Door persoonlijke verzorging beter in mijn vel

19 nov 2016 | Persoonlijke groei, Positiviteit | 18 reacties

Crèmes, mascara’s, nagellak en douchegel… Mijn kasten puilen inmiddels uit van de beautyproducten. Toch vind ik dat ik een goed excuus heb om hier geld aan te besteden. Door meer aandacht te besteden aan persoonlijke verzorging, zit ik soms namelijk net een stukje beter in mijn vel. Zelfs op een dagen waarop ik niet bepaald met een glimlach van oor tot oor wakker wordt, kan persoonlijke verzorging ervoor zorgen dat ik me best oké voel. Waarom is het zo belangrijk om jezelf te verzorgen? Ik vertel je vandaag meer over mijn ervaringen.

persoonlijke verzorging

Tijd aan jezelf besteden

Ten eerste is persoonlijke verzorging vaak een moment om even tijd aan jezelf te besteden. Misschien ren je de hele dag wel van afspraak naar afspraak of moet je een stel kinderen naar school brengen en tussendoor de nodige freelance opdrachten afmaken. Het leven is vaak Druk met een hoofdletter ‘D’ en juist daarom is het belangrijk om af en toe even pauze te nemen. Neem een heerlijk bad met een bruisbal, doe een maskertje op of smeer je gezicht eens in met een heerlijke crème. Een vast ritueeltje van een paar minuten en een paar verwenmomentjes per week kunnen mij al ontzettend goed doen. Het is vaak net de ontspanning waar ik zo aan toe ben. Bovendien maakt een heerlijke douchegel mijn te vroeg begonnen ochtend meteen al iets minder erg!

Invloed op je stemming

Op momenten dat ik er even doorheen zit, is bij mij de verleiding vaak groot om minder aan persoonlijke verzorging te doen. Dan vergeet ik even de vele kleding die ik in de kast heb hangen en laat ik make-up het liefst volledig links liggen. In het verleden liet ik zelfs weleens uitgelopen mascara voor wat het was als ik niet goed in mijn vel zat. Na een tijdje kwam ik er echter achter dat ik daardoor in een soort vicieuze cirkel belandde. Ik voelde me rot, dus verzorgde ik mezelf niet en voelde ik me daardoor alleen maar nog rotter. Ik merk dat ik er echt van kan opvrolijken als ik juist op een mindere dag mijn lippen rood stift of een heerlijk luchtje opdoe. Als ik dan in de spiegel kijk, word ik toch vrolijker dan van het beeld van een meisje met mascara tot op haar mondhoeken.

persoonlijk verzorging

Meer zelfvertrouwen

Ik merk bij mezelf dat persoonlijke verzorging iets doet met het zelfvertrouwen dat ik uitstraal. Als ik ‘s ochtends mascara opdoe, mijn nagels heb gelakt en een luchtje heb opgedaan, loop ik om een of andere reden toch iets krachtiger over straat dan als ik zonder die verzorging de deur uitga. Dat komt niet per se doordat ik zonder make-up de straat niet op durf. Het is eerder zo dat ik me ervan bewust ben dat ik aan mijn uiterlijk aandacht heb besteed en me daardoor al snel ietsje mooier voel. Nu wil ik absoluut niet zeggen dat iemand make-up kan gaan dragen om zijn onzekerheid te verbloemen. Maar sta eens stil bij wat jij lekker vindt en wat jij graag aan je uiterlijk doet om iets meer zelfvertrouwen uit te stralen. Als dat een dikke laag make-up is, is daar niets mis mee. Maar ga jij liever met alleen wat crème op de deur uit en voel je je daardoor al zekerder? Gun jezelf dan de tijd om elke ochtend even te smeren. Om maar even de L’Oreal-reclame aan te halen: “Omdat je het waard bent!”

Wat gebruik jij graag aan persoonlijke verzorging?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

18 Reacties

 1. Nina Simplynspecial

  Mee eens! Ik heb dan ook vaak de neiging om niks aan mijn make-up te doen en me niet fatsoenlijk aan te kleden, maar daardoor voel je je juist slechter vaak.

  Antwoord
 2. Babs

  Heel herkenbaar. Ik voel mij ook een stuk fijner als ik aandacht aan mijzelf heb besteed.Het hoeft niet veel make-up te zijn, gewoon wat mascara en mijn wenkbrauwen bijgewerkt.
  En mijn nagels zijn tegenwoordig altijd gelakt, zien er een stuk verzorgder uit nu!

  Antwoord
  • Romy

   Ja precies! Bij mij zijn het ook vaak de nagels die het grootste verschil maken. Met ongelakte nagels ben ik snel geneigd om mijn handen een beetje verstopt te houden; als ze gelakt zijn denk ik eerder “Die mogen gezien worden!” ;)

   Antwoord
 3. Lieke - Life As Lieke

  Waarheid! Mooie foto`s erbij ook! Ik voel me vaak ook beter als ik iets aan persoonlijke verzorging doe. Gewoon aankleden kan er al voor zorgen dat ik mij beter voel en even je gezicht wassen kan ook al helpen. En ik neem elke ochtend en avond een momentje om mijn gezicht in te smeren, heerlijk. Make up gebruik ik eigenlijk niet, niet omdat ik het niet wil (juist wel) maar omdat mijn ouders er tegen zijn.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! Jammer dat je geen make-up mag gebruiken, maar je gezicht goed verzorgen kan inderdaad ook al een heel fijn gevoel geven!

   Antwoord
 4. Dagmar

  Wat heb je er een mooi artikel over geschreven, je slaat de spijker op z’n kop! Wat fijn dat persoonlijke verzorging zo’n mooie bijdrage kan leveren waardoor je je iets beter voelt. Je hebt helemaal gelijk, door drukte is dit juist zo’n moment om even jezelf te verwennen en aandacht aan jezelf te besteden. Heel mooi artikel: prachtige foto’s en geweldig geschreven!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een ontzettend lieve reactie! Dankjewel :)

   Antwoord
 5. Iris

  Jaaa, helemaal waar! Ik zit ook vaak lekkerder in mijn vel als ik er goed uit zie :)

  Antwoord
 6. Charel

  Mooi geschreven Romy! Ik snap helemaal wat je schrijft! Ik laat alles dan gewoon voor wat het is, terwijl ik net zo goed even een maskertje kan doen of mijn nagels kan lakken. Dan voel je je toch weer een stuk beter!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Hopelijk gun je jezelf de volgende keer toch een fijn maskertje of een paar minuten nagel lakken. Dat kan echt helpen :)

   Antwoord
 7. Jonna@Burgertrutjes

  Heel herkenbaar! Ik voel me ook verzorgder met een likje mascara, maar ik ben niet het type dat 20 verschillende producten per dag gebruikt. Hier heb ik te weinig discipline voor

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je reactie! Zelf gebruik ik ook maar een paar producten per dag, hoor. Maar toch merk ik dat dat kleine beetje verzorging of make-up me al echt goed kan doen :)

   Antwoord
 8. Claire

  Herkenbaar! Als ik een off-day heb probeer ik wel ‘normale’ kleren aan te doen en te douchen. Anders voel ik me vaak alleen maar ellendiger.

  Antwoord
 9. Lifeaholic.nl

  Ook ik kan me hier helemaal in vinden! Als ik mijn haren niet heb gedaan of geen make-up heb en moet dan toch de deur uit dan voel ik me ook minder zeker. Best gek als je er zo over na gaat denken…

  Antwoord
 10. Saskia

  Wat een leuk artikel! Zeker iets wat deels helpt, je lekker optutten. Ik kan me fijn voelen bij een creme op mijn gezicht, BB cream en een klein beetje mascara. Kan echt al wonderen doen. Net als een fijne douche.

  Antwoord
 11. Cynthia

  Het werkt absoluut in je voordeel, wanneer je jezelf beter verzorgt. Ik kan er in ieder geval enorm van genieten. Een geurtje draagt voor mij ook bij aan een positief gevoel. Wat een lieve kleurtjes make-up heb je trouwens ook liggen!! X

  Antwoord
  • Romy

   Ja, een geurtje alleen al kan al zoveel goed doen! Dankjewel voor je compliment! Zelf werd ik ook helemaal blij van deze foto met alle kleurtjes bij elkaar.

   Antwoord
 12. Amina

  So true! Wanneer ik minder aan m’n uiterlijk ga doen en er niet echt meer om geef, werk ik vaak veel te hard en zorg ik minder goed voor mezelf. Vaak in de wintermaanden is dat het geval met eindejaarsdrukte…wij mensen hebben die kleine verwenmomenten juist hard nodig om weer even te realiseren wat écht belangrijk is in het leven! xxx

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs