winter7 1

Over mijn nieuwe winteroutfit & zelfzorg in de winter

 • 28 januari 2021
 • 21 Reacties
Categorieën: Outfits
roze muts en sjaal

Eigenwijs als ik ben, houd ik vaak lekker vast aan mijn eigen standpunt, maar er zijn momenten dat ik achteraf moet toegeven dat Bart het bij het juiste eind had. Laatst bijvoorbeeld, toen ik veel te koud gekleed de sneeuw wilde trotseren. Muts die ik ben (maar dan zonder muts op)! Ik kwam bibberend thuis en het kostte een paar koppen thee voordat ik me weer wat beter voelde. Hij had nog zo gezegd “Koop nou een muts en handschoenen!”. En inderdaad, een week later belandden die alsnog in mijn mandje. Tijd om mijn winteroutfit (en de les die ik daaruit leerde) alsnog met je te delen.

Helemaal winterbestendig – not!

Je kent ze vast wel: van die vrolijke handschoentjes met elegante strikjes en een dunne, chique stof. Ik heb een prachtig paar in mijn kledingkast liggen en zou die het liefst elke winterdag dragen. Beetje jammer alleen dat het handschoenenpaar vooral heel mooi voor de show is, maar qua warmte niets doet.

En dan een muts? Nou nee, die had ik ook niet in mijn kast. Ik vond gewoon dat ik geen mutsenhoofd had. Krijg je er ook nog eens statisch haar bij cadeau.

Die nieuwe sjaal dan? Tja, online shoppen is gewoon niet echt mijn hobby en een sjaal kopen in de supermarkt levert ook weinig succes op. Dus nee, ook die had ik niet.

Kortom: op een goede winterjas en fijne Timberlands na, loop ik er eerlijk gezegd niet heel winterproof bij in de winter. Dat had ik geweten toen we laatst écht winterse temperaturen hadden in Nederland…

okergele winterjas

Warme wanten aan mijn handen

Na die bitterkoude winterwandeling was het dus de hoogste tijd om wél op zoek te gaan naar iets degelijks. Nadat ik eerst per ongeluk op de kinderpagina van Zalando was beland (ik vroeg me al af waarom ik eenhoorn-handschoenen met pailletten en mutsen met monsters voorbij zag komen), ontdekte ik even later dat de handschoenen in volwassen maten toch niet uitverkocht waren. Gelukkig maar!

Na goed zoeken vond ik nog een mooi kleurrijk paar. Geen handschoenen, maar wanten. Van die dingen die ik als kind aan een touwtje onder mijn winterjas had bungelen, maar die ook nu nog (zonder touwtje) eigenlijk heel leuk zijn. De mijne bestelde ik bij s.Oliver en hebben een fleece voering. Ze zijn heerlijk zacht en – het belangrijkste! – inderdaad superwarm. Ik heb dus geen kop thee meer nodig om mijn handen warm te houden.

Muts, bestel nou een muts!

Na de wijze raad van vriendlief (Bart) besloot ik dat een muts ook best een goed idee was. Nu ik toch bezig was! Geen koude oren meer hebben, klonk me als muziek in de oren. Dus belandde bij Zalando een kleurrijke muts in mijn mandje. Grappig detail: de muts is toevallig van het merk Barts. Toch jammer dat er geen mutsenmerk “Romy’s” bestaat. Dan zouden we helemaal matchy matchy zijn.

Als laatste bestelde ik meteen een sjaal mee. Het is een roze exemplaar geworden van het merk Only, gemaakt van gerecycled polyester. De sjaal is superdik, heeft precies de goede kleur roze en is lang genoeg om een keer of drie om mijn nek te slaan. Kortom: alles wat ik nodig heb om nooit meer over een koude nek te klagen.

roze muts en sjaal

Had-ie toch gelijk!

Een paar dagen later was de sneeuw al lang en hoog en breed gesmolten, maar ik kon het alsnog niet laten om in mijn nieuwe winterkloffie de deur uit te gaan. Ik moet zeggen: die vriend van mij had toch gelijk. Goede winteraccessoires zijn geen overbodige luxe met dit gure weer. Vooral de wanten zijn een goede vondst. Ik heb met deze wanten zelfs nog geen tintelende vingertopjes gehad. Een verademing! Dus ja, sorry Bart, je had gelijk. Is jouw naam op de muts genoeg om dat goed te maken?

Eerst zelfzorg, dan de rest

De les die ik aan deze ervaring overhield? Goed voor jezelf zorgen is altijd de prioriteit. Als je iets nodig hebt, maak dan van tevoren tijd vrij om dat te bestellen. En voel je ook niet verplicht om er altijd maar geweldig leuk uit te zien als je beter iets kunt aantrekken wat je lichaam lekker warm houdt. In combinatie met blauwe lippen en een verkleumd gezicht wordt zelfs de prachtigste flinterdunne winterjas niet veel mooier. Trek dus lekker je lekker warme wanten aan. Draag die snowboots die geen schoonheidsprijs verdienen. Loop gerust een paar dagen rond in je oversized sweater die zo lekker warm zit. Het is oké.

Zorg goed voor jezelf, maak daar je prioriteit van en geef jezelf precies dat wat je nodig hebt. Of dat nu een dikke trui, een nieuwe muts of een beetje mildheid is. Goh, was die koude wandeling toch nog ergens goed voor.

Okergele jas: Louche (via Top Vintage)
Wanten: s.Oliver
Sjaal: Only (via Zalando)
Muts: Barts (via Zalando)

Heb jij al goede wanten en een muts in huis?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 28 januari 2021 op 8:05 am - Beantwoord

  Wat een leuke wanten en muts, het staat je hartstikke leuk! En ja, ik heb altijd handschoenen bij me en draag af en toe een baretje.

 2. Lisa 28 januari 2021 op 8:30 am - Beantwoord

  Toffe combi. Muts heb ik wel, maar alleen voor noodgevallen want het staat me niet. Mijn handschoenen zijn niet zo dik. Misschien toch eens kijken voor wanten.

 3. Ida 28 januari 2021 op 9:03 am - Beantwoord

  Mooie accessoires! Ze staan leuk bij je mooie jas! Grappig dat de muts Barts heet. 🙂

 4. Audrey 28 januari 2021 op 9:43 am - Beantwoord

  Zeg, bedekt die muts eigenlijk wel je oren op de manier zoals je ‘m op de foto’s op hebt? 😉 Ik vind ‘m wel heel leuk staan!

  Ik heb het dus nogal snel warm. Ik heb wel handschoenen (een paar voor gewoon en een oud paar voor als ik met de honden op stap ga), een oude sjaal die ik wel nog steeds heel leuk vind staan, maar geen muts. Ik heb nog geen van mijn winteraccessoires gebruikt deze winter en ik heb het dus ECHT niet koud gehad, haha.

  • Romy 6 februari 2021 op 8:29 pm - Beantwoord

   Haha, goed punt! Ik trek mijn muts sinds twee weken op aanraden van Bart ook maar wat verder over mijn oren heen 😉

 5. Lianne 28 januari 2021 op 10:06 am - Beantwoord

  Leuke, kleurrijke dingen heb je uitgezocht! Gelukkig sneeuwt het hier in Noord-Holland niet zo vaak. En als het dat doet kom ik niet buiten. Een muts draag ik ook nooit omdat ik inderdaad ook bang ben dat mijn hoofd statisch wordt. Handschoenen draag ik dan wel veel, ook als het niet vriest. Ik heb gewoon een hekel aan koude handen, haha!

 6. Naomi 28 januari 2021 op 10:13 am - Beantwoord

  Die wanten zien er zo heerlijk warm uit. En het kan dus: warme handen met wanten die er ook nog eens leuk uitzien. Vind jij dat je geen mutsenhoofd hebt? Ik vind die muts je geweldig staan!

  Overigens: ook hier geen muts en handschoenen. Maar dat komt vooral omdat ik het al warm krijg zodra ik de eerste honderd meter van mijn wandeling heb gemaakt. Met een muts en handschoenen krijg ik het té warm.

 7. bychristiana 28 januari 2021 op 11:57 am - Beantwoord

  Jazeker! Ik ben gek op mutsjes. Of eigenlijk baretjes, en ik heb ze dan ook in allerlei kleuren. Je kunt mij in de winter echt uittekenen met een mutsje op! Petjes vind ik ook leuk, maar dan wel van die chique. Deze Barts vind ik ook leuk, misschien is het een leuk idee om zelf mutsen te gaan breien en die dan Romy’s noemen;-)

  • Johanna 28 januari 2021 op 12:09 pm - Beantwoord

   Staat je goed. Lekker vrolijk. En jezelf warmhouden is heeeeel belangrijk. Verder ook werkelijk goede warme en waterdichte schoenen, met goede zolen, die niet glijden!!! Speciaal voor koude temperaturen, net zoals winterbandrn voor je auto. Die schoenen heb ik een paar dagen geleden weer aan eigen lijf, letterlijk, ervaren. Had wel warme maar geen sneeuwschoenen aan…. gevolg een mega blauwe plek ….en een lesje wijzer.

   • Romy 6 februari 2021 op 8:27 pm - Beantwoord

    Ja, goede schoenen zijn ook onmisbaar! Ik heb gelukkig heerlijke Timberlands, waardoor ik van koude voeten meestal geen last heb. Bart heeft overigens echte snowboots. Er moet altijd een baas boven baas zijn 😉 We gaan het zien morgen als er daadwerkelijk heel veel sneeuw in Nederland schijnt te vallen.

  • Romy 6 februari 2021 op 8:28 pm - Beantwoord

   Haha, dat overwoog ik ook al inderdaad 😉
   Ik vind baretjes jou trouwens ook altijd prachtig staan. Net wat chiquer dan mutsen, maar minstens zo warm.

 8. Meaghan 28 januari 2021 op 12:17 pm - Beantwoord

  Mooi! Echt heel leuk al die winteraccessoires en ze zijn zo te lezen ook nog eens lekker warm! En goed dat Bart zo aandrong om toch je wintergarderobe uit te breiden. Soms heb je dat laatste zetje gewoon even nodig. Dat doet mijn vriend namelijk ook bij mij en hij heeft het altijd bij het juiste eind! Toch maar wat vaker naar die mannen van ons luisteren 😉

  • Romy 6 februari 2021 op 8:26 pm - Beantwoord

   Haha, nou hè?! Soms is de nuchtere houding van mannen precies wat je nodig hebt om een keuze te maken 🙂

 9. Daenelia 28 januari 2021 op 1:10 pm - Beantwoord

  Groot gelijk. Ik draag altijd wel een sjaal, behalve als ik mijn superwinterjassen met hoge col aanheb, Dan is er geen plek voor een sjaal en ik blij toch al warm. Ik heb wel een hekel aan wanten. ik draag gewoon normale en warme handschoenen, niet eens super-dik of zo. En hoewel ik vaak kouwe vingers heb in huis, heb ik daar buiten geen last van. Een muts heb ik ook, dankzij mijn moeder. Ik droeg als kind vaak een muts maar als tiener dan weer niet. Pas de laatste jaren draag ik weer een muts. Voor de leuk, niet omdat ik het nodig heb voor de warmte.
  Overigens ben ik sinds ik aardig wat spieren heb aangekweekt buiten veel minder kou-gevoelig. Gek genoeg houden spieren je warmer dan vetlaagjes!
  De muts staat je; nu dus nog een hoed aanschaffen voor de zomer, om de zon te weren 🙂

  • Romy 6 februari 2021 op 8:26 pm - Beantwoord

   Die hoed heb ik al wel in huis 😀 Ooit gekocht in Italië! Hopen dat ik hem deze zomer op een zonnige dag weer eens op kan zetten.

 10. Anna 29 januari 2021 op 11:43 am - Beantwoord

  Wat een leuke en kleurrijke accessoires! Een dikke sjaal en warme handschoenen mogen ook echt niet in mijn wintergarderobe ontbreken. Een muts draag ik eigenlijk nooit, vanwege mijn krullenbos. Ik ben best wel moeilijk wat mijn haar betreft, haha, alles wat mijn krullen kan verpesten (regen, wind, mutsen), probeer ik koste wat kost te ontwijken :p.

  • Romy 6 februari 2021 op 8:11 pm - Beantwoord

   Haha, kan me dat wel voorstellen! Ik vind bad hairdays door mutsen al een ding, maar met krullen is dat natuurlijk nog net wat heftiger.

 11. mevrs 29 januari 2021 op 1:59 pm - Beantwoord

  Hey,

  ben een hele tijd offline geweest. nog veel bij te lezen dus

  proficiat met vriendlief. Veel geluk tesamen

 12. Giovanna Jansen 1 februari 2021 op 2:48 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke winteroutfit!

 13. Els 7 februari 2021 op 3:58 pm - Beantwoord

  Wat een mooie set zo blij elkaar. Heerlijk vrolijk. In de winter kijk ik minder naar mooi, maar naar warm. Ik heb mijzelf dit jaar verwend met een voor mij erg dure winterjas en ik ben er nog zo blij mee :-). Wanten en een muts had ik nog van vorig jaar.

 14. Saskia 9 februari 2021 op 1:50 pm - Beantwoord

  Het staat je erg leuk! Ik moet nodig weer eens nieuwe handschoenen en een muts hebben. Heb ze dan wel weer voor Noa maar voor mezelf, oeps!

Recente blogs

Duurzame outfit | Paarse top, flared broek & opvallende paarse schoenen

3 april 2024|Outfits|

Met de lente op komst en weer een kledingkast om mijn fijnste items in uit te stallen, had ik heel veel zin in een nieuwe lente-look. En nieuw (als in: anders dan ik meestal draag) is déze outfit zeker. Ik zocht bij duurzame webshop watMooi meerdere duurzame kledingitems uit die ik eindeloos kan mixen & matchen met de rest van mijn kledingkast. De flared broek is totáál uit mijn comfortzone, maar was tegelijkertijd liefde op het eerste gezicht. Ik combineerde 'm met het jasje dat zomaar mijn nieuwe favoriet kan worden én met de meest opvallende schoenen die ik ooit heb gezien. Het resultaat is een outfit waar ik me op en top zelfverzekerd in voel en waar zeker niet iedereen al in rondloopt.

De kracht van iets doen voor een ander

14 november 2017|Lifestyle|

"Mooi mens!" Dat is wat er in me opkwam toen ik mijn moeder gisteren een welverdiende prijs in ontvangst zag nemen voor haar vrijwilligerswerk. Al bijna 20 jaar zet zij zich als vrijwilliger in voor ouders van couveusekinderen. Niet een paar uur per week, maar meteen all the way en met al haar enthousiasme en passie. De impact die ze daarmee heeft gehad, inspireerde me om dit artikel te schrijven. Want hoe waardevol is het om - zonder iets terug te vragen - iets voor een ander te betekenen? Hoe krachtig is het als je je inzet om wat voor een ander te doen? En hoe kun jij ook je steentje bijdragen?

Opruimwoede vs. verzamelingen koesteren

13 november 2016|Lifestyle|

Verzamelen? Het is iets wat iedereen vast wel eens in zijn leven heeft gedaan. Op de basisschool bewaakte ik eerst de Pokémon-kaarten met mijn leven en een aantal jaar later spaarde ik mappen vol Diddl-blaadjes bij elkaar. Ook knikkers, flippo's en postzegels heb ik nog eens een blauwe maandag gespaard. Bij mij maken verzamelingen echter al snel plaats voor opruimwoede. Van alle Diddl-blaadjes is dan ook geen spoor meer te bekennen en ook mijn Pokémon-verzameling is verleden tijd. Zonde of toch niet? Vandaag deel ik mijn overpeinzingen: beter een verzamelaar of toch iemand die graag toegeeft aan haar opruimwoede?