Mijn blog Vaker Vrolijk ben ik begonnen om een stukje vrolijkheid het wereldwijde web op te slingeren. Dat vind ik geweldig om te doen en ik haal er zelf ook veel positiviteit uit. Toch knaagt er soms iets aan me als ik een vrolijk artikel publiceer. Niet alles wat er in de wereld gebeurt, is namelijk vrolijk en blij. Er zijn gebeurtenissen die mensenlevens op zijn kop zetten en die je keihard met de neus op de feiten drukken. Ik heb het over naar nieuws dat mij soms een dubbel gevoel geeft als ik over iets vrolijks schrijf. Want steek ik daarmee mijn kop in het zand? Dat is iets wat al een tijdje door mijn hoofd spookt. Ik besloot mijn gedachten op papier te zetten.

kop in het zand steken

Brok in mijn keel

Verbijsterd en verslagen volgde ik een tijdje geleden het nieuws over Anne Faber. Het besef van wat Anne (een meisje zoals jij en ik) moet hebben doorgemaakt, maakte me boos, verdrietig en bang tegelijk. Ik hield het niet droog en de gedachte aan deze gebeurtenis liet me niet meer los. Zeker niet toen op social media bleek dat Anne niet de enige was. Toch verscheen er de volgende dag op mijn blog een artikel met mijn vrolijke momenten van de maand. Ik twijfelde: kon ik het wel maken om nu een positief lijstje te plaatsen? Stond dat niet gelijk aan doen alsof alles er niets was gebeurd? Of mijn kop in het zand steken? Als er iets is wat ik niet wilde, dan is het dat laatste wel.

Kon ik maar de wereld redden!

Het liefst zou ik de wereld redden. Ik zou als een superwoman met cape alles willen oplossen en mensen tegen narigheid willen beschermen. Ik zou als Hermelien met een toverstafje dingen ongedaan willen maken of weg willen toveren. Ik wil me tegelijkertijd hardmaken voor milieuverontreiniging, zorgen dat mensen lief zijn voor elkaar en alle lichamelijke en psychische problemen de wereld uit helpen. Ik zou willen dat ik mensen met problemen persoonlijk een hart onder de riem kan steken. Ik zou ook willen dat er geen armoede bestaat, dat dieren met liefde worden behandeld en dat ik me hard kan maken tegen onrecht. Kon ik maar alles een klein beetje beter maken.

De kans die jij wél hebt

Ik voel me soms bijna schuldig dat mijn leven gewoon doorgaat, terwijl het leven van sommige andere mensen stilstaat. Het liefst wil ik dan iets betekenen, meer dan alleen een som geld overmaken of stilstaan bij het moment. Tegelijkertijd ben ik op zo’n moment weleens bang dat juist mijn positieve blog irritatie opwekt. Steek ik mijn kop in het zand? Toch heb ik besloten er anders naar te kijken. De gebeurtenissen lieten mij ook zien hoe kwetsbaar het leven is en hoe belangrijk het is om met de dag te leven. Het drukt me met de neus op de feiten hoe hard het nodig is om nu te leven én te genieten. Zorg dat je écht leeft, doe wat je wilt doen en neem de sleutel in handen om jouw dromen waar te maken. Juist omdat jij die kans wél hebt.

Positief blijven ondanks wat er gebeurt

Soms wil ik iets doen, maar voelt het alsof ik met mijn voeten aan de grond genageld vanaf de zijlijn sta toe te kijken. Ik wil ingrijpen en schreeuwen en wil het liefst als een superheld alle onrecht bestrijden. Tegelijkertijd is er het besef dat ik de wereld niet in mijn eentje kan redden. Juist in een tijd waarin er soms dingen gebeuren waar mijn maag van omdraait, probeer ik daarom om positief te blijven. Niet omdat ik mijn kop in het stand wil steken, maar omdat ik daarmee wil laten zien dat er gelukkig ook nog mooie dingen zijn. En omdat het mooi kan zijn om juist nu de focus te leggen op wat wel fijn is. Want juist in een tijd waarin er heftige dingen gebeuren die een negatieve stempel op de wereld drukken, kun jij een lichtpuntje zijn ♥

Hoe denk jij hierover?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 13 december 2017 op 6:26 am - Beantwoord

  Ik denk juist dat het belangrijk is om in dit soorr rare tijden positief te blijven. Hoe vreemd dat ook voelt.

 2. Darina 13 december 2017 op 6:57 am - Beantwoord

  Heel mooi geschreven en je gevoel is heel herkenbaar. Maar ook ik denk dat het belangrijk is om tijdens nare en moeilijke tijden, je te kunnen vasthouden aan positiviteit.

 3. Yvonne 13 december 2017 op 7:31 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar hoor. Ik heb vroeger zelfs weleens letterlijk te horen gekregen dat ik een roze bril op had en bepaalde problemen ‘niet wilde zien’. Dan hebben we het trouwens helemaal niet over die zware onderwerpen die jij noemt maar over ‘problemen’ die die doemdenker vooral zelf zag. Pas jaren later realiseerde ik me dat het simpelweg mijn mindset is, en niet het feit dat ik mijn kop in het zand steek. Hihi, mijn blog heet Vrolijke Fladderaar, dus eigenlijk geldt dit ook een beetje voor mezelf. Ik denk dat mensen heus wel weten dat je in het leven niet áltijd vrolijk kunt zijn, maar dat het wel in mijn persoon zit om voor het positieve te kiezen. Jij laat ook geregeld je kwetsbaarheid zien op je blog en ik denk dat je vaste lezers en de mensen die jou kennen echt wel weten dat je niet aan die heftige dingen voorbij gaat! Maar het is mooi dat je dit ook weer even onder de aandacht weet te brengen 🙂

  • Romy 14 december 2017 op 7:09 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne en uitgebreide reactie! Ik vind het alleen maar heel mooi dat jouw mindset positief is en dat je je daardoor niet steeds laat leiden door eventuele doemscenario’s. Je kunt inderdaad niet altijd vrolijk en blij zijn, maar het is wel heel mooi als je ervoor kunt kiezen om waar mogelijk het positieve in te zien. Niet om aan heftige dingen voorbij te gaan, maar om vooral te laten zien dat er gelukkig ook nog mooie dingen zijn 🙂

 4. Veronique 13 december 2017 op 7:48 am - Beantwoord

  Heel mooi beschreven. Ik denk dat het belangrijk is om positief te zijn. Je bent heel open en eerlijk en dat waarderen mensen. Bedankt voor jouw vrolijkheid ❤

  • Romy 14 december 2017 op 7:09 am - Beantwoord

   Wat een fijne reactie! Dankjewel! ♥

 5. Hilde 13 december 2017 op 8:32 am - Beantwoord

  Het posten van positieve gedachten vind ik een mooie insteek. Wat inderdaad niet wil zeggen dat alle ellende en narigheid mij onaangeroerd laat. Integendeel… dat komt soms zelfs heel hard binnen bij mij. Maar om dat nu elke keer te delen, als ik mij zo voel? Ik lees wel eens op andere blogs dat het jammer is dat sommigen niet persoonlijker gaan bloggen, van die opmerkingen dat er tussen bloggers ‘clubjes’ worden gevormd en zo meer. Het lijkt me echter onbegonnen werk om voor ieder goed te doen. Dat is ook niet mijn ambitie. Het belangrijkste is dat ieder gewoon kan en vooral màg blijven doen waar diegene zich het beste bij voelt. En zelf te mogen kiezen welke blogs men volgt. Ik ben blij met m’n lezers, met de thema’s die me nauw aan het hart liggen. Leven en laten leven… zonder vooroordelen. Ik hou van een positieve ingesteldheid dus lekker jezelf blijven want ik kom hier heel graag lezen 😉 en kan me daar telkens goed in vinden.

  • Romy 14 december 2017 op 7:14 am - Beantwoord

   Wat heb je dat mooi verwoord! En wat een onwijs mooi compliment geef je over mijn blog! Dankjewel!
   Ik ben het trouwens helemaal met je reactie eens. Je kunt het, ook als blogger, nooit voor iedereen goed doen. Het beste dat je dan kunt doen, is hetgeen waar jij je goed bij voelt. Ik kies daarbij graag voor positiviteit, maar dat betekent inderdaad niet dat negatieve en heftige gebeurtenissen mij niet heel erg kunnen raken.

 6. Josephine 13 december 2017 op 8:32 am - Beantwoord

  Ik snap je dilemma, en ik vind het heel inlevend van je dat je hier zo over nadenkt. Toch vind ik je vrolijke blog juist goed. Er is al zoveel narigheid in de wereld, en social media worden vaak gebruikt om te klagen, dat mensen soms lijken te vergeten dat er ook mooie dingen bestaan. Ook in kleine dingen, ook in de medemens. We hoeven niet te verzuren of bang te worden voor elkaar. Juist jouw insteek brengt mensen bij elkaar, geloof ik. En dat vind ik belangrijk. Natuurlijk ben ik ook totaal geschokt na een verhaal als dat van Anne Faber, of een aanslag; maar ook dan zijn er lichtpuntjes ergens in de wereld, hoe cru ook voor de direct betrokkenen.

  Zelf blog ik ook bewust positief. Daarmee bedoel ik, dat ik me niet zo snel zal mengen in discussies over immigratie, pieten of gender. En áls ik erg wat over zeg, dan blijf ik neutraal en beschouwend. Ik heb me voorgenomen om geen klaagblogger te zijn, daarvan zijn er al genoeg. 😉 (En ja, mijn blog over oude kinderboeken was misschien even schrikken, maar dit probeer ik dan toch juist in historisch perspectief te nuanceren. 😉 )

  • Romy 14 december 2017 op 7:17 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie woorden en voor je fijne reactie! Ik geloof ook dat positiviteit juist in deze wereld hard nodig is om ook een tegengeluid te laten horen. Het is mooi om, juist als er nare dingen gebeuren, ook stil te staan bij wat wél mooi en fijn is.
   Ik vind de insteek van jouw blog ook heel mooi en lees je artikelen dan ook met een lach! Klaagbloggers zijn er inderdaad al genoeg 😉

 7. Simone 13 december 2017 op 8:54 am - Beantwoord

  Ik denk ook dat het juist goed is dat er iemand het ook over andere positieve dingen heeft. Juist op zulke momenten duik ik even je blog op. Dus ik wil hier even mee zeggen dat je lekker moet bloggen wat je al deed.

 8. Lilian 13 december 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Door je artikel moet ik denken aan het volgende. Toen Anna klein was, hadden we een buurvrouw die kanker had. Ze zat midden in de behandelingen en het ging heel slecht. We gingen heel vaak even op bezoek en dan hadden we het bijna nooit over de kanker, maar vooral over Anna en over haar eigen (inmiddels volwassen) dochter toen die zo klein was. Hele fotoboeken kwamen van zolder. Ze werd er zo blij van, dat de buurman soms aan de deur kwam om te vragen of we even langs wilden komen, omdat z’n vrouw daar zo van opknapte.
  Kortom, mensen hebben altijd behoefte aan positiviteit, waarschijnlijk zelfs meer als het tegen zit. Dus blijf gerust een lichtpuntje 😉

  • Romy 14 december 2017 op 7:17 am - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel!

  • Romy 14 december 2017 op 7:19 am - Beantwoord

   Wat een onwijs mooi voorbeeld! Ik vind het prachtig dat zelfs je buurvrouw in die situatie baat heeft bij positiviteit en mooie herinneringen. Wat mooi dat je op die manier ook in die tijd iets bijzonders voor haar kon betekenen door juist positief te zijn 🙂

 9. Rianne 13 december 2017 op 9:50 am - Beantwoord

  Ik heb de laatste tijd best een hoop negativiteit meegemaakt en juist dan is het belangrijk om te kijken naar wat wel leuk, mooi en goed is. Het is natuurlijk belangrijk om stil te staan bij het onrecht en verdriet, maar ik merk dat het nog veel belangrijker is om door te gaan! Ik vind jou blog een prachtig stukje positiviteit op het internet vol met slecht nieuws en nare gebeurtenissen. Keep up the good work!! 😀

  • Romy 14 december 2017 op 7:20 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je ontzettend mooie reactie! Ik ben het helemaal met je rake woorden eens. Juist in een tijd waarin nare dingen gebeuren, is het zo belangrijk om niet alleen stil te staan bij de nare dingen, maar ook in te zien dat er gelukkig heel veel wél mooi en fijn is.

 10. Mariëlle 13 december 2017 op 9:53 am - Beantwoord

  Ik zeg ook altijd, je hebt niet altijd invloed op wat je overkomt, maar wel op hoe je ermee omgaat! Mooi artikel <3

  • Romy 14 december 2017 op 7:20 am - Beantwoord

   Heel mooi gezegd en helemaal waar! ♥

 11. Anna 13 december 2017 op 10:13 am - Beantwoord

  Mooi geschreven Romy, ik snap helemaal wat je bedoelt! Dat heb ik soms ook, wanneer ik weer eens ‘lekker’ over make-up aan het schrijven ben. Er gebeuren zoveel erge dingen in de wereld, waar je niks over leest op blogs. Ja, behalve dan het live-blog van nieuwssites wanneer er een aanslag is… Helaas kunnen wij mensen niet alles oplossen, maar al help je al een iemand, is het beter dan niets! Zo gaf ik laatst een zwerver mijn kleingeld, zodat hij naar de daklozenopvang kon. En zie het maar zo: Als iemand eens een flinke baaldag heeft, kun jij een glimlach op zijn/haar gezicht brengen met je leuke artikelen! Dat is ook mensen helpen! 🙂 Yay voor positiviteit!

  • Romy 14 december 2017 op 7:31 am - Beantwoord

   Heel mooi hoe jij er in staat! Dankjewel voor je fijne reactie! ♥ Ik ben het helemaal met je eens dat het al heel wat is als je maar één iemand kunt helpen of blij kunt maken. Wat mooi dat jij dat laatst met een zwerver hebt gedaan. Een klein gebaar dat heel erg wordt gewaardeerd!

 12. Loes 13 december 2017 op 10:35 am - Beantwoord

  Ik denk dat het juist belangrijk is positief te blijven, ondanks negatieve gebeurtenissen. Je moet zeker je ogen niet sluiten voor de verschrikkelijke dingen in deze wereld, maar juist omdat die dingen gebeuren moet je het beste van iedere dag maken! Maar ik kan me voorstellen dat het soms dubbel voelt om positieve dingen te posten als de wereld in shock is door vreselijke dingen, zoals NL met Anne Faber..

 13. Johanne 13 december 2017 op 10:40 am - Beantwoord

  Ik snap precies wat je bedoelt hoor. Een tijdje terug was er ook een discussie over de blogs van een paar grotere bloggers. Er was iets heel ergs gebeurd (aanslag geloof ik dat het was) en zij plaatsten die dag gewoon hun artikelen/instaposts alsof er niets aan de hand was. Wat ik heel sterk vond van Cynthia(.nl) was dat ze zei: ik heb ooit ergens de beslissing gemaakt om daar geen statements over te maken en daar wilde ze consistent in zijn (sorry als ik het niet helemaal goed uitleg, maar dat was ongeveer de insteek). Haar blog gaat bovendien niet over wereldgebeurtenissen, politiek of wat dan ook. Dus waarom zou je daar op dat moment wel iets mee moeten doen? Ik denk dat jouw blog juist nodig is om mensen op de been te houden, om mensen af te leiden van de erge dingen in het leven. Dat jij blog over vrolijkheid en positiviteit, betekent niet dat je er niet mee bezig bent. En of je je blog daarvoor moet gebruiken, is helemaal aan jou. Maar ik denk dat je het goed doet zo! Iets met schoenmaker blijf bij leest, maar dan lief bedoeld 😉

  • Romy 14 december 2017 op 7:31 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! Ik ben het helemaal met je eens dat het, juist in deze soms lastige tijd, zo belangrijk is om het mooiste van elke dag te maken.

  • Romy 14 december 2017 op 7:33 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie en uitgebreide reactie! Goed voorbeeld haal je aan! Het is inderdaad ook een keuze die ik, en met mij veel andere bloggers, hebben gemaakt om niet op elke wereldgebeurtenis of politieke kwestie in te gaan. IJk vind het heel knap dat Cynthia dat statement zo duidelijk heeft gemaakt. Zeker als hele grote blogger, zoals zij, kan ik me voorstellen daar nog weleens een mening over hebben. Maar ik ben het absoluut met haar eens.

 14. Simone 13 december 2017 op 11:05 am - Beantwoord

  Ik vind het juist heel fijn, dat er plekjes zijn zoals jouw blog, waarop je hoe dan ook positiviteit kunt vinden. Soms is het heel fijn om je gedachten te verzetten om de nare dingen te vergeten!

  • Romy 14 december 2017 op 7:33 am - Beantwoord

   Wat een mooie woorden! Dankjewel! ♥

 15. Lianne 13 december 2017 op 4:11 pm - Beantwoord

  Wat een mooie blog met mooie woorden. Lieve Romy, jij hoeft je echt niet schuldig te voelen! Waarom zou je je schuldig voelen als de rest van de wereld bestaat uit haat en nijd en jij iets leuks en vrolijks op je blog wil plaatsen? Je hebt gelijk, we hebben geen toverstokje. Je kunt de wereld niet beter, vriendelijker en leuker maken, hoe jammer dat ook is. Een betere wereld begint bij jezelf. Daarom mag je juist zo trots zijn op jouw mooie en positieve blog, en mensen met jouw positieve artikelen toch een beetje vrolijker maakt. Vrolijkheid en positiviteit hebben we uiteindelijk toch allemaal nodig. Dus bedankt voor je mooie blog en dat je hier toch eens bij stilstaat <3

  • Romy 14 december 2017 op 7:35 am - Beantwoord

   Wauw! Bedankt, lieve Lianne, voor al je mooie woorden! Ik ben er een beetje stil van ♥ Dankjewel!

 16. Kirsten 13 december 2017 op 5:52 pm - Beantwoord

  “Niet omdat ik mijn kop in het stand wil steken, maar omdat ik daarmee wil laten zien dat er gelukkig ook nog mooie dingen zijn.” Deze zin vat het voor mij helemaal samen. Je hoeft je helemaal nergens schuldig over te voelen, want zoals het cliché zegt: een betere wereld begint bij jezelf. Jij kiest ervoor om zo veel mogelijk lichtpuntjes te zien, en ik denk dat je met jouw vrolijke en positieve artikelen zelf wel een lichtpuntje bent in het leven van alle mensen. Je bent goed bezig, dus ga (wat mij betreft) gewoon keihard zo door!

  • Romy 14 december 2017 op 7:36 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie woorden! Ik ben het helemaal met je eens. Door zelf wel iets positiefs te doen of te benadrukken, kun je soms ook al in je eentje de wereld een stukje mooier maken ♥

 17. Evelyne 13 december 2017 op 7:54 pm - Beantwoord

  Ik kom graag elke dag lezen op je blog. Ik heb soms nood aan een stukje vrolijkheid. En dat vind ik hier bij jou. Ik snap dat je niet elke minuut van de dag fluitend rondhuppelt en enkele pirouettes ronddraait. Ik weet dat ook jij soms een verschrikkelijke baaldag hebt en jouw wereld al eens durft stil te staan door een bepaalde gebeurtenis. Dat laat je inderdaad niet merken op je blog omdat jij elke dag een stukje positiviteit wil brengen. Jij wil dat mensen positief en blij worden door naar jouw blog te komen en te lezen. En daar ben jij hartstikke in geslaagd, want ik word elke keer weer een beetje vrolijker wanneer ik hier heb gelezen 😉 Ik wil hiermee niet zeggen dat jij nooit je mindere momenten met ons mag delen, want wij weten allemaal dat jij die ook hebt. Do whatever you like to do and it will be good.

  • Romy 14 december 2017 op 7:37 am - Beantwoord

   Wauw, heel erg mooi, je reactie! Dankjewel voor al je fijne woorden! ♥ En doen wat voor mij goed voelt, dat doe ik zeker en dat is inderdaad het allerbelangrijkste 🙂

 18. Saskia 13 december 2017 op 9:10 pm - Beantwoord

  Mooi artikel!<3
  Ik ben ook zo'n lekker positief ingesteld persoon. En toch vind ik het geen kop in het zand steken, maar het mooie omarmen 🙂
  Ik kijk en luister dan ook gewoon geen nieuws meer, al die narigheid. Niet omdat ik het niet belangrijk vind, maar meer omdat het me een negatief gevoel geeft. En heb daar nu al jaren geen last meer van.

 19. Nesrin 14 december 2017 op 12:44 am - Beantwoord

  Ik vind het heel mooi dat je dit als topic in een post zet.
  Ik geef je voor de volgende zin een high five:

  “De gebeurtenissen lieten mij ook zien hoe kwetsbaar het leven is en hoe belangrijk het is om met de dag te leven. “

  • Romy 14 december 2017 op 7:37 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vind het mooi om te lezen dat jij ook graag het positieve inziet! Juist in deze tijd is dat soms zo hard nodig ♥

  • Romy 14 december 2017 op 7:38 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie reactie! ♥

 20. Nikita 14 december 2017 op 6:18 am - Beantwoord

  Je struggle is herkenbaar. Ik ben zelf ook iemand die het liefst door de dag danst en blij is. Meestal worden mensen er beter van. Maar ik denk niet dat je je hoofd in het zand steekt. Ik heb altijd geleerd dat als je mensen blij kan maken, je dat moet doen. Want de wereld heeft dat echt nodig. Dus lieve Romy, blijf jij maar lekker vroljjk bloggen! Ik geniet er elke dag van 🙂

  Ik krijg soms ook wel die opmerking als mensen iets zeggen over me, dat ik daar nooit op reageer. Mensen zijn verwonderd dat ik niet voor mezelf opkom. Dat doe ik wel, alleen op een andere manier dan zij. Als ik het niet akkoord ben met een opmerking dan zal ik me hem ook niet aantrekken en er ook niks aan veranderen. Ik heb gewoon geen zin om altijd weer reactie te leveren en uiteindelijk komt er heibel van en is iedereen weer boos op elkaar. Terwijl er al meer dan genoef chagrijnige mensen rondlopen. Ik ben van het principe dat ik gewoon gelukkig en blij verderleef en karma gewoon haar werk wel doet. Want dan ben jij degene die het laatste lacht. Natuurlijk vind ik trouwens aanslagen, narigheden op de wereld en in mijn eigen leven erg. Ik ben net als jij, als ik kon, redde ik de hele wereld en ook ik voel me soms slecht omdat ik die enorme wereldbol niet kan helpen. Weet je, je kan deze reactie en jouw blogpost samenvatten met een quote: ‘If you have the oower to make people happy, do it. Because the world needs more people like that,

  • Romy 14 december 2017 op 7:39 am - Beantwoord

   Wat een prachtige quote en een hele lieve en fijne reactie! Dankjewel daarvoor! Ik ben het helemaal met je eens dat het al heel mooi is als je met je positiviteit een paar mensen een beetje kunt helpen. Juist nu is dat zo belangrijk.

 21. Maaike 14 december 2017 op 6:41 pm - Beantwoord

  Interessant om je gedachtegang hierover te lezen, en de reacties hierboven. Ik ben het eigenlijk wel eens met wat hierboven veelal gezegd wordt. Bovendien schat ik jou in als iemand die ook goed zal weten of aanvoelen wanneer op een bepaalde dag een bepaald artikel heel ongepast zou zijn. Dus blijf vooral bloggen zoals je het zelf voor ogen hebt en zoals het voor jou goed voelt. Volgens mij zijn er samen met mij ontzettend veel mensen die je teksten graag lezen. Helaas gebeuren er in de wereld iedere dag nare dingen. En dan is ‘naar’ een understatement. Het is onmogelijk om daar iedere dag mee bezig te zijn. Maar je beseffen hoe waardevol bepaalde dingen zijn is natuurlijk wel goed.

  • Romy 15 december 2017 op 7:35 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne en uitgebreide reactie! Het is inderdaad zo dat er elke dag wel nare dingen gebeuren en het zou ook niet goed zijn om daar dagelijks heel uitgebreid bij stil te staan. Soms is het daarom juist zo waardevol om stil te staan bij wat wél mooi en fijn is.

Recente blogs