Vandaag een jaar geleden kwam ik thuis met het boek ‘How blogs work’ van de bibliotheek. Ik was pas afgestudeerd en alles was voor mij nog één groot vraagteken. Waar zou ik over een jaar staan? Wat waren eigenlijk mijn dromen? En hoe kon ik daar komen? En nu zit ik hier te werken aan mijn eigen blog en is er zoveel (in positieve zin!) veranderd. In mijn leven, in mij en op mijn blog. Ben je klaar voor heel wat sentimenteel gedoe? Ik praat je graag bij over wat er na 365 dagen in mijn leven allemaal anders is. Om jou te laten zien dat, hoe onzeker alles misschien ook lijkt, er zo veel moois kan gebeuren in 1 jaar tijd.

persoonlijke groei 1 jaar bloggen

Van onwetendheid naar een leuke baan

Het leuke aan een blog vind ik dat ik op mijn blog veel van mijn veranderingen heb kunnen vastleggen. Het meest bijzonder is toch wel de zoektocht naar een baan na mijn afstuderen. Ik begon vorig jaar met het artikel ‘Ik ben afgestudeerd, wat nu?‘. Ik liet foto’s zien van mijn diploma-uitreiking en schreef later een artikel over teleurstellingen op basis van afwijzingen die ik zelf had gekregen bij sollicitaties. Ik schreef over de stage die ik kreeg op een webredactie, over mijn doel voor 2017 om een baan te vinden. En uiteindelijk over het geweldige nieuws dat ik kreeg: ik had een baan! En nu zit ik dus alweer 3 maanden bij mijn huidige werk. Met heel veel plezier, leuke uitdagingen en lieve collega’s! Soms moet ik mezelf nog steeds knijpen dat dit echt allemaal in 1 jaar is gebeurd.

Van uitprobeersel naar mijn eigen blog

Een jaar geleden begon ik dus net met Vaker Vrolijk. Het was een uitprobeerseltje. Maar zoals het een perfectionist betaamt, wel een uitprobeersel dat ik tot in de puntjes had uitgedacht. De eerste weken stuurde ik van alles en nog wat het wijde web in. Een kletspraatje over onze katten, bizarre gedachtes achter het stuur en mijn verzameling nagellak bijvoorbeeld. Dolblij was ik toen ik 1 reactie kreeg op een artikel. Langzaamaan ontdekte ik mijn eigen onderwerpen, een eigen stijl qua foto’s en een schrijfstijl die ik fijn vind. Ik liet een header ontwerpen en riep een rubriek in het leven. Inmiddels kan ik me nog maar nauwelijks voorstellen dat er een tijd was zonder mijn blog. Het heeft me zoveel geluk, passie en enthousiasme gegeven in mijn leven. Mede door al jullie lieve reacties en bezoekjes!

Mezelf uitdagen en blij maken

Ook op persoonlijk vlak is er heel wat veranderd in 1 jaar tijd. Zo ging ik heel wat uitdagingen aan voor iemand die een comfortzone vaak wel erg goed vertoeven vindt. Ik waagde me aan een cursus portreftfotografie (eng, maar zo leuk!), ging er een dag alleen op uit en bezocht een heus blogevent. Ook leerde ik om vaker blij te zijn met kleine dingen en om positiever te denken. Soms schreef ik artikelen als note to self, bijvoorbeeld om mezelf minder te vergelijken met anderen of om liever te zijn voor mezelf. Ik was ook weleens openhartig en leerde dat ik niet de enige ben die soms worstelt, die de kat uit de boom kijkt en die een voorliefde voor lange busritten heeft. Stilstaan bij al die dingen is iets wat er bij mij al snel inschiet. Maar eerlijk is eerlijk, wat is er veel gebeurd in een jaar tijd!

Het was een bizar, maar zo mooi jaar! 

Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat sommige dingen zo mooi zouden uitpakken. Natuurlijk is mijn leven niet 100% anders en heb ik nog steeds mooie dromen, lastige struggles en de nodige onzekerheden. Maar er is zó veel in positieve zin anders. Nooit had ik kunnen verwachten, dromen of ook maar hopen dat er in dat jaar zo veel zou gebeuren. Dat ik hier na een jaar zou zitten met een baan, een herontdekte passie voor schrijven en een meer positiviteit. Met dit artikel wil ik niet alleen zelf terugblikken, maar wil ik ook jou graag iets zeggen:

Er kan onwijs veel veranderen in maar 365 dagen tijd. Wil je iets bereiken? Of wil je juist weten wat het is wat jij wilt bereiken? Wacht niet tot morgen en ga er vandaag nog voor. Ga op ontdekkingstocht, zoek naar vacatures, ontdek een nieuwe hobby of ga naar plekken waar je altijd al naartoe wilde gaan. Hoe je situatie nu ook is, jij kunt heel veel in gang zetten in je eigen leven in 1 jaar tijd. ♥

P.S. Als mijn blog officieel 1 jaar bestaat over een paar weken, dan besteed ik daar natuurlijk nog een keer aandacht aan. Mét een leuke winactie! Stay tuned!

Wat is de grootste verandering in jouw leven van dit afgelopen jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Neverdullmoments 22 augustus 2017 op 7:18 am - Beantwoord

  ‘Slechts’ 365 dagen en dan zoveel veranderingen! Dat is zeker iets om bij stil te staan 😉 het toffe van een blog is dat dat allemaal vastgelegd wordt inderdaad! Zelf vind ik het ook zo leuk om even terug te kijken naar oude blogposts bij ons en dan te beseffen: wow, dat is alweer een jaar geleden! Supernnenkort je jubileum hebt!

  • Neverdullmoments 22 augustus 2017 op 7:20 am - Beantwoord

   Challenge: spreek dat (bijna) laatste woord 10 x foutloos uit, haha. Het moet ‘superleuk dat je binnenkort’ voorstellen! 😉

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:36 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest wel lachen om dat laatste woord! Challenge accepted, maar bij de dubbel n na de r struikelde ik 😉 Maar inderdaad, een blog is eigenlijk een soort fotoalbum en dagboek om op terug te kijken. Zo leuk om na een tijdje nog eens terug te kijken en te merken dat je zoveel voor jezelf hebt vastgelegd 🙂

 2. Shirley 22 augustus 2017 op 7:21 am - Beantwoord

  Wat een mooie veranderingen. Ik vind dat je trots mag zijn op jezelf. In een jaar een mooie site opgebouwd en een baan gevonden waar je het naar je zin hebt. Mijn jaar gaat zijn gangetje. De grootste verandering die heeft plaatsgevonden, zit in mijn gedachten. Ik heb na 3,5 jaar vrede met de gedachte dat mijn vriend niet naar Nederland zal verhuizen en ik dus hoogstwaarschijnlijk richting België zal gaan.

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:37 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! En jij mag ook zeker trots zijn op de verandering die jij in je hoofd teweeg hebt gebracht! Het is niet makkelijk om zo’n grote verandering als verhuizen naar België te accepteren. Juist daarom is het zo knap dat je waarschijnlijk toch die stap gaat wagen. Stoer hoor! 🙂

 3. Aneta 22 augustus 2017 op 7:25 am - Beantwoord

  Bizar he dat alles zo snel is gegaan. Moet je nu kijken waar je staat en dat er zoveel ik 365 dagen kan veranderen. Je hebt echt een mooie blog opgezet. Een blog die veel ogen doet openen denk ik. Ik lees je artikelen (bijna) elke ochtend graag. Mede door jou artikelen ga ik met een positieve vipe naar mijn werk

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:38 pm - Beantwoord

   Oh wauw, ik word helemaal blij van je leuke, enthousiaste reactie! Echt superlief! Dankjewel! <3

 4. Sofie 22 augustus 2017 op 7:34 am - Beantwoord

  Supertof dat het zo snel is gegaan! Je mag echt trots zijn op jezelf. Bij mij is de grootste verandering dat ik getrouwd ben en dat ik weer regelmatig kon bloggen en nu ook mijn onderneming heb (en de eerste opdracht).

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Jij mag anders ook onwijs trots zijn op jezelf. Wat een veranderingen in een jaar tijd: een bruiloft, vaker bloggen en een eigen onderneming. Echt heel stoer dat je zelfs al met je eerste opdracht aan de slag bent gegaan. Heel inspirerend hoe jij, ondanks je ziekte, in het leven staat en alle mooie kansen probeert aan te grijpen!

 5. Maaike 22 augustus 2017 op 7:58 am - Beantwoord

  Echt super knap! Ik lees je blog bijna iedere dag met heel veel plezier. Het is bewonderingswaardig dat je, ondanks je wat onzekere of terughoudende karakter, niet terugdeinst voor uitdagingen en nieuwe dingen. Ga zo door en ik wens je nog heel veel mooie, uitdagende en interessante nieuwe dingen toe!

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:40 pm - Beantwoord

   Wat een ontzettend mooi en lief compliment! Dankjewel voor je lieve reactie en überhaupt voor alle lieve reacties die je steeds achterlaat! Daar word ik steeds zo blij van.

 6. Sylvia 22 augustus 2017 op 8:15 am - Beantwoord

  Heel knap wat je tot nu toe hebt bereikt zowel met je blog als persoonlijk als met je “echte werk”. Je gaat uitdagingen niet uit de weg en doet lekker je eigen ding. Ik ben heel blij voor je dat je al zover gekomen bent.

 7. Iris 22 augustus 2017 op 8:16 am - Beantwoord

  Ik kan het echt niet geloven dat je blog nog maar een jaartje bestaat! Je hebt er zo iets leuks van weten te maken! Ga zo door!

 8. Simone 22 augustus 2017 op 8:46 am - Beantwoord

  Wat een mooie dingen benoem je! Je blog ziet er super uit, met een hele persoonlijke touch. Zonder je persoonlijk te kennen straalt je blog echt uit dat ‘ie helemaal ‘jij’ is!

 9. evelien 22 augustus 2017 op 8:47 am - Beantwoord

  Wauw you go girl! Ik dacht dat je al veel langer aan het bloggen was. <3
  En super fijn van je baan.
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en compliment! 🙂

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:40 pm - Beantwoord

   Superlief, je reactie! Dankjewel! 🙂

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:41 pm - Beantwoord

   Dat is nog eens een leuk compliment, dat je mijn blog helemaal mij vindt 🙂 Superleuk om te horen! Dankjewel!

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:41 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je dacht dat ik al langer aan het bloggen was 🙂 Echt een leuk compliment! <3 Dankjewel!

 10. Josephine 22 augustus 2017 op 8:53 am - Beantwoord

  Dat klinkt goed zeg! Het jaar na iemands afstuderen is natuurlijk vaker bepalend, maar jij hebt er echt alles uitgehaald! En je hebt echt een mooi blog opgebouwd!

  Mijn grootste verandering dit jaar is ook mijn blog, ik heb er zo veel plezier van. En als ik me goed herinner, is mijn blog precies één dag jonger dan het jouwe. 😉

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het grappige is dat ik eigenlijk niet zo goed doorhad wat er in een jaar is gebeurd totdat ik dit artikel typte. Heel bijzonder hoeveel er dan in een jaar toch wel kan veranderen 🙂
   En wat ontzettend leuk om te horen dat je blog voor jou ook een grote positieve verandering is geweest. Ik geloof inderdaad dat we bijna tegelijk zijn begonnen. Ergens in de eerste week van september, meen ik, maar dat moet ik nog even opzoeken 😉 Ik ben benieuwd of jij ook nog een artikel plaatst over jouw blogjubileum binnenkort 🙂

 11. Jessica J. 22 augustus 2017 op 9:21 am - Beantwoord

  Echt bizar hoeveel er kan veranderen op zo weinig tijd, toch? Je bent ontzéttend goed bezig! Keep it up, Romy!

 12. Ayla 22 augustus 2017 op 9:50 am - Beantwoord

  Leuk Romy! Ik vind het ook zo leuk dat ‘we’ in een jaar tijd met best een leuk clubje nieuwe bloggers bij elkaar zijn gekomen. Althans, zo voelt het! Leuk dat je baan zo goed bevalt, dat is heel fijn om erbij te hebben!

 13. Linda 22 augustus 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Ik kan het gewoon niet geloven dat je pas een jaar blogt, het voelt zoveel langer. En ik vind het heel erg mooi om te lezen wat het afgelopen jaar jou gebracht heeft. Zo zie je maar dat je veel kunt zolang jij jn jezelf gelooft en je jezelf de kans geeft te ontwikkelen. Op naar een minstens zo succesvol nieuw jaar <3

 14. Nesrin 22 augustus 2017 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat gaaf Romy! Het lijkt alsof je veel langer blogt. Ik vind het ontzettend mooi dat je in jezelf gelooft en dat jouw look en feel op je blog ook echt vrolijk is. Het straalt en jij straalt.

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:44 pm - Beantwoord

   Ja, dat gevoel heb ik dus ook. Ik ben ook zo blij met de leuke bloggers die ik (meestal alleen online, maar hopelijk ook nog eens offline :)) heb leren kennen, waaronder jij. Het voelt soms echt als zo’n vertrouwd wereldje, waarin het in ieder geval heel goed vertoeven is 🙂

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:56 pm - Beantwoord

   Ja, de tijd is echt zo hard voorbijgevlogen! Soms vind ik het ook bizar dat mijn blog er niet al veel langer was. Het zit al zo in mijn ‘routine’ en ik zou niet anders meer willen 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie!

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:56 pm - Beantwoord

   Zo lief wat je zegt! Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! 🙂

 15. Loes 22 augustus 2017 op 10:48 am - Beantwoord

  Zo bijzonder wat er allemaal in een jaar kan gebeuren! Je hebt echt een bijzonder jaar gehad, met zoveel ontwikkelingen. Echt iets om trots op te zijn!

  • Romy 22 augustus 2017 op 10:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, het is echt een heel bijzonder jaar geweest. Bizar eigenlijk dat ik me dat pas realiseerde toen ik ging terugblikken voor dit artikel. Er is zoveel gebeurd in een jaar tijd 🙂

 16. Madelon 22 augustus 2017 op 11:23 am - Beantwoord

  Wat leuk om het verhaal achter je blog te lezen en te zien hoeveel er kan veranderen in een jaar! Ik ken je blog niet zo heel lang, maar ik geniet altijd weer van je vrolijke insteek en leuke verhalen 🙂

 17. Rosita Elise 22 augustus 2017 op 11:52 am - Beantwoord

  Je mag trots zijn, je hebt echt een leuke blog! Geniet van het werk dat je doet en hebt jezelf uitgedaagd! Super trots!

  Ik volg je natuurlijk nog niet zo lang en ik herken zo waar je allemaal staat. Mijn eigen blog is ook echt een probeersel maar ik haal er zoveel voldoening uit! Ik vind het oprecht zo leuk!

  Op naar een nieuw jaar met weer heel veel uitdagingen hoop ik voor je!

  Liefs,
  Rosita Elise

 18. Saskia 22 augustus 2017 op 12:03 pm - Beantwoord

  Ja een jaar kan veel doen, zowel positief en negatief. En als antwoord op je vraag benoem ik uiteraard onze verhuizing. Ben nog elke dag super gelukkig met onze nieuwe woning. Ons echte thuis<3

 19. Lianne 22 augustus 2017 op 12:36 pm - Beantwoord

  Inderdaad, er kan zoveel veranderen in een jaar tijd! Fijn dat het jou zoveel mooie dingen heeft opgeleverd 🙂 een jaar geleden trok ik de stoute schoenen aan, en mailde een schrijfster om me te helpen een idee uit te werken voor een eventueel verhaal wat in mijn hoofd zat, en kijk eens waar het me gebracht heeft! Zo’n jaar gaat erg snel voorbij, maar ik ben wel blij dat ikzelf ook veel positiever ben geworden en dat het me veel prachtige dingen heeft opgeleverd, zoals een heel afgewerkt manuscript, een reis boeken, en jou, een ontzettend leuke en lieve meid leren kennen! <3

  • Romy 22 augustus 2017 op 11:00 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je mijn blog bent gaan volgen en wat een mooi compliment geef je! 🙂 Dankjewel!

  • Romy 22 augustus 2017 op 11:02 pm - Beantwoord

   Onwijs bedankt voor je hartstikke lieve reactie! 🙂 Ik ben ook stiekem best wel een beetje trots. En wat onwijs leuk dat jij ook zoveel voldoening haalt uit je blog. Het is inderdaad zo’n geweldige hobby, waar je echt je passie en enthousiasme in kwijt kunt.

  • Romy 22 augustus 2017 op 11:02 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat jullie verhuizing toch wel de meest geweldige verandering van dit jaar was voor jou 🙂 Wat moet het heerlijk zijn om jullie eigen plekje te hebben!

  • Romy 22 augustus 2017 op 11:05 pm - Beantwoord

   Oh jeetje, ik word echt stil van je onwijs lieve reactie en van dat je mij noemt als één van de dingen die dit jaar je heeft gebracht. Ik ben ook zó blij dat ik jou heb leren kennen. Het is zo fijn om gezellig met elkaar te kletsen/mailen, maar soms ook diepgaande dingen met elkaar te delen. Je bent ook een hoogtepuntje van dit jaar voor mij <3
   Jij mag trouwens ook supertrots zijn op wat je dit jaar allemaal hebt bereikt en op wat je allemaal voor stappen hebt gezet! Het is bizar hoe 1 jaar tijd je leven soms op een hele positieve manier totaal op z'n kop kan zetten 🙂

 20. nancy 22 augustus 2017 op 1:14 pm - Beantwoord

  Wat goed zeg! En het is toch ook geweldig om te bloggen he! Ik hoop dat je het nog heel lang blijft doen!

  • Romy 22 augustus 2017 op 11:06 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Het is zo fijn om te bloggen. Ik hoop ook dat ik deze hobby nog héél lang zal hebben 🙂

 21. Johanne 22 augustus 2017 op 1:24 pm - Beantwoord

  Wat een geweldig jaar Romy! Mag je trots op zijn. Super dat je zo blij ben met je baan én dat je tegelijkertijd gewoon blijft groeien en ons iedere dag wat leuks brengt. ’t Is inderdaad ongelooflijk hoeveel veranderingen ’t leven kan brengen in slechts één jaar tijd. Heb zelf ook aardig wat veranderingen meegemaakt de afgelopen tijd en stond er laatst ook bij stil. Vorig jaar was ik nog hier en deed ik dat en nu ben ik helemaal daar en doe ik dit (haha, klinkt heel duidelijk, maar je snapt wat ik bedoel).

  Hopelijk brengt het volgende blog- (en werk)jaar je veel mooie dingen!

  • Romy 22 augustus 2017 op 11:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En bij jou is er zelfs in een maand tijd zó veel veranderd! Echt heel knap hoe je je leven in korte tijd zo hebt kunnen omgooien om je hart te volgen 🙂 Ik hoop dat het jou ook heel erg veel moois gaat brengen!

 22. Henrieke 22 augustus 2017 op 1:50 pm - Beantwoord

  Wat grappig dat je dankzij zo’n boek begonnen bent met bloggen. 🙂

 23. Typisch Kim 22 augustus 2017 op 2:53 pm - Beantwoord

  Wauw, wat goed en fijn dat je terugblikt op het afgelopen jaar!

 24. Elisabeth 22 augustus 2017 op 3:50 pm - Beantwoord

  wat een leuk artikel en antwoord te geven op je vraag wat bij mij meest veranderd is is dat ik moest inzien dat studeren en weer niet inzat omdat ik te ziek was en een nieuwe behandeld arts heb gekregen en een behandeling gekregen die hopelijk veel doet om me richting beter maken/ opknappen kan krijgen

  • Romy 22 augustus 2017 op 11:09 pm - Beantwoord

   Dat is zeker een grote verandering in je leven! Wat heftig dat een studie er niet in zat vanwege je ziekte. Ik kan me voorstellen dat dat lastig is om voor jezelf te accepteren. Maar aan de andere kant geven de nieuwe behandelend arts en de nieuwe behandeling ook weer hoop op een mooiere toekomst. Ik ga keihard voor je duimen dat dit je heel veel goeds zal brengen. Sterkte!

 25. Merel 22 augustus 2017 op 4:00 pm - Beantwoord

  Echt super goed van je dat je dit allemaal al is bereikt in een jaar. Dat zou je een jaar geleden denk ik echt niet denken. Wat mij het afgelopen jaar ontzettend heeft veranderd is dat ik nu veel meer naar mezelf luister. Minder mezelf pushen voor dingen waar ik mezelf helemaal niet voor hoef te pushen. Maar ook meer een zijn met mijn gedachten en hart en hoofd meer koppelen. En ik probeer daarnaast mijn grenzen aan te geven bij anderen. Oh zo lastig af en toe maar ik leer er een hoop uit!

  • Romy 22 augustus 2017 op 11:10 pm - Beantwoord

   Ja inderdaad, een jaar geleden had ik nooit verwacht dat dit allemaal in een jaar tijd zou gebeuren. Maar jij hebt trouwens ook zo te horen echt heel veel bereikt in een jaar tijd. Juist dat soort mentale veranderingen zijn zoveel waard! Alleen al omdat ze je heel veel kunnen leren en je ver op weg kunnen helpen in het leven 🙂

 26. Nikita 22 augustus 2017 op 4:21 pm - Beantwoord

  In een jaar kan er zoveel veranderen, en meestal besef je het pas als er alweer een jaar voorbij is. Het leven is niet te plannen 🙂 Super wat je bereikt hebt! In een jaar zo’n sterke blog uit de grond boksen lukt niet iedereen. Gefeliciteerd Romy 🙂 En je mag oprecht trots zijn op zo’n mooie blog!

  • Romy 22 augustus 2017 op 11:10 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie (en voor al je lieve reacties trouwens!) 🙂 En inderdaad, ik besefte eigenlijk pas hoeveel er is gebeurd dit jaar toen ik dit artikel typte. Zo bizar wat er allemaal in 365 dagen kan veranderen.

 27. Annika 22 augustus 2017 op 4:21 pm - Beantwoord

  Heel knap wat je allemaal in 1 jaar heb gedaan en bereikt, daar mag je best trots op zijn!

 28. Mariska 22 augustus 2017 op 5:47 pm - Beantwoord

  Wauw volgens mij heb je ontzettend veel bereikt in 1 jaar tijd! Je blog wordt goed bezocht en je hebt er plezier aan. Dat is het belangrijkste toch?

 29. Oui Nathalie 22 augustus 2017 op 7:59 pm