rokje

Outfit | Zwierig rokje en roze blouse

 • 21 augustus 2019
 • 30 Reacties
Categorieën: Outfits

Eens in de zoveel tijd laat ik mijn jurkjes voor wat ze zijn en trek ik een rokje uit de kast. Vooral zwierige rokjes hebben mijn hart een beetje gestolen. Van die rokjes die alle kanten op gaan als je een pirouette zou draaien. Dat haalt nog altijd het kleine meisje dat ergens in mij zit naar boven. Ook in de outfit die ik vandaag laat zien, staat een zwierig rokje centraal. Kijk je mee?

rokje met bloemen my jewellery

Rokje van My Jewellery

Het zwierige rokje dus. Toen ik bij My Jewellery items mocht uitzoeken, viel mijn oog direct op dit rokje met vrolijke print. Het is zo’n printje dat me niet in één klap vijf jaar jonger maakt, maar dat toch wel wat vrolijks heeft. En het heeft een elastiekband, iets waar ik altijd gek op ben. Bij rokjes met ritssluiting moet je toch altijd maar hopen dat je niet óf een gapend gat hebt bij de taille óf je adem moet inhouden om de rits ook maar half dicht te krijgen. Nee, doe mij maar elastiek. Het rokje lijkt me trouwens ook wel wat voor het najaar met de kleuren. Een gele trui erboven, een dikke panty eronder en ik ben klaar om de milde Hollandse winterkou te trotseren.

roze blouse met vlinders primark
roze blouse met vlinders primark

Fleurige blouse

Boven het rokje draag ik een roze blouse met vlinders (duh, die had je vast al gespot!). Roze is natuurlijk altijd goed, maar zo’n subtiel printje maakt het voor mij al helemaal af. Ik kocht deze blouse trouwens dit jaar op de vrijmarkt op Koningsdag. Best een goede vondst toch?! Ik ben zelf echt verliefd op dit ding. Overigens schijnt de blouse wel enorm door, dus een hemdje eronder is geen overbodige luxe. Dat heb ik dan ook maar braaf gedaan. Echt warm is de blouse dan ook niet bepaald met het flinterdunne stofje. Maar hé, laat ik hopen dat er nog wat zomerse dagen aan zitten te komen die vrágen om zo’n dun stofje.

rokje met bloemen my jewellery
rokje met bloemen my jewellery

De magie van de hak

Verder trok ik mijn rode hakjes uit de kast. Deze kocht ik laatst voor een bruiloft (ook een vintage vondst!), maar ik vond ze te leuk om tot een volgend bruiloftsfeest te bewaren. De rode hakjes zijn voor hakken nog vrij comfortabel trouwens. Oké, je moet ze niet naar een tuinfeest of tijdens een lange lunchwandeling aantrekken, maar op zich viel de enkelpijn me alles mee. En je krijgt er op zich een zelfverzekerde houding voor terug. Van hakken word ik niet alleen letterlijk een paar centimeter langer, maar ik ga er ook direct meer rechtop bij staan. De magie van de hak!

Sieraden maken het af?

Overigens realiseerde ik me bij het zien van de foto’s dat ik toch echt wat vaker sieraden zou moeten dragen. Ik doe wel elke ochtend trouw oorbellen in, maar daar blijft het dan ook bij. Maar deze blouse vraagt eigenlijk om een subtiel kettinkje. Of een leuk horloge, dat ook praktisch nog best handig zou zijn. Horlogeloos door het leven gaan betekent namelijk dat ik regelmatig mijn telefoon pak om de tijd te checken (en dan natuurlijk een minuut later in mijn mailbox en op Instagram verzeild ben geraakt – oeps!). En mooie ringen, bijvoorbeeld van My Jewellery, zou ik ook wat vaker willen dragen. Hoog tijd om weer eens mijn eigen sieradenlade uit te spitten op zoek naar de “juweeltjes” tussen mijn sieraden.

roze blouse met vlinders primark

Geen sieraden dus, maar verder is dit wel een outfit waar ik me fijn in voel. Een echte lente-outfit eigenlijk, maar dan in de zomer. En eentje die mijn moeder ergens tussen de Hollandse buien door op de foto zette. Maar hé, dat mag de pret niet drukken. Als het zonnige, zomerse weer het even voor gezien houdt, dan trek ik toch gewoon zelf wat vrolijks aan om me wat zonniger te voelen. Vlinders, vrolijke prints, rode hakken en fleurige kleuren – zou dat alles genoeg zijn om de zon te laten terugkeren naar ons koude kikkerlandje?

Rokje: My Jewellery
Blouse: tweedehands
Schoenen: tweedehands
Panty: Action

Draag jij graag rokjes?

In ruil voor dit artikel mocht ik een paar items uitzoeken bij My Jewellery.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 21 augustus 2019 op 6:54 am - Beantwoord

  Een hele leuke outfit, staat je goed! Ik draag nooit rokjes, voel me er niet echt comfy in, maar bij een ander vind ik het altijd heel leuk staan 🙂

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:50 am - Beantwoord

   Dank je wel! En juist goed toch dat je voor jezelf hebt ontdekt waar je jezelf wel en niet comfortabel in voelt. Ik heb dat zelf juist een beetje met strakke broeken. Heel mooi bij anderen, maar ik voel mezelf er niet heel prettig in.

 2. Naomi 21 augustus 2019 op 7:37 am - Beantwoord

  Mooie outfit! Al werd mijn blik uiteraard gelijk naar de rode hakken getrokken. Zo gaaf! En ik draag denk ik 70% van de tijd rokjes. Dat was ooit 100%, maar tegenwoordig ben ik fan van jurkjes, dus vandaar;).

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:50 am - Beantwoord

   Dank je! Ik ben ook zó blij met deze hakken. Lekker opvallend! 🙂
   Leuk dat je rokjes en jurkjes nu afwisselt! Ze zijn ook gewoon beide heel leuk. Bij mij is het denk ik 70% jurkjes en 30% rokjes op dit moment 😉

 3. Ilona Wielinga 21 augustus 2019 op 8:04 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke outfit! Staat je goed. En ik zweer echt bij horloges, het is makkelijk en ik check minder vaak mijn telefoon.

 4. Irene 21 augustus 2019 op 8:22 am - Beantwoord

  Staat je mooi! Ik heb echt in geen tijden meer een rokje gedragen. Vind het nochtans wel een tof kledingstuk maar ik ben meer een jeansbroekenmeisje. En als ik voor blote benen ga, kies ik toch nog vaker voor een jurkje.

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:51 am - Beantwoord

   Gelukkig zijn jeans en jurkjes ook heel tof 🙂 Het is maar net waar je je prettig in voelt natuurlijk.

 5. Els 21 augustus 2019 op 8:24 am - Beantwoord

  Heel mooi! Echt! Vooral de rode hakschoentjes maken het af :-).

 6. Iris - Thebeautymagazine.nl 21 augustus 2019 op 9:23 am - Beantwoord

  Het staat je allemaal heel lief! Leuke printjes ook!

 7. Janne 21 augustus 2019 op 9:38 am - Beantwoord

  Je ziet er weer fantastisch uit! En die mooie zomerdagen komen er inderdaad aan, dus je zal vast nog wel een hoop plezier kunnen hebben van deze kleren. Zou met een jasje de blouse ’s winters ook kunnen? Ik kan me voorstellen dat hij wel schattig staat met een spijkerjack, want dat zou een leuke combinatie van lief en stoer zijn.

  Ga je een blog maken van het uitspitten van je sieradenla? Ik zou het wel leuk vinden 😉

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:53 am - Beantwoord

   Dank je wel! De blouse moet met een jasje inderdaad ook prima kunnen in de herfst en winter. Ik heb nog een leuk bruin jasje en een spijkerjasje liggen die er volgens mij allebei heel goed bij zouden staan. Je brengt me op een idee 🙂
   Leuke tip ook trouwens om een artikel te maken over mijn sieraden! Die ga ik noteren op mijn lijst met blogideeën om nog eens uit te werken.

 8. Judith 21 augustus 2019 op 9:52 am - Beantwoord

  Love it! Geniet van de zon de komende dagen 🙂

 9. Anna 21 augustus 2019 op 9:56 am - Beantwoord

  Wat een leuke look! Ik herkende het rokje meteen, haha, de items van My Jewellery hebben allemaal zo’n herkenbare stijl 😀 De blouse lijkt me ook heerlijk met dit weer.

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:53 am - Beantwoord

   Klopt! De jurkjes en rokjes van My Jewellery zijn bijna altijd wel goed herkenbaar. Zo leuk, hun eigen stijl! Ben echt blij met dit rokje!

 10. Hilly Nicolay 21 augustus 2019 op 11:47 am - Beantwoord

  Het staat je prachtig deze outfit.
  Ik draag meestal broeken. (jeans)

 11. Lianne 21 augustus 2019 op 12:21 pm - Beantwoord

  Wat zie je er leuk uit! Die blouse en dat rokje zijn echt items die ik zelf ook aan zou trekken! Ik kende My Jewellery niet echt goed, maar ik ga er eens een kijkje nemen 🙂 Herkenbaar van die sieraden trouwens. Ik wil ze wel wat vaker omdoen maar met mijn werk is het niet handig. Daardoor laat ik ze alsnog vaak achterwege. Horloges draag ik ook nooit, maar dat is vooral omdat ik daaronder heel snel zo’n lelijke witte afdruk krijg. Vooral rond deze tijd van het jaar, haha!

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:55 am - Beantwoord

   Dank je wel! My Jewellery is echt wel een leuke tip, juist als je van rokjes en jurkjes houdt 🙂 Ik kom er regelmatig leuke items tegen.
   Leuk om te horen dat ik niet de enige ben die sieraden nogal eens vergeet of geen zin heeft om ze te dragen. Ik vind het zelf met een kantoorbaan ook niet altijd handig. Ik zou denk ik gek worden van een armband die of horloge dat steeds tegen mijn toetsenbord tikt 😉

 12. Amy 21 augustus 2019 op 1:37 pm - Beantwoord

  Super leuke look Romy! Het rokje staat je echt heel goed 🙂

 13. Jorinde 21 augustus 2019 op 6:20 pm - Beantwoord

  Wat een onwijs leuke outfit is dit weer! Super leuk is dat rokje ook! Lekker fleurig!

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:55 am - Beantwoord

   Ah dank je wel! Ik ben ook echt blij met het vrolijke rokje 🙂

 14. Anouk 23 augustus 2019 op 4:53 pm - Beantwoord

  Ik ben niet heel erg van de rokjes en ook niet zo van sieraden. Rokjes probeer ik wel vaker te dragen maar daar voel ik me buiten de zomer om altijd een beetje te netjes in.

 15. Bettie 25 augustus 2019 op 9:33 am - Beantwoord

  Wat een super leuk en vrolijk outfitje! Staat je ook super leuk

 16. bychristiana 25 augustus 2019 op 4:03 pm - Beantwoord

  Toffe combinatie weer Romy, zo’n kort rokje staat je heel leuk, vooral ook met die enkellaarsjes eronder. Ik draag zo’n combinatie zelf ook graag. Ik draag liefst jurkjes!

  • Romy 30 augustus 2019 op 10:17 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik vind dit soort zwierige rokjes of jurkjes jou ook altijd erg mooi staan.

 17. Nikita 28 augustus 2019 op 9:47 am - Beantwoord

  Mijn kledingstijl is aan het veranderen merk ik. In mijn geval ligt dat waarschijnlijk aan het feit dat ik zelfvertrouwen ontwikkel, maar ook omdat ik volwassen word. Het is heel lastig te beschrijven wat ik wel en niet draag, maar ik weet wel precies wat ik leuk vind. Momenteel valt veel van mijn stijl onder dingen die in de mode zijn, maar dat is niet de reden. Ik voel me oprecht goed in die kleding. Ik geef niet om mode of hip zijn, ik geef om kleding waar ik me goed in voel. En dat die toevallig nu in de mode is, is grappig. Maar het doet me niet zoveel. Ik draag geen rokjes, maar van mij wist je dat zeker wel. Het is maar net waar je je goed in voelt. En trouwens, toffe outfit! Gelukkig woon je in Nederland, of ik was je blouse komen stelen. Hij is zo schattig! Echt iets wat ik ook zou gekocht hebben als ik ‘m tegenkwam. Zeker weten. Je rokje is ook heel leuk, ook het printje is erg schattig.

  • Romy 30 augustus 2019 op 11:31 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je kledingstijl zich mee-ontwikkelt met je zelfvertrouwen. Dat is natuurlijk een geweldig teken. En prachtig om te horen dat je vooral je eigen ding doet en draagt wat jij mooi vindt. Mode of niet – dat is het allerbelangrijkste 🙂
   Dank je voor je lieve reactie op mijn outfit trouwens. Met dat blouseje ben ik zelf ook heel blij. Ik kon het nog net weten te scoren op een tweedehands markt – yay!

Recente blogs

Vegan smoothie bowl met mango, ananas en ander zomerfruit

16 augustus 2022|Recepten|

In de zomer is het fruit bij ons niet aan te slepen. Ik snack met niets zo graag als met aardbeien, blauwe bessen of stukjes mango. Maar los van die lekkere-trek-fruithapjes gaat de fruitvoorraad er ook rap doorheen sinds ik de smoothie bowls heb ontdekt. Op zomerse dagen is dat mijn standaardontbijt. Zeker als je het fruit direct uit de diepvries in de blender gooit, heb je een heel verfrissend ontbijtje. Van al mijn zomerontbijtjes ontdekte ik laatst mijn grootste favoriet: deze vegan smoothie bowl met een heleboel zomerfruit. Ananas, mango, aardbei, kokos… bijna al mijn lievelingsingrediënten zitten erin. Klinkt dat als iets waar jij ook een blije ontbijter van wordt? Lees dan verder voor het recept. 

Een tweeling zijn: hoe is dat?

4 november 2016|Lifestyle|

Voor mij zijn tweelingen eigenlijk heel normaal geworden. Mijn broertjes zijn namelijk een (twee-eiige) tweeling, dus ik ben er min of meer mee opgegroeid. Bovendien hebben mijn ouders mijn broertjes altijd als twee individuen behandeld en sta ik er daardoor vaak niet bij stil dat ze ooit 5 minuten na elkaar geboren zijn. Toch merk ik dat mijn broertjes als tweeling iets bijzonders met elkaar hebben. Vaak voelen ze elkaar bijvoorbeeld haarfijn aan en lachen ze om precies dezelfde grappen. Ik was daarom benieuwd hoe het is om een tweeling te zijn en legde ze een aantal prangende vragen voor.

Lekker gek! | 10 dingen die wel een beetje gek zijn aan mij

17 februari 2019|Persoonlijk|

Je hoeft niet raar te zijn om soms een beetje gek te zijn. We doen allemaal weleens gekke dingen die bij een ander misschien opgetrokken wenkbrauwen opleveren. Bijzondere gewoontes, absurde trekjes of situaties waarin je net iets anders handelt dan de doorsnee mens. Ach ja, "normaal" bestaat niet en dat houdt de wereld tenminste interessant. En dus verklap ik je graag 10 dingen die best een beetje gek zijn aan mij. Van gekke manieren van tijdsbesteding tot mijn magneetreactie op felgekleurde muren.