijke lenteweer dat we hebben gehad. En ik hoop natuurlijk vurig dat de lentezon zich dit weekend écht weer laat zien. Het was in ieder geval een feestje om voor deze outfitfoto’s mijn dikke legging te kunnen verruilen voor een dunne panty. En een zomerjurkje is natuurlijk véél leuker als je het daadwerkelijk in zonnig weer kunt dragen.

outfit met dr martens schoenen

Tweedehands vondsten en panty-adviezen

Op deze foto’s draag ik een nieuw tweedehands jurkje (leuke paradox!), dat ik bij de kringloopwinkel vond. Ik werd meteen verliefd op het opvallende bloemenpatroon. Aangezien ik het nog geen weer voor blote schouders vond, combineerde ik het met mijn favoriete spijkerjasje. Verder draag ik een glanzende panty, die ik naar aanleiding van een paar tips van twitteraars bij HEMA kocht. Laatst vroeg ik namelijk om panty-advies op Twitter, omdat mijn panty’s het bijna nooit langer dan een paar dagen volhouden. Tot nu toe ben ik best tevreden over dit exemplaar van HEMA, alhoewel ik de volgende keer misschien voor een niet-glanzende panty zou gaan. Heb jij ook nog een goede tip voor stevige panty’s? Let me know!

outfit met dr martens schoenen

Jurk: tweedehands | Spijkerjasje: H&M | Panty: HEMA | Schoenen: Dr. Martens via Footway | Tas: gekocht op de Elf Fantasy Fair.

outfit met dr martens schoenen

Mijn nieuwe pareltjes van Footway

En dan nu over naar mijn favoriete onderdeel van deze outfit. Nee, dat is dit keer niet eens mijn knalroze handtas, maar dat zijn mijn nieuwe lakschoenen. Ik had al veel goede verhalen gehoord over de schoenen van Dr. Martens, maar tot nu toe was ik nog geen exemplaren tegengekomen die ik bij mij vond passen. Tot nu dus, want deze lakschoenen van Dr. Martens (gekregen van Footway.nl, een leuke en veelzijdige online schoenenwinkel) vond ik direct erg leuk. Ik twijfelde even of ze bij me zouden passen, maar was blij verrast toen ik ze voor het eerst aantrok. Ik vind ze chic en elegant, terwijl ze geen hak hebben en daardoor ook héérlijk lopen. Ze glanzen prachtig en doen het waarschijnlijk goed in combinatie met een pantalon, maar ook onder een net jurkje.

outfit met dr martens schoenen
outfit met dr martens schoenen

“Mooie pattas!”

Een beetje outside my comfortzone zijn de schoenen van Dr. Martens wel, maar ik vind het leuk om zo nu en dan iets nieuws te proberen. En ik moet zeggen dat deze schoenen me goed bevallen. Ook worden mijn voetjes heel blij van dit soort comfortabel schoeisel. Een leuke anekdote is trouwens dat ik afgelopen week bij de deur van kantoor werd teruggefloten door een collega (een man nota bene!) toen ik de lakschoentjes aan mijn voeten had. “Heb je nieuwe schoenen? Wat een mooie pattas heb je aan!”. Blij liep ik het kantoor weer uit. Niet alleen omdat ik trots was dat ik wist wat pattas betekent, maar ook omdat ik het een complimentje om in te lijsten vond. Ik hoop dan ook dat deze lakschoentjes me nog op vele zonnige dagen zullen vergezellen.

Heb jij weleens schoenen van Dr. Martens gedragen?

Dr Martens schoenen

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 2 mei 2018 op 6:08 am - Beantwoord

  Wat zijn je schoenen gaaf! Wist helemaal niet dat Dr. Martens zulke schoenen had

  • Romy 2 mei 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wist ook tot voor kort niet dat Dr. Martens ook lagere schoenen uitbrengt. Ik vond ze meteen zo gaaf toen ik ze zag 🙂

 2. evelien 2 mei 2018 op 7:43 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Love the shoes <3 Ik heb ze ook en draag ze zo graag met veel plezier. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 2 mei 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook Dr. Martens-schoenen hebt! Ik vind het ook zo’n leuk en uniek merk 🙂

 3. Manon 2 mei 2018 op 7:46 am - Beantwoord

  Je jurkje is super leuk! En ik vind je schoenen ook erg tof. Mooie outfit!

 4. Els 2 mei 2018 op 8:09 am - Beantwoord

  Bij de titel dacht ik echt, lompe schoenen :-). Maar ze zijn echt heel mooi klassiek! Ze staan prachtig onder het jurkje.

  • Romy 2 mei 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 2 mei 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Grappig eigenlijk dat deze schoenen zo anders zijn dan de meeste hoge schoenen van Dr. Martens. Ik ben er ook zo blij mee en vind ze zelf ook wel mooi klassiek 🙂

 5. Anna 2 mei 2018 op 8:24 am - Beantwoord

  Wat een super mooie outfit, heel vrolijk en speels, maar toch ook heel volwassen! En wat grappig die opmerking van je collega over de schoenen, haha, ik vind ze super mooi!

  • Romy 2 mei 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment over mijn outfit, leuk om te horen! 🙂 Dankjewel!

 6. Tanja 2 mei 2018 op 8:25 am - Beantwoord

  Romy wat zie je er vrouwelijk uit. Echt supermooi!! Die schoenen maken het plaatje af. Mijn complimenten.

 7. Susan 2 mei 2018 op 8:52 am - Beantwoord

  Jaaaaa love deze outfit! Zo’n panty staat je zoveel beter dan een legging. Volgende keer blote benen? <3

  • Romy 2 mei 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! 🙂

  • Romy 2 mei 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Zo leuk om dat te horen! 🙂 Dankjewel!
   Hopelijk wordt het snel weer voor blote benen en tot die tijd probeer ik wat vaker panty’s te dragen in plaats van leggings 🙂

 8. Anna 2 mei 2018 op 9:04 am - Beantwoord

  Die Dr.Martens zijn echt geweldig mooi! Wat een vrolijke outfit, helemaal passend bij het heerlijke weer dat er eind deze week aan komt! Liefs

  • Romy 2 mei 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! Ik kan ook niet wachten op het warmere weer en hoop dan weer volop dit soort lente-outfits te kunnen dragen. Mijn winterjas mag de kast wel weer in 😉

 9. Neverdullmoments 2 mei 2018 op 9:27 am - Beantwoord

  Zeker mooie patta’s, ik wist helemaal niet dat dr. Martens deze had! Leuk gecombineerd zo!

 10. Johanne 2 mei 2018 op 9:27 am - Beantwoord

  Haha, trots omdat je wist wat pattas betekende! Dat klinkt zo schattig. Prachtige outfit, Romy! Past je precies. En eb nog nooit Dr. Martens gehad, maar deze vind ik wel echt heel erg leuk.

  • Romy 2 mei 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 🙂 Haha, het komt niet vaak voor dat ik straattaal ken, dus dit was wel even een overwinning op mezelf 😛

 11. Loes 2 mei 2018 op 9:36 am - Beantwoord

  Wat een mega leuke outfit! Vind de combinatie van de schoenen en de jurk echt heel leuk. En zo’n spijkerjasje is altijd goed!

 12. Shirley 2 mei 2018 op 10:18 am - Beantwoord

  Vroeger werkte ik bij de Jaarbeurs en daar moest ik een mantelpakje met panty aan. Uit langdurige tests kwamen de panty’s van Zeeman voor mij het best uit de test. Inmiddels hebben ze de panty’s veranderd en nu heb ik geen idee of ze nog steeds fijn zijn. Een glanzende panty kan in het echt trouwens wel mooi zijn, maar mijn ervaring heeft me geleerd dat ze het op foto’s soms iets minder goed doen, vooral als je de flits gebruikt.

  • Romy 2 mei 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! 🙂 Wat leuk om te horen!

  • Romy 2 mei 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

   Oeh, dan ga ik ook maar eens bij Zeeman kijken! Ik kan ze op z’n minst een keer proberen. Ik denk dat ik ook maar eens een uitgebreide pantytest moet gaan doen van meerdere merken panty’s. Hopelijk komt er dan uiteindelijk eentje als beste uit de test 😉
   Goed punt trouwens van de glanzende panty’s! Ik vond het inderdaad in het echt ook wel iets beter staan dan op deze foto’s, ook al zijn ze op zich zonder flits gemaakt.

 13. Eline 2 mei 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  Wat super leuk, dat complimentje van je collega over je schoenen! Ik twijfel al heel lang om Docs aan de te schaffen (jaa, want super comfortabel, nee want ook wel erg prijzig) en ik durf nog steeds niet zo goed.

  Liefs,
  Eline

  • Romy 2 mei 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Volgens mij zijn dit soort schoenen de prijs uiteindelijk wel echt meer dan waard. Volgens mij is de kwaliteit heel goed en ze lopen inderdaad heerlijk. Soms kun je beter één paar écht mooie en wat duurdere schoenen kopen dan meerdere paren waarop je na een tijdje uitgekeken bent. Zo probeer ik mijn duurdere aankopen in ieder geval een beetje te verantwoorden voor mezelf 😉
   Liefs!

 14. Hermien - KouweKleren 2 mei 2018 op 11:14 am - Beantwoord

  ‘Niet alleen omdat ik trots was dat ik wist wat pattas betekent’, hahaha, hier moest ik heel erg om lachen! Je staat echt zo mooi op deze foto’s, je ‘ownt’ ze echt (ik vind dit zo’n lelijk woord, maar ik weet even niet hoe ik het anders moet zeggen). Wat leuk om wat meer been van je te zien, dat maakt het inderdaad superzomers. Ik vind de lage docs ook al tijden leuk en door de laklaag zijn ze inderdaad een fijne mix tussen stoer en lief. Perfect dus!

  • Romy 2 mei 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve, leuke en enthousiaste reactie! Daar moet ik dan weer van (glim)lachen 🙂
   Ik ben ook zeker van plan wat vaker panty’s te gaan dragen deze zomer. Als ik het zo op de foto’s zie, vind ik dat zelf ook stiekem wel iets leuker staan dan een legging. En hopelijk wordt het er snel ook het perfecte weer voor!

 15. Charel 2 mei 2018 op 2:43 pm - Beantwoord

  Wat staan ze je leuk meis! Echt super! Ze passen zo bij je!

 16. Darina 2 mei 2018 op 3:29 pm - Beantwoord

  Hele mooie schoenen! En het jurkje vind ik ook heel leuk ????

 17. Jeanine 2 mei 2018 op 3:39 pm - Beantwoord

  Super leule outfit! Laat de lente maar beginnen! ??
  En idd erg gave schoenen. Leuk dat ze laag zijn. Bij dr Martens denk ik altijd aan hoog.

  Groet Jeanine ?

 18. Elisabeth 2 mei 2018 op 3:52 pm - Beantwoord

  Wat een leuk jurkje!

  • Romy 2 mei 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! 🙂 Ik wist inderdaad ook niet dat Dr. Martens ook lagere schoenen heeft, maar was superblij toen ik deze exemplaren tegenkwam.

  • Romy 2 mei 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik was zelf ook meteen heel enthousiast toen ik het jurkje in de kringloopwinkel zag hangen 🙂

 19. Nikita 2 mei 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

  Toen ik in de titel zag dat je Dr. Martens droeg, moest ik direct aan de hoge schoenen denken, maar vandaag heb ik dus geleerd dat er ook een lage variant bestaat haha! Echt een hele toffe outfit Romy 🙂 Laat die lente en zomer nu maar komen! Om je vraag te beantwoorden, ik heb nog nooit Dr. Martens gedragen simpelweg omdat ik te graag all-stars en die soort sneakers draag. Bij een ander vind ik ze prima en mooi, bij jou ook! Maar zelf? Liever sneakers 😉

  • Romy 2 mei 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik wist zelf ook tot voor kort niet dat Dr. Martens ook lagere schoenen uitbrengt, maar ik werd meteen enthousiast toen ik ze online tegenkwam 🙂 All Stars blijven trouwens ook wel gewoon echt heel erg leuk. Ik kan me wel voorstellen dat je die maar al te graag draagt 🙂

 20. Margo 2 mei 2018 op 7:57 pm - Beantwoord

  Wauuuuw Romy wat een geweldige outfit! De gehele setting is ook echt totally you en je straalt helemaal. Love it, heb genoten van deze post <3

  • Romy 3 mei 2018 op 9:25 pm - Beantwoord

   Wat een onwijs lieve en leuke reactie! Daar word ik dan weer supervrolijk van 🙂

 21. Saskia 2 mei 2018 op 8:18 pm - Beantwoord

  Ze staan je leuk<3
  Heel erg veel plezier ervan, maar dat gaat vast wel lukken 🙂
  De rest van je outfit is ook helemaal JIJ<3

  • Romy 3 mei 2018 op 11:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke en enthousiaste reactie! Zo leuk om te horen 🙂

 22. Irene 2 mei 2018 op 8:28 pm - Beantwoord

  Ik vind die boots van Dr. Martens vaak een beetje too much maar deze schoentjes zijn echt super mooi! Die zou ik zelf ook graag en met veel plezier dragen! Staan ook leuk onder je jurkje ^^ Ik heb zelf ook nog nooit zo’n paar gedragen en ik heb me laten vertellen dat ze heel lastig zijn om in te lopen dus dat houdt me wat tegen. Maar deze schoentjes zijn echt te tof!
  Ik vind de panty’s van de Primark ook héél goed en niet duur maar ik koop daar alleen mijn zwarte panty’s dus ik weet niet hoe het met de huidskleurige exemplaren zit.

  • Romy 3 mei 2018 op 11:38 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat je deze schoenen ook zo leuk vindt! ♥ Ze zijn inderdaad heel anders dan de meeste laarsjes van Dr. Martens en juist daarom vind ik ze zo gaaf.
   Ik vond het trouwens niet zo veel gedoe om deze schoenen in te lopen. Ik was ook bang dat het even zou duren, maar na 2 dagen zaten ze al prima. Ik denk dat het issue met inlopen vooral bij de boots zal zijn.
   Goed om te weten van de zwarte panty’s van Primark! Wie weet ga ik die ook nog maar eens proberen 🙂

 23. Jacqueline 3 mei 2018 op 9:04 am - Beantwoord

  Toffe schoenen! En dr. Marten’s heeft nog zoveel meer leuke schoenen, heb ze in allerlei modellen gehad.
  Nu draag ik ortopedische schoenen, één paar daarvan heb ik met dr. Marten’s als voorbeeld laten maken.

  • Romy 4 mei 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wil zeker nog wel iets vaker kijken naar schoenen van Dr. Martens. Volgens mij hebben ze inderdaad wel heel wat toffe exemplaren.
   Wat fijn dat je de ortopedische schoenen toch aan jouw smaak hebt kunnen aanpassen. Als ze op Dr. Martens lijken, dan zijn ze vast heel gaaf 🙂

 24. Jessica J. 3 mei 2018 op 9:55 am - Beantwoord

  Leuke schoentjes! Ik vind dat die stoere zolen tof contrasteren met je vrolijke jurkje. Dr. Martens zijn zo’n geweldige schoenen. Het inlopen kan soms een hel zijn, maar daarna zitten ze zó comfortabel!

 25. Mevrouw Marloes 3 mei 2018 op 5:56 pm - Beantwoord

  Ik heb nog nooit schoenen van Dr. Martens gedragen, maar ik vind ze wel altijd heel leuk! Wat heb je trouwens een lekker vrolijke tas 🙂

  Liefs!

  • Romy 4 mei 2018 op 12:19 am - Beantwoord

   Dr. Martens heeft inderdaad echt toffe schoenen! En dankjewel voor je leuke compliment over mijn tas! 🙂 Ik ben er ook erg blij mee.

 26. Ilona Wielinga 3 mei 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke vrolijke en zonnige outfit zeg! En je dr Martens; I love them!

  • Romy 4 mei 2018 op 12:19 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke en enthousiaste reactie 🙂

 27. Marsha 4 mei 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s zeg! En ik vind je jurkje echt super cute! 😀