unnamed file 4 8

Recap: hoe zit het met mijn plannen voor de lente?

 • 11 juni 2017
 • 36 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

In maart plaatste ik een artikel met mijn plannen voor de lente. Het leek me leuk om tegen het eind van de lente eens terug te blikken. Wat is er van mijn plannen terechtgekomen? En welke plannen blijven er staan voor de zomer? In dit artikel praat ik je helemaal bij en kan ik gelukkig al door een groot aantal plannen een streep zetten.

recap plannen lente 2017

 • Een baan vinden! Yes, dit punt is gelukt en wat ben ik daar blij mee. Inmiddels werk ik alweer een aantal weken met heel veel plezier als communicatiemedewerker. Dat maakte ik trouwens in dit artikel bekend, mocht je dat nog niet gelezen hebben. 
 • Een dagje de toerist uithangen in Amsterdam en daar een photo diary van maken. Ik heb meerdere keren de toerist uitgehangen in Amsterdam, onder andere met Claire. Ik heb er alleen geen photo diary van gemaakt, maar je kunt me op mijn woord vertrouwen dat ik heb genoten!
 • Het boek Nooit meer te druk uitlezen en daarna in Huidpijn van Saskia Noort beginnen. Ehm, ahum. Laten we het erop houden dat ik dit puntje even verplaats naar mijn blogje met plannen voor de zomer. Iets met te druk zijn om verder te gaan in Nooit meer te druk, geloof ik. 
 • Een audiotour of rondleiding doen door het Anne Frankhuis. Ook dit is er nog niet van gekomen. Dit wil ik in het najaar alsnog gaan doen.
 • De studentenkamer van mijn broertje bekijken in Nijmegen. Nog niet gedaan, maar wel een afspraak gemaakt om dit binnenkort te gaan doen. Ideaal om te combineren met mijn ‘met volle angst vooruit’-uitdaging!
 • Het boek 999 vragen aan jezelf helemaal invullen. Nope, ik heb het boek nog niet helemaal ingevuld. Maar met een goede reden: ik vind het juist leuk om steeds om de zoveel dagen een aantal vragen te beantwoorden. Het is zo’n leuk projectje om aan te werken. 
 • Naar de Keukenhof om daar een dagje te fotograferen. Ja, deze missie heb ik volbracht en wat was het leuk. Zie ook dit artikel voor mijn fotoverslagje. 
 • Een bezoekje brengen aan een vlindertuin. Ja! Ook hier heb ik een leuk dagje weg van gemaakt, samen met Josephine. Mijn foto’s kon je eerder bewonderen in dit artikel.
 • De About Me-pagina van mijn blog vernieuwen. Ja, dit heb ik alweer een paar maanden geleden gedaan. Heb jij mijn nieuwe About Me-pagina al bekeken?
 • Een keer een mooie ooglook leren maken met oogschaduw. Ik ben toevallig afgelopen weekend met oogschaduw in de weer geweest. Nog geen perfecte ooglook, maar ook dan mag ik wel een vinkje achter dit punt zetten, toch?!

recap plannen lente 2017

 • Mijn kamer helemaal opruimen en vervolgens een room tour op mijn blog plaatsen. Ehm, deels gelukt! Ik ben fanatiek aan het opruimen geslagen, heb vervolgens weer een kleine troep van mijn kamer gemaakt, maar ben nu weer bezig om alles op orde te brengen. #chaoot De room tour volgt echt nog een keer!
 • Een bezoekje brengen aan Lush. Dit heb ik inderdaad gedaan, maar vervolgens kwam ik met lege handen thuis. Oeps! Wel heb ik bij Kruidvat, The Body Shop en Etos een paar keer fijne dierproefvrije producten ingeslagen.
 • Met een vriendin een dagje te shoppen, kletsen en hotspots ontdekken in een vreemde stad. Ehm, soort van gelukt. Ik ben niet echt naar een vreemde stad geweest, maar heb wel met verschillende vriendinnen hotspots ontdekt (o.a. Café Blond) en heb een paar keer geshopt en nog iets vaker lekker gekletst.
 • Een mooie stedentrip maken naar een andere stad over de Nederlandse grens. Een buitenlandse stad is het niet geworden, een binnenlandse stad ook niet. Wel ga ik over een week met mijn moeder een weekendje weg binnen Nederland. Dat telt ook wel, toch?
 • Meer tijd besteden aan scrapbooken en vaker creatief bezig zijn. Ook dit punt vind ik geslaagd. Ik kom er door mijn werk niet heel vaak aan toe om creatief bezig te zijn, maar ik probeer er wel bewust tijd voor vrij te maken. Ik ben ook begonnen met handletteren en geniet daar ook met volle teugen van.
 • Meer nadenken over het onderwerp ‘zelfliefde’ en ook nog iets liever voor mezelf leren te zijn. Ik denk dat dit wel is gelukt. Maar dan vooral het nadenken over dat onderwerp. In de praktijk zou ik nog wel vaker mezelf iets mogen gunnen en meer tevreden met mezelf mogen zijn.
 • Opa en oma met de auto ergens mee naartoe nemen om een terrasje te pakken. Nog niet gedaan, maar dit wil ik in de zomer zeker gaan doen. Nu ik dit punt weer in mijn lijstje zie staan, denk ik alleen maar “Goh, wat een goed idee!”.
 • Weer eens een DIY bedenken en die op mijn blog plaatsen. Ik plaatste in mei een DIY voor een moederdagkaart en onlangs ook een DIY voor een vaderdaglabel. Ook dit punt kan ik dus afvinken.
 • Op 25 mei alweer mijn 24e verjaardag vieren. Nou en of! Ik heb mijn verjaardag twee keer gevierd en heb beide keren een geweldige dag gehad.
 • Niet vergeten om heel veel te genieten van mijn drie favoriete maanden van het jaar. Genoten heb ik zeker. Wat een heerlijke lente was het!

Conclusie

Er blijven nog wel een aantal punten staan voor de zomer of het najaar. Maar over het algemeen ben ik tevreden. Ik heb in ieder geval een heerlijke lente gehad en dat is het belangrijkste.

Wat was jouw hoogtepunt van de lente?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sylvia 11 juni 2017 op 8:08 am - Beantwoord

  Heerlijk gevoel dat je mag strepen toch! En er blijven nog zoveel leuke dingen over. Lekker weekend weg met je moeder, terrasje met opa en oma heel gezellig en snel inplannen! Volgens mij krijg je ook gewoon een heerlijke zomer het is je in ieder geval heel erg gegund! Fijne zondag nog

  • Romy 11 juni 2017 op 6:10 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! Ik denk ook dat het een heerlijke zomer gaat worden. Misschien wil ik binnenkort nog een apart artikelen wijden aan mijn plannen voor de zomer, omdat het er alweer zo veel zijn 🙂 Fijne avond nog!

 2. Neverdullmoments 11 juni 2017 op 8:28 am - Beantwoord

  Wat heerlijk satisfying om al die streepjes te zien! Super leuk om zo’n recap weer te geven. Als lezer ga je dan ook echt bij jezelf na: o dit doe ik wel af en toe, of: ja, dit zou ik ook eens moeten doen!

 3. Sofie 11 juni 2017 op 8:35 am - Beantwoord

  Wat heb je veel afgestreept! Ik moest wel lachen, te druk voor nooit meer te druk, haha!

 4. jonna@burgertrutjes 11 juni 2017 op 8:59 am - Beantwoord

  Je kunt al flink wat van je lijstje strepen hoor. Goed bezig 🙂

 5. marije 11 juni 2017 op 9:19 am - Beantwoord

  Wat heb je al veel doelen bereikt! Heerlijk om het zo te kunnen afstrepen.

 6. Maaike 11 juni 2017 op 9:37 am - Beantwoord

  Jeetje wat ben jij hier goed in zeg! Zo’n lange lijst en er is zo veel afgestreept! Al ‘moet’ je de about me pagina weer ‘herschrijven’ omdat je leeftijd niet meer klopt 🙂

 7. Darina 11 juni 2017 op 9:49 am - Beantwoord

  Mooie doelen heb je bereikt! Altijd leuk om te weg te strepen en weer nieuwe doelen te maken.

 8. Sandra 11 juni 2017 op 9:50 am - Beantwoord

  Je hebt wel echt veel plannen kunnen afstrepen zeg! En er staan ook zo veel keuke dingen tussen om te doen. Dat jij een mooie lente achter de rug hebt is wel duidelijk, hihi. Ik ga je nieuwe About Me pagina eens lezen, ben benieuwd! Ik bedenk me nu ineens dat ik ‘m misschien ook weer een leer moet aanpassen. Gewoon weer een keer een hele nieuwe tekst schrijven daarvoor… Dat schrijf ik even op haha.
  Mijn hoogtepunt van deze lente was absoluut mijn reis. 🙂

 9. Susan 11 juni 2017 op 9:54 am - Beantwoord

  Je kan echt al heel veel afstrepen joh! Goed bezig 😀

 10. Loes 11 juni 2017 op 9:55 am - Beantwoord

  Goed om even terug te blikken! En ik vind dat je aardig wat hebt kunnen afstrepen. De rest komt deze zomer misschien nog wel!

  • Romy 11 juni 2017 op 6:11 pm - Beantwoord

   Haha, oeps, bedankt voor de tip voor de ‘about me’-pagina. Mijn baan klopte ook niet meer, dus ik heb hem meteen even aangepast 🙂

  • Romy 11 juni 2017 op 6:13 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat jullie reis echt het hoogtepunt was van de lente. Zo gaaf om zulke adembenemende plekken te kunnen bezoeken 🙂 En leuk om te horen dat ik je aan het denken zette om je ‘about me’-pagina aan te passen. Ik ben benieuwd 🙂

  • Romy 11 juni 2017 op 6:13 pm - Beantwoord

   Precies! Ik hoef me in ieder geval niet te vervelen deze zomer 🙂

 11. Saskia 11 juni 2017 op 11:10 am - Beantwoord

  Toch best al heel wat dingen gedaan. Leuk hoor, zo’n fijne terugblik 🙂
  Ik heb pas geleden ook mijn about me pagina aangepast. Super leuk om te doen, ik ga een kijkje nemen bij de jouwe

  • Romy 11 juni 2017 op 6:13 pm - Beantwoord

   Oh leuk! Ik ga jouw ‘about me’-pagina ook eens lezen. Ik ben benieuwd 🙂

 12. Joanne 11 juni 2017 op 11:16 am - Beantwoord

  Je hebt al zoveel punten kunnen afstrepen! Goed bezig 🙂 🙂

 13. Rebecca 11 juni 2017 op 11:19 am - Beantwoord

  Oh wauw ik vind echt dat je veel hebt kunnen afstrepen! Voelt altijd goed hé!?
  Zelf wil ik ook iets meer gaan ondernemen, maar dit is wel nog een beetje een stap

 14. Esmee 11 juni 2017 op 2:33 pm - Beantwoord

  Ik vind dat je heel goed bezig bent geweest afgelopen tijd!de rest volgt vast gauw genoeg. Klinkt in elk geval alsof je al veel leuks hebt gedaan…. en uh, zeker niet opa en oma vergeten hoor ?! Dat soort dingen zijn ontzettend waardevol!

 15. Bente 11 juni 2017 op 3:25 pm - Beantwoord

  Je hebt behoorlijk wat af kunnen strepen! Tip voor het Anne Frank huis: koop van te voren al een kaartje, dan kan je de hele rij (die over het algemeen echt enorm is) overslaan 🙂

 16. Johanne 11 juni 2017 op 3:35 pm - Beantwoord

  Niet slecht toch? Ik moet dit ook gaan doen, lijkt me heerlijk om dit soort dingen weg te strepen! Mijn hoogtepunt van de lente was toch echt wel de lancering van mijn blog! ? Verder niet eens zo heel veel meegemaakt. Ohja, ben weer begonnen met meer lezen. Ook heel blij mee!

  • Romy 11 juni 2017 op 6:15 pm - Beantwoord

   Ja inderdaad, echt een fijn gevoel om zoveel dingen te kunnen afvinken 🙂
   En wat betreft het dingen ondernemen, doe het vooral op jouw tempo. Het kan hele fijne afleiding zijn om er soms even tussenuit te zijn. Maar op z’n tijd is het ook goed om juist thuis even lekker uit te rusten, zeker als je het al moeilijk genoeg hebt met andere dingen <3

  • Romy 11 juni 2017 op 6:15 pm - Beantwoord

   Haha, mijn opa en oma zal ik inderdaad echt niet vergeten. Zo gezellig om nog iets samen met hen te gaan ondernemen 🙂

  • Romy 11 juni 2017 op 6:16 pm - Beantwoord

   Oh bedankt voor de tip! Ik word altijd onwijs ongeduldig van wachtrijen, dus ik ga zeker kaartjes reserveren als het lukt om hiernaartoe te gaan in de zomer 🙂

  • Romy 11 juni 2017 op 6:16 pm - Beantwoord

   Een blog beginnen is zeker weten een mooi hoogtepunt. Zo gaaf dat je dat hebt gedaan! En wat fijn dat je ook weer lekker aan het lezen bent geslagen 🙂 Dat moet ik ook echt weer vaker doen.

 17. Danique 11 juni 2017 op 3:42 pm - Beantwoord

  Wat leuk om zo terug te blikken. Je hebt in ieder geval heel veel af kunnen strepen. Ik ben echt benieuwd naar de room tour!

 18. Nesrin 11 juni 2017 op 3:48 pm - Beantwoord

  Ik vind het eerste puntje zo fijn voor jou. Mijn dochter wilt heel graag naar het Anne Frank huis, dit bezoekje staat hier ook op de planning 😉

  • Romy 11 juni 2017 op 6:17 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie ook naar Anne Frankhuis willen gaan. Heerlijk om zo’n uitje met z’n tweeën te maken 🙂

 19. GEWOON SHER 11 juni 2017 op 4:32 pm - Beantwoord

  Haha nice, lekker bezig!

 20. Sara | MevrouwMiauw 11 juni 2017 op 5:38 pm - Beantwoord

  Wauw wat heb je veel afgestreept. Leuk om te lezen hoor! 🙂 En ook heel erg leuk om dit soort lijstjes te maken. Het dwingt je na te denken over dingen die je echt wil en dat vervolgens ook in de praktijk te brengen.

  • Romy 11 juni 2017 op 6:18 pm - Beantwoord

   Precies dat inderdaad! Als ik zo’n lijstje op mijn blog zet, voel ik ook echt de ‘verplichting’ (maar op een goede manier!) om mijn plannen waar te maken. Zo fijn om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan 🙂

 21. Merel 11 juni 2017 op 7:42 pm - Beantwoord

  Je hebt al veel van je punten afgewerkt zie ik! Dat boek van nooit meer te druk vind ik ook wel lastig om uit te lezen vind ik. Af en toe heel wetenschappelijk maar aan de andere kant ook zo inspirerend en motiverend om de dingen die je normaal doet anders aan te pakken! Enne officieel begint de zomer op 21 juni, dus je hebt nog een paar dagen voor de dingen die je nog niet hebt kunnen doen.

  • Romy 12 juni 2017 op 9:02 pm - Beantwoord

   Ja precies, Nooit meer te druk is soms best lastig om door te komen, maar er staan wel hele goede inzichten in soms. Ik moet me er ook weer even toe zetten om het toch te gaan lezen. Volgens mij kan ik er nog veel aan hebben 🙂
   En ik ga inderdaad deze paar laatste dagen van de lente nog maar een van mijn plannen uitvoeren 🙂 Nu kan het nog officieel!

 22. Charel 11 juni 2017 op 8:25 pm - Beantwoord

  Wauw wat heb je al veel afgestreept! Goed om dit soort lijstjes te maken zo zie je maar wat je dan bereikt hihi!

 23. Marloes 11 juni 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen wat je allemaal al hebt afgestreept! Ik vind lijstjes ontzettend leuk om bij anderen te zien, zelf maak ik ze nooit, haha.

 24. Laurine 14 juni 2017 op 4:36 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen dat je al een heleboel dingen van je lijstje hebt kunnen afstrepen! En degenen die je -nog- niet hebt afgestreept komen heus nog wel!

Recente blogs

Home is where… de 100% pindakaas altijd klaarstaat (en 29 andere thuis-dingen)

21 oktober 2021|Persoonlijk|

Home is where the heart is. Maar ook waar je onbeschaamd in je knalroze pyjama kunt rondlopen, waar je soms haast struikelt over een hongerige kat en waar het bed het aller-allerlekkerst ligt. Zelfs tijdens de fijnste vakantie kan ik enorm verlangen naar mijn thuiskomst. Dan mis ik zowel de dingen die thuis perfect zijn als juist de heerlijke imperfecties die ons huis een thuis maken. Dit zijn 30 (totaal niet cheesy) dingen die van mijn huis een thuis maken.

Mijn 7 favoriete knutselspullen van Action

6 november 2017|DIY, Lifestyle|

Lang leve de creatieve hobby's! Al meer dan 10 jaar doe ik met veel plezier aan scrapbooken en kaarten maken. Het enige nadeel? Aan bijna alle prachtige papier, mooie stempels en andere leuke frutsels hangt wel een prijskaartje. Gelukkig is budgetproof knutselen tegenwoordig iets makkelijker. Zelf kijk ik bijvoorbeeld regelmatig tussen de knutselspullen bij Action. Niet alles is kwalitatief geweldig en helemaal mijn ding, maar ik heb zeker een aantal producten waarvoor ik tegenwoordig altijd naar Action ga. Benieuwd naar mijn aanraders en favorieten? Dit zijn 7 knutselspullen waarvoor ik graag bij Action kom.

23 eerste keren (klein en groot!) die ik bijzonder vond

19 mei 2019|Persoonlijk|

In een mensenleven maak je heel wat eerste keren mee. Dat begint natuurlijk al als baby wanneer je voor het eerst je flesje lauwe melk inruilt voor groenteprutjes en wanneer je vervolgens stopt met over de vloer banjeren en begint met stappen zetten. Maar ook later in je leven doe je nog regelmatig dingen voor het eerst. Magisch mooi vind ik dat vaak! En het bijzondere is dat eerste keren die misschien weinig lijken voor te stellen soms toch het meest bijzonder kunnen zijn. Daarom beschrijf ik in dit artikel 23 eerste keren die soms misschien heel simpel lijken, maar die voor mij wel heel bijzonder voelden.