bloemenjurk 4

Outfit | In het zwart maar mét een kleurrijk tintje

  • 23 juni 2023
  • 0 Reacties
Categorieën: Outfits

Meestal loop ik de rekken met zwarte kleding straal voorbij. Maar ik heb inmiddels geleerd dat je júist in de kledingrekken die je normaal overslaat iets heel tofs kunt aantreffen. Dus stopte ik bij Appel & Ei laatst toch bij de zwarte kleding. En zie daar, ik viste tussen de lange pantalons en saaie blazers zowaar een zwarte bloemetjesjurk vandaan. Eentje die op het eerste oog al een match made in heaven leek en die gelukkig ook in het pashokje een geslaagde match was. De jurk is de afgelopen weken al heel vaak uit de kast gekomen. Tijd om hem ook op de blog te introduceren! Voor deze outfit combineerde ik de jurk met mijn ultieme blingbling-jasje. Want ja, ik mag dan zwart dragen, ik ben en blijf een kleurenfreak.

Bloemige Steps-jurk uit de tweedehands winkel

De jurk mag dan grotendeels zwart zijn. Saai is-ie zeker niet. De hele jurk is bedrukt met een nogal opvallende bloemetjesprint in een paar kleuren die mij (volgens de kleurenanalyse die ik vorig jaar deed) goed staan: oranje, donkerpaars en donkergroen. Komt dat goed uit! (Alhoewel ik hem ook zéker had gekocht als het volgens de kleurenstatistieken een mismatch was geweest. Zo eigenwijs ben ik ook wel weer!)

Verder heeft de jurk een mooie strakke pasvorm, maar zit hij wel losjes genoeg om je benen prima in te kunnen bewegen en je buik niet te hoeven inhouden als die na het eten van een peulvruchtrijke maaltijd flink uitzet. Daarnaast is het een chique jurk die prima kan naar feestjes of zakelijke afspraken, maar dan zonder dat het formeler oogt dan ik zou willen.

Wat ik al helemaal leuk vond aan de jurk, is dat hij van mijn voormalige lievelingswinkel komt: Steps. Bij die winkel was ik vaste klant voordat ze een paar jaar geleden failliet gingen. Ik koop bijna al mijn kleding tweedehands of anders bij duurzame winkels. Maar voor de kleurrijke kleding van Steps maakte ik met liefde een uitzondering. Jammer genoeg spekte ik hun kas blijkbaar niet genoeg met mijn paar aankopen per jaar om een faillissement te voorkomen. Extra leuk dus dat ik bij Appel & Ei (mijn lievelings tweedehands winkel op dit moment!) alsnog een jurk van dit merk tegenkwam!

bloemenjurk
bloemenjurk 4

De blauwgroene blingbling-blazer

Nu vind ik enkel een zwarte jurk met een zwarte panty wat saai, dus ik draag meestal een vrolijk gekleurde blazer op de jurk. Soms kies ik voor iets lichtblauws, soms voor een cognackleurig jasje, maar meestal mag dit glitterjasje uit de kast voor bij de jurk. Deze bling-bling-blazer scoorde ik een paar jaar geleden tweedehands (ik weet niet eens meer waar!) en fleurt werkelijk elke outfit op. Nu is er op de foto weinig glitter te bekennen. Maar in werkelijkheid heeft deze blazer een vrij hoog discogehalte met glitter all over the place. De jas heeft ook toffe ritsjes. Je kunt zelfs het hele jasje afritsen tot een bolero als je iets korters zoekt. Fashionable en praktisch dus! Maar dan op een iets andere manier dan bij de (ook handige en fijne!) ANWB-afritsbroek!

Overigens zijn de foto’s van een paar weken geleden. Uiteraard liep ik er op de zonovergroten hittegolfdagen niet zó warm gekleed bij. Maar gelukkig zijn er ook in de zomer nog genoeg dagen waarop het Hollandse druilerige weer wél om een glitterjasje vraagt. Op die dagen trek ik deze met liefde uit de kast en vind ik de regenbuien meteen minder erg.

bloemenjurk 8
bloemenjurk 5

Lesje geleerd: sla nooit rekken over

Ik sta volgens mij bekend om het dragen van veel kleur. Maar ik denk dat ik meer neutrale tinten (ook zwart!) in mijn kast heb hangen dan mensen soms vermoeden. Een paar jaar geleden was ik nog anti-kleurloze kleding voor mezelf, maar inmiddels vind ik het juist tof om van alles wat te hebben. Meestal draag ik wel iets met kleur. De ene keer ga ik all the way en loop ik er in een rode jurk met witte stippen bij of trek ik een knalgroene jurk met opvallende bloemen aan. De volgende keer vind ik een donkerblauwe jurk zonder toeters en bellen ook gewoon prima. Soms draag ik er dan, zoals bij deze outfit, alsnog iets felgekleurds overheen, maar ik heb ook momenten waarop ik het prima vind om even wat minder op te vallen.

Dat is wel iets wat ik ben gaan leren op kledinggebied: je hoeft jezelf niet in een hokje te stoppen. Dat bepaalde kleuren je goed staan, betekent niet dat je áltijd naar die kleuren moet grijpen. Pak ook zeker eens iets anders uit het rek. Kijk naar printjes die je misschien normaal zou laten hangen. Trek eens een meer opvallende of juist een meer neutrale tint aan dan je gewend bent. Het leuke aan kleding is dat je er lekker mee kunt afwisselen (ook met wat je al hebt hangen, door naar nieuwe combinaties op zoek te gaan) en nooit in hokjes hoeft te denken.

bloemenjurk 6

Zo fleur ik een zwarte outfit op

Deze zwarte outfit gaf ik dus graag een fleuriger tintje. Het jasje voegt al iets meer kleur toe. Daarnaast ging ik voor de meest kleurrijke schoenen uit mijn kast: de roze hipstersneakers die ik zo goed als elke dag draag. Eén van mijn beste aankopen van het afgelopen jaar! Verder hing ik mijn knalroze oorbellen in mijn oren. Ik weet niet wat het is, maar op één of andere manier matchen die bij bijna elke outfit wel. Ik ben er helemaal verliefd op en heb ze de laatste tijd meer uren in de week wel in dan niet. Rode lipstick erbij, en zo kreeg mijn zwarte outfit toch nog een tamelijk kleurrijk tintje!

En als je niet zo bent van de opvallende schoenen en jasjes, kun je een zwarte outfit ook prima opleuken met een vrolijke ketting of een tasje in een kleur. Juist de subtiele details maken je outfit!

Jurk: Steps (tweedehands)
Blazer: tweedehands (merk onbekend)
Oorbellen: Dots & Freckles (een superleuke Etsy-webshop)
Schoenen: Puma
Panty: Action

Draag jij vaak zwart?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

Recente blogs

7 redenen waarom de herfst wél leuk is

22 september 2017|Lifestyle|

Ben jij net als ik een groot zomerliefhebber? Dan baal je misschien dat de herfst er nu toch echt aan zit te komen. Zomerjurkjes maken plaats voor dikke truien en regenponcho’s en in plaats van eeuwigdurende zomeravonden wordt het steeds iets vroeger donker. Nog steeds maak ik niet standaard een vreugdedansje als de 'r' weer in de maand zit en het is ook altijd even wennen als de donkere, regenachtige herfstdagen er weer aan komen. Toch ben ik de herfst de afgelopen jaren wel steeds meer gaan waarderen. Daarom, speciaal voor mede-zomerliefhebbers, 7 redenen waarom de herfst ook heel fijn kan zijn.

Vegan ratatouille uit de oven met aardappelpartjes

13 september 2023|Recepten|

Als kind was ik al gek op ratatouille. Ik kende het nog uit de blikjes van Bonduelle. Maar toen ik ontdekte dat je ratatouille nóg lekkerder zelf kunt maken, werd het mijn go-to-recept om wekelijks op tafel te zetten. In mijn eerste jaar op mezelf kookte ik het soms wel twee keer per week. Inmiddels is mijn avondmenu iets gevarieerder, maar ik ben en blijf een ratatouille-fan. Het is gewoon een perfect gerecht om heel veel (lekker gekruide!) groenten binnen te krijgen en om snel klaar te maken. Deze vegan ratatouille maak je in de oven en serveer ik met geroosterde aardappelpartjes. Ik garandeer je een kleurrijk groentefeest op je bord (binnen 35 minuten!).

Minder gas verbruiken? Deze 34 tips kun je vandaag al toepassen!

9 mei 2022|Groen doen|

Oh nee, de gasrekening! In deze tijd is het voor veel mensen flink schrikken wat voor bedrag er op die rekening staat. Maar of het nu een godsvermogen kost of dat gas gratis is, feit blijft: ook voor het milieu is het beter om minder gas te verbruiken. Vooral voor het milieu zelfs. De afgelopen twee jaar ben ik me er meer in gaan verdiepen wat ik daarvoor kan doen. Los van ons fantastische “cadeautje” van de VvE (HR++ glas, aanrader!), zijn we ook zelf gaan kijken naar manieren om gas te besparen in huis. Deze 34 simpele tips deel ik graag met je. Ze zijn zo simpel dat je ze zelfs vandaag al kunt toepassen.