Photo Diary: Winter wonderland, kerstkaart & pakjesavond

 • 5 december 2016
 • 21 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

photo diary pakjesavond

Al een tijdje leek het me leuk om eens een fotodagboek op mijn blog te plaatsen. Mijn weken zijn alleen niet altijd even spannend als ik gewoon aan het werk ben. Omdat gisteren een dag was vol leuke momenten, besloot ik om foto’s te maken van wat ik zoal deed en daarmee een heuse photo diary samen te stellen. Ik wandelde onder andere door winter wonderland, maakte een kerstkaart en vierde pakjesavond met mijn familie. Kijk je mee naar mijn dag?

blond amsterdam mok

Net als altijd begin ik mijn dag met een ontbijtje en sterrenmuntthee uit mijn mok van Blond Amsterdam. Ben ik de enige die altijd dezelfde smaak thee drinkt? Ooit ben ik begonnen met sterrenmuntthee en sindsdien drink ik bijna niet anders meer.

blogs lezen

Tijdens mijn ontbijtje lees ik altijd blogs en laat ik reacties achter. Heerlijk vind ik het om op die manier wakker te worden. Zoals je ziet, open ik altijd eerst heel veel tabbladen vanuit Bloglovin om de blogs vervolgens stuk voor stuk te lezen. Op de foto zie je trouwens de blog van Teni: FitBeauty. Een heerlijke mindstyleblog met veel foto’s van lekkere gerechten. Echt een aanrader! Oh ja, vraag je je af wat het witte plakkertje op mijn beeldscherm is? Ik heb de vreemde gewoonte om klokken op computers altijd af te schermen, omdat het me afleidt om steeds de tijd te zien. Ja, soms ben ik een beetje apart…

witte kat

Vervolgens kleed ik me aan en maak ik mezelf op. Daarbij krijg ik goed gezelschap van mijn grote, witte vriend. Wat is hij toch lief als hij slaapt!

winter wonderland

Op zondagochtend maak ik standaard een korte wandeling met mijn vader. Gisteren was ik extra enthousiast om te gaan wandelen, omdat alles er buiten zo mooi uitzag buiten onder een dun laagje ijs. Ik nam mijn macrolens mee en maakte foto’s van de mooie dingen die ik tegenkwam.

winter wonderland

winter wonderland

Ik raakte niet uitgekeken. Zeker sinds ik mijn macrolens heb, kan ik blij worden van elk takje of besje. Overal kan een mooie foto uit voortkomen, toch? Ik vraag me wel af hoe leuk het voor mijn vader is om elke paar minuten te moeten stoppen voor een foto. Gelukkig is hij inmiddels wel wat gewend met mij.

marktplaats papier

Vervolgens ging ik aan het werk. Ik plaatste updates voor ScrapBerry’s op Facebook, Twitter en Instagram en werkte mijn mail af. Daarna lag er een flinke stapel scrapbookpapier op me te wachten om op Marktplaats te zetten. Mijn kasten puilen inmiddels uit van het papier en onlangs heb ik daarom het nodige uitgezocht om weg te doen. Hopelijk vindt dit papier snel een plekje bij een nieuwe eigenaar.

zelfgemaakte kerstkaart

Aangezien kerst steeds dichterbij komt, waagde ik me na de lunch weer aan een kerstkaart. Ik ben van plan om dit jaar wat extra kaarten zelf te maken, zodat ik er misschien een aantal kan proberen te verkopen bij een winkel bij ons in het dorp. Dit exemplaar met hertje kan ik in ieder geval weer bij mijn collectie optellen.

pakjesavond

Aan het einde van de middag vertrokken we naar mijn oom en tante om daar met ons gezin en met mijn opa en oma, oom en tante en nichtjes pakjesavond te vieren. Geloof het of niet, maar hierboven zie je nog niet eens alle cadeaus. We zijn allemaal echt ontzettend verwend. Maar belangrijker nog dan al die cadeaus, het was vooral een hele gezellige middag waarbij we echt van elkaars aanwezigheid hebben genoten.

pakjesavond

Ik kreeg onder andere twee Blond Amsterdam bordjes in Parijs-thema en een nieuwe mok. Mijn vorige mok had namelijk een aantal barsten en was echt wel aan vervanging toe. Ook met de bordjes ben ik heel blij. Die kan ik mooi aan mijn verzameling servies van Blond Amsterdam toevoegen.

huidpijn

Ook werd ik verrast door het nieuwe boek Huidpijn van Saskia Noort en door een grappig boek over ‘jeukwoorden’. Ik heb het boek al even doorgebladerd en volgens mij past het echt in mijn straatje. Voorlopig kan ik wat lezen betreft weer even vooruit.

pakjesavond

Het meest verrast was ik door dit leuke kussen met katten erop. Ik had het in de folder van Xenos zien staan en was meteen verliefd, maar ik had nooit verwacht dat ik het ook daadwerkelijk voor Sinterklaas zou krijgen. Deze krijgt zeker weten een mooi plekje op mijn kamer.

pakjesavond

We eindigden de avond met een foto met mijn broertjes en mijzelf. Joeri (het broertje rechts) vertrekt woensdag naar Barcelona, dus dit zal voorlopig even de laatste foto van ons drieën zijn. Sniff…

In de avond zette ik dit blogje in elkaar, begon ik alvast aan een scriptie om na te kijken en keek ik televisie met mijn vader. Gewoon een rustig avondje na een drukke, maar leuke dag dus! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken naar mijn dag. Het lijkt me leuk om vaker dit soort photo diaries in elkaar te zetten als ik iets leuks meemaak. Dus wordt waarschijnlijk vervolgd! Ik wens jullie een fijne week!

Hoe vier jij Pakjesavond? 

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 5 december 2016 op 8:58 am - Beantwoord

  Leuke reeks foto’s Romy! Ik heb gisterochtend ook een heerlijke wandeling gemaakt, want wauw, het was inderdaad zulk mooi weer! En jeetje, wat een prachtige kerstkaart heb je gemaakt! Ik heb helaas twee linkerhanden, dus dat gaat mij never nooit niet lukken haha. Fijne week! Liefs

 2. Babs 5 december 2016 op 9:12 am - Beantwoord

  Wat een super leuk kussen! Jouw katje is ook schattig, mooi beestje.
  En je macro foto’s vind ik heel mooi!

 3. Iris 5 december 2016 op 10:38 am - Beantwoord

  Wat een gezelligheid en wat een boel cadeautjes! Ik vind je kussen ook heel erg leuk!! Oh, en ik ga nu ook een kopje sterrenmunt drinken 😀

 4. Lieke - Life As Lieke 5 december 2016 op 11:17 am - Beantwoord

  Ziet er uit als een hele gezellige dag! Mooie foto`s heb je gemaakt, het is zo mooi buiten! Wat heb je leuke cadeaus gekregen zeg!

 5. Irene 5 december 2016 op 11:17 am - Beantwoord

  Wat leuk al die vrolijke foto,s! Ik vind die kaart heel mooi!

 6. Josephine 5 december 2016 op 11:33 am - Beantwoord

  Wat een boel pakjes! Leuk dat jullie zo groot Sinterklaas vieren. De aanvulling op je Blond-servies vind ik erg leuk.

  Wij vieren pakjesavond met zijn tweeën. Met wat kleine cadeautjes, chocolademelk en lekkers. De grote schandalige kadoberg hoort bij ons altijd bij Kerst. 😛

  • Romy 5 december 2016 op 6:45 pm - Beantwoord

   Dat is ook gezellig, toch?! Heel veel plezier vanavond!

 7. laura 5 december 2016 op 12:13 pm - Beantwoord

  hahahah zo herkenbaar al die tabbladen dat doe ik ook altijd als ik blogs ga lezen 😀

 8. Lifeaholic.nl 5 december 2016 op 7:42 pm - Beantwoord

  Wat een leuke Photodiary! Ik zie BLOND ! Leuk ??? Wat een mooie foto’s van de natuur heb je gemaakt!

  • Romy 5 december 2016 op 6:45 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve berichtje!

  • Romy 5 december 2016 op 6:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En kerstkaarten maken kun jij ook, dat weet ik zeker 🙂 Fijne week!

  • Romy 5 december 2016 op 8:21 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Haha, Blond is altijd goed hè?!

 9. Kaylin 5 december 2016 op 8:35 pm - Beantwoord

  Oh, wat maak jij mooie kaartjes! Kun je eens een blog maken met een uitleg? 😀

  • Romy 5 december 2016 op 11:49 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Er staan twee tutorials op mijn blog, als je kijkt in de rubriek Do It Yourself. Maar binnenkort komt er waarschijnlijk weer eentje aan 🙂

 10. Irene | Tussenmarsenjupiter.be 6 december 2016 op 2:53 pm - Beantwoord

  Haha mijn computerscherm ziet er net zo uit als dat van jou! Behalve dan het plakkertje 😉 Lekker blogjes lezen tijdens m’n middageten ♥
  Je maakte supermooie foto’s trouwens met je macrolens!

  • Romy 6 december 2016 op 10:33 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! En grappig om te lezen dat ik niet de enige ben die op deze manier blogs leest 😉

 11. Yanine 7 december 2016 op 10:54 pm - Beantwoord

  Haha, ik plak idd ook altijd de klok rechtsonder af om als ik studeer niet constant te kijken hoelang ik nog moet :p

  • Romy 7 december 2016 op 11:30 pm - Beantwoord

   Haha, wat grappig om te horen! Bij mij komt het inderdaad ook uit mijn studietijd 😉

 12. Melissa 8 december 2016 op 1:48 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke dairy! Ik ben ook dol op Blond Amsterdam. Wat leuk dat ze je zo goed kennen en dat cadeau geven! Wat een berg cadeaus zeg, haha! De foto’s die je maakte tijdens de wandeling zijn prachtig

  • Romy 8 december 2016 op 2:52 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Zo leuk hè, Blond Amsterdam? Ik vond de mokken uit de Efteling van jou ook erg leuk!

Recente blogs

15 excuses om als blogger notitieboekjes te kopen

18 april 2017|Lifestyle|

Kijkend naar mijn steeds groter wordende stapel met notitieboekjes voel ik soms de behoefte om me te verantwoorden. Want wat moet je met zoveel notitieboekjes? Nou, als blogger heb ik talloze redenen om notitieboekjes te sparen. Natuurlijk zou ik veel dingen ook in mijn telefoon kunnen bijhouden, maar voor mij hebben pen en papier toch wel iets speciaals. In dit lijstje met een knipoog zet ik op een rijtje waarom je als blogger best wel 1, 2 of zelfs 15 notitieboekjes kunt gebruiken.

Zomaar 10 dingen om vandaag vrolijk van te worden

16 maart 2017|Positiviteit|

Op sommige dagen kun je wel wat vrolijkheid gebruiken. Wat zeg ik? Elke dag zou eigenlijk iets vrolijks moeten hebben. Gelukkig hoeft het helemaal niet lastig te zijn om je dag net iets leuker te maken. De leukste blijmakers kunnen soms al in de kleinste dingen zitten. En ook vandaag zijn er talloze dingen te bedenken om vrolijk van te worden. Met deze tips tover jij vandaag een glimlach op je gezicht.

7 situaties waarin ik (nog) meer voor mezelf wil opkomen

18 maart 2021|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Nee zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen jezelf. Met voor jezelf opkomen groeit je zelfvertrouwen. En door grenzen aan te geven, geef je ook duidelijkheid aan de ander. Yes, allemaal waar. Gelukkig kan ik al een stuk beter op mijn strepen staan dan een aantal jaar geleden, toen ik zelfs het minutenlange praatje van een niet zo fatsoenlijke energiecontractverkoper niet durfde af te kappen. Ouder worden, een eigen bedrijf starten en soms gewoon DOEN bleken de truc. Maar er zijn ook situaties waarin ik mijn mond wat eerder zou mogen opentrekken.

Ga naar de bovenkant