1 2 4

10 willekeurige feiten over mij #2

 • 6 januari 2017
 • 34 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om op mijn blog een aantal willekeurige feiten over mezelf te delen. Tijdens onze metroritten in Barcelona had ik gelukkig ruim de tijd om in mijn mobiel een aantal feitjes te noteren. Heb ik bijvoorbeeld muzikaal talent? En welke thee vind ik echt niet te pruimen? In dit artikel heb ik 10 feiten voor je onder elkaar gezet. Zet je schrap voor 10 gekke, grappige of suffe dingen die je nog niet over mij wist.

 1. Als kind ben ik ooit door een hond gebeten en sindsdien ben ik een hele tijd bang geweest voor honden. Hoewel die angst nu grotendeels weg is, ben ik nog steeds meer een kattenmens dan een hondenliefhebber.
 2. Ik vind het vaak een stuk makkelijker om dingen op papier te zetten dan om iets mondeling over te brengen. Met vriendinnen praat ik bijvoorbeeld liever via WhatsApp-berichtjes of Facebook dan over de telefoon.
 3. Volgens mij ben ik echt een van de weinige Nederlanders die nog geen Netflix-abonnement heeft. Ik houd op zich wel van series kijken, maar ik ben niet zo’n bingewatcher. Overigens ben ik dan wel weer dol op Nederlandse series en heb ik er daarvan inmiddels al heel wat gezien.
 4. Ik shop volgens mij vaak een beetje als een man, in ieder geval als ik in mijn eentje ben. Ik ben iemand die altijd onwijs snel winkelt en recht op haar doel afgaat om het een beetje efficiënt te houden. Ik zie na één snel rondje al of er iets in mijn smaak in een winkel hangt en ben daardoor vaak vrij snel uitgekeken in een winkel.
 5. Ik ben best wel sensitief ingesteld en heb altijd een neus voor parfum van anderen. Als er een man of vrouw voorbijloopt met een lekker luchtje op, moet ik dat altijd even opsnuiven. Ook als ik zelf een fijne handcrème of parfum op heb, kan ik het niet laten om steeds even te ruiken.
 6. Het is niet overdreven als ik zeg dat ik op vakantie wel honderd keer op een dag check of ik mijn camera en SD-kaartjes wel bij me heb. Als zakkenrollers met mijn portemonnee aan de haal gaan, kan ik daar nog mee leven (of nou ja, echt blij zou ik er niet van worden!). Mijn camera bewaak ik daarentegen echt met mijn leven.
 7. Ik ben totaal niet muzikaal en kan dan ook voor geen meter zingen, muziek maken, dansen of iets anders doen waar je enig gevoel voor ritme voor nodig hebt. Op de middelbare school kreeg ik elke week muziekles en ik kan me nog goed de opmerking van mijn docent herinneren: “Heel mooi gespeeld allemaal! Alleen Romy, jij zat er een beetje naast…” Dat is helaas nooit meer goed gekomen.
 8. Ik heb een enorm zwak voor roze. Van zachtroze tot fuchsia, ik vind alle tinten roze mooi. Waar andere meiden van mijn leeftijd zich misschien een zuurstok voelen in deze kleur, droom ik nog altijd van een roze ballerinarokje of een mooie roze winterjas.
 9. Ik drink de hele dag door echt niets anders dan thee. Ik vind bijna alle soorten thee lekker, maar er is één soort thee die ik echt niet te pruimen vind: rozenbottelthee. De eerste keer dat ik het dronk, werd het in een soepkom geserveerd en dacht ik dat het hele dunne tomatensoep was. Ik geloof dat ik na een eerste slok nog nooit zo vies heb gekeken.
 10. Toen ik een jaar of vier was, heb ik ooit een driehoekje uit mijn eigen pony geknipt. Mijn moeder was not amused en ik heb wekenlang met gel in mijn haar rondgelopen om het nog een beetje te camoufleren.

Wat is het meest gênante dat jij als kind hebt gedaan?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Aneta 6 januari 2017 op 8:15 am - Beantwoord

  Hihihi! Wat leuk dit! Ja, die honden vind ik ook niks hoor. En rozenbottle thee, op zich kan ik daar wel mee leven. Nu je het over haar hebt. Ik heb dus ook mijn pony afgeknipt maar dat tot aan m’n huid. Dat weekend ging ik met mijn ouders Duinrell en kon je op de foto. Mijn moeder zei:” ga maar,” Die foto heeft mijn moeder dus nog steeds op een kastje in de woonkamer staan?

  • Romy 6 januari 2017 op 8:41 pm - Beantwoord

   Wauw, die pony klinkt wel heel erg! Ik ben nu wel heel erg nieuwsgierig naar de foto natuurlijk 🙂

 2. Sylvia 6 januari 2017 op 8:41 am - Beantwoord

  Wat een herkenbare feitjes?. Ik winkel ook net als een man haha. Ik kijk alijd een beetje globaal in de rondte of er iets naar mn smaak hangt. Daarbij heb ik ook een hekel aan passen in een winkel. Dus ook ik ben tijd heel snel klaar.
  Parfum opsnuiven doe ik ook altijd heerlijk. Tenminste als ze niet de hele fles hebben leeggespoten..Rozenbottelthee heb ik nog nooit op en ga het ook niet meer proberen?

  • Romy 6 januari 2017 op 10:09 pm - Beantwoord

   Wat grappig om te horen dat je die puntjes herkent! Ik heb inderdaad ook een hekel aan kleding passen. Jurkjes pas ik vaak niet eens: als het mijn maat is, gooi ik ze soms zo in mijn winkelmandje 😉

 3. Inge 6 januari 2017 op 9:22 am - Beantwoord

  Ik vind dit altijd zo leuk om bij anderen te lezen! Ik weet alleen zelf nooit feitjes te vertellen, haha!

 4. Susan 6 januari 2017 op 9:48 am - Beantwoord

  Super leuk om te lezen!

 5. Irene 6 januari 2017 op 9:53 am - Beantwoord

  Hahaha wat leuk om te lezen. Ook ik heb als kind in mijn pony geknipt. Ik vond wel dat ik dat zelf kon ipv de kapster. Volgesmij was ik een jaar of 5/6. Mijn moeder was ook niet blij, want ik had volgens haar scheef geknipt 😉

 6. Sofie 6 januari 2017 op 10:01 am - Beantwoord

  Dat theeverhaal 🙂 ik drink ook alleen thee en water, maar ik lust wel rozenbottel. Ik hou dan weer niet van vanille in thee!

 7. Mariëlle 6 januari 2017 op 10:06 am - Beantwoord

  Leuk!! 🙂 Nou 3,4 en 5 kan ik me in vinden hoor! Ik heb ook geen netflix, ik houd meer van Youtube haha! En hoooo als er een man voorbij komt die lekker ruikt, my god, dan smelt ik!

 8. Lieke - Life as Lieke 6 januari 2017 op 11:30 am - Beantwoord

  Haha wat een leuke feitjes! Jaaaa roze! Hou ervan!

 9. Ayla 6 januari 2017 op 12:17 pm - Beantwoord

  Haha, wat leuk! Nr. 2 present! Mijn vriend is juist verbaal heel sterk, dus ruzie maken gaat bij ons ook heel apart, omdat ik gewoon wat langer na moet denken over hoe ik mijn punt wil verwoorden. Geef mij maar een stuk tekst!
  Eén gênant, maar toch ook schattig, ding wat me te binnen schiet: ik heb me eens helemaal ingesmeerd met smeerkaas, “Mama, mag ik nu ook in de zon?”

 10. Anne-Marije 6 januari 2017 op 2:25 pm - Beantwoord

  Haha, leuk!
  Ik houd ook van thee.. Maar ik ben wel wat kieskeuriger hoor 😉 Ik lust graag bosvruchtenthee, terwijl ik in helemaal niet van die soorten fruit houd… gek he?
  En winkelen? Ik kan er echt niet tegen als mensen niet doorlopen, dan word ik helemaal chagerijnig.. Ik haat passen, dus ik kom regelmatig met de verkeerde maat van iets leuks thuis.. 🙁 (haha, eigenlijk best stom van mezelf.. ;-))

  • Romy 6 januari 2017 op 10:10 pm - Beantwoord

   Haha, dat moet best lukken, toch? Bij mij werkte een ritje in de metro goed voor mijn inspiratie, dus wie weet is dat een aanrader 😉

  • Romy 6 januari 2017 op 10:11 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die als kind voor kapster heeft gespeeld. Toch jammer dat dat door moeders dan niet zo wordt gewaardeerd 😉

  • Romy 6 januari 2017 op 10:12 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat jullie ruzies er dan wat apart aan toe gaan. Maar misschien is het juist beter dan als je twee verbaal sterke mensen bij elkaar zet en er een heftige discussie komt 😉
   Ik moest wel lachen om je smeerkaasverhaal. Haha, ik zie het al helemaal voor me!

  • Romy 6 januari 2017 op 10:13 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat je bosvruchtenthee wel lust, maar bosvruchten zelf niet. Dat van het passen herken ik ook wel een beetje, alhoewel het bij mij tot nu toe gelukkig altijd goed is gegaan. Even afkloppen 😉

 11. MamaIssues 6 januari 2017 op 3:21 pm - Beantwoord

  Leuk die feitjes!
  Ik winkel ook altijd snel en efficient, van te voren al bedenken waar ik heen moet en hop hop door 🙂

 12. bwrites 6 januari 2017 op 3:58 pm - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen!

 13. Elke 6 januari 2017 op 4:13 pm - Beantwoord

  hehe wat een leuke feitjes en ik ben net zoals jouw ook dol op alle roze tinten! 😉

 14. Josephine 6 januari 2017 op 7:04 pm - Beantwoord

  Haha, wat leuk om te lezen! Ik heb ook geen Netflix en hou ook niet van rozenbottelthee. 😛 Ik zat erover na te denken en ik besef me dat ik het leuk vind dat juist zulke triviale feitjes een mens tot een unieke persoonlijkheid maken. Deze combinatie van 10 weetjes zien we echt alleen bij jou! Ik probeer gelijk te bedenken, of ik ook 10 van zulke maffe feitjes over mezelf kan bedenken. Misschien eens aan mijn man vragen…

  • Romy 6 januari 2017 op 10:15 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te lezen dat mijn blogje je aan het denken heeft gezet. Ik ben benieuwd of we binnenkort ook zo’n artikel op jouw blog kunnen verwachten 🙂 Ik vond het zelf in ieder geval erg leuk om eens wat grappige feitjes over mezelf te verzamelen en ik denk dat er nog wel meer van dit soort artikelen zullen volgen.

 15. AwkwardCityChicks 7 januari 2017 op 1:46 am - Beantwoord

  Ik heb ooit mijn volledige pony er af geknipt en die op mijn knuffelbeer geplakt met een-secondelijm. Daar was mijn moeder ook niet blij mee.

  • Romy 7 januari 2017 op 9:35 am - Beantwoord

   Haha, dat moet er wel heel grappig uitgezien hebben!

 16. Vlijtig Liesje 7 januari 2017 op 1:00 pm - Beantwoord

  Ik ben tijdens het hardlopen in mijn rechterbil gebeten door een grote zwarte bouvier. Als ik het type voel ik de angst alweer. Ik ben nog steeds hartstikke bang voor grote zwarte honden!

  • Romy 7 januari 2017 op 4:29 pm - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt inderdaad heel beangstigend. Ik kan me voorstellen dat je nu niet zo’n fan bent van dat soort honden.

 17. Vivian 7 januari 2017 op 5:20 pm - Beantwoord

  Haha wat een leuk lijstje! Ik herken er wel wat puntjes van, vooral van die thee – alleen hou ik juist niet echt van smaakjes, je maakt mij het blijste met gewone thee.

 18. Lifeaholic.nl 7 januari 2017 op 10:56 pm - Beantwoord

  Haha wat een leuke feitjes! Zo leuk hoe je iemand leert kennen die je eigenlijk ook weer helemaal niet kent (reallife dan) ! Dat van de rozenbottelthee kan ik me helemaal voorstellen Haha!

  • Romy 7 januari 2017 op 11:19 pm - Beantwoord

   Ja, ik vind dit soort artikelen zelf ook altijd zo leuk om bij anderen te lezen 🙂

 19. Irene | Tussenmarsenjupiter.be 8 januari 2017 op 12:28 am - Beantwoord

  Leuke feitjes! Ik hou ook niet van rozenbottelthee. Wel grappig dat je dacht dat het tomatensoep was. Hihi. En ik ben ook gek op roze. Ik heb alleen niet zo veel roze dingen. Wel een roze jas! YES! 😀
  Volgens mij heb ik als kind heel veel gênante dingen gedaan. Haha. Ik dacht in de kleuterklas eens dat m’n oma me kwam halen waardoor ik met een willekeurige mevrouw mee naar buiten wandelde. Paniek toen bleek dat het niet m’n oma was! Haha.

  • Romy 8 januari 2017 op 2:32 am - Beantwoord

   Haha, wat grappig dat je zomaar met een vreemde vrouw meeliep. Ik kan me goed voorstellen dat je daarvan na een tijdje even in paniek raakte toen je het door had 😉

 20. Maaike 9 januari 2017 op 1:34 am - Beantwoord

  Haha, herkenbare dingen 😀 Ik heb ook geen Netflix abonnement. Ik winkel ook als een man als ik alleen ben 😛 Gewoon hup, dat heb ik nodig en dan gauw weer weg. En ik heb ook eens een stuk uit mijn pony geknipt toen ik kleuter was, met een kinderschaartje 😛

  • Romy 9 januari 2017 op 9:18 am - Beantwoord

   Wat grappig om te horen dat je zoveel herkent. Gelukkig ben ik niet de enige die met de schaar en haar beste kapper skills aan de slag ging als kind 😉

 21. Justine 10 januari 2017 op 11:22 pm - Beantwoord

  Hahaha die laatste! Ach, dat doen we allemaal toch als kind? Althans ik heb ook een keer een plukje weggeknipt want ik vond ‘m lelijk. Vervolgens liep ik met van die korte sprietjes op die plek rond. Dat was ook geen gezicht!

  • Romy 11 januari 2017 op 10:10 am - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar inderdaad! Als kind knip je gewoon lekker weg wat je niet mooi vindt. Niet over nadenken, gewoon doen 😉 Gelukkig levert het later wel grappige plaatjes en een leuk verhaal op!

Recente blogs

Overprikkeld en HSP: hoe voorkom je dat je overprikkeld raakt? (19 tips)

9 november 2023|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Je hoofd lijkt wel een vlaflip. Alle gedachten en gevoelens lopen door elkaar heen. En zodra iemand je iets kleins vraagt, moet je moeite doen om je brein niet uit elkaar te laten ploffen. Het is je even te veel. Dat is in grote lijnen hoe overprikkeling in mijn ogen voelt. Ik heb jarenlang niet geweten van de begrippen overprikkeld en HSP. Ik dacht dat ik gewoon een suffe niet supersociale huismus was. Dat alles veranderde toen ik ontdekte dat ik introvert en hoogsensitief ben, en dat bij mij dus overprikkeling wat sneller op de loer ligt. Herken je dat? En vraag je je, net als ik destijds, weleens met de handen in het haar af wat je ertegen kunt doen? Dit zijn 19 tips om overprikkeling als HSP'er voor te zijn.

Dislikes | 13 producten waar ik dus niet zo vrolijk van word

21 juli 2017|Positiviteit|

“Hier word ik niet vrolijk van.” Als je De Smaakpolitie met Rob Geus weleens hebt gekeken, dan komt die uitspraak je vast nog bekend voor. Zelf deel ik regelmatig producten waar ik wél vrolijk van word, maar voor de verandering wil ik het vandaag eens hebben over producten die mij juist niet zo blij maken. Dat kan zijn omdat ik er totaal niet goed mee overweg kan of omdat ik het gewoon een onding vind. Wat dacht je bijvoorbeeld van lipgloss? Of kleding waarmee een toiletbezoek opeens een kwartier kost? Anyway, dit zijn mijn 13 niet-zo-favorieten. Ik ben benieuwd of je er iets van herkent.

Omgaan met angst – 7 praktische tips voor minder gepieker

13 april 2023|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Kriebels in je buik (maar dan niet de leuke!). Trillende vingers. Bevende knieën. En een hoofd dat ontploft van de gedachten over "Ja maar, wat nu als...?". Angst is één van mijn minst favoriete emoties. En ik gok dat ik niet de enige ben die dit hele totaalplaatje liever niet heeft. Maar soms sta je voor iets spannends of staat je leven (bijna) compleet op z'n kop. Hoe leuk je het ook vindt of hoe graag je iets ook wilt aangaan, het voelt zó spannend dat je niet weet of je het kunt. Kun je nog terug? Moet je dit wel doen? Wat als alles misgaat? Dit zijn 7 tips die mij helpen omgaan met angst. Of het nu is voor een presentatie of voor grotere stappen in het leven.