persoonlijke update

De afgelopen maanden zat mijn leven in een flinke stroomversnelling en is er heel wat gebeurd. Niet alleen verruilde ik de gele slaapkamer in mijn ouderlijk huis voor een eigen appartement en is mijn leven daardoor in twee weken tijd nogal veranderd, maar ook bracht ik een dagje door in Friesland, werd ik verblijd met een vrolijk Echte Post Is Cool-pakket, startte ik mijn zoektocht naar een “verhuisdier” en zocht ik me tegelijkertijd suf naar simpele en snelle vegetarische recepten. Tijd voor een persoonlijke update! Want hoe gaat het nu eigenlijk?

Op mezelf wonen – hoe bevalt dat?

Sinds twee weken ben ik officieel ingetrokken in mijn eerste eigen woning. Hoe dat voelt? Nou, een beetje als vakantie eigenlijk. Behalve dan dat ik doordeweeks gewoon aan het werk ben in plaats van door pittoreske stadjes te slenteren of bergwandelingen te maken. Maar verder voelt het bijna alsof ik in mijn eigen Airbnb logeer. Ik geniet er volop van dat mijn huisje niet meer alleen een plek is om te klussen, maar dat ik hier nu iedere ochtend vrolijk wakker word. Zelfs de huisvrouw uithangen vind ik zo erg nog niet. Boodschappen doen vind ik absoluut geen verkeerde bezigheid en ook van aanrommelen in huis (kleding ophangen, keuken schoonmaken en stofzuigen) word ik stiekem een beetje vrolijk.

Stilte NA de storm

Wat ik zelf heel fijn vind, is dat ik na alle drukte van de afgelopen tijd eindelijk weer wat rust kan vinden. Ik heb weer gewoon één dagelijkse route van mijn huis naar mijn werk in plaats van elke dag van de Gamma, naar mijn ouders, naar mijn woning via de vuilstortplaats naar de meubelboulevard te racen. Er komt niet meer iedere week een expert over de vloer om gordijnen in te meten, Ikea-kasten te bezorgen of stopcontacten te maken. Hoewel er nog steeds wat dingen gedaan moeten worden en ik helaas voor wat tegenvallers kwam te staan, merk ik dat ik weer “gewoon Romy” ben in plaats van een gestreste versie van mezelf. Maar dan in een nieuw huis.

persoonlijke update

Gezellig volle weekenden

Juist nu ik op mezelf woon, vind ik het belangrijk om leuke dingen te ondernemen. En dat kan ook gewoon thee drinken met een vriendin bij mij thuis zijn. Gelukkig hoef ik me niet te vervelen. Ik zorg er wel voor dat ik regelmatig gezellig met vriendinnen of familie bijklets, ben nog altijd welkom bij mijn ouders en heb genoeg leuke dingen te doen. Zo bracht ik laatst kort een bezoekje aan Leeuwarden, waar Sabine me een deel van de stad liet zien, hoop nog heel wat home tours te geven aan nieuwsgierige vrienden of familie en heb onder meer een bezoekje aan het Moco Museum in het vooruitzicht. En met een kat in huis heb ik straks hopelijk altijd gezelschap én een welkomstcomité dat me opwacht bij thuiskomst.

De zoektocht naar een kat

Het welkomstcomité dus: het is vast geen geheim meer dat ik mijn plekje graag wil delen met leuk kattengezelschap. Ik ben niet per se iemand die elke avond en elk weekend de hort op is en zou graag mijn liefde, aandacht en nieuwe bank (ik weet het: riskant!) met een kat delen in ruil voor wat gezelligheid. Een tijdje geleden had ik al wat goede tips gekregen van Sara over het houden van een kat in een appartement en inmiddels heb ik de zoektocht naar een trouwe viervoeter officieel voor geopend verklaard. Ik heb een profiel aangemaakt op Verhuisdieren.nl en hoop binnenkort ook een bezoekje te brengen aan het asiel waar Lily vandaan komt. De krabpaal, het voerbakje en kattenspeeltjes heb ik voor de vorm al klaarstaan.

Meer mooie mijlpalen

Verder is het na mijn verhuizing nog niet gedaan met de mijlpalen. Zo word ik aanstaande zaterdag 26 jaar en komt over twee weken mijn 1000e blogartikel online te staan. Dat laatste wil ik vieren met een leuke winactie, waarvoor ik alvast wat cadeautjes aan het verzamelen ben.

echte post is cool

Echte Post Is Cool

Iets anders wat mij dit weekend bezighield, was de swap Echte Post Is Cool. Wat dat inhoudt? Simpel gezegd word je door een loting gekoppeld aan een andere deelnemer voor wie jij op basis van een lijstje een cadeaupakket samenstelt. Andersom heeft iemand anders jou getrokken en koopt diegene voor jou cadeautjes. Meedoen aan Echte Post Is Cool is altijd een feestje (klik hier en hier voor mijn pakketjes bij de vorige edities). Wat zeg ik? Vrolijke post ontvangen is überhaupt niet verkeerd, maar een fleurig ingepakt pakketje waarvan je de inhoud nog niet kent is natuurlijk extra leuk.

Zaterdagochtend was het dan zover en opende ik mijn pakketje vol confetti en cadeautjes van Annouska. De inhoud bleek nóg leuker dan de buitenkant. Echt elk cadeautje in het pakket past perfect bij mij. Hoe bijzonder trouwens dat de onderzetters en het roze schoteltje precies de kleur van mijn stoel hebben. Die hebben dan ook allebei een plekje op mijn salontafel veroverd. Dankjewel Annouska voor het mooie pakket!

Recepten gezocht!

Deze persoonlijke update sluit ik graag af met een vraag aan jou. Op mezelf wonen betekent natuurlijk ook elke avond zelf koken. Dat doe ik braaf en met plezier, maar een creatieve heldin in de keuken ben ik niet. Ik ben al een paar weken fanatiek recepten aan het opslaan op Pinterest, maar raak vaak een beetje gedemotiveerd door ellenlange ingrediëntenlijsten. Wie heeft er nog tips voor lekkere en snelle vegetarische gerechten (geen vlees en vis) die ik binnen 20-25 minuten op tafel kan zetten en waar niet 1003382 ingrediënten aan te pas komen? Deel je linkje of het recept gerust hieronder. Mijn dank is groot!

Hoe gaat het met jou? Wat houdt jou zoal bezig?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 21 mei 2019 op 6:26 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je huisje je zo goed bevalt dat het voelt als vakantie!£

 2. Myra 21 mei 2019 op 6:59 am - Beantwoord

  Fijn dat alles zo goed bevalt! Ik kook vaak recepten van uitPaulines keuken, ikbenirisniet, lekker en simpel en budgetbytes. Een favoriet: https://www.budgetbytes.com/cheesy-gnocchi-skillet/
  Groetjes, een stille lezer.

  • Romy 22 mei 2019 op 8:19 am - Beantwoord

   Dankjewel voor de tips – superleuk dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten! 🙂
   Ik ga de namen van die sites meteen even opslaan. Toevallig heb ik gnocchi in de koelkast staan, dus het recept van jouw link is ook zeker iets om te onthouden.

 3. Shirley 21 mei 2019 op 7:04 am - Beantwoord

  Ik word blij van deze update. Wat een leuke dingen allemaal. Ik heb op Pinterest een bordmrt alledaagse recepten. De meeste zijn vegetarisch of kunnen aangepast wordrn, want ik eet thuis weinig vlees. Dd grootste uitdaging vind ik om iedere dag te bepalen wat ik ga eten.

  • Romy 22 mei 2019 op 8:20 am - Beantwoord

   Superhandig! Ik ga vanavond even uitgebreid een kijkje nemen op je Pinterest. Kiezen voor wat ik wil eten, vind ik ook nog wel een uitdaging. Tot nu toe eindig ik dan dus meestal met een AVG’tje (maar dan met vleesvervanger) 😉

 4. Audrey 21 mei 2019 op 7:55 am - Beantwoord

  Wat een tof EPIC pakket heb je gekregen! Ik zie overal zulke prachtige dingen voorbijkomen, heel leuk. Volgende keer misschien toch maar eens meedoen.

  Wij eten vaak gekruide aardappeltjes en grof gesneden groenten uit de oven (vaak een mix: denk courgette, wortel, paprika, rode ui, zoete aardappel) en daar bakken we dan een vegaburger bij.

  • Romy 22 mei 2019 op 8:22 am - Beantwoord

   Ja leuk! Zeker een aanrader om eens mee te doen aan EPIC. Alleen al de voorpret is heel leuk en het is verbazingwekkend hoeveel moeite bijna iedere deelnemer wel steekt in een mooi pakket 🙂
   Dankjewel voor de recepttip trouwens! Dat zet me aan het denken om misschien ook eens iets in de oven te maken. Dat maakt aardappels toch nog net iets lekkerder en specialer, denk ik 🙂

 5. Ilona Wielinga 21 mei 2019 op 8:10 am - Beantwoord

  Wat een fijne update weer. Ben nu al benieuwd naar je toekomstige kat! En dat pakketje van echte post is cool ziet er leuk uit 🙂

 6. Els 21 mei 2019 op 8:17 am - Beantwoord

  Een fijne update! Wat leuk een zoektocht naar een kat. Hopelijk vind je gauw een leuke :-).

 7. Irene 21 mei 2019 op 8:32 am - Beantwoord

  Wat fijn om te lezen! Kan me zo voorstellen hoe het voelt om eindelijk wat op je gemak in je appartement te zitten zonder dat je nog 545555278 dingen moet regelen. En je hebt een super mooi pakket gekregen ook!

  Qua recepten maak ik ook graag dingen die snel klaar zijn. Ik maak bijvoorbeeld regelmatig een soort van risotto met paprika en wortel en tomatensaus (eerst de wortel en paprika in stukjes snijden, een beetje aanstoven, kruiden met wat je lekker vindt, daarna rijst en tomatenblokjes erbij en eventueel nog wat passata als je te weinig vocht hebt, bouillonblokje erbij en de rijst gaar laten worden). Ik maakte het ook eens met Griekse pasta en dat was ook heel lekker. Of ik gooi een halve zak groentenmix in een wokpan en dan bak ik daar een vleesvervanger bij. Als je dan wat variatie wil kan je er noedels aan toevoegen of patatjes bakken.

  Je brengt me op het idee om in mijn Pinterestbord met eten een apart deel te maken met veggie gerechten!

  • Romy 22 mei 2019 op 8:24 am - Beantwoord

   Superfijn, je tips voor recepten! Daar kan ik wel wat mee. Het klinkt in ieder geval lekker, niet te ingewikkeld, maar toch iets specialer dan de standaard groenten-aardappels-vleesvervanger-maaltijden die ik nu vaak eet 😉 Helemaal leuk als je een veggie-sectie begint op Pinterest. Ik houd je Pinterest-bord even in de gaten. Receptideeën kan ik altijd goed gebruiken 🙂

 8. Karin 21 mei 2019 op 8:37 am - Beantwoord

  Fijn dat je je helemaal thuisvoelt! Ik ben ook niet zo’n keukenprinses, en mijn favoriete receptenwebsite is http://www.lekkerensimpel.com De recepten zijn niet zo moeilijk en er is een filter voor vegetarische gerechten 🙂

  • Romy 22 mei 2019 op 8:25 am - Beantwoord

   Ideaal! Die site ontdekte ik toevallig ook een tijdje geleden. Alleen al de titel sprak me aan 😉 Zeker een site voor mij om regelmatig voor recepten te kijken.

 9. Naomi 21 mei 2019 op 8:45 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke update. Heerlijk dat wonen in je eigen huisje gewoon voelt als vakantie. Wat betreft recepten: Ik kook veel van brendakookt.nl. Volgens mij heeft zij ook wel wat vegetarische recepten. Snel en makkelijk. Ik vind het ideaal. Overigens heeft zij ook een scheurkalender en die komt volgend jaar weer uit. Daar staat ook wel het één en ander aan vegetarische recepten in. En jawel, die kalender is voor snelle en makkelijke recepten.

  • Romy 22 mei 2019 op 8:26 am - Beantwoord

   Oeh, die site kende ik nog niet. Ik ga meteen even een kijkje nemen. Het klinkt ideaal, net als de kalender trouwens. Snel en makkelijk is toch wel de definitie van mijn “kookstijl”, geloof ik 🙂 Dankjewel voor de tip!

 10. Laura 21 mei 2019 op 9:04 am - Beantwoord

  Wat een leuke update zeg! En fijn dat alles nu weer wat rustiger is, na de drukte van het verhuizen. Qua vegetarische recepten raad ik de website Ik ben Iris niet aan, zij heeft meerdere gemakkelijk en snel te maken recepten op haar website staan.

  Dat initiatief Echte Post Is Cool lijkt me echt geweldig! Jammer dat ik in het buitenland woon, dan is het lastig om mee te doen denk ik.

  • Romy 22 mei 2019 op 8:29 am - Beantwoord

   Iris deelt inderdaad regelmatig lekkere en niet te ingewikkelde recepten. Superfijn! Je herinnert me eraan dat ik echt weer eens iets vaker op haar site moet kijken voor kookideetjes 🙂
   EPIC staat voorlopig alleen open voor Nederland, vrees ik. Maar een leuk initiatief is het zeker. Hopelijk komt er nog eens een internationale versie. Lijkt me best tof eigenlijk! 🙂

 11. Silke 21 mei 2019 op 9:56 am - Beantwoord

  Wat leuk om even een algemene update te lezen! Ik kan me goed voorstellen dat het fijn is dat er weer rust is nu je echt bent ingetrokken. Super leuk dat je al helemaal klaar bent voor een kat haha! Mooi dat je een kat uit het asiel overweegt. Ik las toevallig 1x eerder over ‘echte post is cool’ en was toen net te laat, maar super leuk dat jij hebt meegedaan! Vind het zo’n leuk initiatief.

  Over de recepten… ik kook eigenlijk nooit met een recept. Alleen is het niet mogelijk om allemaal kleine dingetjes in huis te halen dus ik varieer door de tijd heen wel veel, maar per dag bestaat 1 gerecht niet uit 100 dingen zeg maar. Ik begrijp je dus heel goed, maar ik doe altijd maar wat dus niet echt tips, sorry!

  • Romy 22 mei 2019 op 8:30 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! En natuurlijk eigenlijk een goed teken dat jij wat meer op eigen gevoel kookt met wat je in huis hebt 🙂 Daar zou ik op termijn ook wel naartoe willen gaan. Lijkt me heerlijk om zelf wat meer te experimenteren en variëren.

 12. Meaghan 21 mei 2019 op 10:01 am - Beantwoord

  Leuke update! Wat een leuk initiatief van Post is Echt Cool! Zo wordt je verrast en kun je andere ook verrassen! Schattig ook dat roze schoteltje dat je hebt gekregen. En mooi dat je zo geniet van dingen als boodschappen doen en dat je zulke gezellige weekenden op de planning hebt. Geniet ervan!

  Ik heb op mijn blog nog wel een aantal recepten voor je! Kijk maar of er wat lekkers tussen staat. Het zijn nog steeds recepten die ik erg vaak maak!

  – Hawaiiaanse bonenstoof: https://itsmeggietime.blogspot.com/2018/05/recept-hawaiiaanse-bonenstoof-met-zoete.html
  – Indiase Dahl: https://itsmeggietime.blogspot.com/2019/01/recept-indiase-dahl.html
  – Ratatouille: https://itsmeggietime.blogspot.com/2017/03/recept-ratatouille.html
  – Gemberwortelsoep: https://itsmeggietime.blogspot.com/2016/11/recept-simpele-wortelsoep.html
  – Courgetti: https://itsmeggietime.blogspot.com/2017/09/recept-courgetti.html
  – Havermout banaanpannenkoeken: https://itsmeggietime.blogspot.com/2016/05/recept-havermout-banaanpannenkoeken.html

  Ik hoop dat je hier wat inspiratie uit kan halen! Verder haal ik zelf ook veel recepten van Allerhande. Deliciously Ella, Rens Kroes en Jamie Oliver!

  • Romy 22 mei 2019 op 8:32 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en voor de onwijs fijne receptentips! Daar heb ik zeker wat aan 🙂 Ik ga ze vanavond even allemaal op mijn gemak bekijken. Vooral ratatouille klinkt goed. Daar ben ik altijd gek op 🙂 Superfijn om wat receptenideetjes op te doen.

 13. Lianne 21 mei 2019 op 11:17 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen hoe het met je gaat! Ik herken het heel goed, de afgelopen weekenden zijn Stefans ouders ook alleen maar hier over de vloer geweest om mee te helpen met de slaapkamer/werkkamer. Heel lief natuurlijk, maar ik zal blij zijn als alles achter de rug is en we de weekenden gewoon weer voor onszelf hebben. Fijn dat jij nu ook een beetje rust gevonden hebt! Je 1000e blogartikel, wauw, wat een mijlpaal! Ik ben erg benieuwd 🙂 Oh ik snap jou heel goed dat je niet een grote hoeveelheid ingrediënten wil kopen en uren in de keuken wilt staan! Ik ben ook niet zo’n koker dus voor mij moet het allemaal zo makkelijk mogelijk. Ik heb ook een keer een snel, makkelijk en vegetarisch recept gedeeld op mijn blog, ik zal een link hieronder plaatsen. Ik maak hem nu best vaak klaar omdat het echt maar tien minuten werk is. Ideaal!
  https://liannesletters.nl/2019/03/15/recept-hartige-pasta-vegetarisch/

  • Romy 22 mei 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Inderdaad! Het is leuk om langzaamaan van je huis een eigen plekje te maken en om daar hulp bij te krijgen, maar het allerfijnste is het toch wel als dat achter de rug is en je gewoon van je eigen verbouwde plekje kunt genieten zonder bezoekjes aan bouwmarkten, verfpotten in huis en andere klusperikelen. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat en hoop dat jij ook snel van jullie twee vernieuwde kamers kunt genieten 🙂
   Dankjewel voor de tip voor het recept! Ik had dat recept inderdaad een tijdje geleden op je blog gezien. Ideaal dat het zo snel te maken is en het ziet er ook heel lekker uit. Ik ga het recept even onthouden 🙂

 14. Hermien - KouweKleren 21 mei 2019 op 11:45 am - Beantwoord

  Ik heb vorige week dit gegeten, verrassend makkelijk voor een Ottolenghi-recept en toch weer wat anders dan een pasta rood. https://umamifordaysdotcom.wordpress.com/2016/06/11/ottolenghis-conchiglie-with-yogurt-peas-and-chile/ Heel lekker, ik ga het deze week nog eens maken. Veel plezier met het keukenprinsessenleven!

  • Romy 22 mei 2019 op 8:32 am - Beantwoord

   Oh, dat klinkt goed! En inderdaad weer eens heel wat anders! Ik ga dat recept even opslaan. Dankjewel voor de tip 🙂

 15. J 21 mei 2019 op 1:27 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat je huisje zo goed bevalt! Qua recepten heb ik zelf een aantal leuke kookboeken van Chickslovefood. Wellicht ken je ze wel! Wat ik ideaal vind is dat ze een kookboek hebben waar ze dagelijkse maaltijden met ‘5 or less’ ingrediënten in hebben staan. Ideaal en vaak ook vegetarisch te maken!

  • Romy 22 mei 2019 op 8:42 am - Beantwoord

   Dat kookboek klinkt inderdaad ideaal. Lekkere recepten, maar met een bescheiden lijstje ingrediënten. Dankjewel voor de tip! Die komt op mijn verlanglijstje 🙂

 16. Daenelia 21 mei 2019 op 3:10 pm - Beantwoord

  Koken is veel eenvoudiger dan je denkt. Zorg dat je basis spullen in huis hebt (zout, peper, olie naar keuze, paprikapoeder, harissa, za’atar, of wat je lekker vindt). En iets als een staafmixer. En wraps. Rijst. Pasta. Bloem. Gooi lekker een uitje, met champignons in een pan. Bak deze, met stukken courgette. Eet met pasta of rijst of in een wrap. Je kunt er ook nog een blikje tomatenstukjes in gooien. Instant saus. Of doe er prei bij. Variatie genoeg!

  • Romy 22 mei 2019 op 8:43 am - Beantwoord

   Zo klinkt koken inderdaad nog eenvoudiger dan de AVG’tjes (met vleesvervanger) die ik nu vaak maak. Wraps moet ik sowieso eens gaan maken. Dat lijkt me ter afwisseling ook wel weer eens lekker 🙂

 17. Yanine 21 mei 2019 op 4:50 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik vroeg me af hoe je dat gaat doen met de kat en werken? Ik wil super graag een kat maar vind het niet leuk voor de kat om de hele dag binnen te moeten zijn maar hij kan ook moeilijk zelf naar buiten vanuit een apartement. Hoe doe jij dat?

  • Romy 22 mei 2019 op 8:48 am - Beantwoord

   Goede vraag! Ik heb daar ook best wel een tijdje over nagedacht voordat ik besloot dat ik graag een kat wil. Ik heb bij een aantal mensen in dezelfde situatie advies gevraagd en heb daardoor wat handige tips verzameld. Sowieso scheelt het al als je een asielkat neemt die bekendstaat als “binnenkat”. Dan heeft je kat al minder de behoefte om naar buiten te gaan en heeft hij/zij wellicht ook wat minder uitdaging nodig. Mede om die reden neem ik ook een kat die niet meer in de kittenfase zit, zodat het niet zielig is dat de kat overdag niet naar buiten kan. Als ik er zelf ben, mag de kat onder mijn toezicht wel op het balkon. Dat vind ik geen probleem, zolang ik weet dat de kat dat zelf ook aankan. Verder schijnt het belangrijk te zijn om vooral veel uitdaging binnenshuis te bieden aan de kat in de vorm van speeltjes, een krabpaal en een voedselpuzzel (dat laatste helpt ook om ervoor te zorgen dat je kat niet alles in één keer opeet). Ook ben ik op zich ’s avonds, op vrijdag en in het weekend bijna altijd wel thuis, waardoor ik de kat op zich nog heel wat gezelschap kan bieden 🙂 Als ik een keer tot ’s avonds laat weg ben, dan vinden mijn ouders het gelukkig geen probleem om langs te komen en de kat eten te geven.
   Wat ook kan helpen, is om twee katten in plaats van één te nemen. Dan kunnen de katten elkaar vermaken als jij er niet bent.

   Heb je hier iets aan? In ieder geval al heel leuk dat je misschien een kat zou willen 🙂

 18. Merel 21 mei 2019 op 6:52 pm - Beantwoord

  Hierbij mijn favo vega gerecht: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R363696/sperziebonencurry-met-naanbrood
  Als je even geen zin hebt in naanbrood is rijst of bloemkoolrijst er ook heerlijk bij. Het gerecht is zeer gemakkelijk en snel te maken. Aanrader!

  • Romy 22 mei 2019 op 8:48 am - Beantwoord

   Dat klinkt echt heel lekker en ziet er ook zo goed uit. Dankjewel voor de tip 🙂 Ik ga het recept even opslaan.

 19. Esther 21 mei 2019 op 8:07 pm - Beantwoord

  Google eens op het gerecht: Thaise kip cashew van ohmyfoodness. En ook makkelijk vegetarisch aan te passen, je laat gewoon de kip weg en voegt wat groenten naar keuze toe. Ik vind de wok saus echt heerlijk!
  Als je wat ideeën hebt opgedaan, maak je er dan een blogpost van? Ik ben ook altijd op zoek naar nieuwe (vega) recepten.

  • Romy 22 mei 2019 op 8:51 am - Beantwoord

   Dankjewel voor de tip! Klinkt als een heerlijk recept. Ik ga het eens opzoeken 🙂 Tegenwoordig bestaan er ook heerlijke vegetarische kipstukjes, waardoor kip heel eenvoudig goed te vervangen is. Ideaal!
   Zodra ik een paar receptideeën heb opgedaan, wil ik zeker eens een artikel daarvan maken. Al is het alleen al omdat dat voor mij een mooie stok achter de deur is om wat meer met koken te experimenteren 🙂

 20. Darina 22 mei 2019 op 6:26 am - Beantwoord

  Fijn dat je weer rust hebt en je je fijn voelt in je huisje! Ik ben heel benieuwd naar je toekomstige kat. En het pakketje ziet er geweldig uit!

 21. evelien 22 mei 2019 op 9:05 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je het naar je zin hebt in je nieuwe woning, en dat de rust weer terugkeert.
  Het lijkt mij inderdaad een hele hectische periode om uit huis te gaan.
  Heel veel plezier in je nieuwe woning, en succes met de zoektocht naar een katje!
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 24 mei 2019 op 8:01 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het is inderdaad best wel hectisch, überhaupt verhuizen naar een nieuwe woning. Maar gelukkig is het meeste nu achter de rug en kan ik nu echt genieten van het wonen in mijn nieuwe woning 🙂

 22. Anna 22 mei 2019 op 10:09 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Fijn dat de rust weer is wedergekeerd, haha :D. Ontzettend leuk dat je een kat gaat adopteren, hopelijk komt er snel een geschikte match voorbij! Op mijn blog vind je een aantal vegetarische recepten die snel en gemakkelijk te maken zijn. Mijn persoonlijke favoriet? Couscous salade! 😀

  • Romy 24 mei 2019 op 8:06 am - Beantwoord

   Goed om te weten! Ik ga meteen even wat recepten terugzoeken op je blog. Volgens mij heb ik inderdaad weleens lekkere recepten voorbij zien komen 🙂 Ik ben benieuwd.

 23. Saskia 22 mei 2019 op 10:38 am - Beantwoord

  Fijn hoor, een beetje meer rust. En wat een super leuk #echtepostiscool pakketje heb je gekregen<3 Ben ook nog steeds erg blij met de mijne, plus ik had juist Annouska getrokken haha.

  • Romy 24 mei 2019 op 8:08 am - Beantwoord

   Wat toevallig dat jij juist Annouska gerokken had! Ik ben ook helemaal blij met het pakketje dat ze voor mij had samengesteld. Zo lief en leuk en helemaal passend bij mij! 🙂

 24. Nikita 22 mei 2019 op 1:16 pm - Beantwoord

  Ik ben zo blij voor je, dat het goed gaat. Ondanks de tegenslagen en soms de stress, is het allemaal mooi goedgekomen. En ik ben trots op je! Je hebt het toch maar mooi gedaan en nu kan je genieten van je eigen stekje, wat helemaal Romy is! Ik denk dat dat wel echt een heel mooi gevoel moet zijn. Ik las je klusavonturen en verhuisavonturen altijd met respect en trots. Ik heb geen idee of ik er zo in zou staan als ik in jouw plaats was. Het is allemaal goedgekomen, dus geniet van je huisje! Maar zo te horen doe je dat met volle teugen! <3
  Ik ben trouwens benieuwd naar je kattenvriendje of vriendinnetje! Ik heb zo het gevoel dat je daar nog wel meer over zal vertellen 🙂

  Met mij gaat het op dit moment goed. Ik heb op een van de vorige artikels iets negatiever gereageerd, maar ik zat op dat moment in een dipje. En het gaat wel iets beter. Ik merk dat er heel veel delen van wie ik normaal ben terugkeren. Het eerste voorbeeld wat ik kan bedenken is dat ik in mij al iets van 7 boeken heb gelezen. Natuurlijk is dat niet het enige wat ik in de gaten hou en is dat niet het enige waar ik conclusies uit trek. Maar ik merk ook dat ik tijdens het lezen terug rustiger ben en terug mezelf ben. Boeken verslinden zoals nooit tevoren, en natuurlijk maakt me dat heel erg blij! Ook mijn energie verbetert, ik ben niet meer zo moe na een dagje uit of na boodschappen doen. Alleen mijn mentale is het probleem. Ik ben nog aan het herstellen van wat ik heb meegemaakt de afgelopen tijd en jaren. Er zijn nog veel wonden aan het helen, maar dat is oke. IK kom er wel doorheen. Ook door afstand te nemen van sociale media ben ik een pak rustiger, dus dat gaat nog wel een eindje zo blijven. Mijn bewijsdrang is enorm geminderd, ook neem ik nu echt rust. Gisteren had ik overal pijn en was de enige optie echt rusten op bed. Daarom niet in pyjama, ik heb me wel aangekleed. Maar ik heb zeker de hele ochtend liggen lezen met een kaarsje, tot 14u in de namiddag. Ik wist niet wat me overkwam, en zonder stressen nam ik rust. Zou ik het dan toch aan het leren zijn om mijn grenzen te bewaken? Maar ja, het gaat dus de goede kant op. Stap voor stap.

  • Romy 24 mei 2019 op 8:24 am - Beantwoord

   Wauw, wat een onwijs lieve woorden! Dankjewel! Ik ben zelf ook wel trots op het feit dat nu het meeste gedaan is en dat het echt is geworden zoals ik altijd had gedroomd. Hopelijk kan ik ook over een kattenvriendinnetje snel meer nieuws delen 🙂

   Ik ben heel blij om te horen dat het beter met jou gaat en dat je ook het idee hebt weer meer jezelf te worden. Het feit dat je de rust terugvindt en weer kunt genieten van waar je altijd zo blij van werd, zegt zeker wel heel veel over hoe je je voelt. Het mentale herstel heeft tijd nodig. Wat je hebt meegemaakt, is helaas niet iets wat je zomaar vergeet of waar je heel snel overheen stapt. Het is een proces dat je uiteindelijk sterker zal maken, maar wat tot die tijd zeker niet makkelijk is. Maar het klinkt alsof je al ontzettend goed op weg bent en stappen zet waar je heel veel baat bij hebt. Makkelijk is het niet, maar wat mag je trots zijn op waar je nu staat. Jij komt er wel, dat merk ik aan alles! <3

 25. Zo simpel is dan geluk 22 mei 2019 op 5:51 pm - Beantwoord

  Fijn dat de rust weer wat wedergekeerd is. Leuk, dat je ondanks de drukte wel ook tijd hebt vrij gemaakt voor leuke gezellige dingen. Hopelijk heb je overigens snel een maatje in de vorm van een kat erbij!