Londen Notting Hill

Recap van een week Londen en Windsor in 22 hoogtepunten

 • 20 juli 2023
 • 8 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Op reis

Ha, daar zijn we weer! Gisteren pakten we de trein terug naar Nederland na een week in het mooie Zuid-Engeland te hebben doorgebracht. Ik liet Bart de toeristische trekpleisters van Londen zien, we wandelden door het filmachtige Notting Hill, bekeken Londen vanuit een glazen bakje vanaf grote hoogte en liepen door hét kasteel waar Meghan en Harry elkaar het jawoord gaven. Het was een magische reis die niet alleen hoogtepunten op de filmrol opleverde, maar die ons ook meer rust in ons hoofd én een tas vol fantastische Engelse boodschappen bracht. Dit is onze Londen- en Windsor-recap in 22 highlights (en met een boel kiekjes).

1. De relaxte treinreis met beenruimte. Wij gingen naar Londen met de nieuwe Eurostar-trein. Sowieso omdat ik dat een fijne duurzame keuze vind om de trein te pakken, maar ook omdat ik de trein een rustigere manier vind om een reis te starten. Geen gehaast naar de gate en vooral heerlijk relaxed languit op je treinstoel zitten. Want ja, in de trein heb je een stuk meer beenruimte dan in het vliegtuig. Ik vond het een topervaring. In 4 uur sta je vanaf Rotterdam in Londen en je hoeft niets anders te doen dan onderuitgezakt in je stoel zitten en naar buiten kijken hoe je door Nederland, België, Frankrijk en Engeland raast.

Notting Hill Londen
Notting Hill in Londen 6
Notting Hill in Londen 5

2. Notting Hill. Dit was voor mij het absolute hoogtepunt van onze hele Londen-trip. Als je de foto’s van de pastelkleurige huisjes hierboven ziet, snap je vast waarom. Deze buitenwijk van Londen barst van de statige panden in zachte pasteltinten. We hebben hier urenlang met veel plezier rondgedwaald. Wat een feest om de huizen eindelijk niet meer alleen van Pinterest te kennen, maar er zelf tussendoor te lopen. Bart heeft heel veel enthousiaste kreten en “Wauw, daar moet ik even een foto maken!”-opmerkingen moeten aanhoren. Het boeide me niet eens dat het die dag hard regende. Niets kon deze dag verpesten.

3. Covent Garden. Na Notting Hill vond ik dit een van de leukste Londense wijken. Covent Garden zelf is een oud station dat gevuld is met leuke boetiekjes en koffietentjes met échte Engelse thee of een mierzoet stukje taart. Ook om het station heen barst het van de gezellige winkels en eettentjes, bijna allemaal met een gevel versierd met (nep)bloemen. Zo’n vrolijk gezicht! En er waren vegan en glutenvrije stuffed cookies, waar we spontaan tegenaan liepen. De koeken die propvol zaten met chocolade- en kersenvulling waren absoluut een highlight op zich.

4. Mezelf trakteren op een hysterische roze top. De laatste keer dat ik nieuwe (niet-tweedehands) kleding kocht, kan ik me niet eens meer herinneren. Maar daar bracht ik in Londen verandering in. We liepen de veel te dure winkel Ted Baker in. Er was sale en ik had goede hoop dat één van hun prachtige items misschien iets voordeliger geprijsd zou zijn. Dat “even kijken” had ik niet moeten doen, want ik werd spontaan verliefd op een veel te dure fuchsiakleurige top. Hij is vrij hysterisch door de knalroze kleur en het grote aantal ruches, maar ik kon er na een pas-sessie niet omheen dat ding mee naar huis moest. Dus ben ik nu een hysterisch roze top rijker en ik had niet blijer kunnen zijn.

London Eye

5. Londen vanuit de London Eye bekijken. Oké, een ticket kostte een vermogen (€ 35 per persoon voor één rondje reuzenrad – hoe dan?!), maar dan kun je wel het mooie Londen bungelend in een glazen karretje aan hét reuzenrad bewonderen. Dat was dan weer absoluut een hele ervaring.

6. Uit eten bij Unity Dinner. Vóór ons vertrek naar Londen had ik er een heel project van gemaakt om de lekkerste restaurants met vega(n) en glutenvrije opties in Londen te ontdekken. Zo gingen we tot Barts grote vreugde langs een awardwinnende glutenvrije bakkerij en ploften we voor het avondeten neer bij Unity Dinner. Ze serveren hier enkel vegan gerechten en alles is zó goed. Ik ging voor een vegan Mac ’n Cheese die verdacht veel naar echte kaas smaakte. Bart vond de (glutenvrije) vegan burger met nep-bacon en frietjes ook zeer te waarderen.

Londen en Windsor 17
Trafalgar Square Londen

7. Bart Londen laten zien. Zelf ben ik rond mijn 16e en 20e al eens in Londen geweest. Een hele tijd geleden dus! Maar de highlights stonden nog in mijn geheugen gegrift. Bart had alleen nog nooit de Britse hoofdstad bezocht. Ik vond het helemaal leuk om hem langs de bekende trekpleisters te leiden: Windsor Abbey, de Big Ben, de Houses of Parliament, Trafalgar Square… Tja, al die plekken mogen dan stervensdruk zijn van de selfies makende toerist. Je bent pas in Londen geweest als je al die plekken ook op de foto hebt gezet, toch? 😉

Londen Tower Bridge
Londen en Windsor 15

8. De Tower Bridge in de zonsondergang bekijken. Op de eerste avond in Londen bewonderden we de Tower Bridge en we hadden mazzel want blijkbaar was “golden hour” net gestart. Getrakteerd worden op dit soort uitzichten was een magisch begin van onze reis.

9. En door naar Windsor. Na drie hele dagen in Londen pakten we de trein naar de volgende Engelse plaats: Windsor. Hoewel ik enige moeite had om mijn geliefde Londen achter te laten, maakte dat al snel plaats voor vreugde toen we Windsor binnenstapten. Wat is Windsor een fijn Engels stadje! Naast het kasteel, had je er ook heel veel schattige winkelstraten, fijne restaurants, talloze vintage winkels en mooie parken. Ik heb me niet verveeld! De combinatie van Windsor en Londen vond ik sowieso een mega-aanrader. Het was heerlijk om na een paar dagen in de Londense drukte in een relaxed dorpje te zijn waar je niet gehaast door metrostations loopt, maar wel van de Britse gezelligheid geniet.

Windsor Castle

10. Windsor Castle bewonderen. Tijdens onze tijd in Windsor mocht een bezoek aan hét kasteel niet ontbreken. Bij elke wandeling door de winkelstraat keken we op dit prachtige kasteel uit, dus het was heel leuk om het vervolgens in het echt te bewonderen. Van binnen en van buiten.

11. Lachen om mijn toiletbloopers. Nee hoor, het is niet wat je denkt. Ik werd door de richtingaanwijzers in Windsor Castle naar het toilet buiten de toegangspoorten gestuurd, waardoor ik opeens zonder ticket en zonder telefoon (die lagen bij Bart) buiten het kasteel stond. Oepsie! Gelukkig was een bewaker zo aardig om mijn verhaal te geloven en me toch nog binnen te laten. Een andere bewaker was vervolgens zo lief om me ook nog de route te laten afsnijden, zodat ik niet opnieuw de hele rondleiding door hoefde om vanaf de wc weer bij de uitgang te komen. We hebben er hard om moeten lachen toen ik pas een kwartier later van de wc terugkwam en er een heel avontuur op had zitten.

chocolade maken Windsor

12. Zelf chocola maken. Via grote vriend Google ontdekte ik dat je in Windsor een workshop chocola maken kunt volgen. Dat liet ik me geen twee keer zeggen! We maakten allebei een flinke voorraad chocoladerepen die ik (dankzij de boodschap “Gebruik zoveel toppings als je maar wilt”) flink heb gevuld met noten, kokos, rozijnen en al het andere wat ik lekker vind. Na een uur stonden we buiten met een stapeltje verrukkelijke zelfgemaakte repen.

13. Grinniken om Airbnb-gebreken. Als je je huis verruilt voor een Airbnb, dan weet je dat er dingen anders dan thuis zullen zijn. Vaak moeten we lachen om kleine gebreken die altijd absolute first world problems maar wel een tikkie opvallend zijn. Zo hadden we in de tweede Airbnb een douche die je niet kon gebruiken zonder de handleiding erbij te pakken. Daarnaast bleek het bed een schattige twijfelaar van 1,90 meter bij 1,30 meter, waardoor we lekker hutje-mutje lagen en ik na een nachtelijk toiletbezoekje altijd goed moest opletten dat Bart niet mijn slaapplek had ingepikt.

Londen en Windsor 3

14. Aan de vermoeidheid toegeven. Vóór onze vakantie waren we allebei best een tikkeltje moe. Ook ik merkte dat ik wat dagen vrij hard kon gebruiken. Vaak komt de vermoeidheid er in de vakantie pas echt uit omdat je dan even afstand neemt van alle takenlijsten, huishoudelijke klussen en verhuis- en verbouwprojecten. Ik vond het dan ook heerlijk om soms even met mijn ogen dicht op de bank te ploffen of een half uurtje niets te doen. Dat komt in mijn woordenboek niet vaak voor, maar bleek reuze-fijn én nodig.

15. Onze avonturen op de Engelse wegen. We wilden graag één dag met een huurauto de omgeving verkennen. Ik was beretrots op Bart die de hele weg heeft gereden. Zelf vond ik links rijden een té spannende uitdaging om aan te gaan (zeker omdat één keer de rotonde de verkeerde kant op nemen best grote gevolgen kan hebben). Maar Bart deed het alsof het niets was. Heel trots op die jongen en blij dat hij de uitdaging wilde aangaan, zodat we een klein stukje van het Zuid-Engelse landschap vanuit een hippe Fiat 500 konden bewonderen.

Londen en Windsor 24
Kew Gardens Londen
Kew Gardens Londen

16. Onze ogen uitkijken bij Kew Gardens. Het was een spontaan idee om vanuit Windsor met de auto naar Kew Gardens af te reizen: de grote botanische tuinen vlak buiten Londen. Blij dat we dat hadden gedaan, want het was er adembenemend mooi. Deze botanische tuinen zijn de grootste die ik ooit heb gezien en er was ook nog een enorm park omheen. We zijn er zeker vijf uur zoet geweest.

Londen en Windsor 25

17. Veel te lang ronddwalen in Engelse supermarkten. Ik weet dat ik niet de enige ben die laaiend enthousiast wordt van supermarktbezoekjes in het buitenland. Ik kom dan altijd allerlei fancy producten tegen die je in Nederland niet kunt vinden. Bij onze gigantische supermarkt in Windsor heb ik dan ook flink ingeslagen (ook voor dingen om mee naar huis te nemen). Ik scoorde onder andere pompoenpuree uit blik, zijdetofu (daarmee kun je fantastische vegan taarten maken!), gevulde pasta zonder kaas en gepureerde kastanjes. Tja, ik vind supermarkten in andere landen een uitstapje op zich.

Londen en Windsor 20
Londen en Windsor 30

18. Dikke stapels pancakes. We lunchten twee keer buiten de deur en beide keren ging ik zonder twijfel voor de vegan pancakes op de menukaart. De eerste keer kreeg ik een karige verzameling van drie dunne en taaie pannenkoeken met enkel wat poedersuiker en aardbei geserveerd. Ik was dan ook extra blij toen ik bij een ander restaurant later die week wél een stapel met mega-dikke fluffy pancakes geserveerd kreeg met een flinke lading bessensaus. Daar doen we het voor!

Windsor Great Park The Savill Garden
Windsor Great Park The Savill Garden

19. Het prachtige Windsor Great Park (al fotograferend) bekijken. Met de auto gingen we onder andere naar The Savill Garden: een onderdeel van Windsor Great Park. Het zag er op Google Maps al prachtig uit en in het echt al helemaal. Met alle bloemen volop in bloei was het een feestje om hier door een enorme zomertuin mét zonnig weer rond te lopen.

Londen en Windsor 2

20. Door Camden Market wandelen. Meerdere mensen tipten me dat ik absoluut naar Camden Town moest gaan. Dit is een hippe wijk in Londen met volop kleur, hippe tentjes én met de bekende Camden Market. Dat is een trendy markt met veel handgemaakte producten, vintage vondsten en streetfood. We kochten er precies niets, maar de ervaring was al leuk op zich. Bovendien werd ik erg blij van de felgekleurde gevels en industriële architectuur, waar ik foto’s van moest blijven maken.

21. Gewoon even iets minder moeten. Hoewel we zeker niet stilgezeten hebben deze zeven dagen, voelde het heerlijk om los te komen van alles thuis. Even geen verhuisperikelen, niet bezig zijn met ons huis verkoopklaar maken, geen werkprojecten oppakken, geen lange to-do-lists voor het huishouden afwerken… Hoewel ik staycations als echte huismus óók heerlijk vind, ben ik er inmiddels van overtuigd dat ik soms ook even uit mijn vertrouwde thuisbubbel moet komen om los te komen van de moetjes en te genieten van nieuwe avonturen. En een geweldig avontuur was dit zeker!

Windsor centrum

22. Ook weer verlangen naar thuis (en naar Pip). Het mooie aan vakantie vind ik dat ik aan de ene kant geniet van ergens anders zijn en nieuwe dingen ontdekken, maar dat ik ook mijn eigen thuis nog meer kan waarderen. Zo kon ik niet wachten om weer in mijn eigen bed, dat wél twee meter lang is, te ploffen. En uiteraard zag ik er ook enorm naar uit om Pippa weer te knuffelen. Gelukkig hebben mijn ouders haar tijdens onze vakantie op haar wenken bediend en kregen we regelmatig foto’s van blije kattensnoetjes toegestuurd. Maar toch, wat is het dan ook weer heerlijk om in je eigen huis te zijn. Maar dan wel vele fantastische vakantieherinneringen rijker. Londen en Windsor waren geweldig!

Heb jij nog vakantieplannen deze zomer (of heb je ze er ook al op zitten)?

1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 20 juli 2023 op 7:10 am - Beantwoord

  Als ik in Londen ben zie ik dus alleen maar grijze en bruine gebouwen. Laat mij dus in de waan dar ze speciaal London Romy-proof hebben gemaakt tijdens jullie bezoek.
  Jullie hebben ook echt lekker gegeten. Ik zal die foto’s van het ontbijt zodadelijk aan de kok van dit hotel laten zien, als ik straks mijn zielig gebakken eitje op toast eet ( ja, ik zit niet n Londen. Maar het ontbijt hier is zo triest dat ik echt wel kon huilen.)
  Ik ga wel weer naar Londen in September voor een workshop! Heel leuk om je foto’s en verhalen te lezen!

 2. Naomi 20 juli 2023 op 8:10 am - Beantwoord

  Wat een geweldig mooi reisverslag. Dat roze huis vind ik zó gaaf.

 3. Irene 20 juli 2023 op 8:58 am - Beantwoord

  Oh seg, het lijkt echt een perfect weekje weg! Ik wil ook best nog wel een keer naar Londen. Het lijkt me aangenaam om een weekje weg te gaan in plaats van maar 2 of 3 dagen. Dan heb je wat meer tijd om alle plekjes te bezoeken en rustig aan te doen.

 4. Geri 20 juli 2023 op 11:02 am - Beantwoord

  Wat een prachtige foto’s. En wat een leuk verslag. Wat een goed idee de treinreis. Wij gingen ooit naar Londen met het vliegtuig. Het leek of we opstegen en weer landen. Ik vind reizen met de trein ook veel leuker. ik ben wel altijd zo’n beetje de enige die uit het raam kijkt, valt me altijd op.

 5. Johanna 20 juli 2023 op 4:59 pm - Beantwoord

  Mooi verslag, dat mij er aan doet denken, dat ik toch echt weer eens na 30 jaar (?) naar Londen moet….. Jullie hebbenleuke dingen gedaan. Eigenlijk zou ik graag met de trein gaan, maar ik geloof dat het van hieruit wat ver is, even uitzoeken…

 6. Saskia 22 juli 2023 op 9:41 am - Beantwoord

  Wat een prachtige en diverse plekken zijn jullie geweest. Ik heb niet alles er nog van gezien. Zoals je weet heb ik een voorliefde voor Londen en wil ik er zeker nog eens heen. Wel als Noa wat ouder is, nu heeft hij er weinig aan als kleine van 4…. Bedankt voor het leuke verslagje, zo heb ik even lekker mee kunnen dromen met jullie mooie reis.

 7. Darina 24 juli 2023 op 11:33 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke week hebben jullie beleefd. Jullie hebben mooie dingen gezien. Windsor lijkt me ook prachtig en wat een leuke outfits had je aan!

 8. Giovanna Jansen 2 augustus 2023 op 12:15 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk reisverslag met prachtige foto’s van geweldige dingen en grappige anekdotes. Superstoer dat Bart auto durfde te rijden! Ik vond fietsen in Londen (bij Notting Hill) al een hele onderneming met verkeer én bussen die net van de andere kant kwamen dan je verwachte. En mijn innerlijke radar stuurde mij ongemerkt telkens toch weer naar de rechterkant van de weg… Ik hoorde meer dan eens mijn lief achter mij roepen: ‘Links blijven!’ en ‘Pas op, blijf nou links!’ haha.

Recente blogs

Happy Mail! | 10 ideeën voor echte post

2 december 2017|Lifestyle|

We leven in een tijd van social media, appjes of desnoods een e-mail op z'n tijd. De meeste communicatie is vluchtig en wordt van apparaat naar apparaat verstuurd. Maar is het juist in dit digitale tijdperk niet geweldig om weer eens échte post te versturen? Zelf stuur ik nog altijd voor iedere feestelijke gebeurtenis een kaart. Het is namelijk steeds een feestje om mensen daarmee een verrassing op hun deurmat te bezorgen tussen de blauwe enveloppen en reclamefolders. Wil je ook echte post versturen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn 10 ideeën om echte post te versturen. 

September 2018 | De maand van kattenkwaad, rijmelarij & tranentrekkers

1 oktober 2018|Persoonlijk|

De eerste maand met de 'r' in zijn naam is alweer ten einde. September was een zonnige herfstmaand met alleen hier en daar een regenbui. Tot zover het weerbericht! Laten we overgaan naar vrolijker zaken: mijn maandoverzicht van de afgelopen 30 dagen. September was voor mij écht een heel fijne maand. Ik heb veel leuke belevenissen, afspraken met lieve mensen en mooie ontwikkelingen om op terug te blikken. Tijd voor een overzicht van mijn hoogtepunten van september! Met onder andere kattenkwaad, een update over mijn nieuwe werk én mijn eerste rijmkunsten.

Deze 15 dingen ben ik door corona meer gaan waarderen

29 januari 2021|Persoonlijk|

Wat ooit doodnormaal leek, werd opeens heel bijzonder. Het klinkt als een filosofische zin uit een zweverig boek, maar het is toch echt hoe ik het ervaar. Ik denk dat ik niet de enige ben voor wie die ene pandemie die over de wereld raast nogal wat dingen in perspectief heeft gezet. Want als kantoor met collega's een droombestemming lijkt, de supermarkt een uitje is geworden en knuffelen iets is uit films, dan ga je opeens heel anders naar dingen kijken. Dit zijn 15 dingen die ik door corona meer ben gaan waarderen.