Privacyverklaring

Op mijn website Vaker Vrolijk verwerk ik persoonsgegevens. Dat doe ik uiteraard met de grootste zorgvuldigheid en met oog voor jouw privacy. Om je inzicht te geven in de verwerking van jouw gegevens, leg ik in deze privacyverklaring uit welke gegevens ik verwerk en hoe ik met jouw gegevens omga. Goed om te weten: ik zal jouw gegevens vanzelfsprekend nooit zonder jouw toestemming verstrekken aan derden, behalve als ik daar wettelijk toe verplicht ben.

Deze privacyverklaring geldt voor iedere bezoeker van Vaker Vrolijk.

Contactgegevens

Heb je vragen over mijn privacyverklaring? Of wil je een verzoek indienen met betrekking tot jouw persoonsgegevens? Dan kun je hiervoor contact met mij opnemen via:

E-mailadres: romy@vakervrolijk.nl
Website: www.vakervrolijk.nl

Verwerking van persoonsgegevens

Wanneer je Vaker Vrolijk bezoekt, kan ik niet zomaar gegevens (behalve je IP-adres) van je verzamelen. Dit kan pas wanneer je bijvoorbeeld een reactie achterlaat of mij je gegevens zelf verstrekt.

De gegevens die ik van jou kan verzamelen, zijn als volgt:

  • naam of pseudoniem
  • e-mailadres
  • IP-adres
  • informatie over jouw activiteiten op Vaker Vrolijk
  • je internetbrowser en het apparaat dat je gebruikt
  • de link naar jouw website (optioneel!)

Wanneer je een foto uploadt bij een reactie op mijn site, is daaruit mogelijk ook informatie af te leiden over bijvoorbeeld je geslacht of etniciteit. Dat zijn geen gegevens waar ik iets mee zal doen.

Verder heeft Vaker Vrolijk niet de intentie om gegevens te verzamelen van bezoekers jonger dan 16 jaar. Dit doe ik alleen wanneer zij daar toestemming voor hebben gekregen van hun ouders of verzorgers. Ik kan alleen niet controleren of iedere bezoeker ouder dan 16 jaar is. Daarom raad ik ouders aan om met hun kinderen mee te kijken naar hun surfgedrag. Dit om de verwerking van gegevens van minderjarigen zonder ouderlijke toestemming te voorkomen. Ben je van mening dat Vaker Vrolijk zonder toestemming persoonlijke gegevens van een minderjarige heeft verzameld? Stuur dan een e-mail naar romy@vakervrolijk.nl. Dan verwijder ik die gegevens direct.

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Natuurlijk verwerkt Vaker Vrolijk jouw persoonsgegevens niet zonder reden. Je kunt hieronder lezen met welke doelen ik jouw persoonsgegevens verwerk. Ook benoem ik daarbij hoe lang je gegevens voor dat doel worden bewaard. Het uitgangspunt is dat ik je gegevens niet langer bewaar dan strikt nodig is.

E-mailupdates voor nieuwe artikelen

Heb je je aangemeld om e-mailupdates te ontvangen zodra er een nieuw artikel verschijnt op Vaker Vrolijk? Dan worden daarvoor je naam en e-mailadres opgeslagen. Ik stuur je deze e-mailupdates alleen wanneer jij je hiervoor expliciet hebt aangemeld door je e-mailadres op te geven. Die gegevens bewaar ik vanaf het moment dat jij je inschrijft voor deze updates totdat jij je uitschrijft voor deze updates. Je kunt je hiervoor op ieder moment uitschrijven. Mail daarvoor naar romy@vakervrolijk.nl. Dan zal ik je gegevens direct verwijderen.

Reacties op blogartikelen

Wanneer je een reactie achterlaat op Vaker Vrolijk, word je gevraagd om je naam en e-mailadres achter te laten. Ook kun je, als je die hebt, een link naar je eigen website invullen. Die gegevens zijn nodig om je reactie te plaatsen en worden bewaard zolang het artikel online staat. Daarnaast worden die gegevens gebruikt om je eventueel een bericht te sturen als er op jouw reactie is gereageerd. Natuurlijk kun je altijd mailen naar romy@vakervrolijk.nl als je een reactie verwijderd wilt hebben of iets in je reactie wilt wijzigen. Dan zal ik je gegevens aanpassen of verwijderen.

Contact met jou opnemen

Alleen in een enkel geval zal ik contact met jou opnemen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je mij in een reactie vraagt om je te mailen of als je een winactie hebt gewonnen. In dat geval gebruik ik het e-mailadres dat jij hebt opgegeven. Zodra er geen reden meer is om die gegevens te bewaren, verwijder ik je gegevens direct. In ieder geval zal ik deze gegevens uiterlijk 12 maanden bewaren vanaf het moment dat jij ze hebt verstrekt. Als je al eerder een verzoek stuurt naar romy@vakervrolijk.nl om je gegevens te verwijderen, zal ik dit natuurlijk direct doen.

Persoonsgegevens delen met derden

Vaker Vrolijk verkoopt jouw gegevens uiteraard niet aan derden. Je gegevens worden enkel verstrekt als dit nodig is om aan onze gezamenlijke afspraken te kunnen voldoen of als ik daar volgens de wet toe verplicht ben. Wanneer Vaker Vrolijk samenwerkt met bedrijven die jouw gegevens verwerken in het kader van Vaker Vrolijk, dan is daarvoor een bewerkersovereenkomst gesloten. Dankzij zo’n bewerkersovereenkomst kunnen deze bedrijven garanderen dat jouw gegevens net zo goed beveiligd worden en vertrouwelijk blijven als op Vaker Vrolijk. De verantwoordelijkheid voor de verwerking van die gegevens ligt nog steeds bij Vaker Vrolijk.

Het gaat hierbij om de volgende bedrijven:

  • Google (VS): de ontwikkelaar van Google Analytics, waarmee ik de bezoekersstatistieken bijhoudt;
  • Antagonist (Nederland): het bedrijf dat de hosting van VakerVrolijk.nl verzorgt;
  • JetPack (VS): de plug-in waardoor ik de diensten van WordPress.com kan gebruiken.
  • Askimet (VS): de toepassing die Vaker Vrolijk beschermt tegen SPAM-reacties.

Verder zal Vaker Vrolijk jouw persoonlijke gegevens alleen verstrekken aan derden als jij daarvoor toestemming hebt gegeven. Dit gebeurt alleen in enkele gevallen, bijvoorbeeld als je een winactie hebt gewonnen. Wanneer de prijs hiervoor beschikbaar is gesteld door een bedrijf, zal Vaker Vrolijk je contactgegevens doorgeven aan het bedrijf. Dit doe ik alleen als jij daarvoor expliciet toestemming hebt gegeven.

Gebruik van cookies

Vaker Vrolijk maakt gebruik van cookies. Dit zijn functionele en analytische cookies en trackingcookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij je eerste bezoek aan een website worden opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Deze cookies verzamelen informatie over gegevens die je eerder hebt ingevuld en over je ingestelde voorkeuren.

Puur functionele cookies zorgen ervoor dat Vaker Vrolijk goed werkt en zijn bijvoorbeeld bedoeld om jouw gebruikersnaam en e-mailadres of je voorkeursinstellingen op de website te onthouden. Dat doe ik voor jouw gemak en niet om zelf iets met die gegevens te doen. Cookies voor het inloggen zijn 2 dagen geldig en cookies voor jouw voorkeursinstellingen zijn 1 jaar geldig. Als je onder het reactieformulier de optie aanvinkt om je inloggegevens te bewaren, dan blijven die gegevens 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt, worden de inlogcookies verwijderd.

Bij je eerste bezoek aan Vaker Vrolijk ben je geïnformeerd over deze cookies. In een cookievermelding onderaan de website is om je toestemming gevraagd om deze cookies te plaatsen. Nadat je de cookies hebt geaccepteerd, slaan we een tijdelijke cookie hiervoor op. Die cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit. Wil je je helemaal afmelden voor cookies? Dan kun je je internetbrowser op zo’n manier instellen dat deze geen cookies meer opslaat. Ook is het mogelijk om alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser te verwijderen. Meer informatie daarover kun je hier vinden.

Cookies door andere bedrijven

Vaker Vrolijk maakt ook gebruik van cookies die door andere bedrijven en diensten worden geplaatst. Het gaat dan bijvoorbeeld om cookies van social-mediabedrijven waar ik een account heb.

Enkele bedrijven van wie Vaker Vrolijk diensten gebruikt, maken gebruik van analytische cookies. Deze cookies slaan gegevens op over je surfgedrag op Vaker Vrolijk. Het gaat dan om cookies van:

  • Google Analytics (onderdeel van Google, VS). Via dit programma kan ik mijn bezoekersstatistieken meten, bijvoorbeeld hoeveel mensen mijn website bezoeken en welke pagina’s het meest worden bekeken. Daarvoor verzamelt Google Analytics (anoniem!) gegevens van mijn bezoekers. Deze cookies worden 14 maanden bewaard. Je kunt het privacybeleid van Google hier vinden. Om je gegevens te beschermen, heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Ook deel ik geen gegevens over het gebruik van mijn website met Google en wordt je IP-adres niet in zijn geheel geregistreerd.
  • WordPress.com. Deze site verzamelt, net als Google Analytics, gegevens waarmee ik kan zien hoe Vaker Vrolijk wordt gebruikt. WordPress.com is onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op de servers van WordPress.com.

Trackingcookies zijn cookies die mijn blog gebruikt voor bijvoorbeeld het linken met social media. Het gaat dan om cookies van de volgende bedrijven:

  • Facebook, Twitter en Pinterest. Onderaan elk artikel op Vaker Vrolijk vind je drie knoppen waarmee je het artikel kunt delen op Facebook, Twitter of Pinterest. Om dit mogelijk te maken, verzamelen deze social-mediabedrijven gegevens van jou zodra jij gebruikmaakt van die optie. Hiervoor is het privacybeleid van Facebook, Twitter en Pinterest van toepassing. Voor deze toepassing slaan zij cookies op zolang deze gegevens door hen gebruik worden of totdat jij deze cookies zelf verwijdert.
  • Gravatar. Als je een account bij Gravatar hebt en hebt ingesteld dat bij iedere reactie een profielfoto van jou naast de reactie verschijnt, dan worden hiervoor cookies verwerkt. Deze cookies worden 347 dagen bewaard door Automattic Inc., waarvan Gravatar onderdeel is. Het privacybeleid dat hiervoor geldt, kun je hier vinden.

Wil je de cookies verwijderen die deze bedrijven gebruiken? Dat kun je doen in je browser. Aangezien de bovenstaande bedrijven allemaal in de Verenigde Staten gevestigd zijn, hebben ze niet alleen te maken met de Europese en Nederlandse wetgeving, maar ook met de Amerikaanse wet.

Wil je jouw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Dankzij de privacywetgeving heb je verschillende rechten voor jouw gegevens:

  1. het recht om je persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen;
  2. het recht om je eventuele toestemming voor verwerking van je gegevens in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door Vaker Vrolijk;
  3. het recht om de persoonsgegevens die Vaker Vrolijk van jou verwerkt, op te vragen en te laten sturen naar een door jou opgegeven organisatie.

Wil je een beroep doen op een van deze rechten? Dan kun je je verzoek daarvoor sturen naar romy@vakervrolijk.nl. Ik zal daar zo snel mogelijk (in ieder geval binnen 4 weken) op reageren.

Let op: ik mag je wettelijk gezien alleen inzage in je persoonsgegevens geven, als ik een kopie van je identiteitsbewijs heb ontvangen. Dan weet ik zeker dat jij degene bent die dit verzoek indient. Vergeet daarom niet om deze kopie als bijlage aan je e-mail toe te voegen. Maak in deze kopie van je paspoort je pasfoto, de strook met nummers onderaan, je paspoortnummer en je BSN onzichtbaar. Dit kun je doen door in Paint een zwarte streep toe te voegen.

Verder ben ik verplicht je te wijzen op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder als je van mening bent dat jouw privacyrechten zijn geschonden. De nationale toezichthouder is de Autoriteit Persoonsgegevens en je kunt via deze pagina een klacht indienen.

Gebruik van links naar andere sites

Op Vaker Vrolijk staan soms links naar websites van derden of naar diensten die niet door Vaker Vrolijk worden beheerd. Als je op zo’n link klikt, dan geldt op die website de privacyverklaring voor die site. Ik ben in zo’n geval niet verantwoordelijk voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden. Ik adviseer je om de privacyverklaring en de voorwaarden van deze websites goed te lezen.

Wanneer er sprake is van schade of verlies doordat je de inhoud, goederen of diensten op deze andere websites gebruikt of hierop vertrouwt, dan ben ik daar niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor.

Beveiliging van jouw persoonsgegevens

Uiteraard doe ik er alles aan om jouw gegevens te beschermen. Niet alleen ga ik altijd zorgvuldig om met jouw gegevens als bezoeker of gebruiker, maar ook heb ik de volgende maatregelen genomen om je gegevens te beveiligen:

  • Beveiligde internetverbinding. In de adresbalk zie je aan het begin van het webadres https:// en een hangslotje staan. Hieraan kun je herkennen dat Vaker Vrolijk een beveiligde inernetverbinding gebruikt.
  • Beveiliging bij inlogpogingen. Vaker Vrolijk wordt beschermd tegen SPAM-aanvallen of mensen die op een verdachte manier proberen in te loggen. Daarom zit er op Vaker Vrolijk de nodige beveiliging hiertegen.

Vragen?

Heb je een vraag over je privacy op Vaker Vrolijk? Of wil je een verzoek indienen voor een wijziging of verwijdering van jouw gegevens? Stuur dan een e-mail naar romy@vakervrolijk.nl. Dan kan ik je vraag beantwoorden of (op jouw verzoek) je gegevens verwijderen of wijzigen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst geüpdatet op 20 mei 2018. Ik kan de verklaring op ieder moment wijzigen. Daarom raad ik je aan om deze privacyverklaring regelmatig te checken.