1 3 2

Photo diary: onze reis naar Barcelona in 20+ foto's

 • 7 januari 2017
 • 28 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Gelukkig hebben we de foto’s nog. Dat is wat ik even dacht toen we donderdag Schiphol uitliepen en de Spaanse zon officieel verwisselden voor de Hollandse kou. Afgelopen week bracht ik door in Barcelona om daar mijn broertje op te zoeken en we hebben op en top genoten van deze mooie Spaanse stad. Uiteraard kwam ik terug met een hele lading vakantiekiekjes en in deze photo diary deel ik 20+ foto’s van mijn favoriete plekjes in Barcelona.

Barcelona photo diary parc guell

Tibidabo 

Zo’n 9 jaar geleden zijn wij al eens in Barcelona geweest, maar destijds hebben we niet veel meer bezocht dan de meest populaire toeristische trekpleisters. Parc Guëll, de Sagrada Familia, de Ramblas. We hebben ze toen allemaal van ons lijstje afgestreept. Dit keer pakten we het iets anders aan. Omdat mijn broertje drie maanden in Barcelona verblijft, kent hij inmiddels een aantal mooie en minder bekende plekjes. Een daarvan was de Tibidabo, een grote berg met een kasteel in een uithoek van de stad. Dit werd onze eerste bestemming. We gingen met de bus en vervolgens met de tram omhoog naar de top van de berg. Al voordat we de top bereikten, raakte ik dolenthousiast van de mooie paarse bloemen die ik tegenkwam. Hier krijg je toch spontaan een lentegevoel van, ook in december?!

paarse bloemen

Bovenop de berg stond een prachtige kathedraal: de Iglesia del Sagrat Cor. De kathedraal heeft wel wat weg van de Sacre Coeur in Parijs, zowel qua uitstraling als qua locatie (bovenop een berg). Zelfs de naam Sagrat Cor is vrijwel gelijk aan die van de Sacre Coeur.

Barcelona Tibidabo Iglesia del Sagrat Cor

Barcelona Tibidabo Iglesia del Sagrat Cor

Voor het paleis is ook een heel pretpark opgezet, dat vooral op kleine kinderen is gericht. Wij zijn zelf niet in de attracties geweest, maar ik vond het wel een mooi gezicht om een reuzenrad op de top van een berg te zien staan.

Barcelona Tibidabo

Vanaf de Tibidabo heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Pas toen we bovenop de berg stonden, realiseerden we ons dat Barcelona midden tussen de bergen ligt. Daar sta je als toerist lopend over de Ramblas niet altijd bij stil.

Barcelona Tibidabo

Op de top van de berg maakte mijn moeder een aantal foto’s van mijn outfit. Die komen binnenkort in een apart artikel online. Het was trouwens niet eens koud zonder jas op de top van de berg. We werden de hele dag verwend door een heerlijk zonnetje.

Romy outfit

Sagrada Familia 

Uiteraard konden we het ook niet laten om even de toerist uit te hangen en langs de Sagrada Familia te lopen. Negen jaar geleden stond deze kerk nog volop in de steigers, maar in al die jaren tijd lijkt er op het eerste gezicht niets te zijn veranderd. De Sagrada Familia wordt nog steeds omringd door hekken en hijskranen, die tot in het oneindige nieuwe details lijken toe te voegen aan de kerk. Een ding is zeker: het is een enorm indrukwekkend gebouw waarbij het lastig is om te beseffen dat dit echt door mensenhanden is gebouwd. Overal waar je kijkt, zie je beelden van mensen en dieren of andere uitbeeldingen van verhalen.

Barcelona Sagrada Familia

De kant van de Sagrada Familia die je hierboven ziet, is de nieuwe kant van de kerk. De voorkant van de kerk ziet er wat klassieker uit met alle beelden rondom de ingang.

Barcelona Sagrada Familia

Paral-Lel skatepark

Aangezien mijn broertje in Barcelona fanatiek aan het BMX’en is, kon ook een kort bezoekje aan het skatepark niet ontbreken. Mijn broertje is zelf niet zo gek op de plekken waar alle toeristen komen, maar wilde ons graag ook de buitenwijken en plekken voor locals laten zien. Dit skatepark was er daar een van.

Barcelona Paral-lel skatepark

Mijn vader besloot geheel in stijl en ineen bijpassende kleurrijke jas tussen de halfpipes te poseren. Hij nam er een soort Danoontje Power-houding bij aan.

Barcelona paral-lel skatepark

Hoewel mijn broertje normaal niet zo van de foto’s is, mocht ik voor een graffiti-achtergrond wel een foto van hem maken. Ik moet zeggen dat ik na deze vier dagen echt heel trots was op hoe hij het in zijn eentje redt aan de andere kant van Europa. Hij heeft een leuke groep mensen om hem heen verzameld, kookt elke dag voor zichzelf en weet moeiteloos de weg door de hele stad te vinden. Echt een kanjer!

graffiti

Las Ramblas en de haven

Na een bezoekje aan de skatebaan wilden we graag het centrum van de stad bekijken. Daarom stapten we uit op Las Ramblas, het bruisende hart van Barcelona. In mijn herinnering was dit een lange en gezellige winkelstraat met veel straatartiesten en mooie kraampjes. Dat viel alleen helaas een beetje tegen. De meeste straatartiesten waren verdwenen en in de kraampjes waren vooral standaard souvenirs te vinden. Het mooiste van Las Ramblas vond ik toch wel het einde van de straat aan de havenkant.

Barcelona Las Ramblas standbeeld

De grote markt bij Las Ramblas vond ik wel erg gezellig. Daar kwam ik onder andere deze kerstcupcakes tegen. Barcelona was overigens nog volop in de kerstsferen, omdat ze in Spanje Drie Koningen groots vieren met kerstcadeaus en lekkernijen. Helaas vertrokken we net te vroeg om de festivals ter ere van dit feest nog mee te maken. Een goed excuus om nog eens terug te gaan!

Barcelona las ramblas markt

Aan de haven langs de boulevard staan talloze palmbomen. Volgens mijn broertje horen die hier trouwens qua klimaat eigenlijk niet thuis, maar zijn ze bewust geplant voor de uitstraling van de boulevard. Ach ja, een mooi en tropisch gezicht was het in ieder geval.

Barcelona haven

Barcelona haven

Parc Guëll

Oh zo toeristisch, maar wel ontzettend mooi vond ik Parc Guëll. Dit park herinnerde ik me nog goed van ons vorige bezoekje aan Barcelona, toen ik ook al onder de indruk was van de vele kleuren in dit prachtige park. Parc Guëll is ontworpen door Gaudí, die bekendstaat om zijn kleurrijke mozaïeken en niet-rechte lijnen en pilaren. Er is werkelijk overal wat te ontdekken.

Barcelona Parc Guëll mozaïek

Barcelona Parc Guëll mozaïek

Barcelona Parc Guëll mozaïek

Parc Guëll heeft een gedeelte waar je alleen tegen betaling in kunt, maar ook een gedeelte dat vrij toegankelijk is. In het toeristische gedeelte zie je vooral de mozaïeken van Gaudí. In het vrij toegankelijke gedeelte vind je ook veel prachtige natuur, pilaren en uitzichtpunten.

Barcelona Parc Guëll

Barcelona Parc Guëll

Barcelona Parc Guëll

Montjuïc

Onze reis naar Barcelona sloten we uiteindelijk af met een bezoekje aan de Montjuïc, de berg die aan de andere kant van Barcelona ligt dan de Tibidabo. Je vindt hier ook het Olympische park, dat zich uitstrekt over een groot deel van de bergtop. De foto’s hieronder zijn gemaakt vanaf de kant van het Museu Nacional d’Art de Catalunya aan de andere kant van de MontjuÏc. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad. Als je goed kijkt, zie je trouwens op de berg in de verte de Tibidabo staan.

Barcelona Montjuïc uitzicht

Barcelona Montjuïc uitzicht

 

Inmiddels zijn we weer veilig thuisgekomen. De overgang van 15 graden naar 4 graden onder het vriespunt is toch wel even omschakelen. Maar, zoals ik al zei, gelukkig hebben we de foto’s nog. Deze reis heeft een onuitwisbare indruk gemaakt en ik zal er nog lang van nagenieten. Nu ik het leven in Barcelona vier dagen heb meegemaakt, kan ik me ook goed voorstellen waarom mijn broertje hier de winter graag wil doorbrengen. Barcelona, graag tot over een paar jaar!

Ben jij al eens in Barcelona geweest?

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sylvia 7 januari 2017 op 10:54 am - Beantwoord

  Super ik wil ook zo graag een keer naar Barcelona. Wat heb je mooie foto’s gemaakt en wat leuk dat je ook naar de minder bekende plekjes bent geweest. Dat vind ik nou echt een stad bezoeken. Ik kan me voorstellen dat je trots bent op je broer!

 2. Sofie 7 januari 2017 op 11:06 am - Beantwoord

  Wauw, wat een mooie stad. Ik wil er al lang heen, misschien toch eens werk van proberen maken! War heerlijk moet het zijn om even aan deze koude temperaturen te kunnen ontsnappen 🙂

  • Romy 7 januari 2017 op 4:33 pm - Beantwoord

   Ik zeg: doen! Het is echt zo’n mooie, kleurrijke en sfeervolle stad om te bezoeken en met het vliegtuig zit je er eigenlijk zo. Zeker met het koude weer in Nederland vond ik het heel fijn om daar een paar dagen te zijn 🙂

 3. priscilla 7 januari 2017 op 11:51 am - Beantwoord

  Wat een prachtige foto’s! Heerlijk dat zonnetje, hihi. Vroeger gingen wij altijd met de auto op vakantie naar Spanje. Tijdens de vakantie bezochten wij altijd 1 dag Barcelona, zo leuk!

 4. Melissa 7 januari 2017 op 11:51 am - Beantwoord

  Wat een geweldige foto’s. Ik ben jaloers op jouw camera skills. Ik moet echt gaan oefenen voordat ik naar ijsland ga. Mijn spiegelreflex gebruik ik alleen voor product foto’s hihi. Wat heerlijk om er even tussenuit te zijn. Leuk dat het dat nog zo’n fijn weer was. Zonder jas, woehoe!

 5. Anne-Marije 7 januari 2017 op 12:16 pm - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s zeg! In zo’n mooie natuur zou ik ook wel eens willen wandelen.. Dat zit er helaas niet in met ons gezin. alleen de vliegreis kost al bergen met geld.. 🙁 En met de auto is toch echt iets te lang.. Nou dan moeten we maar vanaf hier genieten van jouw mooie foto’s!

 6. Cindy 7 januari 2017 op 12:38 pm - Beantwoord

  Mooi verhaal en foto’s weer!!
  Welkom thuis!

 7. Florence 7 januari 2017 op 1:43 pm - Beantwoord

  Super tof artikeltje! Ik herken het allemaal omdat ik nu in Barcelona studeer. In Tibidabo ben ik wel nog niet geweest, hopelijk gaat dat nog tussen het studeren door! Mooie foto’s ook 🙂

  Liefs,
  Florence

  • Romy 7 januari 2017 op 4:28 pm - Beantwoord

   Wat onwijs gaaf dat je in Barcelona studeert op dit moment. Heel veel plezier nog daar en een bezoekje aan de Tibidabo is zeker een aanrader!

 8. Sara | MevrouwMiauw 7 januari 2017 op 2:42 pm - Beantwoord

  Wat heb je ontzettend mooie foto’s gemaakt en gepost. Ik vind die foto die van jou is gemaakt met het grijze truitje aan ook heel erg mooi! Je kunt op die foto echt zien dat je het goed naar je zin hebt.

  • Romy 7 januari 2017 op 4:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Ik had het inderdaad ook echt heel erg naar mijn zin 🙂

 9. Saskia 7 januari 2017 op 3:13 pm - Beantwoord

  Oh ja. Ik keek erg uit naar je foto verslagje van Barcelona. Super zeg. Erg mooie foto’s en het ziet eruit als een geslaagde trip!

  • Romy 7 januari 2017 op 4:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Een geslaagde trip was het zeker 🙂

 10. Lieke - Life as Lieke 7 januari 2017 op 3:56 pm - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s! Lijkt me een mooie plaats om eens naar toe te gaan! Zo te zien hebben jullie echt genoten! En nu lekker genieten van de sneeuw 😉

  • Romy 7 januari 2017 op 4:29 pm - Beantwoord

   Haha precies! Even omschakelen qua temperatuur, maar sneeuw heeft ook wel weer wat leuks 🙂

 11. Charel 7 januari 2017 op 8:58 pm - Beantwoord

  Wauw wat zijn je foto’s prachtig geworden zeg! Je ziet echt dat het steeds beter wordt! Mooi om zulke mooie momenten te kunnen koesteren! X

  • Romy 7 januari 2017 op 9:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat een mooi compliment 🙂

 12. Irene | Tussenmarsenjupiter.be 7 januari 2017 op 10:53 pm - Beantwoord

  Oh wauw dat ziet er echt een fijn reisje uit! Ben er zelf nog nooit geweest maar het ziet er een fijne stad uit. En zo zonnig toen jullie er waren! Precies zomer! Kan me voorstellen dat de temperatuurswitch even aanpassen was. Haha. Mooie foto’s heb je ook gemaakt! Je krijgt een goede indruk van de sfeer zo! 🙂 Fijn dat je dat wil delen met ons!

  • Romy 7 januari 2017 op 11:20 pm - Beantwoord

   Een fijne reis was het zeker 🙂 Ik geniet nog steeds heerlijk na van het mooie Barcelona. Dankjwel voor je reactie en voor je lieve complimentje over mijn foto’s!

 13. Demi | StudioKOOK 7 januari 2017 op 11:11 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk weekje moet dit geweest zijn!

 14. Linda 8 januari 2017 op 6:57 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige foto’s!! Ik krijg spontaan zin in een vakantie naar een iets warmer land (al zit ik nu met mijn kont lekker in de sneeuw). Fijn dat het een leuke trip was!

  • Romy 8 januari 2017 op 7:12 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat ontzettend leuk dat je nu in de sneeuw zit. Geniet er lekker van! Ik ben nu al heel benieuwd naar jouw foto’s 🙂

 15. Claire 8 januari 2017 op 10:32 pm - Beantwoord

  Wat stoer dat je broer hier zit! Maar ook stiekem een gelukje want wat ziet het er mooi uit. Ik ben jaloers op je mooie foto’s! Jammer dat je het festival niet hebt meegemaakt, maar inderdaad een reden om terug te komen.

 16. Odetta 21 januari 2017 op 3:44 pm - Beantwoord

  Ik heb toen ook zo genoten van Barcelona, wat een geweldige, bruisende en kleurrijke stad !
  Wat een schitterende foto’s en jouw verslag leest heerlijk weg.

  • Romy 21 januari 2017 op 8:36 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat is het toch een prachtige stad!

Recente blogs

Blij Lijstje #57 | Brabantse wandelingen, boodschappenmazzeltjes & de beste nieuwe keukenaanwinst

19 september 2022|Positiviteit, Persoonlijk|

Oh boy, is het al woensdag? Dan wordt hier iets bezorgd dat mijn leven zéker weten nog veel leuker gaat maken. Iets keukenachtigs waar ik al laaiend enthousiast over ben voordat ik het überhaupt in huis heb. Daarnaast werd ik blij van een vriendin opzoeken in Brabant, de eerste tekenen van de herfst (ja, ook als zomermens kan dat!), zeldzame bingewatchsessies en van eindelijk een diagnose krijgen na twee jaar strugglen met buikklachten. Soms gooit het leven een kleine rotte tomaat naar je, maar er zijn ook dan altijd blije momenten om te koesteren. Die waren er gelukkig de afgelopen maand meer dan genoeg. Van grappige besefmomentjes bij de glasbak tot laatste beetjes paarse heide - dit is mijn Blije Lijstje.

Inkiekje #56 | Eerste busritjes, begrafenis & blije momenten

18 april 2022|Persoonlijk|

Slingers en ballonnen voor Pippa, maar ook tranen om het gemis van opa en oma. De afgelopen weken waren een achtbaanrit waarvoor je jezelf dubbel in de veiligheidsbeugels moet steken. Ups, downs en alles ertussenin. Zoals altijd fotografeerde ik een hoop, en dan vooral de fijne en leuke dingen. Daar laat ik je graag van meegenieten. Want wat vond ik het fantastisch om bijvoorbeeld voor het eerst sinds 2,5 (!) jaar weer in een bus te zitten! Ook kwam er een nieuwe hond in de familie (waarschuwing vooraf: bij het zien van de foto wil je direct ook een puppy!), gaf ik mezelf twee fijne cadeaus en bakte ik mijn favoriete baksel ooit. Eén woord: chocola. Heel. Veel. Chocola.

Review Too Good To Go Magic Pakket (met 15 THT-producten)

28 juli 2023|Lifestyle, Groen doen|

Laatst deed ik een nieuwe ontdekking in de Too Good To Go-app. Too Good To Go zelf heeft nu een Magic Pakket met allerlei houdbare producten. Voor € 11,99 bestel je de box en krijg je die binnen een paar dagen gratis thuisbezorgd. Het pakket is gevuld met houdbare producten die om allerlei redenen nooit de supermarkt hebben gehaald. Het kan van alles zijn: kant-en-klaar-pakketten, sausjes, gedroogd fruit... Als Too Good To Go-fanaat was ik razend benieuwd of die box wat zou zijn. Ik maakte € 11,99 over en wachtte een tikkeltje ongeduldig totdat de postbode met een grote doos voor de deur stond. Wat zou erin zitten? En is de doos het geld echt waard? In deze review van dit Too Good To Go Magic Pakket laat ik de complete inhoud zien én vertel ik of ik het voor herhaling vatbaar vond.