Ik heb een nieuwe bril (en die is écht anders!)

Inmiddels ben ik alweer 3 jaar een trotse brillendrager. In die tijd ben ik al een paar keer van bril gewisseld, maar ik verwacht niet dat dat veel mensen is opgevallen. Mijn brillen waren namelijk steeds (bijna) klonen van elkaar. Daar mocht best eens verandering in komen. Toen ik bij Polette een bril mocht uitkiezen, greep ik dan ook mijn kans: ik bestelde ik een montuur dat (voor mijn doen) héél anders is dan anders. Toen ik de bril ontving, was ik natuurlijk razend benieuwd hoe die mij zou staan. Ben jij net zo benieuwd? Lees dan snel verder.

bril polette bescherming tegen blauw licht

Steeds weer dezelfde bril

In mijn leven heb ik al meerdere keren bijna alle monturen van de opticien gepast: retro brillen, grote zwarte monturen, knalrode brillen en zelfs pilotenmonturen. Toch vond ik nooit een montuur dat ik geslaagd genoeg vond om elke dag op mijn neus te zetten. Iedere keer ging ik weer naar huis met het enige type montuur waarvan ik zeker wist dat ik me er fijn bij voel: een groot koperkleurig montuur met rechthoekige glazen. Best prima, maar ook een beetje saai. Ik wilde eens iets anders en besloot mijn slag te slaan bij online brillenwinkel Polette…

bril polette bescherming tegen blauw licht

Online brillen bestellen bij Polette

Bij Polette had ik al eerder een zonnebril op sterkte besteld, die mij heel goed is bevallen. Ik stond dan ook te popelen om bij hen een gewoon montuur uit te zoeken. Natuurlijk blijft het een gok of je bestelde bril in het echt mooi staat, maar vaak kun je wel een goede inschatting maken door de modellenfoto’s bij een montuur. Zo had ik eerst een roze bril op het oog, maar zag ik later pas dat ik die eigenlijk alleen bij een heel donkere huid goed vond uitkomen. Dat werd hem dus niet. Ook staan bij alle monturen de maten en kun je zelf het volledige recept van je opticien invullen. Dat verminderde al mijn kans op een miskoop.

Een bril met bescherming tegen blauw licht

Het leuke is dat Polette nu brillen aanbiedt met de speciale e-polette coating. Dit is een speciaal laagje op de glazen dat het blauwe licht van computers, smartphones en tablets tot wel 40% vermindert. Ideaal voor iemand als ik die het grootste deel van de dag achter een of ander scherm doorbrengt! Je kunt al vanaf €10,95 extra een bril met deze glazen bestellen. Dat viel mij qua prijs best wel mee.

bril polette bescherming tegen blauw licht

Een lichter montuur

Mijn andere bril is vrij donker qua kleur, dus ik wilde graag eens een lichtere bril proberen. Inschatten of dat daadwerkelijk goed zou staan, vond ik alleen nog best lastig. Mede met dank aan de stemmen van een paar lieve Twitter-volgers koos ik uiteindelijk voor een beige montuur. Enorm spannend vond ik het om de bril voor het eerst op mijn neus te zetten nadat door de postbode was bezorgd. Ik hoopte zó dat hij mij zou staan. En ik moet zeggen: ik was direct blij verrast. De bril is inderdaad anders dan mijn vorige montuur, maar ik vind hem zeker leuk.

Genoeg gepraat, kijk zelf maar… (links mijn huidige montuur, rechts de nieuwe bril)

bril polette bescherming tegen blauw lichtbril polette bescherming tegen blauw licht

Écht anders

Ik heb het idee dat deze bril door de rondere glazen een meer sophisticated uitstraling heeft. Tegelijkertijd is het montuur ook wel speels. Daarnaast heb ik met deze lichtere tint volgens mij een meer open uitstraling dan met het grotere, donkerbruine montuur. Ik heb het idee dat de nadruk met deze bril meer op mijn ogen ligt. Al met al ben ik heel blij met mijn keuze. Ook mijn andere bril blijf ik natuurlijk nog met plezier dragen, maar ik vind het fijn om nu qua brillen te kunnen afwisselen. Mijn bruine bril heeft wat verbogen pootjes (die niet verder recht te zetten zijn), dus een extra bril is zeker geen overbodige luxe.

Het moge duidelijk zijn: dit nieuwe beige montuur draag ik met alle liefde. Eens zien of andere mensen nu wél opmerken dat ik een nieuwe bril heb…

Nu ben ik benieuwd: welke van de twee brillen vind jij het leukst? 

De bril heb ik ontvangen van Polette voor dit artikel.

Volg:
Deel:

36 Reacties

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 14:44

   Dankjewel! Ik vond hem zelf inderdaad ook iets zachter staan :)

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 14:45

   Dankjewel! Ik blijf inderdaad wel een beetje bij de warme bruintinten. Die vind ik het mooist :)

 1. 23 september 2018 / 09:13

  Wauw, wat een leuke! Ik vind dat je beide monturen heel goed kan hebben, maar het rechter (nieuwe) montuur legt de nadruk inderdaad wat meer op je ogen en geeft je een zachte uitstraling. Mooi!
  Amy blogde over…Doen: De Biesbosch verkennen met een sloep

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 14:48

   Dankjewel! Leuk om dat te horen! Ik vind het zelf ook wel fijn om nu te kunnen afwisselen tussen een opvallend en een iets rustiger montuur.

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 14:48

   Dankjewel! Ik ben er ook heel blij mee :)

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 14:50

   Dankjewel! Ik vind het ook helemaal leuk om nu te kunnen afwisselen :)

 2. 23 september 2018 / 10:08

  wat een leuke nieuwe bril! Hij staat je erg goed. Vind hem minder druk dan je vorige, dus goede keuze!

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 14:50

   Dankjewel! Deze bril is inderdaad wat rustiger. Ik ben er ook helemaal blij mee :)

 3. 23 september 2018 / 10:16

  Hij staat je ZO goed Romy, écht waar!! Ik vind ook dat je blik meer open is en dat inderdaad de nadruk op je ogen wordt gelegd nu. Ik zou deze bril zelf ook zo kunnen kiezen, vind ‘m echt heel leuk! Ik zie dat veel mensen hier ook vinden dat je een zachte uitstraling krijgt dorp deze bril. Dit is ook wat ik meteen dacht!

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 14:51

   Wat leuk, je enthousiaste reactie! Ik ben ook helemaal blij met dit montuur :) Van tevoren vond ik het best wel spannend of hij me zou staan, maar ik ben echt blij verrast.

 4. 23 september 2018 / 10:21

  Wat een mooie bril! Ik vind ze allebei erg mooi en leuk staan, dus ik kan eigenlijk niet kiezen. Misschien dat je nieuwe bril nog iets neutraler is, waardoor je die écht overal bij kunt dragen. Ga je je brillen ook afwisselen?
  Simone blogde over…TROUWEN | Onze trouwdag en huwelijksreis!

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 14:53

   Dankjewel! Ik vind het zelf ook best lastig kiezen welke ik leuker vind, juist omdat ik ze allebei heel tof vind. Maar ik ga inderdaad gewoon lekker afwisselen. Ook wel leuk om mijn bril een beetje op mijn outfit te kunnen afstemmen :)

 5. 23 september 2018 / 11:15

  Ik vind de ‘oude’ je ook heel goed staan, maar de l8chte zorgt inderdaad dat je ogen wat meer spreken. Iets frivoler, de andere is wat zakelijker.

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 14:54

   Dankjewel! Ik denk dat ‘frivool’ inderdaad wel het juiste woord is voor de tweede bril. Juist daarom vond ik hem zo leuk :)

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 14:55

   Thanks! Wat leuk om te horen :)

 6. Katrien
  23 september 2018 / 13:38

  De nieuwe bril staat je heel goed. Focus op je ogen en ook een tikkeltje stoer! Veel plezier ermee.

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 14:55

   Dankjewel! Ik ben er zelf ook onwijs blij mee :)

 7. 23 september 2018 / 15:31

  Leeeuk! Ik zat laatst ook te kijken of ik geen nieuwe bril zou bestellen. Ik gebruik hem alleen voor het computeren maar ik heb hem toch vaak wel een hele dag op dus een leuke bril vind ik wel een must. Ik heb er nu ook een van polette maar ben er wel een beetje op uitgekeken.
  Ik vind je nieuwe bril het mooist! Zo’n leuke kleur ook. Om de een of andere reden vind ik de vorm ook nog net iets beter bij je gezicht passen als je vorige bril (maar op zich is die ook héél leuk!).
  irene | tussenmarsenjupiter blogde over…Deze week #29.

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 22:48

   Leuk! Bij Polette zijn de brillen absoluut niet duur en ze hebben heel wat leuke exemplaren. Ik ben benieuwd of je een leuk exemplaar kunt vinden :)
   Dankjewel ook voor je enthousiaste reactie! Ik ben zelf ook helemaal blij met mijn nieuwe bril. Hij is best wel anders dan mijn eerdere montuur, maar ik vind de vorm en lichtere kleur eigenlijk wel heel tof.

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 22:48

   Dankjewel! Ik vond deze vorm zelf ook zo leuk :)

 8. Chucky
  23 september 2018 / 18:08

  Mooi nieuw montuur ?
  Het staat jou prachtig ?

  Fijne avond ?

  • Romy
   Auteur
   23 september 2018 / 22:48

   Dankjewel! :) Voor jou ook nog een fijne avond!

 9. 24 september 2018 / 09:39

  Wat staat hij je goed! Komt een heel stuk zachter over dan je vorige. Ik moet ook nodig een nieuwe bril kopen, mijn huidige is versleten en niet meer sterk genoeg. Ik draag hem namelijk al járen.
  Jessica J. blogde over…MSL #109 • Nu al winter in huis?!

  • Romy
   Auteur
   25 september 2018 / 00:04

   Dankjewel! Ik moest er eerst wel aan wennen dat de bril wat zachter is, maar ben er nu oprecht heel blij mee :)
   Ik ben benieuwd voor wat voor montuur jij zal gaan. Altijd fijn om weer een nieuw montuur uit te zoeken, ook al is het soms eerst even een kwestie van wennen.

 10. 24 september 2018 / 13:38

  Wat een mooie bril!! Ik vind je oude bril je ook supergoed staan, maar je nieuwe bril is echt even wat anders. Ik loop ook al jaren rond met eenzelfde soort montuur. Vorige keer wilde ik eindelijk een andere bestellen, maar toen bleek ‘ie net iets te duur te zijn. Ach, heb vast snel weer een nieuwe nodig :D
  Johanne blogde over…Werken in het buitenland? 4 tips voor Nederlanders over de grens

  • Romy
   Auteur
   25 september 2018 / 00:08

   Dankjewel! Leuk om te horen! Hij is inderdaad wel heel anders en ik moest er zelf ook eerst aan wennen, maar nu ben ik er echt wel heel blij mee :)
   Hopelijk kun jij ook binnenkort een keer een heel ander montuur scoren. Zo’n brillenzoektocht is soms nog best wel leuk ook, zeker als je eens iets anders dan anders wilt proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge