Outfit | Een zwarte tuniek met bloemen (Ik in zwart? Ja!)

2 dec 2018 | Outfits | 44 reacties

Hoe leuk is het als je in de Black Friday-sale een zwarte top mee naar huis neemt?! Ik vond het wel een toepasselijke aankoop. En voor mij ook nog eens best wel een opmerkelijke aanwinst, want als groot liefhebber van kleur heb ik een wel heel bescheiden hoeveelheid zwart in mijn kledingkast hangen. Toch werd ik tijdens een middag shoppen met Eva spontaan verliefd op een zwarte blouse. Met een fleurige bloemenprint, dat dan weer wel. In dit artikel gun ik je met plezier een blik op mijn outfit met deze nieuwe blouse.

outfit zwarte tuniek met bloemen

Een spontane vondst

Wist je dat shoppen in een jurk niet altijd even handig is? Ik ben daar volgens mij al een keer of tien achtergekomen om het de volgende keer toch weer totaal te vergeten. Wanneer ik een rokje of broek wil passen, moet ik namelijk altijd de eerste de beste blouse van een rek trekken om niet halfnaakt voor de pashokjesspiegel te staan. Zo eindig ik regelmatig met de meest foute T-shirts (inclusief teksten waarmee je – ik in ieder geval – niet in het openbaar gezien wilt worden) boven elegante rokjes in de paskamer. Je moet toch wat!

Maar soms pakt dat dus juist verrassend goed uit. Zo trok ik deze blouse snel uit het rek om een mooie rok te kunnen passen. Die passessie nam een leuke wending, want ik vond juist de blouse verrassend leuk en nam hem zelfs mee naar huis. Het rokje daarentegen ging terug de winkel in.

outfit zwarte tuniek met bloemenoutfit zwarte tuniek met bloemen

Side-note: sommige outfitfoto’s zijn misschien iets minder charmant. De bobbel in mijn rok is het onderste stukje van de tuniek, dat ik achteraf gezien wel iets netter in mijn rokje had mogen proppen. 

Een wijdvallende top – yay or nay?

Meestal heb ik met wijdvallende tops een haat-liefdeverhouding. Ze zitten heerlijk, maar ik ben altijd bang voor het welbekende tenteffect. Oftewel: ik ben bang dat mijn platte buik en slanke benen in een wijdvallende top als sneeuw voor de zon verdwijnen onder de laag stof. Gelukkig heb ik in de loop der jaren iets geleerd van De Modepolitie, fashionbloggers en alle anderen met waardevol kledingadvies: een top kun je ook prima in je rok stoppen. Et voilà, je taille is terug!

De rok is er overigens een die ik al een tijdje heb, maar een beetje vergeten was. Ik stond zelfs al op het punt op zoek te gaan naar een leuke rok om met deze top te combineren. Totdat ik dus ontdekte dat ik hét pareltje zelf al in mijn bezit had. Ik heb het al vaker gezegd: er gaat niets boven shoppen in je eigen kledingkast!

outfit zwarte tuniek met bloemen

Een blouse om vrolijk van te worden

Hoe vaker ik deze blouse draag, hoe vrolijker ik ervan word. Ook al is hij niet knalgeel, oudroze of felblauw, hij is toch helemaal mijn ding. Van bloemenprint word ik altijd blij, ik vind de pofmouwtjes geweldig en de blouse zit héérlijk. En nog meer goed nieuws: de blouse schijnt niet eens door. Uiteraard weerhoudt dat me er niet van om er een hemdje onder aan te trekken. No way dat ik mezelf als koukleum in alleen een dun laagje stof hul in de winter. Alleen voor de foto’s trok ik natuurlijk voor de gelegenheid mijn dikke winterjas even uit.

Zonder jas de kou in?!

Voor wie nu denkt dat ik flink wat kou moest trotseren voor deze outfitshoot: ik hoefde niet veel meer dan een paar stappen buiten de deur te zetten voor deze foto’s. De leuke achtergrond is een oranje boom bij ons in de buurt. Ik moest er de welbekende “Sta ik er nu ook op?”-grap van een langslopende buurtbewoner en de nodige ongemakkelijkheid voor over hebben, maar dan ben je wel een paar foto’s rijker. En we waren precies op tijd, want een week later was deze mooie oranje boom alweer veranderd in een verzameling kale takken. Winter is coming!

outfit zwarte tuniek met bloemen

Nu ik deze foto’s zie, krijg ik direct zin om deze outfit weer naar mijn werk aan te trekken. Ben ik overigens de enige die bepaalde kledingcombinaties geweldig leuk vind en die keer op keer aantrekt? Tja, waarom het wiel opnieuw uitvinden?! Zeker wanneer je al vroeg je bed uit moet en geen zin hebt in kledingdilemma’s als je de bus moet halen. Ja toch?!

Zwarte blouse met bloemen: Vero Moda 
Paarse kanten rok: Sans-online
Enkellaarsjes: OTTO

Panty: Action
Oorbellen: Trekpleister

Wat was de laatste kledingaankoop waarmee jij jezelf verraste? 

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

44 Reacties

 1. Yvonne

  Heel leuk!:

  Antwoord
 2. Marije

  Super leuk tuniek! Zwart kun je dus ook prima hebben ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen :) Dankjewel voor je compliment!

   Antwoord
 3. Darina

  Een hele mooie outfit! Staat je goed.

  Antwoord
 4. Katrien

  Heel mooie outfit! De bloes past perfect bij de rok die je al had (waarvan ik de kleur ontzettend mooi vind). En ook weer stoer gecombineerd met korte laarsjes. Je straalt.

  Ik was onlangs ook op zoek naar een rokje en vond zowaar twee rokjes aan sterk verminderde prijs in een mooie winkel. Heel fijn uiteraard!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! Zo leuk om te horen dat je vindt dat ik straalt :) Dat vind ik een heel mooi compliment.
   Jouw twee nieuwe rokjes klinken ook zeker als een gouden vondst, al helemaal als je ze ook nog eens voor een klein prijsje hebt gescoord. Superleuk!

   Antwoord
 5. Meaghan

  Wat mooi! Echt een leuke outfit die je prachtig staat! Leuk dat je iets draagt dat buiten je comfortzone valt. Zo zie je maar weer dat het goed is om nieuwe dingen uit te proberen.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En inderdaad, het is soms juist wel heel leuk om eens wat aan te trekken wat je anders niet snel zou dragen :)

   Antwoord
 6. Linda

  Oh, hold your horses, Romy in een zwarte top. En het staat je fantastisch!

  Antwoord
  • Romy

   Wat ontzettend lief, je reactie! Dankjewel! <3

   Antwoord
 7. Mariska

  Ik vind het wel echt een hele mooie blouse en ook zo gecombineerd :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen! Ik ben zelf ook heel blij met de blouse :)

   Antwoord
 8. Anouk

  Wauw! Deze outfit laat je haar en huid zo mooi uitkomen, je ziet er echt prachtig uit! Ook een leuke outfit voor de kerst

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk om dat te horen! Dankjewel! :) En inderdaad, deze outfit zou eigenlijk ook best kunnen voor kerst.

   Antwoord
 9. Tanja

  Mooie outfit! Supergoed gecombineerd en staat je ook nog eens geweldig!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment!

   Antwoord
 10. Djuli

  Wat mooi! Leuke combi met die rok!

  Antwoord
  • Romy

   Thanks! Superleuk om dat te horen! :)

   Antwoord
 11. Ilona Wielinga

  Wat een leuke top, staat je ook echt vrolijk! Ik ben zelf echt dol op oversized truien en shirts en draag juist bijna nooit strakke kleding, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Dankje! En wat wijdere kleding zit inderdaad vaak zó fijn. Ik ben ook dol op wat wijdere truien of vesten. Wel met een iets strakker rokje dan vaak ;)

   Antwoord
 12. Kirsten

  Heel mooie outfit! Ik vind de blouse prachtig, maar ook het rokje is helemaal mijn smaak. Leuk om je eens in een donkere outfit te zien. Het is even wennen, maar ik vind dat je zwart prima kan hebben :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Heel leuk om dat te horen! :) Ik moest er zelf eerst ook even aan wennen om wat zwarts aan te trekken, maar vind de top nu wel helemaal mijn ding.

   Antwoord
 13. chucky1012

  Prachtige combinatie ??
  Wat staat deze blouse jou zo mooi.
  Leuke foto’s.

  Een fijne dag ?

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik hoop dat jij ook een heel fijne zondag hebt gehad.

   Antwoord
 14. bychristiana

  Prachtige combi, echt heel mooi uitgezocht zo bij elkaar. Enne….niet zo streng zijn voor jezelf hoor lieverdje; ik zie nergens een ‘bobbel’….

  Antwoord
  • Romy

   Wat onwijs lief, je reactie! <3 Dankjewel! En misschien kijk ik inderdaad zelf iets kritischer naar foto's dan anderen ;)

   Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Heel leuk om dat te horen!

   Antwoord
 15. irene | tussenmarsenjupiter

  Fijne outfit! En die blouse is superleuk! Net wat specialer met die wijde mouwen. Ben ik zelf wel fan van en van bloemenprintjes ook :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, bloemetjesprint is altijd goed ?

   Antwoord
 16. Hilly Nicolay

  Het staat je echt goed, mooie combinatie!

  Ik heb pas een mooie sweater gekocht:)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En superleuk dat jij een mooie sweater hebt gescoord. Zulke fijne, warme kleding is met dit weer zeker geen overbodige luxe :)

   Antwoord
 17. Anna

  Wat een super leuke outfit, je straalt helemaal! Ik vind de top echt onwijs mooi, de print is zo leuk en vrolijk <3 Echt een perfecte blouse waar je veel combinaties mee kunt maken, zowel casual als meer chique. Goede vondst!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Zo lief, je reactie! De blouse kun je inderdaad op heel veel manieren combineren. Juist daarom vond ik hem zo leuk :)

   Antwoord
 18. Lianne

  Ik had het al gezegd, wat een onwijs leuke blouse en rok! Ze staan je zo goed :) Een heel mooie combinatie en stijlvolle outfit en iets wat ik zelf ook zeker zou aantrekken! Haha, als je niks had gezegd over die bobbel was het me waarschijnlijk niet eens opgevallen ;) Maar ik snap je wel, ik vind wijde kledingstukken ook nooit echt zo’n feest en trek dan altijd een riem aan of stop iets in mijn broek om mijn taille beter uit te laten komen. En ik moest wel lachen om dat stukje dat je maar gewoon even een top had gepakt om een rok te passen maar de top eigenlijk nog leuker vond dan de rok zelf! Haha, zo kan het dus blijkbaar ook!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel!
   Grappig hè dat ik de top eigenlijk per ongeluk tegen het “lijf” liep. Ik had ook helemaal niet verwacht met zoiets thuis te komen, maar juist dat bleek een ideale methode om qua kleding eens iets anders dan anders uit te proberen :)

   Antwoord
 19. Sara | MevrouwMiauw.nl

  Wat staat deze outfit je mooi zeg! Je kunt zwart heel goed hebben. En al helemaal met die mooie bloemen. Leuk dat je bepaalde kledingcombinaties vaak aandoet. Dat herken ik wel ja. :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! :) En leuk om te horen dat jij ook een aantal favoriete kledingcombinaties hebt die je regelmatig aantrekt. Altijd handig ook als je snel de deur uit moet :)

   Antwoord
 20. Nikita

  Die bloes is echt leuk! Ik ben zelf ook nieuwe dingen aan het ontdekken. Mijn familie was verbaasd toen ik voor het eerst met een jeansbroek met scheuren kwam aanzetten. Maar ik heb een broek met twee gaten over de knie, en ik vind het echt een leuk effect. Dus ik draag hem vaker nu. Nu zit ik ook niet meer op de middelbare, daar waren er kledingregels. We hadden geen uniform, maar sommige dingen mochten niet. Zoals gaten en scheuren in je broek. Maar dat vond ik niet erg, ik heb enorm genoten van mijn opleiding daar. Ik merk steeds meer wat mijn stijl wel en niet is. Soms is die nog wat kinderlijk en jong, maar dat maakt mij niet uit. Voor belangrijke gelegenheden heb ik genoeg bloesjes en nette shirts om aan te trekken.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment! En wat leuk dat jij buiten je comfortzone bent gegaan door een broek met scheuren te dragen. Ik weet zeker dat die je heel leuk en ook een tikkeltje stoer zal staan. En geen probleem toch als je stijl er misschien wat kinderlijk uitziet? Het belangrijkste is dat je zelf blij wordt van wat je aantrekt :)

   Antwoord
 21. Saskia

  Staat je echt heel erg leuk dit! Ik draag dit zelf nooit zo, maar heb zeker ook best een eigen stijltje ontwikkeld de afgelopen jaren :-)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En juist leuk dat jij ook echt een eigen stijl hebt ontwikkeld in de loop der jaren :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs