kerstkaart 2

Kijk eens, onze persoonlijke kerstkaart (mét Pip) voor dit jaar! (+ winactie)

 • 25 november 2022
 • 18 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Lifestyle

Terwijl steeds meer mensen de kerstboom alvast in huis halen, stort ik me op een compleet ander kerstproject: de kerstkaarten. En dat doe ik dit jaar ietsje anders dan anders. Eerdere jaren zat ik vaak de weken voor kerst nog in lichtelijke stress een hele berg kerstkaarten in elkaar te knutselen. Dit jaar bespaar ik mezelf die kerstkaartenmaakstress. Ik heb namelijk een handgemaakte kerstkaart waar ik zelf niets aan heb gedaan. Laurie van Studio Laurie & Ko illustreerde een prachtige kerstkaart op maat met Bart, Pip en ik in de schijnwerpers. Ik ben zo verliefd dat ik me moet inhouden om niet nu al de enveloppen te posten.

Vaarwel jaarlijkse kerstkaartenstress

Al sinds ik 13 ben, maak ik graag zelf kaarten. Doe ik nog steeds met heel veel plezier. Maar dan voornamelijk voor verjaardagen of als ik opeens acute knutselzin heb. Ik word over het algemeen minder creatief van “moeten kaarten maken”. Met veel druk op de ketel worden mijn kaarten er niet mooier en mijn gezicht er niet vrolijker op. Je moet je voorstellen dat tijdens het kaarten maken mijn innerlijke perfectionist ook nog wat te zeggen heeft over mijn creaties.

De laatste jaren maakte ik het mezelf iets simpeler. Ik wilde niet dat kerstkaarten maken een moetje zou worden. Vriendinnen of familieleden zullen me er niet minder om waarderen als ik met een kant-en-klare kaart kom aanzetten. Het gaat om het gebaar, zoals de gemiddelde lieve tante zal zeggen. En dat is zo. Dus kocht ik de laatste jaren vaak een standaard pakje kant-en-klare kaarten voor naast de handmade exemplaren. Dat scheelde!

Maar… leuke kerstkaarten kopen is een uitdagende missie

Alleen dan komt de volgende uitdaging: waar koop je kerstkaarten die er nog mooi uitzien ook? Elk jaar ga ik vol goede moed naar de winkel om verrassend leuke kerstkaarten te kopen. En elk jaar leidt dat weer tot dezelfde teleurstelling. Misschien ligt het aan de winkels waar ik kijk, maar de meeste kaarten vind ik ronduit saai. Foto’s van oubollige kersttafereeltjes, zilveren sterren met een simpele tekst, of tekeningen van kitscherige kerstbomen… Tja, ik kom in de gemiddelde kantoorboekhandel niet heel boeiende kaarten tegen.

Met veel moeite vind ik iets met feestelijke glitters of een leuke dierentekening. Dat is dan wel bij winkel 6 waar ik het probeer.

Nu kun je natuurlijk ook zelf een foto maken van je kind of huisdier bij de kerstboom en die in veelvoud printen en opsturen. Ik heb alleen geen fotogeniek kind. En Pippa kun je nog geen seconde een kerstmuts opzetten voordat die muts op de grond ligt. Dikke doei dat mevrouw daar vrijwillig aan meewerkt!

Gelukkig was daar opeens de oplossing… en wat voor één! Want wat ben ik blij met onze kerstkaart voor dit jaar!

kerstkaart 4

Onze gepersonaliseerde kerstkaart van Studio Laurie & Ko

Toen was daar een mailtje van Laurie van Studio Laurie & Ko. Zij is een onwijs getalenteerde illustrator. Los daarvan is ze een te leuke meid met 1001 creatieve talenten. Ik kan het weten: we zijn sinds kort (na het leuke mailcontact rondom de kerstkaarten) business buddies en bellen wekelijks om elkaars stok achter de deur en schouderklopjesgevers te zijn als collega-ondernemers. Het is bijna eng hoeveel overeenkomsten we hebben. Onze katten luisteren zelfs naar dezelfde naam. Verder zijn we beide roodharig, introvert en dierenvriend.

Maar daarover gaat dit artikel niet. Want ik wil het hebben over de prachtige kaart die Laurie voor ons maakte. Laurie maakt ontzettend vrolijke wenskaarten die je kunt bestellen via haar webshop. Daarnaast kun je bij haar terecht voor illustraties op maat, die ze met heel veel liefde maakt. Toen ik haar eigen kerstkaart van haar man, haarzelf en hún Pip zag, maakte mijn hart een sprongetje. Zo’n kerstkaart leek me fantastisch! Bof ik even dat Laurie die voor ons wilde maken.

kerstkaart 8

Bart, Pippa en ik op een kaart

We stuurden Laurie een paar foto’s van Bart, Pip en mij ter inspiratie voor de kaart. Daarnaast belde ik met haar om alle details door te spreken, bijvoorbeeld rondom de opmaak van het kaartje, de kleuren en de tekst. Daar rolde vervolgens deze schitterende kaart uit. Er was ruimte voor een feedbackronde, maar zowel Bart als ik waren zo gelukkig met de kaart dat we er niets op aan te merken hadden.

Wat ik zelf het allerleukst vind aan de kaart zijn alle kleine details. Sommige daarvan zie je niet eens op de foto hierboven, maar wel als je de kaart zelf in handen hebt. Zo heeft Bart mini-stoppeltjes en gaf Laurie mij subtiele sproetjes.

Vooral waren we enorm onder de indruk van hoe goed onze viervoeter lijkt. Het was zelfs zo dat Bart zich hardop afvroeg “Heeft Pip zo’n vlekje op haar poot?”, waarop we Pip uit haar slaap haalden om vervolgens te concluderen “Verrek, dat hadden wij nog nooit gezien!”. We herkennen onszelf dan ook direct in deze illustratie. Ik kan me niet voorstellen dat ook maar iemand uit onze familie- en vriendenkring bij het openen van de kaart zal denken “Wie zijn die mensen?”. Dat zijn wij. Overduidelijk. Mega-knap gedaan!

kerstkaart 7

Van illustratie naar kaart – hoe ging dat?

Met een digitale tekening op zich heb je nog geen kerstkaart natuurlijk. Daarom hebben we de kaart vervolgens laten afdrukken. Laurie maakte de illustratie drukklaar en adviseerde ons over het printproces. Zo koos ik op haar aanraden voor een wat duurdere drukkerij dan Drukwerkdeal. Ik vond het zonde als zo’n mooie illustratie vervolgens op lelijk papier niet goed tot zijn recht zou komen. Dat kwam bij de drukkerij Colorspace helemaal goed. De kaarten zijn gedrukt op stevig linnenpapier en ik bestelde er mooie kraft enveloppen bij.

Een persoonlijke kerstkaart die ik met veel liefde verstuur

Check check dubbelcheck! Hoe bizar dat we al een maand van tevoren alle kerstkaarten hebben klaarliggen. Dat is me nog nooit overgekomen, omdat ik altijd zelf zo druk aan het knutselen was. Ik ben zo blij met de prachtige kaart die Laurie heeft gemaakt en kan niet wachten om hem binnenkort – voor ons doen al heel vroeg – naar alle lieve mensen om ons heen te versturen.

Dit keer hoefde ik zelf niet creatief aan de slag te gaan, maar hebben we toch een heel persoonlijke en vrolijke kerstkaart. Eentje waarvan de ontvanger niet al drie exemplaren aan de kerstkaartenslinger heeft hangen en waarvan ik met mijn kritische kerstkaartenoog ook echt denk “Wauw, dit stuur ik met veel liefde op!”. Het maakt dat ik me helemaal niet schuldig voel dat ik niet zelf met schaar en papier aan de slag ben gegaan. Uiteraard maak ik alsnog wel zelf wat kerstkaarten, maar dan puur voor de leuk. Wat voelt dat heerlijk!

Kan ik me mooi storten op andere leuke kerstprojecten, zoals een zoektocht starten naar unieke kersthangers en bedenken wat ik voor het kerstdiner wil gaan bakken en koken. Laat de kerstkaartenstress-vrije kerst maar komen!

kerstkaart 12
kerstkaart 9

Plus nog meer leuke kerstkaarten

Naast dat Laurie illustraties op maat kan maken, maakt ze setjes met vrolijke kerstkaarten die óók ontzettend mooi zijn. Die shop je niet bij je lokale kantoorboekhandel, wel in haar webwinkel. Hierboven zie je de prachtige kerstkaarten die je los of als set kunt bestellen. Als dat geen vrolijke kaartjes zijn! Uiteraard werd ik vooral van de lapjeskat in kerstsok erg vrolijk.

Deze kerstkaarten bestel je via de webshop van Laurie voor € 1,95 per stuk (of € 9,00 voor 5 kaarten). Met de kortingscode vakervrolijk krijg je 10% korting op alle kaarten uit de shop (niet op de op maat gemaakte illustraties). Die korting geldt t/m 18 december.

50% van de opbrengst gaat naar de dierenopvang

En weet je wat nóg mooier is aan de kerstkaarten? Laurie doneert 50% van de verkoopprijs aan Dierenopvang Lamana: een prachtige stichting waar dieren zonder thuis een prachtig forever home krijgen, zodat ze niet op straat hoeven te zwerven en het hen aan niets ontbreekt. Zo doe je ook nog iets moois door de kerstkaarten te bestellen (zeker op Black Friday ;)).

kaarten2

De korting geldt dus ook voor Lauries andere kaarten. Ze heeft niet alleen leuke kerstkaarten, maar bijvoorbeeld ook té schattige kaartjes met dino’s. Opnieuw een kaartensetje waar ik zelf heel blij van word! Heel anders dan de standaard kaart uit de winkel en ze zien er zó leuk uit. Stuk voor stuk een feestje voor de ontvanger om uit de envelop te halen!

kerstkaart

Zelf een kerstkaart laten illustreren?

Wil je deze kerst ook eens iets anders dan anders versturen als kerstkaart? Laurie heeft nog een paar plekjes vrij voor illustraties op maat voor kerst. Stuur haar een berichtje als je daar meer over wilt weten of volg haar alvast op Instagram voor meer inspiratie.

Overigens is zo’n illustratie niet alleen leuk voor een kerstkaart, maar ook als je – los van kerst – bijvoorbeeld iets persoonlijks voor aan de muur zoekt of een dierbare een heel persoonlijk cadeau wilt geven. Wij hebben zelf ook een tekening van Bart en mij in de kast staan (die deed ik Bart 2,5 jaar geleden cadeau voor ons eenjarig jubileum) en ik ben daar nog altijd dolblij mee. Van deze kerstkaart gaan we ook zeker een exemplaar mooi inlijsten en een plek in huis geven. De kaart is veel te leuk om alleen op de post te doen naar anderen!

kerstkaart 14

Winactie: win een setje kerstkaarten

Omdat het bijna Sinterklaas en Kerst is, mag ik ook nog met een leuk cadeautje strooien. Ik mag namelijk één setje van Laurie’s vrolijke kerstkaarten weggeven aan een gelukkige winnaar.

Wil je een setje van 5 kerstkaarten winnen? Doorloop de volgende stappen om kans te maken:

 • Laat hieronder uiterlijk 29 november 2022 om 23.59 uur een reactie achter. Geef daarin aan welk van de 5 kerstkaarten je het allerleukst vindt.
 • De winactie staat open voor iedereen die in Nederland of België woont.
 • Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres achterlaat in het vakje daarvoor. Dan kan ik je benaderen als je hebt gewonnen.
 • Op 30 november selecteer ik willekeurig (via Random.org) een winnaar. Diegene krijgt persoonlijk bericht van mij via e-mail.
 • Volg voor een extra kans Laurie op Instagram.

Heb jij je kerstkaarten voor dit jaar al in huis?

Dit artikel maakte ik met heel veel plezier in samenwerking met Studio Laurie & Ko.

1 17

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 25 november 2022 op 8:48 am - Beantwoord

  Wat een geweldige kaart is dat geworden! Ik denk inderdaad dat niemand zich af hoeft te vragen wie daar de afzender van is;).
  De winactie sla ik over en gun ik aan iemand anders.

 2. Katrien 25 november 2022 op 9:56 am - Beantwoord

  Wat een mooie en originele kaart die jullie dit jaar kunnen versturen. Uit het pakketje vind ik de sneeuwuil heel erg mooi. Ik zou het heel fijn vinden het pakketje te winnen en zo vijf mensen die ik graag zie te verrassen met een schattig en vrolijk kerstkaartje.

 3. Daenelia 25 november 2022 op 10:16 am - Beantwoord

  Nee, ik teken net als voorgaand jaar zelf mijn kaart en laat het versturen door een bedrijf. Eigenlijk dus een beetje wat jij ook doet. Alleen hoef ik ze niet te schrijven (iets minder persoonlijk, maar ook een stuk minder werk 😉 ).
  Ik hoef dan ook geen kaarten te winnen. Maar je weet dat ik eigenlijk nooit aan winacties meedoe. Ik laat gewoon graag reacties achter! 😀 (Maar vooral Pippa staat volgens mij treffend op de kaart. Zo ken ik haar van de fotos!)

  • Romy 7 december 2022 op 10:26 pm - Beantwoord

   Ja leuk hè?! Pippa lijkt als twee druppels water. Wij waren ook enorm onder de indruk.

 4. Anita te Gussinklo 25 november 2022 op 10:24 am - Beantwoord

  Zo leuk jullie kaart, heel mooi gedaan.
  Ik sla de actie ook over, heb nog zoveel kaarten liggen.

 5. Lies 25 november 2022 op 10:24 am - Beantwoord

  Wat een prachtige kaarten maakt Laurie! Die met de kat in de sok is mijn favoriet.

 6. Marloes 25 november 2022 op 12:13 pm - Beantwoord

  Wat een leuke actie! Hier een roodharige hond die Romy heet en binnenkort wordt ons gezinnetje uitgebreid met een kat. Misschien moeten we dan ook maar eens zo’n portret laten maken, superleuk! Tot die tijd loten we graag mee voor de kaartjes. De kat in de sok vinden wij het allerleukst!

 7. Esther Potters 25 november 2022 op 12:19 pm - Beantwoord

  Hoi hoi, wat een mooie en vrolijke kerstkaarten zijn dit!
  Ik vind het sowieso ieder jaar leuk om ze te versturen en
  er een persoonlijke boodschap in te schrijven.
  Vaak gaat mijn voorkeur uit naar dierenkaartjes en ook bij
  deze set vind ik de kat in de sok het allerleukst, wel op de
  voet gevolgd door de pinguin en de uil! #geweldigleuk

 8. Nadine 25 november 2022 op 2:49 pm - Beantwoord

  Oh jeetje zeg! Dat is moeilijk kiezen. Als ik echt moet kiezen ga ik voor de witte met gekleurde kerstboompjes. Dat is wel een beetje mijn style. Ik doe graag mee met de winactie!

 9. Geke 25 november 2022 op 4:24 pm - Beantwoord

  Wat een leuke en persoonlijke kaartjes gaan jullie dit jaar sturen! Echt origineel!

  Ik maak mijn kaartjes zelf. Het hele jaar door elke week eentje. Doe het niet alleen maar samen met de dames van de kaartenmaakgroep waar ik lid van ben. En zo heb ik op het einde van het jaar genoeg kaartjes 🙂

 10. Ellen 25 november 2022 op 5:55 pm - Beantwoord

  Wat een leuke persoonlijke kaart van jullie! Ik stuur al een aantal jaar geen kerstkaarten meer, maar dit lijkt me een mooie gelegenheid om daar weer mee te beginnen. 🙂 Eigenlijk vind ik ze allemaal heel erg leuk, dus ik zou graag een setje ontvangen als ik win. En anders mag Laurie zelf kiezen en laat ik me verrassen!

 11. Betty 26 november 2022 op 12:33 pm - Beantwoord

  Wat zijn de kaarten leuk, ik stuur sowieso graag kaarten en natuurlijk ook kerstkaarten. Die met al die kerstboompjes vind ik de mooiste

 12. Annelies 26 november 2022 op 4:21 pm - Beantwoord

  Mooie kaartjes! Eigenlijk kan ik niet kiezen, maar als ik toch moet kiezen dan kies ik die met de kerstboompjes.

 13. Ling 26 november 2022 op 9:07 pm - Beantwoord

  Leuke kaarten! Jullie staan leuk op! Dat zou ik ook graag willen met mijn gezin en dan naar de familie opsturen. De kat in de sok vind ik tof!

 14. Corine N 26 november 2022 op 10:31 pm - Beantwoord

  Zo duidelijk jullie op de kaart, heel erg gaaf! Van de 5 kaartjes is de kat in de sok favoriet, ik ben een echt kattenvrouwtje net als jij

 15. Irene 27 november 2022 op 10:11 am - Beantwoord

  Wow jullie kerstkaartje is super mooi en jullie staan er mega herkenbaar op! Heb 2 jaar terug zelf kaartjes laten maken met een foto van de pasgeboren baby in een kerstpakje en vorig jaar heb ik er zelf getekend maar die ben ik uiteindelijk vergeten afgeven :’)
  De rest van de kaartjes zijn ook zo leuk! Mijn favoriet is die met de uil want die doet me denken aan Hedwig uit Harry Potter :p

 16. Jolanda 28 november 2022 op 8:22 am - Beantwoord

  Supermooi die persoonlijke kerstkaart van jullie!
  Knap als je zo goed kan illustreren.
  Wij maken ook al een aantal jaren onze eigen kerstkaarten, vaak met iets extra’s.
  Maar daarnaast altijd fijn om een paar kant en klare in huis te hebben.
  Ik vind alle kerstkaarten van Laurie fantastisch, maar de Pinquin vind ik er echt uitspringen qua kleur.

 17. Giovanna Jansen 28 november 2022 op 7:22 pm - Beantwoord

  Wat superleuk is jullie kerstkaart! Heel mooi gemaakt en heel persoonlijk.

Recente blogs

Ik heb hoogtevrees (in een tikkeltje vreemde vorm, geloof ik)

7 december 2022|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Ik loop met mijn moeder door het Palacio de Pena: het prachtige knalgele kasteel in Lissabon. Mijn tintelende kuiten laten wel merken dat ik er net een flinke wandeling op heb zitten (we hadden de memo gemist dat de meeste mensen met een tuktuk of bus omhoog gaan en dat dat misschien een reden heeft…). Maar het uitzicht is het zó waard. Ik pers er een zucht van opluchting uit: wat is het prachtig hier. Met mijn camera in de aanslag wandel ik richting het uitzichtpunt. Om twee stappen later verstijfd stil te staan als ik zie dat een modelachtig uitziend meisje op een muurtje boven de afgrond staat te balanceren voor dat ene #instaperfect-kiekje. Bam. Mijn hoogtevrees is weer van de partij. 

Een maand bloggen: hoe bevalt het?

12 oktober 2016|Carrière en ondernemen, Persoonlijk|

Deze week blog ik 'alweer' een maand. Vandaag heb ik alweer 32 berichten, zo'n 200 foto's en nog veel meer woorden online staan op mijn blog. Natuurlijk zijn er mensen die hun vijfjarig of tienjarig jubileum al hebben gevierd. Toch vond ik ook deze mini mijlpaal het waard om er in ieder geval even bij te stil te staan. Want hoe bevalt het bloggen me? En wat heb ik in de afgelopen maand geleerd?

Voel je je soms "niet goed genoeg"? Dan is dit artikel voor jou!

16 december 2019|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Ben ik wel leuk genoeg? Grappig genoeg? Interessant genoeg? Of zullen ze me saai vinden? Een tikkeltje raar misschien? Of gewoon ongezellig zelfs? Ik ben vast niet de enige bij wie het kritische stemmetje in haar hoofd soms overuren maakt. Ook buiten kantoortijden kakelt ze door met vervelende tips en vragen waar je absoluut niet op zit te wachten. Waar haar boodschap op neerkomt? Dat je misschien wel niet goed genoeg bent zoals je bent. Als dat een gedachte is die weleens door jouw hoofd schiet, mag ik je dan iets influisteren? Deze woorden zijn voor jou. Voor als jij ze vandaag goed kunt gebruiken.