Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. En vaak vrolijk.

Maar noem me maar gewoon Romy. Ik vind het te gek dat jij hier bent. Ik ben de 28-jarige enthousiasteling die de stukjes op Vaker Vrolijk met veel liefde en passie tikt.

Ik ben een trotse ginger die graag het hele jaar door zomerjurkjes draagt. Het liefst rijd ik door het land in mijn knalgroene auto of besteed ik mijn spaargeld aan kringloopkoopjes. Maar nog liever dan dat alles tik ik teksten. Hier, op Vaker Vrolijk.

wie is romy veul

Dit motto beschrijft mijn doel met vaker vrolijk het beste:

“Het leven is een feestje. Je moet alleen zelf de kast met slingers zien te vinden.”

Ik wil jou met mijn blog inspireren om vaker vrolijk in het leven te staan.

En dat door je te helpen die vrolijke slingers terug te vinden in een wereld waarin al genoeg negativiteit heerst. dat doe ik niet door je te overspoelen met unicorns & rainbows. want nee hoor, ik ben ook niet dat huppelende meisje dat gelooft dat het leven nooit citroenen naar je gooit. wél heb ik geleerd hoe je van citroenen verbazingwekkend lekkere citroensap kunt maken.

Op mijn blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar positiviteit, persoonlijke groei en alles wat het leven vrolijk maakt.

dat doe ik met humor, met beide benen op de grond en altijd vanuit mijn persoonlijke ervaring. niet door je als wannabe-goeroe te vertellen wat jij moet (dát mag je lekker zelf weten!), wel door te delen wat voor mij werkt. wie weet kunnen we elkaar inspireren.

samenwerking vaker vrolijk
romy veul over blog

Je bent sterker dan je denkt – altijd!

Er bestaat geen handleiding voor hoe je positief in het leven staat. Voor hoe je omgaat met onzekerheid. Of hoe je dealt met lastige situaties. Maar één ding weet ik wel: dat je altijd sterker bent dan je denkt. En dat het belangrijk is dat jij dat weet van jezelf.

Ook zelf heb ik dat ervaren. Ik heb in mijn puberteit lang een lastige tijd gehad. Ik was een perfectionistische en overambitieuze student die haar mond niet durfde open te trekken. Ik voelde me raar als ik (introvert, hoi!) niets aan een feestje vond.

Ik kon me helemaal suf piekeren en heb door al die onzekerheid mezelf compleet weggecijferd. Vrolijk was ik niet.

Totdat ik ging beseffen dat ik niet langer hoefde te zijn wie ik altijd was geweest.

Stap voor stap werd ik vrolijker, liefdevoller, zelfverzekerder en vooral… meer mezelf. En als ik dat vanuit mijn dieptepunt kon, dan kun jij dat ook. Daar ben ik van overtuigd.

Mijn doel? Dat jij met een glimlach op je gezicht mijn blog weer verlaat.

Op mijn blog vind je liefdevolle tips, doordenkers, blije lijstjes, versgeperste hersenspinsels en een heleboel kleurrijke inspiratie om jouw leven vrolijker te maken.

Wat anderen hebben met chocola, heb ik met zelfhulpboeken en podcasts. ik verslind ze alsof mijn leven ervan afhangt.

Maar liever nog dan dat, schrijf ik over persoonlijke groei. Niet omdat ik zelf de handleiding voor het leven al helemaal heb ontdekt. We rommelen allemaal maar wat aan. Ik. Jij. Wij. Wel deel ik goudeerlijk over mijn ervaringen en geef ik tips, zodat we elkaar in leuke en minder leuke periodes kunnen inspireren.

romy met kat

Waar word ik vrolijk van?

Als je mijn blog leest, ontdek je snel genoeg dat dat een hele hoop is. Soms ook van ietwat bijzondere dingen. Vooruit, ik zal er alvast een paar verklappen. Ik word nogal vrolijk van…

pan icon

…ontbijten.

No way dat ik zonder de deur uitga. Ik maak van mijn ontbijt een feestje en start elke dag met een vrolijk gekleurde bowl vol lekkers. Of beter nog: met een ontbijttaartje.

koffer icoon

…Google Maps.

Ik heb een richtingsgevoel van niks en ben de uitvinder van Google Maps dan ook eeuwig dankbaar.

koffie icon

…alleentijd.

Ik kan de oren van je hoofd kletsen, maar vind het als typische introvert ook heel fijn om daarna lekker in mijn eigen bubbel te kruipen.

hart icon

…lijstjes.

Ik ben een lijstjesmeisje. Voor werkelijk alles maak ik lijstjes. Zonder mijn to-do-lists ben ik nergens.

interieur icon

…(een beetje boel) kleur.

Mijn huis barst van de kleuren. Mijn kledingkast ook. Veel zwart-wit zal je hier niet bekennen.

positiviteit icon

…kastjes sorteren.

Geordende potjes met allemaal het etiket dezelfde kant op? Word ik héél blij van.

blad icon

…planten.

Heel veel planten. Ik dacht ooit geen groene vingers te hebben, maar woon inmiddels in een half oerwoud met meer dan 25 planten in huis.

toetsenbord icon

…bloggen en interactie.

Bloggen is mijn aller-aller-allergrootste passie, al sinds 2016. Eén van de dingen die ik het allerleukst vind aan bloggen? Dat jij er bent!

wie is romy
Over Romy

Wie ik ben?

Romy dus, dat had je al door. Hoewel ik soms nog steeds durf te beweren dat mijn studententijd écht niet ver achter me ligt, ben ik alweer 28 lentes jong.

Ik woon in een leuk dorp vlak bij Amsterdam. Daar deel ik een kleurrijk appartement met mijn lieve en stierlijk verwende kat Pippa en met vriendlief Bart. In die volgorde, aldus Pip.

Schrijven is mijn grootste passie en doe ik dan ook met heel veel plezier op Vaker Vrolijk. Al sinds 2016 trouwens! Ik schrijf, klets en dicht over positiviteit en persoonlijke groei – op mijn blog en op Instagram.

Daarnaast ben ik in het dagelijks leven ondernemende tekstschrijver. Ik tik lekker leesbare blogartikelen en webteksten met humor voor bedrijven, zodat zij met hun mooie missie meer mensen kunnen bereiken. Mijn droombaan – met mezelf als eigen baas!

Veelgestelde vragen

Tuurlijk. Ik hoor graag van je. Je kunt me mailen op romy@vakervrolijk.nl, maar ik ben ook op bijna alle social media te vinden.

Mijn allerbelangrijkste tip? Blijf niet alleen met het nare gevoel zitten. Praat erover met iemand. Neem een vriend(in), partner of familielid in vertrouwen of ga naar de huisarts. Op mijn blog deel ik heel veel tips om positiever te denken, meer in jezelf te geloven en weer te doen waar jij blij van wordt. Maar als er echt iets aan de hand is, is het allerbelangrijkste dat je inziet dat je het niet alleen hoeft te doen. Niets is zo sterk als op het juiste moment om hulp vragen.

Zeker weten. Leuk! Als tekstschrijver kruip ik graag in de pen voor bedrijven met een mooie missie die op zoek zijn naar creatieve (web)teksten, blogs en e-books met humor. Iets voor jou? Bekijk de mogelijkheden hier. Of trek me aan mijn (digitale) jasje via romy@vakervrolijk.nl.

Als jouw merk perfect matcht met mijn blog, lijkt een samenwerking me ontzettend leuk. Ik kan bijvoorbeeld een advertorial schrijven waarin ik een link naar jouw site opneem. Ook een review of een post op social media is een optie. Lees er op de pagina contact/samenwerken meer over.

Ik mag elke maand minimaal 32.000 unieke bezoekers op mijn blog verwelkomen, die samen meer dan 225.000 unieke pagina’s bekijken. Geweldig om zo via mijn blog anderen te mogen inspireren!

Ik zeg: doen. Beginnen met bloggen is de beste sprong in het diepe die ik ooit heb gewaagd. Dus ik kan je niet anders dan heel hard aanmoedigen vanaf de zijlijn om hetzelfde te doen. Op mijn blog vind je verschillende tips om zelf te beginnen met bloggen. Lees hier mijn 19 beste tips voor bloggers. Ook deel ik graag mijn 9 tips om te beginnen met bloggen. En je vindt hier mijn schrijftips voor bloggen.

Daar ben ik graag transparant over. Eerlijkheid duurt het langst. Bloggen is mijn passie en het schrijven van leuke content staat voor mij altijd voorop. In dit artikel vertel ik hoe ik geld verdien met bloggen. Benieuwd naar de samenwerkingsmogelijkheden? Daarover lees je hier meer.

Nee sorry. Ik schrijf mijn blogartikelen altijd zelf. Juist omdat ik het zo belangrijk vind dat elk artikel op Vaker Vrolijk echt een Romy-sausje heeft.