Collage Parijs

Photo Diary: Een dagje Parijs in kerstsferen

 • 21 december 2016
 • 30 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Persoonlijk

Terwijl ik deze photo diary samenstel, rijdt de Thalys met 300 km/uur weer van Parijs richting Amsterdam. Niet alleen de Thalys rijdt overigens in sneltreinvaart, maar ook wij sjeesden in sneltreinvaart de Franse hoofdstad door. We bezochten de kerstmarkt op de Champs Élysees en genoten van de sfeervolle verlichting door de hele stad. Ook de toeristische trekpleisters hebben we als wannabe Japanse toeristen razendsnel bezocht. Parijs in 6 uur was een uitdaging, maar wel een hele leuke uitdaging om niet meer te vergeten. In deze photo diary laat ik je meekijken naar mijn dagje Parijs in kerstsferen.

Parijs met kerst stedentrip

Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik met mijn ex al eens in Parijs geweest, dus ik had de ‘mazzel’ dat ik de toeristische trekpleisters al grotendeels had gezien. De Eiffeltoren hoefde ik bijvoorbeeld niet meer per se op en ook de Sacre Coeur hadden we maar van onze to see list geschrapt. Gelukkig hebben we tijdens ons korte dagje Parijs genoeg kunnen zien en beleven. Ik wilde zelf vooral graag genieten van de kerstsfeer in de stad. Elke stad heeft volgens mij wel iets met kerst, maar ik was ervan overtuigd dat Parijs rond deze tijd van het jaar al helemaal prachtig zou zijn. Parijs met kerst stedentrip kerstversiering

Er bleek inderdaad door de hele stad heen kerstversiering en mooie verlichting te hangen. Een winkeltje met macarons had zelfs verlichte macarons in kerstsfeer voor de deur staan. Hoe creatief!

Parijs met kerst stedentrip verlichte macarons

Als eerste gingen we naar de Place des Vosges. Dat schijnt het mooiste plein van Parijs te zijn door alle herenhuizen die eromheen staan. Op zich was het niet een geweldige hotspot, maar het was zeker een mooi plein om eens gezien te hebben.

Parijs Place des Vosges

Vervolgens liepen we naar de Notre Dame. Al een kilometer van tevoren wees mijn vader steeds op een toren in de verte. “Daar staat hij!” Eenmaal bij die toren aangekomen, bleek het alleen een heel ander gebouw te zijn dan de Notre Dame. Lang leve de informatiebordjes voor toeristen! Deze toren heet blijkbaar de Tour de Saint Jacques. Weer iets geleerd!

Parijs Tour de Saint Jacques

Gelukkig heeft mijn vader kaartlees-skills om jaloers op te zijn en vonden we daardoor alsnog snel de Notre Dame. Ik blijf het bizar vinden dat alle beelden en reliëf op deze kerk echt door mensenhanden is gemaakt. In mijn hoofd zag ik al een geweldige foto van de Notre Dame voor me vanachter een paar roze rozen. Helaas pakte dat iets minder rooskleurig (sorry, flauw!) uit: de roosjes zijn wat verlept en de foto is niet helemaal belicht zoals ik zou willen… Ach ja, weer een reden om nog eens terug te gaan naar Parijs!

Parijs Notre Dame rozen

Na de Notre Dame was het plan om een wandeling langs de Seine te maken. Als ik aan Parijs denk, moet ik namelijk al snel denken aan romantische stelletjes die langs de kade lopen en aan de bruggen over de Seine een slotje ophangen. De slotjes aan Pont Neuf zijn inmiddels in verband met instortingsgevaar niet meer toegestaan, maar dat maakt een wandeling langs en over deze rivier niet minder mooi (en een stuk veiliger!).

Parijs Seine bruggen

Langs de kade vond ik een heel  mooi plekje en ik kon het niet laten om daar een aantal outfitfoto’s te maken. Mijn vader verklaarde me trouwens voor gek dat ik zonder jas in de kou stond, maar even later zagen we een meisje in turnpakje (!) hetzelfde doen. Tja, daarmee vergeleken zijn mijn outfitfoto’s zonder handstand en met iets meer bedekte kleding toch minder spectaculair. Toch zal ik er later deze week nog een apart artikel aan wijden.

Parijs Romy

Terwijl we langs de Seine liepen, kwamen we ook het Louvre tegen. Het is toch best indrukwekkend dat dit allemaal samen één museum vormt dat gewoon tot de nok toe gevuld is met kunst. Daar mag je wel een hele dag voor uittrekken.

Parijs Louvre

Via een park liepen we daarna richting de Champs Elysées. Er stond onder andere een hoog reuzenrad, dat we vanwege de net zo hoge toegangsprijs even oversloegen. In plaats daarvan rustte mijn vader uit van al het lopen op een tuinstoeltje. Tja, je bent 50 of je bent het niet! (sorry, pap!)

Parijs park

Even later zagen we al vanuit de verte de vrolijke kerstkraampjes en hoorden we vrolijke kerstmuziek uit de speakers schallen. Ik kreeg er direct een kerstgevoel van. Dit is toch waar je als kerstliefhebber van droomt: een hele straat vol traditionele kraampjes. Zoals het een echte Nederlander betaamt, waren wij vooral van het ‘kijken, kijken niet kopen’, maar alleen al daarmee hebben we onszelf goed vermaakt.

parijs kerstmarkt champs elysées

Parijs kerstmarkt

We keken onder andere onze ogen uit bij deze groene, blauwe en rode kazen. Niet bepaald betaalbaar en ik ben er ook nog niet uit of ik het er echt smakelijk vind uitzien, maar grappig is het zeker.

Parijs kerstmarkt gekleurde kaas

En wat dacht je van deze zeepjes in de vorm van cupcakes. Daar zou je toch bijna je tanden in willen zetten?

Op de markt kocht ik niets, maar wel zag ik bij de winkel Promod een heel leuk rokje hangen. In het kader van mezelf meer verwennen, besloot ik het te kopen. Ook dat rokje zul je vast binnenkort wel op mijn blog voorbij zien komen. Al winkelend en fotograferend liepen we richting de Arc de Triomphe. Dat blijft toch een mooi gebouw om te zien.

Parijs Arc de Triomphe

En hoe kun je een dagje Parijs nu beter afsluiten dan met een bezoekje aan de Eiffeltoren. Ik wist van de vorige keer nog vanaf waar je de beste foto’s van dit grote gevaarte kan maken. Dankzij een lieve voorbijganger konden we als afsluiter van de dag ook nog samen op de foto. Gelukkig maar, want een selfie met twee personen én een complete Eiffeltoren vereist echt de skills van een professional.

Parijs Eiffeltoren

Het was een dag om van te genieten met een grote G. Zomaar even een doordeweeks dagje naar Parijs dankzij een leuke aanbieding? Wat ben ik toch een bofkont dat zoiets gewoon kan!

Ben jij al eens in Parijs geweest?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Susan 21 december 2016 op 7:58 am - Beantwoord

  Super leuk om te lezen! Wat ziet het er gezellig uit.

 2. Sylvia 21 december 2016 op 8:51 am - Beantwoord

  Wat fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad! Ik ben er nog nooit geweest maar zou wel graag willen. Staat zeker nog op mn reiswensen lijstje.

 3. Aneta 21 december 2016 op 8:59 am - Beantwoord

  Prachtige stad. En 6 uur de tijd, ja dat is een hele uitdaging haha. Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad

 4. Tamara TS 21 december 2016 op 9:27 am - Beantwoord

  Wat leuk dit! Ik zou ook weleens een dagje naar Parijs willen, maar op de een of andere manier kom ik nooit leuke aanbiedingen tegen. Hetzelfde met Londen, Berlijn en Praag die nog op mijn wensenlijstje staan.

  • Romy 22 december 2016 op 1:04 am - Beantwoord

   Wat jammer dat je de leuke aanbiedingen niet zo snel tegenkomt! Mijn vader stuitte toevallig op deze Thalys-aanbieding op de website van NS. Misschien zou je die website ook eens in de gaten kunnen houden. Ook hebben ze rond kerst vaak wel leuke aanbiedingen op verschillende sites in verband met de kerstmarkten.

 5. de DIY Diva 21 december 2016 op 10:13 am - Beantwoord

  Leuk om alle highlights van Parijs weer eens terug te zien op jouw foto’s!

 6. Mariëlle 21 december 2016 op 10:22 am - Beantwoord

  Oh meid wat heerlijk, super leuk ook met je vader! Dat gebeurd bij ons niet 🙁 Super leuk verslag!

 7. Nina Simplynspecial 21 december 2016 op 10:25 am - Beantwoord

  Wat tof! ‘Even’ een dagje naar Parijs! Daarvoor ben ik ook wel te porren, hihi. Volgens mij hebben jullie genoeg gezien in die korte tijd 🙂

 8. Svenja 21 december 2016 op 10:30 am - Beantwoord

  Zo ontzettend leuk dat je samen met je vader naar Parijs bent geweest. Vooral rond de kerst is de stad prachtig. Je hebt ook super mooie foto’s gemaakt. Vooral de laatste is heel leuk van jullie samen. Fijn dat jullie ook zoveel hebben kunnen bezichtigen in een dag! Vast een dag om nooit te vergeten!

  • Romy 22 december 2016 op 1:02 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Deze dag vergeten we zeker weten niet snel meer 🙂

 9. Linda 21 december 2016 op 11:11 am - Beantwoord

  Jeetje, Parijs in 6 uur en dan alsnog zo onwijs veel zien. Petje af hoor! En wat ziet alles er toch gezellig uit <3 Hij gaat op mijn lijstje hoor, kerstshoppen in Parijs!

 10. Josephine 21 december 2016 op 11:21 am - Beantwoord

  Dat klinkt als een heel leuk dagje uit! Fijn dat jullie er zo van genoten hebben! Die foto met Franse Notenkraker (?) is erg leuk! En die kazen…Hmm..Die zou ik ook laten liggen, haha.

  Zijn jullie nog even in het Louvre geweest? Het moet echt geweldig zijn! Ik ben zelf 1 keer in Parijs geweest, maar dat is al meer dan 15 jaar geleden. Ik herinner me vooral dat mijn puber-ik de Mona Lisa vond tegenvallen, en dat er heel veel Aziatische toeristen met camera omheen stonden. 😉

  • Romy 22 december 2016 op 1:02 am - Beantwoord

   Haha, dat verhaal van de Mona Lisa heb ik inderdaad vaker gehoord. Ik durf er al bijna niet meer naartoe te gaan uit angst voor diezelfde teleurstelling 😉 Wij zijn gisteren niet in het Louvre geweest, omdat je daar echt een hele dag voor schijnt te moeten uittrekken. Maar wie weet bezoeken we dat museum ook nog eens als we weer naar Parijs teruggaan.

 11. Inge 21 december 2016 op 11:32 am - Beantwoord

  Wat leuk zeg! Ik ben nog nooit in Parijs geweest. Het was inderdaad een dag in sneltijdvaart als ik het zo lees, hihi. Wat hebben jullie nog veel gezien & gedaan! Jullie zullen wel moe zijn geweest na zo’n dag!

  • Romy 22 december 2016 op 1:00 am - Beantwoord

   Haha, ja, het was wel erg vermoeiend, maar gelukkig konden we tijdens de lange treinreis alvast een beetje uitrusten 😉

 12. Sofie 21 december 2016 op 12:17 pm - Beantwoord

  Pittig om het op zes uur te doen! Die kazen zien er wel heeeeeel vreemd uit ja….

 13. Sarah 21 december 2016 op 1:49 pm - Beantwoord

  Oeh, klinkt als een leuke dag. Ik ben zelf ook al enkele keren in Parijs geweest, maar nog nooit tijdens de feestdagen. Ziet er zo gezellig uit 🙂 Jullie hebben ook best nog veel gezien op die 6u tijd. Super 🙂

  • Romy 22 december 2016 op 12:59 am - Beantwoord

   Ah wat leuk om dat met je vader te doen! Alvast heel veel plezier!

  • Romy 22 december 2016 op 12:59 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je reactie! Het was zeker weten een erg leuke dag en we hebben het tempo met dingen bekijken er inderdaad goed in gehouden 😉

 14. Linda 21 december 2016 op 2:39 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk dagje! Echt fijn als je zulke dingen met je vader kan doen. Ik ga met de mijne zelf een weekje op wintersport in januari, echt leuk 🙂

 15. nancy 21 december 2016 op 2:46 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je dat hebt gedaan! En hoe gezellig met je vader! Leuk hoor, en je hebt er leuke foto’s van gemaakt. Ik ben wel be nieuwd naar het rokje.

  • Romy 22 december 2016 op 12:33 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 En gezellig was het zeker!

 16. Charel 21 december 2016 op 8:34 pm - Beantwoord

  Ziet er zo gezellig uit! Heerlijk om in een ander land te zijn rond de feestdagen! Ziet er dan weer zo anders uit, heerlijke sfeer!

 17. Lieke - Life As Lieke 21 december 2016 op 10:51 pm - Beantwoord

  Ooh superleuk! Heerlijk ff een dagje weg!

 18. Claire 21 december 2016 op 10:52 pm - Beantwoord

  Gaaf! Ik ben een paar jaar geleden in Parijs geweest, maar nu wil ik eigenlijk weer 😀

 19. Lifeaholic.nl 21 december 2016 op 11:30 pm - Beantwoord

  Leuke foto’s! Ik ben vorig jaar november ook in Parijs geweest! De kerstmarkt op de Champs Elysees is echt super ??❤️

  • Romy 22 december 2016 op 12:27 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Zoveel kraampjes met unieke producten en gezellige decoratie! Wat leuk dat je daar vorig jaar ook bent geweest!

 20. Amina 27 december 2016 op 2:44 am - Beantwoord

  Ahhhhh Parijs! Zo mooi! Ik ben er vroeger met mijn ouders heel vaak geweest, een van hun favoriete steden. Er is een plein vlakbij de Eiffeltoren waar jongeren skaten en dansen. Heerlijk om met een kop koffie naar te kijken. Wat ik wel echt heel jammer vind (maar dat is in meer Europese steden zo) is dat je verschillende prijzen hebt voor een terrasje pakken of binnen zitten. Dat vind ik zo gek…xxx

  • Romy 27 december 2016 op 9:46 am - Beantwoord

   Dat klinkt heel gaaf. Dat plein hebben wij waarschijnlijk gemist 😉 Die prijzen vielen me ook op inderdaad. Sowieso is Parijs best wel een dure stad qua eten en drinken.

 21. Charlotte 30 december 2016 op 4:08 pm - Beantwoord

  Superleuke foto’s! Wauw die grote macaroons, super orgineel.

Recente blogs

Kerstknutsels, kerstpret & een kerstwens voor jou

25 december 2019|Lifestyle|

De dag voor kerst begon gisteren met lange rijen bij de supermarkt. Half Nederland leek zich last minute te willen klaarmaken voor kerst. Heel wat kerststollen, (vega)rollades en de lekkerste hapjes vlogen als warme broodjes over de toonbank. Ook ik begaf me tussen het stressende winkelpubliek om me voor te bereiden op twee heerlijke dagen gevuld met liefde en familie. De kerstkaartjes zijn de deur uit en mijn kerstjurk hangt klaar. Zelfs ons geïmproviseerde kerstmaal staat al in tupperwarebakjes te wachten om morgen op het kerstdiner te verschijnen. Maar dat doe ik natuurlijk niet voordat ik - in dit artikel - mijn kerstwens voor jou met je deel.

10 leuke/grappige herinneringen aan de middelbare school

28 september 2018|Persoonlijk|

Voor mijn gevoel is mijn diploma-uitreiking op de middelbare school hooguit 2 jaar geleden. En in werkelijkheid? Tja, dan is het toch echt al een sprong van 7 jaar terug in de tijd dat ik mijn felbegeerde vwo-diploma in ontvangst nam. Gelukkig kon ik me laatst alsnog even in de wereld van een middelbare scholier wanen tijdens een werkafspraak met mijn oude decaan. Tientallen leuke, vrolijke en grappige herinneringen schoten door mijn hoofd. Daarom in dit artikel 10 middelbare-schoolmomenten waar ik met een glimlach aan terugdenk. Welke herken jij?

Is het al zover? | Mijn leukste vooruitzichten voor de herfst

29 augustus 2018|Persoonlijk|

Terwijl ik in mijn hoofd nog onder een parasol in Italië geniet van het zomerweer, komt de herfst toch echt steeds dichterbij. Ik geniet graag nog even van het laatste restje zomer, maar ben ook alvast plannen aan het maken voor het komende herfstseizoen van warme truien, thee en dekentjes. Hoewel ik graag nog even doe alsof het zomerjurkjesweer (oké, met een jasje eroverheen!) is, duurt het vast niet lang meer voordat de herfst zijn intrede doet. Gelukkig heb ik genoeg om naar uit te zien! Dit zijn 12 leuke plannen voor de herfst waar ik nu al naar uitzie.