Heb je altijd al van mij willen weten wat mijn favoriete vakantieland is? Of wat ik wel en niet mooi vind aan mezelf? Vorige week mochten jullie mij vragen stellen voor een Q&A. Ik kreeg zoveel vragen dat ik er wel 2500 woorden over had kunnen schrijven. Hartstikke leuk! Dankjewel daarvoor! Omdat ik jullie een mega-artikel met feitjes over mij wilde besparen, heb ik een aantal leuke vragen uitgekozen. Klaar voor een toch nog best wel uitgebreid artikel? Neem een flinke slok thee, adem diep in en uit… Oké, daar komen mijn antwoorden.

Romy Vaker Vrolijk Q&A

Foto’s gemaakt door José Chan.

Wat is een talent dat niemand van jou weet?

Al sinds de basisschool heb ik een soort fotografisch geheugen. Ik onthoud soms de gekste dingen. Ik kende bijvoorbeeld op de middelbare school vaak ook de namen van mensen uit andere jaarlagen en ben goed in gezichten onthouden. Ook specifieke plekken tijdens reizen herinner ik me vaak nog. Toen ik na vijf jaar nog een keer naar Londen ging, wist ik bijvoorbeeld moeiteloos de weg te vinden van Trafalgar Square naar de London Eye. Geen idee uit welk laatje van mijn hoofd ik die kennis nu weer had gehaald…

Als je op jezelf gaat wonen, wat voor stijl zou jouw huis hebben?

Dit artikel geeft wel een goed beeld van wat ik in gedachten heb. Uren kan ik doorbrengen op Pinterest of in woonwinkels rondhangen om mijn droompaleisje alvast vorm te geven. Sowieso ben ik dol op kleur en op veel (maar niet te veel!) tierelantijntjes. Ik zou in de woonkamer bijvoorbeeld alle muren wit verven op één muur na. Ook in de meubels en fotolijstjes en andere details wil ik kleuren laten terugkomen. Welke kleur dat moet zijn, ben ik nog niet helemaal uit. Ik denk dat ik vooral voor blauw of geel zou gaan.

Hoe denk je dat je leven er over tien jaar uitziet?

In dit artikel heb ik al eens mijn dromen voor over vijf jaar op een rijtje gezet. Ik denk dat mijn leven er over tien jaar ook ongeveer zo uit zal zien. Huisje-boompje-beestje, maar ook carrière maken. Ik werk dan als redacteur of communicatie-adviseur, ben getrouwd met een droomprins leuke man en hopelijk heb ik dan een paar kinderen rondhuppelen. Oh ja, en om huisje-boompje-beestje compleet te maken, zou ik er natuurlijk ook een paar leuke beesten bij willen. Ik heb zelfs de naam voor mijn toekomstige kat al bedacht…

Wat is iets wat je nog graag wil bereiken in het leven?

Wat ik het allerliefste zou willen bereiken, is dat ik ooit moeder mag worden. Al als klein meisje liep ik met poppen te sjouwen of speelde ik kiekeboe met baby’s. Een kindje krijgen is toch wel mijn allergrootste droom. Maar voor over een paar jaar pas dan!

Als je een bloem zou mogen zijn, welke bloem zou dit zijn?

Ik zou wel een roos willen zijn. Een roos is aan de ene kant mooi en lieflijk, maar aan de andere kant ook stekelig. Mensen denken op het eerste gezicht vaak dat ik alleen verlegen en lief ben, maar ik heb ook een pittige kant. Net zoals een roos, zou ik die pittige kant soms wel meer willen laten zien.

Welke liedjes zitten er in de soundtrack van jouw leven?

Leuke vraag! Er zijn twee liedjes die als eerste in me opkomen: I Won’t Give Up van Jason Mraz en Sweet Goodbyes van Krezip. De eerste niet omdat ik hopeloos verliefd ben en maar achter die jongen aan blijf hollen. Zo ben ik juist niet. Maar meer omdat ik in alles een doorzetter ben en ook in moeilijke tijden niet opgeef. Sweet Goodbyes is een nummer dat me altijd kippenvel bezorgt. Er zijn bij mij dingen in het verleden waarvan ik afscheid heb moeten nemen. En dat is soms lastig, maar soms ook heel waardevol. Sweet Goodbyes dus.

Wat is het mooiste vakantieland dat je hebt bezocht?

Dat vind ik nog best een lastige vraag, omdat wij vaak op stedentrip gaan. Dan zien we dus maar één stad van een land. Wel heb ik veel warme herinneringen aan de vakanties naar Oostenrijk in mijn jeugd. De prachtige berglandschappen, de rust, de mooie lucht en de fijne mensen… Ja, dat land staat voor mij op de eerste plek.

Romy Vaker Vrolijk Q&A

Ben je een relaxvakantietype of een ik-wil-graag-alles-verkennentype?

Absoluut het laatste! Ook op vakantie kan ik onmogelijk stilzitten. Ik kan ’s ochtends niet vroeg genoeg op stap gaan en blijf het liefst tot ’s avonds laat bezig. Als we op stedentrip gaan, is het vaak meer een kwestie van bijkomen van de vakantie bij terugkomst dan van bijkomen tijdens de vakantie. Dat is voor mij alleen maar een teken dat ik 100% van alles heb genoten.

Wat is het allerleukste dat je ooit cadeau hebt gehad?

Als het op cadeaus aankomt, vind ik persoonlijke cadeaus altijd het leukste. Ook zelfgemaakte dingen kan ik altijd wel waarderen. Het mooiste persoonlijke cadeau dat ik heb gekregen, is een tekening die mijn broertje voor me heeft gemaakt. Hij tekende me in een harnas met daarbij als betekenis dat ik met mijn kracht elke strijd kan overwinnen. De tekening hangt nog steeds ingelijst op mijn kamer.

Wat vind je mooi aan jezelf en wat vind je minder mooi?

Mijn uiterlijk is altijd best wel een ding geweest. Er zijn niet zoveel dingen waar ik echt tevreden over ben. Wel heb ik geleerd om mijn rode haren echt te waarderen. Mijn haarkleur vind ik dus het mooiste aan mezelf. Een van de dingen die ik minder mooi vind, zijn mijn voeten. Ik heb vaak last van vocht in mijn voeten, waardoor ze regelmatig opgezet zijn en ik mijn voeten niet in alle soorten schoenen kan wurmen.

Je krijgt soms gratis producten. Moet je of  mag je die meenemen in een volgende blog? En komt het weleens voor dat je iets niet laat zien?

Het is niet zo dat hier dagelijks een pakketbezorger voor de deur staat. Maar als ik producten krijg, dan ben ik altijd daarvoor benaderd door een bedrijf. Alleen als ik vind dat het product bij mij en mijn blog past, neem ik het product aan. Past het niet? Dan wijs ik het aanbod gerust af. Daarom heb ik tot nu toe altijd ontvangen producten ook echt laten zien in een artikel. Ik probeer er wel altijd een artikel van te maken dat ook leuk is om te lezen. Ook vermeld ik het altijd onderaan een artikel als ik producten heb ontvangen.

Wat is jouw ambitie met je blog?

Over die vraag schreef ik een heel artikel. Dat kun je hier teruglezen.

Als jij één persoon mocht interviewen, wie zou je kiezen en wat zou de eerste vraag zijn die je stelt?

Poeh, dit vind ik nog best een lastige vraag. Ik heb niet echt iemand van wie ik al jarenlang fan ben. Ook geen acteur op wie ik heimelijk verliefd ben en van wie ik per se een glimp wil opvangen. Dus tja, wie zou ik interviewen? De eerste die in me opkomt, is Melle. Ik heb haar blog Thank God It’s Monday sinds kort ontdekt en vind haar heel inspirerend. Ze is naast blogger ook happiness coach en haar positieve instelling is erg aanstekelijk. Ik zou haar wel willen vragen hoe ze zo positief is geworden.

Zo, dat waren de vragen! Adem weer diep in en uit. Als je tot hier bent gekomen, ben je een held! Na 13 vragen beantwoord te hebben, vind ik dat ik jullie ook wel een vraag mag stellen. Daar komt-ie:

Wat is jouw mooiste herinnering uit je jeugd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisette 9 april 2017 op 8:07 am - Beantwoord

  Een heel verhaal om te lezen, maar het leest gemakkelijk weg? Ik heb veel fijne herinneringen uit mijn jeugd. Maar de lange zomerdagen spelend buiten met mijn buurjongen en daarna thuis in de tuin, in het gras wat hooi is geworden lekker ravotten.

  • Romy 9 april 2017 op 9:00 pm - Beantwoord

   Oh dat klinkt als een hele mooie herinnering! Zo fijn dat onbezorgde uit je jeugd 🙂

 2. marije 9 april 2017 op 8:25 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen en je zo beter te leren kennen!

  Mijn favoriete herinnering uit mijn jeugd is de talloze keren dat ik met mijn vader op de fiets van de camping naar het strand ging. Zat een heel ritueel aan vast en dan bleven we de hele dag op het strand. Heerlijke momenten

  • Romy 9 april 2017 op 9:01 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een heerlijk moment. Wat mooi dat je die herinnering aan je vader kunt koesteren!

 3. Sylvia 9 april 2017 op 8:35 am - Beantwoord

  Wat een leuke vragen en antwoorden! Ik heb twee momenten elke woensdagmiddag uit school, in de auto al rijdend om kleden (ja toen kon dat nog) om te gaan schaatsen met mijn vader.. En de mooie vakanties samen met mijn moeder waar we heel wat afgelachen hebben?

 4. Maaike 9 april 2017 op 8:47 am - Beantwoord

  Leuke antwoorden Romy!
  Ik denk altijd met veel plezier terug aan de vele uren die wij altijd buiten speelden. In de zomer en in de winter. Wij kwamen wel eens thuis van top tot teen onder de modder. Mijn moeder zei dan, trek alles maar uit in de bijkeuken en dan lekker onder de douche. En nu kan ik enorm genieten van mijn eigen kinderen die buiten lekker spelen. En ook ik vind: alles kan gewassen worden! Dus vies worden is niet erg.

  • Romy 9 april 2017 op 9:02 pm - Beantwoord

   Precies! Plezier gaat boven schoon blijven 🙂 Wat mooi dat je die herinneringen nog hebt aan je jeugd én die dingen nu weer kunt beleven met je eigen kinderen.

 5. Claire 9 april 2017 op 9:08 am - Beantwoord

  Wat een leuke vragen én antwoorden. Super leuk om je zo een stukje beter te leren kennen. Ik gun je heel erg dat je later moeder mag worden.Vind dat ook wel echt iets voor jou. Ik vind je namelijk heel zorgzaam en geduldig 🙂 Wat cool trouwens dat fotografische geheugen! Jammer dat het alleen niet alles onthoud wat je wilt haha. En ik vind je rode haar echt prachtig! Ik heb rossig haar (dus nét niet rood) en stiekem vind ik dat heel jammer.

  • Romy 9 april 2017 op 9:03 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! Ik ben zelf wel benieuwd hoe ik als moeder zou zijn eigenlijk. Maar eerst maar eens ergens een leuke man vinden 😉 Ik vind jouw haarkleur trouwens ook echt prachtig! Juist die rossige gloed vind ik zo mooi. Stiekem vind ik je ook wel een beetje rood, hoor 🙂

 6. Danique 9 april 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Wat leuk om jou hierdoor beter te leren kennen! Moeder worden is ook echt mijn grootste doel in mijn leven!

 7. Iris 9 april 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Wat een leuke originele vragen en antwoorden! Je mag inderdaad heel trots zijn op je mooie haarkleur! Bijna niemand heeft dat! En wat leuk om te lezen dat je graag moeder wilt worden.

  • Romy 9 april 2017 op 9:06 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Mijn haarkleur is inderdaad wel iets waar ik echt trots op ben geworden 🙂

 8. Mylene 9 april 2017 op 9:26 am - Beantwoord

  Wat een leuke vragen! Ik vind rood haar heel mooi en dit is zeker iets waar je trots op mag zijn. Maar ik denk dat we zo allemaal wel iets van onszelf ‘minder’ vinden toch? Ik heb krullen en wordt daar soms zo moe van haha. En dat fotografisch geheugen, wow. Wel handig zeg! Of vind je het soms juist onhandig dat je te veel onthoudt?

  • Romy 9 april 2017 op 9:04 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je die droom ook hebt! Ik hoop dat het ons allebei gegund is om ooit kinderen te krijgen 🙂

  • Romy 9 april 2017 op 9:07 pm - Beantwoord

   Oh echt waar? Ik vind jouw krullen juist zo mooi! Maar ik kan me voorstellen dat het soms ook wel lastig is. Mijn fotografische geheugen is meestal wel handig, maar soms voel ik me er een beetje creepy door, haha. Ik onthoud soms echt van iedereen de naam bij een bepaald gezicht en ben weleens bang dat dat bijna stalkerig overkomt. Maar ik sla zo’n naam gewoon snel op in mijn hoofd 😉

 9. Loes 9 april 2017 op 9:55 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen! Zo’n semi-fotografisch geheugen lijkt me ook wel wat haha. Oostenrijk is trouwens inderdaad een prachtig land.

 10. Beautyjuf 9 april 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk om jouw via dit artikel beter te leren kennen! Aha, jij bent een beelddenker! Dat is een mooie (karakter)eigenschap. En, handig! Haha! Wat mooi om te lezen dat jij je rode haren bent gaan waarderen. Ik vind rood haar onwijs mooi!

  • Romy 9 april 2017 op 9:08 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat een mooi compliment. Ik vind rood haar zelf ook wel iets moois hebben, juist omdat het niet zo vaak voorkomt 🙂

 11. Liset - Beautydagboek 9 april 2017 op 10:15 am - Beantwoord

  Ah wat leuk om te lezen! Jij mag ook heel trots zijn op je mooie, rode haar. Het is zo bijzonder en komt niet zo vaak voor, dus dat maakt het extra mooi. En ik hou ook niet van voeten, gewoon nooit niet, haha. En wat handig dat jij gewoon de weg onthoudt van een paar jaar geleden in een ander land!

 12. Susan 9 april 2017 op 12:04 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Tof ook, dat mijn vraag er tussen staat 🙂

 13. Irene 9 april 2017 op 4:56 pm - Beantwoord

  Ik vind je haarkleur ook echt prachtig! Dus daar mag je zeker trots op zijn 🙂 En ik vind mijn voeten ook lelijk. Haha. Ik heb sowieso echt niets met voeten. Vroeger durfde ik zelfs geen sandaaltjes dragen. Maar daar ben ik nu wel over gelukkig 🙂
  En ik ontdekte laatst dat ik ook dingen onthoud door beelden. Maar ik las een keer dat dat typisch vrouwelijk is. Ik herken bijvoorbeeld de weg aan de hand van dingen er rond. Een verkeersbord, een gebouw, een boom.

  • Romy 9 april 2017 op 9:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden over mijn haarkleur! En haha, dat met voeten heb ik dus ook. Ik heb eigenlijk nog nooit gedacht “Wauw, die heeft mooie voeten!” 😉

 14. Charel 9 april 2017 op 7:11 pm - Beantwoord

  Leuk om je zo beter te leren kennen Romy! ik heb ook zo’n kinderwens/moedergevoelens haha! Over een paar jaar wil ik zeker mama zijn! Ik hoop dat het ons gegund is!

  • Romy 9 april 2017 op 9:31 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jij ook zo’n grote kinderwens hebt! Ik hoop ook dat het ons allebei gegund is om ooit moeder te mogen worden 🙂

 15. Vivian 9 april 2017 op 9:05 pm - Beantwoord

  Leuke vragen! Ik vind je rode haar ook echt heel erg tof =D

 16. Nesrin 9 april 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

  Je hebt echt leuke vragen gekregen en ik vind het leuk dat mijn vraag is beantwoord 😉 Leuk om je zo beter te leren kennen.

 17. Maaike 10 april 2017 op 12:02 am - Beantwoord

  Wat een leuke vragen en antwoorden. Leuk om je op deze manier beter te leren kennen 😀 Ik zou zelf ook graag, dolgraag, moeder willen worden.

 18. Aneta 10 april 2017 op 6:50 am - Beantwoord

  Wat leuk om je met de Q&A zo beter te leren kennen. Wat een mooie gebaar de tekening. En mijn vakanties zijm ook zeker doe vakanties. Lekker vroeg op en op avontuur

 19. Ayla 10 april 2017 op 11:03 am - Beantwoord

  Wat een leuke Q&A! Ik hoop dat je nog heel lang blijft bloggen zodat we mee kunnen maken hoe je jouw droomprins trouwt en je blog langzaam verandert in een mamablog 🙂 Grappig om te lezen dat jij de weg nog zo goed kent, ik heb dat ook. Topografisch sterk aangelegd noemen we dat hier thuis. Dat ene winkeltje waar ik dat ene weekendje in Nice heen ben geweest? Loop ik zo weer naartoe als je me nu in Nice neerzet. Heel handig! In de prehistorie waren wij vast goede verkenners geweest 🙂
  Mijn mooiste herinnering vind ik heel moeilijk te benoemen, veel herinneringen hebben een nare bijsmaak omdat ik vroeger veel ongelukkig ben geweest. Ik denk dat ga voor kleine geluksmomentjes, dat ik me mooi mocht aankleden voor het kerstdiner op school, dat we met de paarden over het scheurpad gingen en gilden van plezier of het geluid krekels als ik in de tent lag in Frankrijk.

  • Romy 10 april 2017 op 5:55 pm - Beantwoord

   Haha, ik hoop het ook! Ik zie nu al de blogposts met ‘De avondroutine van mijn dreumes’ en ‘De wishlist van mijn baby’ helemaal voor me 😉 En wat leuk dat jij ook topografisch zo handig bent! Wij waren inderdaad best goede neanderthalers geweest 😉
   Wat naar om te horen trouwens dat je ook veel ongelukkige momenten hebt gehad in je jeugd. Ik kan me voorstellen dat dat heel tekenend is geweest. Maar ik vind het juist daardoor zo mooi dat je je toch ook een paar mooie dingen kunt herinneren. Wat een mooie kleine momentjes benoem je. Heel speciaal om daarop terug te blikken 🙂

 20. Klaske 10 april 2017 op 11:12 am - Beantwoord

  Zo leuk om je weer wat beter te leren kennen! Mooie antwoorden geef je op de vragen en ik vond het totaal geen lang artikel, heerlijk om te lezen juist. De mooiste herinnering uit mijn jeugd? (niet dat die zo lang geleden is, maar goed) Dat zijn denk ik de vakanties naar Frankrijk toen ik een jaar of 7/8 was. Heerlijk zorgeloos, lekker op een camping en me nergens druk om maken. Ik wil terug!

  • Romy 10 april 2017 op 5:56 pm - Beantwoord

   Wat een heerlijke herinnering! Dat soort vakanties vond ik ook altijd heerlijk om van te genieten en dan dat onbezorgde erbij. Soms kan ik ook echt terugverlangen naar die tijd!

 21. Jessica J. 10 april 2017 op 1:16 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Ik vind je rode haren juist heel erg mooi. Goh, de mooiste herinnering uit mijn jeugd… Dan kom ik meteen uit bij m’n overleden grootvader. De wandelingen met de hond, het werken in het stadstuintje, … Heerlijk zorgeloos. 🙂

  • Romy 10 april 2017 op 6:00 pm - Beantwoord

   Wat een mooie en bijzondere herinnering! 🙂 En dankjewel voor je lieve compliment over mijn rode haar!

 22. Kimdy 10 april 2017 op 1:53 pm - Beantwoord

  Leuk om je antwoorden te lezen bij deze vragen! Ik heb ook wel een beetje een fotografisch geheugen, weet vaak ergens de weg ook nog ook al ben ik er super lang niet geweest of pas 1 keertje. Mn vriend is er altijd heel blij mee haha. I Won’t Give Up van Jason Mraz is trouwens echt een super mooi liedje, ga hem weer eens luisteren is lang geleden dat ik die voor het laatst hoorde.

  • Romy 10 april 2017 op 6:02 pm - Beantwoord

   Haha, ideaal toch zo’n fotografisch geheugen? Daar kun je altijd wel wat mee! Wat leuk dat je dat liedje meteen weer gaat luisteren! Ik krijg ook elke keer kippenvel als ik dat nummer hoor.

 23. Nienke 10 april 2017 op 4:49 pm - Beantwoord

  Wat een originele vragen en leuke antwoorden! Top om zo te lezen.

 24. Simone 10 april 2017 op 6:19 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen en een leuke manier om je beter te leren kennen! Dat fotografisch geheugen ken ik. Heel fijn om te hebben!

 25. Mariska 13 april 2017 op 10:20 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen zo, zo leer ik je toch weer een beetje kennen! 🙂

 26. Darina 16 april 2017 op 6:38 pm - Beantwoord

  Heel mooi en leuk om te lezen! Ik heb fijne herinneringen aan fieststochten met mijn ouders en de vakanties samen of gewoon lekker thuis zijn en creatief bezig zijn met schilderen of tekenen.

  • Romy 16 april 2017 op 11:19 pm - Beantwoord

   Wat een mooie herinneringen zijn dat! Heel bijzonder om daar nu nog aan te kunnen terugdenken 🙂

 27. Lilian 1 mei 2017 op 11:49 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! En hoe kom je toch aan al die mooie foto’s van jezelf?

  • Romy 2 mei 2017 op 9:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je reactie! De foto’s van mij zijn gemaakt door José Chan. Ik heb een middagje met haar geshoot voor een paar mooie foto’s. Ben er ook zo blij mee 🙂