1 22

Outfitshoots – hoe het er dus écht aan toe gaat!

 • 13 mei 2018
 • 35 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Outfits

Op mijn blog kom je outfitposts tegen met knalgele jurkjes, roze sweaters en zelfs zo nu en dan een verdwaalde spijkerbroek. Ook al ben ik geen ware fashionista, ik vind het leuk om te laten zien wat ik zoal draag. En – ik geef het toe! – soms is zo’n outfitpost ook gewoon een extra reden om dat ene leuke jurkje niet in de winkel te laten hangen. Op de outfitfoto’s ziet het er vast allemaal leuk en aardig uit, maar niet altijd is alles wat het lijkt. Tijd voor een eerlijk kijkje achter de schermen! Inclusief verwaaide haren, lipstick op mijn tanden en poseerstruggles.

outfitshoots hoe het er echt aan toe gaat

Locatiedilemma’s

Mijn outfitshoots beginnen met dé bekende vraag aan mijn vader of moeder. “Heb je tijd om een paar foto’s te maken?” Mijn arme ouders weten inmiddels wel dat “een paar” al snel een hele reeks foto’s betekent, dus des te blijer ben ik met twee ouders die alsnog met alle liefde mijn outfits fotograferen. Aangezien dit vaak tussen de bedrijven door gebeurt, is mijn “fotogenieke” locatie meestal eerder een steegje, het grasveld bij ons achter of een gezellig paadje in ons niet al te Instagramwaardige dorp. Niets geen grachtenpanden, kleurrijke straten of monumentale gebouwen dus! En tja, helaas moet ook het eerste roze huis hier nog gebouwd worden.

Mijn professionele (ahum!) poseerskills

Locatie? Check! Fotograaf? Check! Outfit? Check! Maar dan begint het echte werk pas: poseren. Hoe doe je dat? Bij andere bloggers zie ik de meest perfecte foto’s met een zwoele blik in de camera en een jurkje dat, net als bij Marilyn Monroe, subtiel door de wind wordt opgetild. Sommige foto’s zouden zo in een modecatalogus kunnen. Mijn zwoele blik in de camera oogt daarentegen meer alsof ik op het punt sta in lachen uit te barsten. Mijn handen vind ik nog steeds maar lastige ledematen. Waar moet je die houden?! En mijn repertoire aan poses is niet bepaald uitgebreid. Veel verder dan met een hand door mijn haar gaan, komen mijn innovatieve ideeën nog niet.

#fail

Wat je niet ziet in mijn outfitposts, zijn dan ook de vele foto’s die niet bepaald perfect zijn. Je ziet bijvoorbeeld niet dat ik regelmatig de kou heb getrotseerd om die net iets te koude trui aan te trekken in de gure wind. En dat ik mijn inmiddels bevroren vingers dan tactisch verstopte in mijn jaszak en de witbalans iets aanpaste om mijn bleke gezicht een kleine oppepper te geven. Ook onzichtbaar is dat vlekje lipstick op mijn voortand, dat ik uiteraard pas ná het fotograferen ontdekte. Daarnaast hebben al talloze foto’s met dichte ogen, dubbelgevouwen mouwtjes, truien die oncharmant in mijn rok gepropt zitten en labeltjes uit mijn kleding mijn outfitposts “net” niet gehaald. #fail!

Stiletto’s in de modder

Waar andere bloggers weleens een perfect vallende nonchalante haarlok hebben door de wind, bezorgt diezelfde wind mij eerder een verwaaid kapsel waarin nauwelijks nog een scheiding te bekennen is. Ook heb ik foto’s waarop ik lach als een boer met kiespijn (hallo, awkward situatie als er mensen voorbijlopen!), wegkijk van de camera of poses aanneem die er in mijn hoofd beter uitzagen dan in de praktijk. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die keer dat mijn hakken opeens onder de blubber zaten (note to self: geen stiletto’s dragen in het bos!), mijn eyelinerskills bij nader inzien te wensen overlieten en die keer dat ik op een parkeerplaats niet geheel ongezien van kleding wisselde.

Niet zo fabulous!

Het mag duidelijk zijn: echt fabulous gaat het er niet aan toe bij een outfitshoot van iemand zonder privéfotograaf, miljoenen volgers en gesponsorde outfits. Ondanks alles kan ik echt van dit soort shoots genieten, zelfs van de vele niet-niet-helemaal-gelukte foto’s! Daar kan ik dan wel weer om lachen. En niet eens als een boer met kiespijn!

Wat is jouw grootste blooper als je voor de lens staat?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 13 mei 2018 op 8:12 am - Beantwoord

  Zo herkenbaar .. vrijdag een shoot gedaan met een heleboel blooper foto’s ?

  • Romy 13 mei 2018 op 2:01 pm - Beantwoord

   Haha, een shoot zonder bloopers bestaat vast niet 😉 Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van jouw shoot!

 2. Neverdullmoments 13 mei 2018 op 8:14 am - Beantwoord

  Haha leuk dit kijkje achter de schermen 😉 Ik heb er bewondering voor hoor, ik ben totaal niet fotogeniek en poseren in mijn eentje vind ik echt lastig! Één grote blooper altijd, foto’s van mij maken haha.

  • Romy 13 mei 2018 op 2:01 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben er ook absoluut geen held in! Maar heel wat oefening baart hopelijk een beetje kunst 😉

 3. Sandra 13 mei 2018 op 9:12 am - Beantwoord

  Haha, ik herken dit ook wel! ‘Wil je een foto van me maken?’ is al-tijd gelogen, want het is er niet eentje maar het moeten er meer zijn. :’) Bij mij zitten er ook altijd verwaaide kapsels tussen of ik sta in een totaaaaal niet charmante houding ofzo. Dat laatste is echt een dingetje bij mij… Ook wel weer grappig hoor, als je het terug ziet. Haha!

  • Romy 13 mei 2018 op 2:03 pm - Beantwoord

   Het is inderdaad vaak achteraf nog wel grappig om te zien hoe oncharmant sommige poses kunnen zijn, haha. Soms zie ik iets op Instagram en denk ik “Wat mooi! Dat moet ik ook eens proberen”. Maar bij mij lijkt het dan vaak nergens op, haha. Gelukkig kan ik daar achteraf altijd wel om lachen 😉

 4. Liset - Beautydagboek 13 mei 2018 op 10:05 am - Beantwoord

  Haha, zo leuk om te lezen! Ik heb ook vaak dat ik een pose aanneem en dan mijn evenwicht verlies ;). Maar het blijft leuk om te doen, ook al kost het even wat werk.

  • Romy 13 mei 2018 op 2:04 pm - Beantwoord

   Ja, dit soort shoots zijn ondanks alles wel gewoon leuk om te doen. Die bloopers horen er ook gewoon een beetje bij 😉

 5. Darina 13 mei 2018 op 10:13 am - Beantwoord

  Herkenbaar hoor…ik heb ook wel een aantal blooper foto’s van de afgelopen vakantie. Toch grappig om terug te zien.

 6. Mevrouw Marloes 13 mei 2018 op 10:49 am - Beantwoord

  Hahahaha zo leuk om zo een kijkje achter de schermen bij jou te krijgen! Ik heb nog geen outfitposts gemaakt. Heb wel een statief, maar het lijkt mij zo ongemakkelijk om op straat foto’s te maken. Met een vriendin heb ik afgesproken deze zomervakantie samen foto’s te maken. Ben benieuwd hoe dat uitpakt!

  • Romy 13 mei 2018 op 2:05 pm - Beantwoord

   Op straat foto’s maken, voelt inderdaad vaak wel een beetje awkward. Ik zoek ook altijd de meest rustige plekjes uit, alhoewel ik gaandeweg wel heb geleerd om mijn schaamte af en toe aan de kant te zetten 😉
   Wat leuk dat je samen met een vriendin foto’s gaat maken binnenkort! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat 🙂

 7. Anne 13 mei 2018 op 11:26 am - Beantwoord

  Ik vind het zo moeilijk om outfit foto’s te maken! Mijn wederhelft klaagt al bij elke foto die ik maak van mijn eten. Een fotoshoot van mij, daar heeft hij al helemaal geen zin in. Gelukkig kan ik vaak mijn moeder charteren, maar dan sta ik toch niet zo makkelijk voor de lens en wil ik het snel gedaan hebben haha. Heel leuk om te horen dat ik niet de enige ben die er moeite mee heeft!

  • Romy 13 mei 2018 op 2:07 pm - Beantwoord

   Heel herkenbaar wat je zegt! Ik wil het ook wel vaak snel gedaan hebben, omdat ik besef dat niet iedereen het even leuk vindt om uitgebreid foto’s te maken 😉 Mijn moeder heeft daar gelukkig niet zo veel moeite mee, maar het liefst zou ik toch met een bloggende vriendin fotograferen. Dan zit je een beetje “in hetzelfde schuitje” en kun je elkaar afwisselen achter de camera 😉

 8. Saskia 13 mei 2018 op 11:27 am - Beantwoord

  Haha zeker leuk dit te lezen. Ik maak om bovenstaande redenen nooit outfit foto’s. Het past ook niet echt bij mij (en bij het bewust bloggen).

 9. Susan 13 mei 2018 op 12:05 pm - Beantwoord

  Hahha ja, het ziet er op de foto altijd meer glamoureus uit dan in het echt..

 10. Elisabeth 13 mei 2018 op 12:21 pm - Beantwoord

  Ik sta er vaak op met half dichte ogen of heel schaapachtig. Of niet echt fabuleus .

 11. Nikita 13 mei 2018 op 12:56 pm - Beantwoord

  Heel herkenbaar! Ik wilde een nieuwe profielfoto en vorige vrijdag waren ik en mijn zusje op de dijk om elkaar te fotograferen en te shooten. De wind lag stil gelukkig, maar er is aan mij echt geen model verloren gegaan. Ik zou daar echt ongemakkelijk van worden. Met mijn zusje valt dat nog wel mee. Gelukkig heb ik wel een nieuwe profielfoto nu 🙂 En Romy, je staat altijd mooi op foto’s dus maak je geen zorgen 🙂 Ik vind je outfitposts altijd leuk om te zien!

  • Romy 13 mei 2018 op 2:10 pm - Beantwoord

   Wat een lief compliment! Dankjewel! 🙂
   Ik ben heel benieuwd naar jouw profielfoto. Poseren blijft wel lastig en ongemakkelijk, maar na heel veel pogingen zit er gelukkig bijna altijd wel iets leuks tussen. Dat is in ieder geval inmiddels mijn “strategie” geworden 😉

 12. Florentine 13 mei 2018 op 12:59 pm - Beantwoord

  Wat een super leuk artikel! Ik vind het onwijs gaaf dat je zo vaak je outfits met ons deelt. En heel oprecht en eerlijk dat je ons door middel van dit artikel een kijkje achter de schermen geeft. Keep up the good work 🙂

  • Romy 13 mei 2018 op 2:10 pm - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 🙂

 13. Anna 13 mei 2018 op 1:21 pm - Beantwoord

  Haha, heel herkenbaar! Het meeste van de tijd heb ik mijn ogen dicht OF zit mijn kleding half gedraaid, al dat soort gekker trucjes haha. Liefs!

  • Romy 13 mei 2018 op 2:12 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat inderdaad! Bij mij is het ook altijd even goed zoeken naar de perfecte foto, maar na heel wat pogingen zit er gelukkig meestal wel op z’n minst iets tussen 😉

 14. Linda 13 mei 2018 op 1:45 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel! En ik moet toegeven dat ik stiekem even door wilde scrollen tot de foto’s. Terwijl ik het zo goed snap dat je ze niet deelt. Delete is ook het eerste wat bij mij opkomt met zulke foto’s! Haha

  En vaak hoor ik: kijk dat meisje nou met dr witte jas in het bos, of jee die ziet er veel te netjes uit voor een ontspannen wandeling (dartelend tussen de plassen door met een tas extra schoenen mee) maar ach, je moet er wat voor over hebben he. Die blikken intresseren mij gelukkig niet meer, omdat ik weet dat mensen dan achteraf zeggen: jee wat is dat tof geworden haha!

  • Romy 13 mei 2018 op 2:15 pm - Beantwoord

   Haha, ik was toevallig bij het schrijven van dit artikel op zoek naar “mislukte” foto’s, maar kwam erachter dat ik er heel wat heb gedeletet. Misschien moet ik er volgende keer eens een paar laten staan, al is het alleen al om later nog wat te kunnen lachen 😉
   Ik vind het heel mooi hoe jij erin staat met outfitshoots en dat je inmiddels niet meer bezig bent met de blikken van anderen. Je foto’s zijn zo ontzettend mooi dat ze absoluut elke blik waard zijn ♥ Zelf leer ik het ook wel steeds meer loslaten. Meestal lachen mensen eerder omdat ze het leuk vinden om te zien dat je mooi gekleed in bijvoorbeeld het bos staat dan dat ze je uitlachen. Tenminste, daar ga ik altijd maar vanuit 🙂

 15. Johanne 13 mei 2018 op 3:05 pm - Beantwoord

  Haha, mijn vriend snapt nooit dat mijn kleren er ook op moeten, dus ik krijg meestal head shots. En dat is het! Niet dat ik nu zulke spannende kleren draag, maar ik doe vaak toch m’n beste pakkie aan op het moment dat we de camera er eindelijk weer eens bij pakken.. Ah well, leerpuntje 😉 En dat poseren he. Wat vind ik dat toch verschrikkelijk!

  • Romy 13 mei 2018 op 6:23 pm - Beantwoord

   Haha, poseren is ook niet echt een talent van mij 😉 Ik doe altijd maar wat eigenlijk. Ik moest wel lachen om de fotografeeracties van je vriend. Maar ik moet zeggen dat hij wél mooie headshots van je heeft gemaakt voor je blog 🙂

 16. Daenelia 13 mei 2018 op 5:58 pm - Beantwoord

  Er staan geen foto’s van mij op mijn blog 🙂 Voor mijn blog is het ook niet zo interessant om outfit-shoots te doen. Er zijn gelukkig wel voldoende foto’s van mij om onze ‘vakantieboeken’ mee te vullen. Maar als ik heel specifiek vraag of mijn gozer drie foto’s wil nemen om mijn nieuwe outfits met mijn moeder en tante te delen via whatsapp, dan zijn dat vreselijke foto’s. Alsof dat soort niet-spontane foto’s gewoon niet willen lukken.
  Zit je toevallig niet redelijk dicht of op niet al te verre fietsafstand van het Amsterdamse Bos? Daar zijn altijd mooie plekken. En eigenlijk zijn er wel mooie plekken in de buurt bij mij, in ons dorp met stadse allure. Misschien moet ik daar maar eens een fotoshoot aan wagen XD

  • Romy 14 mei 2018 op 12:33 am - Beantwoord

   Het grappige is inderdaad dat juist spontane, niet-geposeerde foto’s vaak een stuk leuker uitpakken dan de foto’s waar je speciaal voor gaat poseren. Helaas zijn spontane outfitfoto’s natuurlijk een beetje lastig te maken als je geen fotograaf hebt die je op de voet volgt 😉
   Er zijn inderdaad ook in mijn omgeving wel mooie plekjes te ontdekken, zeker nu er wat meer in bloei staat. Het Amsterdamse Bos is wel redelijk in de buurt, maar helaas net niet op fietsafstand voor even snel tussendoor 😉 Maar ik hoop deze zomer nog wel een keer een paar foto’s in het bos te schieten als we daar toevallig in de buurt zijn. Goede tip! 🙂

 17. Justine 13 mei 2018 op 8:42 pm - Beantwoord

  Hahaha zo herkenbaar! Een shoot zonder blooperfoto’s bestaat niet. Dat is de bonus, kun je thuis nog even nalachen. Wat leuk ook dat jouw ouders altijd jouw foto’s maken! Als ik mijn moeder zou vragen dan zouden de foto’s sowieso mislukken, omdat ze alles behalve mijn camera begrijpt. (Lees: vakantiefoto’s eindigden al wazig, laat staan wanneer ik haar zou vragen voor een OOTD…)

  • Romy 14 mei 2018 op 12:38 am - Beantwoord

   Haha, precies! Blooperfoto’s leveren in ieder geval genoeg lachvoer op bij thuiskomst 😉
   Mijn ouders hebben ook wel veel moeten leren over een spiegelreflexcamera, maar vooral mijn moeder heeft er inmiddels wel wat feeling voor. Meestal stel ik overigens wel eerst zelf de camera helemaal in, inclusief de focuspunten, en leg ik uit hoe ik ongeveer in beeld moet komen. Dan gaat het meestal wel goed. Maar als ik bijvoorbeeld niet zelf een focuspunt verschuif als we van liggende naar staande foto’s ga, dan wordt ook meteen alles wazig, omdat ze die instellingen zelf nog niet kennen 😉 Wat dat betreft zou ik het soms wel heerlijk vinden als iemand me kan fotograferen die zelf alles kan instellen en precies weet hoe je met een spiegelreflex kunt werken 😉

 18. Haydée 13 mei 2018 op 8:54 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk realistisch artikel! Dat van die stiletto’s herken ik hoor. De meest fotogenieke locaties zijn niet altijd de locaties met de beste ondergrond voor hoge hakken.

  • Romy 14 mei 2018 op 12:39 am - Beantwoord

   Precies! Wat dat betreft eigenlijk wel een geval van “wie mooi wil zijn, moet pijn lijden”, want echt ideaal zijn hakken in dat soort situaties niet altijd 😉

 19. Anna 14 mei 2018 op 8:32 am - Beantwoord

  Haha wat een heerlijk artikel, zo herkenbaar ook! Bij mij zitten er ook altijd een hoop bloopers tussen.

 20. Lilian 14 mei 2018 op 10:36 pm - Beantwoord

  Haha, ik maak gelukkig nooit outfitfoto’s. De laatste keer dat ik zo serieus voor de lens stond was op m’n trouwdag en toen was het weer heerlijk en m’n haar helemaal vast gespoten met hairspray 😉

  • Romy 15 mei 2018 op 12:28 am - Beantwoord

   Haha, die twee punten helpen vast al heel erg om voor de lens te staan! Maar ik moet zeggen dat poseren in de loop der tijd wel iets makkelijker wordt. Ik vond het de eerste keren heel erg ongemakkelijk, maar begin er langzaamaan meer aan te wennen 🙂

Recente blogs

Recept vegan nacho bowl met bonen, (nep)gehakt & veel groenten

7 juni 2023|Recepten|

Nacho's serveer ik vooral op verjaardagen. In een chipsbakje, met een lekkere dipsaus ernaast. Maar wist je dat ze ook perfect zijn voor een feestelijk hoofdgerecht of een lekkere lunch? Nacho bowls ken je misschien wel van de lekkere afhaalrestaurants in texmex-stijl. Maar je kunt er ook heel eenvoudig zelf één maken. Deze vegan nacho bowl ziet er kleurrijk uit, barst van de groenten en peulvruchten en smaakt uiteraard extra lekker door er flink wat Dorito's bij te serveren. Lees verder om te ontdekken hoe je dit vrolijke gerecht maakt.

Mijn tweedehands koopjes bij de kringloopwinkel en Appel & Ei

14 september 2021|Lifestyle, Groen doen|

Ook al heb ik de kringloopwinkel al tig keer bezocht (in coronatijd een stuk minder vaak dan anders), ik blijf me er als een kind in een snoepwinkel voelen. Altijd een verrassing waar je nu weer mee thuis komt! Nou, de laatste twee keren was dat een hele hoop. Kleding vooral. Ik werd onder andere de nieuwe eigenaar van een bloemetjesjurk die mijn naam schrééuwde en van een gele trui die me acuut deed hopen dat de winter snel komt. Spotlights aan: dit zijn mijn aankopen.