Noem me een crazy cat lady, maar onze Paco en ik zijn dikke vriendjes. Als ik aan kom fietsen na een werkdag, komt hij vaak van verre aangestormd. Voor een kat met drie poten kan hij nog best hard rennen om mij een zo warm mogelijk welkom te geven. Niet alleen Paco’s drie poten maken hem uniek, maar hij heeft ook een paar eigenschappen waardoor ik regelmatig hard om hem moeten lachen. Tijd om mijn witte vriendje eens een speciaal plekje te geven op mijn blog. Helemaal voor hemzelf! Dit zijn 5 eigenaardigheden die van Paco echt Paco maken.

paco eigenaardigheden

Acteerkunsten om jaloers op te zijn

Onze driepotige kater heeft aardig wat bekijks bij ons in de straat. Hij staat bekend als een soort razendsnelle driewieler, wiens rentempo zeker niet onderdoet voor dat van elke viervoeter. Soms vindt het sluwe mannetje het alleen ook heerlijk om al zijn acteerkunsten in de strijd te gooien. Als je als gehandicapte kat maar zielig genoeg doet, kun je namelijk heel wat bereiken. Het toppunt was toch wel de buurvrouw die ooit aanbelde: “Goh mevrouw, wist u dat uw kat maar drie poten heeft!”. Paco trok ondertussen zijn zieligste gezicht om vervolgens hard naar binnen te sprinten. Missie geslaagd: hij mocht lekker lui door de voordeur naar binnen.

Gluren bij de buren

Inmiddels heeft Paco iets nieuws bedacht. Voor ons voorraam staat een bankje, waar hij maar al te graag zijn middagdutje op doet. Eenmaal wakker vindt hij het heerlijk om vanaf dat bankje door het raam naar binnen te gluren. Onze eigen paparazzo vindt het heerlijk om aapjes te kijken, vooral als wij die aapjes zijn. En zodra iemand een stap richting de keuken (lees: de plek waar zijn eten te vinden is) zet, weet hij niet hoe hard hij naar binnen wil. Dan zet hij het graag op een gemiauw en kijkt hij je vanaf buiten doordringend aan. Wederom komen zijn talenten als drama queen goed van pas en weet hij ons vaak in een mum van tijd om zijn pootje te winden om de deur open te doen.

Lief als hij slaapt

Maar Paco kan niet alleen goed acteren en soms een beetje manipuleren. Hij kan ook gewoon een hartstikke lief (wit) dropje zijn. Een eenpersoonsbed delen met een ander is wat lastig, maar voor Paco maak ik graag een uitzondering. Er gaat niets boven wakker worden met twee felgroene ogen die je slaperig aankijken. Vooral slapend of slaperig is Paco vaak een dotje om te zien. Van de stoere en stoute doerak in hem is dan niets terug te zien. Hij heeft bijvoorbeeld inmiddels zijn eigen stoel geclaimd waar hij graag ligt als er iemand tv kijkt. Soms is hij zelfs zo diep in slaap dat er een soort snurkgeluid uit hem komt. *smelt*

Energie-overschot

We zijn er zelf vrij zeker van dat Paco de nodige stempeltjes van psychologen zou krijgen als hij een mens zou zijn. Het is bijvoorbeeld een enorme druktemaker, die regelmatig van gekheid niet weet wat hij met zijn energie aan moet. Op zo’n moment heeft hij de gekste manieren om zijn energie-overschot kwijt te raken. Wat dacht je van rondjes rennen om de bank? Een papiertje aanvallen alsof het een muis is? Of hangen aan mijn arm alsof het zijn persoonlijke speeltje is? Oké, dat laatste liever niet! Soms worden wij ook hondsdol van Paco’s energieslurpende activiteiten, maar vaak moeten we stiekem hard lachen om zijn gekke gedoe.

Een tikkeltje dom

Paco is spierwit, maar we noemen hem nog weleens een dom blondje. Hij heeft namelijk niet altijd even goed door hoe de dingen werken. Zo begrijpt hij bij vlagen het kattenluikje niet meer en moeten we kattenbrokjes altijd vóór zijn voerbak leggen. Dan smaken ze blijkbaar een stuk lekkerder dan als ze (wel zo fris!) in het bakje liggen. Oh ja, en soms vergeet hij spontaan naar binnen te lopen als je de moeite neemt om de deur voor hem open te houden. Ons prinsje heeft het soms maar goed voor elkaar als we de deur weer een minuut voor hem openhouden. In mijn volgend leven word ik ook een kat. Een Paco welteverstaan.

Heb jij een huisdier? En zo ja, wat zijn de gekke trekjes van jouw huisdier?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 29 juni 2017 op 6:07 am - Beantwoord

  Grappig he hoe sterk een karakter van zo’n beestje kan zijn. Ik had twee hondjes en die waren master in het manipuleren. Vooral om je de keuken in te krijgen want daar was al het lekkers.

  • Romy 29 juni 2017 op 8:48 pm - Beantwoord

   Ja echt! Beesten kunnen zo’n eigen karaktertje hebben en dat maakt ze des te leuker. Grappig dat ook jouw hondjes als de beste door hadden waar het eten te vinden was 😉

 2. Darina 29 juni 2017 op 6:42 am - Beantwoord

  Ik heb ook een kat gehad en als wij gehakt in zakjes aan het verden waren kwam hij vanuit de tuin gespurt. En slagroom was ook niet veilig bij hem 🙂

 3. Jonna@Burgertrutjes 29 juni 2017 op 6:58 am - Beantwoord

  Ahw wat een schatje is Paco!

 4. Neverdullmoments 29 juni 2017 op 7:06 am - Beantwoord

  Haha leuke blogpost! Prins Paco, het witte dropje. Ik ben fan! Ik heb m ooit één keer live gezien, toen vond ik m ook al zo stoer.

  Wij hebben Darcy (een drollige dikkerd met een ’tampons apporteren’ verslaving) en James (het stoere broertje die keihard miauwt als je hoest of niest haha). Slechts een greep uit hun gekke trekjes, dit!

  • Neverdullmoments 29 juni 2017 op 7:07 am - Beantwoord

   Ik moest trouwens erg lachen om dat “om zijn pootje winden”, haha!

  • Romy 29 juni 2017 op 8:48 pm - Beantwoord

   Haha, dat van de slagroom had ik echt nog nooit gehoord! Wat grappig dat hij daar zo dol op was.

  • Romy 29 juni 2017 op 9:43 pm - Beantwoord

   Oh ja, dat klopt inderdaad, je hebt Paco nog een keer live gezien 🙂 Het is nog steeds dezelfde boef als die hij was toen hij nog zo jong was 😉 Jouw katten hebben zo te horen ook echt hun eigen karaktertje. Heerlijk al die gekke trekjes!

 5. Femke 29 juni 2017 op 7:41 am - Beantwoord

  “Hahaha wist u wel dat uw kat maar 3 poten heeft”. Oh nee, dat was ons natuurlijk nog niet opgevallen, geweldig.

  • Romy 29 juni 2017 op 9:43 pm - Beantwoord

   Haha, ik stond ook wel even gek te kijken bij die opmerking inderdaad. Alsof zijn pootje er opeens afgevallen was 😉

 6. Els 29 juni 2017 op 7:45 am - Beantwoord

  Acteren :-), wel slim hoor! Maar ja, ook een beetje dom zo te lezen. Volgens mij is het maar wat gezellig in huis met Paco :-).

 7. Claire 29 juni 2017 op 7:48 am - Beantwoord

  Haha wat leuk om te lezen! Ik wist niet dat Prins Paco maar drie poten had! Hoe is dat zo gekomen?

 8. Danique 29 juni 2017 op 7:54 am - Beantwoord

  Dat klinkt echt als een schatje! Ik wil ‘later’ ook graag een kat, alleeb mijn vriend is er niet zo van helaas. Het lijkt me echt enorm leuk om zo’n lief beestje in huis te hebben.

 9. Susan 29 juni 2017 op 8:43 am - Beantwoord

  Zo lief! Denk dat iedereen dit wel over hun huisdieren kan schrijven <3

 10. Sofie 29 juni 2017 op 8:48 am - Beantwoord

  Superleuk! Haha zo typisch dat ie dan niet uit zijn bakje wil eten.

 11. Iris 29 juni 2017 op 9:44 am - Beantwoord

  Hihi zo leuk he die poezenbeestjes?! Ik mis het wel om een kat om me heen te hebben, maar vriendlief wil hondjes en dat kan nu nog even niet dus nu hebben we geen huisdieren. Maar ik tel de dagen!;)

  • Romy 29 juni 2017 op 9:44 pm - Beantwoord

   Haha, dat zeker! Het is altijd weer afwachten wat hij vandaag weer uit zal halen voor geks.

  • Romy 29 juni 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

   Oh, had ik dat nooit verteld over Paco? Hij heeft al bijna zijn hele leven 3 poten. Het is gebeurd toen hij iets minder dan een jaar oud was. Waarschijnlijk is hij aangereden door een auto en toen een dag van huis geweest, want opeens kwam hij heel zielig aanlopen met een poot die niet meer te redden viel. De details zal ik je besparen 😉 Maar gelukkig redt hij zich al jaren prima met drie pootjes. Hij weet zelf niet beter en rent vaak als een soort driewieler rond 😉

  • Romy 29 juni 2017 op 9:46 pm - Beantwoord

   Ah wat jammer dat je vriend niet zo van katten houdt! Als ik op mezelf woon, ben ik ook vastbesloten om meteen een kat in huis te nemen. Het is zo gezellig met zo’n beestje om je heen!

  • Romy 29 juni 2017 op 9:47 pm - Beantwoord

   Ah wat jammer dat jullie nu geen huisdieren kunnen nemen! Maar het is in ieder geval een leuk vooruitzicht om straks een klein hondje door het huis te hebben springen 🙂

 12. Maaike 29 juni 2017 op 9:53 am - Beantwoord

  Wat een enorm coole kat! Een kat met humor zo te lezen. Hoe is hij zijn pootje verloren?

  • Romy 29 juni 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

   Haha, Paco heeft inderdaad een flinke dosis humor! We weten niet zeker hoe het is gebeurd met zijn pootje, maar de kans is groot dat hij is aangereden door een auto, omdat hij nu nog steeds een beetje schrikachtig is voor auto’s. Het is gebeurd toen Paco nog niet eens een jaar oud was en een dag zoek was. Toen hij thuis kwam, zagen we meteen dat er iets aan de hand was met zijn poot en heeft de dierenarts zijn pootje geamputeerd. Achteraf is het een ‘geluk’ dat het al op zo’n jonge leeftijd is gebeurd, omdat hij nu al jaren niet beter weet dan dat hij als een soort driewieler rondrent 😉

 13. Alexandra 29 juni 2017 op 10:48 am - Beantwoord

  Haha, heerlijk om te lezen! Katten zijn zo leuk 🙂

  xx Alex

 14. Merel 29 juni 2017 op 11:24 am - Beantwoord

  Haha ik vind het zo heerlijk om te lezen dit! Mijn katten zijn ook zulke eigenaardige beestjes met echt een sterk eigen willetje. Knuffelen? Prima, maar wel alleen als het hun uitkomt! Midden in de nacht je wakker maken met kusjes.. lukt dat niet? Dan bijt ik gewoon in je teen! Na hun bakje eten in de avond ploffen ze meteen op de bank voor een diepe slaap en mogen zie niet naar buiten omdat iedereen naar het werk gaat? Dan laten ze meteen hoop gemopper hun onvrede horen. Ik moet er altijd heel hard om lachen. Heerlijk zulke poezebeesten in huis 🙂 Liefs, Merel

 15. Larissa 29 juni 2017 op 11:26 am - Beantwoord

  Hahaha wat een heerlijk artikel. Moest ontzettend lachen om de reactie van je buurvrouw. Paco klinkt als een leuke kat. Alle huisdieren zoeken de grenzen lekker op 🙂
  Ik heb zelf twee konijnen en die zijn een stuk slimmer dan dat mensen vaak denken. Voor de deur wachten tot je ze eten geeft. Of ze springen lekker in het tv-kastje (ze weten dondersgoed dat het niet mag) tot ik ze er weer uitlok met lekkere snoepjes. Wat ze ook doen, die lieve koppies maken alles weer goed 🙂

 16. Marloes 29 juni 2017 op 11:28 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik ben gek op katten. En zo grappig dat elke kat echt een eigen karakter heeft. Onze lieve Lily is gek op aandacht, ze plakt nog net niet aan ons vast. Ze gaat ook heel vaak op haar achterpoten staan, met haar voorpoten tegen ons aan omdat ze dan opgetild wil worden. Over je schouder, als een baby. En dan chillt ze, haha. En Freya is net een hondje, die volgt ons overal en is supernieuwsgierig bij alles wat je doet. Heel erg gezellig 🙂 En ze is ook vet expressief, ik heb nog nooit een kat gezien met zoveel gezichtsuitdrukkingen.

 17. marleen 29 juni 2017 op 11:42 am - Beantwoord

  Aaaah wat een mooi beessie! <3
  En vooral dat domme herken ik wel bij mijn eigen hondje haha, die blaft naar tekenfilmhondjes en poezen (zoals de Felix reclame) op televise. hahahaha!

  • Romy 29 juni 2017 op 9:51 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijmk om een paar eigenaardigheden van jouw katten te lezen! Wat zijn het ook een leuke beestjes met inderdaad echt een eigen willetje. Zo leuk hoe ze echt hun eigen gang gaan en lekker doen waar zij zin in hebben. Ik vind dat ook altijd echt genieten. Er is in ieder geval altijd reuring in huis zo 😉

  • Romy 29 juni 2017 op 9:52 pm - Beantwoord

   Haha, die reactie van de buurvrouw was inderdaad lekker slim. Dat was ons natuurlijk nog nooit opgevallen, die ontbrekende poot 😉
   Wat leuk dat je twee konijnen hebt! Ze klinken inderdaad echt als een stel slimmeriken. Geweldig hoe die beestjes je vaak in ruil voor eten maar wat graag een beetje voor de gek houden 😉

  • Romy 29 juni 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat jullie Lily zo aanhankelijk is! Het is soms zo fijn, zo’n lieve knuffelkat! Ik moest ook lachen om je opmerking over Freya. Nu ben ik natuurlijk wel heel nieuwsgierig naar al haar gezichtsuitdrukkingen 😉

  • Romy 29 juni 2017 op 9:54 pm - Beantwoord

   Haha, geniaal! Wat een slimmeriken zijn huisdieren ook soms! 😉

 18. Johanne 29 juni 2017 op 11:51 am - Beantwoord

  Heerlijk! Ik houd van kattenposts. Vooral witte kattenposts :D. Maakt altijd wel een beetje dat ik stiekem mijn eigen witje mis. Die van mij was ook wel zo, heel ondeugend, maar vooral alleen binnen. Want hij mocht niet buitenkomen vanwege zijn doofheid ;-). Mijn Buttons daarentegen is gewoon heeeel rustig. Maar volgens mij heb ik dat al te vaak gezegd, haha.

  • Romy 29 juni 2017 op 9:55 pm - Beantwoord

   Ah, ik kan me voorstellen dat je je vorige kat wel mist! Heerlijk zo’n ondeugend katje! Maar een rustige kat lijkt me stiekem ook heerlijk. Lekker knuffelen en relaxen samen heeft ook wel weer wat 🙂 Onze Beertje is ook zo rustig. Die doet overdag niets anders dan van slaapplek A naar slaapplek B gaan 😉

 19. Nathalie 29 juni 2017 op 3:05 pm - Beantwoord

  Wat super leuk om dit te lezen!

 20. Joanne 29 juni 2017 op 6:50 pm - Beantwoord

  Ohh wat is dat schattig zeg, die foto!!

 21. Nesrin 29 juni 2017 op 9:20 pm - Beantwoord

  Och gossie drie poten, wat een held die Paco! Mijn Ipi is vorig jaar overleden en mijn gezin en ik missen haar nog steeds. Mijn zoon van 5 rekent Ipi nog altijd mee, hij zegt dat er drie vrouwen in het huis zijn en twee mannen, zijn moeder, zus en Ipi en hij en zijn vader 😉

  • Romy 29 juni 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

   Ach gos, wat sneu dat jullie Ipi vorig jaar is overleden! Echt een gemis! Wel heel lief dat je zoon haar nog steeds meetelt als onderdeel van het gezin!

 22. Sara | MevrouwMiauw 29 juni 2017 op 10:53 pm - Beantwoord

  Ahhh zo leuk om weer wat meer over je Paco vriendje te lezen. Het klinkt echt als een ontzettende leukerd. Wat grappig dat hij zo’n energieoverschot heeft. En heerlijk dat deze knapperd lekker bij jou op bed slaapt. Wat gezellig trouwens ook dat hij je vaak zo begroet als je thuis komt. Ik heb, zoals je weet, ook een huisdier: Vlinder de prinses.

  • Romy 30 juni 2017 op 9:40 pm - Beantwoord

   Ja, Paco is echt zo’n leukerd! Juist doordat hij soms zo’n lieverd is en op een ander moment een echte druktemaker. Je merkt in ieder geval altijd dat hij aanwezig is als hij er is 😉

 23. Babs 30 juni 2017 op 10:00 am - Beantwoord

  Wat een super leuk verhaal over Paco zijn dagbesteding en zijn gedrag. Schat van een kat! Als kattenmoeder herken ik veel, onze Marie is een echt diva. Die kijkt mij altijd heel indringend aan als hj wat lekkers wilt hebben en als ze een kattensnoepje wil, dan gaat ze miauwen en geeuwen. Ze (hij) gaat dan ook express? een paar keer geeuwen, omdat ik dat zo schattig vind lijkt wel!

  • Romy 30 juni 2017 op 9:50 pm - Beantwoord

   Haha, wat heerlijk om zo’n divakat in huis te hebben! Wij hebben naast Paco onze poes Beertje en dat is ook al zo’n heerlijke verwende diva. Zo leuk om te merken hoe katten echt een eigen karakter hebben. Dat geeuwen van Marie klinkt ook heel schattig. Zo te horen is dat ook haar manier om jou om haar pootje te winden voor een extra kattensnoepje 😉

 24. Nienke 30 juni 2017 op 2:24 pm - Beantwoord

  Aach, wat een schatje! Super leuk artikel om te lezen, wij hebben op dit moment een huisdier. Namelijk een hondje Gucci, echt een boef! 🙂

 25. Kimberly 1 juli 2017 op 10:27 am - Beantwoord

  Haha wat heb je dit artikel leuk geschreven! Ik hou echt van katten en ben ook dol op onze kat Felix. Ze hebben wel wat overeenkomsten! Zo heeft Felix ook een eigen stoel geclaimt waar die maar al te graag inligt (en je boos aankijkt als er eens iemand anders zit) en snapt hij het kattenluikje soms ook niet meer, dan slaat die er maar tegenaan met z’n poot maar dan gebeurd er niks (het werkt namelijk met een chip dus hij moet z’n hoofd er ietsje dichterbij houden). Paco klinkt echt als een lieverd, en het is altijd heerlijk om zo wakker te worden!

  • Romy 1 juli 2017 op 7:42 pm - Beantwoord

   Wat leuk om ook een paar grappige acties van jouw kat Felix te horen! Dat klinkt ook als een echte slimmerik, die wel weet hoe hij dingen voor elkaar moet krijgen 😉 Heerlijk! Paco is inderdaad een echte lieverd en wakker worden met hem op mijn voeteneinde is altijd een feestje 🙂

 26. Vivian 14 juli 2017 op 4:38 pm - Beantwoord

  Haha, zo leuk om te lezen! Best herkenbaar ook nog, de mijne kan zich ook flink aanstellen en extra lief doen om maar aandacht te krijgen. En soms racet ie als een gek door het huis heen of vliegt-ie ineens onder de bank. Maar oohhh, als dat lieverdje dan een hele middag non-stop naast me op het bureau zit of ’s avonds luid spinnend bij me in bed kruipt, hoofdkopjes geeft en naar je miauwt of omrolt… schattigste ooit <3

  • Romy 14 juli 2017 op 7:38 pm - Beantwoord

   Ah, jouw kat klinkt ook echt als een geweldig beest! Ondeugend, lekker dramatisch en lief tegelijk! En een bed delen met je spinnende kat, fijner bestaat het inderdaad bijna niet 🙂

 27. Hilly Nicolay 16 juni 2018 op 9:16 am - Beantwoord

  Wat schattig.

  Onze Milly heeft ook een tic… ze doet altijd eerst haar pootje in het water.
  Likt eraan, is het goedgekeurd dan gaat ze drinken:)

  • Romy 16 juni 2018 op 2:07 pm - Beantwoord

   Wat schattig! Paco doet trouwens ook nog weleens iets soortgelijks. Dan gaat hij inderdaad eerst met zijn pootjes in het water voordat hij het water gaat drinken. Zo grappig!