recept pasta pesto 6

Recept pasta pesto met ricotta & heel veel groenten

 • 26 november 2020
 • 9 Reacties
Categorieën: Recepten

Pasta pesto kende ik heel lang als hét studentenrecept waar nogal weinig groenten in zitten. Maar inmiddels heb ik allerlei lekkere variaties op dit recept ontdekt waar wel de nodige vitamine C in zit. Zondag had ik zin om mijn eigen geïmproviseerde pasta pesto met broccoli en ricotta te maken. Meer dan 200 gram groenten zit er sowieso in verstopt (naast een hele lading kaas) en ik vond de pasta ook nog eens mega-lekker. Alle reden om dit recept voor pasta pesto met ricotta, broccoli en champignons met je te delen.

Recept pasta pesto met veel groenten

Niets vind ik zo inspirerend bij het koken als een niet al te volle koelkast. Dan móet ik wel iets creatiefs bedenken om toch wat lekkers op tafel te krijgen. Dat komt goed uit, want de laatste tijd probeer ik weer iets meer liefde en creativiteit in mijn maaltijden te stoppen. Dit keer lukte dat bijzonder goed. Men neme een heleboel groenten, een flinke lading kaas, een beetje pasta en een potje pesto. Van de ingrediënten alleen al word ik blij, maar de combinatie smaakte al helemaal erg goed. En er zitten dus heel wat groenten in verstopt. De pasta vult overigens ook heel goed, dus het is een prima gerecht voor grote eters met lekkere trek (waaronder ondergetekende).

recept voor pasta pesto met broccoli ricotta
recept vegetarische pasta pesto

Ingrediënten recept voor pasta pesto

Ik maakte dit recept voor pasta pesto met ricotta en groenten voor 2 personen (althans, twee porties voor mezelf). Daarvoor gebruikte ik het volgende:

 • 150-200 gram volkoren pasta (farfalle of penne)
 • 3/4 broccoli (van een niet te grote broccoli)
 • 150 gram doperwten (uit de diepvries)
 • 8 kastanjechampignons
 • 200 gram gewassen spinazie
 • 1 gele ui
 • 150 gram ricotta
 • 100 gram pesto
 • 75-100 gram geraspte kaas
 • 2 tl zwarte peper
 • Scheutje olijfolie

(Als je vegan eet, zou je de ricotta en geraspte kaas kunnen vervangen door edelgistvlokken met water of door vegan kaas.)

recept voor pasta pesto met broccoli ricotta
recept vegetarische pasta pesto

Hoe maak je het recept?

Ingewikkeld is het niet. Ik had deze pasta pesto met ricotta en broccoli binnen zo’n 30 minuten op tafel staan. Een lekker simpel gerecht! Ik maakte het gerecht als volgt:

recept pasta pesto 4

Recept voor pasta pesto met kaas

Romy
Ben jij ook zo gek op pasta pesto? Dit is een heerlijke variant met veel kaas en groene groenten. Echt een groentebom met een lekkere kazige smaak!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

 • 150-200 gram volkoren pasta (farfalle of penne)
 • 3/4 broccoli (van een niet te grote broccoli)
 • 150 gram tuinerwten (uit de diepvries)
 • 8 kastanjechampignons
 • 200 gram gewassen spinazie
 • 1 gele ui
 • 150 gram ricotta
 • 3 el pesto
 • 75-100 gram geraspte kaas
 • 2 tl zwarte peper
 • Scheutje olijfolie

Instructies
 

 • Breng om te beginnen een pan water aan de kook voor de pasta.
 • Snijd daarna de ui in kleine stukjes, de broccoli in roosjes en de champignons in plakjes.
 • Doe in een andere pan een laagje water en voeg daar de broccoliroosjes aan toe. Breng het water aan de kook (op niet al te hoog vuur) en laat dit zo’n 10 minuten koken totdat de broccoli beetgaar is. (De broccoli stomen kan natuurlijk ook als je een stoompan hebt).
 • Pak er daarna een wok- of roerbakpan bij. Fruit daarin de ui in ongeveer 1 minuut aan met een scheutje olijfolie.
 • Voeg, zodra het water voor de pasta kookt, de farfalle of penne toe aan de pan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Vervolgens mogen de doperwten en champignons in de wokpan bij de ui. Roerbak de groenten op laag vuur. Voeg er 2 minuten later ook (al roerende) de spinazie aan toe.
 • Pestotijd! Doe de helft van het potje pesto bij de groenten. Strooi voor wat extra smaak ook een paar snufjes peper over de groenten.
 • Haal de broccoli van het vuur en giet deze af. Voeg de broccoli toe aan de pan met groenten. Ook het bakje ricotta mag er nu bij. Blijf de groenten met kaas en pesto goed doorroeren totdat de spinazie is geslonken.
 • Is de pasta gaar? Giet dan de pasta af en serveer dit met de pestosaus boordevol groenten. Vergeet vooral ook de geraspte kaas niet. Strooi gerust rijkelijk, want pasta pesto is natuurlijk geen pasta pesto zonder de overheerlijke kaassmaak.
Trefwoord Kaas, Pasta, Pesto, Spinazie, Suikervrij, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
pastarecept vegetarisch

Ik maakte dit recept voor pasta pesto met ricotta en groenten ‘s middags alvast klaar (iets met blogfoto’s kunnen maken in het licht) en heb er daarna nog twee avonden van kunnen genieten. Yes, dit gerecht komt hier zeker vaker op tafel.

Je kunt de pasta, groenten en kaas natuurlijk ook in de pan alvast door elkaar roeren, maar ik vind het zelf altijd leuk om de verschillende ingrediënten nog te kunnen herkennen. En zo’n zichtbare lading kaas bovenop een gerecht doet mij altijd nog net een beetje meer watertanden. #kaasjunkie

Wat is jouw favoriete pastarecept?

P.S. Ben je op zoek naar meer vegetarische recepten? Ik heb nog een aantal recepten op mijn blog staan die ik het delen waard vond.

pastarecept vegetarisch
pastarecept vegetarisch
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 26 november 2020 op 7:55 am - Beantwoord

  Een heerlijk recept dat ik zeker ga maken!

 2. Ida 26 november 2020 op 9:39 am - Beantwoord

  Dat ziet er erg lekker uit! Vooral dat er zoveel groenten in zit, wil ik het zeker een keer maken.

 3. Marloes 26 november 2020 op 10:08 am - Beantwoord

  Heerlijk gerecht! Mijn favoriete pastarecept is denk ik vegetarische pasta bolognese met linzen. Tegenwoordig heb ik gewoon een potje Parmezaanse kaas in de koelkast staan, zodat we in ieder geval altijd kaas hebben voor over de pasta. Vind Parmezaan toch net iets lekkerder en specialer dan geraspte kaas, al houd ik daar ook enorm van, haha 🙂

 4. Giovanna Jansen 26 november 2020 op 10:10 am - Beantwoord

  Heerlijk! Wil zeker een keer proberen. Ik heb toevallig van de week zelf pesto gemaakt, dus dat komt goed van pas.

 5. Johanna 26 november 2020 op 11:29 am - Beantwoord

  Fijn recept. Goed idee om die groenten er extra bij te gooien. Overigens heb ik een vouwbaar houdertje dat ik in elke pan kan zetten, en dan kan ik groenten stomen. Weet niet of dat ook jn NL te koop is. Stuur je anders wel een foto. Overigens vind ik je foodfotos erg mooi. Mijn favoriete pasta? Met ragu, gehaktsauce, of met gebakken groenten. Of met zalmsauce.

 6. Audrey 26 november 2020 op 11:29 am - Beantwoord

  Dit klinkt erg goed! Ik knap ook altijd af op recepten waar amper groente in zit. Dat is toch echt niet praktisch voor een lekkere dagelijkse maaltijd.

 7. Naomi 26 november 2020 op 12:19 pm - Beantwoord

  Heerlijk! En als je ergens kaas overheen gooit, is het altijd goed, vind ik;).

 8. Els 26 november 2020 op 7:56 pm - Beantwoord

  Mmm, dit recept ga ik onthouden. Ik hou van Pasta met veel groenten.

 9. Justine 26 november 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

  Heeeerlijk! Zo maak ik ‘m ook graag. Al heb ik er nog nooit broccoli in gedaan. Dat ga ik eens proberen! Ook lekker: tomaatjes toevoegen. Of (vega)spekjes!

Beoordeling recept
Recente blogs

Paasvrij?! 37 leuke dingen om te doen met Pasen

30 maart 2018|Lifestyle|

Heb jij al plannen voor het Paasweekend? Ik ben dit weekend maar liefst 4 dagen vrij en heb al heel wat plannen om daar volop van te genieten. Er zijn namelijk genoeg leuke dingen om te doen met Pasen. Je kunt natuurlijk, samen met de rest van Nederland, door de woonboulevard slenteren of aan een uitgebreide paasbrunch zitten met de (schoon)familie. Maar heb je nog niets op het programma staan? Dan geef ik je graag inspiratie voor leuke dingen om te doen met Pasen. Met deze 35 tips hoef jij je niet te vervelen.

Niet altijd "zelluf doen" | Waarom praten belangrijk is!

20 januari 2018|Persoonlijke groei|

"Zelluf doen!" Het is een uitspraak die je vooral uit de mond van twee- en driejarigen zult horen, maar die ook voor mij als volwassene nog weleens geldt. Toch is het, ook als volwassene, heel waardevol om zo nu en dan anderen in te schakelen wanneer je het moeilijk hebt of tegen dingen aanloopt. Of je nu met een probleem zit, een lastige knoop moet doorhakken of ergens bang voor bent, praten met anderen is soms zo belangrijk. Makkelijk is het alleen niet altijd. Misschien wil je iemand anders niet belasten of wil je het per se zelf oplossen. Toch kan praten met anderen je echt goed doen. Waarom? Dit zijn 5 redenen waarom praten in mijn ogen zo belangrijk is.

Mijn favoriete thee | Ontdekkingen van een theeleut

14 april 2019|Lifestyle|

Twee weken geleden kwam ik plotseling voor een "enorm probleem" te staan. Of nou ja, laten we het erop houden dat ik me acuut ontpopte tot een ware dramakoningin toen mijn favoriete theesoort plotseling uit het assortiment was gehaald. Dé theesoort die ik al meer dan een jaar lang altijd thuis drink, soms wel zes keer op een dag. Je begrijpt: serieuze crisis! Oké, zo erg was het nu ook weer niet. Wel was ik hard op zoek naar nieuwe favoriete thee om te ontdekken. Na twee weken experimenteren heb ik een paar nieuwe favoriete theesoorten ontdekt. Ik zet ze graag op een rij.