artikel met pippa in viva

Gekke-kattenvrouwtjes-alert! Dat ik nogal dol ben op mijn lieve pluizenbol Pippa zal veel trouwe volgers niet zijn ontgaan. Toen Audrey me laatst tagde ik in een Facebook-oproep voor vrouwen met katten (thanks!), wist ik dan ook niet hoe snel ik moest reageren. En zo komt het dat Pippa en ik samen tien minuten voor soort-van-model mochten spelen. En dat we iets groter dan verwacht in het nieuwste nummer van VIVA staan. Wat ben ik trots op mijn Pip!

Camera’s + katten = een uitdaging!

“Denk je dat je een kat een beetje meewerkt?”, vroeg de fotografe voordat ze Pippa en mij definitief voor de rubriek uitkoos. Dat kon ik natuurlijk niet garanderen. Mijn ervaringen met Pippa en camera’s zijn niet per se heel succesvol (alhoewel, photobomben kan Pippa wel heel goed!). Zelfs snoepjes in het spel gooien helpt daar weinig bij. Pippa duikt dan simpelweg op de snoepjes, waardoor fotograferen al helemaal een onmogelijke missie wordt. En wil Pippa niet? Dan wil mevrouw ook echt niet en keert ze me gerust met een geïrriteerde blik de rug toe. Kortom, ik had er zin in, maar het was een kwestie van afwachten of Pippa dat ook zou hebben.

Een model in de dop?

Kun je je voorstellen hoe trots ik was toen de fotoshoot verrassend goed ging? De fotografe gaf zelfs een paar complimentjes over Pippa’s poseerskills. Als een volleerd model bleef Pippa met grote ogen naar de camera kijken. Soms ietwat geschrokken, maar meestal vooral met de heerlijk eigenwijze blik die zij als geen ander kan opzetten. “Ik heb nog niet zo’n goed meewerkende kat gezien”, riep de fotografe zelfs. Ik vertelde haar maar niet dat Pippa de dag ervoor nog stiekem met haar pootjes in de aarde had gezeten en op tafel was geklommen.

Ik was blij verrast. Je hebt natuurlijk garantie tot aan de deur met katten die lekker hun eigen ding doen, dus dit was haast een cadeautje na alle niet al te best gelukte zelfontspannerfoto’s van Pippa en mij samen. Je begrijpt dat er rijkelijk met snoepjes werd gestrooid na afloop van die paar minuten foto’s maken.

artikel met pippa in viva
artikel met pippa in viva
De foto voor het artikel is gemaakt door Jessica Brouwer.

Een foto met een verhaal

Al een paar dagen later kreeg ik als proef een inkijkje in de foto’s die de fotografe had gemaakt. Ik werd er bijna emotioneel van. Sommige mensen laten verliefde foto’s maken met hun verloofde, anderen gaan voor een gezinsshoot en weer anderen laten zichzelf met hun zwangere buik vereeuwigen. En ik? Ik heb een dierbare foto met mijn kat, waar tegelijkertijd heel wat herinneringen aan vast zitten.

Ik geloof dat iedereen die mijn blog volgt, wel weet dat ik gek ben op mijn poezenmeisje. Maar Pippa is om bepaalde redenen voor mij extra speciaal. Ik vond alleen gaan wonen best spannend. Het vooruitzicht van een lieve kat in huis halen, is wat mij destijds over de streep trok. Als ik dan een rotdag zou hebben of me eenzaam zou voelen, zou er altijd nog een lieve poes blij zijn dat ik er ben. Het liefst wilde ik een kat met een verhaal. Een kat van andere baasjes die ik een nieuw thuis kon bieden. Dat werd Pippa.

Een gek kattenvrouwtje over haar kat

Heel bijzonder vind ik het hoe Pippa en ik naar elkaar toe gegroeid zijn. Pippa was in het begin erg angstig. Al na een week bleek ze krols te zijn en miauwde ze alles bij elkaar. In die periode leerde ik voor het eerst écht geduldig te zijn. Dankzij haar. Ik liet haar steriliseren, besloot haar rustig te benaderen en zag hoe ze langzaamaan uit haar schulp kroop. Ze ontdekte nieuwe plekjes in huis, ging ondeugende capriolen uithalen, leerde mijn routines kennen en kwam steeds vaker gezellig bij mij op schoot zitten.

Niemand kan zo’n warm welkom geven als zij (zelfs als ik maar vijf minuten weg ben geweest). En niemand wacht me zo enthousiast op achter het douchegordijn als ik me aan het wassen ben. En ook kan niemand zo heerlijk grappige capriolen uithalen, wegkruipen in mijn badjas of lekker onnozel pontificaal in de weg gaan staan of voor mijn voeten lopen als Pippa. De lieve grapjas!

artikel met pippa in viva
Pippa is zelf ook erg trots op haar fotoprestatie, zoals je ziet.

Alle kattenbakkorrels meer dan waard

Het artikel in Viva is maar een piepklein tekstje. Maar de foto die erbij staat, is voor mij heel veel waard. Hoe bijzonder is het om altijd – ook als over 10 of 20 jaar mijn leven er misschien wel totaal anders uitziet – een foto te hebben die me herinnert aan hoe het ooit begon. Ja, mijn Pip is alle kattenbakkorrels door de hele keuken, tientallen extra stofzuigsessies, miauwtjes om niks en het vele voor de voeten lopen (veel) méér dan waard. <3

Het artikel staat in VIVA #6 – 2020 op pagina 36, mocht je het leuk vinden om het te bekijken.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 6 februari 2020 op 6:11 am - Beantwoord

  Haha wat tof! Zo stond ik ooit in de fashuonista! Lijkt mij ook lastig om op de foto te gaan met een kat.

 2. dorien 6 februari 2020 op 6:20 am - Beantwoord

  Leuk zeg…..super leuke mooie foto…

 3. Anouk 6 februari 2020 op 6:55 am - Beantwoord

  Wauw wat gaaf zeg! Als ik hem in de winkel zie liggen ga ik zeker even spieken

 4. Shirley 6 februari 2020 op 7:19 am - Beantwoord

  Wat een mooie foto! Tof om te hebben en dat ze zo goed meewerkte.

 5. Naomi 6 februari 2020 op 7:41 am - Beantwoord

  Wat een prachtige foto! Dat is er inderdaad één om voor altijd te bewaren. En natuurlijk heel fijn dat de prinses op het grote moment mee wilde werken;).

  • Romy 16 februari 2020 op 10:37 pm - Beantwoord

   Haha, echt wel! Met Pippa en foto’s is het altijd afwachten 😉 Ik was dus blij verrast dat Pippa zonder problemen wilde meewerken (oké, wel in ruil voor wat snoepjes dus, haha).

 6. Ilona Wielinga 6 februari 2020 op 7:52 am - Beantwoord

  Aah zo leuk! Zo’n mooie foto ook.

 7. Jantine 6 februari 2020 op 7:54 am - Beantwoord

  Wat een prachtige foto, Romy! Heel bijzonder om zo samen met Pippa in de Viva te staan. Jullie staan er allebei schitterend op.
  Groetjes
  Jantjne

  • Romy 16 februari 2020 op 10:37 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie, dank je wel! Het was zeker onwijs bijzonder om samen op de foto te gaan voor het artikel.

 8. Simone 6 februari 2020 op 7:55 am - Beantwoord

  Wat een práchtige foto! Het verhaal erachter maakt het alleen maar nog mooier. Zodra ik in een appartement ga wonen waar huisdiertjes zijn toegestaan wil ik er ook heel graag een!

  • Romy 16 februari 2020 op 10:40 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En wat leuk dat jij ook heel graag een huisdier zou willen. Het blijft bijzonder hoe je in korte tijd echt een bijzondere band met een beestje kunt opbouwen.

 9. Darina 6 februari 2020 op 8:13 am - Beantwoord

  Geweldig! En wat een prachtige foto van jou en Pippa! Een heel bijzonder moment.

 10. Iris 6 februari 2020 op 9:04 am - Beantwoord

  Ah wat leuk!! Jullie staan er allebei heet leuk op! En knap ook dat ze zo meewerkte.

 11. bychristiana 6 februari 2020 op 9:12 am - Beantwoord

  Lieve Romy, wat ongelofelijk leuk! Ik ga zeer zeker even kijken in de winkel vandaag of morgen. Wat heb je dit ook weer leuk en vooral mooi geschreven. Ik zou bijna willen zeggen #Ifeelyou haha;-) Sinds wij Sketch hebben, heb ik ook een kant van mezelf gezien die ik helemaal niet kende en totaal niet verwacht had.

  • Romy 16 februari 2020 op 10:40 pm - Beantwoord

   Wat mooi om dat te lezen! Ik geniet andersom ook enorm van jouw artikelen over Sketch. Wat boffen wij toch met zulke lieve beestjes die zo veel liefde geven en willen ontvangen.

 12. Audrey 6 februari 2020 op 9:32 am - Beantwoord

  Superleuk dat jullie zijn uitgekozen! De foto is echt prachtig geworden inderdaad.

  • Romy 16 februari 2020 op 10:42 pm - Beantwoord

   Dank je! En natuurlijk ook heel erg bedankt voor de tag op Facebook. Het is wel door die tag dat we uiteindelijk in Viva zijn gekomen 🙂 Echt heel leuk om te doen!

 13. Meaghan 6 februari 2020 op 9:56 am - Beantwoord

  Wat ontzettend gaaf zeg! Zo leuk dat jullie zijn uitgekozen en in de VIVA staan! De foto is ook prachtig geworden, je straalt helemaal! En Pippa staat er vet schattig op! <3 Heel bijzonder om in een tijdschrift te staan!

  • Romy 16 februari 2020 op 10:44 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dank je wel! Het was ook wel heel leuk en bijzonder om aan mee te doen 🙂

 14. Jessica J. 6 februari 2020 op 10:25 am - Beantwoord

  Wauw, wat een eer! Prachtige foto en erg leuk tekstje. Lijkt wel onze Nebby die op de badrand komt zitten. ☺

  • Romy 16 februari 2020 op 10:45 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Hihi, ik vind jouw foto’s van Nebby op de badrand ook zo schattig. Toch heel leuk dat onze kattenbeestjes er zelfs met douchen/badderen bij willen zijn.

 15. Annemarie Tisseur-Wartena 6 februari 2020 op 10:25 am - Beantwoord

  Oh, wat een mooie foto. Mijn ouders hebben ook in de krant gestaan, toen zij zestig jaar getrouwd waren. Zowel met hun trouwfoto ( die ik nog steeds heb staan) als toen ze zestig jaar getrouwd waren. Ik heb toen de krant gevraagd om de foto’s op een cd te zetten en dat hebben ze gedaan. Daar was ik destijds erg blij mee.

  • Romy 16 februari 2020 op 10:50 pm - Beantwoord

   Wat prachtig dat je ouders met die bijzondere mijlpaal in de krant stonden! Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat je de foto’s nog steeds op een cd hebt staan. Heel bijzonder om die voor altijd te hebben!

 16. Anita te Gussinklo 6 februari 2020 op 10:48 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel en de foto is echt mooi.

 17. Anna 6 februari 2020 op 1:04 pm - Beantwoord

  Wauw Romy! Wat een mooie foto en een ontzettend mooi verhaal er achter! Echt super leuk! Liefs

 18. Daenelia 6 februari 2020 op 1:18 pm - Beantwoord

  Weet je zeker dat jij met Pippa p de foto werd gezet? Pippas gezicht is meer van: ik ben het onderwerp en deze dame is mijn personeel. Zoals elke kat , zij ging met jou op de foto, maar denkt duidelijk dat jij haar photobombde. Is nu een woord.
  Ben zo blij dat je blij bent met Pippa! Dat dat nog maar jaren mag doorgaan!

  • Romy 16 februari 2020 op 10:49 pm - Beantwoord

   Haha, goed punt! Pippa weet volgens mij wel hoe ze de show moet stelen, dus ik ben blij dat ik op deze foto als haar kattenpersoneel op de achtergrond mocht figureren 😉

 19. Lilian 6 februari 2020 op 1:49 pm - Beantwoord

  Wat leuk! En wat een prachtige foto! Het is ook echt een supermooi beestje. Handsome and nice. Die combinatie vind je niet vaak 😉

  • Romy 16 februari 2020 op 10:48 pm - Beantwoord

   Thanks! Yes, Pippa is wel een beetje mijn lot uit de loterij. Zo voelt het wel in ieder geval 🙂

 20. Carmen 6 februari 2020 op 2:28 pm - Beantwoord

  Zo lief. Onze poes hebben we pas een paar maanden maar die zou ik nu ook al nooit meer kwijt willen! Ik moet ook maar eens een fotoshoot met haar houden 😉

  • Romy 16 februari 2020 op 10:47 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk dat jullie ook sinds een tijdje een poes hebben! Zeker doen, zo’n fotoshoot! Het is zo leuk om een mooie foto van jullie samen te hebben.

 21. Tamara 6 februari 2020 op 3:05 pm - Beantwoord

  Supertof!!! Wat een prachtige foto is het geworden. Daar mag je terecht zuinig op zijn en goed bewaren voor later.

 22. Gaby 6 februari 2020 op 6:51 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto

 23. Mirjam 6 februari 2020 op 6:55 pm - Beantwoord

  Heel gave en mooie foto van jullie!

 24. Suzanne 6 februari 2020 op 9:21 pm - Beantwoord

  Super leuk en wat een mooie foto!

 25. Saskia 7 februari 2020 op 8:04 am - Beantwoord

  Wat super leuk zeg dat je in de VIVA staat met Pipa<3 Ook echt prachtige foto's, mooi als herinnering!

  • Romy 16 februari 2020 op 11:08 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ja, het is zo bijzonder om deze foto’s voor altijd als aandenken te hebben. Erg blij mee!

 26. Giovanna Jansen 7 februari 2020 op 9:21 am - Beantwoord

  Wat super gaaf zeg! Mooie foto’s ook!
  Ik ga straks zeker even kijken in de winkel.

 27. Justine 7 februari 2020 op 12:25 pm - Beantwoord

  Ahhh hoe tof! En wat is de foto super leuk geworden. Ik kan me helemaal voorstellen dat dit bijzonder is voor je en dat deze foto er een is om nog heel lang te bewaren. Mooi aandenken!

  • Romy 16 februari 2020 op 11:26 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ja, deze foto is er wel echt een die ik binnenkort wil inlijsten. Zo bijzonder om een keer een écht mooie foto (zonder bewegende Pippa, haha) van ons samen te hebben.

 28. Jacqueline 8 februari 2020 op 9:38 am - Beantwoord

  Leuk zeg! En wat een prachtige foto.

 29. Jenn 8 februari 2020 op 10:28 am - Beantwoord

  Wat leuk! Mooie foto 🙂

 30. Josephine 8 februari 2020 op 2:14 pm - Beantwoord

  Wat ontzettend gaaf, Romy! Ik snap helemaal dat je alleen al met de prachtige foto ontzettend blij bent. Hoewel ik zelf geen kat heb (ivm allergie), zou ik het toch wel leuk hebben gevonden, zo’n lief beestje in huis. Dat Pippa voor jou zoveel betekent heeft vind ik dan ook erg mooi om te lezen.

  • Romy 16 februari 2020 op 11:31 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie reactie! Een lief beestje in huis geeft zo veel gezelligheid. Het voelde toch wel heel bijzonder om de band met mijn kat nu eens in een foto vereeuwigd te hebben. En dan ook nog eens op een echt scherpe foto zonder Pippa die er alweer vandoor rent 😉

 31. Zo simpel is dan geluk 8 februari 2020 op 6:03 pm - Beantwoord

  Ontzettend leuk!

 32. Els 9 februari 2020 op 5:32 pm - Beantwoord

  Wat enorm leuk! En die foto is mooi :-).

 33. Anna 10 februari 2020 op 8:43 am - Beantwoord

  Ach wat een lieve foto! Super leuk dat jullie in VIVA staan. Ik ga kijken of ik dit nummer nog kan scoren!!

 34. Talitha 13 februari 2020 op 5:19 pm - Beantwoord

  Ons nieuwe huis voelt pas écht als thuis aan sinds we weer een kat (of twee) in huis hebben, dus ik begrijp je he-le-maal. Prachtig exemplaar heb je ook!

  • Romy 18 februari 2020 op 10:55 pm - Beantwoord

   Héél begrijpelijk! En wat heerlijk dat jullie je huisje ook weer met een kat (of twee) delen!

 35. Nikita 16 februari 2020 op 9:36 pm - Beantwoord

  Die foto is echt geweldig! Je straalt helemaal, en mooier dan dat kan het niet worden. En Pippa is echt zo schattig! Een band tussen dier en mens kan heel bijzonder zijn. Dat besef ik elke dag weer als ons vogeltje me met veel kabaal verwelkomt als ik thuiskom van mijn werk. Eigenlijk was ons vogeltje bedoeld om papa zijn huisdier te worden, ik heb ook niks gedaan. Maar ons vogeltje dacht er anders over en kwam steeds bij mij zitten. En zonder dat ik het goed besefte groeide er een hele mooie band tussen ons. Nu kunnen we elkaar niet meer missen. Mensen zeggen vaak dat een vogeltje maar een vogeltje is. Maar ik heb zo’n mooie band met mijn vogeltje dat ik daar anders over denk. Er is een dag geweest dat ik echt tranen met tuiten aan het huilen was en mijn vogeltje kwam bij me zitten op mijn schouder, gaf een kusje en maakte allerlei lieve geluidjes om me te troosten. Je problemen zijn daarmee niet opgelost, maar geloof me je voelt je een stuk beter.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:18 pm - Beantwoord

   Ah wat lief dat jullie vogeltje nu echt jouw vriendje is geworden! Het is heel bijzonder hoe een dier een band met je kan opbouwen (en andersom) en hoe ze soms zelfs je gevoel lijken aan te voelen. Pippa komt ook vaak juist bij me zitten als ik me even rot voel. Heel speciaal is dat!