Tantilly jurk 4

Outfit | Zwieren in een maxi-jurk met Ibiza-vibes

  • 10 mei 2024
  • 1 Reactie
Categorieën: Outfits

Ken je van die lange, soepel vallende jurken waarin je jezelf op slag pirouettes ziet draaien op een Spaans strand? Zo’n jurk heb ik sinds kort in de kast hangen! Ook al staat er geen reis naar Ibiza of de Costa Blanca op de planning, in deze jurk waan ik me elke dag een beetje in boho-sferen. Bij Tantilly zocht ik een mooie maxi-jurk uit waarvan elke centimeter bedrukt is met vrolijke bloemen. Kortom: deze jurk is helemaal mij! Ik trok er voor de zoveelste keer mijn beste tweedehands vondst ooit bij aan: het heerlijk zachte teddy-vestje. Et voilà, een Ibiza-achtige outfit die toch warm genoeg is om het minder zonnige Hollandse weer mee te trotseren.

Tantilly jurk 9

Mijn groeiende liefde voor maxi-jurken

Er was een tijd waarin ik niets van lange jurken moest weten. Ik zag jurken liever tot ergens net boven de knie. Anders voelde ik me er zo “keurig” in. Regelmatig paste ik iets langere jurken in pashokjes, maar keer op keer hing ik ze na een mislukte passessie vastbesloten terug. Niets voor mij! Dat was totdat ik ontdekte dat je ook voor een slag langer kunt gaan. Geen jurk tot net onder de knie, maar één tot aan je voeten. Een maxi-jurk zoals ik die zo vaak prachtig vond staan bij anderen! Het begon volgens mij allemaal met een gele jurk met split. Sindsdien loop ik er steeds vaker bij in maxi-jurken. Want jeetje, wat zitten die dingen fijn en wat vind ik ze mooi!

Een enkellange jurk heeft in mijn ogen altijd iets chics. Ik voel me er op en top vrouwelijk in. Ook vind ik het fijn dat je op zich aan alleen die jurk al genoeg hebt voor een complete outfit (op ondergoed na uiteraard!), in elk geval op zomerse dagen. En nog een pluspunt: onder zo’n maxi-jurk kan ik nog eens mijn steunkousen dragen zonder dat iemand ze ziet.

Tantilly jurk 6
Tantilly jurk 7

Fairtrade boho maxi-jurk van Tantilly

De jurk die ik draag, heet – heel toepasselijk – boho maxi-jurk en is van het merk Tantilly. Ik heb meer vrolijke mooie jurken van dit Nederlandse merk hangen en ben al lange tijd groot fan. Al hun kleding is vrolijk, kleurrijk, uniek en voorzien van opvallende prints. En oh ja, de kleding is ook op een eerlijke manier gemaakt – altijd met de hand. Oftewel: de Tantilly-webshop is sowieso een kijkje waard voor wie net als ik van kleur in kleding houdt én graag voor bewuste kleding kiest. Alle kleding van Tantilly is fair gemaakt door ambachtsmensen, vaak kleine familie-ateliers, die hart voor hun werk hebben en eerlijk betaald krijgen. En oh ja, de kleding is verkrijgbaar in maat S t/m 5XL. Zo kan dankzij Tantilly iedere vrouw zich kleurrijker kleden zonder dat je naar fast fashion hoeft te grijpen.

Ik koos voor de jurk in het printje ‘Spring time’, maar de jurk is ook in andere prachtige prints te scoren. Alle jurken zijn met de hand gemaakt en van iedere print is maar een beperkte oplage. Je loopt dus echt in een uniek item rond. Verder voelt de jurk zijdezacht en lekker licht. Ook fijn: het is een ideaal zomerstofje. Ik zie mezelf hier niet zo snel in zweten onder de zon. Tel daar de leuke bloemetjesprint bij op en je snapt vast dat ik er hiermee een nieuwe lievelingsjurk in mijn kast bij heb. Duurzaam, kleurrijk en fijn zittend – dáár houd ik van!

Tantilly jurk 5

Zomerjurken kunnen ook prima vóór de zomer

Mijn kledingkast is vooral één grote jurkencollectie die op kleur hangt te pronken. De meeste jurken hebben korte mouwen en zijn van zichzelf niet bijzonder warm. Maar omdat mijn jurkenliefde groot is, verzin ik altijd manieren om zomerjurken ook gewoon in de winter te dragen (of in andere koudere seizoenen). Met een vest erbij en een dikke panty eronder kan dat vaak prima. En op de echt koude dagen draag ik er gewoon een hemdje onder of nog een trui overheen. Zo kunnen mijn lievelingsjurken al lekker op tijd in het jaar uit de kast en hoef ik ze niet op gure winterdagen achterwege te laten. Maakt de koude winterdagen meteen een stuk leuker!

Tantilly jurk

Het fluffy vestje dat ik “grijs draag”

Ze zeggen weleens dat je muziek kunt grijs draaien. Daar maak ik me niet per se schuldig aan. Maar ik kan wel kledingstukken grijs dragen. Dat geldt zeker voor dit teddy-vestje in een roze/paarse tint. Ik kocht het alweer vijf of zes jaar geleden op Koningsdag en ben sindsdien niet uit dit vestje weg te slaan. Het is helaas aan de binnenkant een beetje kapot aan het gaan (dat wordt iemand lief aankijken om het voor me te repareren!). Maar dat zegt wel iets over hoe vaak ik dit vest aantrek. Ook bij deze jurk vond ik het een leuke match. Het was toen ik de foto’s maakte nogal fris en winderig. Wel zo fijn dan om iets lekker warms om mijn armen te hebben. De zomer mag dan nog even op zich laten wachten. Mijn zomerjurk kon ik daardoor wel alvast aan.

Tantilly jurk 3

En de paarse schoenen die ik niet thuis kon laten

Ten slotte draag ik aan mijn voeten de paarse Skechers die ik een tijdje geleden kocht. Maar hé, die schoenen had je vast al gespot, want ze zijn niet bepaald camouflerend. Ik weet dat de kleur nogal opvalt bij de rest van de outfit, maar zelf vind ik het juist tof om één ding extra de aandacht te laten trekken en om met outfits soms het randje op te zoeken. Dus paarse schoenen it is! Het leuke aan sneakers onder een jurk vind ik dat ze de meest chique zomerjurken meteen een stoerder tintje geven. Iets met boho-stijl meets hipster. Ofzo. Geen idee, maar ik word er blij van 🙂

Heb jij ook zo’n maxi-jurk in de kast hangen?

De jurk heb ik ontvangen van Tantilly voor dit artikel.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Daenelia 10 mei 2024 op 9:44 am - Beantwoord

    Leuke foto’s weer! En mooi ook, dat je stukken uit je garderobe steeds zo mooi kan matchen (incl sneakers!). Ik heb geen maxi-jurken hangen, ik ben te klein voor een maxi jurk. … Ik heb wel extra-midi jurken die bij mij staan alsof het maxi-jurken zijn. 😉
    Mijn laatste jurk is denk ik ook onbewust door jouw stijl geinspireerd. Want het is een mooie jurk, met laagjes, wijd-uitlopende zwierige mouwen (maar wel praktisch) en mooie rode en roze bloemen op een zwarte achtergrond. En lekker stretch, maar niet strak. Misschien morgen tijd voor die jurk? Of ik draag mijn praktische blauwe jurk met zakken, maar die komt toch echt tot mijn knie en is daarmee bijna een mini-jurk, zelfs voor mij.

Recente blogs

Fotografie: oefenen met witbalans en scherpte-diepte

6 november 2016|Lifestyle|

Het is vandaag weer tijd voor een update van mijn vorderingen bij de fotografiecursus die ik volg. Ik blijf het heerlijk vinden om met mijn camera te experimenteren. Jarenlang heb ik de handmatige stand op mijn camera angstvallig vermeden, maar inmiddels begin ik in te zien hoe fijn het is om alles zelf in te stellen. De afgelopen weken oefende ik verder met scherpte-diepte en licht en probeerde ik verschillende soorten witbalans uit.

Die goeie ouwe tijd | 15 jaar terug in de tijd

16 november 2017|Persoonlijk|

Inmiddels huppel ik alweer bijna 24,5 jaar rond op deze aardbol. Ik heb de opkomst van het internet meegemaakt, de Furby zien komen en gaan en heb me nog kostelijk vermaakt met Snake op mijn vaders telefoon. Bijna geëmotioneerd blik ik nog weleens terug op de tijden die zijn geweest en de rages waar ook ik enthousiast aan meedeed. Daarom leek het me leuk om eens 15 jaar terug in de tijd te gaan. Terug naar 2002. Terug naar toen ik 9 was en het de hoogtijdagen waren van de retro Gameboy en de hippe Flippo’s. Want wat hield mij 15 jaar geleden zoal bezig?

Eerste baan? 5 tips voor minder onzekerheid als starter

16 maart 2018|Persoonlijk, Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

Als starter op de arbeidsmarkt kom je nog wel eens voor uitdagingen te staan. Terwijl jij je plekje nog moet veroveren en dat indrukwekkende cv misschien nog moet opbouwen, draaien sommige collega’s wellicht al jaren mee. Je eerste grotemensenbaan is een opeenstapeling van heel wat eerste keren en een kwestie van beginnen bij het begin. Nog steeds stuit ik daarbij wel eens op onzekerheden, maar ik merk tegelijkertijd dat ik ook een flinke groei heb doorgemaakt. Zit jij in dezelfde situatie als starter op de arbeidsmarkt? Deze 5 tips voor minder onzekerheid bij je eerste baan hebben mij geholpen.