curry met mango 3

Curry met mango & veel groenten (vegan & snel)

 • 15 februari 2022
 • 7 Reacties
Categorieën: Recepten

Hier in de vriezer ligt werkelijk altijd mango. De zakken diepvriesmango gaan er in een flink tempo doorheen. Sinds kort niet meer alleen in mijn kwarkontbijtjes, maar ook in het avondeten. Ik heb namelijk een curry met mango ontdekt waarin deze fruitsoort perfect past. Met dit recept heb je binnen 20 minuten een heerlijk pittige curry met een vleugje zoet op tafel staan. Een goede manier om meteen wat extra fruitvitamines binnen te krijgen!

Curry met mango: zoet en pittig

Ik weet het: niet iedereen is even enthousiast over warm eten met fruit erin. Ik absoluut wel! Zo vind ik rijst met ananas een geslaagde combinatie, is zoete curry met banaan een van mijn favoriete gerechten en doe ik soms stukjes appel bij de (vega) kip-kerrie. Maar sinds een tijdje stoot curry met mango voor mij de andere warm-eten-met-fruit-combinaties van de troon. Deze vegetarische mango-curry (vegan zelfs!) smaakt heerlijk tropisch door de combinatie van mango en kokos, en is tegelijkertijd lekker gekruid. Een lekkere combinatie van zoet met pittig, vind ik zelf.

Tuurlijk, als jij niks hebt met warm fruit door curry’s, dan is dit misschien niet helemaal jouw recept. Word jij daar wel net zo enthousiast van als ik? Lees vooral verder, raap de ingrediënten bij elkaar en geniet van jouw curry!

Easy peasy: mango squeezy

Curry’s kunnen soms reuze-ingewikkeld zijn. Ik zie weleens recepten op internet waarvoor je 1,5 uur lang een pan niet uit het oog mag verliezen of waarvoor je de dag van tevoren al kikkererwten staat te wellen. Ik mag dan graag koken; zoveel kookzin (en -tijd) heb ik meestal niet. Deze mango-curry is dan ook lekker simpel. Dat komt onder andere doordat ik kant-en-klare currypasta gebruik. Zo’n currypasta kopen scheelt al zeeën tijd. De gele curry van Fair Trade zijn mijn favoriet en is ook vegan; in veel andere currypasta’s kunnen sporen van schaal- en schelpdieren zitten.

Daarnaast gebruikte ik voor deze curry met mango diepvriesmango, waardoor je je handen niet hoeft te branden aan het schillen en ontpitten van een verse mango. Je kunt de mango zo uit de diepvries in de pan mikken. Door de warmte wordt hij snel genoeg lekker zacht en warm. Bovendien geeft diepvriesmango wat extra sap af, waardoor je de mangosmaak nog beter proeft in de hele curry. Oh ja, en het is een stuk goedkoper dan verse mango. Win-win-win!

100% vegan curry met mango

De laatste tijd vind ik het een leuke uitdaging om minder dierlijke producten te gebruiken. Ik ben dan misschien vegetariër in plaats van veganist; ik probeer wel regelmatig niet-dierlijke alternatieven te vinden voor producten. Zo heb ik de laatste tijd noten helemaal ontdekt als eiwitbron. Hoe gek ik ook ben op allerlei soorten vleesvervangers, soms is het ook lekker om het over een andere boeg dan een standaardgerecht met vega-burger te gooien.

Bij curry’s zoals deze eet ik graag cashewnoten, die ik er op het allerlaatste moment versnipperd overheen strooi. Dan worden de nootjes niet te zacht. Ben je niet zo’n notenfan of heb je een allergie? Dan kun je ook (in de oven geroosterde) kikkererwten serveren bij de curry met mango. Ook vegan kipstukjes zullen vast heel lekker smaak. Wij zijn groot fan van de Sensational Pieces van Garden Gourmet, bij voorkeur die met de Aziatische kruiden.

Maar serveer er vooral bij wat jij lekker vindt!

Ook fijn om te weten: lang hoef je voor deze curry met mango niet in de keuken te staan. Binnen een minuut of 20-25 staat de curry stomend en geurend op tafel. Dit is hoe je ‘m maakt.

curry met mango 3

Vegan curry met mango

Romy
Zoete en pittige curry met mango die supersnel te maken is!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 150 gram zilvervliesrijst
 • 1/2 prei
 • 1/2 zakje currypasta (ik gebruikte gele curry van Fair Trade)
 • 150 gram mango (evt. uit de diepvries)
 • 1/2 kleine bloemkool
 • 200 gram tuinerwten (uit de diepvries)
 • 1 grote wortel
 • 200 ml kokosmelk
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1/2 tl zwarte peper
 • 1 snufje chilipoeder
 • 1/2 el olijfolie
 • Handje cashewnoten

Instructies
 

 • Snijd de halve prei doormidden en daarna in halve ringen. Hak daarnaast de bloemkool in kleine roosjes en de wortel in dunne plakjes (van hooguit 2 mm dik).
 • Breng een pan water aan de kook. Kook daarin straks de rijst zolang als op de verpakking staat.
 • Schenk een scheutje olijfolie in een roerbakpan en bak daarin de currypasta een minuut of twee op middelhoog vuur. Voeg daarna de prei en geperste knoflook toe en bak die twee minuten mee.
 • Voeg vervolgens aan de pan ook de bloemkoolroosjes en de wortelplakjes toe. Zet na een paar minuten meebakken het vuur iets lager.
 • Roer de kurkuma, kerriepoeder, peper en cayennepoeder door de groentenmix en roerbak zo’n 10 minuten.
 • Schenk daarna de kokosmelk en diepvriesmango in de pan. De mango hoeft niet ontdooid te zijn; in de pan wordt hij snel genoeg warm en zacht. Laat het even sudderen op het vuur en voeg dan ook de diepvrieserwten toe.
 • Zodra de bloemkool lekker zacht is geworden (even prikken met je vork is de simpelste test!), kun je de pan van het vuur halen.
 • Serveer de curry met de rijst en strooi wat cashewnoten (heel of in stukjes) over de curry met mango. Eten maar!
Trefwoord Curry, Glutenvrij, Lactosevrij, Mango, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
curry met mango

Vegetarische curry met mango maken

leuke uitdaging om steeds nieuwe recepten te bedenken. De zoete curry met banaan blijft een van mijn lievelings. Ook pindacurry gaat hier altijd goed in. Deze curry met mango is wat mij betreft een smakelijke nieuwe ontdekking.

Ik vermoed dat ook kinderen er wel voor in zullen zijn vanwege de zoete smaak. Dus mocht je de curry een keer voor de kleinste gezinsleden maken, laat me vooral weten wat ze ervan vinden. Ben ik heel benieuwd naar! Ons kleinste (zwaar behaarde) gezinslid, Pip, kunnen we helaas geen bordje voorschotelen om het uit te proberen 😉

Eet jij weleens fruit in warm eten?

curry met mango 10

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 15 februari 2022 op 7:59 am - Beantwoord

  Een heerlijk recept. Ik hou van fruit in warme gerechten. Deze curry wil ik zeker eens maken.

 2. Naomi 15 februari 2022 op 9:07 am - Beantwoord

  Zelf doe ik nooit fruit in warm eten, maar ik vind het wel heel lekker. Kan ik dus verandering in aan gaan brengen. En er ligt hier ook altijd mango in de vriezer, dus…

  • Romy 18 februari 2022 op 10:10 pm - Beantwoord

   Zeker een aanrader om eens te doen 🙂 Het is niet alleen heel lekker, maar ook lekker makkelijk als je diepvriesfruit gebruikt 🙂

 3. Johanna 15 februari 2022 op 9:50 am - Beantwoord

  Ziet er heel lekker uit. Mango in de diepvries heb ik nog nooit gekocht. Maar voor alles is er een eerste keer. En een curry is wel erg lekker. Dus wie weet..

 4. Ilona Wielinga 15 februari 2022 op 10:36 am - Beantwoord

  Oh deze ga ik onthouden. Ik hou echt van alles met mango dus dit klinkt echt heel goed. Vind diepvriesmango ook altijd heel handig, het is goedkoper en je zit niet onhandig om zo’n enorme pit heen te snijden.

  • Romy 18 februari 2022 op 10:10 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen! En jaa, lang leve diepvriesmango! Ik word sowieso altijd heel blij van diepvriesfruit, omdat het zo lekker makkelijk is.

 5. Meaghan 15 februari 2022 op 12:32 pm - Beantwoord

  Lekker en zo te lezen niet al te moeilijk! Ik ben sowieso dol op curry’s, dus deze moet ik echt eens proberen!

Beoordeling recept
Recente blogs