vegetarische gado gado

Recept | Vegetarische gado gado (met Quorn en saté)

 • 6 augustus 2020
 • 11 Reacties
Categorieën: Recepten

Alles waar je satésaus bij gooit, wordt meteen wat lekkerder. Of ben ik gewoon een extreme satéfanaat? Mijn lievelingsrecept met dit sausje? Vegetarische gado gado met Quorn! Ik heb ooit aan de hand van wat uitprobeersels mijn eigen recept voor gado gado bedacht. Vriendlief en ik zijn er allebei gek op. Een ideaal gerecht voor als je grote trek hebt, iets vegetarisch wilt eten of gewoon oneindig veel zin hebt in saté. Ik deel graag het recept met je.

Vegetarische gado gado met Quorn

Natuurlijk kun je satésaus ook prima zelf maken. Maar eerlijk? Ik kies liever voor lekker lui (of beter nog: voor lekker én lui) door de vegetarische Quorn-stukjes in satésaus te gebruiken. Als je van saté houdt, dan is deze vleesvervanger wat mij betreft een dikke aanrader. Quorn is gemaakt van ei en mycoproteïne (daar kun je hier meer over lezen). Het barst van de eiwitten, waardoor het een supergoede vleesvervanger is. Het is mijn grote favoriet van alle vleesvervangers die ik de afgelopen 14 jaar heb geproefd. Check mijn laatste vega-review maar. En de Quorn in satésaus doet het dus heel goed bij vegetarische gado gado!

Maar goed, tot zover mijn (ongesponsorde!) reclamepraatje voor Quorn. Over naar de ingrediënten.

recept vegetarische gado gado

De ingrediënten

Voor vegetarische gado gado voor 2 personen gebruik ik het volgende:

 • 150 gram zilvervliesrijst
 • 125 gram taugé
 • 1 courgette
 • 1 paprika
 • 150 gram wortels
 • 100 gram kastanjechampignons
 • 1 tomaat
 • 1 rode ui
 • Quorn-satéstukjes
 • Stuk komkommer
 • 2 eieren
 • Cayennepoeder
 • Kerriepoeder
 • Kurkuma
 • Scheutje olijfolie
recept vegetarische gado gado

Vegetarische gado gado – hoe maak je het?

Het recept is echt niet moeilijk. Tenminste, je bent er iets langer mee bezig dan de 20-30 minuten die ik op een gemiddelde dag in de keuken sta voor een maaltijd. Maar in zo’n 40 minuten ben je echt wel klaar. Het is vooral een kwestie van lekker roerbakken en de juiste pannetjes op het juiste moment op het vuur houden.

De vegetarische gado gado maak ik als volgt:

vegetarisch recept gado gado 2

Recept vegetarische gado gado met ei

Romy
Ook zo gek van satésaus? Dan valt deze vegetarische gado gado vast en zeker in de smaak. Een heerlijke maaltijd die ook nog eens niet lastig is!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

 • 150 gram zilvervliesrijst
 • 125 gram taugé
 • 1 courgette
 • 1 paprika
 • 150 gram wortels
 • 100 gram kastanjechampignons
 • 1 tomaat
 • 1 rode ui
 • 1 pak Quorn-satéstukjes
 • Stuk komkommer
 • 2 bio-eieren
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 tl kurkuma
 • Snufje cayennepoeder
 • Scheutje olijfolie

Instructies
 

 • Snijd de ui, paprika, wortel, courgette, champignons en tomaat in kleine stukjes.
 • Doe de wortel en ui met een scheutje olijfolie in een wokpan en bak ze een halve minuut op hoog vuur.
 • Voeg daarna de stukjes paprika toe en zet het vuur wat lager. Blijf ondertussen lekker roerbakken.
 • Breng alvast een pan met water aan de kook voor de rijst en kook daarna de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Breng nóg een pan water aan de kook (als we toch bezig zijn…), ditmaal voor de eieren. Voor een lekker hardgekookt ei laat je je eieren zo’n 8-9 minuten in kokend water liggen. Maar natuurlijk kun je je ei precies zo klaarmaken zoals jij wilt.
 • Voeg vervolgens aan de roerbakmix de stukjes courgette en de champignons toe. Strooi een heel klein beetje chilipoeder en een theelepel kerriepoeder en kurkuma over de roerbakgroenten om ze een kruidige smaak te geven.
 • Doe in een koekenpan een heel klein scheutje water (zo’n 75 ml) en voeg daar de quornstukjes in satésaus aan toe. Laat die in zo’n 4-5 minuten warm worden op laag vuur. Roer de satésaus regelmatig door, zodat de boel niet aankoekt.
 • Mik de taugé en tomaatstukjes bij de wokgroenten en roerbak het geheel nog een paar minuten op wat hoger vuur. Doe dat totdat de groenten gaar zijn (even proeven dus!).
 • Giet daarna de rijst af en haal ook de satésaus en de eieren van het vuur. Laat de eieren even schrikken en pel ze zodra ze wat zijn afgekoeld.
 • Schep de rijst, groenten en satésaus op het bord. Snijd de komkommer doormidden en in plakjes, en leg die (al dan niet op een Pinterestwaardige) manier op het bord. Zoek ten slotte een plekje voor het ei op je overvolle bord. Etenstijd!

Notities

Tip: Heb je maar 2 kookpannen/steelpannen? Dan kun je natuurlijk ook de eieren van tevoren alvast koken. Scheelt ook weer een pan afwassen!
Trefwoord Aardbei, Glutenvrij, Lactosevrij, Rijst, Satésaus, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
gado gado vegetarisch

Wat ik het leuke vind aan dit recept, is dat ik er ook al meerdere niet-vegetariërs enthousiast over heb gekregen. Omdat Quorn wat heel anders is dan bijvoorbeeld kip of gehakt, missen mensen het vlees veel minder dan als je ze vega gehakt in saté voorschotelt. En het is, op de satésaus na, ook nog eens een heel gezond maaltje. Een hele berg groenten, een hoop eiwitten en lekker veel vezels… wat wil je nog meer?

Oké, een extra schepje satésaus misschien.

Wat is jouw lievelingsrecept met satésaus?

quorn in satésaus
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 6 augustus 2020 op 7:05 am - Beantwoord

  Dit gerecht ziet er heerlijk uit en ga ik zeker eens maken.

 2. bychristiana 6 augustus 2020 op 8:32 am - Beantwoord

  Oh, dit lijkt mij ook wel erg lekker zeg. Ik eet eigenlijk bijna nooit sate-saus, bedenk ik me, alleen op nasi of zoiets, maar dat heb ik ook al in tijden niet meer gegeten;-)

 3. Naomi 6 augustus 2020 op 8:55 am - Beantwoord

  Dit ziet er zó lekker uit! Ik eet grappig genoeg nooit satésaus. Denk dat ik het voor mezelf nog nooit heb gemaakt. Ik lust het wel, maar blijkbaar zit het niet in mijn systeem.

 4. Audrey 6 augustus 2020 op 9:32 am - Beantwoord

  Dit ziet er erg goed uit! Alleen hou ik niet zo van sate – alles met pindasmaak is niet mijn ding.

 5. Meaghan 6 augustus 2020 op 9:36 am - Beantwoord

  Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben erg benieuwd ook naar die satesaus van Quorn! Dit receptje ga ik sowieso een keer proberen.

 6. Johanna 6 augustus 2020 op 10:01 am - Beantwoord

  Ziet er lekker uit. Heb al heel lang geen indisch meer gegeten!

 7. Daenelia 6 augustus 2020 op 11:51 am - Beantwoord

  Er is een verschil tussen pindasaus en sate-saus geloof ik. Ik vind pindasaus minder lekker dan sate-saus. Gado-gado is altijd vegetarisch, daar hoort geen vlees bij, dacht ik. Ik zou de quorn stukjes er ook gewoon weglaten. Een gado-gado voor mij is sperziebonen, tauge en (Chinese?) kool. In ieder geval wel een ei. Komkommer erbij lijkt me prima, en alles moet koud zijn. Behalve de saus. Want het is een salade. En dan wat kroepoek. Wortels mag er bij, maar mijn gozer houdt niet zo van wortels.
  Ik heb mijn favo sate-saus en vaak halen de sausen die bij voorverpakte stukjes of stokjes zitten het daarbij echt niet. Maar het is wel makkelijk! 🙂
  Misschien dit weekend maar gado-gado maken. Is lekker met warm weer.

 8. Janne 6 augustus 2020 op 2:31 pm - Beantwoord

  Gado-gado is lekker! Ik eet het meestal koud, met warme pindasaus. Sperzieboontjes zijn er ook lekker in.

 9. Tamara 6 augustus 2020 op 5:14 pm - Beantwoord

  Ziet er heel smakelijk uit! Ik krijg echt altijd zoveel trek van jouw recepten dat ik het meteen wil uitproberen (of lees ik misschien altijd je foodblogs als ik al trek heb haha).

 10. Maaike 6 augustus 2020 op 11:20 pm - Beantwoord

  Deze versie van gado gado lijkt me heel lekker! Ga ik binnenkort eens proberen 😀

 11. Giovanna Jansen 7 augustus 2020 op 11:37 am - Beantwoord

  Lekker! En gezond!

Beoordeling recept
Recente blogs

Gekocht! | 5 nieuwe aanwinsten voor een goede start van 2020

3 januari 2020|Lifestyle|

Vorig jaar kocht ik nog net voor het vuurwerk en de oliebollen een aantal broodnodige dingen. Voor mijn onderneming investeerde ik in een ergonomische laptopuitrusting en een mooie planner. Daarnaast zocht ik als kerstgeschenk op mijn werk een kookboek uit dat zowaar aan mijn ellenlange lijstje met kookboekvereisten voldoet. Tijd voor een bescheiden shoplog van 5 producten die ik kocht om het nieuwe jaar goed te beginnen. Als ondernemer en als keukenprinses in wording.

Outfit | Roze en rood tussen de bloemen

13 juni 2020|Outfits|

Al zo'n vier maanden heb ik, op één tweedehands blouse na, geen kleding gekocht. Vond ik eerlijk gezegd best een prestatie! Alhoewel ik - eerlijk is eerlijk - de coronacrisis daarvoor enige dank verschuldigd ben. Ook met de kleding die je al hebt kun je vaak veel meer kanten op dan je denkt. Zo ontdekte ik deze week, toen ik weer eens twijfelend voor mijn kledingkast stond. Ik koos een lekker opvallende vintage-achtige combinatie uit en was meteen helemaal happy. Ik laat je mijn outfit graag zien!

Blij Lijstje | Tof nieuws, tankdopkennis & troost bij tandperikelen

5 oktober 2019|Persoonlijk|

Blije Lijstjes maken is een van de dingen die ik elke maand met plezier doe. Ze helpen me inzien hoeveel ik eigenlijk heb om blij van te worden. Ja, ook tussen de perikelen met tanden trekken, irriterende beugels en brood zonder korstjes eten door. Er zijn heel wat dingen die mij de afgelopen tijd blij maakten. Dat waren onder andere een tof nieuwtje voor mijn onderneming, langverwachte behendigheid met mijn tankdop en de magische laatste druppel douchegel uit de fles. Lees verder voor een hele lading blijheid op deze herfstachtige dag.