outfit 2

Outfit of the day: een zomerjurk in de winter

 • 31 december 2016
 • 21 Reacties
Categorieën: Outfits

Nog net op de valreep van 2016 wil ik graag een outfit laten zien die ik vorige week droeg in Parijs. Of nou ja, met een dikke winterjas eroverheen dan. Speciaal voor dit artikel trotseerde ik even de kou, zodat mijn vader langs de kade van de Seine een paar foto’s kon maken. Laatst kreeg ik de vraag hoe ik een zomerjurk op zo’n manier combineer dat ik hem ook in de winter kan dragen. Daar geef ik in deze outfit of the day graag antwoord op.

Outfit zomerjurk in de winter

Outfitfoto’s maken blijf ik best wel een dingetje vinden, zo ook in Parijs. In mijn droomscenario zou ik een prachtige foto maken voor de Arc de Triomphe, maar met tientallen toeterende auto’s, talloze toeristen en het gevaar van zakkenrollers leek dat me toch niet zo’n goed plan. Gelukkig kent Parijs ook een aantal rustige plekjes, bijvoorbeeld op de kade langs de Seine. Hier kon ik zonder al te veel pottenkijkers een paar foto’s laten maken. Mijn vader vindt het altijd wel amusant als ik een poging doe tot poseren. Met zijn handschoenen aan en sjaal om keek hij me een beetje vreemd aan, terwijl ik in mijn jurkje in de koude wind stond. Maar goed, alles voor de foto’s. Nu over naar mijn outfit…

Outfit zomerjurk in de winter

Jurk: C&A / Jasje: CoolCat via Wehkamp / Laarzen: Schoenenreus / Legging: Zeeman.

Om terug te komen op de vraag hoe ik een zomerjurk draag in de winter, ik doe er simpelweg een dikke legging en warme laarzen onder aan en combineer mijn jurk met een vest of jasje. Meestal draag ik een warm oversized vest, maar soms ga ik voor iets chiquers en trek ik een jasje of colbertje uit mijn kast. De zomerjurk die ik hier draag, zag ik vorig jaar op een poster van C&A in een bushokje. Uiteindelijk kon ik hem alleen nog één maat te groot bestellen, maar wat was ik blij dat ik de jurk had in ieder geval had gevonden. Het jurkje bestaat uit twee lagen: een egaal witte onderjurk en een jurk van kant dat eroverheen valt. Nog steeds is het een van mijn favoriete kledingstukken.

Outfit zomerjurk in de winter

Verder draag ik een suède-achtig jasje over mijn jurk. Het jasje komt van CoolCat, een merk waarmee ik normaal niet zulke positieve associaties heb. Ik denk bij CoolCat vaak aan de truien met foute teksten en net iets te strakke jurkjes, maar toevallig kwam ik bij Wehkamp dit leuke jasje van dit merk tegen in de sale. Ik vond zelf vooral de veters langs de randen erg leuk, maar ben ook weg van het zachte stofje. Het jasje is mede door de fijne stof een stuk dikker dan het lijkt. Oké, mijn warme vest evenaart hij niet, maar voor in de winter vind zelfs ik als koukleum dit prima te dragen.

Met deze outfit komt mijn blogjaar 2016 dus echt ten einde. Sniff… Maar zonder sentimenteel gedoe, het heeft toch iets bijzonders om over een aantal uur met drie zoenen, veel vuurwerk en oliebollen met poedersuiker 2017 in te luiden. Ik vier oudejaarsavond bij een vriendin, dus dat belooft een avond vol gezelligheid te worden. Ik hoop dat jij ook een hele fijne jaarwisseling hebt.

Wat zijn jouw plannen voor Oud & Nieuw?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Susan 31 december 2016 op 8:13 am - Beantwoord

  Dat jasje vind ik echt super leuk! Je zou inderdaad niet zeggen dat die van de coolcat komt. Fijne jaarwisseling X

  • Romy 31 december 2016 op 6:19 pm - Beantwoord

   Lief! Dankjewel! Fijne jaarwisseling!

 2. Malou 31 december 2016 op 9:59 am - Beantwoord

  Leuk zeg, vooral je jasje!

 3. Aneta 31 december 2016 op 10:13 am - Beantwoord

  Mooi setje. Heel af en toe koop ik eens wat bij de coolcat. Kan ons het schelen! Het is jurkje vind ik zo mooi bij je staan. Prima te combineren zo van de winter. Een mooi uiteinde toegewenst. En heel veel plezier bij je vriendin. Zelf heb ik een feestje bij een goede vriend. We willen rond een uur of half twaalf naar Hotel New York lopen. Dat ligt langs de Maas in Rotterdam. Vanaf daar heb je een heel mooi uitzicht over de Erasmusbrug waar ze vuurwerk af gaan steken. Hopelijk blijft het niet so mistig als nu. Tot volgend jaar!

  • Romy 31 december 2016 op 6:20 pm - Beantwoord

   Dankjwel voor je lieve reactie! Wat gaaf zeg dat je bij de Erasmusbrug naar het vuurwerk gaat kijken. Lijkt me zo mooi om zo’n grote show te kunnen zien! Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar 🙂

 4. Babs 31 december 2016 op 11:06 am - Beantwoord

  Ja, waarom niet eigenlijk.. als het maar lekker warm zit. Slim van je!
  Wij blijven thuis. Ben benieuwd hoe mijn katten regeren op het geknal…
  Ik wens jou een geweldig, liefdevol en gezond 2017 toe!

  • Romy 31 december 2016 op 6:21 pm - Beantwoord

   Ook heerlijk om het thuis te vieren! Zeker met katten is dat vaak een must. Mijn ouders blijven ook thuis bij Paco en Beertje om ze een beetje in de gaten te kunnen houden. Ik wens jou ook een heel mooi 2017 toe met veel liefde en gezondheid!

 5. Charel 31 december 2016 op 1:53 pm - Beantwoord

  Ik vind je jurkje echt heel leuk! Ik wens je het beste voor komend jaar! XXX

 6. Nienke 31 december 2016 op 2:04 pm - Beantwoord

  Wauw, dat jasje is echt super leuk zeg en staat je goed! Ik wens je een hele fijne jaarwisseling. 😀

 7. Vivian 31 december 2016 op 3:21 pm - Beantwoord

  Ziet er superleuk uit! Ik doe dit ook vaak hoor, niet met jurkjes maar wel met leuke shirtjes waar ik dan gewoon een vestje over doe of een shirt met lange mouwen onder draag. Kan prima!

  • Romy 31 december 2016 op 6:19 pm - Beantwoord

   Ja precies! Zo kun je je zomerkleding gewoon het hele jaar door dragen 🙂

 8. MamaIssues 31 december 2016 op 3:25 pm - Beantwoord

  Hele leuke outfit staat je goed!!
  Hele fijne jaarwisseling toegewenst en een mooi en gezond 2017!!

 9. Elke 31 december 2016 op 4:42 pm - Beantwoord

  Ik vind het een heel leuk jurkje! En voor jouw alvast een schitterend en mooi 2017 toegewenst!

  • Romy 31 december 2016 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een supermooi 2017 toe! xx

  • Romy 31 december 2016 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dankje 🙂 Fijne jaarwisseling!

  • Romy 31 december 2016 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Fijne jaarwisseling en alvast een heel mooi 2017!

  • Romy 31 december 2016 op 7:16 pm - Beantwoord

   Wat lief, dankjewel! Fijne jaarwisseling en een heel mooi 2017!

 10. Lisa 31 december 2016 op 6:16 pm - Beantwoord

  Fijne jaarwisseling lieve Romy! Leuk jasje heb je hier aan! Tot in 2017! 🙂 fijne en gezellige avond/nacht toegewenst! Liefs

  • Romy 31 december 2016 op 7:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Jij ook een hele fijne jaarwisseling en een supermooi 2017 🙂

 11. Josephine 1 januari 2017 op 5:40 pm - Beantwoord

  Hee, volgens mij was ik een van de vragenstellers! 😉 Je hebt een leuke combi gemaakt, het jurkje is mijn favoriet! Het is leuk dat je dit jurkje ook in het voorjaar aankan.

  • Romy 2 januari 2017 op 2:45 am - Beantwoord

   Hihi, klopt inderdaad! 🙂 Dankjewel voor je complimentje!

Recente blogs

7x wat social media je niet bieden, maar het offline leven wél

13 juni 2019|Lifestyle|

Social media hebben mij absoluut heel wat gebracht. Ik heb contact met mensen die ik anders niet dagelijks spreek, ik ontdek de prachtigste bestemmingen, heb continu een navigatiesysteem in mijn broekzak, kan inspiratie opdoen tot in de oneindigheid, en en... Maar juist in dit digitale tijdperk is het belangrijk om je te realiseren dat niet alles online te vinden is. De allermooiste dingen van het leven spelen zich toch echt buiten de digitale schermpjes af. Dit zijn 7 dingen waarvoor je je digitale hulpmiddelen het beste (tijdelijk) aan de kant kunt schuiven om je op het echte leven te storten.

Recept butter chicken, maar dan vegan (en heerlijk romig!)

2 februari 2022|Recepten|

Butter chicken? Dat is niet bepaald een gerecht waar ik als vegetariër bekend mee was. Op zich niet heel vreemd: mij zie je niet snel “recept butter chicken” intypen op Google. Maar toen ik laatst via Lenna Omrani een vegan alternatief hiervoor ontdekte, ging er een wereld voor me open. Ik maakte een eigen variant met extra groenten, lekker veel kokosmelk (als alternatief voor margarine) en vegan kipstukjes van Garden Gourmet. Heerlijk romig, goed gekruid en met een lekkere bite. En volledige kipvrij dus!

Zo blijf je na de feestdagen in de feeststemming! (9 tips)

7 januari 2019|Positiviteit|

De feestdagen zijn voorbij. Het nieuwe jaar is begonnen. BAM! Weg eindeloos (na)tafelen bij het kerstdiner, weg stoofpeertjes, weg 24/7 kerstliedjes en weg oliebollen met krenten! Het normale leven begint weer en dat kan soms even wennen zijn. Maar is de overgang wel zó groot? Ook van de periode na de feestdagen kun je prima iets moois maken. Ook al duurt het nog 350 dagen tot de kerstdagen, met deze 9 tips kun jij ook op de donkere dagen na de feestdagen in de feeststemming blijven. Of kun je daar in ieder geval iets moois van maken!

Ga naar de bovenkant