20 Europese bestemmingen op mijn travel bucketlist

9 nov 2017 | Op reis | 55 reacties

Eerlijk is eerlijk, een fanatieke reiziger ben ik niet. Ik ben niet iemand die in een jaar tijd Thailand, de Verenigde Staten én Kenia bezoekt en die liever backpackend van plek naar plek gaat dan met een kop thee thuis te zitten. Toch ben ik zeker wel te porren voor een reisje op z’n tijd. En mijn lijstje met droombestemmingen, ook in Europa, lijkt wel oneindig lang. Dat varieert van het Doornroosjekasteel in Parijs tot de prachtige Griekse eilanden. Ik fantaseer dan ook met plezier alvast over een volgend reisje. Ben jij nog op zoek naar een vakantiebestemming in Europa? Wie weet kun je inspiratie halen uit deze 20 reizen binnen Europa die ik nog graag zou maken.

leuke vakantiebestemmingen in europa

 1. In Pisa de typische foto maken waarop ik met mijn indrukwekkende spierballen de toren van Pisa tegen omvallen bescherm. Clichés zijn altijd goed!
 2. In een gondel varen door de grachten van Venetië. Het liefst met een leuke jongen tegenover me, die het uitzicht nog net iets aangenamer maakt.
 3. Een roadtrip maken langs de zonnebloemvelden in Toscane om de dag af te sluiten met traditionele Italiaanse pasta (note to self: dit keer beter niet de spaghetti op z’n Hollands doormidden snijden!).
 4. Op mijn blote voeten wandelen langs de kust op Terschelling en ondertussen een glimp opvangen van de zonsondergang.
 5. Slapen in een typisch Pippi Langkous-huisje op het Zweedse platteland en daar de dichtstbijzijnde IKEA bezoeken alsof het een toeristische trekpleister is.
 6. De Noorse fjorden met mijn eigen ogen bewonderen en de mooie omgeving vastleggen die ik tot nu toe alleen op internet heb bewonderd.
 7. Een kerstmarkt vlak over de Duitse grens bezoeken. De glühwein sla ik over, maar van de gezellige kerstdecoratie en mooie kraampjes geniet ik graag mee.
 8. Een typische Disneyfoto maken met het oh zo leuke Minnie Mouse-diadeem op mijn hoofd, voor het Doornroosjekasteel in Disneyland Parijs.
 9. Nog een keer de prachtige vakanties uit mijn jeugd naar de Oostenrijkse bergen herbeleven en daar zeker een week genieten van het gemoedelijke “Grüß Gott”-sfeertje.
 10. Het concentratiekamp Auschwitz bij Kraków in Polen bezoeken, omdat dat me heel erg indrukwekkend lijkt en ik het een belangrijk onderdeel van onze eigen geschiedenis vind.
 11. Het magisch mooie eiland Santorini met mijn eigen ogen kunnen bekijken in plaats van alleen verlekkerd naar Instagram-foto’s van deze bizar mooie plek te kijken.
 12. Genieten van de mediterraanse sferen op Gran Canaria en daar door de mooiste landschappen lopen en uitzicht hebben over de helderblauwe zee.
 13. In een typisch Engelse cottage verblijven op het Engelse platteland om dan ‘s ochtends de ouderwetse luiken van het raam te kunnen openklappen voor uitzicht over een wel heel rustgevende omgeving.
 14. Nog een tweede keer Valencia bezoeken en daar, naast het geweldig mooie Turia-park, ook de prachtige botanische tuinen bewonderen.
 15. In mijn zomerjurkje wandelen door de uitgestrekte lavendelvelden in de Provence en daarna met de auto verder rijden langs de meest pittoreske Franse dorpjes.
 16. Dolfijnen spotten vlakbij de – als ik het internet mag geloven – magisch mooie Azoren, een eilandengroep vlak bij Portugal.
 17. Nog een keer naar Sintra afreizen, maar dit keer ook een hotel boeken in Sintra zelf en daarmee genoeg tijd hebben om het mooie Quinta da Regaleira in detail te bewonderen.
 18. Een wandeling maken langs de meren van Plitvice in Kroatië om met eigen ogen te zien hoe indrukwekkend de natuur soms kan zijn.
 19. De zon zien ondergaan in Cannes, Saint-Tropez of welke Franse badplaats dan ook, terwijl ik nog lekker decadent van mijn drankje en een goed gesprek geniet aan de boulevard.
 20. En niet te vergeten: een weekendje in Amsterdam verblijven en eindelijk eens doen wat toeristen ook doen: het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis, de grachten, de winkels én de Dam op één dag bezoeken.

Welke Europese bestemming staat er hoog op jouw lijstje?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

55 Reacties

 1. Jorinde

  Super leuk lijstje! Kerstmarkttechnisch is Münster een hele leuke en gezellige stad! Op dit moment staan Rome, IJsland en Noorwegen nog erg hoog op mijn Europese lijstje. ;)

  Antwoord
  • Romy

   Dankje voor je tip van Münster! :) En wat een mooie bestemmingen staan er op je lijstje! IJsland lijkt me ook prachtig (maar ook best koud, haha) trouwens :)

   Antwoord
 2. Nele | pizzapartyfridaynight

  Haha, ik heb ook zo’n typische Pisa foto ? moet kunnen, toch ? leuk lijstje! Het geeft mij zin om ook nog eens op reis te vertrekken. Net zoals jij, ben ik ook niet van plan om supergrote reizen te maken (waar halen mensen toch het geld vandaag, right?) maar een citytripje hier en daar, daar ga ik binnenkort eens werk van maken ?

  Antwoord
  • Romy

   Haha, leuk dat jij ook zo’n cliché Pisa-foto hebt! Dat is wel een bucketlist-dingetje voor mij ;) Leuk om te horen dat je binnenkort ook werk wilt maken van een kleine stedentrip. Heerlijk vind ik dat zelf altijd!

   Antwoord
 3. Aneta

  Ah wat een prachtige bestemmingen. Ik zou zo mijn spullen willen pakken en gaan! De Noorse fjorden en Auschwitz staan ook zeker op mijn lijstje

  Antwoord
 4. Lauriëtte

  Mooi lijstje! Mocht je op zoek zijn naar een tip voor een kerstmarkt; ik ben vorig jaar naar Keulen geweest en dat was heel erg leuk! Ze hebben daar verspreid door heel de stad verschillende kerstmarkten, dus daar ben je wel even zoet mee! ;) Op dit moment heb ik eigenlijk alleen Denemarken, Zweden en Spanje op mijn lijstje. In Spanje kom ik regelmatig, maar ik zou graag eens een bezoek brengen aan Valencia, Bilbao, Marbella, etc!

  Antwoord
  • Romy

   Over Keulen heb ik inderdaad veel goede verhalen gehoord! :) Wat gaaf dat ze daar zelfs meer dan één kerstmarkt hebben. Ik wil daar zeker nog eens naartoe gaan.
   In Spanje vind ik Valencia een echte aanrader. Wij hebben twee jaar geleden volop genoten van die mooie Spaanse stad.

   Antwoord
 5. Susan

  Ja ja ja Zweden en Noorwegen!!! Must see <3 Het is hier zo mooi.

  Antwoord
 6. Lieke

  Wat een leuke bestemmingen! Laat even weten wanneer je gaat, ik ga wel mee hoor! ;) Op mijn lijstje staat toch echt wel de Noorse fjorden, lijkt me zo mooi!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik zal je een berichtje sturen zodra je in mijn koffer kunt kruipen om mee te gaan :P

   Antwoord
 7. jonna@burgertrutjes

  Staan heel veel mooie bestemmingen op! Ik ben de laatste jaren meer fan van vakanties buiten Europa, ook een aanrader. Hopelijk volgend jaar weer terug naar Amerika en in het voorjaar twee weekjes chillen in Kaapverdie of een andere zonzekere bestemming. Lang leve vakantie!

  Antwoord
  • Romy

   Buiten Europa zijn inderdaad ook heel veel mooie bestemmingen. Daar wil ik nog eens een apart lijstje van maken :) Wat een gave reisplannen heb jij al op de planning staan! Kaapverdië, hoe gaaf is dat?! :)

   Antwoord
 8. Lies

  Ik heb ongeveer de helft gedaan van wat jij neerschrijft.
  Krakow staat hier ook hoog op het lijstje!

  Antwoord
 9. Josephine

  Wat een heerlijk lijstje! Ik krijg gelijk zin in vakantie; vooral in Franse lavendelvelden en Engelse dorpjes (Devon!). Maar mag ik je trouwens ook de Schotse Hooglanden aanraden? Volledig doorweekt bij Loch Lomond staan is toch wel één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. :)
  Oh ja, en van de Duitse Kerstmarkten zijn die in Keulen echt het leukste! ;)

  Antwoord
  • Romy

   De Schotse Hooglanden lijken mij inderdaad ook erg mooi. Sowieso heb je in Schotland volgens mij een heel eigen en fijn sfeertje :) En de kerstmarkt in Keulen lijkt me ook erg leuk! Als ik een kerstmarkt ga bezoeken, denk ik inderdaad dat het er een in Keulen wordt :)

   Antwoord
 10. Loes

  Wat veel toffe bestemmingen! Ik heb er heel veel van nog niet bezocht. Maar Toscane wel, want daar kom ik regelmatig! Ben dol op die regio. Enne, ik snijd mijn spaghetti regelmatig gewoon wel haha, want ik heb geen zin in geklieder.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige spaghettisnijder! ;) Wat gaaf dat je regelmatig in Toscane komt. Het lijkt me echt een prachtige bestemming.

   Antwoord
 11. Saskia

  Heerlijke lijst zeg! Ik zou graag een keer naar Ierland willen. En uiteraard nogmaals naar Londen. Maar ook wil ik nog eens naar een aantal Waddeneilanden. Heerlijk over het strand bij een vuurtoren lopen, lijkt me heerlijk!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooie reisplannen! Sowieso kan ik je Texel zeker aanraden, maar ik hoorde van anderen dat ook Vlieland en Terschelling een fijne bestemming zijn :) En Londen blijft natuurlijk ook heel gaaf!

   Antwoord
 12. Mevrouw Marloes

  Hahah ik ben wel in Pisa geweest, maar ik heb niet zo’n typische torenfoto gemaakt. Heb de toren wel gezien om zes uur ‘s ochtends toen er niemand was (iets met beesten in het hotel dus niet kunnen slapen). Ik zou heel graag een keer naar Berlijn, Parijs, Kopenhagen, Stockholm en Oslo willen. En een keer naar IJsland/Finland en dan slapen in een iglo.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooie bestemmingen staan er op jouw travel bucketlist! Berlijn, Parijs, Kopenhagen en Stockholm heb ik alle vier ooit bezocht en vind ik echt aanraders. Stockholm is (zeker in de zomer) toch wel mijn favoriet daarvan :)

   Antwoord
 13. Sam - singlereadytomingleblog

  Ik ben in september naar Auschwitz geweest, was inderdaad echt heel indrukwekkend! We gingen vooral voor het concentratiekamp zelf, maar ik moet zeggen dat Krakau me als stad ook wel echt positief verrast heeft. En jep, ik ben een van die toeristen die je beschreef in Amsterdam ;-) Al hebben we het Rijksmuseum apart gedaan denk ik, haha! Ik wil heel graag eens naar Boedapest, Sint-Petersburg en Moskou en (iets dichterbij) Rotterdam! En voor de rest is mijn backpack-wishlist ook wel eindeloos lang :-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat een gave plekken staan er op jouw travel bucketlist! In Boedapest ben ik zelf geweest en die stad kan ik je zeker aanraden.
   Verder hoor ik inderdaad heel veel goede verhalen over Krakau. Het lijkt me heel bijzonder om een bezoek aan Auschwitz te combineren met een paar dagen in die Poolse stad.

   Antwoord
 14. Kirsten

  Leuke lijst! Er staan heel wat dingen op die ik ook nog niet gedaan heb. Ik zou graag eens naar Dublin reizen en ook Schotland wil ik graag nog eens opnieuw doen. Wist je trouwens dat er een ‘echt’ kasteel van Doornroosje bestaat? Charles Perrault zou zich voor het kasteel in zijn versie van Doornroosje gebaseerd hebben op Château d’Ussé in de Loire, Frankrijk. Misschien ook eentje voor je bucket list?

  Antwoord
  • Romy

   Wat onwijs leuk dat er zelfs een écht Doornroosje-kasteel bestaat. Nu maak je me wel heel nieuwsgierig. Dat kasteel komt sowieso ook op mijn bucketlist te staan :)

   Antwoord
 15. Anne - Ditisanne.nl

  Leuke lijst! Toscane is zéker heel erg de moeite waard (zeker die pasta!).
  Auschwitz staat voor ons voor komende zomer op de lijst; ik ben afgelopen jaar voor mijn werk wel een paar keer naar Krakau geweest, maar heb met mijn vriend afgesproken om Auschwitz te bewaren tot we er samen zijn.

  Antwoord
  • Romy

   Heel bijzonder dat jullie komende zomer een bezoek aan Auschwitz willen brengen. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Volgens mij moet het heel indrukwekkend zijn om daar rond te lopen.

   Antwoord
 16. kaylin

  Griekenland, Scandinavië en Kroatië staan hoog op mijn verlanglijstje. In Londen ben ik al tweemaal geweest maar ik zou graag nog eens gaan, er valt daar zoveel te zien!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooie bestemmingen staan er op je lijstje! En Londen blijft inderdaad ook altijd een geweldige bestemming :)

   Antwoord
 17. Sandra

  Haha, ik ben al op veel plekken geweest waar jij nog naar toe wilt! Waar ik zelf graag heen wil in Europa is Scandinavië, en dan het liefst naar Noorwegen denk ik. Ennnn de Lofoten! Ook ben ik Oostenrijk ook nog lang niet zat en zou daar nog veel vaker naar toe willen. Er is nog zo veel te ontdekken daar! Verder lijkt mij Tsjechië ook tof en IJsland ook. :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat gaaf om te horen dat je veel plekken van mijn lijstje al eens hebt bezocht! Maar zo te horen heb je ook in Europa nog steeds genoeg te ontdekken :) Tsjechië vind ik zelf ook een prachtig land en IJsland is volgens mij ook ontzettend mooi. Bij IJsland is het alleen de kou die me een beetje tegenhoudt, haha.

   Antwoord
 18. Darina

  Een hele mooie lijst! Berlijn en Krakow staan bij mij ook mijn lijstje.

  Antwoord
 19. Rosita Elise

  Wat een leuke lijst zeg Romy! Ik ga zelf naar Praag dit jaar; en misschien ook naar Krakau dat lijkt me best wel indrukwekkend.

  Liefs!

  Antwoord
 20. Simone

  Ik wil nog heel graag de rest van Griekenland zien. Ik ben al op Kreta geweest, 2x op Kos, Rhodos 2x en Parga. Maar er is nog genoeg te zien daar. En het eten is er ook zo lekker!

  Antwoord
 21. Nikita

  Veel plezier met reizen! Travel bucketlisten maken zijn ook zo leuk! De wereld ligt voor ons allemaal open, en die blogpost van jou geeft me ook reiskriebels! Je bestemmingen zijn heel herkenbaar, wil zelf ook de wereld zien. Vooral Londen allereerst, die stad lijkt me zo mooi! Ik weet niet waarom, maar ik heb er een soort binding mee. En in februari heb ik schooluitstap naar Parijs voor drie dagen! Daar kijk ik ook wel naar uit, vooral kunst en musea bezoeken gaan we doen (we zijn en blijven een creatieve opleiding). En verder wil ik gewoon de wereld ook zien (geen idee of Engeland trouwens binnen Europa ligt, sorry haha). Maar ik wil zeker ook de dingen die jij wil doen zelf ook doen, want de wereld is zo mooi en er is nog zoveel dat ik nog niet heb gezien ervan :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat mooi om te horen dat jij zo te horen ook nog reisplannen genoeg hebt! Parijs is zo’n mooie stad. Daar ga je vast heel veel plezier beleven in februari :) Engeland hoort inderdaad bij Europa trouwens en is ook een prachtig land. Ik heb dat je nog heel veel mooie plekken kunt ontdekken in je leven en daar volop van kunt genieten :)

   Antwoord
 22. Jeanine

  Oh wat een prachtig lijstje! Ik ben blij dat ik niet de enigste ben die nog nooit buiten Europa is geweest. Op die keer dat ik in Istanbul noodgedwongen moest landen na dan. (half Azië/ half Europa.) Ik wil ool zo graag naar het Engelse platteland en vooral ook nog eens naar Ierland. Bovendien lijkt Reykjavic mij helemaal het einde.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooie bestemmingen staan er op jouw lijstje! Ik ben zelf trouwens 2x buiten Europa geweest (2x naar New York), maar verder vind ik Europa ook geweldig als ik reizen maak. Er is in ons continent al zoveel moois te ontdekken.

   Antwoord
 23. Evelyne

  Ik ben in mijn leven nog maar in 3 landen geweest. Duitsland (de Moselstreek), Frankrijk (Parijs) en Nederland (Rotterdam). Ik heb een ellenlange TravelBucketList van niet alleen Europese bestemmingen, maar ik weet niet of het mij ooit lukt om die lijst af te werken. Ze is gewoon té lang :D

  Antwoord
  • Romy

   Beter een te lange dan een te korte lijst met mooie bestemmingen, toch?! Ik hoop dat je in je leven heel wat van die mooie reisplannen kunt waarmaken :)

   Antwoord
 24. Irene

  Mooie lijst! Ik ben ook niet zo’n reizer. Vind het wel fijn als de natuur mooi is! Mooie uitzichten, lief stadje er bij. De enige landen die écht op mijn lijstje staan zijn Noorwegen, Ierland en Schotland. En dan ook Amerika en Canada. En Ijsland. Niet allemaal Europa dus.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooie bestemmingen! Amerika en Canada lijken mij allebei ook geweldig trouwens. Ik ben wel twee keer in New York geweest, maar ook andere plekken in Amerika lijken me heel erg gaaf.

   Antwoord
 25. Lilian

  Wij moeten eigenlijk ook een keer naar Auschwitz als geschiedenissitebeheerders. Polen is sowieso erg interessant (en ook mooi, schijnt)

  En m’n man wil graag op een cruise en ik heb met hem afgesproken dat de enige cruise die ik doe voor mijn 60e, een cruise langs de Noorse fjorden is :-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat een geweldig plan, die cruise naar de Noorse fjorden. Dat moet een prachtige reis worden! En de luxe cruisereizen naar het zonnige zuiden komen dan vast na je 60e nog wel een keer ;)

   Antwoord
 26. Kim

  Hele mooie bestemmingen! Ook veel herkenbare!

  Antwoord
 27. Laetitia

  Aantrekkelijke lijst! Heel veel heb ik ook op de mijne staan. Venetië vind ik echt een plek waar ik nog een keer heen ‘moet, dat lijkt me zo bijzonder! Verder ben ik fan van de Scandinavische en Britse landen, in mijn jeugd al veel geweest maar ben er absoluut nog niet uitgekeken. Auschwitz zou ik denk ik niet kunnen, daar ben ik te gevoelig voor. Ik ben bijvoorbeeld op de stranden van Normandië geweest en een Amerikaanse begraafplaats. Of naar kamp Westerbork met school. Ik kom er ziek vandaan, kan daar niet tegen. Maar vind het wel heel belangrijk dat mensen naar die plekken blijven gaan om de herinnering in stand te houden!

  Antwoord
  • Romy

   Venetië staat ook heel hoog op mijn lijstje. Het lijkt me zo geweldig om die stad eindelijk eens in het echt te zien. Ik kan me trouwens wel voorstellen dat je van plekken als een concentratiekamp of een begraafplaats echt een brok in je keel kunt krijgen. Het lijkt mij ook heel erg heftig om Auschwitz te zien, maar toch vind ik het iets wat ik eens in mijn leven wil hebben gedaan.

   Antwoord
 28. Wendy (B)

  Stockholm, Liverpool, Dublin, Edinburgh, Valencia,…
  En ga zo maar door!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi lijstje! Zelf ben ik naar Stockholm en Valencia geweest en beide steden kan ik je zeker aanraden :)

   Antwoord
  • Wendy (B)

   Valencia ben ik kort geweest maar wil er zeker eens terug.
   Ziet er een toffe stad uit en er is kust.
   Stockholm is misschien voor 2018…

   Antwoord
 29. Anna

  Wat leuk om te lezen welke bestemmingen er nog op je lijst staan! Ik wil nog heel graag naar Valencia, Sardinie, Zweden, Lanzarote, Ijsland en Griekenland. Qua Europese steden die ik voor de tweede keer wil bezoeken zijn dat Lissabon, Kopenhagen en Boedapest. En mijn meest favoriete Europese stad is Praag, daar ben ik al zo’n 20 keer geweest, maar ieder jaar begint het te kriebelen om daar weer naartoe te gaan. Dit jaar is het mij helaas niet gelukt, hopelijk volgend jaar weer!

  Antwoord
  • Romy

   Wat gaaf dat je al zo vaak naar Praag bent geweest! Dat blijft ook wel echt een geweldige stad :) En je hebt hele gave steden op je lijstje staan. Lissabon en Boedapest wil ik ook heel graag nog een tweede keer bezoeken. Valencia kan ik je ook echt aanraden. Vooral het Turiapark daar vond ik echt geweldig :)

   Antwoord
 30. Odetta

  Kopenhagen, Stockholm, Normandië, Sevilla, de kust van Almalfi, Boedapest, Ierland, Schotland, een hippiemarkt op Ibiza bezoeken. etc.

  Antwoord
 31. Vivian

  Oohh, heerlijk lijstje! Pisa vonden wij – behalve dan de toren – erg tegenvallen, maar Venetië is absoluut prachtig! Veel van deze plekken staan ook nog op mijn lijstje, zoals Zweden en Noorwegen. Een keertje de verschillende Waddeneilanden bezoeken lijkt me ook erg leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Ik hoor inderdaad wel vaker dat in Pisa eigenlijk vooral de toren leuk is en dat er verder niet zo veel te beleven is. Venetië lijkt me dan wel weer echt geweldig :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs