recept pasta pesto 6

Recept pasta pesto met ricotta & heel veel groenten

 • 26 november 2020
 • 9 Reacties
Categorieën: Recepten

Pasta pesto kende ik heel lang als hét studentenrecept waar nogal weinig groenten in zitten. Maar inmiddels heb ik allerlei lekkere variaties op dit recept ontdekt waar wel de nodige vitamine C in zit. Zondag had ik zin om mijn eigen geïmproviseerde pasta pesto met broccoli en ricotta te maken. Meer dan 200 gram groenten zit er sowieso in verstopt (naast een hele lading kaas) en ik vond de pasta ook nog eens mega-lekker. Alle reden om dit recept voor pasta pesto met ricotta, broccoli en champignons met je te delen.

Recept pasta pesto met veel groenten

Niets vind ik zo inspirerend bij het koken als een niet al te volle koelkast. Dan móet ik wel iets creatiefs bedenken om toch wat lekkers op tafel te krijgen. Dat komt goed uit, want de laatste tijd probeer ik weer iets meer liefde en creativiteit in mijn maaltijden te stoppen. Dit keer lukte dat bijzonder goed. Men neme een heleboel groenten, een flinke lading kaas, een beetje pasta en een potje pesto. Van de ingrediënten alleen al word ik blij, maar de combinatie smaakte al helemaal erg goed. En er zitten dus heel wat groenten in verstopt. De pasta vult overigens ook heel goed, dus het is een prima gerecht voor grote eters met lekkere trek (waaronder ondergetekende).

recept voor pasta pesto met broccoli ricotta
recept vegetarische pasta pesto

Ingrediënten recept voor pasta pesto

Ik maakte dit recept voor pasta pesto met ricotta en groenten voor 2 personen (althans, twee porties voor mezelf). Daarvoor gebruikte ik het volgende:

 • 150-200 gram volkoren pasta (farfalle of penne)
 • 3/4 broccoli (van een niet te grote broccoli)
 • 150 gram doperwten (uit de diepvries)
 • 8 kastanjechampignons
 • 200 gram gewassen spinazie
 • 1 gele ui
 • 150 gram ricotta
 • 100 gram pesto
 • 75-100 gram geraspte kaas
 • 2 tl zwarte peper
 • Scheutje olijfolie

(Als je vegan eet, zou je de ricotta en geraspte kaas kunnen vervangen door edelgistvlokken met water of door vegan kaas.)

recept voor pasta pesto met broccoli ricotta
recept vegetarische pasta pesto

Hoe maak je het recept?

Ingewikkeld is het niet. Ik had deze pasta pesto met ricotta en broccoli binnen zo’n 30 minuten op tafel staan. Een lekker simpel gerecht! Ik maakte het gerecht als volgt:

recept pasta pesto 4

Recept voor pasta pesto met kaas

Romy
Ben jij ook zo gek op pasta pesto? Dit is een heerlijke variant met veel kaas en groene groenten. Echt een groentebom met een lekkere kazige smaak!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

 • 150-200 gram volkoren pasta (farfalle of penne)
 • 3/4 broccoli (van een niet te grote broccoli)
 • 150 gram tuinerwten (uit de diepvries)
 • 8 kastanjechampignons
 • 200 gram gewassen spinazie
 • 1 gele ui
 • 150 gram ricotta
 • 3 el pesto
 • 75-100 gram geraspte kaas
 • 2 tl zwarte peper
 • Scheutje olijfolie

Instructies
 

 • Breng om te beginnen een pan water aan de kook voor de pasta.
 • Snijd daarna de ui in kleine stukjes, de broccoli in roosjes en de champignons in plakjes.
 • Doe in een andere pan een laagje water en voeg daar de broccoliroosjes aan toe. Breng het water aan de kook (op niet al te hoog vuur) en laat dit zo’n 10 minuten koken totdat de broccoli beetgaar is. (De broccoli stomen kan natuurlijk ook als je een stoompan hebt).
 • Pak er daarna een wok- of roerbakpan bij. Fruit daarin de ui in ongeveer 1 minuut aan met een scheutje olijfolie.
 • Voeg, zodra het water voor de pasta kookt, de farfalle of penne toe aan de pan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Vervolgens mogen de doperwten en champignons in de wokpan bij de ui. Roerbak de groenten op laag vuur. Voeg er 2 minuten later ook (al roerende) de spinazie aan toe.
 • Pestotijd! Doe de helft van het potje pesto bij de groenten. Strooi voor wat extra smaak ook een paar snufjes peper over de groenten.
 • Haal de broccoli van het vuur en giet deze af. Voeg de broccoli toe aan de pan met groenten. Ook het bakje ricotta mag er nu bij. Blijf de groenten met kaas en pesto goed doorroeren totdat de spinazie is geslonken.
 • Is de pasta gaar? Giet dan de pasta af en serveer dit met de pestosaus boordevol groenten. Vergeet vooral ook de geraspte kaas niet. Strooi gerust rijkelijk, want pasta pesto is natuurlijk geen pasta pesto zonder de overheerlijke kaassmaak.
Trefwoord Kaas, Pasta, Pesto, Spinazie, Suikervrij, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
pastarecept vegetarisch

Ik maakte dit recept voor pasta pesto met ricotta en groenten ‘s middags alvast klaar (iets met blogfoto’s kunnen maken in het licht) en heb er daarna nog twee avonden van kunnen genieten. Yes, dit gerecht komt hier zeker vaker op tafel.

Je kunt de pasta, groenten en kaas natuurlijk ook in de pan alvast door elkaar roeren, maar ik vind het zelf altijd leuk om de verschillende ingrediënten nog te kunnen herkennen. En zo’n zichtbare lading kaas bovenop een gerecht doet mij altijd nog net een beetje meer watertanden. #kaasjunkie

Wat is jouw favoriete pastarecept?

P.S. Ben je op zoek naar meer vegetarische recepten? Ik heb nog een aantal recepten op mijn blog staan die ik het delen waard vond.

pastarecept vegetarisch
pastarecept vegetarisch
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 26 november 2020 op 7:55 am - Beantwoord

  Een heerlijk recept dat ik zeker ga maken!

 2. Ida 26 november 2020 op 9:39 am - Beantwoord

  Dat ziet er erg lekker uit! Vooral dat er zoveel groenten in zit, wil ik het zeker een keer maken.

 3. Marloes 26 november 2020 op 10:08 am - Beantwoord

  Heerlijk gerecht! Mijn favoriete pastarecept is denk ik vegetarische pasta bolognese met linzen. Tegenwoordig heb ik gewoon een potje Parmezaanse kaas in de koelkast staan, zodat we in ieder geval altijd kaas hebben voor over de pasta. Vind Parmezaan toch net iets lekkerder en specialer dan geraspte kaas, al houd ik daar ook enorm van, haha 🙂

 4. Giovanna Jansen 26 november 2020 op 10:10 am - Beantwoord

  Heerlijk! Wil zeker een keer proberen. Ik heb toevallig van de week zelf pesto gemaakt, dus dat komt goed van pas.

 5. Johanna 26 november 2020 op 11:29 am - Beantwoord

  Fijn recept. Goed idee om die groenten er extra bij te gooien. Overigens heb ik een vouwbaar houdertje dat ik in elke pan kan zetten, en dan kan ik groenten stomen. Weet niet of dat ook jn NL te koop is. Stuur je anders wel een foto. Overigens vind ik je foodfotos erg mooi. Mijn favoriete pasta? Met ragu, gehaktsauce, of met gebakken groenten. Of met zalmsauce.

 6. Audrey 26 november 2020 op 11:29 am - Beantwoord

  Dit klinkt erg goed! Ik knap ook altijd af op recepten waar amper groente in zit. Dat is toch echt niet praktisch voor een lekkere dagelijkse maaltijd.

 7. Naomi 26 november 2020 op 12:19 pm - Beantwoord

  Heerlijk! En als je ergens kaas overheen gooit, is het altijd goed, vind ik;).

 8. Els 26 november 2020 op 7:56 pm - Beantwoord

  Mmm, dit recept ga ik onthouden. Ik hou van Pasta met veel groenten.

 9. Justine 26 november 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

  Heeeerlijk! Zo maak ik ‘m ook graag. Al heb ik er nog nooit broccoli in gedaan. Dat ga ik eens proberen! Ook lekker: tomaatjes toevoegen. Of (vega)spekjes!

Beoordeling recept
Recente blogs

Vaderdag | Een kleine ode aan mijn vader

18 juni 2017|Persoonlijk|

Het is je vast niet ontgaan: vandaag is het Vaderdag. Hét moment om alle hardwerkende, lieve of stoere vaders eens in het zonnetje te zetten. Helaas stak mijn vader daar zelf een stokje voor. Hij is nu namelijk op fietsvakantie in Spanje, dus een ontbijtje op bed en cadeaus zitten er dit jaar niet in. In plaats daarvan leek het me leuk om op mijn blog wat lovende woorden over mijn vader uit te spreken. Dit zijn 4 redenen waarom mijn vader voor mij bijzonder is. Papa, als je dit leest vanuit Spanje, dit artikel is voor jou!

Nieuwe header | Vaker Vrolijk in een nieuw jasje

5 januari 2019|Persoonlijk|

Yes, het moment is daar! Ik vond het tijd om mijn blog een frisse, nieuwe jas aan te trekken. Al bijna sinds het begin van Vaker Vrolijk, twee jaar geleden, staat bovenaan mijn blog het herkenbare meisje in roze jurk met een vlieger in haar hand. Hoe leuk ik die tekening ook nog steeds vind, ik voelde dat het tijd was voor iets nieuws. Ik ben sinds de start van mijn blog veranderd. Ik voelde me niet meer het kleine, schattige meisje in het roze jurkje van toen. En dus ging ik aan de slag met een nieuw (maar nog altijd vrolijk en kleurrijk) jasje voor Vaker Vrolijk. Ik laat je dan ook vol trots mijn nieuwe header zien - ontworpen door Karlijn van Liefs Karlijn!

20 Europese bestemmingen op mijn travel bucketlist

9 november 2017|Op reis|

Eerlijk is eerlijk, een fanatieke reiziger ben ik niet. Ik ben niet iemand die in een jaar tijd Thailand, de Verenigde Staten én Kenia bezoekt en die liever backpackend van plek naar plek gaat dan met een kop thee thuis te zitten. Toch ben ik zeker wel te porren voor een reisje op z'n tijd. En mijn lijstje met droombestemmingen, ook in Europa, lijkt wel oneindig lang. Dat varieert van het Doornroosjekasteel in Parijs tot de prachtige Griekse eilanden. Ik fantaseer dan ook met plezier alvast over een volgend reisje. Ben jij nog op zoek naar een vakantiebestemming in Europa? Wie weet kun je inspiratie halen uit deze 20 reizen binnen Europa die ik nog graag zou maken.