tantilly jurk 10

Outfits | Gestipt en gebloemd in jurken van Tantilly

 • 16 april 2021
 • 15 Reacties
Categorieën: Outfits

Klaar voor een post vol kleurrijke outfits, vrolijke jurkjes en nog leukere prints? Ik zag er zo naar uit om deze twee jurken op mijn blog te showen. Al eerder mocht ik met een grote lach op mijn gezicht een verrassingspakketje van Tantilly uitpakken. Toen het vorige week weer zover was, verscheen er wederom een glimlach van oor tot oor. Bloemen, stippen, vrolijkheid en heerlijk zachte stofjes? Oh yes, deze outfits zijn weer helemaal mijn ding. En lenteproof qua prints. Want als de lente zich nog niet van zijn beste kant laat zien, dan halen we de lente toch gewoon zelf in huis?

Dubbel verrast door Tantilly

Het mooie merk Tantilly leerde ik vorig jaar kennen via mijn heerlijk warme winterjurk. Sindsdien houd ik hun Instagram-account nauwlettend in de gaten voor hun nieuwste jurken. Daar zitten regelmatig te leuke exemplaren bij. Altijd in vrolijke kleuren, met leuke stofjes (net zo zacht als die van mijn winterjurk!) en net even anders dan wat je bij H&M of Zara vindt. Alle kleding is dan ook in kleine oplages met de hand genaaid.

Wat me nog enthousiaster maakt, is dat Tantilly dus een mooi duurzaam modemerk is. Alle jurken zijn handgemaakt in fair-fashion-ateliers door lieve, getalenteerde mensen. Tegen een eerlijk loon. En altijd van hoogwaardige stoffen. Geen fast fashion dus, maar echt kwalitatieve jurken die je nog heel lang met plezier kunt dragen. Precies het soort jurken waar ik blij van word.

Maar genoeg gepraat, ik zal je mijn twee nieuwe jurken in detail laten zien.

tantilly velvet jurk

Een jurk vol bloemen en fladderende vogels

Bloemetjes zijn in mijn kledingkast veel te vinden. Maar deze nieuwe bloemige aanwinst is zonder twijfel een van mijn favoriete fleurige kledingitems. De Zoë Flower Birds Dress is een van de fijne jurken van Tantilly, gemaakt van een mooie haast fluweelachtige stof. Echt het fijnste stofje ooit! Bovendien ben ik helemaal weg van de print. Het is zo’n print die aan de ene kant heerlijk lenteachtig is, maar die ik mezelf bij wijze van spreken ook met kerst zie dragen.

Het printje bestaat uit mooie grote bloemen in het rood en wit. Daartussendoor fladderen een paar prachtige vogels. De jurk heeft – zoals je vast al had gezien – een V-hals en een mooie overslag. Ook leuk vind ik het draperende effect bij de buik. Dat maakt de jurk anders dan veel wikkeljurken. Oh ja, je hebt trouwens ook geen gedoe met strikjes die je zelf moet vastknopen en waarvan je maar moet hopen dat ze blijven zitten (want anders sta je wat ongemakkelijk je privé-zones af te schermen). Daar heb ik bij deze jurk gelukkig geen last van.

tantilly velvet jurk
tantilly velvet jurk

Jurk: Tantilly
Vest: tweedehands
Hakken: s.Oliver (tweedehands)
Panty: Action

Hakken uit de kast

Bij gebrek aan zonnig weer, een fotograaf in de buurt en een windstille dag maakte ik de foto’s tussen mijn eigen plantenoerwoud. Hoera voor de zelfontspanner! Ik trok speciaal voor deze mooie jurk mijn lievelingshakken (die leuker zijn om te zien dan om op te lopen) uit de kast. De kleur paste zo goed bij de rode bloemen in de jurk dat ik het niet kon laten. Verder draag ik er een warm vest overheen. Kringloopkoopje. Maar aangezien de jurk lange mouwen heeft, kan ik ‘m vast snel zonder vest eroverheen aantrekken naar buiten. Wie weet zelfs zonder panty. Lentezon, kom maar gauw!

jurk met bloemen

Nog een laatste foto. Omdat ik het niet kon laten het printje nog een keer te laten zien. Echt hoor, ik ben er weg van. De print heeft ook wel wat feestelijks, vind ik. Ik zie mezelf de jurk zo aantrekken naar een feestje (er komt vast een tijd dat dat weer kan), maar ook op een werkdag draag ik zoiets prima achter mijn Zoom-camera. Niet dat mensen er veel meer dan een glimp van kunnen opvangen. Maar ik word er zelf wel helemaal blij van.

tantilly jurk blauw met witte stippen

Stipperdestip (met Pip)

Op mijn LinkedIn-profielfoto is-ie niet te missen: mijn andere (rode) jurk met witte stippen. Een exemplaar in het donkerblauw met grote polka dots heb ik ook heel lang gehad, maar die had helaas zijn beste tijd gehad. En heel eerlijk, iets te kort vond ik hem eigenlijk ook. Daarom was ik een blij ei toen ik deze nieuwe blauwe jurk mét stippen op de website van Tantilly spotte. En een nog blijer ei toen ik dezelfde jurk in mijn brievenbus tegenkwam. Het is de Devi Dress in de kleur marineblauw.

Ook deze jurk is gemaakt van een stofje dat aanvoelt als fluweel. Viscose is het in werkelijkheid: een kunstmatig (en diervriendelijk en duurzamer) alternatief voor zijde. Hij heeft een mini V-hals (hoe noem je zoiets?), wat ik wel iets elegants vind hebben. Het is verder een A-lijn-jurk, maar ik heb er zelf een riempje omheen gedaan om mijn taille meer te accentueren.

90’s kind in een retro jurk

De jurk is heerlijk opvallend door de grote stippen. Wat veel mensen hebben met strepen, heb ik met stippen. Hoe groter, hoe leuker. Ik word gewoon ultiem blij van dat vrolijke printje. Misschien omdat het me doet denken aan de petticoats uit de jaren ’60 waar ik stiekem ook als 90’s kind een zwak voor heb.

blauwe jurk met witte stippen tantilly
blauwe jurk met witte stippen tantilly

Jurk: Tantilly
Vestje: tweedehands
Schoenen: Double V shoes
Riempje: geen idee
Kat: Pippa (en zéker niet te koop!)

Je kunt het op de foto niet zien, maar de foto heeft mouwtjes tot net onder je ellenbogen. Een fijne lengte voor de zomer en op frisse voorjaarsdagen ook prima in combinatie met een jasje. Ook het jurkje zelf heeft precies de goede lengte voor mij: tot net boven de knie. Ik houd nooit zo van jurkjes die zo kort zijn dat je achterwerk er bijna onderuit piept als je een keer bukt. Aan de andere kant hoeft een jurk van mij ook niet tot net onder de knie te komen, want dan voel ik me weer wat te tuttig.

Fluffy en fijn

Omdat het bij het maken van de foto’s vrij fris was, draag ik mijn heerlijke fluffy teddycoat over de jurk heen. Een mega-dik ding dat ik alweer drie jaar geleden met een big smile bij een Koningsdag-kraampje tussen de strakke spijkerbroeken en gekke jassen aantrof. Die moest van mij worden. Nog steeds is het een jasje dat ik heel vaak uit de kast haal. En dat andere fluffy accessoire met die staart? Die is natuurlijk mijn favoriet der favorieten.

Maar ik moet zeggen, favoriet zijn deze twee jurkjes ook zeker. Wat zitten ze heerlijk en wat zijn ze vrolijk! Brengt het voorjaar wat mij betreft meteen een beetje in huis.

Wat is jouw ideale lengte jurk?

De twee jurken heb ik ontvangen van Tantilly. Dank jullie wel!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 16 april 2021 op 7:23 am - Beantwoord

  Prachtige jurkjes! Ze staan je heel mooi. Ik vind het printje van het eerste jurkje echt heel tof! Heel veel draagplezier!

 2. Janne 16 april 2021 op 8:22 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke jurkjes! Jammer dat het bloemenpatroon zo verloren gaat onder het vest. Ik hoop dat het snel warm genoeg is om de jurk zonder vest te dragen.

  Ik draag niet veel jurkjes, maar zou ze ook graag kopen in de lengte die jij laat zien. Ik ben 1,80 en jurkjes die tot op de knie bedoeld zijn, vallen bij mij nét lang genoeg. Kortere jurkjes dan dat zijn onmogelijk. Ach, het is beter dan alle broeken die onbedoeld 7/8-broeken worden…

  • Romy 19 april 2021 op 10:13 pm - Beantwoord

   Hmm, lastig inderdaad als jurken net niet goed vallen door je lengte. Een te korte jurk is net niks. Dan is zo’n tot-de-knie-lengte ideaal 🙂

 3. Meaghan 16 april 2021 op 9:14 am - Beantwoord

  Heel mooi! Vooral de gestipte vind ik er erg leuk staan! En het is inderdaad een mooie lengte. Veel plezier ermee!

 4. Johanna 16 april 2021 op 9:14 am - Beantwoord

  Mooie jurken en leuk merk, ze leveren ook in Europa, dus dat ga ik nog eens uitgebreid bekijken. Behoefte aan nieuwe fleurige kleding is aanwezig. Succes!

  • Romy 19 april 2021 op 10:12 pm - Beantwoord

   Leuk leuk! Voor fleurige kleding zit je daar zeker goed 🙂

 5. Daenelia 16 april 2021 op 10:13 am - Beantwoord

  Ik ben zo klein … bij mij is een minjurk een midi-jurk. En een midi-jurk komt bij mij bijna op mijn enkels. En een maxijurk is dus eigenlijk te lang voor mij!
  Leuke jurkjes en echt jouw stijl, nu. (Stijl kan en mag veranderen, natuurlijk. Hoeft niet, maar mag wel.) Ik ben verder niet zo gek op jurken en rokken, in de praktijk. Ik draag toch het liefst broeken. Gek genoeg heb ik nu dus wel erg veel jurken in de kast hangen. Ik weet ook niet waarom. Want ik grijp toch elke ochtend gewoon naar een comfortabele broek. Jurken en rokken zitten niet lekker als ik op mijn burostoel zit. Jurken zijn in mijn beleving alleen leuk als je niks hoeft te doen en lekker in een tuinstoel kan zitten. Of in Italië rondloopt… Oohhh! Daarom! Mijn jurken zijn mijn Italiaanse garderobe!!

  • Romy 19 april 2021 op 10:12 pm - Beantwoord

   Haha, een Italiaanse garderobe – die houden we erin. Nu nog hopen dat reizen naar Italië over een tijdje weer veilig kan 😉
   Grappig genoeg vind ik zelf jurken en rokjes juist veel fijner zitten dan broeken. In een broek blijf ik al snel aan de stof friemelen omdat het zo strak zit. Alleen wat wijdere pantalons vind ik wel heerlijk.

 6. Anna 16 april 2021 op 10:48 am - Beantwoord

  Wat een super leuke jurken, je hebt ze ook zo tof gecombineerd! Ik draag zelf bijna nooit een jurk, hoewel ik het wel altijd heel mooi vind bij anderen!

 7. Giovanna Jansen 16 april 2021 op 10:49 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke, vrolijke jurkjes! Leuk met verschillende vestjes, laarsjes of accessoires te combineren.

 8. Saskia 16 april 2021 op 1:13 pm - Beantwoord

  Jurkjes zijn echt helemaal jouw ding! Zo leuk 🙂
  Vooral de eerste vind ik echt ontzettend tof bij je staan. Ik draag ze eigenlijk te weinig maar wil er zeker deze zomer vaker aantrekken.

 9. Naomi 16 april 2021 op 2:51 pm - Beantwoord

  Beide jurkjes vind ik prachtig! Leuk gecombineerd ook me die tweedehands vesten. En ja, de rode laarsjes. Ik blijf er een beetje verliefd op;).

 10. Anouk 18 april 2021 op 10:26 am - Beantwoord

  De bloemen jurk vind ik echt fantastisch! Mijn favoriete jurken komen tot net boven de knie, eronder vind ik vaak zo tuttig en voor korter voel ik me ondertussen toch wel te oud.

 11. bychristiana 19 april 2021 op 9:20 am - Beantwoord

  Leuk zijn ze! Die polkadot is mijn favoriet. Ik vind zo’n 3/4 lengte altijd leuk, dus een jurk die tot onder de knie komt maar boven de kuit. (ik noem dat trouwens altijd een 3/4 jurk, geen idee of dat echt zo heet;-))

  • Romy 19 april 2021 op 9:58 pm - Beantwoord

   Dat is wel een toepasselijke naam inderdaad. Die ga ik onthouden, want ik twijfelde ook altijd hoe je iets tussen een maxi-jurk en een jurk tot net boven de knie in noemt 😉

Recente blogs

10 bestemmingen in Duitsland op mijn travel bucketlist

5 november 2018|Op reis|

Als ik op stedentrip ga, pak ik vaak het vliegtuig naar Zuid-Europa. En dat terwijl er dichter bij huis, bij onze oosterburen, ook prachtige bestemmingen te vinden zijn. Onlangs reisde ik af naar Düsseldorf om daar te gaan shoppen. Een groot succes! Inmiddels fantaseer ik er dan ook flink op los over andere leuke bestemmingen in Duitsland. Ik heb een heel lijstje met Duitse plekken die ik graag zou willen bezoeken. In dit artikel deel ik 10 leuke bestemmingen in Duitsland die hun plekje op mijn travel bucketlist volgens mij meer dan waard zijn.

*27* Hoera, ik ben jarig!

25 mei 2020|Persoonlijk|

En dan mag je opeens 27 kaarsjes uitblazen. Althans, ik schrijf dit artikel nog als 26-jarige. Maar als jij dit leest, mag ik toch echt een jaartje bij mijn leeftijd optellen. Uiteraard ga ik dit niet vieren met een groots discofeest (doe ik sowieso al nooit!) en staat er ook geen gezellig kringgesprek op het programma. Maar de verse taart staat klaar, mijn lieve vriend is er en ik voel me ondanks alles superjarig. Of ik me ook 27 voel? Mwah, daar ga ik nog maar even aan wennen.

Vegan chocoladetaart met hazelnoten (no-bake & semi-gezond!)

6 augustus 2023|Recepten|

Als ik uit alle taarten bij de bakkerij mag kiezen, dan ga ik sowieso voor chocoladetaart. Geen twijfel over mogelijk! Het liefst een smeuïg exemplaar waarvan elke hap moeiteloos naar binnen glijdt en uiteraard met wat extra's bovenop. Toen ik laatst vroeg naast mijn bed stond op zaterdagochtend (ochtendmens hier!), besloot ik mijn tijd goed te gebruiken. Ik dook de keuken in om zelf een chocoladetaart te maken. Maar dan een vegan exemplaar dat niet in de oven hoeft (wel een tijdje in de koelkast!) en dat ook nog soort-van-gezond is. Klinkt niet verkeerd toch?! En ik kan je zeggen: dat is deze taart zeker niet. Ik verklap je graag het recept voor deze verrukkelijke vegan chocoladetaart!