Koffer ingepakt? Check! Alle 1500 foto’s veiliggesteld via Google Drive? Yes! En ingecheckt voor de terugvlucht? Ja! Nu ik dit schrijf, ben ik helemaal klaar om na 7 fantastische dagen in Italië terug naar huis te vliegen. Al lange tijd droomde ik van een reis naar Italië. Ik zag mezelf al rondlopen langs de grachten in Venetië, wilde niets liever dan de gekleurde huisjes in Burano met eigen ogen zien en kon ook niet wachten om vanachter een treinraampje een glimp van het Toscaanse landschap op te vangen. Hoe het was om die punten van mijn bucket list te kunnen afvinken? Nou, het werd een reis die al mijn verwachtingen overtrof.

terug van vakantie naar italië

Dag 1: een slaapkamer met roze laken

Vorige week donderdag landden we op het vliegveld in Bologna. Terwijl wij in gedachten nog even trots waren op het feit dat we in de juiste bus bij de juiste halte waren beland, werden we al verwelkomd door de Italiaanse eigenaar van het appartement. Met een charmant Italiaans accent wees hij ons op onze Airbnb. Bij het zien van de slaapkamer met een ROZE laken, maakte ik mijn eerste vreugdesprongetje. Vanaf dat moment was ons verblijf voor de week alvast goedgekeurd. Dit kon vast niet anders dan een mooie tijd worden.

Dag 2: oh’s en ah’s in Venetië en Burano

Voor dag 2 stond meteen mijn ultieme droombestemming op de planning. Met de trein vertrokken wij naar het schitterende Venetië. Ook zonder een eigen casanova aan je zijde is deze romantische stad wat mij betreft een absolute aanrader. Hoewel wij de romantische gondeltocht met livemuziek (lees: een vaartocht van 20 minuten voor €80 waarbij je grotendeels tussen andere gondels in de file wacht in een te nauw steegje) hebben overgeslagen, beleefden we in deze mooie stad een geweldige tijd. Het Sint Marcoplein zorgde voor de nodige oh’s en ah’s en naar de varende gondels kijken was natuurlijk ook een feestje op zich.

Nóg geweldiger vond ik overigens het eiland Burano. Een eiland waar de overheid zelfs regels heeft opgesteld voor de kleuren waarin je als bewoner je huis mag verven. Het gevolg? Het hele eiland staat vol met huizen in alle kleuren van de regenboog. Uiteraard waande ik me – gehuld in mijn knalgele jurkje – in een waar paradijs als groot liefhebber van kleur.

Dag 3 en 4: de grote conditietest in Bologna

Het weekend brachten wij door in Bologna zelf. Een stad die – godzijdank – voorzien is van talloze zuilengangen. Die zorgden ervoor dat het in de stad zelfs met een temperatuur van 37 graden nog goed vertoeven was. We beklommen een scheve toren van 92 meter (lees: de ultieme conditietest!), bezochten een prachtige basiliek bovenaan de berg, maakten talloze foto’s tussen de mooie bogen in de stad en zetten heel wat stappen door de leukste (winkel)straten in deze pittoreske stad. Beide dagen kwamen we dan ook pas ’s avonds laat terug in het appartement. Een Desigual-jurkje (de ultieme traktatie voor mezelf!) rijker overigens!

terug van vakantie naar italië

Dag 5: selfiesticks en indrukwekkende architectuur in Florence

Op maandag stond Florence op het programma. Een stad waarin wij zowel het aantal toeristen (!) als de gebouwen bijzonder indrukwekkend vonden. Vooral de Dom was schitterend om te zien. Tegelijkertijd was het een stad waar je nauwelijks foto’s kon maken zonder dat er net een hoedje, selfiestick of vlaggetje van een gids in beeld was. Wat een toerisme! Maar geef al die toeristen eens ongelijk, want een mooie stad is het zeker. Hoewel we de grootste musea door de drukte en een tijdgebrek niet hebben bezocht, hebben we wel veel mooie beelden, de Ponte Vecchio-brug en prachtige gebouwen kunnen zien én hebben we volop van de sfeer van deze bijzondere stad kunnen proeven.

Dag 6: vroeg op weg naar Cinque Terre aan de kust

Dinsdag begon onze dag al vroeg. Om 5 uur stipt stonden wij nog half slapend naast ons bed. En dat niet zonder reden: last minute hadden we besloten om naar het schitterende Cinque Terre af te reizen aan de andere kant van Italië. Een reis van 3 uur (uiteindelijk zelfs 5 uur door de vertraging), maar dat was de bestemming en de grote toeristenmenigte wél waard. Het uitzicht over het water op de rots met gekleurde huisjes deed me even vermoeden dat ik een reistijdschrift aan het lezen was in plaats van dat ik dit landschap met eigen ogen bewonderde. Een paar uur lang keken we onze ogen uit en fotografeerden er flink op los.

Dag 7: Verona, de stad van Juliet

We sloten onze reis af met een bezoekje aan Verona. Een heel lieflijk, romantisch (hoe kan het ook anders!) en mooi stadje dat mij direct terugbracht naar de vijfde klas, waarin Romeo & Juliet verplichte kost was voor mijn Engels-literatuurlijst. En met de trein van Verona terug naar Bologna kwam onze reis die avond tot een einde. Souvenirs namen we nauwelijks mee, maar wel gaan we met een sd-kaart vol foto’s, frisse energie en een hoofd vol mooie herinneringen naar huis. Het was een reis om niet meer te vergeten. En mijn moeder en ik waren het over één ding eens: dit was zeker niet ons laatste bezoek aan Noord-Italië. Dankjewel mama, dat we samen deze geweldige reis hebben gemaakt!

Binnenkort zal ik aan een aantal van onze bestemmingen, waaronder Burano en Cinque Terre, nog een apart artikel wijden. Is er iets specifieks waar jij benieuwd naar bent? Laat het me vooral weten! 

Ben jij ooit naar een van deze plekken geweest?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 9 augustus 2018 op 6:18 am - Beantwoord

  Het klinkt echt fantastisch. Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad. Je nieuwe Desigual-jurkje is een mooi aandenken aan deze reis. Ik ben vooral benieuwd naar Cinque Terre.

  • Romy 9 augustus 2018 op 12:24 pm - Beantwoord

   Ik vond het jurkje ook wel een mooi souvenir. Dat was in ieder geval een goed excuus om mezelf eens op een wat duurder jurkje te trakteren 😉
   Binnenkort zal ik nog een uitgebreid artikel plaatsen over Cinque Terre. Dat was absoluut een van mijn favoriete plekken van onze reis 🙂

 2. Darina 9 augustus 2018 op 6:39 am - Beantwoord

  Je vakantie klinkt geweldig! Ik ben heel wat jaartjes geleden in Venetië en Florence geweest. Florence vond ik echt heel erg mooi en zou ik nog wel een keer naar toe willen. Ik ben benieuwd naar Burano en Cinque Terre.

 3. Marije 9 augustus 2018 op 7:19 am - Beantwoord

  Klinkt als een geweldige week. Ben benieuwd naar je blog over Cinque Terre

 4. Lizzy 9 augustus 2018 op 8:07 am - Beantwoord

  Oh wow, wat klinkt dat als een fantastische reis! Florence is een van mijn favoriete steden, maar ik ben er in oktober geweest. Het was toen niet erg druk meer qua toerisme. Ik had nog nooit van Burano gehoord, maar het ziet er prachtig uit. Daar zou ik wel wat meer over willen weten :).

  • Romy 9 augustus 2018 op 12:25 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook ooit naar Venetië en Florence bent geweest. Ik zou zelf ook graag nog eens terug willen naar Florence. Dan zou ik er ook een wat langer tripje van maken, zodat we in ieder geval het grootste museum kunnen bezoeken 🙂

  • Romy 9 augustus 2018 op 12:27 pm - Beantwoord

   Ik kan me inderdaad voorstellen dat Florence buiten het hoogseizoen om al een stuk rustiger is. Ik zou zelf ook nog wel een keer terug willen naar Florence, maar dan in de lente of in het najaar. We konden de musea daar nu vanwege tijdgebrek niet bekijken, maar die schijnen ook prachtig te zijn 🙂
   Binnenkort ga ik trouwens zeker nog een blogartikel schrijven over Burano. Dat was absoluut een van mijn favoriete plekken van onze reis.

 5. Daenelia 9 augustus 2018 op 8:25 am - Beantwoord

  … 🙁 geen koekjes??? 😛
  Florence is fantastisch om doorheen te lopen, maar mooier nog zijn de prachtige paleizen, de musea, en de live-kunstenaars die waar je bij staat heel nonchalant tien aquarelletjes tegelijk schilderen. En mooi. Florence is voor mij het centrum van Europa, vanwege de history, de dramatische verhalen, de kunst, … het eten.
  Wat heb je gegeten en zeg alsjeblieft niet dat je alleen maar pasta en pizza hebt gegeten!!

  • Romy 9 augustus 2018 op 12:31 pm - Beantwoord

   Haha, de koekjes hebben we thuisgelaten 😉 We hebben alleen wat Italiaanse chocolade voor het thuisfront mee. Sorry! 😛
   Ik zou Florence ook zeker nóg een keer willen bezoeken. We hebben wel veel live-kunstenaars en prachtige gebouwen kunnen zien, maar ik zou ook heel graag nog een keer naar de grootste musea daar willen. Die schijnen prachtig te zijn.
   Het eten hier was heerlijk. Ik heb niet eens pizza gegeten eigenlijk, maar we hebben wel heel wat lekkere Italiaanse dingen kunnen proberen 🙂 Het viel me trouwens ook alles mee dat er hier tegenwoordig heel wat vegetarische opties zijn. Zo’n 5-6 jaar geleden waren wij in Rome en werd ik nog vreemd aangekeken in de supermarkt toen ik vroeg of ze ook alternatieven hadden voor vlees, haha.

 6. Anja - Minimalist Dutchie 9 augustus 2018 op 8:46 am - Beantwoord

  Zo te zien heb je genoten. Ook nog een beetje zen time gehad?

  • Romy 9 augustus 2018 op 12:32 pm - Beantwoord

   We hebben zeker genoten! 🙂 En tussen de dagtripjes door hebben we ook lekker kunnen ontspannen in het appartement en op alle fijne terrasjes. Ik was sowieso heel blij dat we alles met de trein in plaats van met een huurauto deden, waardoor we soms uren een boek konden lezen in de trein. En in het appartement was het ’s avonds ook goed vertoeven met een leuk boek of tijdschrift of een maskertje erbij 🙂

 7. bychristiana 9 augustus 2018 op 9:33 am - Beantwoord

  Wat heerlijk! Haha, ik kan me helemaal voorstellen dat het roze laken een fantastisch begin van de vakantie was;-) Zo zou ik er zelf precies over denken. Denk ik aan Verona, dan denk ik natuurlijk aan de film ‘ Letters to Juliet’ de ultieme vakantie-feel-good-movie wat mij betreft. Prachtige foto’s ook. wat leuk om op terug te kunnen kijken.

  • Romy 9 augustus 2018 op 4:50 pm - Beantwoord

   Letters to Juliet was ook absoluut mijn eerste associatie bij Verona. Alleen al door die film wilde ik graag een keer naar Verona. Ook in het echt is het een superleuk stadje! 🙂

 8. Liset - Beautydagboek 9 augustus 2018 op 9:45 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je een reis met je moeder hebt gemaakt! Het ziet er dan ook heel kleurrijk en gezellig uit. Mooie foto’s heb je gemaakt zeg en wel 1500 exemplaren dus!

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Het was een heel geslaagde reis en heel leuk ook om dit met mijn moeder te doen! 🙂 Nu alleen nog tijd maken om alle foto’s te gaan uitzoeken, haha.

 9. Amy 9 augustus 2018 op 9:53 am - Beantwoord

  Wat gaaf dat jullie het zo naar je zin hebben gehad. De foto’s zagen er in ieder geval heel gezellig en kleurrijk uit dus ik heb met plezier meegekeken! Jaren geleden ben ik eens in Florence geweest (ik herinner me nog de geweldige ijszaak daar).. ik heb het gevoel dat het tijd is om terug te gaan die kant op 😉

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je met plezier hebt meegekeken naar onze reis 🙂 En Florence is zeker leuk om naartoe te gaan. Ik vond het achteraf jammer dat wij niet de tijd hadden om een museum te bezoeken in Florence. Ik denk dat dat een bezoekje aan Florence toch wel nóg bijzonderder maakt.

 10. Charel 9 augustus 2018 op 10:47 am - Beantwoord

  Klinkt super leuk! Wauw wat mooi ook al die foto’s en mooie plekjes

 11. Irene 9 augustus 2018 op 11:15 am - Beantwoord

  Klinkt echt als een heel fijne reis! Ben zelf nog nooit in Italië geweest maar het lijkt me wel een mooi land ^^

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het was ook zeker een heel geslaagde reis 🙂

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Absoluut! Ik ben eerder naar Rome geweest en vond dat al heel mooi, maar dit gebied in Italië heeft al helemaal mijn hart gestolen 🙂 Zeker een aanrader om een keer naartoe te gaan!

 12. Lianne 9 augustus 2018 op 11:42 am - Beantwoord

  Wauw, het klinkt als een prachtige vakantie! Ik ben ooit een keer in Venetië geweest en ik vind Noord-Italie en Toscane sowieso een prachtige streek. Ik wil er binnenkort ook weer eens naartoe 🙂 Vooral de gekleurde huisjes op Burano hebben mij ook heel enthousiast gemaakt!

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:15 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je ook helemaal enthousiast bent om een keer naar Burano te gaan en om Noord-Italië nog een keer te bezoeken. Toscane is echt prachtig, in ieder geval wat ik er tot nu toe van heb gezien. Ik zat in de bus naar huis al te fantaseren over misschien wel een volgende trip naar Noord-Italië, ook al duurt dat vast nog even 😉

 13. Yanine 9 augustus 2018 op 1:00 pm - Beantwoord

  Ben benieuwd naar de meer gedetaileerde artikelen van je reis! Ik zou heel graag zo’n soort reisje maken en wil al superlang naar Florence. Leuk dat jullie alle steden in 1 week gestopt hebben. T lijkt me wel best overweldigend in zo’n hete periode en dan met zo verschrikkelijk veel toeristen samen :p

 14. Yanine 9 augustus 2018 op 1:03 pm - Beantwoord

  Ik heb trouwens ook een desigual jurk (en trui) gekocht op mijn reisje naar rome, als useful souvenir :).

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Haha, er kwamen soms inderdaad heel wat indrukken op ons af, zeker met de warmte, maar het was het wel absoluut waard. Superleuk dat je ook een keer naar Florence zou willen gaan! Het is zeker een mooie stad. Ik zou er ook graag nóg een keer naartoe willen, maar dan inclusief een museumbezoekje 🙂 Volgens mij zijn de musea daar namelijk ook prachtig.

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Superleuk! Dat soort souvenirs zijn eigenlijk de leukste (en de meest nuttige inderdaad!) 🙂

 15. Johanne 9 augustus 2018 op 2:34 pm - Beantwoord

  Wat hebben jullie een mooie reis gemaakt, zegt! Heerlijk! Ik ben in het verleden regelmatig in Florence geweest (we gingen altijd naar een camping niet al te ver daar vandaan) en één keertje in Venetië . Verona heb ik tijdens diezelfde reis gezien. Cinque Terre is zo’n plekje waar ik al honderden foto’s van heb gezien, maar iedere keer weer bij wegdroom. Lijkt me zo mooi daar. Ondanks alle toeristen.

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat je al op jonge leeftijd regelmatig naar Florence ging! Ik heb nu ook stiekem wel een beetje mijn hart verloren aan Italië. Ik zou er heel graag nog een keer naartoe gaan, bijvoorbeeld in de lente. Cinque Terre is echt wel een aanrader. Ik zou zelf eerder buiten het hoogseizoen om gaan in het vervolg, maar hoe dan ook is het een prachtige plek. Het landschap daar is zó mooi 🙂

 16. Haydée 9 augustus 2018 op 2:45 pm - Beantwoord

  Dat ziet er een heerlijke reis uit! Je hoed past ook heel goed bij je, en komt mooi over op de foto’s. 🙂

 17. Zo simpel is dan geluk 9 augustus 2018 op 3:47 pm - Beantwoord

  Volgens mij is het zo mooi daar! Het staat zeker nog mijn verlanglijstje om zelf nog eens die kant op te gaan. Je foto’s zijn echt helemaal leuk!

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Dankjewel! 🙂 Ik heb eigenlijk nog nooit eerder een hoed gedragen, maar was direct verkocht toen ik deze hoed in Venetië zag hangen. De hoed is de rest van de week niet meer van mijn zijde geweken (of beter gezegd: van mijn hoofd geweest) 😉

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook graag nog een keer naar deze regio zou willen afreizen. Ik vond deze regio zeker een aanrader en wil ook onwijs graag nóg een keer teruggaan 🙂

 18. Simone 9 augustus 2018 op 5:13 pm - Beantwoord

  Ik ben echt nog nooit in Italië geweest, maar wat ziet het er prachtig uit zeg! Volgens mij heb je enorm genoten daar 😀

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

   Genoten hebben we zeker volop 🙂 Ik ben een beetje Italië-fan geworden nu en wil heel graag nóg een keer naar dat mooie land toe.

 19. Elisabeth 9 augustus 2018 op 6:07 pm - Beantwoord

  Ik ben nog nooit in Italië geweest, Maar wat ziet het daar er mooi uit! Mooie foto’s heb je ook gemaakt!

  • Romy 9 augustus 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Zeker een aanrader om nog een keer naar Italië te gaan. Ik vind het een prachtig land, in ieder geval het deel dat wij hebben bezocht. Maar volgens mij is ook zuid-Italië ontzettend mooi. Daar zou ik ook heel graag nog eens naartoe gaan tijdens een andere vakantie 🙂

 20. Nikita 9 augustus 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

  Ik ben zo blij dat je het zo naar je zin hebt gehad! Ik krijg door jou reiszin, echt waar! Ik ging zeggen, hopelijk heb je genoten. Maar ik denk dat dat echt een overbodige opmerking is haha! Mijn vriendin gaat ieder jaar naar Italië, ik weet door jouw blogpost waarom ze het daar zo fantastisch vind denk ik!

  • Romy 10 augustus 2018 op 7:52 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je door mijn blogartikel ook hebt gemerkt hoe leuk Italië is 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie!

 21. Justine 9 augustus 2018 op 9:15 pm - Beantwoord

  Wat een super mooie en leuke foto’s! Je kunt echt wel zien dat jullie genoten hebben. Onwijs leuk zeg!
  Ik ben zelf ooit in Venetie geweest. Vond ik echt heel gaaf! Ik zou graag nog eens terug gaan en onderweg nog meer bestemmingen aan doen. Er is nog zoveel moois dat ik wil zien!

  • Romy 10 augustus 2018 op 7:54 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 We hebben zeker een geweldige tijd gehad in Italië. Deze regio in Italië is ook echt een aanrader als je een keer naar Venetië gaat. Sowieso zijn er heel veel toffe plekken vlak bij elkaar in dit gebied, waar je vaak max. 1 uur voor hoeft te treinen. Zeker een aanrader!

 22. Saskia 9 augustus 2018 op 9:20 pm - Beantwoord

  Klinkt als een hele fijne vakantie! IMijn eerste trip met M, toen we het net hadden was samen met hem, mijn schoonfamilie samen naar Bella Italia… Erg leuk de toffe foto’s te zien en ben benieuwd naar de andere artikelen…

  • Romy 10 augustus 2018 op 7:55 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie eerste reis samen naar Italië ging! Ik vind het ook echt een heel mooi land, althans wat ik er tot nu toe van heb gezien natuurlijk 😉

 23. lydia 10 augustus 2018 op 9:22 am - Beantwoord

  jeetje romy, een blog over jullie reis! ik geloof dat ik meteen fan ben, hahaha

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:40 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! 🙂 Dankjewel!

 24. Meaghan 10 augustus 2018 op 10:24 am - Beantwoord

  Wat een leuke blog! En wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Volgens mij heb je daar een erg leuke tijd beleefd. Ik ben inderdaad wel benieuwd naar je aanbevelingen en leuke hotspots die je hebt gezien. Venetië en Florance staan bij mij ook hoog op mijn reislijstje, dus ik ben wel erg benieuwd wat jij daar allemaal hebt gedaan en wat de moeite waard is om te bekijken!

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:42 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! 🙂 We hebben zeker een geweldige tijd gehad op vakantie. Over Venetië wil ik sowieso graag een artikel schrijven. In Florence hebben we lang niet alle leuke dingen kunnen doen, omdat 1 dag daar wat kort voor was, maar het is zeker een aanrader om eens naartoe te gaan! <3

 25. Laurine 10 augustus 2018 op 10:24 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je in één keer zoveel verschillende steden hebt gezien! Zelf heb ik enkel Verona gezien van deze steden, maar ik zou dolgraag ook een keertje naar Florence gaan!

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:43 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook nog een keer naar Florence zou willen gaan. Zeker een mooie stad! Ik denk dat het al helemaal leuk is om daarnaartoe te gaan buiten het hoogseizoen om als het ook niet al te warm is. Dan kun je meteen makkelijker een of een paar van de mooie musea bezoeken die daar te vinden zijn 🙂

 26. Anna 10 augustus 2018 op 12:44 pm - Beantwoord

  Wauw wat hebben jullie veel gedaan en gezien! Prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik ben heel erg benieuwd naar je uitgebreide blogposts van de vakantie!

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:48 am - Beantwoord

   Dankjewel! We hebben inderdaad echt heel veel gezien en het was zo’n toffe regio. Ik ga de komende weken mijn blogartikelen over de leukste plekken uitwerken. Al is het alleen al om nog een beetje na te genieten van de vakantie 😉

 27. Sabine 12 augustus 2018 op 9:52 am - Beantwoord

  Geweldige vakantie zo te zien! En wat ben je weer prachtige plaatjes rijker ?. Love it! Leuk ook om zoiets met je moeder te doen.