Pizza’s van naanbroden zijn echt fan-tas-tisch. Je maakt er in no-time een heerlijke pizza van met een extra smaakvolle en dikke bodem. Dit recept voor naanpizza’s is extra lekker door de nogal rijkelijke laag tomaten. Combineer het met vegan balletjes, vegan straciatella-kaas en een paar blaadjes salie. Dan krijg je een enorm smaakvolle lunch die er ook nog eens op en top feestelijk uitziet. Een ideaal snel zomergerecht of een lekkere lunch om reikhalzend naar uit te kijken! Ga jij deze naanpizza’s maken?
Recept voor naanpizza met tomaat als feestmaal
Soms heb je van die gerechten waarbij je je afvraagt ‘Waarom maak ik dit niet iedere week?’. Deze naanpizza’s met tomaat en salie zijn er voor mij zo eentje. Ze zijn snel te maken, simpel én smaakvol. De bodem is lekker dik en knapperig tegelijk (dankzij heerlijk fluffy naanbrood) en de toppings maken het geheel tot een feestje op je bord. Door de combinatie van frisse tomaatjes, hartige balletjes en romige vegan kaas is elke hap er één om blij van te worden.
Wat dit gerecht nóg lekkerder maakt, is dat je er nauwelijks werk aan hebt. Je hoeft geen deeg uit te rollen of uitvoerig in pannen te roeren. Alles wat je nodig hebt, kun je zo uit de koelkast of voorraadkast plukken. En je hoeft alleen de balletjes even te bakken; de oven doet de rest van het werk. Ideaal voor een luie zondagavond, een zomerse lunch op het balkon of gewoon als je jezelf op iets lekkers wilt trakteren zonder gedoe!

Hoe maak je een naanpizza?
De basis is simpel: je legt naanbroden op een bakplaat, smeert er passata overheen en dan begint het grote versierfeest. In dit recept gebruik ik een mix van passata, verse tomaatjes en zongedroogde tomaten voor een intense tomatensmaak. De vegan gehaktballetjes maken de pizza’s iets eiwitrijker (en geven een goede bite) en de blaadjes salie zorgen voor een heerlijke smaak. En de afmaker is natuurlijk de vegan straciatella-kaas. Die smelt heerlijk weg op de warme naanpizza’s en zorgt voor een romig effect waar je u tegen zegt.
Tip: houd ook een paar van je favoriete noten of zaden bij de hand. Pompoenpitten en stukjes walnoot geven deze naanpizza’s nét dat knapperige extraatje waar je smaakpapillen vrolijk van worden.

Vergeet de vegan straciatella-kaas niet
Eerlijk is eerlijk: deze vegan straciatella-kaas is de reden dat ik het recept al drie keer heb gemaakt deze maand. Ik was altijd uiterst kritisch over vegan kaas, maar deze specifieke kaassoort vind ik zowaar verrukkelijk. Ik gebruik voor deze pizza’s de vegan straciatella van Dream Farm. Een mega-aanrader! In tegenstelling tot veel andere plantaardige kazen is deze variant niet op basis van kokosvet, maar van amandelen. Dat maakt ‘m een stuk gezonder én lekkerder.
De smaak? Zacht, romig en verrassend kazig! Hij doet me qua structuur denken aan burrata, maar dan zonder dierlijke ingrediënten. Een paar lepeltjes ervan op de warme pizza en je begrijpt meteen waarom ik er zo enthousiast over ben. Mocht je hem nog niet kennen: trek zeker een sprintje naar de supermarkt!
Let op: zorg wel dat je de straciatella-kaas pas ná het bakken van de naanpizza’s op de pizza schept. Dit is geen kaas om mee te smelten in de oven.

Recept voor naanpizza met tomaat
Zin om meteen aan de slag te gaan? Met dit makkelijke recept zet je in een kwartiertje deze waanzinnig lekkere naanpizza’s met tomaat op tafel. Perfect voor een avond waarop je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wél wilt genieten van iets speciaals!

Recept naanpizza met tomaat en balletjes (vegan en simpel)
Equipment
- Oven
- Bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 2 grote naanbroden
- 400 gram tomatenpassata
- 10 vegan gehaktballetjes
- 15 kleine tomaatjes
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 100 gram vegan straciatella-kaas (ik gebruik die van Dreamfarm)
- 6 blaadjes salie
- 2 tl balsamicocrème
- Peper en zout
Als garnering:
- Pompoenpitten
- Walnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtstand) en bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
- Bak de vegan gehaktballetjes in 4 minuten goudbruin in een pan. Snijd ze daarna doormidden.
- Leg de naanbroden op de bakplaat en besmeer ze rijkelijk met tomatenpassata. Snijd de tomaatjes doormidden en verspreid de halve gehaktballetjes en de tomaatjes over de naanbroden. Voeg zo nodig peper en zout toe.
- Snijd de zongedroogde tomaten en de salieblaadjes in reepjes en verdeel ook die over de pizza's.
- Schuif de naanpizza's dan voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel daarna een paar schepjes vegan straciatella-kaas over de naanpizza's. Schenk er ook balsamicocrème overheen en strooi als laatste stukjes walnoot en pompoenpitten over de pizza's.
- Snijd de naanpizza's in stukken en geniet van zoveel stukken als je wilt!

Nog meer tomatenrecepten maken?
Ben je ook zo gek op gerechten met tomaat? Dan heb ik nog veel meer recepten voor je om uit te proberen dan alleen deze naanpizza met tomaat. Van pastagerechten tot heerlijke curry’s – dit zijn 5 favorieten waar je tomatenhart vast sneller van gaat kloppen:
- Tomatenrijst met zwarte bonen
- Noedels met tomaten, aubergine en vegan balletjes
- Supersnelle tomatenstoof met cannelini-bonen
- Risotto met harissa en zongedroogde tomaten
- Vegan pasta met tomatensaus en paprika
Heb jij al eens pizza van naanbrood gemaakt?

BLIJF OP DE HOOGTE
Recente blogs
Vegan zoete-aardappel-curry met kikkererwten & pinda’s
Een lekkere curry is nooit verkeerd op een frisse dag, toch? Stiekem ben ik zelfs zo verzot op curry's dat ik ze gerust ook op snikhete zomerdagen nog eet. Maar hét curryseizoen is nu en daar maak ik dankbaar gebruik van door lekker vaak een stomende en heerlijk geurende curry te serveren. Deze vegan zoete-aardappel-curry bijvoorbeeld! Hij zit tjokvol groenten, is heerlijk smeuïg, barst van de eiwitten én is lekker simpel te maken. Oh ja, en er zit een vleugje pindakaas in. Need I say more? Lees hoe je de curry zelf maakt in maar 30 minuten.
Hoera, mijn rijbewijs is vijf jaar!
Normaal gesproken houd ik de data op mijn pasjes niet nauwlettend in de gaten. Maar één bijzondere datum staat nog altijd in mijn geheugen gegrift. 17 augustus. De dag waarop ik geweldig nieuws ontving en een brief kreeg overhandigd om mee naar het gemeentehuis te gaan. Roze is altijd wel mijn ding, maar het moment waarop ik mijn roze pasje mocht ophalen was al helemaal een moment waar ik nog altijd door een roze bril op terugkijk. En dat moment is nu dus exact vijf jaar geleden. Gefeliciteerd, lief rijbewijs! Wat fijn dat we alweer vijf jaar gelukkig samen zijn.
Favorieten | Oranje jurk, vega-koopje & Utrechtse hotspot
Na een hele tijd wachten vond ik het hoog tijd om weer een paar favorieten in het zonnetje te zetten. Zo kocht ik een jurk in een voor mij bijzondere kleur. Ook kreeg ik een wel heel kleurrijke maaltijd voorgeschoteld en ontdekte ik het tweede seizoen van een serie die mij hard aan het lachen maakt. Dat en meer favorieten van de laatste tijd laat ik je uitgebreid zien in dit artikel. Met als grote hoogtepunt goedkope vega-burgers die zelfs ietwat geplet nog overheerlijk zijn.
Ik ben benieuwd wat jij vindt…