vegetarische noedels kip 1

Recept voor vegetarische noedels met kip-kerrie en ananas

  • 5 oktober 2022
  • 1 Reactie
Categorieën: Recepten

Bij noedels denk je misschien meteen aan je studententijd. Zo’n pakje kant-en-klare noedels is perfect voor als je met een brak hoofd (van het studeren of van allesbehalve studeren) totaal geen zin hebt om in de keuken te staan. Maar noedels zijn zoveel meer dan alleen simpel anti-kater-voer. Deze vegetarische noedels serveer je niet kant-en-klaar uit een bakje, maar zijn wel verdomd simpel. Twintig minuten werk en je hebt deze lekker zoete noedels met vega-kip op tafel staan. Als je houdt van ananas, zoetige sausjes en een subtiele kokossmaak, dan kun je met dit gerecht de plank niet misslaan.

Zoete en vegetarische noedels met kip (nou ja, de vegan look-a-like)

Er is één vleesvervanger die Bart en ik allebei mega-lekker vinden: de vega-kipstukjes van Garden Gourmet. Sensational Pieces noemt Garden Gourmet ze zelf. En ik moet zeggen: ze smaken inderdaad aardig sensationeel. Als Bart mee-eet met mijn vega-kooksels, dan serveer ik dus graag deze nep-kip. Bij noedels vind ik vega-kip al helemaal een heel geslaagde combinatie. Vooral met een zoet kokosachtig sausje erbij!

Rijst met kip-kerrie en ananas is een van mijn lievelingsgerechten. Ik zou het zonder klagen drie dagen achter elkaar kunnen eten. Daar moest een variant op bedenken met noedels! Het werden deze tropische en lekker zoete vegetarische noedels met kip-kerrie. Uiteraard met de “sensationele stukjes” erdoorheen geroerd, samen met een heleboel groenten, een flinke scheut kokosmelk, tropisch fruit (ananas!), groene erwten en uiteraard wat pinda’s bovenop. Een geslaagde combinatie die bij ons regelmatig op tafel staat!

recept voor vegetarische noedels kip kerrie 2

Welke noedels kies je?

Als het op noedels aankomt, ben ik best kieskeurig. Bart en ik hebben een tijdje zilvervliesrijstnoedels van Fairtrade geprobeerd (die zijn namelijk glutenvrij). Helaas vonden we die geen succes. Als je ze om je vork probeerde te rollen, waren ze al na één poging daartoe gescheurd. En zodra je alles door elkaar roerde, had je eerder een plakzooitje dan een bord met echte noedels. Dus nee, die kan ik je van harte afraden.

Zelf eet ik graag volkoren noedels (het liefst de pakjes van Jumbo-huismerk). Van die brede noedels die iets weg hebben van bami. Bij Eazie bestel ik weleens udon-noedels: die dikke, ronde noedels. Ook heel lekker! Daarnaast hebben we sinds kort de ramen-noedels ontdekt. De dunne sliertjes, zoals je die ook kent uit de magnetron-noedels van vroeger. Maar dan niet kant-en-klaar en met een gek luchtje eraan. Nee hoor, gewoon in een pakje om zelf te bereiden. Wij gaan meestal voor de ramen-noedels gemaakt van bruine rijst. Die zijn van Terra Sana en zijn zowel glutenvrij als vegan. Ze smaken heel lekker en vallen gelukkig niet uit elkaar op je bord! Dat zijn dan ook onze favoriete noedels op dit moment. 

Als je niet glutenvrij/vegan eet, kun je natuurlijk ook gewoon basic ramen-noedels uit de supermarkt kopen. Scheelt een hoop geld! Maar als je glutenvrij eet, zijn die bruine-rijst-noedels een grote aanrader.

vegetarische noedels kip kerrie 7

Hoe maak je het kip-kerrie-sausje?

Dit recept voor vegetarische noedels is één van de simpelste avondmaaltijden om te maken. Het ziet er misschien uit alsof je de hele supermarkt moet plunderen om de ingrediënten bij elkaar te sprokkelen. Maar dat valt alles mee: het zijn vooral veel kruiden. Voor de saus gebruikte ik paprika, wortel en diepvrieserwten als groenten. De kipstukjes bakte ik eerst knapperig en roerde ik daarna samen met de ananas en kokosmelk door het groentemengsel. Verder gebruikte ik allerlei kruiden en knoflook en ui voor een mild-pittig smaakje. 

De vegetarische noedels met kip zijn niet heel pittig en smaken door de ananas vooral lekker zoet. Dus ook als jij niet zo van de hete pepers bent of je kinderen iets milds wilt voorschotelen, is dit vast een geschikt gerecht. 

De saus is binnen zo’n 20 minuten te maken en je hebt er maar één pan voor nodig (en daarnaast een pan voor de noedels). Weinig afwas dus! Ik plaatste ook een Instagram Reels-filmpje met uitleg over het recept. Daar kun je de stappen voor het recept nog eens terugzien (of gewoon voor de leuk mijn eerste videoprobeersels bewonderen).

recept voor vegetarische noedels kip kerrie 2

Recept voor vegetarische noedels met kip-kerrie

Sta je een keer niet te springen om een rijstmaaltijd en ben je net zo dol op vegetarische kip-kerrie als ik? Dan word je vast warm (letterlijk en figuurlijk) van deze vegetarische noedels met kip-kerrie. Probeer ‘m eens!

recept voor vegetarische noedels kip kerrie 2

Recept voor vegetarische noedels met kip-kerrie

Romy
Als je van (vegetarische) kip-kerrie houdt, dan is dit recept net iets voor jou. De saus smaakt lekker zoet en mild door de kokosmelk en ananas. Vegetarische noedels in een zomers jasje dus! Lekker om hartje zomer te eten, maar ook om ‘s winters fijn door op te warmen.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 gram ramen-noedels of volkoren noedels
  • 1 gele paprika
  • 1 wortel
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 100 gram ananas uit de diepvries
  • 160 gram vega-kip (ik gebruikte de Sensational Pieces van Garden Gourmet)
  • ½ gele ui
  • 150 ml kokosmelk
  • ½ zakje gele curry (bijvoorbeeld die van Fairtrade)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl peper
  • 1 tl kerrie
  • ¼ tl cayennepoeder
  • Olijfolie

Voor de garnering:

  • 1 lente-ui (in ringen)
  • Klein handje pinda’s (ongezouten)
  • Sesampitjes
  • Schijfje limoen

Instructies
 

  • Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en hak de wortel in dunne plakjes.
  • Schenk een beetje olijfolie in een wokpan en bak daarin de ui en knoflook een paar minuten aan. Voeg de currypasta toe zodra de ui en knoflook iets glazig zien. Bak nog 2 minuten op hoog vuur.
  • Gooi daarna de wortel en paprika bij de wok. Bak 1 minuut mee, en doe dan ook de vega-kipstukjes erbij. Bak zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de ananasstukjes toe en bak nog één minuut mee.
  • Strooi dan de kruiden over het groente-en-kipmengsel en schenk de kokosmelk in de pan. Laat een minuut of zeven sudderen en roer regelmatig door.
  • Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de noedels. Kook ze volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vaak hoef je noedels maar 2-4 minuten te koken en zijn ze dan al klaar.
  • Schep na het 7 minuten sudderen de diepvrieserwten bij de pan met groenten en bak 1 minuut mee. Proef even of de saus voor jou kruidig genoeg is. Doe er anders nog wat extra peper en/of zout bij.
  • Leg de noedels in twee kommen en schep de kip-kerriesaus eroverheen. Garneer met lente-ui, een paar pinda’s en sesampitjes. Pers er eventueel wat sap van een schijfje verse limoen bij. Geen must, wel erg lekker!
Trefwoord ananas, noedels, vegan
recept voor vegetarische noedels kip kerrie 2

Een vrolijke maaltijd vol kleur

Met deze vegetarische noedels met kip heb je meteen een heleboel kleur op je bord liggen. Ik ben sowieso gek op vegetarische kip-kerriesausjes met groene erwten erdoorheen geroerd, maar de gezellige kleurencombinatie speelt daarbij vast ook een rol. Het lekkerst vind ik deze noedels als je er wat lente-ui bij serveert en er een klein beetje limoensap bij schenkt. Een vleugje zomer op je bord kan geen kwaad. Juist in de herfst of winter is dat niet weg, toch?

Meer recepten die hierop lijken?

Naast noedels met kip-kerrie, eten wij ook graag deze noedels met satésaus. Dat is na kip-kerrie mijn favoriete noedelsausje. 

Ben je toch meer een rijstmens? Deze rijst met kip Hawaï is ook erg lekker voor als je van ananas door warm eten houdt. En ik heb ook een standaard recept voor vega rijst met kip-kerrie op mijn blog staan. Handig voor als je toch denkt: klaar met de gekkigheid (of met het studentenvoer), doe mij toch maar gewoon rijst! Kan natuurlijk ook.

Ben jij noedel-fan? En zo ja, welke noedels zijn jouw favoriet?

noedels
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Darina 5 oktober 2022 op 1:43 pm - Beantwoord

    Het gerecht ziet er zo zonnig en heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen!

Rating recept




Recente blogs

Op zoek naar uitdaging? 5x jezelf uitdagen!

13 juni 2017|Persoonlijke groei|

“Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen.” Misschien klinkt het als een cliché uit vacatures en sollicitatiebrieven. Maar toch ervaar ik het echt zo. Ik zou me al snel vervelen als ik geen uitdaging zou hebben. Nee, daarmee bedoel ik niet dat je met je hoogtevrees besluit te bungeejumpen of met een talenknobbel aan de studie ruimtevaarttechniek begint. Nee, jezelf uitdagen kan al op een kleinere en minder extreme manier. Maar jezelf uitdagen, hoe doe je dat dan? In dit artikel geef ik je 5 tips voor als je op zoek bent naar wat uitdaging.

9x Waar ik deze kerst naar uitzie?

24 december 2018|Persoonlijk|

Na wekenlang aftellen is het nu toch echt zover. Al wekenlang staat in veel huizen een versierde kerstboom te pronken, de straten zijn sfeervol verlicht en in de winkels zijn de luxe lekkernijen voor het kerstdiner niet aan te slepen. En terwijl de winkels nog even profiteren van de topdrukte voor last minute kerstdineraankopen, geniet ik vooral van de voorpret voor de feestdagen. Ook zonder een spectaculair kerstdiner met zeven gangen heb ik namelijk zeker 9 leuke dingen waar ik naar uitzie deze kerst.

De lekkerste vleesvervangers | Mijn persoonlijke favorieten

16 juli 2019|Lifestyle, Recepten|

Inmiddels ben ik bijna de helft van mijn leven vegetariër. Toen ik twaalf jaar geleden besloot om geen vlees en vis meer te eten, was dat soms nog een kleine uitdaging. Veel verder dan een groenteburger, tofu en af en toe een ei kwam ik niet. Gelukkig zijn de opties qua vleesvervangers nu zo'n beetje vertienvoudigd. Je telt als supermarkt bijna niet meer mee als je niet minstens één schap hebt met volop keuze aan vleesvervangers. Ik ben zelf niet vies van iets nieuws proberen (en gelukkig ook niet van vleesvervangers). Daarom in dit artikel de in mijn ogen 6 lekkerste vleesvervangers van dit moment.

Ga naar de bovenkant