Over wat mijn blog voor mij betekent

wat mijn blog mij brengt
Foto’s gemaakt door Yrla. Hopelijk kunnen we – als dit alles voorbij is – snel weer eens een fotografiedate plannen.

Bloggen doe ik inmiddels (ruim) 3,5 jaar. Heel bizar dat het alweer zo lang geleden is dat ik op een doodgewone dag besloot mijn eigen online plekje te creëren. Nog altijd weet ik met een hoofd vol anekdotes, woorden en gedachten, nog altijd wel iets op het digitale papier neer te pennen. Ik was dan ook verbaasd toen er vorige week voor het eerst een gekke gedachte door mijn hoofd schoot. “Moet ik nog wel doorgaan met Vaker Vrolijk nu er zoveel niet-vrolijks gebeurt?” Het kostte me precies één dag nadenken. En vervolgens wist ik het: “JA! Ik wil niets liever dan hiermee doorgaan. Juist nu.”

Mijn positieve haven

In 2016 begon ik mijn blog toen ik net klaar was met mijn studie Nederlands. Ik wilde weer meer schrijven en positiever in het leven staan. Mijn glas was iets te vaak half leeg. Ik had grootse mijlpalen nodig om écht blij te zijn. Een negatief nieuwtje en mijn positieve bui was foetsie. Tijd voor verandering! Dát is waar mijn blog mij bij moest helpen.

Het werkte én het werkt nog steeds. Bewust stilstaan bij waar ik blij van word, mijn ervaringen delen en soms een note to self neerpennen als ik dat kan gebruiken – voor mij is mijn blog daar dé methode voor. En als ik daarmee ook anderen kan inspireren een beetje positiever te zijn, dan is mijn dag al helemaal gemaakt.

Luchtigheid tussen het nieuws door

Toch dacht ik afgelopen weekend voor het eerst in mijn leven “Moet ik nu wel een artikel schrijven?”. Is het wel gepast om vrolijk te doen in een periode waarin onzekerheid en spanning overheersen? Zitten mensen wel op mijn artikelen over vrolijk gedoe te wachten als ze zich ondertussen vooral zorgen maken? Is het niet suf (of zelfs naïef) als ik schrijf over kleding terwijl er op dit moment zo veel belangrijkere dingen zijn dan wat ik ‘s ochtends aantrek?

Een dag lang twijfelde ik over die vragen. Ik besloot de vraag aan mezelf te stellen.

Zou ik iets positiefs willen lezen in deze periode?

Het antwoord was volmondig ‘ja’. Niet voor niets was ik intens gelukkig toen Boer Zoekt Vrouw weer op tv kwam na dagen lang niet veel meer dan persconferenties en nieuwsuitzendingen met slecht nieuws te hebben bekeken. Ik wilde weer iets luchtigs, iets vrolijks. Niet om te ontkennen wat er zich afspeelt, maar wel om afleiding te hebben en ook het mooie te kunnen blijven zien.

Tussen Kunst en Quarantaine

Juist om die reden zocht ik de afgelopen week heel bewust naar mooie mensen die mooie initiatieven hebben opgezet. De creatieve ondernemers die met te gekke nieuwe ideeën zijn gekomen. De leuke Instagram-foto’s die bewijzen dat het binnenleven zo slecht nog niet is. En ook de leuke nieuwe initiatieven die goed zijn voor mijn dagelijkse lachbui, zoals Tussen Kunst en Quarantaine. En natuurlijk de fijne kennissen van kennissen die hun hilarische gifjes over toiletrollen delen. Daar geniet ik graag van mee. Juist nu word ik zo blij van al die mensen die op hun manier de wereld een stukje vrolijker maken.

Lichtpuntjes en contacten

Meer dan ooit merk ik hoe belangrijk het schrijven van positieve artikelen voor mij is. Hoe het me helpt om de lichtpuntjes niet te vergeten. Ja, ook – of misschien wel juist – als ik flink baal, verdrietig ben of me eenzaam voel. En hoe intens blij ik ook ben dat ik dankzij mijn blog altijd contact heb met andere mensen. Alleen al door de lieve, hartverwarmende en soms openhartige reacties, voelt het alsof we een klein beetje contact hebben. Juist nu face-to-face-contact (voor iedereen) nogal beperkt is, vind ik het geweldig om vanachter mijn computer toch nog gesprekken te hebben en ervaringen uit te wisselen. Om gedachten te delen en te merken dat ik en misschien ook wel iemand anders daar wat mee kan.

Ik weet waar ik het voor doe

Het is alsof deze week mij meer dan ooit deed beseffen hoe belangrijk mijn blog voor mij is. Zelfs als niemand mijn teksten zou lezen. Juist door dat ene moment van twijfel aan het begin van de coronacrisis weet ik weer waar ik het voor doe. Om een klein beetje positiviteit de wereld in te slingeren. Juist in een wereld waarin al genoeg negativiteit op internet en in de media te vinden is. Want tussen alle onzekerheid, zorgen en stress door, is er altijd een klein lichtpuntje. Vaker Vrolijk is voor mij dat kleine lichtpuntje. Mijn uitlaatklep als ik dat nodig heb en ook mijn kladblaadje waarop ik mijn überblije gedachten kwijt kan wanneer ik als een enthousiaste stuiterbal door het leven ga. Mijn plakboek als ik de zoveelste kattenfoto heb gemaakt en ook de pagina uit mijn dagboek waarop ik gewoon kan delen wat er in mijn hoofd omgaat. Zoals nu.

Dus of ik doorga met mijn blog? Ja, juist nu. Uitgeblogd ben ik voorlopig nog niet.

Heb jij nog een tip voor een positieve site, platform of een te gek initiatief voor mij?

Volg:
Deel:

17 Reacties

 1. Lisa
  21 maart 2020 / 06:59

  Dank je wel, gelukkig maar! Je blog is voor mij ook een vast ‘ik mag even blij zijn’ momentje. Ik merk ook dat ik de laatste week, nadat ik ‘s ochtends je nieuwe blog heb gelezen, ook later op de dag nog eens terugkom en doorklik naar andere posts. Zo fijn dat dit er is!

 2. 21 maart 2020 / 08:20

  Heel fijn dat je wel blijft bloggen. Ik snap je gedachten over of het nu wel kan/zin heeft, maar ik heb verder ook hetzelfde als jij: graag wat goed nieuws ook nu. Ik ben in ieder geval elke morgen blij dat er ook nog wat vrolijkheid op mijn scherm te lezen is.
  Naomi blogde over…Boekenpraat: De violiste (Beverly Lewis)

 3. 21 maart 2020 / 08:50

  Helemaal mee eens! Juist nu kunnen we wel wat vrolijkheid en online gezelligheid gebruiken. Ik moet zeggen dat ik wel wat meer op de inhoud van mijn blogposts let nu, want niet alles dat ik klaar heb staan is nu even relevant of passend.
  Audrey blogde over…Recept: bramen-monchou-slof

 4. 21 maart 2020 / 09:46

  Ja.
  En okay (Ik gebruik dit woord nooit, dus het is echt uit mijn hart:) lieverd: ik ga ook weer bloggen, vaker bloggen. Je hebt me overtuigd dat we ook positief moeten blijven denken en mooie posts horen daar bij. En dat kan ik. Als ik blij word van jou blog, moet ik proberen om dat ook voor andere mensen te doen.
  Tijd zat. Nu. Toch?
  Daenelia blogde over…What Brexit means for us

 5. 21 maart 2020 / 10:31

  Hoera voor Romy! Ik had ook eigenlijk niets anders van je verwacht ;-) :-)(zolang je gezondheid het natuurlijk toelaat, laat ik dat voorop stellen!) Ook ik heb me dezelfde vraag gesteld; moet ik mijn (over het algemeen vrolijke) blogs ‘gewoon’ online laten komen, nu niets meer ‘gewoon’ lijkt te zijn. En ook ik ga door! En juist het feit dat jullie lieve en inspirerende bloggers om me heen ook doorgaan, geeft moed. Mij , maar ik weet ook zeker vele andere niet-bloggers, bezoekers en lezers. Zorg goed voor jezelf!
  bychristiana blogde over…Zó blijven je droogbloemen langer mooi

 6. 21 maart 2020 / 10:52

  Yas girl! Ik ben blij dat je bent begonnen met bloggen want jouw posts zijn ltijd zo fijn om te lezen. Zoals je zelf ook zegt: een positief plekje tussen alle negatieve nieuwsbronnen online. Ik snap je ook helemaal: je eigen plekje internet, waar je je hart kunt luchten, kunt praten over gekke interesses, hoe tof is dat! Bloggen is awesome en ik hoop dat we het nog allemaal lang kunnen en mogen blijven doen <3
  Justine blogde over…My life in photos – maart 2020 #2

 7. 21 maart 2020 / 12:20

  Mee eens. Juist in deze tijd is het zo belangrijk om de lichtpuntjes en positiviteit vast te houden. En jouw blogs zijn altijd zo fijn om te lezen! Maar ik heb mij zelf ook de vraag gesteld. Moet ik doorgaan met mijn blog zoals altijd? Dat ga ik zeker doen. Take care!
  Darina blogde over…5 favorieten van de week #45

 8. 21 maart 2020 / 15:59

  Inderdaad in deze tijd juist erg fijn en belangrijk! Ik probeer ook zeker positief te blijven, het glas half vol te zien zoals altijd en positieve stukjes te schrijven die ik graag zelf ook bij andere lees :-)

 9. Johanna
  21 maart 2020 / 17:51

  Super als je probeert positief te blijven . Ik kijk altijd weer uit naar je blogs. Vrolijkheid hebben we nu nog meer nodig!

 10. 23 maart 2020 / 09:57

  Wat een heerlijke post! Juist daarom ben ik je blog gaan volgen, omdat jij altijd wel een positieve boodschap weet uit te dragen, waar andere mensen echt van kunnen opfleuren of iets van kunnen opsteken. Het zijn nu ook hele bizarre tijden waar iedereen over heel de wereld last van heeft. Het belangrijkste is dat we allemaal zo veel mogelijk gezond blijven, op onszelf en op elkaar letten en de negativiteit niet laten winnen van de positiviteit die we eruit kunnen halen. Zelf ben ik soms best pessimistisch ingesteld, maar mijn vriend is een optimist, dus daarin vult hij mij goed aan en ook vrienden, inspirerende boeken en vanuit jouw blogs heb ik al zo veel geleerd en meegenomen over positief blijven denken! Ik merk echt dat ik daarin de afgelopen jaren echt stappen heb gemaakt en minder pessimistisch ben dan vroeger, wat zeker helpt in deze tijden.
  Dus lieve Romy, ga zeker zo door! Ik lees je blog elke dag met veel plezier!
  Meaghan blogde over…Studie en COVID-19 | Onverwachts mijn laatste mastercollege gehad?

 11. 23 maart 2020 / 11:43

  Wat een mooi artikel! Juist in deze tijden is het zo belangrijk om door te gaan met datgene wat je energie en een positief gevoel geeft. Ik snap wel wat je denkt met dat bepaalde dingen ineens onbelangrijk lijken, maar het leven gaat door en er komt een einde aan deze vreselijke periode, daar moeten we ons aan vasthouden. En met een stukje positiviteit (en, niet onbelangrijk: flauwe humor ;-)) komen we deze periode vast een stuk sneller te boven!
  Anna blogde over…MLBB #166 | Er zijn altijd lichtpuntjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge