smoothie bowl kersen 7

Zoete smoothie bowl met kersen (en veel verstopt fruit)

 • 12 juli 2022
 • 4 Reacties
Categorieën: Recepten

Heb je ze al in de supermarkt gespot: de kersen? Ik kan het nooit laten om van dit typische zomerfruit een doosje mee te nemen. I love them cherry much! De zoete smaak van kersen doet het ook heel goed in verfrissende ontbijtjes op een zonnige ochtend. Wat (soja)kwark erbij, de blender erin en toppings erop, en je hebt zo een heerlijke smoothie bowl voor een koele start van de dag. Deze smoothie bowl met kersen is wat mij betreft hét zomerse ontbijtje met heerlijk zoete smaak. En je krijgt er ook nog eens veel fruit mee binnen op de vroege ochtend. Zit dat er maar vast in!

smoothie bowl kersen 4

Smoothie bowl voor een zomerse dag

Meestal zie je mij ontbijten met warme havermoutpap of havermout uit de oven. Ook als de thermometer 25 graden aangeeft, gaat mijn favoriete warme chocolade-havermout er moeiteloos in. Maar vooruit, af en toe kan ook ik wel iets verfrissends gebruiken. Laatst vond zelfs ik – koukleum in hart en nieren en dus niet snel klagend over hitte – het te heet om in een pan met verwarmde havermout te roeren. Een verkoelend ontbijtje moest het worden. In mijn geval betekent dat: tijd voor een smoothie bowl!

Smoothie bowls doen me denken aan die bakjes vruchtenyoghurt van vroeger. Je kent ze misschien wel: die Activia-achtige yoghurtjes of de mini-Danoontjes die je in een paar happen op hebt. Prijzig, maar zo lekker! Een smoothie bowl is net zoiets, maar dan in een gezonde en niet-overpriced versie. Je maakt ze namelijk met alleen maar (plantaardige) kwark en fruit. Zo heb je ook meteen een shot aan fruit binnen op de vroege ochtend! Maar dan zonder dat je spinazie-achtige shakes met gekke kleurtjes naar binnen hoeft te klokken.

smoothie bowl kersen 7

Kersen uit de diepvries of vers?

Ik zal eerlijk bekennen: bij smoothie bowls kies ik meestal lekker lui voor een pakje diepvrieskersen. Die maken je smoothie bowl met kersen niet alleen extra verfrissend, ze zijn ook nog eens al voor je ontpit. Word ik persoonlijk heel blij van! Fruit ontpitten of schillen is typisch zo’n klusje waar ik ‘s ochtends vroeg geen zin in heb als ik gewoon snel een lekker ontbijtje wil hebben. Smoothie bowls zijn het ontbijt bij uitstek waarvoor je diepvriesfruit kunt gebruiken. Je hoeft de kersen niet eens te ontdooien. Als je er wat warm water bij giet, weet je blender er al wel raad mee. 

Voor de topping gebruikte ik wel wat verse kersen (uiteraard ontpit en, na het maken van de foto’s, verlost van hun steeltje). Maar voor de smoothie bowl werken diepvrieskersen perfect.

Smoothie bowl met kersen en toppings: zoet & simpel

Ben jij iemand die liever niet veel moeite doet voor je ontbijt? Als je ‘s ochtends al een race tegen de klok voert om op tijd de deur uit te zijn, sta je vast niet te springen om taferelen met pannen en twintig ingrediënten. Hoeft gelukkig ook niet! Deze smoothie bowl met kersen maak je simpelweg door de ingrediënten samen in een blender te gooien en dan in een bakje te serveren. Strooi er wat toppings over en dan kun je je smoothie bowl al naar binnen lepelen. Hem opdrinken kan ook als je echt haast hebt om op tijd de deur uit te gaan!

Na vijf minuutjes werk staat er een zoete smoothie bowl voor je klaar. Eentje met de smaak van kersen en banaan. Ik topte hem zelf af met onder andere cacao nibs, nootjes en spelt om er een echt ontbijtfeestje van te maken. Maar gebruik natuurlijk vooral de toppings die jij het lekkerst vindt en nog in je keukenla hebt staan. 

smoothie bowl kersen 5

Hoe maak je deze smoothie bowl met kersen?

Genoeg gekletst over dit kersenontbijtje. Zo maak je het! 

smoothie bowl kersen 4

Smoothie bowl met kersen (vegan)

Romy
Zoek je een heerlijk verfrissende smoothie bowl als ontbijt in de zomer? Deze smoothie bowl met kersen is lekker zoet, goed vullend en heel gezond. Dus: dé bowl om jezelf op te trakteren als je iets zomers en zoets zoekt.
4 (1 stem)
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Ontbijt
Keuken Overig
Porties 1 portie

Equipment

 • Blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

Voor de smoothie bowl:

 • 1 banaan
 • 100 gram diepvrieskersen
 • 150 gram sojakwark

Voor de topping:

 • Gepofte spelt (muesli, cruesli of andere ontbijtgranen kunnen ook)
 • Paar cashewnoten
 • 1 tl cacao nibs
 • Stukje pure chocola
 • Kokosrasp
 • ½ tl pindakaas
 • Eventueel nog een paar losse kersen (diepvries of vers)

Instructies
 

 • Gebruik je diepvrieskersen? Houd ze dan heel even onder de warme kraan, zodat ze een klein beetje ontdooien. Dan kan je blender of keukenmachine er straks makkelijker doorheen.
 • Doe de banaan, kersen en (soja)kwark samen in je blender of keukenmachine. Laat die er een smeuïge smoothie van maken.
 • Schenk de smoothie in een kom. Serveer met de verschillende toppings. Kijk zelf even wat je lekker vindt en nog hebt staan. Allerlei soorten toppings zijn lekker. Je kunt eventueel ook vers fruit op de smoothie bowl leggen. Dan heb je helemaal een enorm shot aan fruit binnen.
Trefwoord Glutenvrij, Kersen, Lactosevrij, Smoothie, Smoothie bowl, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
smoothie bowl kersen 2

Snel ontbijtje voor als het heet is

Ik weet dat ‘niet ontbijten’ steeds meer een hype wordt. Maar ik zou daar persoonlijk niet heel lekker op gaan. Als ik om tien uur nog niets heb gegeten, word ik al wat flauw. Mijn ontbijt overslaan heb ik dan ook al in geen jaren meer gedaan. Moet er niet aan denken! Gelukkig hoeft een strakke planning je niet in de weg te staan om met iets achter de kiezen naar je werk te gaan op een drukke dag. Voor een ontbijtje als deze smoothie bowl met kersen hoef je maar vijf minuten vrij te maken. Persoonlijk vind ik het ook belangrijk om daar iets van tijd voor in te ruimen. Al is het maar als signaal naar jezelf toe dat jij die tijd voor een ontbijtje waard bent. 

Zoek je meer snelle ontbijtjes voor zomerse dagen? Probeer ook eens deze twee smoothie bowls (vooral die met mango smaakt heerlijk tropisch!) of maak heerlijke overnight oats met cacao voor jezelf klaar. Die ontbijtjes kosten zelfs helemaal geen tijd in de ochtend; je hebt ze de dag van tevoren al voor jezelf in de koelkast geschoven. Is zelfs nog minder werk op de vroege morgen dan een broodje met pindakaas smeren!

Waarmee ontbijt jij het liefst als het zo warm is?

kers
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 12 juli 2022 op 8:01 am - Beantwoord

  Bij het zien van de foto’s in mijn reader dacht ik in eerste instantie dat ik een taartje zag, zo lekker ziet dit eruit. Ik heb nog geen kersen gegeten dit jaar, maar bij het volgende bezoek aan de supermarkt ga ik toch eens kijken of ik ze kan vinden.

  • Romy 17 juli 2022 op 9:12 pm - Beantwoord

   Leuk, de kersen zijn zo lekker nu! En stiekem zijn ze uit de diepvries het hele jaar door heerlijk (en al voor je ontpit) 🙂

 2. Darina 12 juli 2022 op 9:17 am - Beantwoord

  4 sterren
  Dit ziet er te lekker uit! Een receptje wat ik zeker eens ga maken!

 3. Maaike 15 juli 2022 op 3:11 pm - Beantwoord

  Ziet er heel goed en lekker uit! ;-D

Beoordeling recept
Recente blogs

Schuldgevoel loslaten | Zo zet je dat nare gevoel buiten de deur! (9 tips)

24 maart 2022|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Schuldgevoel loslaten - ja graag! Dat rotte niet-goed-genoeg-gevoel als je drie uur een serie hebt gekeken, waardoor het huis nog steeds niet aan kant is. Of de tetterende innerlijke criticus als je een dag voor jezelf verkiest boven klussen bij je beste vriendin. Schuldgevoel is iets wat in allerlei situaties kan opzetten. En waar ook ik eerlijk gezegd maar al te graag van af zou komen. Daarom ben ik zelf en ook met een coach gaan kijken: hoe kun je schuldgevoel loslaten? Deze 9 tips helpen mij een handje, en jou misschien ook.

Kalm kwartier | Mijn nieuwe gewoonte om mezelf meer rust te geven

13 mei 2021|Lifestyle, Zelfliefde|

Een kalm kwartier. Het klinkt misschien als een slechte promotiecampagne voor een veel te dure bodylotion. Maar nee hoor, het is een nieuw "ritueel" dat ik voor mezelf heb bedacht om vaker stil te zitten. Ik weet niet hoe het zit bij jou, maar ik vind de drempel best hoog liggen om echt een dag lang te "niksen" of zes uur lang series te kijken. Totdat ik ontdekte dat ontspanning 'm vaak zit in veel kleinere momenten. Een kwartier tijd kun je elke dag maken - een paar keer per dag zelfs.

8 weken coaching voor tekstschrijvers | Mijn 6 grootste eureka-momenten

8 juni 2021|Carrière en ondernemen|

Het allerleukste aan ondernemen is dat je zo lekker je eigen ding kan doen. Maar dat is ook meteen mijn grootste valkuil. Want wie zegt dat "jouw eigen ding" ook de beste manier is om het aan te pakken? Als tekstschrijver liep ik tegen een paar muurtjes (en vooral tegen mezelf) op. Dus trakteerde ik mezelf op een coach én een geweldig leuke sparringgroep van mede-tekstschrijvers. Inclusief veel welkome schopjes onder mijn kont, een stevige motivatieboost en heel wat eureka-momenten. Dit waren mijn 6 belangrijkste inzichten.