De trend met de Dubai-repen is je vast niet ontgaan. Deze repen met pistache, chocola en kadayif zijn een smakelijke trend. Maar je kunt ook allerlei heerlijke variaties op deze chocoladetrend bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van pistache cheesecake mini bites? Deze cheesecake bites maak je lekker makkelijk zelf met maar weinig ingrediënten. Met de heerlijke smaak van amandelspijs en pistache in de vulling én met een krokant chocoladelaagje bovenop! Als je van pistache houdt, dan wil je dit zeker eens proberen. Lekker om te serveren op een verjaardag of om als toetje van te genieten!
Pistache cheesecake mini bites met amandelspijsachtige vulling
Deze cheesecake mini bites bestaan net als de geliefde Dubai-reep uit een mix van chocola en pistache. Maar wat ze extra speciaal maakt, is dat de cheese-laag ook wel wat wegheeft van amandelspijs. Je maakt de middenlaag namelijk onder andere met amandelmeel en amandel-extract. Die twee zorgen samen voor een amandelspijsachtige smaak. Daarnaast gebruik je pistachenoten, pistache-pasta en een klein beetje zoetstof (agavesiroop) voor de tussenlaag. Zo krijg je een amandelspijslaagje, maar dan wel met de typische pistachesmaak.
Verder is de bodem gemaakt van amandelmeel in combinatie met onder andere cacaopoeder voor een heerlijk chocoladetintje. De bovenlaag bestaat uit pure chocola, gemixt met stukjes pistachenoot om het helemaal af te maken.

No bake cheesecake bites (vegan & glutenvrij)
Voor deze cheesecake bites heb je niet eens een oven nodig. In plaats daarvan doet de vriezer het werk voor je. Deze pistache cheesecake mini’s laat je laag voor laag opstijven in de vriezer. Als in: je maakt eerst de bodem en laat die hard worden in de vriezer. Ondertussen maak je de pistachelaag. Die heeft vervolgens 2,5 uur nodig om op te stijven. Daarna schenk je de gesmolten chocolade eroverheen en laat je die in de vriezer stevig worden. Et voilà, je cheesecake bites zijn klaar om je tanden in te zetten!
Verder zijn de pistache mini cheesecake bites vegan en glutenvrij. Ze zijn vegan aangezien er geen kwark aan te pas komt. Wel een beetje sojakwark en verder onder andere amandelmeel, pistachepasta en pistachenoten. Verder gebruik je kokosolie in plaats van boter. De mini cheesecake bites zijn daarnaast glutenvrij aangezien je amandelmeel in plaats van gewoon meel gebruikt.

Zo maak je de pistache cheesecake mini’s met de vriezer!
Voor deze pistache cheesecake mini’s heb je geen oven nodig. Alleen een koelkast en een vriezer! Je maakt de cheesecake zelfs vooral in de vriezer, omdat alles dan een stuk sneller opstijft dan in de koelkast.
Bouw deze cheesecake bites laagje voor laagje op en vries ze ook laag voor laag in. Als in: je maakt eerst de bodem in een brownievorm en vriest die dan kort in. Ondertussen maak je de tussenlaag en laat je die vervolgens ook in de koelkast opstijven. En daarna komt de chocoladelaag erbovenop. In totaal heb je wel wat geduld nodig om deze cheesecake mini’s te maken. Zo’n 3,5 uur. Maar dan heb je ook wat! En op de opstijftijd uitzitten na, heb je er bovendien weinig werk aan om deze taartjes te fabriceren.

Recept vegan pistache cheesecake mini’s
Heb je al lekkere trek gekregen? Mooi zo! Met dit recept maak je deze heerlijke pistache cheesecake mini’s zelf:

Pistache cheesecake mini’s met chocola (vegan & glutenvrij)
Equipment
- Brownievorm van ongeveer 20×20 cm
- Bakpapier
- Vriezer
- Goede keukenmachine
Ingrediënten
Onderlaag:
- 125 gram amandelmeel
- 40 gram kokosolie (gesmolten!)
- 35 gram agavesiroop
- 30 gram cacaopoeder
Pistache-laag:
- 110 gram stevige plantaardige kwark
- 85 gram pistachenoten
- 70 gram amandelmeel
- 50 gram agavesiroop
- 45 gram 100% pistache-pasta
- 40 gram kokosolie (gesmolten!)
- 1 tl amandel-extract
- 1 tl vanille-extract
Voor de toplaag:
- 135 gram pure chocola
- Handje fijngehakte pistachenoten
- Frambozen (optioneel)
Instructies
- Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Doe de ingrediënten voor de bodemlaag bij elkaar in de keukenmachine en vermaal tot een plakkerig geheel. Verspreid over de bodem van de brownievorm en strijk goed plat. Zet daarna in de vriezer (op een rechte ondergrond!).
- Maak de keukenmachine schoon. Doe dan alle ingrediënten voor de pistachelaag in de keukenmachine en vermaal alles opnieuw tot een zo glad mogelijk mengsel. Het is niet erg als je eventueel nog wat kleine stukjes pistache ziet.
- Haal de bakvorm uit de vriezer en verdeel de pistache-laag over de bodem. Strijk opnieuw goed glad. Zet dan de bakvorm terug in de vriezer voor minimaal 2,5 uur.
- Smelt na het wachten de pure chocolade au bain mairie. Haal de bakvorm opnieuw uit de vriezer en verdeel de gesmolten chocola over de pistachelaag. Strijk weer goed glad. Strooi de fijngehakte pistachenoten over de chocoladelaag. Zet de bakvorm dan terug in de vriezer voor ongeveer 15 minuten.
- Haal de bakvorm vlak voor het serveren uit de vriezer en laat iets ontdooien in de koelkast. Snijd daarna in kleine stukjes met een warm mes (zodat je makkelijker door de chocoladelaag heen komt). Serveer dan eventueel met frambozen.

Meer recepten met pistache?
Er is meer goed nieuws voor pistacheliefhebbers! Op mijn blog heb ik nog veel meer recepten met pistache klaarstaan. Spiek bijvoorbeeld ook bij deze recepten:
Ben jij al net zo’n pistache-liefhebber als ik?


BLIJF OP DE HOOGTE
Recente blogs
Terugblik: 2016 was het jaar van…
Zo na de kerst lopen we alweer tegen het einde van het jaar. Daar word ik stiekem altijd een beetje emotioneel van. Het is voor mij hét moment om terug te blikken op wat er in het afgelopen jaar is gebeurd en om te kijken waar ik op dat moment sta. 2016 was een jaar dat in sneltreinvaart voorbij is gevlogen en waarin ik veel heb meegemaakt. Wat is mij bijgebleven van dit jaar? Dat lees je in mijn terugblik op 2016.
Het wordt beter, echt! – (Deze gedachte helpt om daarin te geloven)
Soms maak je periodes mee waarin het lijkt alsof de zonnestralen zijn verdwenen tussen de donkere wolkenpartij. Je hoofd zit vol. Je leven gaat in een rush voorbij, waarbij je je meer door de stormen laat meeslepen dan dat je zonnestralen ziet. Soms maak je zelfs lastige dingen mee. Ervaringen die de boel op stelten zetten, je hoofd op hol brengen en al je gevoelens als een tornado door je lijf laten schieten. Oftewel: soms zijn er tijden waarin je zoekt naar dat kleine beetje glans. Dat puntje van licht of hoop in de verte. Op die momenten is er één uitspraak die mij altijd helpt: "Het wordt vanzelf weer lente". Oftewel: het wordt beter. Lichter. Minder scherp. Altijd.
Welk advies zou jij jezelf willen geven?
"Wat zou jij doen in mijn situatie?”. Als twijfelachtige knopendoorhakker stel ik die vraag soms in de hoop dat iemand me een geweldig, baanbrekend advies geeft waar ik nooit zelf aan had gedacht. En weet je wat het grappige is? Vaak ben ikzelf mijn beste adviseur. Net zoals jij waarschijnlijk soms ongemerkt jouw eigen beste raadgever bent. Soms weet je zelf beter dan wie dan ook wat jou zou kunnen helpen naar een vrolijker en gelukkiger leven. Daarom daag ik je uit om vandaag jouw eigen adviseur te zijn. Welk advies zou jij jezelf willen geven?
Ik ben benieuwd wat jij vindt…