geel2 3

Outfit | Een gele blouse & mijn allermooiste jasje

 • 10 februari 2019
 • 29 Reacties
Categorieën: Outfits

Geel. Al zolang ik me kan herinneren, heb ik iets met die kleur. Zo is mijn slaapkamer in het ouderlijk huis voorzien van vier knalgele muren. Tot aan de plinten aan toe, alles is daar geel! Maar ook qua kleding ben ik sinds een tijdje zeker niet vies van een beetje geel. Bijvoorbeeld bij mijn favoriete gele blouse met witte stippen. Ik combineerde die blouse voor de verandering eens met (jawel!) zwart. Het werd een wat stoerdere outfit waarvoor ik ook mijn allermooiste jasje uit de kast trok. Kijk je mee naar mijn geel/zwarte outfit tegen een al net zo gele achtergrond?

outfit geel wit gestippelde blouse met jasje

Mede mogelijk gemaakt door Marie Kondo?

Toch was mijn favoriete gele blouse niet het uitgangspunt voor deze outfit. Dat was het zwarte jasje dat ik hier draag en dat ik tevoorschijn wist te halen tijdens een grote opruiming van mijn kledingkast. Besmet door het hardnekkige Marie Kondo-virus gooide ik alles op een grote hoop. Het leuke is dat ik daardoor altijd weer oude vergeten pareltjes ontdek. Het zwarte jasje op deze foto bijvoorbeeld! Ik kocht het een tijdje geleden bij de kringloopwinkel. Kant, strikjes en ruches? Ja hoor, dit jasje kon ik onmogelijk in de winkel laten hangen voor €7,50! Toch was ik het jasje een beetje uit het oog verloren. Tot die bewuste opruimdag dus. Het jasje moest en zou ik die dag nog aantrekken. En zo geschiedde!

outfit geel wit gestippelde blouse met jasje
outfit geel wit gestippelde blouse met jasje
outfit geel wit gestippelde blouse met jasje

Eindeloos experimenteren? Een feestje!

Zo’n grote opruimdag stimuleert ook nog eens mijn creativiteit. Doordeweeks heb ik weleens de neiging om ’s ochtends in alle haast steeds soortgelijke outfits uit de kast te trekken. Daar breng ik graag verandering in door eens een kritische blik op mijn garderobe te werpen. Zo ontstaan spontaan ideeën voor nieuwe combinaties of krijg ik de kriebels om een vergeten item weer eens aan te trekken. Kleding is voor mij dan ook altijd een leuke ontdekkingstocht. Ik vind het geweldig om mezelf te verrassen door iets anders dan anders aan te trekken of door items te combineren die ik normaal niet snel bij elkaar zou zoeken. Een feestje vind ik dat!

outfit geel wit gestippelde blouse met jasje

Kleding waar ik blij van word

En dus legde ik het jasje niet keurig terug in mijn kast na de vlaag van acute opruimwoede, maar trok ik het die ochtend nog aan. Samen met mijn favoriete gele blouse. Het rokje dat ik eronder draag, komt van New Yorker en heb ik afgelopen zomer gekocht. De schoenen zijn een tweedehands vondst uit de kringloopwinkel. Sleehakken zijn het, maar dan met een stoer tintje! Ik voel me er vrouwelijk in, terwijl ze toch iedere outfit een subtiel stoer tintje geven. Helemaal mijn ding!

outfit geel wit gestippelde blouse met jasje

Een zonnige outfit op een zonnige dag

Deze geel met zwarte outfit wakkerde mijn lentekriebels direct aan. Net als de knalgele graffitimuur waarvoor ik hier poseer. Wat een vondst! En alsof de zon mijn lentekriebels op telepathische wijze had doorgekregen, werden we tijdens het fotograferen ook nog eens verblijd door warme zonnestralen op de zondagochtend. Een zonnige outfit op een zonnige dag in een zonnige omgeving. Ha, dat bevalt me wel! Stiekem kan ik nu al niet wachten om mijn kast binnenkort opnieuw een flinke opruimbeurt te geven. Je weet maar nooit wat ik dan weer voor pareltjes zal tegenkomen.

Blouse: Primark
Zwart jasje: tweedehands
Rokje: New Yorker
Schoenen: tweedehands (origineel: Van Haren)
Tasje: Asseccorize
Panty: Action

Welke kleur kleding maakt jou altijd blij?

outfit geel wit gestippelde blouse met jasje

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 10 februari 2019 op 6:32 am - Beantwoord

  Leuk! Ik word blij van sneakers en een sweater. Kun je mij heel blij mee maken.

  • Romy 11 februari 2019 op 7:34 am - Beantwoord

   Truien en sneakers zijn ook altijd goed! Zeker met dit weer 🙂

 2. Lisa 10 februari 2019 op 7:57 am - Beantwoord

  Wat een prachtig jasje! Ik vind de hele outfit geweldig, en de combinatie met de muur is helemaal tof. Mooi die stoere schoenen eronder.

  • Romy 11 februari 2019 op 7:34 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik was ook helemaal toen ik de graffitimuur (nota bene vlak bij mijn huis) tegenkwam 🙂

 3. bychristiana 10 februari 2019 op 8:17 am - Beantwoord

  Ik vind het (opnieuw) een super leuke en originele outfit. Heel leuk gecombineerd. Ik heb toevallig laatst wat afleveringen van Marie kondo op Netflix zitten kijken, maar ik vind het een beetje zo-zo (wat zweverig). Ik gooi liever willekeurige spullen per kamer op een hoop en bepaal op die manier of het wel of niet moet blijven. Haha, ieder zijn ding natuurlijk;-)

  • Romy 11 februari 2019 op 7:36 am - Beantwoord

   Haha, ik ben ook geen fan van de opruimstijl van Marie Kondo inclusief spullen gedag zeggen, hoor 😉 De documentaire zette me vooral aan het denken om weer eens (op mijn manier) op te ruimen 🙂
   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn outfit!

 4. Darina 10 februari 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Een hele mooie outfit en de fotolocatie is ook helemaal geweldig! Ik word blij van een mooie jas, goed passende jeans en sneakers.

 5. Josephine 10 februari 2019 op 8:50 am - Beantwoord

  Een erg mooie outfit Romy! Mooie losse items en goed bij elkaar gevonden! Van jouw foto’s krijg je inderdaad een lente-gevoel.
  Vouw je nu ook alles in je kast op zoals Marie Kondo dat doet? 🙂

  • Romy 11 februari 2019 op 7:37 am - Beantwoord

   Dankjewel! En wat leuk om te horen welke kledingstukken jou altijd blij maken!

  • Romy 11 februari 2019 op 7:38 am - Beantwoord

   Dankjewel! En helemaal leuk om te horen dat mijn foto’s jou ook een lentegevoel hebben bezorgd 🙂
   Marie Kondo heeft me vooral besmet met het opruimvirus, maar ik moet zeggen dat haar wat zweverige opruimmethode niet per se mijn ding is. Ik heb in ieder geval alles maar gewoon op mijn manier opgevouwen of opgehangen 😉

 6. Marije 10 februari 2019 op 9:14 am - Beantwoord

  Super leuke outfit. Ik heb toevallig voor het eerst een geel jurkje gekocht. Behoorlijk out of my comfort zone maar goed.

  • Romy 11 februari 2019 op 7:39 am - Beantwoord

   Dankjewel! En hoe leuk dat jij ook een geel jurkje hebt! Ik vind het zo’n mooie en frisse kleur en weet zeker dat het jurkje je geweldig zal staan.

 7. Anna 10 februari 2019 op 10:05 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit Romy! Ik had in eerste instantie niet door dat het een zwart jasje was 😉 Dacht dat het leer was haha! Ziet er super leuk uit! Liefs

 8. Amy 10 februari 2019 op 10:06 am - Beantwoord

  Wat een gave outfit! Helemaal jij 🙂 En je hebt het mooi gecombineerd met schoenen die ik echt waanzinnig vind!

  • Romy 11 februari 2019 op 7:52 am - Beantwoord

   Dankjewel! Superleuk om dat te horen! Ik ben zelf ook helemaal blij met de schoenen. Stoer, maar toch écht mij!

 9. Iris 10 februari 2019 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een leuke en vrolijke foto’s! Je komt er gelijk door in de lente stemming!!

  • Romy 11 februari 2019 op 7:53 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik werd ook meteen vrolijk van deze vrolijke locatie met graffitimuur 🙂

 10. Jorinde 10 februari 2019 op 2:53 pm - Beantwoord

  Wat een onwijs toffe en vrolijke outfit (en foto’s)! Zeker een tof jasje. Goede vondst! 🙂 Ik vind geel heel tof, maar draag het vaagste zwart, wit, taupe, grijs en groen. 🙂

  • Romy 11 februari 2019 op 7:58 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! De kleuren die jij noemt, zijn overigens ook prachtig. Vooral groen vind ik een prachtige kleur.

 11. Nikita 10 februari 2019 op 8:13 pm - Beantwoord

  Ik vind dat jasje echt heel leuk. Ik zou me gewoon eventjes over de drempel moeten trekken om hem aan te trekken. Maar dat kant en schattige strikje? Geweldig! En ja, jouw bloesje is ook geweldig. Bij mijn opruiming laatst heb ik ontdekt dat er maar drie kleuren of soorten in de kast liggen: rood/roze, blauw/paars en wit/beige. Ik vind het wel grappig. Van sommige kleuren liggen er ook wel iets in de kast, maar weinig. De net opgenoemde kleuren (in allertei tinten) liggen het meest in mijn kast. Maar dat is wie ik ben. En de meeste zijn voorzien van een bloemenprintje.
  Ik krijg ook van je foto’s een gevoel van lente en vooral zin in de lente! Dus laat hem maar snel komen 🙂

 12. Melanie 11 februari 2019 op 8:29 am - Beantwoord

  Ik vind je kledingstukken individueel heel erg leuk, maar bij elkaar vind ik het zelf iets minder geslaagd; voor mij zijn het iets te veel kleuren bij elkaar. Komt wellicht omdat ik zelf de basis altijd rustig hou omdat ik erg klein ben, en veel kleuren samen maken dat ik nog kleiner lijk, dus daar zit bij mij een allergie. Maar goed. Zelf draag i vrij veel zwart. Soms helemaal zwart (altijd makkelijk en staat eigenlijk altijd wel) maar vaker gecombineerd met een kleurtje. Roze en mintgroen zijn dan favoriet.

  • Romy 11 februari 2019 op 8:52 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat niet iedereen het een geslaagde outfit zal vinden. Ik houd zelf juist wel van kleurrijk en een tikkeltje druk, zeker in combinatie met een beetje zwart. Maar dat blijft natuurlijk een kwestie van smaak 🙂 Zwart met roze of mintgroen klinkt in ieder geval als een heel mooie kleurencombinatie!

 13. Hilly 11 februari 2019 op 9:05 am - Beantwoord

  Wat een leuk jasje!
  En dat gele bloesje erbij, super mooi!

  • Romy 11 februari 2019 op 6:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! ?

 14. Anna 11 februari 2019 op 11:35 am - Beantwoord

  Ik vind je blouse echt zo ontzettend leuk, wat een goede vondst! Ik ben zelf ook dol op (oker)gele tinten. En wat leuk dat je het jasje helemaal hebt herontdekt, dat is echt het grote voordeel van opruimen :p

  • Romy 11 februari 2019 op 7:32 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad het leuke aan opruimen! Dankjewel voor je lieve reactie! Okergeel is inmiddels ook uitgegroeid tot een van mijn lievelingskleuren en deze blouse is zeker een favoriet 🙂

 15. Alex 11 februari 2019 op 8:55 pm - Beantwoord

  Oh ja, ik heb ook een paar leuke dingen terug gevonden tijdens mijn Mari Kondo opruimbeurt. Zo leuk om de kleding dan weer eens aan te doen! 🙂

Recente blogs

Vegan ratatouille uit de oven met aardappelpartjes

13 september 2023|Recepten|

Als kind was ik al gek op ratatouille. Ik kende het nog uit de blikjes van Bonduelle. Maar toen ik ontdekte dat je ratatouille nóg lekkerder zelf kunt maken, werd het mijn go-to-recept om wekelijks op tafel te zetten. In mijn eerste jaar op mezelf kookte ik het soms wel twee keer per week. Inmiddels is mijn avondmenu iets gevarieerder, maar ik ben en blijf een ratatouille-fan. Het is gewoon een perfect gerecht om heel veel (lekker gekruide!) groenten binnen te krijgen en om snel klaar te maken. Deze vegan ratatouille maak je in de oven en serveer ik met geroosterde aardappelpartjes. Ik garandeer je een kleurrijk groentefeest op je bord (binnen 35 minuten!).

Volwassen worden in 1, 2, 3… hoe dan en wanneer?

29 maart 2019|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Volwassen worden. Het is iets waar we allemaal aan moeten geloven. Op ons eigen tempo en op onze eigen manier. Naarmate je ouder wordt, krijg je vanzelf steeds meer serieuze zaken in je schoot geworpen. In de vorm van belastingbrieven, maar vooral ook in de vorm van belangrijke keuzes, spannende stappen en (hopelijk) een alsmaar groeiende dosis zelfvertrouwen. Soms voelt het haast onwerkelijk hoe mijn leven in korte tijd is veranderd (nieuwe baan, eigen auto, eigen huis, eigen onderneming) en dat voelt zo af en toe zelfs - stiekem - een beetje volwassen! Maar waarom? Wanneer ben je volwassen? En wat komt daar dan bij kijken? Ik geef je een inkijkje in mijn volwassen (?) hersenspinsels!

Inkiekje #3 | Mijn reuzespannende leven in huis met een kat

24 maart 2020|Persoonlijk|

De afgelopen twee weken bracht ik net als de rest van Nederland nogal wat uren binnen door. Even geen spannende uitstapjes, spetterende feestjes en bijzondere afspraken, maar vooral binnen werken en genieten van binnendingen die óók leuk zijn. Gelukkig was er geen enkele reden tot verveling. Mijn telefoon stond dit keer vol met vooral heel veel kattenfoto's (vast geen verrassing!), een paar uitstelklusjes waar ik eindelijk werk van maakte en een tof project waar ik aan werkte. Ik neem je weer mee in mijn telefoonfoto's. Kiek je mee?