Burano6 2

Q&A | Jullie vragen beantwoord (over trouwjurken, blijmakers & mijlpalen)!

 • 24 februari 2019
 • 32 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
Q & A vragen aan mij

Dat ik een nieuwsgierig aagje ben, wisten jullie al. Maar blijkbaar ben ik niet de enige! Op mijn vraag of jullie nog vragen aan mij hadden, ontving ik heel wat mooie, grappige en leuke kwesties om over na te denken. Nu ben ik jullie natuurlijk een paar antwoorden verschuldigd. Welke kleur zou mijn trouwjurk bijvoorbeeld hebben? En wat was mijn beste beslissing tot nu toe? Ik beantwoord de leukste vragen in dit artikel.

Welk kattenras ga je nemen als je op jezelf woont?

Ik wil een kat uit het asiel halen en laat me vooral leiden door mijn gevoel. Vaak merk ik direct wel aan een beestje of er een klik is. Het maakt me dan niet uit of dat een dikke zwarte kat, een tengere lapjeskat of iets daartussenin. Wel weet ik vrijwel zeker dat ik voor een poesje van een jaar of één/twee wil gaan.

Wat is de beste beslissing die je hebt genomen?

De beslissing om van baan te veranderen, is iets wat heel veel voor me heeft betekend. Even voor de duidelijkheid: niet omdat mijn vorige baan vreselijk was. Maar de baanwissel was vooral een keuze die ik met mijn hart maakte en waarbij ik koos voor uitdaging en passie in plaats van zekerheid. De stap die ik daarmee heb gezet, heeft me niet alleen een leuke baan opgeleverd, maar ook een vleugje meer zelfvertrouwen. Ook heb ik dankzij mijn nieuwe baan het freelancen kunnen oppakken. Ook daar beleef ik veel plezier aan.

Als je mocht kiezen, in welk land zou je dan wonen?

Excuses voor mijn saaie antwoord, maar ik ben echt een Nederlander in hart en nieren. Niet alleen omdat ik het Nederlandse brood liever niet wil missen, maar ook omdat ik redelijk honkvast ben en graag bij familie en vrienden in de buurt woon. Verhuizen naar een dorp 7 kilometer verderop vind ik stiekem al heel wat. Ik denk dan ook niet dat ik het snel over de grens zal zoeken. Hoe stoer ik het ook vind als anderen dat wél aandurven!

Welke opleiding heb je gedaan en wat is je beroep?

Alweer 2,5 jaar geleden (waarom voelt dit dan toch als de dag van gisteren?!) ben ik afgestudeerd. Ik heb Nederlandse Taal & Cultuur gestudeerd aan de universiteit, gevolgd door een onderzoeksmaster in de richting van taal en communicatie. Beide geweldig leuke opleiding!

Op dit moment werk ik in loondienst én als freelancer. Ik werk 32 uur per week als beleidsmedewerker voor een talenplatform van de Nederlandse universiteiten. Een heel afwisselende en uitdagende baan, waar ik onder andere onderzoek doe, interviews afneem, artikelen schrijf, rapporten opstel en meedenk over beleidskwesties. Daarnaast werk ik als freelance tekstschrijver en redacteur en ben ik natuurlijk de blogger achter Vaker Vrolijk.

Wat is de grootste mijlpaal die je persoonlijk hebt bereikt?

Dat is toch wel het kopen van mijn eigen appartement, waarvan ik over een week de sleutel krijg. Alleen al bij het schrijven van die zin, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Op mezelf wonen vond en vind ik oprecht heel spannend. Het feit dat ik er nu helemaal klaar voor ben om op mijn eigen plekje een nieuw leven te beginnen, is wel iets waar ik trots op ben. Een flinke stap die ik na jaren van onzekerheid met vertrouwen durf te zetten. Sowieso was het nieuws dat mijn bod was geaccepteerd natuurlijk geweldig. Ik weet nog goed hoe ik stralend over straat liep toen ik werd verrast door hét telefoontje.

Q & A vragen aan mij

Welke kleur vind je echt niet bij jou passen?

Lastig! Ik draag dan misschien niet vaak paars en groen, maar sta eigenlijk voor alle kleuren wel open. De enige kleur die ik qua kleding niet bij mezelf vind staan, is beige of heel lichtroze. Als ik dat aantrek, lijk ik niet alleen een nog grotere bleekscheet dan ik al ben, maar lijkt het door mijn lichte huid ook nog eens alsof ik die ochtend ben vergeten om überhaupt iets aan te trekken.

Welke kleur zou jouw trouwjurk hebben?

Je zou vast denken dat ik in een knalgele, zuurstokroze of op z’n minst azuurblauwe jurk naar het altaar wil lopen. Toch denk ik dat ik voor een witte trouwjurk ga. Daarbij mogen veel kant en tierelantijntjes niet ontbreken, omdat ik graag voor één dag het kleine meisje in de grote prinsessenjurk wil uithangen. Een paar gekleurde accessoires, zoals een blauwe strik, lijken me dan wel weer wat. Maar goed, geen witte jurk met blauwe strik voordat ik eerst een man heb gestrikt (en een tijdje met diegene samen ben!).

Wat vind je jouw mooiste en minst mooie eigenschap?

Mijn mooiste eigenschap? Dat ik attent ben. Ik zal niet snel een verjaardag vergeten, verstuur graag onverwacht kaartjes en vind het leuk om mensen soms onverwachts te verrassen met een berichtje of cadeau.

Mijn minst mooie eigenschap is mijn ongeduld. Een eigenschap die me niet alleen vergezelt als het stoplicht lang op rood staat, maar ook als ik bijvoorbeeld doelen in de ijskast moet zetten of als een eindeloos overleg nergens toe lijkt te leiden.

Wat is het gelukkigste moment dat je hebt meegemaakt?

Mijn meest recente gelukkige moment is toen ik op het vliegveld in Valencia stond om terug naar huis te gaan. Niet omdat ik zo graag weer voet op Hollandse bodem wilde zetten, maar omdat het weekend in Valencia heel bijzonder was. Ik voelde me toen gelukkig, vrolijk, trots en emotioneel tegelijk. Ik heb zelfs – iets wat ik nooit doe! – een selfie gemaakt toen ik het vliegtuig inliep, omdat ik het moment graag wilde vastleggen.

Wat maakte jou vandaag blij?

Ik schrijf dit op zaterdag 23 februari en kom net terug van kraamvisite bij vrienden. Het zal je vast niet verbazen dat het zien van een schattig klein hompje jongen van pas 4 weken oud mij vandaag blij maakte.

In hoeverre heeft je blog invloed gehad op je geluk?

Mijn blog betekent heel veel voor mij, maar zeker ook voor mijn geluksgevoel. Eerder heb ik al beschreven wat Vaker Vrolijk mij heeft gebracht. Bloggen geeft me voldoening, levert mooie contacten op, laat me nadenken over dingen en biedt me ook een uitlaatklep én een digitaal kladpapiertje waarop ik al mijn positieve gedachten en belevenissen voor altijd kan neerpennen. Dat hoop ik dan ook nog jarenlang te kunnen doen!

Mijn vraag aan jou: wat is het meest gelukkige moment dat jij hebt beleefd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 24 februari 2019 op 9:00 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen en je zo beter te leren kennen! Mijn meest gelukkige momenten waren het huwelijksaanzoek van mijn man onder de Eiffeltoren en de dag zelf. En dat mijn eerste boekje werd uitgegeven.

  • Romy 25 februari 2019 op 12:00 am - Beantwoord

   Wat geweldig, een aanzoek onder de Eiffeltoren! Ik kan me voorstellen dat dat een vakantie is die je nooit meer vergeet 🙂

 2. Silke 24 februari 2019 op 9:10 am - Beantwoord

  Heerlijk dar je binnenkort dan echt in je appartement mag! Natuurlijk spannend, maar een mooie stap. Wat werk je trouwens veel! 32 uur een vaste baan naar je blog? Heel knap dat je daarnaast dagelijks een artikel online zet! Het zal vast veel helpen dat je het zo leuk vindt om te doen! ☺
  Ohhww en een mini-mensje van 4 weken, ja dat zou mij ook zeker blij maken haha!

 3. Lianne 24 februari 2019 op 10:25 am - Beantwoord

  Wat mooi om te lezen! Wat prachtig waar je nu staat in je leven en wat al die keuzes en mooie overwegingen jou gebracht hebben <3 Mijn droom is ook om ooit te trouwen in een romantische, witte jurk! Het gelukkigste moment dat ik heb beleefd is toch wel het samenzijn met Stefan en wat het me gebracht heeft. Een reis naar Amerika, Bali en ons eigen huisje. Moeilijk om daaruit te kunnen kiezen!

  • Romy 25 februari 2019 op 12:01 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! Een blog naast mijn baan is inderdaad wel tijdrovend, maar ik doe het met onwijs veel plezier. Alleen al daarom heb ik de tijd er inderdaad maar al te graag voor over 🙂

  • Romy 25 februari 2019 op 12:03 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie en lieve reactie! <3 En wat een prachtige momenten! Hoe mooi dat jullie dat allemaal samen hebben meegemaakt en dat jullie relatie jullie allebei zo veel heeft gebracht. Iets prachtigs om bij stil te staan! En hopelijk wordt dat alles over een tijdje ook bezegeld met een dag waarop je dé romantische, witte jurk van je dromen kunt dragen 🙂

 4. Nikita 24 februari 2019 op 10:50 am - Beantwoord

  Mooie antwoorden! Het is leuk om iemand via deze manier beter te leren kennen! Dat is net iets anders dan het standaardpraatje van ‘Hoi ik ben Romy…’. Niet dat daar iets mis mee is, maar dit is ook wel leuk om te lezen. Ik vind het zo mooi om te lezen hoe je je leven krijgt zoals jij het wilt. Hoewel krijgen niet het juiste woord is, want je werkt er hard voor. Maar ik bedoel, ik vind het mooi dat je je leven opbouwt op de manier waarop het jou gelukkig maakt. Daar kunnen menig mensen nog wat van leren. Onder wie ik.

  Mijn mooiste moment trouwens heb ik al verteld op Instagram, dat was het moment dat ik mijn diploma kreeg en daarbovenop ook nog eens 21 werd. De mooiste verjaardag ooit. Een ander gelukkig moment is toen ik afgelopen week een berichtje kreeg van mijn vertrouwenspersoon. Hij eindigde met de zin dat wat er ook gebeurde of wat ik ook deed, hij altijd trots op me zou zijn. Ik vind die woorden nog steeds bijzonder om te horen en kan niet geloven dat ze over mij gaan. Als je mij vraagt hoe ik mij voel als ik aan die woorden terugdenk, ik ben sprakeloos. Ik vind het echt heel mooi

  • Romy 25 februari 2019 op 12:04 am - Beantwoord

   Wat een prachtige woorden, zeg! Dankjewel daarvoor, lieve Nikita! <3
   Ik kan me voorstellen dat die mooie woorden van jouw vertrouwenspersoon ook heel veel met je hebben gedaan. En weet je, hij heeft helemaal gelijk! Je mag onwijs trots zijn op waar je nu staat in het leven!

 5. Lizzy 24 februari 2019 op 11:10 am - Beantwoord

  Wat leuk! Ik moest wel lachen toen ik las dat je Nederlands brood zou missen. Als half-Duitser ben ik opgegroeid met heel lekker Duits brood (van de Duitse bakker in Den Haag) en weigerde ik als kind om het slappe Nederlandse brood te eten. Maar ik weet dat al mijn Nederlandse vriendinnetjes mij zure Duitse brood nooit lekker vonden, haha. Mijn gelukkigste moment was de zomer dat ik in een hostel in Barcelona werkte tijdens de zomervakantie en voor het eerste verliefd werd. Ik voelde me die zomer zo vrij en jong en onbezorgd, en kijk er nog steeds met heel veel plezier terug!

 6. Amy 24 februari 2019 op 11:10 am - Beantwoord

  Wat een mooie, uitgebreide antwoorden.. mooi om je zo een beetje beter te leren kennen. Ik ben benieuwd hoe je verdeling qua werk en bloggen is.. red je het om voor iedere dag een artikel te schrijven in die ene parttime dag per week? Dat zou ik echt heel knap vinden! (Ik doe vaak echt lang over een artikel en heb mijn ‘ik publiceer 5 artikelen per dag’ periode om die reden al lang geleden achter me gelaten.) Leuk om een beetje te zien welke keuzes jij maakt om je leven vorm te geven!

  • Romy 24 februari 2019 op 12:30 pm - Beantwoord

   Zeven artikelen in één dag schrijven zou voor mij ook (helaas) niet haalbaar zijn 😉 Ik verdeel mijn parttime werkzaamheden en het bloggen over mijn vrije dag, de doordeweekse avonden en soms een paar uur in het weekend. Dat bevalt me op dit moment prima. Ik plaats ook weleens artikelen die ik wél binnen een uur af krijg en wissel die af met meer uitgebreide artikelen. Zo houd ik het haalbaar voor mezelf.

 7. Wendy Schuchmann 24 februari 2019 op 11:48 am - Beantwoord

  Wat een leuke antwoorden en wat ben je goed bezig! Ik wens je heel veel geluk in je nieuwe woning.

  Mijn gelukkigste momenten zijn in de natuur en op vakantie. Zo denk ik met plezier terug aan twee bijzondere wandelingen vorig jaar lente: van Scheveningen naar de Wassenaarseslag en terug en door de Amsterdamse Waterleidingduinen (Zandvoort, Langevelderslag, De Zilk, Vogelenzang en weer Zandvoort). Als student ook heerlijk gewandeld door het Zuid-Limburgse Heuvelland.

  • Romy 25 februari 2019 op 12:05 am - Beantwoord

   Haha, het is vast net wat je gewend bent qua brood. Ik kan me wel voorstellen dat je Nederlands brood vergeleken met het Duitse alternatief nogal een slappe hap vindt 😉
   Wat prachtig, die herinnering aan je zomer in Barcelona! Die eerste verliefdheden blijven iets om voor altijd te koesteren.

  • Romy 25 februari 2019 op 12:08 am - Beantwoord

   Wat prachtig, dat soort lange wandelingen door mooie natuurgebieden! Ik kan me voorstellen dat dat veel met je doet en heel wat mooie momenten oplevert. Je doet me eraan denken dat ik ook weer eens tijd moet vrijmaken voor een mooie wandeling.

 8. Joanne 24 februari 2019 op 12:17 pm - Beantwoord

  Wat leuk om zo te lezen! En inderdaad een grote én leuke stap dat je nu een eigen plekje hebt.

 9. Laura Louise 24 februari 2019 op 5:11 pm - Beantwoord

  Leuk om al je antwoorden en verhalen zo te lezen. Ik heb veel gelukkige momenten meegemaakt en hoop dat er nog vele bij zullen komen maar dat gaat vast goed komen!

  • Romy 25 februari 2019 op 12:08 am - Beantwoord

   Wat mooi gezegd! Ik hoop ook dat je daar nog vele mooie momenten bij mag optellen <3

 10. Evelyne 24 februari 2019 op 5:35 pm - Beantwoord

  Leuke vragen, met even leuke antwoorden 😉 Wat mijn gelukkigste moment in mijn leven zijn er wel een paar. Zeker de momenten die ik als kind bij oma heb beleefd. Gewoon in de keuken babbelen terwijl zij aan het koken was. Of op feestdagen met de hele familie rond de tafel. Lachen en plezier hebben.

  • Romy 25 februari 2019 op 12:09 am - Beantwoord

   Wat prachtig dat je je die mooie momenten met je oma en met de hele familie nog zo goed herinnert. Iets om voor altijd met een glimlach aan terug te denken!

 11. bychristiana 25 februari 2019 op 9:10 am - Beantwoord

  Oh wauw , over een week al de sleutel!! Wat gaat de tijd snel. Ik kan me heel goed voorstellen dat je er ongelofelijk naar uit kijkt;-) Een witte trouwjurk vind ik zelf ook altijd het mooist, en wat ’tierelantijntjes’ betreft? Ach, alles is natuurlijk mogelijk. Voor mij maakte de superlange sluier het wel echt ‘af’ 😉

  • Romy 26 februari 2019 op 7:38 am - Beantwoord

   Ja, dat gaat echt snel! Ik vind het nog zo onwerkelijk dat ik over een week in mijn eigen huis sta. Wel ontzettend leuk! 🙂
   Jouw trouwjurk vond ik overigens prachtig. Zo’n sluier is natuurlijk ook een prachtige, vrouwelijke toevoeging.

 12. Meaghan 25 februari 2019 op 9:40 am - Beantwoord

  Leuke vragen en leuke antwoorden! Er stonden echt nog wat antwoorden tussen die ik nog niet wist van jou! Super leuk om te weten wat voor trouwjurk je ooit wilt dragen. Ik had al wel een beetje verwacht dat het wit zou zijn, maar wel met leuke kleuraccenten natuurlijk! En ik snap wel dat je super trots bent op je nieuwe appartementje. Dat is zo’n grote stap in je leven!
  Om je vraag te beantwoorden, ik heb eigenlijk meerdere gelukkige momenten en ik kan er niet zomaar eentje kiezen! Mijn meest recente is dat ik mijn statistiektentamen heb gehaald, haha! Maar echt andere, grootse geluksmomenten zijn toen mijn vriend de liefde aan mij verklaarde, als ik op vakantie ga (of de vakantie aan het plannen ben!), toen ik mijn hbo-diploma gehaald had of als ik een gezellige dag heb met vriendinnen! Haha, ik kan niet echt wat kiezen 🙂

  • Romy 26 februari 2019 op 7:40 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke en enthousiaste reactie! Leuk om te horen dat je door het artikel toch weer wat nieuwe dingen over me te weten bent gekomen.
   Prachtig toch dat je niet kunt kiezen uit de vele gelukkige momenten die je hebt meegemaakt! Je noemt in ieder geval heel wat bijzondere momenten op waarvan ik me helemaal kan voorstellen dat die je gelukkig maakten 🙂

 13. Mariska 25 februari 2019 op 11:17 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Oh ongeduld.. daar heb ik ook erg veel last van haha! En mijn kat heeft dat van me overgenomen denk ik. Die springt in de ochtend meerdere keren miauwend om bed omdat hij én vlees wil én naar buiten wil.

  • Romy 26 februari 2019 op 7:43 am - Beantwoord

   Haha, zo’n ongeduldige kat hebben wij hier ook rondlopen! Vooral als het op eten aankomt overigens 😉

 14. Mevrouw Marloes 25 februari 2019 op 6:25 pm - Beantwoord

  Mijn vriend en ik zijn toevallig momenteel bezig met het adopteren van een kat uit Griekenland 🙂 We hebben ons niet door uiterlijk laten leiden, maar heel goed aangegeven bij de organisatie hoe onze woonsituatie is en wat we van een kat verwachten. Ik heb heel veel gelukkigste momenten. De momenten waarop ik heel gelukkig ben, zijn eigenlijk de momenten waarop mijn vriend en ik samen thuis zijn, lekker avondeten hebben en een film kijken of een spel spelen. Ik ben sowieso erg gelukkig met mijn leven 🙂

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 26 februari 2019 op 7:48 am - Beantwoord

   Oh wauw, wat onwijs leuk dat jullie een kat uit Griekenland adopteren! Ik ben zó benieuwd 🙂 Voor mij geldt wat betreft de kat hetzelfde als voor jullie. Het belangrijkste vind ik dat de kat bij mijn woonsituatie (niet naar buiten kunnen en er is niet altijd iemand thuis) past. Dat lijkt me het beste voor de kat en voor mij 🙂
   Wat prachtig om te horen dat je je zo gelukkig voelt! Juist dat soort kleine momenten met elkaar kunnen inderdaad de meest gelukkige momenten zijn.

 15. Zo simpel is dan geluk 25 februari 2019 op 6:58 pm - Beantwoord

  Super leuke vragen en wat fijn dat je zo ontzettend hebt genoten van je weekend in Valencia!
  Eerlijk gezegd heb ik echt heel erg veel momenten waarop ik heel gelukkig was mee mogen maken. Kan er eigenlijk niet een noemen en een hele lijst zal ik je ook maar besparen.

  • Romy 26 februari 2019 op 7:50 am - Beantwoord

   Wat prachtig om te horen dat je wel een hele lijst met gelukkige momenten kunt opnoemen. Een geweldig goed teken natuurlijk! 🙂

 16. Inge | Monsieur Mango 25 februari 2019 op 9:55 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst en wat een leuke vragen heb je gekregen! 🙂

 17. Saskia 27 februari 2019 op 5:02 pm - Beantwoord

  Wat een fijne vragen en antwoorden. Altijd erg leuk om dit zo te kunnen lezen en lekker uitgebreid beantwoord; ik hou ervan!
  Wat mij gelukkig maakt? Op dit moment, na het overlijden van Yara toch wel Babypeanut waar ik me aan vast hou.

  • Romy 27 februari 2019 op 9:06 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jullie kleine kindje op komst nu een kleine blijmaker is, juist in deze lastige periode. Veel sterkte voor jou! <3

Recente blogs

Inkiekje #104 | Verrassende Valentijnscadeaus, verbouwde trappen & volksverhuizingen met plant

12 februari 2024|Persoonlijk|

Van interviewen en verhalen schrijven vanaf mijn kantoorzolder tot muren verven in mijn vlekkerige joggingbroek. Dat is zo'n beetje hoe mijn weken er nu voornamelijk uitzien. Hopelijk ben je mijn inkiekjes vol verbouwfoto's nog niet zat, want ook de afgelopen weekenden klusten we er weer op los. Maar los van ons eigen kluswerk gebeurde er nog een hoop. Zo werd onze trap in een week tijd omgetoverd tot iets compleet anders, trakteerden Bart en ik elkaar dit jaar op wel heel bijzondere (vervroegde) Valentijnscadeaus, ontdekten we eindelijk of er een romance in zit tussen Pippa en de brutale buurkat en viel ik als een blok voor een flauwe woordgrap op een waszak. Spiek je mee in mijn afgelopen twee weken?

DIY: kaart met foto maken voor Moederdag

13 april 2017|DIY|

Moederdag laat officieel nog een paar weken op zich wachten. Toch laat mijn moeder al regelmatig stille hints vallen voor haar wensen voor die dag. Tijd om aan de slag te gaan dus! Elk jaar wil ik in ieder geval een zelfgemaakte kaart geven op Moederdag en dit jaar besloot ik er iets persoonlijks van te maken. Ik maakte zelf een kaart met een foto van mij en mijn moeder erop. Wil je ook iets niet al te ingewikkelds maken voor Moederdag? Ik zal je in deze DIY stap voor stap uitleggen hoe ik deze kaart heb gemaakt.