Eerlijk is eerlijk, een fanatieke reiziger ben ik niet. Ik ben niet iemand die in een jaar tijd Thailand, de Verenigde Staten én Kenia bezoekt en die liever backpackend van plek naar plek gaat dan met een kop thee thuis te zitten. Toch ben ik zeker wel te porren voor een reisje op z’n tijd. En mijn lijstje met droombestemmingen, ook in Europa, lijkt wel oneindig lang. Dat varieert van het Doornroosjekasteel in Parijs tot de prachtige Griekse eilanden. Ik fantaseer dan ook met plezier alvast over een volgend reisje. Ben jij nog op zoek naar een vakantiebestemming in Europa? Wie weet kun je inspiratie halen uit deze 20 reizen binnen Europa die ik nog graag zou maken.

leuke vakantiebestemmingen in europa

 1. In Pisa de typische foto maken waarop ik met mijn indrukwekkende spierballen de toren van Pisa tegen omvallen bescherm. Clichés zijn altijd goed!
 2. In een gondel varen door de grachten van Venetië. Het liefst met een leuke jongen tegenover me, die het uitzicht nog net iets aangenamer maakt.
 3. Een roadtrip maken langs de zonnebloemvelden in Toscane om de dag af te sluiten met traditionele Italiaanse pasta (note to self: dit keer beter niet de spaghetti op z’n Hollands doormidden snijden!).
 4. Op mijn blote voeten wandelen langs de kust op Terschelling en ondertussen een glimp opvangen van de zonsondergang.
 5. Slapen in een typisch Pippi Langkous-huisje op het Zweedse platteland en daar de dichtstbijzijnde IKEA bezoeken alsof het een toeristische trekpleister is.
 6. De Noorse fjorden met mijn eigen ogen bewonderen en de mooie omgeving vastleggen die ik tot nu toe alleen op internet heb bewonderd.
 7. Een kerstmarkt vlak over de Duitse grens bezoeken. De glühwein sla ik over, maar van de gezellige kerstdecoratie en mooie kraampjes geniet ik graag mee.
 8. Een typische Disneyfoto maken met het oh zo leuke Minnie Mouse-diadeem op mijn hoofd, voor het Doornroosjekasteel in Disneyland Parijs.
 9. Nog een keer de prachtige vakanties uit mijn jeugd naar de Oostenrijkse bergen herbeleven en daar zeker een week genieten van het gemoedelijke “Grüß Gott”-sfeertje.
 10. Het concentratiekamp Auschwitz bij Kraków in Polen bezoeken, omdat dat me heel erg indrukwekkend lijkt en ik het een belangrijk onderdeel van onze eigen geschiedenis vind.
 11. Het magisch mooie eiland Santorini met mijn eigen ogen kunnen bekijken in plaats van alleen verlekkerd naar Instagram-foto’s van deze bizar mooie plek te kijken.
 12. Genieten van de mediterraanse sferen op Gran Canaria en daar door de mooiste landschappen lopen en uitzicht hebben over de helderblauwe zee.
 13. In een typisch Engelse cottage verblijven op het Engelse platteland om dan ’s ochtends de ouderwetse luiken van het raam te kunnen openklappen voor uitzicht over een wel heel rustgevende omgeving.
 14. Nog een tweede keer Valencia bezoeken en daar, naast het geweldig mooie Turia-park, ook de prachtige botanische tuinen bewonderen.
 15. In mijn zomerjurkje wandelen door de uitgestrekte lavendelvelden in de Provence en daarna met de auto verder rijden langs de meest pittoreske Franse dorpjes.
 16. Dolfijnen spotten vlakbij de – als ik het internet mag geloven – magisch mooie Azoren, een eilandengroep vlak bij Portugal.
 17. Nog een keer naar Sintra afreizen, maar dit keer ook een hotel boeken in Sintra zelf en daarmee genoeg tijd hebben om het mooie Quinta da Regaleira in detail te bewonderen.
 18. Een wandeling maken langs de meren van Plitvice in Kroatië om met eigen ogen te zien hoe indrukwekkend de natuur soms kan zijn.
 19. De zon zien ondergaan in Cannes, Saint-Tropez of welke Franse badplaats dan ook, terwijl ik nog lekker decadent van mijn drankje en een goed gesprek geniet aan de boulevard.
 20. En niet te vergeten: een weekendje in Amsterdam verblijven en eindelijk eens doen wat toeristen ook doen: het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis, de grachten, de winkels én de Dam op één dag bezoeken.

Welke Europese bestemming staat er hoog op jouw lijstje?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Nele | pizzapartyfridaynight 9 november 2017 op 7:31 am - Beantwoord

  Haha, ik heb ook zo’n typische Pisa foto ? moet kunnen, toch ? leuk lijstje! Het geeft mij zin om ook nog eens op reis te vertrekken. Net zoals jij, ben ik ook niet van plan om supergrote reizen te maken (waar halen mensen toch het geld vandaag, right?) maar een citytripje hier en daar, daar ga ik binnenkort eens werk van maken ?

  • Romy 10 november 2017 op 7:28 am - Beantwoord

   Haha, leuk dat jij ook zo’n cliché Pisa-foto hebt! Dat is wel een bucketlist-dingetje voor mij 😉 Leuk om te horen dat je binnenkort ook werk wilt maken van een kleine stedentrip. Heerlijk vind ik dat zelf altijd!

 2. Aneta 9 november 2017 op 7:47 am - Beantwoord

  Ah wat een prachtige bestemmingen. Ik zou zo mijn spullen willen pakken en gaan! De Noorse fjorden en Auschwitz staan ook zeker op mijn lijstje

 3. Lauriëtte 9 november 2017 op 8:14 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Mocht je op zoek zijn naar een tip voor een kerstmarkt; ik ben vorig jaar naar Keulen geweest en dat was heel erg leuk! Ze hebben daar verspreid door heel de stad verschillende kerstmarkten, dus daar ben je wel even zoet mee! 😉 Op dit moment heb ik eigenlijk alleen Denemarken, Zweden en Spanje op mijn lijstje. In Spanje kom ik regelmatig, maar ik zou graag eens een bezoek brengen aan Valencia, Bilbao, Marbella, etc!

  • Romy 10 november 2017 op 7:29 am - Beantwoord

   Over Keulen heb ik inderdaad veel goede verhalen gehoord! 🙂 Wat gaaf dat ze daar zelfs meer dan één kerstmarkt hebben. Ik wil daar zeker nog eens naartoe gaan.
   In Spanje vind ik Valencia een echte aanrader. Wij hebben twee jaar geleden volop genoten van die mooie Spaanse stad.

 4. Jorinde 9 november 2017 op 8:25 am - Beantwoord

  Super leuk lijstje! Kerstmarkttechnisch is Münster een hele leuke en gezellige stad! Op dit moment staan Rome, IJsland en Noorwegen nog erg hoog op mijn Europese lijstje. 😉

 5. Susan 9 november 2017 op 8:41 am - Beantwoord

  Ja ja ja Zweden en Noorwegen!!! Must see <3 Het is hier zo mooi.

 6. Lieke 9 november 2017 op 9:04 am - Beantwoord

  Wat een leuke bestemmingen! Laat even weten wanneer je gaat, ik ga wel mee hoor! 😉 Op mijn lijstje staat toch echt wel de Noorse fjorden, lijkt me zo mooi!

  • Romy 10 november 2017 op 7:29 am - Beantwoord

   Dankje voor je tip van Münster! 🙂 En wat een mooie bestemmingen staan er op je lijstje! IJsland lijkt me ook prachtig (maar ook best koud, haha) trouwens 🙂

  • Romy 10 november 2017 op 7:30 am - Beantwoord

   Haha, ik zal je een berichtje sturen zodra je in mijn koffer kunt kruipen om mee te gaan 😛

 7. jonna@burgertrutjes 9 november 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Staan heel veel mooie bestemmingen op! Ik ben de laatste jaren meer fan van vakanties buiten Europa, ook een aanrader. Hopelijk volgend jaar weer terug naar Amerika en in het voorjaar twee weekjes chillen in Kaapverdie of een andere zonzekere bestemming. Lang leve vakantie!

  • Romy 10 november 2017 op 7:30 am - Beantwoord

   Buiten Europa zijn inderdaad ook heel veel mooie bestemmingen. Daar wil ik nog eens een apart lijstje van maken 🙂 Wat een gave reisplannen heb jij al op de planning staan! Kaapverdië, hoe gaaf is dat?! 🙂

 8. Lies 9 november 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  Ik heb ongeveer de helft gedaan van wat jij neerschrijft.
  Krakow staat hier ook hoog op het lijstje!

 9. Josephine 9 november 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Ik krijg gelijk zin in vakantie; vooral in Franse lavendelvelden en Engelse dorpjes (Devon!). Maar mag ik je trouwens ook de Schotse Hooglanden aanraden? Volledig doorweekt bij Loch Lomond staan is toch wel één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. 🙂
  Oh ja, en van de Duitse Kerstmarkten zijn die in Keulen echt het leukste! 😉

 10. Loes 9 november 2017 op 9:58 am - Beantwoord

  Wat veel toffe bestemmingen! Ik heb er heel veel van nog niet bezocht. Maar Toscane wel, want daar kom ik regelmatig! Ben dol op die regio. Enne, ik snijd mijn spaghetti regelmatig gewoon wel haha, want ik heb geen zin in geklieder.

  • Romy 10 november 2017 op 7:31 am - Beantwoord

   De Schotse Hooglanden lijken mij inderdaad ook erg mooi. Sowieso heb je in Schotland volgens mij een heel eigen en fijn sfeertje 🙂 En de kerstmarkt in Keulen lijkt me ook erg leuk! Als ik een kerstmarkt ga bezoeken, denk ik inderdaad dat het er een in Keulen wordt 🙂

  • Romy 10 november 2017 op 7:32 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige spaghettisnijder! 😉 Wat gaaf dat je regelmatig in Toscane komt. Het lijkt me echt een prachtige bestemming.

 11. Saskia 9 november 2017 op 10:04 am - Beantwoord

  Heerlijke lijst zeg! Ik zou graag een keer naar Ierland willen. En uiteraard nogmaals naar Londen. Maar ook wil ik nog eens naar een aantal Waddeneilanden. Heerlijk over het strand bij een vuurtoren lopen, lijkt me heerlijk!

  • Romy 10 november 2017 op 7:33 am - Beantwoord

   Wat een mooie reisplannen! Sowieso kan ik je Texel zeker aanraden, maar ik hoorde van anderen dat ook Vlieland en Terschelling een fijne bestemming zijn 🙂 En Londen blijft natuurlijk ook heel gaaf!

 12. Mevrouw Marloes 9 november 2017 op 10:13 am - Beantwoord

  Hahah ik ben wel in Pisa geweest, maar ik heb niet zo’n typische torenfoto gemaakt. Heb de toren wel gezien om zes uur ’s ochtends toen er niemand was (iets met beesten in het hotel dus niet kunnen slapen). Ik zou heel graag een keer naar Berlijn, Parijs, Kopenhagen, Stockholm en Oslo willen. En een keer naar IJsland/Finland en dan slapen in een iglo.

  • Romy 10 november 2017 op 7:33 am - Beantwoord

   Wat een mooie bestemmingen staan er op jouw travel bucketlist! Berlijn, Parijs, Kopenhagen en Stockholm heb ik alle vier ooit bezocht en vind ik echt aanraders. Stockholm is (zeker in de zomer) toch wel mijn favoriet daarvan 🙂

 13. Sam - singlereadytomingleblog 9 november 2017 op 10:18 am - Beantwoord

  Ik ben in september naar Auschwitz geweest, was inderdaad echt heel indrukwekkend! We gingen vooral voor het concentratiekamp zelf, maar ik moet zeggen dat Krakau me als stad ook wel echt positief verrast heeft. En jep, ik ben een van die toeristen die je beschreef in Amsterdam 😉 Al hebben we het Rijksmuseum apart gedaan denk ik, haha! Ik wil heel graag eens naar Boedapest, Sint-Petersburg en Moskou en (iets dichterbij) Rotterdam! En voor de rest is mijn backpack-wishlist ook wel eindeloos lang 🙂

  • Romy 10 november 2017 op 7:35 am - Beantwoord

   Wat een gave plekken staan er op jouw travel bucketlist! In Boedapest ben ik zelf geweest en die stad kan ik je zeker aanraden.
   Verder hoor ik inderdaad heel veel goede verhalen over Krakau. Het lijkt me heel bijzonder om een bezoek aan Auschwitz te combineren met een paar dagen in die Poolse stad.

 14. Kirsten 9 november 2017 op 10:51 am - Beantwoord

  Leuke lijst! Er staan heel wat dingen op die ik ook nog niet gedaan heb. Ik zou graag eens naar Dublin reizen en ook Schotland wil ik graag nog eens opnieuw doen. Wist je trouwens dat er een ‘echt’ kasteel van Doornroosje bestaat? Charles Perrault zou zich voor het kasteel in zijn versie van Doornroosje gebaseerd hebben op Château d’Ussé in de Loire, Frankrijk. Misschien ook eentje voor je bucket list?

 15. Anne - Ditisanne.nl 9 november 2017 op 12:03 pm - Beantwoord

  Leuke lijst! Toscane is zéker heel erg de moeite waard (zeker die pasta!).
  Auschwitz staat voor ons voor komende zomer op de lijst; ik ben afgelopen jaar voor mijn werk wel een paar keer naar Krakau geweest, maar heb met mijn vriend afgesproken om Auschwitz te bewaren tot we er samen zijn.

  • Romy 10 november 2017 op 7:36 am - Beantwoord

   Wat onwijs leuk dat er zelfs een écht Doornroosje-kasteel bestaat. Nu maak je me wel heel nieuwsgierig. Dat kasteel komt sowieso ook op mijn bucketlist te staan 🙂

  • Romy 10 november 2017 op 7:36 am - Beantwoord

   Heel bijzonder dat jullie komende zomer een bezoek aan Auschwitz willen brengen. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Volgens mij moet het heel indrukwekkend zijn om daar rond te lopen.

 16. kaylin 9 november 2017 op 12:44 pm - Beantwoord

  Griekenland, Scandinavië en Kroatië staan hoog op mijn verlanglijstje. In Londen ben ik al tweemaal geweest maar ik zou graag nog eens gaan, er valt daar zoveel te zien!

  • Romy 10 november 2017 op 7:37 am - Beantwoord

   Wat een mooie bestemmingen staan er op je lijstje! En Londen blijft inderdaad ook altijd een geweldige bestemming 🙂

 17. Sandra 9 november 2017 op 1:25 pm - Beantwoord

  Haha, ik ben al op veel plekken geweest waar jij nog naar toe wilt! Waar ik zelf graag heen wil in Europa is Scandinavië, en dan het liefst naar Noorwegen denk ik. Ennnn de Lofoten! Ook ben ik Oostenrijk ook nog lang niet zat en zou daar nog veel vaker naar toe willen. Er is nog zo veel te ontdekken daar! Verder lijkt mij Tsjechië ook tof en IJsland ook. 🙂

  • Romy 10 november 2017 op 7:38 am - Beantwoord

   Wat gaaf om te horen dat je veel plekken van mijn lijstje al eens hebt bezocht! Maar zo te horen heb je ook in Europa nog steeds genoeg te ontdekken 🙂 Tsjechië vind ik zelf ook een prachtig land en IJsland is volgens mij ook ontzettend mooi. Bij IJsland is het alleen de kou die me een beetje tegenhoudt, haha.

 18. Darina 9 november 2017 op 1:37 pm - Beantwoord

  Een hele mooie lijst! Berlijn en Krakow staan bij mij ook mijn lijstje.

 19. Rosita Elise 9 november 2017 op 5:24 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst zeg Romy! Ik ga zelf naar Praag dit jaar; en misschien ook naar Krakau dat lijkt me best wel indrukwekkend.

  Liefs!

 20. Simone 9 november 2017 op 6:38 pm - Beantwoord

  Ik wil nog heel graag de rest van Griekenland zien. Ik ben al op Kreta geweest, 2x op Kos, Rhodos 2x en Parga. Maar er is nog genoeg te zien daar. En het eten is er ook zo lekker!

 21. Nikita 9 november 2017 op 7:32 pm - Beantwoord

  Veel plezier met reizen! Travel bucketlisten maken zijn ook zo leuk! De wereld ligt voor ons allemaal open, en die blogpost van jou geeft me ook reiskriebels! Je bestemmingen zijn heel herkenbaar, wil zelf ook de wereld zien. Vooral Londen allereerst, die stad lijkt me zo mooi! Ik weet niet waarom, maar ik heb er een soort binding mee. En in februari heb ik schooluitstap naar Parijs voor drie dagen! Daar kijk ik ook wel naar uit, vooral kunst en musea bezoeken gaan we doen (we zijn en blijven een creatieve opleiding). En verder wil ik gewoon de wereld ook zien (geen idee of Engeland trouwens binnen Europa ligt, sorry haha). Maar ik wil zeker ook de dingen die jij wil doen zelf ook doen, want de wereld is zo mooi en er is nog zoveel dat ik nog niet heb gezien ervan 🙂

  • Romy 10 november 2017 op 7:43 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jij zo te horen ook nog reisplannen genoeg hebt! Parijs is zo’n mooie stad. Daar ga je vast heel veel plezier beleven in februari 🙂 Engeland hoort inderdaad bij Europa trouwens en is ook een prachtig land. Ik heb dat je nog heel veel mooie plekken kunt ontdekken in je leven en daar volop van kunt genieten 🙂

 22. Jeanine 9 november 2017 op 7:48 pm - Beantwoord

  Oh wat een prachtig lijstje! Ik ben blij dat ik niet de enigste ben die nog nooit buiten Europa is geweest. Op die keer dat ik in Istanbul noodgedwongen moest landen na dan. (half Azië/ half Europa.) Ik wil ool zo graag naar het Engelse platteland en vooral ook nog eens naar Ierland. Bovendien lijkt Reykjavic mij helemaal het einde.

  • Romy 10 november 2017 op 7:44 am - Beantwoord

   Wat een mooie bestemmingen staan er op jouw lijstje! Ik ben zelf trouwens 2x buiten Europa geweest (2x naar New York), maar verder vind ik Europa ook geweldig als ik reizen maak. Er is in ons continent al zoveel moois te ontdekken.

 23. Evelyne 9 november 2017 op 7:56 pm - Beantwoord

  Ik ben in mijn leven nog maar in 3 landen geweest. Duitsland (de Moselstreek), Frankrijk (Parijs) en Nederland (Rotterdam). Ik heb een ellenlange TravelBucketList van niet alleen Europese bestemmingen, maar ik weet niet of het mij ooit lukt om die lijst af te werken. Ze is gewoon té lang 😀

 24. Irene 9 november 2017 op 9:07 pm - Beantwoord

  Mooie lijst! Ik ben ook niet zo’n reizer. Vind het wel fijn als de natuur mooi is! Mooie uitzichten, lief stadje er bij. De enige landen die écht op mijn lijstje staan zijn Noorwegen, Ierland en Schotland. En dan ook Amerika en Canada. En Ijsland. Niet allemaal Europa dus.

  • Romy 10 november 2017 op 7:44 am - Beantwoord

   Beter een te lange dan een te korte lijst met mooie bestemmingen, toch?! Ik hoop dat je in je leven heel wat van die mooie reisplannen kunt waarmaken 🙂

  • Romy 10 november 2017 op 7:45 am - Beantwoord

   Wat een mooie bestemmingen! Amerika en Canada lijken mij allebei ook geweldig trouwens. Ik ben wel twee keer in New York geweest, maar ook andere plekken in Amerika lijken me heel erg gaaf.

 25. Lilian 9 november 2017 op 9:30 pm - Beantwoord

  Wij moeten eigenlijk ook een keer naar Auschwitz als geschiedenissitebeheerders. Polen is sowieso erg interessant (en ook mooi, schijnt)

  En m’n man wil graag op een cruise en ik heb met hem afgesproken dat de enige cruise die ik doe voor mijn 60e, een cruise langs de Noorse fjorden is 🙂

  • Romy 10 november 2017 op 7:45 am - Beantwoord

   Wat een geweldig plan, die cruise naar de Noorse fjorden. Dat moet een prachtige reis worden! En de luxe cruisereizen naar het zonnige zuiden komen dan vast na je 60e nog wel een keer 😉

 26. Kim 9 november 2017 op 10:41 pm - Beantwoord

  Hele mooie bestemmingen! Ook veel herkenbare!

 27. Laetitia 10 november 2017 op 10:26 pm - Beantwoord

  Aantrekkelijke lijst! Heel veel heb ik ook op de mijne staan. Venetië vind ik echt een plek waar ik nog een keer heen ‘moet, dat lijkt me zo bijzonder! Verder ben ik fan van de Scandinavische en Britse landen, in mijn jeugd al veel geweest maar ben er absoluut nog niet uitgekeken. Auschwitz zou ik denk ik niet kunnen, daar ben ik te gevoelig voor. Ik ben bijvoorbeeld op de stranden van Normandië geweest en een Amerikaanse begraafplaats. Of naar kamp Westerbork met school. Ik kom er ziek vandaan, kan daar niet tegen. Maar vind het wel heel belangrijk dat mensen naar die plekken blijven gaan om de herinnering in stand te houden!

  • Romy 11 november 2017 op 1:23 am - Beantwoord

   Venetië staat ook heel hoog op mijn lijstje. Het lijkt me zo geweldig om die stad eindelijk eens in het echt te zien. Ik kan me trouwens wel voorstellen dat je van plekken als een concentratiekamp of een begraafplaats echt een brok in je keel kunt krijgen. Het lijkt mij ook heel erg heftig om Auschwitz te zien, maar toch vind ik het iets wat ik eens in mijn leven wil hebben gedaan.

 28. Wendy (B) 12 november 2017 op 11:26 am - Beantwoord

  Stockholm, Liverpool, Dublin, Edinburgh, Valencia,…
  En ga zo maar door!

  • Romy 12 november 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Wat een mooi lijstje! Zelf ben ik naar Stockholm en Valencia geweest en beide steden kan ik je zeker aanraden 🙂

  • Wendy (B) 13 november 2017 op 7:23 pm - Beantwoord

   Valencia ben ik kort geweest maar wil er zeker eens terug.
   Ziet er een toffe stad uit en er is kust.
   Stockholm is misschien voor 2018…

 29. Anna 13 november 2017 op 1:36 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen welke bestemmingen er nog op je lijst staan! Ik wil nog heel graag naar Valencia, Sardinie, Zweden, Lanzarote, Ijsland en Griekenland. Qua Europese steden die ik voor de tweede keer wil bezoeken zijn dat Lissabon, Kopenhagen en Boedapest. En mijn meest favoriete Europese stad is Praag, daar ben ik al zo’n 20 keer geweest, maar ieder jaar begint het te kriebelen om daar weer naartoe te gaan. Dit jaar is het mij helaas niet gelukt, hopelijk volgend jaar weer!

  • Romy 13 november 2017 op 6:20 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat je al zo vaak naar Praag bent geweest! Dat blijft ook wel echt een geweldige stad 🙂 En je hebt hele gave steden op je lijstje staan. Lissabon en Boedapest wil ik ook heel graag nog een tweede keer bezoeken. Valencia kan ik je ook echt aanraden. Vooral het Turiapark daar vond ik echt geweldig 🙂

 30. Odetta 3 december 2017 op 11:10 am - Beantwoord

  Kopenhagen, Stockholm, Normandië, Sevilla, de kust van Almalfi, Boedapest, Ierland, Schotland, een hippiemarkt op Ibiza bezoeken. etc.

 31. Vivian 17 januari 2018 op 3:00 pm - Beantwoord

  Oohh, heerlijk lijstje! Pisa vonden wij – behalve dan de toren – erg tegenvallen, maar Venetië is absoluut prachtig! Veel van deze plekken staan ook nog op mijn lijstje, zoals Zweden en Noorwegen. Een keertje de verschillende Waddeneilanden bezoeken lijkt me ook erg leuk!

  • Romy 17 januari 2018 op 7:34 pm - Beantwoord

   Ik hoor inderdaad wel vaker dat in Pisa eigenlijk vooral de toren leuk is en dat er verder niet zo veel te beleven is. Venetië lijkt me dan wel weer echt geweldig 🙂