unnamed file 78 1

Door persoonlijke verzorging beter in mijn vel

 • 19 november 2016
 • 18 Reacties

Crèmes, mascara’s, nagellak en douchegel… Mijn kasten puilen inmiddels uit van de beautyproducten. Toch vind ik dat ik een goed excuus heb om hier geld aan te besteden. Door meer aandacht te besteden aan persoonlijke verzorging, zit ik soms namelijk net een stukje beter in mijn vel. Zelfs op een dagen waarop ik niet bepaald met een glimlach van oor tot oor wakker wordt, kan persoonlijke verzorging ervoor zorgen dat ik me best oké voel. Waarom is het zo belangrijk om jezelf te verzorgen? Ik vertel je vandaag meer over mijn ervaringen.

persoonlijke verzorging

Tijd aan jezelf besteden

Ten eerste is persoonlijke verzorging vaak een moment om even tijd aan jezelf te besteden. Misschien ren je de hele dag wel van afspraak naar afspraak of moet je een stel kinderen naar school brengen en tussendoor de nodige freelance opdrachten afmaken. Het leven is vaak Druk met een hoofdletter ‘D’ en juist daarom is het belangrijk om af en toe even pauze te nemen. Neem een heerlijk bad met een bruisbal, doe een maskertje op of smeer je gezicht eens in met een heerlijke crème. Een vast ritueeltje van een paar minuten en een paar verwenmomentjes per week kunnen mij al ontzettend goed doen. Het is vaak net de ontspanning waar ik zo aan toe ben. Bovendien maakt een heerlijke douchegel mijn te vroeg begonnen ochtend meteen al iets minder erg!

Invloed op je stemming

Op momenten dat ik er even doorheen zit, is bij mij de verleiding vaak groot om minder aan persoonlijke verzorging te doen. Dan vergeet ik even de vele kleding die ik in de kast heb hangen en laat ik make-up het liefst volledig links liggen. In het verleden liet ik zelfs weleens uitgelopen mascara voor wat het was als ik niet goed in mijn vel zat. Na een tijdje kwam ik er echter achter dat ik daardoor in een soort vicieuze cirkel belandde. Ik voelde me rot, dus verzorgde ik mezelf niet en voelde ik me daardoor alleen maar nog rotter. Ik merk dat ik er echt van kan opvrolijken als ik juist op een mindere dag mijn lippen rood stift of een heerlijk luchtje opdoe. Als ik dan in de spiegel kijk, word ik toch vrolijker dan van het beeld van een meisje met mascara tot op haar mondhoeken.

persoonlijk verzorging

Meer zelfvertrouwen

Ik merk bij mezelf dat persoonlijke verzorging iets doet met het zelfvertrouwen dat ik uitstraal. Als ik ’s ochtends mascara opdoe, mijn nagels heb gelakt en een luchtje heb opgedaan, loop ik om een of andere reden toch iets krachtiger over straat dan als ik zonder die verzorging de deur uitga. Dat komt niet per se doordat ik zonder make-up de straat niet op durf. Het is eerder zo dat ik me ervan bewust ben dat ik aan mijn uiterlijk aandacht heb besteed en me daardoor al snel ietsje mooier voel. Nu wil ik absoluut niet zeggen dat iemand make-up kan gaan dragen om zijn onzekerheid te verbloemen. Maar sta eens stil bij wat jij lekker vindt en wat jij graag aan je uiterlijk doet om iets meer zelfvertrouwen uit te stralen. Als dat een dikke laag make-up is, is daar niets mis mee. Maar ga jij liever met alleen wat crème op de deur uit en voel je je daardoor al zekerder? Gun jezelf dan de tijd om elke ochtend even te smeren. Om maar even de L’Oreal-reclame aan te halen: “Omdat je het waard bent!”

Wat gebruik jij graag aan persoonlijke verzorging?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Nina Simplynspecial 19 november 2016 op 10:39 am - Beantwoord

  Mee eens! Ik heb dan ook vaak de neiging om niks aan mijn make-up te doen en me niet fatsoenlijk aan te kleden, maar daardoor voel je je juist slechter vaak.

 2. Babs 19 november 2016 op 11:39 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar. Ik voel mij ook een stuk fijner als ik aandacht aan mijzelf heb besteed.Het hoeft niet veel make-up te zijn, gewoon wat mascara en mijn wenkbrauwen bijgewerkt.
  En mijn nagels zijn tegenwoordig altijd gelakt, zien er een stuk verzorgder uit nu!

  • Romy 19 november 2016 op 1:43 pm - Beantwoord

   Ja precies! Bij mij zijn het ook vaak de nagels die het grootste verschil maken. Met ongelakte nagels ben ik snel geneigd om mijn handen een beetje verstopt te houden; als ze gelakt zijn denk ik eerder “Die mogen gezien worden!” 😉

 3. Lieke - Life As Lieke 19 november 2016 op 11:42 am - Beantwoord

  Waarheid! Mooie foto`s erbij ook! Ik voel me vaak ook beter als ik iets aan persoonlijke verzorging doe. Gewoon aankleden kan er al voor zorgen dat ik mij beter voel en even je gezicht wassen kan ook al helpen. En ik neem elke ochtend en avond een momentje om mijn gezicht in te smeren, heerlijk. Make up gebruik ik eigenlijk niet, niet omdat ik het niet wil (juist wel) maar omdat mijn ouders er tegen zijn.

  • Romy 19 november 2016 op 1:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Jammer dat je geen make-up mag gebruiken, maar je gezicht goed verzorgen kan inderdaad ook al een heel fijn gevoel geven!

 4. Dagmar 19 november 2016 op 12:50 pm - Beantwoord

  Wat heb je er een mooi artikel over geschreven, je slaat de spijker op z’n kop! Wat fijn dat persoonlijke verzorging zo’n mooie bijdrage kan leveren waardoor je je iets beter voelt. Je hebt helemaal gelijk, door drukte is dit juist zo’n moment om even jezelf te verwennen en aandacht aan jezelf te besteden. Heel mooi artikel: prachtige foto’s en geweldig geschreven!

  • Romy 19 november 2016 op 1:41 pm - Beantwoord

   Wat een ontzettend lieve reactie! Dankjewel 🙂

 5. Iris 19 november 2016 op 3:20 pm - Beantwoord

  Jaaa, helemaal waar! Ik zit ook vaak lekkerder in mijn vel als ik er goed uit zie 🙂

 6. Charel 19 november 2016 op 8:18 pm - Beantwoord

  Mooi geschreven Romy! Ik snap helemaal wat je schrijft! Ik laat alles dan gewoon voor wat het is, terwijl ik net zo goed even een maskertje kan doen of mijn nagels kan lakken. Dan voel je je toch weer een stuk beter!

  • Romy 19 november 2016 op 9:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Hopelijk gun je jezelf de volgende keer toch een fijn maskertje of een paar minuten nagel lakken. Dat kan echt helpen 🙂

 7. Jonna@Burgertrutjes 20 november 2016 op 9:07 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar! Ik voel me ook verzorgder met een likje mascara, maar ik ben niet het type dat 20 verschillende producten per dag gebruikt. Hier heb ik te weinig discipline voor

  • Romy 20 november 2016 op 10:10 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je reactie! Zelf gebruik ik ook maar een paar producten per dag, hoor. Maar toch merk ik dat dat kleine beetje verzorging of make-up me al echt goed kan doen 🙂

 8. Lifeaholic.nl 20 november 2016 op 5:48 pm - Beantwoord

  Ook ik kan me hier helemaal in vinden! Als ik mijn haren niet heb gedaan of geen make-up heb en moet dan toch de deur uit dan voel ik me ook minder zeker. Best gek als je er zo over na gaat denken…

 9. Claire 20 november 2016 op 6:15 pm - Beantwoord

  Herkenbaar! Als ik een off-day heb probeer ik wel ‘normale’ kleren aan te doen en te douchen. Anders voel ik me vaak alleen maar ellendiger.

 10. Saskia 20 november 2016 op 9:27 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Zeker iets wat deels helpt, je lekker optutten. Ik kan me fijn voelen bij een creme op mijn gezicht, BB cream en een klein beetje mascara. Kan echt al wonderen doen. Net als een fijne douche.

 11. Cynthia 22 november 2016 op 5:15 pm - Beantwoord

  Het werkt absoluut in je voordeel, wanneer je jezelf beter verzorgt. Ik kan er in ieder geval enorm van genieten. Een geurtje draagt voor mij ook bij aan een positief gevoel. Wat een lieve kleurtjes make-up heb je trouwens ook liggen!! X

  • Romy 22 november 2016 op 6:38 pm - Beantwoord

   Ja, een geurtje alleen al kan al zoveel goed doen! Dankjewel voor je compliment! Zelf werd ik ook helemaal blij van deze foto met alle kleurtjes bij elkaar.

 12. Amina 11 december 2016 op 4:23 pm - Beantwoord

  So true! Wanneer ik minder aan m’n uiterlijk ga doen en er niet echt meer om geef, werk ik vaak veel te hard en zorg ik minder goed voor mezelf. Vaak in de wintermaanden is dat het geval met eindejaarsdrukte…wij mensen hebben die kleine verwenmomenten juist hard nodig om weer even te realiseren wat écht belangrijk is in het leven! xxx

Recente blogs

12 magische momenten die ik nooit zal vergeten

5 februari 2018|Persoonlijk|

Magische momenten. Van die momenten waarbij je op het moment zelf nog net geen kippenvel krijgt en waar je zelfs véél later nog met plezier aan terugdenkt. Van geslaagde prestaties tot grote mijlpalen of juist kleine, bijzondere momenten die je nooit meer zult vergeten. Om mezelf te stimuleren om bij die magische momenten stil te staan, zet ik er vandaag 12 op een rijtje. Dit zijn 12 speciale momenten die nu nog (soms zelfs na járen) in mijn geheugen gegrift staan.

Samenwerkingen als blogger | 9x Wat ik daarbij belangrijk vind!

10 mei 2019|Carrière en ondernemen|

Bloggen is natuurlijk vooral een geweldige leuke hobby. Ik zou me haast geen leven meer kunnen voorstellen zonder mijn fijne plekje op het wereldwijde web. Bloggen doe ik dan ook vooral voor mijn plezier. Wel heb ik als blogger zo nu en dan samenwerkingen met mooie merken. Graag ga ik dan de uitdaging aan om van een samenwerking een leuk en vooral niet-commercieel artikel te maken. Daar word ik vrolijk van en hopelijk jij als lezer ook. Hoe ik dat aanpak? Deze 9 dingen vind ik belangrijk wanneer ik samenwerkingen als blogger heb.

Favorieten | Boeiend boek, lumineuze lamp & leerzaam luistervoer

19 februari 2024|Lifestyle|

Alle favorieten verzamelen! Eens in de paar maanden verzamel ik al mijn favoriete dingen van de afgelopen tijd om ze in één blogartikel een dikke, welverdiende shout out te geven. Dit keer is het de beurt aan onder andere een bijzonder boeiend boek, een lamp die van onze gang een ballonnenfeest maakt, een verrukkelijke vleesvervanger, een podcast die standaard op repeat staat en broodsmeersel waarvan ik pas wist dat ik het nodig had in mijn leven toen ik het in de supermarkt spotte. Kijk je mee naar mijn favorieten van de laatste tijd?