2 2 4 1

Over wat mijn blog voor mij betekent

 • 21 maart 2020
 • 28 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
wat mijn blog mij brengt
Foto’s gemaakt door Yrla. Hopelijk kunnen we – als dit alles voorbij is – snel weer eens een fotografiedate plannen.

Bloggen doe ik inmiddels (ruim) 3,5 jaar. Heel bizar dat het alweer zo lang geleden is dat ik op een doodgewone dag besloot mijn eigen online plekje te creëren. Nog altijd weet ik met een hoofd vol anekdotes, woorden en gedachten, nog altijd wel iets op het digitale papier neer te pennen. Ik was dan ook verbaasd toen er vorige week voor het eerst een gekke gedachte door mijn hoofd schoot. “Moet ik nog wel doorgaan met Vaker Vrolijk nu er zoveel niet-vrolijks gebeurt?” Het kostte me precies één dag nadenken. En vervolgens wist ik het: “JA! Ik wil niets liever dan hiermee doorgaan. Juist nu.”

Mijn positieve haven

In 2016 begon ik mijn blog toen ik net klaar was met mijn studie Nederlands. Ik wilde weer meer schrijven en positiever in het leven staan. Mijn glas was iets te vaak half leeg. Ik had grootse mijlpalen nodig om écht blij te zijn. Een negatief nieuwtje en mijn positieve bui was foetsie. Tijd voor verandering! Dát is waar mijn blog mij bij moest helpen.

Het werkte én het werkt nog steeds. Bewust stilstaan bij waar ik blij van word, mijn ervaringen delen en soms een note to self neerpennen als ik dat kan gebruiken – voor mij is mijn blog daar dé methode voor. En als ik daarmee ook anderen kan inspireren een beetje positiever te zijn, dan is mijn dag al helemaal gemaakt.

Luchtigheid tussen het nieuws door

Toch dacht ik afgelopen weekend voor het eerst in mijn leven “Moet ik nu wel een artikel schrijven?”. Is het wel gepast om vrolijk te doen in een periode waarin onzekerheid en spanning overheersen? Zitten mensen wel op mijn artikelen over vrolijk gedoe te wachten als ze zich ondertussen vooral zorgen maken? Is het niet suf (of zelfs naïef) als ik schrijf over kleding terwijl er op dit moment zo veel belangrijkere dingen zijn dan wat ik ’s ochtends aantrek?

Een dag lang twijfelde ik over die vragen. Ik besloot de vraag aan mezelf te stellen.

Zou ik iets positiefs willen lezen in deze periode?

Het antwoord was volmondig ‘ja’. Niet voor niets was ik intens gelukkig toen Boer Zoekt Vrouw weer op tv kwam na dagen lang niet veel meer dan persconferenties en nieuwsuitzendingen met slecht nieuws te hebben bekeken. Ik wilde weer iets luchtigs, iets vrolijks. Niet om te ontkennen wat er zich afspeelt, maar wel om afleiding te hebben en ook het mooie te kunnen blijven zien.

Tussen Kunst en Quarantaine

Juist om die reden zocht ik de afgelopen week heel bewust naar mooie mensen die mooie initiatieven hebben opgezet. De creatieve ondernemers die met te gekke nieuwe ideeën zijn gekomen. De leuke Instagram-foto’s die bewijzen dat het binnenleven zo slecht nog niet is. En ook de leuke nieuwe initiatieven die goed zijn voor mijn dagelijkse lachbui, zoals Tussen Kunst en Quarantaine. En natuurlijk de fijne kennissen van kennissen die hun hilarische gifjes over toiletrollen delen. Daar geniet ik graag van mee. Juist nu word ik zo blij van al die mensen die op hun manier de wereld een stukje vrolijker maken.

Lichtpuntjes en contacten

Meer dan ooit merk ik hoe belangrijk het schrijven van positieve artikelen voor mij is. Hoe het me helpt om de lichtpuntjes niet te vergeten. Ja, ook – of misschien wel juist – als ik flink baal, verdrietig ben of me eenzaam voel. En hoe intens blij ik ook ben dat ik dankzij mijn blog altijd contact heb met andere mensen. Alleen al door de lieve, hartverwarmende en soms openhartige reacties, voelt het alsof we een klein beetje contact hebben. Juist nu face-to-face-contact (voor iedereen) nogal beperkt is, vind ik het geweldig om vanachter mijn computer toch nog gesprekken te hebben en ervaringen uit te wisselen. Om gedachten te delen en te merken dat ik en misschien ook wel iemand anders daar wat mee kan.

Ik weet waar ik het voor doe

Het is alsof deze week mij meer dan ooit deed beseffen hoe belangrijk mijn blog voor mij is. Zelfs als niemand mijn teksten zou lezen. Juist door dat ene moment van twijfel aan het begin van de coronacrisis weet ik weer waar ik het voor doe. Om een klein beetje positiviteit de wereld in te slingeren. Juist in een wereld waarin al genoeg negativiteit op internet en in de media te vinden is. Want tussen alle onzekerheid, zorgen en stress door, is er altijd een klein lichtpuntje. Vaker Vrolijk is voor mij dat kleine lichtpuntje. Mijn uitlaatklep als ik dat nodig heb en ook mijn kladblaadje waarop ik mijn überblije gedachten kwijt kan wanneer ik als een enthousiaste stuiterbal door het leven ga. Mijn plakboek als ik de zoveelste kattenfoto heb gemaakt en ook de pagina uit mijn dagboek waarop ik gewoon kan delen wat er in mijn hoofd omgaat. Zoals nu.

Dus of ik doorga met mijn blog? Ja, juist nu. Uitgeblogd ben ik voorlopig nog niet.

Heb jij nog een tip voor een positieve site, platform of een te gek initiatief voor mij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 21 maart 2020 op 6:59 am - Beantwoord

  Dank je wel, gelukkig maar! Je blog is voor mij ook een vast ‘ik mag even blij zijn’ momentje. Ik merk ook dat ik de laatste week, nadat ik ’s ochtends je nieuwe blog heb gelezen, ook later op de dag nog eens terugkom en doorklik naar andere posts. Zo fijn dat dit er is!

  • Romy 7 april 2020 op 12:46 am - Beantwoord

   Wauw, wat een lief en mooi compliment is dat! Juist dat is waar ik het bloggen voor doe! Een reactie als deze kan echt een beetje mijn dag maken 🙂

 2. Naomi 21 maart 2020 op 8:20 am - Beantwoord

  Heel fijn dat je wel blijft bloggen. Ik snap je gedachten over of het nu wel kan/zin heeft, maar ik heb verder ook hetzelfde als jij: graag wat goed nieuws ook nu. Ik ben in ieder geval elke morgen blij dat er ook nog wat vrolijkheid op mijn scherm te lezen is.

  • Romy 7 april 2020 op 12:45 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! <3 Ik ben andersom ook heel erg blij dat ik op blogs als de jouwe nog steeds op fijne artikelen word getrakteerd.

 3. Zo simpel is dan geluk 21 maart 2020 op 8:20 am - Beantwoord

  Het is inderdaad juist in deze tijd belangrijk om ook positieve dingen te lezen, dus top dat je doorgaat.

 4. Audrey 21 maart 2020 op 8:50 am - Beantwoord

  Helemaal mee eens! Juist nu kunnen we wel wat vrolijkheid en online gezelligheid gebruiken. Ik moet zeggen dat ik wel wat meer op de inhoud van mijn blogposts let nu, want niet alles dat ik klaar heb staan is nu even relevant of passend.

  • Romy 7 april 2020 op 12:46 am - Beantwoord

   Klopt, dat herken ik wel inderdaad. Ik heb mijn Action shoplog die al half klaar stond ook maar even gelaten voor wat hij is, net als het lijstje met lente-uitjes. Die bewaar ik dan maar voor een andere keer ná corona.

 5. Daenelia 21 maart 2020 op 9:46 am - Beantwoord

  Ja.
  En okay (Ik gebruik dit woord nooit, dus het is echt uit mijn hart:) lieverd: ik ga ook weer bloggen, vaker bloggen. Je hebt me overtuigd dat we ook positief moeten blijven denken en mooie posts horen daar bij. En dat kan ik. Als ik blij word van jou blog, moet ik proberen om dat ook voor andere mensen te doen.
  Tijd zat. Nu. Toch?

  • Romy 7 april 2020 op 12:54 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie reactie én het prachtige woord vanuit je hart 🙂 En ontzettend leuk dat ook jij het bloggen weer gaat oppakken! Inderdaad, nu is het moment. Al is het maar omdat tijd geen excuus meer is 😉 Ik ga je blogartikelen in ieder geval met heel erg veel plezier lezen.

 6. Anna 21 maart 2020 op 10:27 am - Beantwoord

  Helemaal mee eens! Juist in deze tijd is het belangrijk om de lichtpuntjes op te zoeken en te maken! Liefs

 7. bychristiana 21 maart 2020 op 10:31 am - Beantwoord

  Hoera voor Romy! Ik had ook eigenlijk niets anders van je verwacht 😉 :-)(zolang je gezondheid het natuurlijk toelaat, laat ik dat voorop stellen!) Ook ik heb me dezelfde vraag gesteld; moet ik mijn (over het algemeen vrolijke) blogs ‘gewoon’ online laten komen, nu niets meer ‘gewoon’ lijkt te zijn. En ook ik ga door! En juist het feit dat jullie lieve en inspirerende bloggers om me heen ook doorgaan, geeft moed. Mij , maar ik weet ook zeker vele andere niet-bloggers, bezoekers en lezers. Zorg goed voor jezelf!

  • Romy 7 april 2020 op 12:55 am - Beantwoord

   Wat een mooie woorden! Net als jij ben ik ook ontzettend blij dat er nog steeds heel wat bloggers doorgaan met positieve artikelen delen. Juist nu zijn die heel fijn om te lezen. Ook van jouw blog word ik nog elke dag vrolijk. Het is zo fijn om tussen alle coronanieuws door eens over iets anders – iets positievers te lezen. Dat helpt juist om mijn gedachten even te verzetten.

 8. Justine 21 maart 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Yas girl! Ik ben blij dat je bent begonnen met bloggen want jouw posts zijn ltijd zo fijn om te lezen. Zoals je zelf ook zegt: een positief plekje tussen alle negatieve nieuwsbronnen online. Ik snap je ook helemaal: je eigen plekje internet, waar je je hart kunt luchten, kunt praten over gekke interesses, hoe tof is dat! Bloggen is awesome en ik hoop dat we het nog allemaal lang kunnen en mogen blijven doen <3

  • Romy 7 april 2020 op 12:57 am - Beantwoord

   Absoluut! Bloggen is zo’n fijne hobby, die juist in deze tijd heel veel moois kan brengen. Al is het maar voor jezelf, want er gaat niets boven zo nu en dan je hart luchten of juist positieve dingen kunnen delen op jouw plekje op het wereldwijde web.
   Andersom ben ik trouwens ook heel blij dat ik jouw blog heb ontdekt. Ik lees je artikelen altijd met heel veel plezier.

 9. dorien 21 maart 2020 op 11:14 am - Beantwoord

  Ga aub door..lichtpuntje van de ochtend..

  • Romy 7 april 2020 op 12:57 am - Beantwoord

   Dank je wel voor het mooie compliment! Heel erg mooi om dat te lezen!

 10. Darina 21 maart 2020 op 12:20 pm - Beantwoord

  Mee eens. Juist in deze tijd is het zo belangrijk om de lichtpuntjes en positiviteit vast te houden. En jouw blogs zijn altijd zo fijn om te lezen! Maar ik heb mij zelf ook de vraag gesteld. Moet ik doorgaan met mijn blog zoals altijd? Dat ga ik zeker doen. Take care!

  • Romy 7 april 2020 op 12:58 am - Beantwoord

   Heel mooi dat jij ook doorgaat met bloggen, juist ook om de positiviteit vast te houden. Bloggen kan daarin heel erg veel goeds doen en juist daarom is het zo belangrijk en waardevol om daar vooral mee door te gaan.

 11. Anouk 21 maart 2020 op 1:21 pm - Beantwoord

  Helemaal mee eens! Positieve blogs zijn nu juist lichtpuntjes en extra fijn!

 12. Shirley 21 maart 2020 op 1:33 pm - Beantwoord

  Ik vind het moeilijk om me los te trekken van het nieuws en updates, dus ik ben heel blij dat er ook nog vrolijkheid online is.

 13. Saskia 21 maart 2020 op 3:59 pm - Beantwoord

  Inderdaad in deze tijd juist erg fijn en belangrijk! Ik probeer ook zeker positief te blijven, het glas half vol te zien zoals altijd en positieve stukjes te schrijven die ik graag zelf ook bij andere lees 🙂

 14. Johanna 21 maart 2020 op 5:51 pm - Beantwoord

  Super als je probeert positief te blijven . Ik kijk altijd weer uit naar je blogs. Vrolijkheid hebben we nu nog meer nodig!

  • Romy 7 april 2020 op 12:58 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie woorden! Inderdaad, vrolijkheid is nu juist meer welkom dan ooit – daar ben ik zelf ook van overtuigd 🙂

 15. Meaghan 23 maart 2020 op 9:57 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke post! Juist daarom ben ik je blog gaan volgen, omdat jij altijd wel een positieve boodschap weet uit te dragen, waar andere mensen echt van kunnen opfleuren of iets van kunnen opsteken. Het zijn nu ook hele bizarre tijden waar iedereen over heel de wereld last van heeft. Het belangrijkste is dat we allemaal zo veel mogelijk gezond blijven, op onszelf en op elkaar letten en de negativiteit niet laten winnen van de positiviteit die we eruit kunnen halen. Zelf ben ik soms best pessimistisch ingesteld, maar mijn vriend is een optimist, dus daarin vult hij mij goed aan en ook vrienden, inspirerende boeken en vanuit jouw blogs heb ik al zo veel geleerd en meegenomen over positief blijven denken! Ik merk echt dat ik daarin de afgelopen jaren echt stappen heb gemaakt en minder pessimistisch ben dan vroeger, wat zeker helpt in deze tijden.
  Dus lieve Romy, ga zeker zo door! Ik lees je blog elke dag met veel plezier!

  • Romy 7 april 2020 op 7:12 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een lieve en mooie reactie! Dank je wel!
   En wat mooi om te horen dat je zo veel positiviteit om je heen hebt dat je ook zelf positiever in het leven bent gaan staan. Een ontwikkeling waar je supertrots op mag zijn en die juist in deze lastige tijd natuurlijk heel waardevol is 🙂

 16. Anna 23 maart 2020 op 11:43 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Juist in deze tijden is het zo belangrijk om door te gaan met datgene wat je energie en een positief gevoel geeft. Ik snap wel wat je denkt met dat bepaalde dingen ineens onbelangrijk lijken, maar het leven gaat door en er komt een einde aan deze vreselijke periode, daar moeten we ons aan vasthouden. En met een stukje positiviteit (en, niet onbelangrijk: flauwe humor ;-)) komen we deze periode vast een stuk sneller te boven!

  • Romy 7 april 2020 op 7:14 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens, inclusief wat je zegt over de kracht van flauwe humor in deze tijd 😉 Positiviteit is juist nu heel belangrijk om onszelf staande te houden en niet alleen op corona en nare dingen gefocust te zijn.

 17. Jessica J. 27 maart 2020 op 11:49 am - Beantwoord

  Dat dagelijkse beetje positiviteit kan de wereld nu wel gebruiken hoor, Romy. Nu is alles behalve het moment om te stoppen. Blij dat je gewoon doorgaat! Stay safe!

Recente blogs

Mijn vrolijkheidscocktail | 15x zo maak je mij áltijd vrolijk!

23 maart 2018|Persoonlijk, Positiviteit|

Iedereen heeft wel een aantal ultieme opvrolijkers. Van die dingen waar je eigenlijk altijd wel blij van wordt, zelfs op een dag waarop alles tegen lijkt te zitten. Ook ik heb zo’n “medicijn” voor vrolijkheid. Of beter gezegd: een cocktail met 15 ingrediënten waarmee je mij altijd vrolijk maakt, bestaande uit onder andere liters thee, warme pyjama’s, lieve mensen en een fijne douche. Benieuwd naar de andere ingrediënten in mijn vrolijkheidscocktail? Ik geef je graag het recept dat voor mij goed werkt.

Minder negatief denken | 7 wijze lessen die ik leerde

6 maart 2019|Positiviteit|

We hebben allemaal weleens een baaldag. Dat hoort erbij! Het wordt echter wel lastig wanneer je negatieve gedachten voortdurend de positieve overheersen. En wanneer bijvoorbeeld een belastingbrief of een kapotte schoen bijna als een domino-effect een stroom van negatieve gedachten teweegbrengt. Ik ben zelf lange tijd een negatieve denker geweest, maar toch is het me gelukt om minder negatief te denken. Wat ik kan, kun jij ook! Daarom deel ik 7 lessen die ik leerde over minder negatief denken.

Kattencafé Kopjes: thee drinken in een kattenwalhalla

23 september 2016|Lifestyle, Op reis|

Dat ik dol ben op katten hebben jullie al eerder kunnen lezen. Televisie kijken of een kopje thee drinken met een kat op schoot is mij niet vreemd met twee poezenbeesten in huis. Maar wist je dat je nu ook aan je kopje thee kan nippen tussen de krabpalen en het kattengras of red velvet cake kunt eten terwijl je wordt omringd door acht knuffelkatten? En nee, daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar Japan of Amerika. Ook in Amsterdam zit nu een kattencafé, genaamd Kopjes. Ik ben inmiddels groot fan en neem graag andere kattenliefhebbers mee om twee gezellig uurtjes tussen de katten door te brengen. Benieuwd waarom? In dit artikel vertel ik je wat ik zo leuk vind aan het kattencafé en deel ik een paar kittige foto's met je. vaker_vrolijk_kattencafé_kopjes_1