Outfit | Een gele blouse & mijn allermooiste jasje

Geel. Al zolang ik me kan herinneren, heb ik iets met die kleur. Zo is mijn slaapkamer in het ouderlijk huis voorzien van vier knalgele muren. Tot aan de plinten aan toe, alles is daar geel! Maar ook qua kleding ben ik sinds een tijdje zeker niet vies van een beetje geel. Bijvoorbeeld bij mijn favoriete gele blouse met witte stippen. Ik combineerde die blouse voor de verandering eens met (jawel!) zwart. Het werd een wat stoerdere outfit waarvoor ik ook mijn allermooiste jasje uit de kast trok. Kijk je mee naar mijn geel/zwarte outfit tegen een al net zo gele achtergrond?

outfit geel wit gestippelde blouse met jasje

Mede mogelijk gemaakt door Marie Kondo?

Toch was mijn favoriete gele blouse niet het uitgangspunt voor deze outfit. Dat was het zwarte jasje dat ik hier draag en dat ik tevoorschijn wist te halen tijdens een grote opruiming van mijn kledingkast. Besmet door het hardnekkige Marie Kondo-virus gooide ik alles op een grote hoop. Het leuke is dat ik daardoor altijd weer oude vergeten pareltjes ontdek. Het zwarte jasje op deze foto bijvoorbeeld! Ik kocht het een tijdje geleden bij de kringloopwinkel. Kant, strikjes en ruches? Ja hoor, dit jasje kon ik onmogelijk in de winkel laten hangen voor €7,50! Toch was ik het jasje een beetje uit het oog verloren. Tot die bewuste opruimdag dus. Het jasje moest en zou ik die dag nog aantrekken. En zo geschiedde!

outfit geel wit gestippelde blouse met jasje
outfit geel wit gestippelde blouse met jasje
outfit geel wit gestippelde blouse met jasje

Eindeloos experimenteren? Een feestje!

Zo’n grote opruimdag stimuleert ook nog eens mijn creativiteit. Doordeweeks heb ik weleens de neiging om ‘s ochtends in alle haast steeds soortgelijke outfits uit de kast te trekken. Daar breng ik graag verandering in door eens een kritische blik op mijn garderobe te werpen. Zo ontstaan spontaan ideeën voor nieuwe combinaties of krijg ik de kriebels om een vergeten item weer eens aan te trekken. Kleding is voor mij dan ook altijd een leuke ontdekkingstocht. Ik vind het geweldig om mezelf te verrassen door iets anders dan anders aan te trekken of door items te combineren die ik normaal niet snel bij elkaar zou zoeken. Een feestje vind ik dat!

outfit geel wit gestippelde blouse met jasje

Kleding waar ik blij van word

En dus legde ik het jasje niet keurig terug in mijn kast na de vlaag van acute opruimwoede, maar trok ik het die ochtend nog aan. Samen met mijn favoriete gele blouse. Het rokje dat ik eronder draag, komt van New Yorker en heb ik afgelopen zomer gekocht. De schoenen zijn een tweedehands vondst uit de kringloopwinkel. Sleehakken zijn het, maar dan met een stoer tintje! Ik voel me er vrouwelijk in, terwijl ze toch iedere outfit een subtiel stoer tintje geven. Helemaal mijn ding!

outfit geel wit gestippelde blouse met jasje

Een zonnige outfit op een zonnige dag

Deze geel met zwarte outfit wakkerde mijn lentekriebels direct aan. Net als de knalgele graffitimuur waarvoor ik hier poseer. Wat een vondst! En alsof de zon mijn lentekriebels op telepathische wijze had doorgekregen, werden we tijdens het fotograferen ook nog eens verblijd door warme zonnestralen op de zondagochtend. Een zonnige outfit op een zonnige dag in een zonnige omgeving. Ha, dat bevalt me wel! Stiekem kan ik nu al niet wachten om mijn kast binnenkort opnieuw een flinke opruimbeurt te geven. Je weet maar nooit wat ik dan weer voor pareltjes zal tegenkomen.

Blouse: Primark
Zwart jasje: tweedehands
Rokje: New Yorker
Schoenen: tweedehands (origineel: Van Haren)
Tasje: Asseccorize
Panty: Action

Welke kleur kleding maakt jou altijd blij?

outfit geel wit gestippelde blouse met jasje
Volg:
Deel:

29 Reacties

 1. Yvonne
  10 februari 2019 / 06:32

  Leuk! Ik word blij van sneakers en een sweater. Kun je mij heel blij mee maken.

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 07:34

   Truien en sneakers zijn ook altijd goed! Zeker met dit weer :)

 2. Lisa
  10 februari 2019 / 07:57

  Wat een prachtig jasje! Ik vind de hele outfit geweldig, en de combinatie met de muur is helemaal tof. Mooi die stoere schoenen eronder.

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 07:34

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik was ook helemaal toen ik de graffitimuur (nota bene vlak bij mijn huis) tegenkwam :)

 3. 10 februari 2019 / 08:17

  Ik vind het (opnieuw) een super leuke en originele outfit. Heel leuk gecombineerd. Ik heb toevallig laatst wat afleveringen van Marie kondo op Netflix zitten kijken, maar ik vind het een beetje zo-zo (wat zweverig). Ik gooi liever willekeurige spullen per kamer op een hoop en bepaal op die manier of het wel of niet moet blijven. Haha, ieder zijn ding natuurlijk;-)
  bychristiana blogde over…Wallen en donkere kringen onder je ogen, kun je daar iets tegen doen?

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 07:36

   Haha, ik ben ook geen fan van de opruimstijl van Marie Kondo inclusief spullen gedag zeggen, hoor ;) De documentaire zette me vooral aan het denken om weer eens (op mijn manier) op te ruimen :)
   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn outfit!

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 07:37

   Dankjewel! En wat leuk om te horen welke kledingstukken jou altijd blij maken!

 4. 10 februari 2019 / 08:50

  Een erg mooie outfit Romy! Mooie losse items en goed bij elkaar gevonden! Van jouw foto’s krijg je inderdaad een lente-gevoel.
  Vouw je nu ook alles in je kast op zoals Marie Kondo dat doet? :-)
  Josephine blogde over…10 scherpe quotes van Charles Dickens

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 07:38

   Dankjewel! En helemaal leuk om te horen dat mijn foto’s jou ook een lentegevoel hebben bezorgd :)
   Marie Kondo heeft me vooral besmet met het opruimvirus, maar ik moet zeggen dat haar wat zweverige opruimmethode niet per se mijn ding is. Ik heb in ieder geval alles maar gewoon op mijn manier opgevouwen of opgehangen ;)

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 07:39

   Dankjewel! En hoe leuk dat jij ook een geel jurkje hebt! Ik vind het zo’n mooie en frisse kleur en weet zeker dat het jurkje je geweldig zal staan.

 5. 10 februari 2019 / 10:05

  Wat een leuke outfit Romy! Ik had in eerste instantie niet door dat het een zwart jasje was ;) Dacht dat het leer was haha! Ziet er super leuk uit! Liefs
  Anna blogde over…My go-to salad recipe!

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 07:51

   Dankjewel voor je lieve reactie! Haha, uit de verte lijkt het inderdaad bijna egaal zwart zonder strikjes, kant en alles ;)

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 07:52

   Dankjewel! Superleuk om dat te horen! Ik ben zelf ook helemaal blij met de schoenen. Stoer, maar toch écht mij!

 6. 10 februari 2019 / 10:34

  Wat een leuke en vrolijke foto’s! Je komt er gelijk door in de lente stemming!!

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 07:53

   Dankjewel! Ik werd ook meteen vrolijk van deze vrolijke locatie met graffitimuur :)

 7. 10 februari 2019 / 14:53

  Wat een onwijs toffe en vrolijke outfit (en foto’s)! Zeker een tof jasje. Goede vondst! :-) Ik vind geel heel tof, maar draag het vaagste zwart, wit, taupe, grijs en groen. :-)
  Jorinde blogde over…Leukste hotspots van januari

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 07:58

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! De kleuren die jij noemt, zijn overigens ook prachtig. Vooral groen vind ik een prachtige kleur.

 8. 10 februari 2019 / 20:13

  Ik vind dat jasje echt heel leuk. Ik zou me gewoon eventjes over de drempel moeten trekken om hem aan te trekken. Maar dat kant en schattige strikje? Geweldig! En ja, jouw bloesje is ook geweldig. Bij mijn opruiming laatst heb ik ontdekt dat er maar drie kleuren of soorten in de kast liggen: rood/roze, blauw/paars en wit/beige. Ik vind het wel grappig. Van sommige kleuren liggen er ook wel iets in de kast, maar weinig. De net opgenoemde kleuren (in allertei tinten) liggen het meest in mijn kast. Maar dat is wie ik ben. En de meeste zijn voorzien van een bloemenprintje.
  Ik krijg ook van je foto’s een gevoel van lente en vooral zin in de lente! Dus laat hem maar snel komen :)

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 08:00

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn outfit! De kleuren die in jouw kast hangen, klinken ook geweldig en helemaal jou trouwens! En blousejes met bloemetjesprint zijn natuurlijk al-tijd goed! :)

 9. Melanie
  11 februari 2019 / 08:29

  Ik vind je kledingstukken individueel heel erg leuk, maar bij elkaar vind ik het zelf iets minder geslaagd; voor mij zijn het iets te veel kleuren bij elkaar. Komt wellicht omdat ik zelf de basis altijd rustig hou omdat ik erg klein ben, en veel kleuren samen maken dat ik nog kleiner lijk, dus daar zit bij mij een allergie. Maar goed. Zelf draag i vrij veel zwart. Soms helemaal zwart (altijd makkelijk en staat eigenlijk altijd wel) maar vaker gecombineerd met een kleurtje. Roze en mintgroen zijn dan favoriet.

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 08:52

   Ik kan me voorstellen dat niet iedereen het een geslaagde outfit zal vinden. Ik houd zelf juist wel van kleurrijk en een tikkeltje druk, zeker in combinatie met een beetje zwart. Maar dat blijft natuurlijk een kwestie van smaak :) Zwart met roze of mintgroen klinkt in ieder geval als een heel mooie kleurencombinatie!

 10. 11 februari 2019 / 09:05

  Wat een leuk jasje!
  En dat gele bloesje erbij, super mooi!

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 18:30

   Dankjewel voor je lieve compliment! ?

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2019 / 19:32

   Haha, dat is inderdaad het leuke aan opruimen! Dankjewel voor je lieve reactie! Okergeel is inmiddels ook uitgegroeid tot een van mijn lievelingskleuren en deze blouse is zeker een favoriet :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge