gerecht2

Recept | Vegetarische pasta met geitenkaas, spinazie & champignons

 • 27 maart 2020
 • 18 Reacties
Categorieën: Recepten
recept pasta met spinazie en geitenkaas

De afgelopen tijd probeer ik weer wat vaker de keukenprinses uit te hangen. Ik kook dan misschien niet voor een gezin van vier die strooien met complimenten over goed gelukte uitprobeersels, maar ook in mijn eentje geniet ik graag van iets lekkers. Mijn meeste maaltijden zijn vooral simpel en niet per se blogwaardig. Maar soms verbaas ik mezelf met mijn kokkerelkunsten en belandt er zowaar iets lekkers en enigszins fotogenieks op tafel. Zo ook met deze geïmproviseerde vegetarische pasta met geitenkaas, spinazie, tomaat en kastanjechampignons. Héél lekker en wat mij betreft dus wel een receptartikel waard.

Recept voor vegetarische pasta met geitenkaas & veel groenten

Als vegetariër eet ik al 13 jaar geen vlees of vis. Maar met kaas maak je me wel ontzettend gelukkig. Met bijna alle soorten kaas wel, maar geitenkaas blijft groot favoriet. Al helemaal als ik de kaas heel eventjes in een bakpan gooi voor een brui korstje. Yum!

Vooral door pasta’s mik ik met alle liefde een lading geitenkaas om het wat smeuïger te maken. Zo ook bij dit pastarecept. Het is supermakkelijk te maken en stond bij mij binnen 20-25 minuten op tafel. En ook handig: een waslijst aan ingrediënten en onbekende exotische kruiden heb je er niet voor nodig.

ingrediënten pasta recept

Wat heb je nodig (voor 2 personen?)

De ingrediënten voor deze vegetarische pasta met geitenkaas? Die zie je hieronder. Ik heb de hoeveelheden omgerekend naar twee personen voor het gemak. Als je in je eentje bent, kun je natuurlijk ook voor twee keer koken en één portie invriezen.

 • 150-200 gram volkoren penne
 • 200 gram gewassen spinazie
 • 200 gram kastanjechampignons
 • 1 gele ui
 • 4 kleine tomaten
 • Ongeveer 175 gram geitenkaas
 • Ongeveer 350 gram gezeefde tomaat
 • 2 eetlepels pompoenpitten
 • 2 teentjes knoflook
 • Paar snufjes gemengde peper

Zoals je ziet gaan er aardig wat groenten in deze vegetarische pasta met geitenkaas. In ieder geval genoeg om aan je dagelijkse portie vitamientjes en groenten te komen.

recept vegetarische pasta met geitenkaas en spinazie

Hoe maak je het?

Tja, een kind kan de was doen. Ik ben niet bepaald een sterrenkok. Dus wat ik kan koken, kun jij ook! Deze vegetarische pasta met spinazie, geitenkaas en kastanjechampignons is zo in elkaar geflanst. Zo maakte je ‘m:

 1. Breng als eerste alvast een pan water aan de kook. Daar gaat straks de pasta in.
 2. Pel de ui en snijd die in kleine stukjes.
 3. Was vervolgens de tomaten en champignons en snijd ook die in kleine stukjes. En dan is het snijwerk nog niet klaar, want ook de geitenkaas mag je kleiner snijden (of met je vingers afbrokkelen).
 4. Kookt het water? Mooi! Dan kun je de pasta erbij mikken en koken (volgens de aanwijzingen op de verpakking).
 5. Doe vervolgens wat olijfolie of bakboter in een koekenpan en roerbak de ui op hoog vuur.
 6. Gooi na ongeveer 1 minuut ook de champignons in de pan om die mee te roerbakken.
 7. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe aan de pan en blijf goed door roeren. Strooi een beetje peper(mix) over de groenten en ui.
 8. Voeg na zo’n drie minuten de fijngesneden tomaten aan het mengsel toe, samen met de gezeefde tomaten uit een pakje. Na een minuut mag ook de knoflook erbij (uiteraard fijngesneden of geperst). Roerbak het geheel nog zo’n 4 minuten op een zacht vuurtje.
 9. Pak vervolgens een aparte pan om de pompoenpitten en geitenkaas in te bakken. Ik heb dit bewust zonder boter gedaan, omdat ik het lekker vind als de geitenkaas een bruin korstje krijgt. Bak de geitenkaas ongeveer 1,5 minuut totdat hij een brui tintje krijgt. Ook de pompoenpitten bak je zo’n 1,5 minuut in een pannetje. Houd wel de geitenkaas en pompoenpitjes gescheiden om een plakboel te voorkomen.
 10. Zijn de pasta, de saus en de pijnboompitjes en geitenkaas klaar? Mooi! Giet de pasta af en schep die op twee borden. Doe de saus eroverheen. En dan is het tijd voor het allerlekkerste onderdeel: strooi de geitenkaasblokjes en pompoenpitten over je maaltijd.
 11. Klaar? Smullen maar!

Wat is jouw favoriete pastarecept?

recept vegetarische pasta met geitenkaas
recept vegetarische pasta met geitenkaas
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 27 maart 2020 op 6:21 am - Beantwoord

  Ik lus veel, maar geitenkaas hoort daar niet bij. Die zou ik dus uit het lijstje schrappen. Ik zal het recept even onthouden, wil al tijden minderen met vlees.

 2. Darina 27 maart 2020 op 7:03 am - Beantwoord

  Een heerlijk recept dat ik zeker wil maken. Ik ben dol op geitenkaas.

 3. Lisa 27 maart 2020 op 7:52 am - Beantwoord

  Ziet er top uit, mooie foto’s. Ik ga het maken met diepvries spinazie. Heb nog nooit geitenkaas gebakken, ben benieuwd.

  • Romy 8 april 2020 op 12:01 am - Beantwoord

   Leuk dat je het recept ook gaat maken! Met diepvriesspinazie kan het inderdaad ook prima. Laat je het weten als je het hebt klaargemaakt? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt 🙂

   • Lisa 8 april 2020 op 7:08 am - Beantwoord

    Het was héérlijk, ook met volkoren macaroni. Deze komt bij mijn favorieten, dank je wel!

 4. Naomi 27 maart 2020 op 7:54 am - Beantwoord

  Geitenkaas heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik ben echt gek op kaas, dus het lijkt me wel een goed idee. Recept ziet er heerlijk uit!

  • Romy 8 april 2020 op 12:01 am - Beantwoord

   Oh echt? Als je van kaas houdt, dan weet ik haast wel zeker dat je geitenkaas ook heel lekker zult vinden 🙂

 5. Audrey 27 maart 2020 op 8:27 am - Beantwoord

  Pasta’s zijn altijd goed, en hetzelfde geldt voor simpele recepten zonder moeilijke ingredienten waarvan je niet weet waar je ze kunt vinden in de supermarkt, haha. 75 gram pasta per persoon vind ik trouwens wat weinig? Of zijn wij gewoon heel grote eters met 100 gram pp, haha? 😉

  • Romy 8 april 2020 op 12:02 am - Beantwoord

   Haha, nee hoor, jullie zijn geen grote eters! Ik maak zelf vaak 75 gram pasta klaar en een flinke berg saus met heel veel groenten om mijn bord alsnog flink te vullen 😉 Maar wat meer pasta nemen kan natuurlijk ook.

 6. Ilona Wielinga 27 maart 2020 op 9:41 am - Beantwoord

  Ik vind pasta met spinazie en champignons altijd zo lekker 🙂

 7. Jessica J. 27 maart 2020 op 9:43 am - Beantwoord

  Heb je weleens zoete puntpaprika’s gevuld met geitenkaas uit de oven gegeten? Dat ga je als geitenkaasliefhebber vast ook kunnen smaken!

  • Giovanna Jansen 27 maart 2020 op 11:25 am - Beantwoord

   Dat klinkt ook heerlijk!

  • Romy 8 april 2020 op 12:03 am - Beantwoord

   Oeh, daar krijg ik nu acuut heel veel zin in! Je maakt me heel nieuwsgierig. Denk dat ik dat ook maar eens ga klaarmaken. Heb ik nu in quarantaine lekker de tijd voor natuurlijk 🙂

 8. Anna 27 maart 2020 op 10:04 am - Beantwoord

  Dit ziet er heerlijk uit, wat een goede tip! Geitenkaas vind ik ook heerlijk, maar ik ‘vergeet’ het de laatste tijd een beetje.

 9. Giovanna Jansen 27 maart 2020 op 11:24 am - Beantwoord

  Ik ben dol op geitenkaas! Ik heb het nog nooit in een pastagerecht gebruikt, wat een goed idee.

 10. Rosanne 27 maart 2020 op 11:50 am - Beantwoord

  Oeh dit ziet er heerlijk uit, behalve de geitenkaas dan haha. Ik lust dus absoluut geen kaas en daar ben ik denk één van de weinige van.

 11. Neverdullmoments 18 mei 2020 op 9:11 pm - Beantwoord

  Ik heb deze vanavond voor het eerst geprobeerd en het was echt heerlijk!! Met pijnboompitjes ipv Pompoenpitjes, die hadden we nog in huis.

  • Romy 23 mei 2020 op 4:12 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk dat je het recept hebt gemaakt! En natuurlijk nog leuker dat het goed smaakte 🙂

Recente blogs

Omgaan met hoogsensitiviteit | 5 mooie tips die ik van een HSP-coach kreeg

31 mei 2022|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Met een HSP-coach in gesprek gaan stond al heel lang op mijn lijstje. Dus toen Denise van Color Your Life coaching (goed gegokt, HSP-coach!) mij benaderde, twijfelde ik geen milliseconde dat ik daar iets mee wilde. Sinds ik een hele tijd geleden ontdekte dat het label 'hoogsensitief' bij mij past, zijn er een hoop kwartjes gevallen. Maar terwijl ik steeds meer mijn weg vind als hoogsensitieveling in een wereld voor prikkels, belanden er ook regelmatig uitdagende rotsblokken op mijn pad. Oftewel: dingen waar ik als HSP’er in sociale situaties tegenaan loop. Denise biedt gelukkig eerste hulp bij HSP. Ons gesprek leverde me een enorme mindset-switch op. Deze 5 tips voor omgaan met hoogsensitiviteit die ik uit het gesprek haalde, deel ik ook graag met jou.

Jezelf zijn | 4 redenen waarom dat zo belangrijk is

9 september 2017|Persoonlijke groei|

"Wees gewoon jezelf!" Het klinkt zo simpel, maar dat is het zeker niet altijd. Misschien denk je weleens dat je niet de juiste hobby's hebt, dat je leven niet spannend genoeg is of vraag je je af of je niet net de verkeerde dingen zegt. Ben je misschien bang voor meningen van anderen? Of wil je voldoen aan een stereotype plaatje? Dat zijn een paar struggles waar ik zelf nog weleens mee worstel. En dat terwijl er eigenlijk geen enkele goede reden is om niet jezelf te zijn. Sterker nog, jezelf zijn is het beste wat je in elke situatie kunt doen. Er zijn wel 1000 redenen te bedenken waarom jezelf zijn zo belangrijk is. In dit artikel zet ik 4 van die redenen op een rijtje.

Mijn dit-doe-ik-niet-meer-lijstje

23 april 2021|Persoonlijk, Zelfliefde|

Je hoeft niet alles te doen. En je hoeft ook niet alles perfect te doen. Het is een van de tegeltjeswijsheden die ik zelf door (heel vaak) vallen en (gelukkig net zo vaak) opstaan heb geleerd. Met perfectionisme in mijn rugzak en een rasechte pleaser nog altijd in mij verstopt, heb ik de laatste jaren regelmatig een strijd gevoerd met de 24 uur die in een dag zitten. Gelukkig ontdek ik langzaamaan hoe je wél tijd overhoudt. Het een en ander NIET meer doen hoort daar ook bij. Daarom heb ik door deze 13 dingen de laatste jaren een dikke streep gezet.

Ga naar de bovenkant