Outfit of the day: een zomerjurk in de winter

Nog net op de valreep van 2016 wil ik graag een outfit laten zien die ik vorige week droeg in Parijs. Of nou ja, met een dikke winterjas eroverheen dan. Speciaal voor dit artikel trotseerde ik even de kou, zodat mijn vader langs de kade van de Seine een paar foto’s kon maken. Laatst kreeg ik de vraag hoe ik een zomerjurk op zo’n manier combineer dat ik hem ook in de winter kan dragen. Daar geef ik in deze outfit of the day graag antwoord op.

Outfit zomerjurk in de winter

Outfitfoto’s maken blijf ik best wel een dingetje vinden, zo ook in Parijs. In mijn droomscenario zou ik een prachtige foto maken voor de Arc de Triomphe, maar met tientallen toeterende auto’s, talloze toeristen en het gevaar van zakkenrollers leek dat me toch niet zo’n goed plan. Gelukkig kent Parijs ook een aantal rustige plekjes, bijvoorbeeld op de kade langs de Seine. Hier kon ik zonder al te veel pottenkijkers een paar foto’s laten maken. Mijn vader vindt het altijd wel amusant als ik een poging doe tot poseren. Met zijn handschoenen aan en sjaal om keek hij me een beetje vreemd aan, terwijl ik in mijn jurkje in de koude wind stond. Maar goed, alles voor de foto’s. Nu over naar mijn outfit…

Outfit zomerjurk in de winter

Jurk: C&A / Jasje: CoolCat via Wehkamp / Laarzen: Schoenenreus / Legging: Zeeman.

Om terug te komen op de vraag hoe ik een zomerjurk draag in de winter, ik doe er simpelweg een dikke legging en warme laarzen onder aan en combineer mijn jurk met een vest of jasje. Meestal draag ik een warm oversized vest, maar soms ga ik voor iets chiquers en trek ik een jasje of colbertje uit mijn kast. De zomerjurk die ik hier draag, zag ik vorig jaar op een poster van C&A in een bushokje. Uiteindelijk kon ik hem alleen nog één maat te groot bestellen, maar wat was ik blij dat ik de jurk had in ieder geval had gevonden. Het jurkje bestaat uit twee lagen: een egaal witte onderjurk en een jurk van kant dat eroverheen valt. Nog steeds is het een van mijn favoriete kledingstukken.

Outfit zomerjurk in de winter

Verder draag ik een suède-achtig jasje over mijn jurk. Het jasje komt van CoolCat, een merk waarmee ik normaal niet zulke positieve associaties heb. Ik denk bij CoolCat vaak aan de truien met foute teksten en net iets te strakke jurkjes, maar toevallig kwam ik bij Wehkamp dit leuke jasje van dit merk tegen in de sale. Ik vond zelf vooral de veters langs de randen erg leuk, maar ben ook weg van het zachte stofje. Het jasje is mede door de fijne stof een stuk dikker dan het lijkt. Oké, mijn warme vest evenaart hij niet, maar voor in de winter vind zelfs ik als koukleum dit prima te dragen.

Met deze outfit komt mijn blogjaar 2016 dus echt ten einde. Sniff… Maar zonder sentimenteel gedoe, het heeft toch iets bijzonders om over een aantal uur met drie zoenen, veel vuurwerk en oliebollen met poedersuiker 2017 in te luiden. Ik vier oudejaarsavond bij een vriendin, dus dat belooft een avond vol gezelligheid te worden. Ik hoop dat jij ook een hele fijne jaarwisseling hebt.

Wat zijn jouw plannen voor Oud & Nieuw?

Volg:
Deel:

21 Reacties

  • Romy
   Auteur
   31 december 2016 / 18:19

   Lief! Dankjewel! Fijne jaarwisseling!

 1. 31 december 2016 / 11:06

  Ja, waarom niet eigenlijk.. als het maar lekker warm zit. Slim van je!
  Wij blijven thuis. Ben benieuwd hoe mijn katten regeren op het geknal…
  Ik wens jou een geweldig, liefdevol en gezond 2017 toe!

  • Romy
   Auteur
   31 december 2016 / 18:21

   Ook heerlijk om het thuis te vieren! Zeker met katten is dat vaak een must. Mijn ouders blijven ook thuis bij Paco en Beertje om ze een beetje in de gaten te kunnen houden. Ik wens jou ook een heel mooi 2017 toe met veel liefde en gezondheid!

 2. Aneta
  31 december 2016 / 10:13

  Mooi setje. Heel af en toe koop ik eens wat bij de coolcat. Kan ons het schelen! Het is jurkje vind ik zo mooi bij je staan. Prima te combineren zo van de winter. Een mooi uiteinde toegewenst. En heel veel plezier bij je vriendin. Zelf heb ik een feestje bij een goede vriend. We willen rond een uur of half twaalf naar Hotel New York lopen. Dat ligt langs de Maas in Rotterdam. Vanaf daar heb je een heel mooi uitzicht over de Erasmusbrug waar ze vuurwerk af gaan steken. Hopelijk blijft het niet so mistig als nu. Tot volgend jaar!
  Aneta blogde over…Liebster Award: Ik ben genomineerd!

  • Romy
   Auteur
   31 december 2016 / 18:20

   Dankjwel voor je lieve reactie! Wat gaaf zeg dat je bij de Erasmusbrug naar het vuurwerk gaat kijken. Lijkt me zo mooi om zo’n grote show te kunnen zien! Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar :)

  • Romy
   Auteur
   31 december 2016 / 19:16

   Dankjewel! Ik wens jou ook een supermooi 2017 toe! xx

 3. Nienke
  31 december 2016 / 14:04

  Wauw, dat jasje is echt super leuk zeg en staat je goed! Ik wens je een hele fijne jaarwisseling. :D

  • Romy
   Auteur
   31 december 2016 / 19:16

   Dankje :) Fijne jaarwisseling!

  • Romy
   Auteur
   31 december 2016 / 18:19

   Ja precies! Zo kun je je zomerkleding gewoon het hele jaar door dragen :)

 4. MamaIssues
  31 december 2016 / 15:25

  Hele leuke outfit staat je goed!!
  Hele fijne jaarwisseling toegewenst en een mooi en gezond 2017!!

  • Romy
   Auteur
   31 december 2016 / 19:16

   Dankjewel voor je lieve compliment! Fijne jaarwisseling en alvast een heel mooi 2017!

  • Romy
   Auteur
   31 december 2016 / 19:16

   Wat lief, dankjewel! Fijne jaarwisseling en een heel mooi 2017!

  • Romy
   Auteur
   31 december 2016 / 19:17

   Dankjewel! Jij ook een hele fijne jaarwisseling en een supermooi 2017 :)

 5. 1 januari 2017 / 17:40

  Hee, volgens mij was ik een van de vragenstellers! ;) Je hebt een leuke combi gemaakt, het jurkje is mijn favoriet! Het is leuk dat je dit jurkje ook in het voorjaar aankan.
  Josephine blogde over…Gelukkig Nieuwjaar! (1908)

  • Romy
   Auteur
   2 januari 2017 / 02:45

   Hihi, klopt inderdaad! :) Dankjewel voor je complimentje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge