Action kaart collage 4

Mijn peptalk voor jou | "Het komt goed, schatje!"

 • 29 oktober 2017
 • 38 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Dit artikel is voor jou voor als jij wel een peptalk kunt gebruiken. Ben je bang voor de toekomst? Of gewoon voor de dag van vandaag? Durf je een knoop niet door te hakken? Of ben je al langere tijd verdrietig en lijkt er geen einde aan te komen? Dan wil ik jou met deze blog een hart onder de riem steken. Ook ik heb me afgevraagd of dingen met mij goed zouden komen. Zou ik na een lastige start op de universiteit mijn diploma halen? Zou ik een baan vinden? Zou dat roze papiertje er na 3 rij-examens nog in zitten? En zou ik na een moeilijke tijd weer beter in mijn vel zitten? Na al die ervaringen weet ik één ding: de jongen uit de Roosvicee-reclame had gelijk. “Het komt goed, schatje!”

het komt goed schatje

Wat als je jezelf druk maakt?

Een rotdag op z’n tijd heeft iedereen weleens. Dat is flink balen en zo’n dag lijkt vaak tergend langzaam voorbij te gaan. Misschien heb je zelfs een baalweek waarin je 7 dagen met je handen in het haar zit. Of wellicht maak je je zelfs nóg langere tijd druk over dingen. Misschien denk je dat je iets niet aankunt of pieker je over hoe iets helemaal verkeerd zou kunnen uitpakken. Ben je verdrietig? Of bang? Of laat je je weerhouden door de gedachte wat anderen van jou vinden, waardoor bepaalde dromen mijlenver weg lijken te zijn? Ik weet uit ervaring dat dat een rotgevoel is. Maar ook weet ik uit ervaring dat er écht een moment komt waarop je je afvraagt waar je je druk over maakte en kunt denken “Ja, het kwam inderdaad goed!”.

Dat punt waarop het niet erger wordt

Als er iets is wat ik heb geleerd van tijden waarin ik me rot voelde, dan is het dat een helling nooit eindeloos naar beneden gaat. Als je je in een dal bevindt, dan zal er aan dat dal ooit een einde komen. Er is altijd een moment waarop de helling niet verder naar beneden gaat en je nog maar één kant op kunt: omhoog. Verwacht niet dat die weg met 90% stijging omhoog gaat. Het is eerder een slingerweggetje met de nodige obstakels en hobbels onderweg. Er zijn vast momenten waarop je een stapje terug zet om uit te huilen of waarop je uit angst voor de helling onderweg even pauzeert. Misschien glijd je soms onderuit of struikel je over een omgevallen boom. Maar met één glibber uit de put kom je ook die dingen weer te boven. Hoe uitzichtloos iets ook lijkt, er is altijd een weg omhoog. Die is misschien zwaar, maar hij leidt ook jou uiteindelijk naar iets mooiers.

Niet opgeven

Niet altijd zullen de dingen lopen zoals je in je hoofd hebt. Misschien is de oplossing ook wel niet wat je had verwacht. Toch mag je niet opgeven. Nooit. Er kan namelijk – ook vandaag al – zoveel gebeuren wat jouw leven écht kan veranderen. Misschien kun je een knop omzetten of draai je diezelfde knop verdeeld over jaren in kleine fases beetje bij beetje om. Wellicht kom je iemand tegen die je de dingen doet vergeten of ontdek je plotseling een hobby die ervoor zorgt dat je je zinnen kunt verzetten. Wie weet ontmoet je een lieve vriendin, krijg je de leukste kat van de wereld of komt er opeens een fantastische baan op je pad. Of misschien ontdek je een vergeten passie of is er een coach die jou dat zetje in de goede richting geeft.

Mijn boodschap voor jou

Ook ik heb momenten gehad waarop ik de tranen uit mijn ogen moest vegen, bang was en dingen even niet zag zitten. Natuurlijk heb ik nog steeds weleens zo’n moment. Op al die momenten was en is er één peptalk die ik heel graag zou willen horen. En misschien is dat ook wel wat jij op dit moment of vlak voor een lastige situatie goed kunt gebruiken. Dan fluister ik het graag in jouw oor. Of nou ja, zet ik het op papier, zodat je het zelf hardop kunt voorlezen. Want of je nu een baaldag hebt, bang bent voor een uitdaging, iets spannends tegemoet gaat of je al een hele tijd ontzettend rot voelt… Houd moed, blijf vechten en geef niet op. Want…

Het komt goed, schatje!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 29 oktober 2017 op 8:35 am - Beantwoord

  Mooi geschreven. Het glas is altijd halfvol

 2. Marieke 29 oktober 2017 op 8:39 am - Beantwoord

  Ja, dat is absoluut waar, zo ervaar ik het ook. Inmiddels weet ik ook dat het weer goedkomt en dat helpt ook om er mee te kunnen gaan. Nu denk ik vaak ‘ach, waait wel weer over’ en ga ik gewoon door. Toch is het altijd fijn om bemoedigende woorden te horen, dus dankjewel. 🙂

  • Romy 29 oktober 2017 op 11:24 am - Beantwoord

   Graag gedaan! 😉 En wat mooi om te horen dat jij ook steeds meer beseft dat de dingen vaak uiteindelijk wel goed komen! Het is zo fijn om op lastige momenten in ieder geval het vertrouwen te hebben dat er een moment komt waarop het beter zal gaan 🙂

 3. Darina 29 oktober 2017 op 9:20 am - Beantwoord

  Dank je wel voor deze mooie, inspirerende en bemoedigende woorden!

 4. Simone 29 oktober 2017 op 9:32 am - Beantwoord

  Mooi geschreven en dankjewel 🙂 Deze had ik even nodig.

 5. Sylvia - alovelyadventure 29 oktober 2017 op 9:37 am - Beantwoord

  Dankjewel voor je wijze woorden! Soms heb ik ook echt even peptalk nodig.. Ik weet dat het uiteindelijk altijd wel goed komt maar soms weet je het gewoon even niet meer. Dus dan is het altijd fijn om van iemand anders even wat aanmoedigende woorden te horen.

  • Romy 29 oktober 2017 op 11:26 am - Beantwoord

   Juist op het moment dat je er even doorheen zit, kan het inderdaad soms zo fijn zijn als iemand je moed inspreekt. Wat fijn om te horen dat jij ook echt baat hebt bij wat aanmoedigende woorden 🙂

 6. Hennie 29 oktober 2017 op 10:51 am - Beantwoord

  Wat een mooie en wijze woorden. Het lijkt soms zo makkelijk om op te geven, maar angst is een slechte raadgever. Denk dat iedereen daar wel eens mee te maken heeft gehad. Peptalks zijn er om iets mee te doen. Denk dat je met dit artikel een blijverdje hebt neergezet. Het zijn woorden die tijdloos zijn en altijd blijven gelden!

  • Romy 29 oktober 2017 op 11:27 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en complimenten over mijn artikel 🙂 Opgeven is inderdaad vaak de makkelijkste keuze en is soms heel verleidelijk, maar achteraf merk je vaak hoeveel sterker je eruit komt als je wél doorzet en blijft vechten, hoe moeilijk ook.

 7. Aneta 29 oktober 2017 op 10:53 am - Beantwoord

  Zo denk ik er ook over maar een peptalk van iemand in onzekere tijden is altijd goed.

 8. Nikita 29 oktober 2017 op 10:58 am - Beantwoord

  Dankjewel voor de mooie peptalk! Ik kon die wel gebruiken een hele tijd terug, maar ik ben sterk genoeg om mezelf die peptalk te geven. Alleen heeft hij nog niet iets meer kracht als die van een ander komt. Uiteindelijk geloof ik toch dat je terechtkomt waar je moet zijn en alles uiteindelijk goedkomt. En hoe bang ik ook ben over het leven na mijn zevende jaar, ik weet dat er ook voor mij een plekje is op de wereld en ik ook mijn weg zal vinden. Hoe eng dat ook klinkt. Als ik nog eens een down-momentje heb, ga ik deze blogpost erbij halen denk ik, als extra peptalk 😉

  • Romy 30 oktober 2017 op 12:31 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je jezelf nu ook deze peptalk kunt geven! Dat is het allerfijnste, als je jezelf moed kunt inspreken 🙂 Ik hoop dat je ook na dit jaar je weg wel weet te vinden. Ik vond zelf de overgang van middelbare school naar universiteit van tevoren heel lastig, maar achteraf viel het heel erg mee en was ik juist blij met de verandering die ik had doorgemaakt 🙂

 9. Sandra 29 oktober 2017 op 10:59 am - Beantwoord

  Als er iets is wat ik in mijn leven heb geleerd dan is het dit. Vind dat je de juiste en mooiste woorden gebruikt om duidelijk te maken wat je bedoelt! 🙂 Aan elke tegenslag zit iets positiefs, is mijn ervaring, en dat moet je je altijd bedenken. Als je het allemaal even niet meer weet dan moet je je altijd bedenken dat het altijd weer beter wordt. Hoe moeilijk het soms is… Fijne en lieve peptalk, Romy! ♡

  • Romy 30 oktober 2017 op 12:33 am - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je onwijs mooie en lieve compliment! Zo mooi om te horen dat jij ook hebt geleerd dat de dingen vaak wel op hun pootjes terechtkomen. Juist in moeilijke tijden kan dat besef je er echt doorheen slepen <3

 10. Lianne 29 oktober 2017 op 11:27 am - Beantwoord

  Oh wat een mooi artikel lieve Romy! Het komt als geroepen <3 Ik voel me al een paar dagen een beetje in de put en angstig, omdat ik weer een baan moet 'nemen' in de zorg omdat ik iets moet hebben, terwijl ik het niet meer wil. Wat als er nou nooit iets anders en iets mooiers op mijn pad komt? Jouw woorden helpen toch wel weer. Dankjewel! <3

 11. Marloes 29 oktober 2017 op 11:50 am - Beantwoord

  Wat lief, echt precies wat ik nodig heb. Ik moet deze week mijn scriptie inleveren voor de 2e keer en ik zit er zo doorheen. Ik vind het lastig om nog vertrouwen in mezelf te hebben. Dankjewel voor dit perfect getimede artikel.

  • Romy 30 oktober 2017 op 12:37 am - Beantwoord

   Ah jeetje, wat onwijs naar om te horen dat je de afgelopen dagen niet zo lekker in je vel zit. Ik kan me voorstellen dat je het best lastig vindt om weer in de zorg te gaan werken, terwijl je dat eigenlijk liever niet wilt. Mooi om te horen dat mijn artikel je een beetje kon helpen. Want welke keuze je ook maakt en hoe het nu ook loopt, uiteindelijk komt alles écht op zijn pootjes terecht. Ik zal je straks even een berichtje sturen. Houd je taai, lieve Lianne! <3

  • Romy 30 oktober 2017 op 12:41 am - Beantwoord

   Wat naar om te horen dat je er zo doorheen zit door je scriptie! Het is ook niet niks, zo’n langdurig project waar je al je tijd en energie in moet steken. Ik kan me voorstellen dat het je dan even te veel wordt zo vlak voor de deadline. Maar wat er ook gebeurt en hoe het ook loopt, vertrouw op jezelf. Je hebt keihard gewerkt en dat is het belangrijkste wat je kunt doen. Het komt goed! <3

 12. Josephine 29 oktober 2017 op 12:27 pm - Beantwoord

  Wat een ongelofelijk lief blog zeg! Ik vind het ontzettend attent dat je de moeite neemt om op deze manier anderen te helpen. Well done!

  • Romy 30 oktober 2017 op 12:41 am - Beantwoord

   Wat een onwijs lieve reactie! Daar word ik dan weer heel blij van 🙂

 13. Nienke 29 oktober 2017 op 12:56 pm - Beantwoord

  Romy, wat ben je toch een schat! Ik haal mega veel inspiratie uit jouw blogs. Ik sla deze url zeker op, voor als ik het even totaal niet zie zitten . Fijn weekend lieve Romy!

 14. Mevrouw Marloes 29 oktober 2017 op 1:56 pm - Beantwoord

  Heel mooi geschreven! Komt ook echt op een goed moment, aangezien over een week mijn tentamens weer beginnen (stress!!!!)

  • Romy 30 oktober 2017 op 12:42 am - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! Ik hoop dat jij ook een heerlijk weekend hebt gehad!

  • Romy 30 oktober 2017 op 12:42 am - Beantwoord

   Wat spannend dat je tentamens er weer aan zitten te komen. Ik zal hard voor je duimen deze week!

 15. Shirley 29 oktober 2017 op 2:12 pm - Beantwoord

  Mooie woorden. Ik ben echt een ster in doemdenken, dus soms heb ik echt even een schop onder mijn kont nodig. Gelukkig word ik er wel steeds iets beter in om die schop zelf te regelen, maar het is niet altijd even makkelijk. Deze peptalk woorden moet ik mezelf de volgende keer geven.

  • Romy 30 oktober 2017 op 12:45 am - Beantwoord

   Heel herkenbaar! Soms is het ook gewoon best wel verleidelijk om in doemdenken te schieten als je het even niet ziet zitten. Wat goed dat het je desondanks toch steeds iets beter lukt om niet te veel te doemdenken 🙂

 16. Evelyne 29 oktober 2017 op 2:44 pm - Beantwoord

  Oh hemel, dit heb ik zo nodig op dit moment. Ik zal dus nog regelmatig deze blog komen lezen om mezelf een positieve duw in de rug te geven 😉

 17. Charel 29 oktober 2017 op 3:56 pm - Beantwoord

  Je hebt weleens rot dagen maar het wordt altijd beter!

 18. Irene 29 oktober 2017 op 4:49 pm - Beantwoord

  Heel mooi geschreven Romy! Net of je het over mij hebt. Heb het best wel moeilijk en inderdaad, er komt een punt waarop je niet meer dieper kan. Ik trek mezelf nu op aan het idee dat het alleen maar beter kan gaan.

  • Romy 30 oktober 2017 op 12:51 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je, juist in deze lastige tijd, iets hebt aan de gedachte dat het uiteindelijk beter zal worden. Ik hoop zo dat het snel iets makkelijker voor je wordt, lieve Irene. Een dikke virtuele knuffel voor jou! <3

 19. Rosita Elise 29 oktober 2017 op 8:50 pm - Beantwoord

  Mag ik zeggen dat ik altijd echt heel blij wordt van jou blogposts; wat heb jij een ontzettend mooi en groot en goed hart.
  Ik denk dat heel veel mensen dit soort dingen kunnen waarderen, maar om er daadwerkelijk ook 1 te schrijven is moeilijk. Doe je super goed!

  LIEFS

  • Romy 30 oktober 2017 op 12:51 am - Beantwoord

   Wauw, ik word op mijn beurt weer heel blij van jouw ontzettend lieve reactie! Dankjewel! <3

 20. Neverdullmoments 29 oktober 2017 op 11:43 pm - Beantwoord

  Eentje om op te slaan dit 🙂 Mooie peptalk!

 21. Cindy 30 oktober 2017 op 7:57 am - Beantwoord

  Mooi geschreven Romy!

  Het komt ECHT goed schatje..en waar een wil is, is een weg!
  En wat had je weer mooie foto’s gemaakt van de family!! Toppertje

  • Romy 31 oktober 2017 op 1:08 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! ♥

 22. Haydée 30 oktober 2017 op 3:02 pm - Beantwoord

  Je hebt helemaal gelijk! Het komt altijd weer goed, het is alleen soms zo moeilijk om dat in te zien als je net op een dieptepunt zit. Zo lief dat je met deze blog weer mensen de moed geeft!

Recente blogs

Outfit | Een jurk die héél paars is voor een ex-paarshater

3 november 2022|Outfits|

Voor iemand die lange tijd riep niets met paars te hebben, is deze jurk vrij paars. Mijn kast hangt vol met kleur, maar paars was er daar jarenlang niet één van. Te heftig? Te donker? Ik heb geen idee onder welke steen ik verstopt zat met mijn afkeer voor paars. Wat ik wel weet, is dat ik inmiddels volledig bijgedraaid ben. Sinds ik vorig jaar met deze donkerpaarse trui in het pashokje bij Appel & Ei stond, spiek ik opeens wél tussen de paarse kledingstukken. Dat werpt zijn vruchten af, want laatst stond ik opnieuw met iets paars in mijn handen. Dit keer bij De Ruilhoek, een tweedehandszaak in de Rivierenbuurt. En ja hoor, die móest mee. De hoogste tijd om de jurk te laten zien in een Kopenhagens straatje!

19 tips voor bloggen die ik onmisbaar vond

30 november 2019|Lifestyle, Carrière en ondernemen|

Sinds ik mijn blog drie jaar geleden begon, ben ik ben 1200 artikelen verder en de nodige ervaring rijker. En - het belangrijkste - ik blog nog steeds met veel plezier. Soms krijg ik per e-mail vragen van beginnende bloggers. Hoe start je een blog? Welke tips zijn echt onmisbaar? Daarom leek het me leuk om eens een flinke lijst met tips voor bloggen te delen. Niet omdat ik alles heb uitgevogeld (ik heb nog genoeg te leren!), maar omdat ik graag mijn ervaringen deel. Dit zijn 19 tips voor bloggen die ik zelf onmisbaar vond.

26 simpele self-care ideeën (voor doodnormale dagen)

18 februari 2021|Lifestyle, Zelfliefde|

Selfcare, moet je daarvoor niet naar een meditatieretraite onder de Spaanse zon vertrekken? Of op z'n minst een Happinez-abonnement aanschaffen? Nee hoor, niets van dat alles. Dus niet wegklikken als het woord 'self-care' in jouw allergische hoek zit. Ik denk dat self-care (dingen doen die goed voor je zijn) hem zit in de meest eenvoudige handelingen. Dingen die je vaak zelfs dagelijks kunt doen. Ik heb best wel wat fijne gewoontes, tips en leesvoer ontdekt om op een simpele manier voor meer zelfzorg te zorgen. Dit zijn mijn 26 self-care ideeën.