Recept | Vegetarische pasta met geitenkaas, spinazie & champignons

recept pasta met spinazie en geitenkaas

De afgelopen tijd probeer ik weer wat vaker de keukenprinses uit te hangen. Ik kook dan misschien niet voor een gezin van vier die strooien met complimenten over goed gelukte uitprobeersels, maar ook in mijn eentje geniet ik graag van iets lekkers. Mijn meeste maaltijden zijn vooral simpel en niet per se blogwaardig. Maar soms verbaas ik mezelf met mijn kokkerelkunsten en belandt er zowaar iets lekkers en enigszins fotogenieks op tafel. Zo ook met deze geïmproviseerde vegetarische pasta met geitenkaas, spinazie, tomaat en kastanjechampignons. Héél lekker en wat mij betreft dus wel een receptartikel waard.

Recept voor vegetarische pasta met geitenkaas & veel groenten

Als vegetariër eet ik al 13 jaar geen vlees of vis. Maar met kaas maak je me wel ontzettend gelukkig. Met bijna alle soorten kaas wel, maar geitenkaas blijft groot favoriet. Al helemaal als ik de kaas heel eventjes in een bakpan gooi voor een brui korstje. Yum!

Vooral door pasta’s mik ik met alle liefde een lading geitenkaas om het wat smeuïger te maken. Zo ook bij dit pastarecept. Het is supermakkelijk te maken en stond bij mij binnen 20-25 minuten op tafel. En ook handig: een waslijst aan ingrediënten en onbekende exotische kruiden heb je er niet voor nodig.

ingrediënten pasta recept

Wat heb je nodig (voor 2 personen?)

De ingrediënten voor deze vegetarische pasta met geitenkaas? Die zie je hieronder. Ik heb de hoeveelheden omgerekend naar twee personen voor het gemak. Als je in je eentje bent, kun je natuurlijk ook voor twee keer koken en één portie invriezen.

 • 150-200 gram volkoren penne
 • 200 gram gewassen spinazie
 • 200 gram kastanjechampignons
 • 1 gele ui
 • 4 kleine tomaten
 • Ongeveer 175 gram geitenkaas
 • Ongeveer 350 gram gezeefde tomaat
 • 2 eetlepels pompoenpitten
 • 2 teentjes knoflook
 • Paar snufjes gemengde peper

Zoals je ziet gaan er aardig wat groenten in deze vegetarische pasta met geitenkaas. In ieder geval genoeg om aan je dagelijkse portie vitamientjes en groenten te komen.

recept vegetarische pasta met geitenkaas en spinazie

Hoe maak je het?

Tja, een kind kan de was doen. Ik ben niet bepaald een sterrenkok. Dus wat ik kan koken, kun jij ook! Deze vegetarische pasta met spinazie, geitenkaas en kastanjechampignons is zo in elkaar geflanst. Zo maakte je ‘m:

 1. Breng als eerste alvast een pan water aan de kook. Daar gaat straks de pasta in.
 2. Pel de ui en snijd die in kleine stukjes.
 3. Was vervolgens de tomaten en champignons en snijd ook die in kleine stukjes. En dan is het snijwerk nog niet klaar, want ook de geitenkaas mag je kleiner snijden (of met je vingers afbrokkelen).
 4. Kookt het water? Mooi! Dan kun je de pasta erbij mikken en koken (volgens de aanwijzingen op de verpakking).
 5. Doe vervolgens wat olijfolie of bakboter in een koekenpan en roerbak de ui op hoog vuur.
 6. Gooi na ongeveer 1 minuut ook de champignons in de pan om die mee te roerbakken.
 7. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe aan de pan en blijf goed door roeren. Strooi een beetje peper(mix) over de groenten en ui.
 8. Voeg na zo’n drie minuten de fijngesneden tomaten aan het mengsel toe, samen met de gezeefde tomaten uit een pakje. Na een minuut mag ook de knoflook erbij (uiteraard fijngesneden of geperst). Roerbak het geheel nog zo’n 4 minuten op een zacht vuurtje.
 9. Pak vervolgens een aparte pan om de pompoenpitten en geitenkaas in te bakken. Ik heb dit bewust zonder boter gedaan, omdat ik het lekker vind als de geitenkaas een bruin korstje krijgt. Bak de geitenkaas ongeveer 1,5 minuut totdat hij een brui tintje krijgt. Ook de pompoenpitten bak je zo’n 1,5 minuut in een pannetje. Houd wel de geitenkaas en pompoenpitjes gescheiden om een plakboel te voorkomen.
 10. Zijn de pasta, de saus en de pijnboompitjes en geitenkaas klaar? Mooi! Giet de pasta af en schep die op twee borden. Doe de saus eroverheen. En dan is het tijd voor het allerlekkerste onderdeel: strooi de geitenkaasblokjes en pompoenpitten over je maaltijd.
 11. Klaar? Smullen maar!

Wat is jouw favoriete pastarecept?

recept vegetarische pasta met geitenkaas
recept vegetarische pasta met geitenkaas
Volg:
Deel:

18 Reacties

 1. 27 maart 2020 / 06:21

  Ik lus veel, maar geitenkaas hoort daar niet bij. Die zou ik dus uit het lijstje schrappen. Ik zal het recept even onthouden, wil al tijden minderen met vlees.

 2. Lisa
  27 maart 2020 / 07:52

  Ziet er top uit, mooie foto’s. Ik ga het maken met diepvries spinazie. Heb nog nooit geitenkaas gebakken, ben benieuwd.

  • Romy
   Auteur
   8 april 2020 / 00:01

   Leuk dat je het recept ook gaat maken! Met diepvriesspinazie kan het inderdaad ook prima. Laat je het weten als je het hebt klaargemaakt? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt :)

   • Lisa
    8 april 2020 / 07:08

    Het was héérlijk, ook met volkoren macaroni. Deze komt bij mijn favorieten, dank je wel!

 3. 27 maart 2020 / 07:54

  Geitenkaas heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik ben echt gek op kaas, dus het lijkt me wel een goed idee. Recept ziet er heerlijk uit!
  Naomi blogde over…Hoe moet ik remmen?

  • Romy
   Auteur
   8 april 2020 / 00:01

   Oh echt? Als je van kaas houdt, dan weet ik haast wel zeker dat je geitenkaas ook heel lekker zult vinden :)

 4. 27 maart 2020 / 08:27

  Pasta’s zijn altijd goed, en hetzelfde geldt voor simpele recepten zonder moeilijke ingredienten waarvan je niet weet waar je ze kunt vinden in de supermarkt, haha. 75 gram pasta per persoon vind ik trouwens wat weinig? Of zijn wij gewoon heel grote eters met 100 gram pp, haha? ;)
  Audrey blogde over…16x bakken zonder bloem: lekkere baksels zonder meel

  • Romy
   Auteur
   8 april 2020 / 00:02

   Haha, nee hoor, jullie zijn geen grote eters! Ik maak zelf vaak 75 gram pasta klaar en een flinke berg saus met heel veel groenten om mijn bord alsnog flink te vullen ;) Maar wat meer pasta nemen kan natuurlijk ook.

 5. 18 mei 2020 / 21:11

  Ik heb deze vanavond voor het eerst geprobeerd en het was echt heerlijk!! Met pijnboompitjes ipv Pompoenpitjes, die hadden we nog in huis.
  Neverdullmoments blogde over…Rollen maar!

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 16:12

   Oh wat leuk dat je het recept hebt gemaakt! En natuurlijk nog leuker dat het goed smaakte :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge