Pippa Knus portretten van opa en oma

Het inrichten van mijn eigen woning is inmiddels een heel project geworden. Meubels uitzoeken, verf inslaan en leuke decoratie scoren is één ding. Maar nog veel leuker vind ik het om bijzondere, persoonlijke spullen een speciaal plekje in mijn woning te geven. Mijn favoriete items voor in huis zijn toch wel twee heel bijzondere portretten die ik liet maken van mijn opa’s en oma’s. Ik vertel je graag meer over deze aanwinst voor in mijn hal.

Dankbaarheid

Dankbaarheid. Dat is wat in mij opkomt als ik aan mijn opa’s en oma’s denk. Het is absoluut iets om dankbaar voor te zijn dat ik mijn opa’s en oma’s alle vier al 25 jaar in mijn leven heb. Natuurlijk hoop ik hen nog heel lang bij me te hebben, maar ik realiseer me dat ook zij helaas niet het eeuwige leven hebben. Ik vond het dan ook een prachtig idee om mijn grootouders een vast plekje in mijn huis te geven. Zodat ze er altijd een beetje bij zijn.

Geen foto’s, maar portretten

Foto’s ophangen was natuurlijk de meest eenvoudige optie geweest. Maar ik wilde iets anders wat meer uniek zou zijn. Alleen al omdat mijn opa’s en oma’s niet allemaal even graag op de foto gaan en een uitgebreide fotoshoot voor een van mijn opa’s te vermoeiend is. En toen wist ik het! Portrettekeningen van mijn opa’s en oma’s leken me een veel leukere optie. Geen levensechte portretten, maar portretten die passen bij mijn kleurrijke stijl en bij de vrolijke personen die ik voor me zie als ik aan mijn opa’s en oma’s denk. En zo geschiedde!

Pippa Knus portretten van opa en oma

De zoektocht naar een tekentalent

De volgende missie was om een illustrator te vinden. Mijn eigen tekenkunsten laten nogal te wensen over, maar gelukkig staat Instagram vol met mensen met meer tekentalent dan ik. Het leek me extra mooi om voor mijn project een jonge illustrator te benaderen. Iemand die illustreren met passie doet en met wie ik persoonlijk contact heb. Zo kwam ik terecht bij Sanne van Pippa Knus. Haar vrolijke tekenstijl sprak me direct aan, net als haar aanstekelijke enthousiasme. Bovendien vind ik het onwijs tof dat ze al op jonge leeftijd (ze is 21) haar eigen bedrijfje heeft opgestart. Na een korte mailwisseling wist ik het zeker: Sanne was wie ik zocht!

Voor twee portretten (inclusief een pdf-bestand in hoge resolutie en twee prints) betaalde ik overigens €104,50. Een bedrag dat ik zelf wel vond meevallen, kijkend naar hoeveel tijd er in de portretten is gestoken.

Enthousiasme van alle kanten

Ik stuurde Sanne een aantal foto’s van mijn grootouders en daarmee ging ze aan de slag. Al een week later ontving ik de eerste schets in mijn mailbox. Ik liet natuurlijk direct alles uit handen vallen om naar mijn telefoon te grijpen. Razend benieuwd was ik! En zo enthousiast als ik was bij het geven van de opdracht aan Sanne, zo enthousiast was ik ook over de portretten die ze heeft gemaakt. Ik herken er echt mijn opa’s en oma’s in. Mijn ene opa met zijn eeuwige geruite pet, mijn andere oma met haar piekhaar. Precies zoals ze zijn! En gelukkig waren mijn opa’s en oma’s het daar zelf ook mee eens.

Pippa Knus portretten van opa en oma

Bijzondere muurdecoratie

Natuurlijk zijn dit soort portretten prijziger dan als je een gewone foto ingelijst ophangt. Ik ben van mening dat een huis altijd een balans mag zijn tussen budgetproof vondsten en meer kostbare (en misschien juist daardoor wel extra dierbare) items. Deze twee portretten behoren voor mij absoluut tot die laatste categorie. Ik ben er dol- en dolblij mee. Maar dat was je vast al duidelijk.

Precies op het moment dat ik de eerste schetsen ontving, lag een van mijn opa’s in het ziekenhuis. Dat maakte het extra emotioneel om juist toen zijn gezicht in Sannes tekenstijl te zien. Gelukkig is opa inmiddels veilig thuis om daar aan te sterken. Ik hoop dan ook met heel mijn hart dat ik binnenkort mijn opa’s en oma’s alle vier kan laten zien hoe zij – ingelijst en wel – aan mijn muur hangen te pronken. Ik kan niet wachten!

Wat is jouw meest dierbare item in je huis?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 27 februari 2019 op 6:13 am - Beantwoord

  Wauw, wat tof. Ik ben wel benieuwd wat zoiets kost als ik dat laat doen. Ik vind dit ook helemaal bij jouw stijl passen, tof hoor! Mijn dierbaarste items zijn mijn trouwalbum en de newborn foto’s van Maya :-).

 2. Darina 27 februari 2019 op 6:27 am - Beantwoord

  Onwijs mooi! En heel bijzonder! Mijn dierbaarste item is een foto het schilderij van mijn oma. In de jaren 20 heeft ze zichzelf laten schilderen. Het heeft ook een mooie plek in huis.

  • Romy 27 februari 2019 op 7:33 pm - Beantwoord

   Wat bijzonder zeg, zo’n schilderij van je oma van zó veel jaar geleden! Ik kan me voorstellen dat je dat schilderij een speciaal plekje in je huis wilde geven.

 3. Marije 27 februari 2019 op 7:30 am - Beantwoord

  Wat een leuk idee zeg. Ik heb een foto van mijn oma die ontzettend dierbaar is.

 4. bychristiana 27 februari 2019 op 7:40 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk idee! Ik doe ook graag iets ‘anders’ met mijn foto’s. Pfoeh, ik vind het nogal moeilijk om te zeggen wat mijn dierbaarste item in huis is. Natuurlijk onze trouwfoto’s, maar ik ben eigenlijk aan heel veel dingen wel gehecht. Het is denk ik vooral de combinatie van herinneringen en spulletjes die je door de loop der jaren verzamelt, krijgt en koopt. Gewoon de dingen waardoor je huis echt JOUW huis wordt.

  • Romy 27 februari 2019 op 7:33 pm - Beantwoord

   Wat prachtig dat je een foto van je oma hebt staan! 🙂

  • Romy 27 februari 2019 op 8:39 pm - Beantwoord

   Heel mooi gezegd en zeker waar! De persoonlijke spullen die je hebt gekocht of gekregen, maken je huis uiteindelijk echt een thuis. Ik ben bijvoorbeeld ook heel blij met een vaas die ik gisteren kocht toen ik even voor mijn werk in Groningen was. De vaas op zich is niet per se heel bijzonder, maar de herinnering eraan maakt hem toch wel speciaal.

 5. Yvonne 27 februari 2019 op 8:04 am - Beantwoord

  Wat ontzettend mooi Romy! Bijzonder idee. Sowieso erg bijzonder dat je ze alle vier nog in je leven hebt.

  • Romy 27 februari 2019 op 8:40 pm - Beantwoord

   Absoluut! Ik ben ook erg dankbaar dat ik op deze leeftijd nog alle vier mijn opa’s en oma’s heb.

 6. Silke 27 februari 2019 op 8:06 am - Beantwoord

  Wauw wat origineel, en super mooi geworden! En het is leuk om te lezen dat je er zo blij mee bent, en terecht natuurlijk!
  Ik woon zelf heel klein (op een studentenkamer) en heb eerlijk gezegd nooit geïnteresseerd in iets daarvoor haha. Het is wel waardevol dat alle meubels die ik heb ergens uit mijn familie of vriendenkring komen! Mijn planten en de met ‘stickygum’ opgeplakte fotos en kaarten mij het meest dierbaar.

  • Silke 27 februari 2019 op 8:09 am - Beantwoord

   **nooit geïnteresseerd in iets duurs daarvoor aan te schaffen** Simpelweg omdat ik nog nooit van plan was echt te settelen 🙂

 7. Josephine 27 februari 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Ontzettend mooi, Romy! De portretten passen duidelijk erg bij jouw stijl en het is extra leuk dat je grootouders zich ook in de portretten herkennen. Toch een beetje een ‘gezamelijk’ project. Hier ga je denk ik nog jaren blij mee zijn! 🙂
  Ik heb 4 foto’s van mijn overgrootmoeder, oma, moeder en mezelf van ongeveer dezelfde leeftijd. Deze ga ik samen ophangen in een lijst die ik onlangs gevonden heb! Echt een tijdreis, want ik scheel precies 100 jaar met mijn overgrootmoeder.

  • Romy 27 februari 2019 op 8:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie!
   En wel begrijpelijk dat je op je studentenkamer niet in prijzige spullen investeert. Dat komt vast wel als je uiteindelijk een eigen huisje huurt of koopt. Maar spullen die je van vrienden of familie hebt gekregen, zijn ook al mooi en bijzonder op zich 🙂

  • Romy 27 februari 2019 op 8:43 pm - Beantwoord

   Absoluut! Ik denk dat ik de portretten over heel wat jaren nog steeds heel mooi en bijzonder vindt. En wat je zegt, het is natuurlijk al helemaal leuk dat mijn opa’s en oma’s er ook “achter staan” en zich in de tekeningen herkennen.
   Wat ontzettend bijzonder trouwens, die foto’s van jullie alle vier op ongeveer dezelfde leeftijd. Dat zal vast een prachtig geheel vormen.

 8. Laura Louise 27 februari 2019 op 8:15 am - Beantwoord

  Wauw, wat ontzettend leuk zeg!! Echt een keer wat anders dan ‘standaard’ foto’s inderdaad!

 9. Shirley 27 februari 2019 op 8:18 am - Beantwoord

  Aah, wat een mooie tekeningen. Ik vind de prijs nog heel erg meevallen voor zoiets unieks. Je opa’s en oma’s zullen het vast leuk vinden om op die manier in je nieuwe huis aanwezig te zijn. Ik heb eigenlijk niet per se dierbare spullen in huis (dat klinkt nu wel heel saai, haha). Ik heb wel een foto van mijn vriend en mij met een grappig verhaal erachter. Ik had hem ooit een fotokaart gestuurd, maar hij zei er nooit iets over. 1,5 week later ontdekte ik dat de kaart niet was aangekomen. Er werd toen gratis een nieuwe kaart verstuurd, maar niet veel later dook de eerste kaart ook op. Die eerste kaart gaf mijn vriend aan mij. Vriendinnen die bij me thuis zijn, denken dat mijn vriend zo attent is dat hij me een kaart stuurde. Vervolgens pakken ze de kaart en zien ze mijn eigen tekst erin staan. Levert altijd wel leuke reacties op.

  • Romy 27 februari 2019 op 8:45 pm - Beantwoord

   Inderdaad! De prijs viel mij ook alles mee, omdat ik nu wel twee heel unieke en persoonlijke portretten aan de muur heb hangen. Zelfs bij niet al te high-end woonwinkels ben je soms meer geld kwijt voor minder persoonlijke wanddecoratie 😉
   Haha, die kaart met het verhaal erachter is wel echt geniaal! Ik kan me voorstellen dat dat nogal bijzondere reacties oplevert. Alleen al dat is een goede reden om de kaart een mooi plekje in huis te geven.

 10. Anita te Gussinklo 27 februari 2019 op 8:40 am - Beantwoord

  Super leuk, ik vind het ook helemaal Romy.

 11. Anna 27 februari 2019 op 9:46 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend mooie illustraties! Ik krijg zojuist het idee om een stamboom tekening te maken door deze illustraties! Ze zijn ZO MOOI! Ik snap heel goed dat ze zo dierbaar voor je zijn! En de prijs vind ik nog meevallen! Ze zijn echt prachtig! Liefs

  • Romy 27 februari 2019 op 8:49 pm - Beantwoord

   Wat een gaaf idee, zo’n stamboomtekening! Ik weet zeker dat dat ook iets prachtigs en heel dierbaars zal worden 🙂
   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! Ik ben ook zó blij met de portretten.

 12. Smurfige knutselfan 27 februari 2019 op 9:52 am - Beantwoord

  Wat een mooie portretten??. Dit is helemaal jouw stijl. Pippaknus heeft ze heel mooi gemaakt. Wat een leuk idee. Ze zullen zeker een mooi plekje krihgen veel pkezier ermee.

 13. Lianne 27 februari 2019 op 10:03 am - Beantwoord

  Wauw, wat prachtig en wat een mooi en origineel idee! Zo heb je je opa’s en oma’s altijd een beetje bij je op een leuke en originele manier! En wat een leuke, vrolijke portretten van je opa’s en oma’s! Je hebt me op een idee gebracht 🙂 Helaas zijn mijn opa’s en oma’s er niet meer, maar juist daarom heeft zo’n getekend portret juist extra meer waarde. Misschien een mooie aanwinst voor mijn toekomstige werkkamer om daar een mooi getekend portret van mijn opa en oma op te hangen. Ik ga Pippa Knus eens opzoeken!

  • Romy 27 februari 2019 op 8:50 pm - Beantwoord

   Absoluut! De portretten zijn echt helemaal mijn ding en ik ben er zo blij mee. Die krijgen straks zeker een bijzonder plekje in mijn hal 🙂

  • Romy 27 februari 2019 op 8:52 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je de portretten en het idee erachter zo mooi vindt! Ik ben ook helemaal blij met het eindresultaat en vind het nu al een heel mooi idee dat ik mijn opa en oma straks een prominente plek in huis kan geven.
   Extra leuk om te horen dat ik je op een idee heb gebracht 🙂 Zo’n getekend portret of een andere persoonlijke illustratie of foto kan iedere ruimte, ook een fijne werkkamer, net iets eigens geven.

 14. Audrey 27 februari 2019 op 10:17 am - Beantwoord

  Echt supergaaf, dit! De prijs vind ik idd ook echt heel erg meevallen. Ik ken de tarieven van commerciele vormgevers en dan is dit echt een schijntje. En voor zoiets unieks en moois mag je inderdaad best wat meer uitgeven.

  • Romy 27 februari 2019 op 8:53 pm - Beantwoord

   Inderdaad! Bij veel professionele grafisch ontwerpers betaal je waarschijnlijk veel meer voor zo’n soort ontwerp. Ik ben blij dat ik hier wat geld in heb gestoken, want nu heb ik wel iets heel moois en persoonlijks om mijn hal mee op te vrolijken 🙂

 15. Meaghan 27 februari 2019 op 10:23 am - Beantwoord

  Die portretjes zijn echt prachtig! Wat een mooie manier om je grootouders zo vast te leggen! Ik vind ze heel mooi geworden en ik kan me heel goed voorstellen dat je er blij mee bent! Het is net even wat anders dan een foto en ik vind de stijl ook helemaal bij jou passen. Echt uniek! De prijs voor die twee portretten vind ik ook echt heel erg meevallen! Volgens mij zit er veel tijd en werk in.
  Mijn dierbaarste bezit zijn de haarlokken van mijn overleden hond. Onze hond overleed toen ik 11 jaar was, maar was er al toen ik werd geboren. Ik ben dus echt samen met haar opgegroeid en ze was gewoon een volwaardig lid van ons gezin. Maar op een gegeven moment werd ze, net als alle dieren, ouder. Ze kreeg suikerziekte, werd blind en op een gegeven moment was het gewoon klaar. Als kind was ik daar echt heel erg door van slag en heeft het ook een jaar geduurd voordat ik het kon verwerken. Mijn moeder kwam op het idee om aan de dierenarts te vragen of ze een grote lok haar van haar staart wilden knippen, zodat ik altijd iets van mijn hond zou hebben. Nu, bijna 12 jaar later, heb ik die haartjes nog steeds en is het me nog steeds erg dierbaar 🙂 Zo is mijn hondje toch altijd een beetje bij me!

 16. Ilona Wielinga 27 februari 2019 op 10:23 am - Beantwoord

  Wauw, wat een toffe portretten. En erg origineel idee ook!

 17. Jessica J. 27 februari 2019 op 10:24 am - Beantwoord

  Ongelooflijk mooi! En de vrolijke stijl is inderdaad ook helemaal Romy. Echt superschattig. ? Ik vind de prijs erg meevallen!
  Mijn meest bijzondere items zijn de knuffel die ik bij m’n geboorte van m’n opa kreeg en zijn pet die hij vrijwel elke dag droeg. ♥

  • Romy 27 februari 2019 op 8:56 pm - Beantwoord

   Superleuk, je enthousiaste reactie op de portretten! Dankjewel! Ik vond de portretten ook echt goed bij mij én bij mijn opa en oma passen.
   Wat bijzonder dat je na al die jaren een lok van je overleden hond hebt. Ik kan me voorstellen dat de hond nog altijd een speciaal plekje in je hart heeft, zeker omdat je met haar bent opgegroeid. Prachtig dat ze er zo altijd nog een beetje bij is! Dat doet me denken aan onze eerste kat. Die was 2 toen ik werd geboren en is uiteindelijk 16 jaar geworden. Ik was intens verdrietig toen we hem lieten inslapen en heb toen een teddybeertje laten maken dat een T-shirt draagt met een foto van onze oude kat erop. Het beertje heb ik nog steeds bewaard en zal ik ook nooit wegdoen <3

  • Romy 27 februari 2019 op 8:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo weg van Sannes tekenstijl. Echt helemaal mijn ding! En wat bijzonder, die geboorteknuffel en een pet die van je opa is geweest. Heel mooi dat je hem mede dankzij die twee dingen altijd een beetje bij je hebt.

 18. Mariska 27 februari 2019 op 10:38 am - Beantwoord

  Oh die zien er vet leuk uit, mooi gemaakt ook! Ik heb nog een verjaardagskaart die ik voor mijn 18e verjaardag kreeg van mijn oma, met haar handschrift erop. Dat was in 2003 (augustus) en ik april 2004 is ze overleden. Dus die is voor mij heel dierbaar.

  • Romy 27 februari 2019 op 8:59 pm - Beantwoord

   Wat bijzonder dat je die kaart van je oma nog hebt, zeker omdat ze vlak daarna is overleden. Ik kan me voorstellen dat die kaart je nog altijd heel dierbaar is.

 19. Jenn 27 februari 2019 op 10:43 am - Beantwoord

  Wauw, wat mooi! Ik vind de prijs inderdaad meevallen!
  Zelf heb ik mijn opa’s en oma’s niet zo lang in mijn leven gehad helaas, één opa heb ik zelfs nooit gekend.

 20. Iris - Thebeautymagazine.nl 27 februari 2019 op 11:11 am - Beantwoord

  Wat een onwijs leuke en lieve tekeningen! Ik vind het heel erg leuk om zoiets aan de muur te hebben. Persoonlijk, vrolijk en heel uniek!

 21. Lianne - geendierenindekeuken.nl 27 februari 2019 op 11:17 am - Beantwoord

  Echt heel tof! En hoe leuk is het om kleine ondernemers te steunen?! Ik heb er nu geen geld voor, maar zodra er meer te besteden is wil ik ook zoveel mogelijk bij kleine ondernemers kopen 🙂

  • Romy 27 februari 2019 op 9:02 pm - Beantwoord

   Ja, het is zo leuk om dit soort dingen juist bij kleine, startende ondernemers te kopen. Ik merk dat juist zij vaak met veel passie, enthousiasme en liefde werken, wat het nog net wat leuker maakt om bij hen te bestellen 🙂

 22. Evelyne 27 februari 2019 op 1:20 pm - Beantwoord

  Wat een tof idee! Ik heb het persoonlijk meer voor foto’s, maar dat is ieder voor zich. Toen wij het huis van opa en oma leeghaalden heb ik een hele reeks foto’s in een doos gestoken voor mij. Die staan nu voorlopig op zolder, maar wanneer ik ooit dé stap zou gaan zetten komen die zeker in een hoekje in mijn woonst.

 23. Saskia 27 februari 2019 op 4:55 pm - Beantwoord

  Wat super tof zeg! Zeker iets om te koesteren en lekker persoonlijk. Ik ben met een aantal items in mijn huis ook erg blij: lijsten die ik zelf heb gemaakt maar ook onze zelfgemaakte grote foto aan de muur van Londen<3

  • Romy 27 februari 2019 op 9:03 pm - Beantwoord

   Wat verdrietig dat je je opa’s en oma’s niet lang in je leven hebt gehad! Ik kan me voorstellen dat dat soms wel een gemis is geweest, zeker in je jeugd 🙁

  • Romy 27 februari 2019 op 9:04 pm - Beantwoord

   Als je items voor in huis zelf hebt gemaakt, maakt dat ze vaak al vanzelf nóg dierbaarder en persoonlijker 🙂 En ik kan me voorstellen dat je met die grote foto ook nog steeds heel blij bent. Hij is prachtig en is dan ook nog eens gemaakt in jouw lievelingsstad 🙂

 24. Irene 27 februari 2019 op 6:31 pm - Beantwoord

  Oh wauw! Ik vind het super mooi! En heel origineel ook ^^ Ik zit er ook al lang aan te denken om eens een portret te laten maken maar dan van mijn vriend en mij en onze hondjes maar vind het ook moeilijk om iemand uit te kiezen. Wij hebben eigenlijk maar een paar foto’s in huis. 9 kleine vierkante fotootjes op zo’n rekje en dan 1 foto in een lijst van mijn vriend en zijn petekindje. Zo’n portret vind ik eigenlijk beter in ons huis passen.

  • Romy 27 februari 2019 op 9:08 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat zo’n portret jou ook wel wat lijkt! En dat is nu natuurlijk extra leuk nu jullie er een tweede hondje bij hebben gekregen 🙂
   Kiezen tussen de illustratoren is inderdaad niet makkelijk met zó veel keuze. Ik heb gewoon wat op Instagram rondgekeken en heb meerdere mensen overwogen, maar Sannes illustraties vond ik uiteindelijk het beste bij mij passen. Wie ook weleens illustraties maakt van gezinnen met hondjes, is Silvana van Studio Silvana. Misschien is haar stijl wat voor jou 🙂

 25. Mevrouw Marloes 28 februari 2019 op 4:11 pm - Beantwoord

  Heel mooi en origineel! Mijn dierbaarste bezitten zijn toch ook wel mijn fotoalbums en camera’s. Ik vind het heel leuk om daar doorheen te kunnen bladeren. Eigenlijk moet ik daar weer eens aan werken (foto’s in albums plakken), want dat heb ik al meer dan een jaar niet meer gedaan.

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 2 maart 2019 op 9:10 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je foto’s je heel dierbaar zijn. Zo’n fotoalbum is altijd een flinke klus om te maken, maar is het uiteindelijk wel helemaal waard. Het is toch extra bijzonder als je al je foto’s bij elkaar kunt zien in een album.

 26. Anna 1 maart 2019 op 10:25 am - Beantwoord

  Wauw, wat een prachtige portretten zijn het geworden! Echt onwijs leuk en origineel, ik zou dit ook zeker weten verkiezen boven een foto 😀 Wat bijzonder dat je beide opa’s en oma’s nog hebt, ik hoop dat je nog lang van ze mag genieten!

  • Romy 2 maart 2019 op 9:20 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je de portretten zo mooi vindt! Ik ben ook heel blij dat ik deze portretten nu heb. Zo bijzonder en een mooi aandenken voor altijd! 🙂 Ik hoop ook dat ik mijn opa’s en oma’s nog lang om me heen zal hebben.

 27. Nikita 7 maart 2019 op 3:05 pm - Beantwoord

  Wat mooi! En de prijs vind ik niet echt overdreven. Jij ook niet zo te horen. Maar ik ben geen professioneel illustrator, maar ik weet wel dat er uren en soms dagen of weken in een illustratie kan kruipen. Mensen onderschatten dat ‘gewoon maar wat tekenen’ heel gemakkelijk heb ik gemerkt. Gelukkig zal ik daar later geen last van hebben, want hoe meer ik mag illustreren, hoe beter! Ik vind dit echt heel mooi! Al zou ik zelf geen illustrator benaderen. Ik heb dat talent namelijk zelf, maar ieder zijn eigen talent natuurlijk. Mijn dierbaarste bezit is nog steeds het kettingkje om mijn nek van oma. En de laatste keer dat ik mijn pepe knuffelde, had ik een sweater aan, een grijze. Die ga ik ook nooit wegdoen. Mijn pepe kan niet vervangen worden door een sweater, maar toen ik een hele moeilijke periode had door het verlies van mijn pepe heb ik een tijdje met die trui in mijn armen geslapen. Het was mijn manier van ermee omgaan. Ik weet zeker dat die portretten geweldig zullen staan in je nieuwe huis! Ben nu al benieuwd naar hoe het er zal uitzien daar, met al je meubeltjes en kleurtjes. Helemaal Romy, dat weet ik zeker!

  • Romy 8 maart 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat mensen vaak onderschatten hoeveel tijd er in zo’n tekening gaat zitten. Ik schat in dat één zo’n illustratie toch wel een paar uur werk zal zijn.
   En hoe tof is het dat jij zelf heel mooi kunt illustreren! Een prachtig talent om te koesteren. Wie weet kun je ooit wel je hele huis volhangen met eigen werken 🙂

   Jouw kettinkje en sweater klinken ook heel bijzonder, zeker vanwege de herinneringen die je eraan hebt. Dat zijn dierbare spullen om voor altijd met zorg te bewaren.