recept pasta pesto 6

Recept pasta pesto met ricotta & heel veel groenten

  • 26 november 2020
  • 9 Reacties
Categorieën: Recepten

Pasta pesto kende ik heel lang als hét studentenrecept waar nogal weinig groenten in zitten. Maar inmiddels heb ik allerlei lekkere variaties op dit recept ontdekt waar wel de nodige vitamine C in zit. Zondag had ik zin om mijn eigen geïmproviseerde pasta pesto met broccoli en ricotta te maken. Meer dan 200 gram groenten zit er sowieso in verstopt (naast een hele lading kaas) en ik vond de pasta ook nog eens mega-lekker. Alle reden om dit recept voor pasta pesto met ricotta, broccoli en champignons met je te delen.

Recept pasta pesto met veel groenten

Niets vind ik zo inspirerend bij het koken als een niet al te volle koelkast. Dan móet ik wel iets creatiefs bedenken om toch wat lekkers op tafel te krijgen. Dat komt goed uit, want de laatste tijd probeer ik weer iets meer liefde en creativiteit in mijn maaltijden te stoppen. Dit keer lukte dat bijzonder goed. Men neme een heleboel groenten, een flinke lading kaas, een beetje pasta en een potje pesto. Van de ingrediënten alleen al word ik blij, maar de combinatie smaakte al helemaal erg goed. En er zitten dus heel wat groenten in verstopt. De pasta vult overigens ook heel goed, dus het is een prima gerecht voor grote eters met lekkere trek (waaronder ondergetekende).

recept voor pasta pesto met broccoli ricotta
recept vegetarische pasta pesto

Ingrediënten recept voor pasta pesto

Ik maakte dit recept voor pasta pesto met ricotta en groenten voor 2 personen (althans, twee porties voor mezelf). Daarvoor gebruikte ik het volgende:

  • 150-200 gram volkoren pasta (farfalle of penne)
  • 3/4 broccoli (van een niet te grote broccoli)
  • 150 gram doperwten (uit de diepvries)
  • 8 kastanjechampignons
  • 200 gram gewassen spinazie
  • 1 gele ui
  • 150 gram ricotta
  • 100 gram pesto
  • 75-100 gram geraspte kaas
  • 2 tl zwarte peper
  • Scheutje olijfolie

(Als je vegan eet, zou je de ricotta en geraspte kaas kunnen vervangen door edelgistvlokken met water of door vegan kaas.)

recept voor pasta pesto met broccoli ricotta
recept vegetarische pasta pesto

Hoe maak je het recept?

Ingewikkeld is het niet. Ik had deze pasta pesto met ricotta en broccoli binnen zo’n 30 minuten op tafel staan. Een lekker simpel gerecht! Ik maakte het gerecht als volgt:

recept pasta pesto 4

Recept voor pasta pesto met kaas

Romy
Ben jij ook zo gek op pasta pesto? Dit is een heerlijke variant met veel kaas en groene groenten. Echt een groentebom met een lekkere kazige smaak!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150-200 gram volkoren pasta (farfalle of penne)
  • 3/4 broccoli (van een niet te grote broccoli)
  • 150 gram tuinerwten (uit de diepvries)
  • 8 kastanjechampignons
  • 200 gram gewassen spinazie
  • 1 gele ui
  • 150 gram ricotta
  • 3 el pesto
  • 75-100 gram geraspte kaas
  • 2 tl zwarte peper
  • Scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Breng om te beginnen een pan water aan de kook voor de pasta.
  • Snijd daarna de ui in kleine stukjes, de broccoli in roosjes en de champignons in plakjes.
  • Doe in een andere pan een laagje water en voeg daar de broccoliroosjes aan toe. Breng het water aan de kook (op niet al te hoog vuur) en laat dit zo’n 10 minuten koken totdat de broccoli beetgaar is. (De broccoli stomen kan natuurlijk ook als je een stoompan hebt).
  • Pak er daarna een wok- of roerbakpan bij. Fruit daarin de ui in ongeveer 1 minuut aan met een scheutje olijfolie.
  • Voeg, zodra het water voor de pasta kookt, de farfalle of penne toe aan de pan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Vervolgens mogen de doperwten en champignons in de wokpan bij de ui. Roerbak de groenten op laag vuur. Voeg er 2 minuten later ook (al roerende) de spinazie aan toe.
  • Pestotijd! Doe de helft van het potje pesto bij de groenten. Strooi voor wat extra smaak ook een paar snufjes peper over de groenten.
  • Haal de broccoli van het vuur en giet deze af. Voeg de broccoli toe aan de pan met groenten. Ook het bakje ricotta mag er nu bij. Blijf de groenten met kaas en pesto goed doorroeren totdat de spinazie is geslonken.
  • Is de pasta gaar? Giet dan de pasta af en serveer dit met de pestosaus boordevol groenten. Vergeet vooral ook de geraspte kaas niet. Strooi gerust rijkelijk, want pasta pesto is natuurlijk geen pasta pesto zonder de overheerlijke kaassmaak.
Trefwoord Kaas, Pasta, Pesto, Spinazie, Suikervrij, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
pastarecept vegetarisch

Ik maakte dit recept voor pasta pesto met ricotta en groenten ’s middags alvast klaar (iets met blogfoto’s kunnen maken in het licht) en heb er daarna nog twee avonden van kunnen genieten. Yes, dit gerecht komt hier zeker vaker op tafel.

Je kunt de pasta, groenten en kaas natuurlijk ook in de pan alvast door elkaar roeren, maar ik vind het zelf altijd leuk om de verschillende ingrediënten nog te kunnen herkennen. En zo’n zichtbare lading kaas bovenop een gerecht doet mij altijd nog net een beetje meer watertanden. #kaasjunkie

Wat is jouw favoriete pastarecept?

P.S. Ben je op zoek naar meer vegetarische recepten? Ik heb nog een aantal recepten op mijn blog staan die ik het delen waard vond.

pastarecept vegetarisch
pastarecept vegetarisch

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Darina 26 november 2020 op 7:55 am - Beantwoord

    Een heerlijk recept dat ik zeker ga maken!

  2. Ida 26 november 2020 op 9:39 am - Beantwoord

    Dat ziet er erg lekker uit! Vooral dat er zoveel groenten in zit, wil ik het zeker een keer maken.

  3. Marloes 26 november 2020 op 10:08 am - Beantwoord

    Heerlijk gerecht! Mijn favoriete pastarecept is denk ik vegetarische pasta bolognese met linzen. Tegenwoordig heb ik gewoon een potje Parmezaanse kaas in de koelkast staan, zodat we in ieder geval altijd kaas hebben voor over de pasta. Vind Parmezaan toch net iets lekkerder en specialer dan geraspte kaas, al houd ik daar ook enorm van, haha 🙂

  4. Giovanna Jansen 26 november 2020 op 10:10 am - Beantwoord

    Heerlijk! Wil zeker een keer proberen. Ik heb toevallig van de week zelf pesto gemaakt, dus dat komt goed van pas.

  5. Johanna 26 november 2020 op 11:29 am - Beantwoord

    Fijn recept. Goed idee om die groenten er extra bij te gooien. Overigens heb ik een vouwbaar houdertje dat ik in elke pan kan zetten, en dan kan ik groenten stomen. Weet niet of dat ook jn NL te koop is. Stuur je anders wel een foto. Overigens vind ik je foodfotos erg mooi. Mijn favoriete pasta? Met ragu, gehaktsauce, of met gebakken groenten. Of met zalmsauce.

  6. Audrey 26 november 2020 op 11:29 am - Beantwoord

    Dit klinkt erg goed! Ik knap ook altijd af op recepten waar amper groente in zit. Dat is toch echt niet praktisch voor een lekkere dagelijkse maaltijd.

  7. Naomi 26 november 2020 op 12:19 pm - Beantwoord

    Heerlijk! En als je ergens kaas overheen gooit, is het altijd goed, vind ik;).

  8. Els 26 november 2020 op 7:56 pm - Beantwoord

    Mmm, dit recept ga ik onthouden. Ik hou van Pasta met veel groenten.

  9. Justine 26 november 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

    Heeeerlijk! Zo maak ik ‘m ook graag. Al heb ik er nog nooit broccoli in gedaan. Dat ga ik eens proberen! Ook lekker: tomaatjes toevoegen. Of (vega)spekjes!

Beoordeling recept




Recente blogs

Gezonde bananencake van bananenmeel (vegan & glutenvrij recept!)

24 september 2023|Recepten|

Een week is voor mij pas écht goed gestart als ik een paar plakken bananencake (noem het bananenbrood, -cake of hoe je maar wilt) heb liggen. Als je een verantwoorde snack, iets lekkers voor bij de koffie of gewoon een niet-doorsnee broodje voor bij de lunch zoekt, dan is gezonde bananencake alles wat je nodig hebt. Je hebt er zo een hele cake van gebakken en kunt die dan per plak invriezen of in de koelkast bewaren. Op die manier heb je altijd iets lekkers bij de hand. Graag deel ik - na zeker twee jaar bananenbroden bakken - mijn favoriete recept voor een echt smeuïge en gezonde bananencake. Deze maak je met bananenmeel, is 100% vegan en ook glutenvrij.

5 tips voor meer positieve energie (zónder Red Bull en cafeïne)

19 maart 2020|Positiviteit|

Niets zo krachtig als positief denken. Dat heb ik ook de afgelopen dagen meer dan ooit ervaren. Het kostte me dit weekend even om mijn zorgen en verdriet te laten plaatsmaken voor positievere vibes. Maar toen ik eenmaal een paar nieuwe kansen zag, begon de positieve energie in mij weer te stromen. Juist in deze tijd ben je aangewezen op jezelf en op jouw mindset. Positieve energie is daarom héél belangrijk. Juist nu. Dit zijn 5 tips voor meer positieve energie die voor mij goed werken. Kun jij ook wel wat positiviteit gebruiken? Hopelijk helpen mijn tips jou dan ook op weg.

November 2018 | Makelaars, ziekenhuishumor & Blond-verrassing

1 december 2018|Persoonlijk|

Bij het schrijven van ieder maandoverzicht komt dezelfde gedachte in me op: "Hoe kan de maand nu alweer voorbij zijn?!" Dit keer zal ik je dat cliché besparen, want clichés hebben we vast al genoeg in de decembermaand met de All You Need Is Love-kerstspecial, het jaarlijkse kerstdiner en de kitsch kerstballen die weer van zolder worden gehaald. Nee, ik neem je mee in mijn verslag met noemenswaardige dingen over de maand november. En dat varieert dit keer van een update over mijn huisbezichtigingen tot hilarische Sintcadeaus en een dosis ziekenhuishumor.

Ga naar de bovenkant