pippa favorieten

Pippa's favorieten | Klimtoestel, Play Spray & kattenbakdeodorant

 • 6 juli 2019
 • 36 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Tot nu toe heb ik op mijn blog nog nooit gastartikelen geplaatst. Maar voor één lieve pluizige vriendin maak ik met plezier een uitzondering: mijn kat Pippa! Sinds ruim een maand woont Pippa bij mij en genieten wij samen van dit huisje. Ik heb zo mijn favoriete plekjes, maar ook Pippa weet zich goed te vermaken – soms toegestaan, soms met ondeugende taferelen. In mijn prille bestaan als kersvers kattenbaasje (of moet ik zeggen ‘dienaar’?) hebben Pippa en ik al heel wat favoriete kattenbenodigheden ontdekt. Tijd om Pippa aan het woord te laten. Ze deelt haar favorieten graag met andere katteneigenaren. Gratis en wel. Of nou ja, een snoepje als beloning zou leuk zijn!

pippa de poes vaker vrolijk

Wat nou, kattenmandje?

Pippa hier! Aan mij de eer dus om je mijn favorieten te laten zien! Weet je wat het leuke is: mijn baasje kwam in het begin regelmatig aan met speciale kattenmandjes. Vijf-sterrenreviews op bol.com en een prijskaartje van €30,-. Nou, daar ga ik dus gewoon niet in zitten. Ik vond stiekem de bol.com-doos waar de mand in kwam nog leuker dan het mandje zelf. Al is het maar om het baasje te pesten! Ik heb inmiddels mijn eigen stoel aan de eettafel geclaimd, heb een heerlijk plekje op het vloerkleed gevonden en heb mezelf tot permanente logé benoemd die iedere dag op het logeerbed mag liggen. Wat nou kattenmandje? Ik weet mijn plekjes wel te vinden, hoor.

Maar goed, dat terzijde. Ik ben hier om mijn favoriete kattenproducten in huis met je te delen. Zodat andere kattendienaars daar hun voordeel mee kunnen doen.

design kattenkrabpaal lidl

Mijn persoonlijke speeltuin

Toch heeft mijn baasje wel degelijk één succesvolle kattenaankoop gedaan. Deze stylish krabpaal kocht ze bij Lidl (voor maar €49,95!) en ik ben er net zo mee in mijn nopjes als zij. Ik mag dan ondeugend zijn, maar mijn nagels scherp ik wel netjes aan dit leuke klimtoestel. En stiekem is de krabpaal ook een handig opstapje naar het logeerbed ernaast, waar ik overdag heel graag op ga liggen om van de zon te genieten.

rieten poef ikea voor huisdieren

Het poefding naast de bank

Lijkt een beetje op een krabpaal, maar is het niet! Deze poef van Ikea vind ik op z’n tijd lekker om tegenaan te liggen. Mijn baasje had besloten geen dure mandjes meer voor mij te kopen als ik de verpakking toch leuker vindt, maar deze poef leek haar een goed idee. Staat leuk, is betaalbaar en het is zelfs toegestaan dat ik er een keer met mijn nagels aan zit. Ik ben nog niet helemaal overtuigd, maar zo af en toe mag ik graag aan de poef snuffelen of ga ik met dat leuke kleedje aan de haal.

pippa de poes vaker vrolijk
blauwe pot met pilea

Planten!

Mijn baasje is pas net begonnen met haar groene vingers ontwikkelen en daar help ik haar natuurlijk graag bij. Plantjes zijn leuk, joh! In zo’n pot zit heel veel aarde en dat lijkt dus net op kattengrit. Je kunt er goed in graven en kunt het ook met je pootje uit de pot halen en enthousiast in het rond strooien. Doe dat bij voorkeur als je baasje niet thuis is. En dan kijk je gewoon de andere kant op als ze vraagt wie dat heeft gedaan. Ook het plantje zelf is overigens een geweldig slachtoffer van je speelse buien. Zie je dat blad op de eerste foto dat naast de pannenkoekenplant ligt? Ik vraag me nog steeds af wie het steeltje van dat blad doormidden heeft gebeten. Ik verdenk mijn baasje ervan.

benodigdheden voor de kat

Play Spray

Zie je mijn verzameling speeltjes? Balletjes, muisjes en fluffy dingen – ik heb ze allemaal. En ze liggen overal in huis. Niet dat ik er fanatiek achteraan ren, hoor. Maar een paar tikjes op z’n tijd kan ik wel waarderen. Die Play Spray is trouwens bedoeld om me aan het spelen te krijgen en moet je zeker niet verwarren met Play Spray voor mensen. Op dag 1 had mijn baasje het op de kattenkrabpaal gespoten en ik was direct fan. Die geur wil je direct op af rennen!

speelbal voor voer kat

De gele bal waar voel uit rolt

Dat gele balletje hierboven moet je dus echt goed in de gaten houden! Ik heb ontdekt dat het een voerbal is en dat er regelmatig brokjes uit komen rollen als je er een tikje tegenaan geeft. Dat is het betere speelgoed! Overigens kijk ik liever toe hoe mijn baasje dat voordoet om vervolgens de brokjes op te eten dan dat ik er zelf achteraan ren. Alleen als mijn baasje slaapt en ik het rijk voor mezelf heb, laat ik deze bal graag alle hoeken van de kamer zien. Voer, kom maar door!

curver roze kattenbak

De roze kattenbak

Mijn baasje wilde graag een mooie kattenbak in huis halen. Geen saai zwart ding, maar iets in een leuke kleur. Na uitgebreid online onderzoek kwam ze met dit ding thuis. Het schijnt een supersonische bak te zijn. Je kunt de kattenbak zelf als een lade uitschuiven en er zit een afstapje in, zodat ik het grit moeilijker uit de bak kan gooien. Ik vind alles best. Maar je dacht toch niet dat ik nu echt alle grit in de bak laat zitten? Als je maar hard genoeg met je pootjes graaft, dan krijg je het alsnog wel voor elkaar dat het grit alle kanten op vliegt. Vooral leuk om eens te proberen als je baasje net je bak heeft verschoond!

Mijn baasje kocht de kattenbak van Curver bij bol.com. Voor baasjes van stoere katers zijn er ook niet-roze exemplaren.

kattenbak deodorant biokat's deo pearls

Tegen de kattenbakgeurtjes

Mijn baasje zweert bij deze blauwe bus en haalt hem altijd tevoorschijn als ze de bak heeft verschoond. De bus lijkt op een verpakking met poedersuiker (goede tip van mijn baasje: verwar ze zeker niet met elkaar!), maar er zit zogenaamde kattenbakdeodorant in. Oftewel, grit met een geurtje dat je over het andere kattenbakgrit moet strooien. Daardoor ruikt mijn kattenbak lekker, zelfs als ik er net op heb gezeten. En nee hoor, ik heb zelf geen last van de geur en de korrels graven net zo lekker als mijn andere korrels. Ach, ik denk er het mijne van. Maar als mijn persoonlijke serveerster er blij van wordt, dan ben ik ook een blij beestje.

Het baasje heeft deze bus gekocht bij Pet’s Place voor €6,79.

roze voerbakjes voor kat

Voer!

Het baasje heeft zich flink uitgesloofd om leuke voer- en drinkbakjes te vinden. Dat ding met kattenoortjes vindt ze helemaal leuk en ze heeft ook duidelijk iets met roze. Ach, het zal mij kattenvlees wezen. Ik word dan weer blij van het lekkers dat in de bakjes ligt. Tenzij de fabrikant weer eens wortel door de zakjes met vlees heeft gedaan. Ja dág, mijn baasje mag dan vegetariër zijn, maar ik doe niet aan flexitariën.

Het beste van het beste: snoepjes!

En de favoriet der favorieten heb ik tot het laatst bewaard. Een mooie foto heeft mijn baasje er niet van, want dat liet ik niet toe. Kattensnoepjes horen in mijn maag, niet op de foto. Maar vooruit, hier zie je in ieder geval een stukje van de verpakking met mijn lievelingssnoepjes. Goh, Whiskas, als jullie ooit met mijn baasje willen samenwerken, dan heb ik wel een paar suggesties voor producten die ik graag aan mijn uiterst kritische smaaktest onderwerp.

Een vraag aan mede-katachtigen en hun baasjes: wat zijn jouw favorieten?

De links naar bol.com zijn affiliate links. Als je een product bestelt, houdt mijn baasje daar een klein bedrag aan over om in nieuwe kattensnoepjes te investeren.

favoriete kattenbenodigdheden

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 6 juli 2019 op 6:54 am - Beantwoord

  Wat een super gastschrijver! Het plezier spat er weer af. Geweldig geschreven, ook met humor. En wat een dotje is het toch. Leuke foto’s.

  • Romy 7 juli 2019 op 10:19 am - Beantwoord

   Dankjewel! Wat een onwijs leuke reactie! 🙂

 2. Sarah 6 juli 2019 op 7:32 am - Beantwoord

  Ah. Wat lief! Leuke drink- en voerbakjes kopen voor onze kat doe ik ook zo graag. Ik vind ze in de winkel ook altijd zo verleidelijk. Zelfs aan het eten voor de kat blijf ik altijd wat langer staan om te kijken of er weer wat nieuws in de rekken ligt. Als de beestjes maar gelukkig zijn, éh 🙂 Die snoepjes van Whiskas behoren hier trouwens ook tot de favorieten.

  • Romy 7 juli 2019 op 10:21 am - Beantwoord

   Heerlijk is het toch om voor je kat leuke spullen (of voer) te kopen. Ik kan daar ook echt blij van worden. Soms voel ik me daarmee net een jonge moeder die liever kleding voor haar kinderen wil kopen dan iets voor zichzelf 😉 En voerbakjes zijn ook gewoon heel leuk!

 3. Imke 6 juli 2019 op 8:20 am - Beantwoord

  Leuk geschreven! Zou je een keer een artikel willen schrijven over minder of geen vlees eten en wat daar allemaal bij komt kijken.

  • Romy 7 juli 2019 op 10:22 am - Beantwoord

   Leuke artikelsuggestie. Die ga ik onthouden 🙂 Daar ga ik zeker binnenkort een keer wat over schrijven.

 4. Naomi 6 juli 2019 op 9:40 am - Beantwoord

  Leuk, zo’n gastblog! En Pippa mag in haar handjes knijpen met een dienaar die zulke prachtige, kleurrijke spullen koopt. Die kattenbak vind ik echt fantastisch!

  • Romy 9 juli 2019 op 7:18 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik ben ook blij dat Pippa het zo naar haar zin lijkt te hebben hier.

 5. Iris 6 juli 2019 op 9:41 am - Beantwoord

  Hahaha dit is echt je beste artikel ooit! Wat grappig!! Onze kat lijkt wel wat op Pippa.

  • Romy 9 juli 2019 op 7:19 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Zowel je compliment over mijn artikel als dat jullie kat wel wat van Pippa wegheeft 🙂

 6. Darina 6 juli 2019 op 9:48 am - Beantwoord

  Wat heb ik genoten van dit artikel! Geweldig! En zo herkenbaar ook toen ik nog een kat had. En die kattenbak is echt geweldig.

 7. Laura Louise 6 juli 2019 op 11:25 am - Beantwoord

  Ahh wat een super leuk artikel, zoveel dingen zijn ook zo herkenbaar! En wat een vrolijke spulletjes voor Pippa!
  Liefs,

 8. Anouk 6 juli 2019 op 2:38 pm - Beantwoord

  Wat een geweldige blog, ik moest hier iets te hard om lachen. Wat een dame zeg die pippa, maar wel fijn dat ze zo’n ontzettend lief baasje heeft die al deze geweldige spullen voor haar koopt.

  • Romy 9 juli 2019 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Pippa is echt wel een dametje met een eigen wil, maar wel een heel lieve dame gelukkig 🙂

 9. Marloes 6 juli 2019 op 5:05 pm - Beantwoord

  Aaaaaah, ik denk dat dit mijn favoriete blogpost van je is, hahahha <3 Zo herkenbaar, die dozen waar mijn kat Sultana liever in gaat zitten. Mijn vriend heeft een heel krat in elkaar gezet, met een hangende krabpaal en een traagschuimkussen (!!!) erin. Nee hoor, Sultana ligt liever in een schoenendoos of op mijn (nu haar) zitzak.
  Het liefst had ik ook die roze kattenbak gekocht, maar dat vond mijn vriend niet leuk, dus kocht ik 'm in het zwart. Toch wel leuker dan die andere lelijke bakken. En wat handig die play spray. Ga ik eens naar op zoek! Dat balletje waar snoepjes in kunnen, lijkt mij ook wel wat.

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 9 juli 2019 op 7:21 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk om dat te horen! Dankjewel! <3
   Haha, wat zijn katten toch een eigenwijze beesten. Toch wel een teleurstelling als een kat enthousiaster wordt van een gratis doos dan van een krat die met zo veel zorg voor haar is samengesteld. Gelukkig wordt de mooie zwarte kattenbak van Curver ongetwijfeld wel gebruikt.

   Je zou trouwens eens die play spray op de krat kunnen spuiten. Wie weet wordt Sultana dan wel opeens enthousiast van de krabpaal 🙂

 10. Nienke 7 juli 2019 op 2:26 pm - Beantwoord

  Wat leuk, met deze gastblogger in de hoofdrol! Hilarisch om te lezen.

 11. Claire 7 juli 2019 op 5:25 pm - Beantwoord

  Hahaha wat super leuk om te lezen! Fred is ook helemaal fan van het gele balletjes waar snoepjes uitkomen!

  • Romy 9 juli 2019 op 9:14 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk! Het klinkt trouwens ook wel bijna magisch zo, het gele balletje waar snoepjes uit komen 😛

 12. Hilly Nicolay 7 juli 2019 op 8:07 pm - Beantwoord

  Wat is het een snoezepoes!
  Leuke roze kattenbak, had ik nog nooit gezien:)
  Leuk ook die voerbakjes.
  Pippa heeft het goed voor elkaar met zo’n baasje.

  (Mocht je onze Milly eens willen zien, ik heb een foto van haar op mijn blog:)

  • Romy 9 juli 2019 op 9:15 pm - Beantwoord

   Wat een schatje is Milly, zeg! Echt een mooie poes om te zien! Geef haar maar een knuffel van mij (en een pootje van Pippa) 🙂

 13. Nikita 7 juli 2019 op 9:51 pm - Beantwoord

  Ik heb dit artikel gisteren gelezen toen ik onderweg was naar mijn werk en de tram zat vrij vol. Normaal word ik daar niet zo vrolijk van, van al die drukte. Maar het gastartikel van Pippa heeft toch wel heel veel goed gemaakt haha! Ik vond dit zo leuk om te lezen. Echt waar. Je hebt echt een geweldige schrijfstijl Romy. Deze is qua originaliteit eentje om in te kaderen. Daarnaast denk ik net als vele lezers van je dat Pippa geen beter baasje kon hebben dan jij. Altijd als ik foto’s van Pippa zie vraag ik me een ding af: hoe slaag jij er in godsnaam in om je kat scherp en mooi op de foto te krijgen? Echt, als ik een dier probeer te fotograferen is die missie bijna altijd gefaald. Die zitten dus niet stil he.

  • Romy 9 juli 2019 op 9:19 pm - Beantwoord

   Ah dankjewel! Wat een onwijs lieve reactie, zeg! <3 Ook namens Pippa voor je compliment over haar fotogeniekheid 😉
   Eigenlijk is mijn beste advies voor huisdieren fotograferen: heel veel geduld hebben en heel veel foto's maken. Ik heb ook weleens dat ik 30 foto's maak en dat er maar één mooie bij zit die enigszins scherp is. Het blijft soms een uitdaging. Maar als je maar genoeg foto's maakt, zit er vast wel minimaal een foto bij die naar je zin is 🙂

 14. Villasappho 7 juli 2019 op 10:29 pm - Beantwoord

  Heeft je baasje al eens aan zooplus gedacht? DIe is goedkoper dan bol en heeft een spaarprogramma waar ik Prins Doezel steeds gratis kattengras en snoepjes vandaan haal. Overigens kan je ook door sparen voor groetere dingen.

  • Romy 9 juli 2019 op 9:23 pm - Beantwoord

   Oh dat klinkt goed, zeg! Bedankt voor de tip, namens Pippa en haar baasje! We gaan daar eens rondkijken 🙂

 15. Els 8 juli 2019 op 9:07 pm - Beantwoord

  Haha, echt een geweldig leuk artikel :-). Wat is Pippa toch een geluksvogel bij jou :-).

 16. Jessica J. 9 juli 2019 op 12:00 pm - Beantwoord

  Wat een stijlvolle krabpaal, zeg! En die kattenbak is ook erg leuk. Pippa boft met een baasje zoals jij. ?

  • Romy 9 juli 2019 op 9:48 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! Ik ben zelf ook helemaal blij met de krabpaal (en dan ben ik niet eens een kat). Ik associeerde krabpalen vaak met vreemde fluffy dingen die niet al te stijlvol zijn, maar dit exemplaar vond ik nog best leuk. En gelukkig Pippa ook dus 😉

 17. evelien 15 juli 2019 op 10:35 am - Beantwoord

  Wat een super leuk artikel!
  Wij hebben ook de kattenbak voor onze katjes, hij is zo prettig in gebruik.
  De snoepjespost van Blond Amsterdam is echt te leuk! <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 18 juli 2019 op 10:01 am - Beantwoord

   Ah wat leuk dat jullie katten dezelfde kattenbak hebben. Hij is inderdaad zo fijn en staat ook nog eens heel leuk in het interieur 🙂

 18. Mariska 20 juli 2019 op 8:31 pm - Beantwoord

  Wat heb je dit leuk geschreven! 🙂 die katten krabpaal van Lidl heb ik volledig gemist maar vind hem wel erg leuk. Net als die kattenbak, daar heb ik ook nog naar gekeken en heb ik altijd onthouden.

  • Romy 21 juli 2019 op 10:17 am - Beantwoord

   Leuk dat jij ook enthousiast bent over de kattenbak! De krabpaal is zeker een aanrader trouwens. Ook heel betaalbaar in vergelijking met veel andere krabpalen.

 19. Jessica 20 juli 2019 op 9:22 pm - Beantwoord

  owh geweldig geschreven! De krabpaal van de Lidl ziet er echt heel stijlvol uit.

  • Romy 21 juli 2019 op 10:18 am - Beantwoord

   Dank je! Ik ben ook zo blij met de krabpaal. Hij is wat mooier dan veel andere palen, terwijl Pippa hem alsnog hartstikke leuk vindt.

 20. Laura 31 juli 2019 op 1:02 pm - Beantwoord

  Superleuke blog! Ik werd er helemaal vrolijk van 🙂

Recente blogs

Successful Adulting | 18 tekenen dat ik een (klein) beetje volwassen ben

4 mei 2018|Persoonlijk|

Volwassenheid komt met de jaren en echt 100% volwassen is waarschijnlijk helemaal niemand. Zo neem ik het met afstoffen niet altijd even nauw, ben ik regelmatig essentiële spullen (OV-chipkaart, portemonnee en mobiele telefoon) 1 minuut voordat de bus vertrekt kwijt en blijft mijn stapel gewassen kleding weleens een paar dagen onopgeruimd liggen. Toch maak ik - naar mijn eigen bescheiden mening - ook wel vorderingen. Om mezelf stiekem een schouderklopje voor volwassenheid te geven, zet ik 15 eigenschappen op een rij die volgens mij wél getuigen van een piepklein beetje successful adulting.