albert heijn overblijvers vega box

Review Albert Heijn Overblijvers Vega Box (+ de inhoud van 4 boxen)

 • 12 oktober 2022
 • 19 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Wauw! Toen ik hierover hoorde, ging mijn koopjesjagershart (qua boodschappen dan) een stuk sneller kloppen. Albert Heijn heeft onlangs een eigen boodschappenbox tegen voedselverspilling in het leven geroepen. Zoiets als de Too Good To Go-boxen, maar dan anders. Je kunt kiezen tussen de Bakkerij Box, de Verrassingsbox en de Vega Box. Van die laatste werd ik een heel blije boodschappenmeid. Ik laat me graag verrassen door een box met spotgoedkope boodschappen, en krijg dan natuurlijk het liefst alleen vega-producten mee naar huis. Was het net zo fantastisch als het klinkt? Kijk mee naar mijn review over de Albert Heijn Overblijvers Box (van 4 boxen) en oordeel zelf.

Wat is de Albert Heijn Overblijvers Box?

Voedselverspilling voorkomen is belangrijk én hip. Steeds meer supermarkten maken er werk van, en daarvan maak ik dan weer dankbaar gebruik. Ik ben zelf fanatiek gebruiker van de Too Good To Go-app, en dan met name voor de Groente- en Fruitbox van Lidl en voor de pindakaasbox van De Pindakaaswinkel (helaas alleen verkrijgbaar bij de pindakaasmakerij in Aalsmeer). Toen ik door Evelien (dank je voor de tip!) werd getipt dat er ook Albert Heijn Overblijvers-boxen bestaan, zat ik de volgende ochtend al klaar om er één te bestellen. Dit moest ik proberen.

Wat het is? De Albert Heijn Overblijvers Box is een box met versproducten uit de supermarkt die bijna over de datum gaan. Je kunt ze daarom voor een klein prijsje (€ 2,95 of € 4,95) kopen. Voor dat geld krijg je een box die een stuk meer waard is dan wat je ervoor betaalt. In de box kan van alles zitten; je weet dus pas bij het ophalen met wat voor boodschappen je naar huis gaat.

Drie soorten Overblijvers Boxen

Er zijn drie verschillende Albert Heijn Overblijvers Boxen:

 1. De Vegetarische Box: een box met alleen maar vegetarische producten (o.a. zuivel, vleesvervangers, kant-en-klaarmaaltijden, gesneden groenten of sausjes). Deze box kost € 4,95 en heeft een totale waarde van minimaal € 14,95.
 2. De Verrassings Box: een box waarvan de complete inhoud een verrassing is en waar ook vlees of vis in kan zitten (en verder ook zuivel, kant-en-klaarmaaltijden, groenten, sausjes, etc.). Ook voor deze box betaal je € 4,95 voor een inhoud die minstens € 14,95 waard is.
 3. De Bakkerij Box: een box met versproducten van de bakkerij (o.a. brood, gebak, cake of koek). Hiervoor reken je € 2,95 af. De producten zijn samen minimaal € 8,95 waard.
albert heijn overblijvers vega box

Hoe bestel je de Albert Heijn Overblijvers Box?

Daarvoor moet je de Albert Heijn-app hebben. Als je die op je telefoon hebt staan, is het heel simpel:

 • In het scherm ‘Mijn Albert Heijn’ zie je bovenaan ‘Overblijvers’ staan.
 • Klik daarop en krijg zo verschillende Albert Heijn-winkels bij jou in de buurt te zien.
 • Zie direct bij welke Albert Heijn-filialen je nog boxen kunt bestellen.
 • Klik op jouw Albert Heijn en kijk dan of de box van jouw keuze er nog is.
 • Reserveer de box direct via de app.
 • Dan kun je de Overblijvers Box die avond ophalen bij het filiaal. Bij “mijn” Albert Heijn kan dat tussen 18.00 uur en 20.00 uur, maar de tijd verschilt per Albert Heijn.
 • Aan de servicebalie swipe je de box en betaal je hem.

Tip: neem je eigen tas mee, want je krijgt geen tas bij de box cadeau (wat natuurlijk een goed teken is met het oog op verspilling voorkomen).

Hoe laat staan de boxen online?

Ik weet niet precies hoe laat de boxen online komen in de app. Maar zelf heb ik tot nu toe nog geen enkele keer misgegrepen als ik de box ’s ochtends vroeg bestelde. Dus ik zou zeggen: probeer het in de ochtend. Dan heb je de meeste kans.

Overigens biedt niet elk AH-filiaal Overblijvers Boxen aan. Ik ga er zelf ook voor naar een ander filiaal (aan de andere kant van het dorp) dan waar we normaal onze boodschappen doen.

Wat zit er in de Verrassings Box?

Bij mijn eerste bestelling was ik zó enthousiast om de Albert Heijn Overblijvers Box te proberen dat ik zowel een Vegetarische Box als de Verrassings Box bestelde. Bart eet wel vlees, dus met een enkele vleesverpakking in zo’n box weten we ook wel raad.

Wat erin zat? Dit:

review albert heijn overblijvers verrassingsbox

Helaas bleek de Verrassings Box geen groot succes. In elk geval niet voor ons als niet-grootverbruikers van vis. Er zaten namelijk drie grote verpakkingen met vis in. Zelf eet ik geen vis en Bart eet het wel – dus de vis is wel opgekomen – maar je doet hem er zeker geen groot plezier mee. Verder zat er nauwelijks iets vegetarisch in de box, dus veel hadden we daar niet aan. Dat bleef dus bij één keer bestellen.

Gelukkig namen we van dat Albert Heijn-bezoekje ook een box mee waar we een stuk blijer van werden: de Vegetarische Box. Die box stelde ons zéker niet teleur.

Wat zit er in de Albert Heijn Overblijvers Vegetarische box?

Nou, van de inhoud van de Vegetarische box werd ik me een partij blij. Ik kom elke keer glunderend de Albert Heijn uit. We hebben tot nu toe vier dozen vol vegetarisch lekkers besteld en ik was keer op keer enthousiast. Natuurlijk zaten er weleens een paar producten in waar we minder mee hadden, maar het meeste was voor ons heel bruikbaar. ]

Oordeel zelf! Dit is de inhoud van de vier boxen die wij bestelden:

albert heijn overblijvers vega box

Box 1: veel groenvoer én een megapak shoarma

De eerste box was voor ons meteen een schot in de roos. Bart slaakte een enthousiaste kreet bij het zien van de vegan shoarma. Die kopen we eigenlijk nooit, maar volgens Bart is deze vegan variant zelfs lekkerder dan echte shoarma. De volgende dag improviseerde ik dan ook een shoarma bowl in elkaar: iets wat we normaal niet snel op ons weekmenu zetten, maar wat heel lekker bleek.

Verder zat er een maaltijdsalade met couscous en falafel in de box. Wat een mazzel! Ik ben normaal niet zo van de kant-en-klaarmaaltijden, maar dit is er net eentje die perfect in mijn straatje past. Ik at hem die avond op met wat extra groenten en een zelfgemaakte dressing (in plaats van die uit het pakje) erbij en was er zeer over te spreken. Lekker makkelijk koken voor een keer!

Verder zaten er alleen maar producten in de box die we goed kunnen gebruiken. De snoepgroenten kun je prima door je groentenwok gooien en de voorgekruide bakaardappeltjes vind ik perfect voor als je even geen avondeetinspiratie hebt.

Kortom: heel blij mee! Het enige minpuntje dat ik kan bedenken, is dat een deel van de spinazie er niet meer heel best uitzag. Maar de andere producten waren allemaal nog prima te eten. Veel van de boodschappen kon ik drie dagen later nog steeds gewoon gebruiken.

albert heijn overblijvers vega box
Albert Heijn knoflookpuree

Box 2: hapklare spullen & houdbare producten

Deze Albert Heijn Overblijvers Box was een vreemde eend in de bijt. Er zat knoflookpuree bij die nog 3 maanden goed is, de woksaus is nog een maand houdbaar en ook de geitenkaas konden we nog 1,5 week gebruiken. Gek dat die producten in de box belanden! Ons hoor je niet klagen natuurlijk. Daardoor hoefde het tenminste niet zo snel op te zijn.

De knoflookpuree blijkt trouwens echt een uitkomst. Je kunt het gebruiken in plaats van geperste of gesneden knoflook. Superhandig! Ik pak hem er – als ik eraan denk – graag bij als ik aan het koken met knoflook ben. De woksaus met sesam en soja bleek ook erg lekker. Normaal zou ik woksausjes zelf maken. Maar voor zo nu en dan is zo’n kant-en-klaar potje heel handig. Als je een woksaus koopt, kan ik deze zeker aanraden.

Verder zaten er twee kant-en-klaardoosjes bij. Eén was gevuld met couscous, groenten en geitenkaas; de ander met alleen maar groenten. Ik pikte de geitenkaas eruit en gebruikte de doosjes beide voor een avond met kliekjes op het menu. Heel goed te doen! Het enige waar we ons niet echt raad mee wisten, was het doosje met zeekraal. Iemand nog tips voor geniale dingen die je daarmee kunt maken?

Maar al met al kregen we zeker waar voor ons geld wat mij betreft. Normaal zou je voor de knoflookpuree, de woksaus en de aardappeltjes bij elkaar al zo’n € 4,95 betalen.

albert heijn overblijvers vega box
Albert Heijn vegan grillworst

Box 3: de XXL-doos met fantastisch vegan nieuws

Wauw! Van alle boxen was deze mijn grote favoriet. Oké, er zat witlof in en daar ben ik geen fan van. Maar die konden we prima doneren aan de cavia van mijn ouders, die er een paar dagen van gesmuld heeft. Verder vond ik deze box mega-goed gevuld. Ik was vooral blij verrast door de vegan boterhamworst van Quorn en de vegan grillworst van Albert Heijn-huismerk. Dat zijn twee producten die ik niet snel zelf zou kopen, maar waar ik wel heel nieuwsgierig naar was. De grilworst bleek mega-lekker. Die zou ik zeker vaker kopen. Ook de boterhamworst vond ik absoluut goed te eten. Niet per se mijn soort broodbeleg, maar wel heel leuk om een pakje van te proberen!

Verder was de ovensnack (wraps met vega-gehakt, groenten en bonen) een lekkere speciale lunch en voelden de ovenaardappeltjes als een feestmaal op een doordeweekse dag. Ideaal dat je ze alleen maar even in de oven hoeft te schuiven! De champignonburger is een vega-burger die ik zelf ook regelmatig koop, dus ook die was heel welkom. En zakjes met groenten komen hier ook altijd wel op. Met de brioche maakten we mijn vader blij en zo was de box alweer snel leeg.

Overigens zaten ook in deze box een paar producten die nog een tijdje houdbaar zijn. De Quorn-boterhamworst was bijvoorbeeld nog 2 weken houdbaar, de brioche nog 3 dagen en de champignonburgers nog een week.

albert heijn overblijvers vega box

Box 4: vegan kaas, vage melkdrankjes en een vega-avondmaaltijd

Het komt niet vaak voor dat ik nul zin heb om te koken. Maar vrijdag had ik – na een drukke werkweek – zo’n avond. De buddha bowl in de box kwam als geroepen. Ik viste de avocadosaus en het kleine beetje kaas eruit (avocado vind ik niet lekker en kaas vermijd ik vanwege lactose-intolerantie) en gooide er wat cashewnoten en vegan feta bij. Was een heerlijke maaltijd! Zoals ik al zei ben ik meestal geen fan van kant-en-klaar-maaltijden. Maar die in de Albert Heijn Overblijvers Vega Boxen zijn tot nu toe prima te doen. Je kunt er ook altijd je eigen ding van maken door bijvoorbeeld de dressing te vervangen of extra ingrediënten toe te voegen.

Ook los van de buddha bowl zat er genoeg lekkers in de box. We hadden dankzij het doosje met pureersoep met weinig moeite (alleen de groenten even koken en pureren) soep op tafel staan. Handig! De vegan cheddarkaas was ook zo’n plantaardig ding dat ik eens wilde proeven (bleek, mits je ‘m smelt, goed te eten!) en de groenten en salade komen ook prima op hier thuis. Alleen de Nestea Fusion-drinks waren geen groot succes. Bart proefde ze vol goede moed, maar was geen fan. Toen ik aan de geur snuffelde, snapte ik die afkeer wel. Yuk! Dat zou mijn kopje (latte) thee ook niet zijn.

Ook deze box vond ik geslaagd. Ik vind het vooral leuk dat er producten in zitten die wel mijn smaak zijn, maar die ik niet snel zelf zou meenemen. Zo ontdek je nog eens wat!

review albert heijn overblijvers 4

Review Albert Heijn Overblijvers Vegetarische Box

Daar heb je vast na het lezen van dit artikel al wel enig idee bij. Ik ben mega-positief over de inhoud. Sowieso vind ik het top dat Albert Heijn een speciale Vegetarische Box heeft uitgebracht. Daar kunnen veel supermarkten nog een voorbeeld aan nemen, want via Too Good To Go kun je bij bijna geen enkele winkel voor vegetarische boxen kiezen. Bij Albert Heijn nu dus wel! Verder vind ik dat je echt waar voor je geld krijgt. Ik weet zeker dat elk van de boxen hierboven een waarde van méér dan € 14,95 heeft. Alleen al de Buddha Bowl in de laatste box zou normaal minstens € 7,00 kosten.

De producten zijn vaak nog wel een paar dagen goed. Een enkele keer zitten er producten in die nog wel heel lang houdbaar zijn. Geen idee wat die in de box doen, maar handig is het wel.

Het meest enthousiast ben ik over de variatie in de boxen. Elke keer zaten er weer heel andere producten in, en het waren ook bijna altijd wel bruikbare producten. Oké, de matcha-thee was ronduit smerig en met de zeekraal wist ik weinig creatiefs te fabriceren. Maar verder kon ik overal wel iets mee. De groenten zouden we zelf ook kunnen kopen, de vleesvervangers passen allemaal in mijn straatje en zelfs over de maaltijdsalades was ik te spreken. En als het producten waren die ik zelf niet zou kopen, dan vond ik het wel heel leuk om ze te testen. Ik werd heel blij van mijn “gedwongen” vegan experimentjes, bijvoorbeeld in de vorm van vegan grillworst, wraps bij de lunch of gekruide aardappeltjes in plaats van gewone piepers. Zo proef je nog eens wat!

Kortom:

Al met al ben ik mega-verrast. De Verrassings Box zou ik niet aanraden aan vegetariërs of mensen die weinig vlees of vis eten. Maar de Vegetarische Box is wat mij betreft een dikke hit. Zorg wel dat je koelkast leeg is voordat je de box bestelt en dat je menu voor die avond nog niet vaststaat, want je hebt er in één klap een hoop boodschappen bij om mee te koken! Wij halen de box vaak op voordat we weekboodschappen doen en stemmen dan de boodschappen op de inhoud af. Ik vind het helemaal prima om een keer een salade als avondeten te eten omdat die in de box zit. En als we ergens echt niet enthousiast over zijn, dan kan weggeven altijd nog. Zelfs de witlof is dankzij kleine Puck – de cavia van mijn moeder – goed terechtgekomen.

Ik zou zeggen: reserveer eens een box en ontdek of het wat voor je is. Ons ding is het zéker! Ik vind de boxen nog een stuk beter dan veel Magic Boxen in de Too Good To Go-app.

Kende jij de Albert Heijn Overblijvers al?

Overblijvers Vega Box

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 12 oktober 2022 op 8:01 am - Beantwoord

  Wat zit er veel in! Ik zou zelf voor de verrassingsbox zijn gegaan, maar houd helemaal niet van vis. Als ik dit zo zie, zou voor mij een vega-box ook veel beter zijn. Ik snap wel dat je dit al gelijk een paar keer besteld hebt. Ziet er fantastisch uit!

 2. Darina 12 oktober 2022 op 8:29 am - Beantwoord

  Een mooie box. Ik ga zeker ook eens kijken of het me lukt er eentje te bemachtigen! En dan de vega variant 🙂

 3. Daenelia 12 oktober 2022 op 9:09 am - Beantwoord

  Ik snap dat dit voor sommige mensen echt een uitkomst is en dat als je van verrassingen houdt, dat dit hartstikke leuk is. Maar als ik naar de inhoud kijk zie ik alleen maar dingen die eigenlijk nooit in mijn boodschappenmandje komen en die ik dus alsnog moet weggeven of … weggooien. Het is vrij veel bewerkt eten, voor mij. Alles zit in plastic verpakt. Dat betekent al dat het een ‘beetje bewerkt’ is. En ik ben niet heiliger dan de paus: ik ben gek op de kant en klare maaltijdsalades. Maar die falafel laat ik juist altijd staan omdat ik de dressing niet lekker vind én hij is me te calorierijk (en ja: dat is helaas voor mij een ding. De samenstelling van voedingsmiddelen vs hoeveel energie het mij oplevert.).
  Om voedselverspilling aan mijn kant te voorkomen, is het beter als ik die pakketten niet bestel. Want de helft zou zo in de afvalbak gaan en dat is niet de bedoeling.

  • Karin 21 november 2022 op 7:31 pm - Beantwoord

   Deze ervaring heb ik ook, artikelen zonder gezonde voedingswaarde en geen groente of fruit. Kwaliteit valt tegen, grote doos donuts 🙄 die volgens mij in het bakkerij pakket hoort, geen dagelijkse benodigdheden. Het blijft voor mij bij deze keer .

   • Romy 8 december 2022 op 7:51 am - Beantwoord

    Wat balen dat jouw ervaring met de doos niet zo positief was! Ik snap helemaal dat je met een donutpakket niet al te blij bent. Wij hebben zelf tot nu toe, op één doos na, altijd positieve ervaringen gehad. Maar ik heb wel gehoord dat de inhoud best wel kan variëren per filiaal. Dus misschien heb je net bij jouw filiaal niet zoveel succes.

 4. Ida 12 oktober 2022 op 9:09 am - Beantwoord

  Leuke boxen! Ik had er nog nooit van gehoord, dus bedankt! Ik ga er binnenkort ook eens eentje bestellen.

 5. Melanie 12 oktober 2022 op 12:53 pm - Beantwoord

  Ik bestel ze ook wel eens. Wij eten (weinig maar wel eens) vlees dus dat komt wel op als het er in zit. Alleen zuivel gebruiken we niet, maar dat zat er tot nu toe nooit in. Krijgen we het wel een keer dan is manlief de sjaak vrees ik voor hem (hij is de enige die zuivel verdraagt, en wie weet, misschien is ie er wel een keertje blij mee zelfs). Zeekraal is overigens erg lekker in een salade met quinoa en granaatappel.

  • Romy 7 november 2022 op 8:01 am - Beantwoord

   Leuk dat jij ook weleens Overblijvers-boxen bestelt! En grappig, ik geef zuivel ook altijd weg aan mijn vader of aan Bart. Gelukkig komt het bij hen altijd wel op 😉

 6. Christel 12 oktober 2022 op 3:23 pm - Beantwoord
  • Romy 7 november 2022 op 7:59 am - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt heerlijk. Dank je voor de tip 🙂

 7. Lisa 13 oktober 2022 op 6:47 am - Beantwoord

  Die zien er goed uit! Fijne review. Ik ga deze zeker ook proberen. Ik vind het nu al jammer dat ik voor de komende dagen al eten heb.

 8. Maaike 13 oktober 2022 op 10:41 pm - Beantwoord

  Dat ziet er nog best goed uit!! 🙂

 9. Katrien 14 oktober 2022 op 9:37 am - Beantwoord

  Zeekraal kan je heel eenvoudig wokken in wat olie. Kruiden hoeft eigenlijk niet want zeekraal heeft op zich al een zoute smaak. Is lekker krokant en heerlijk bij een stukje vis of te combineren met rijst of couscous, …

 10. Aukje 15 oktober 2022 op 6:31 am - Beantwoord

  Ik zag ze inderdaad al in de app, maar had het nog niet geprobeerd. Bij ‘onze’ Albert Heijn is de ophaaltijd ook van 17.00 tot 18.30 uur, wat niet altijd een heel handige tijd is. Maar wel erg fijn dat er een vega-optie is.

 11. Marjan 16 oktober 2022 op 9:43 am - Beantwoord

  Ik heb laatst de vega box en de bakkery box geprobeerd. Beide keren haalde het de 14,95 of 8,95, zoals de Albert Heijn belooft, bij lange na niet.
  Vega pakket was nog geen 13 euro kwam ik thuis achter. Toen ze me een week later een bakkerij’pakket'(1 appeltaart en 1 verpakking koekjes) van net 8 euro gaven heb ik er toch maar iets van gezegd. “Dit is wat we over hebben” zei de dame in eerste instantie. Uiteindelijk heb ik er nog wel wat bij gekregen.

  De pakketten die ik van jou zie zijn een stuk rijkgevulder in ieder geval. Wellicht probeer ik het vega pakket nog eens, maar ben niet enorm enthousiast. Misschien eens een andere Albert Heijn proberen.

  • Romy 7 november 2022 op 7:58 am - Beantwoord

   Wat jammer zeg dat jouw boxen zo karig gevuld waren! Het zal waarschijnlijk (helaas) verschillen per Albert Heijn of per medewerker. Ik heb tot nu toe altijd (meer dan) waar voor mijn geld gekregen bij AH. Maar bij Hoogvliet heb ik ook weleens een Too Good To Go-box ontvangen die bij lange na niet aan de waarde kwam. Toen heb ik er ook wat van gezegd en iets bij gekregen.
   Inderdaad, misschien kun je eens naar een andere Albert Heijn gaan. Wie weet krijg je daar wel een beter gevulde box 🙂

 12. Marjolein 20 november 2022 op 6:57 pm - Beantwoord

  Ben een grootte fan van de verrassingsbox. Maar vorige keer zat er al geen zuivel, vis, vlees of iets dergelijks in. Vandaag kreeg ik alleen Vega dingen. Ben nog terug gegaan om te vragen of dit het goede pakket was. Antwoord was dat je krijgt wat over is. Maar dan kan ik net zo goed een Vega bestellen die ik niet wil. Ook kwam ik niet aan de 14.95. Jammer ga het niet meer doen.

  • Romy 8 december 2022 op 7:57 am - Beantwoord

   Wat gek inderdaad dat er bij de verrassingsbox alleen vega-producten zaten! Ik zou daar zelf als vegetariër wel blij van worden, maar snap heel goed dat je daar niet op zit te wachten als je bewust niet de vega-box neemt.
   Je kunt trouwens altijd teruggaan naar de klantenservice als de box niet aan de waarde komt. Ik heb dat ooit bij Hoogvliet gedaan met een Too Good To Go-box en zij deden daar totaal niet moeilijk over en gaven meteen wat extra producten mee.

 13. Carol 19 februari 2023 op 1:41 am - Beantwoord

  I have tried 3 times. Collected at 20.00 all being the day of collection. To late to cook for dinner that evening. All with 35% stickers. Some even with the day before. Chicken had to throw away the next day. Fruit salad also no longer good. Salad box no longer fresh.
  Veg packets that were also old.
  As I said I tried 3 times never again.

Recente blogs

Fotografie: oefenen met witbalans en scherpte-diepte

6 november 2016|Lifestyle|

Het is vandaag weer tijd voor een update van mijn vorderingen bij de fotografiecursus die ik volg. Ik blijf het heerlijk vinden om met mijn camera te experimenteren. Jarenlang heb ik de handmatige stand op mijn camera angstvallig vermeden, maar inmiddels begin ik in te zien hoe fijn het is om alles zelf in te stellen. De afgelopen weken oefende ik verder met scherpte-diepte en licht en probeerde ik verschillende soorten witbalans uit.

7x Wat ik leerde van mijn eerste baan?

6 juli 2018|Carrière en ondernemen, Persoonlijk|

22 mei 2017. De eerste werkdag bij mijn allereerste baan. Na een paar jaar in de collegebanken verscheen ik - een masterpapiertje rijker - in een net colbertje op mijn allereerste werkdag op kantoor. Er ging een wereld voor me open met collega's die een stuk ouder zijn, maar ook een wereld met KPI's, een bedrijfscultuur, personeelsfeesten, netwerkborrels, persoonlijkheidstesten en alles erop en eraan. Omdat ik over een maand hier de deur achter me dichttrek voor een nieuwe uitdaging, sta ik stil bij wat ik heb geleerd van mijn eerste baan. Deze 7 lessen leerde ik over mezelf én over het werkzame leven.

Verhuizen met een kat, hoe pak je dat aan? (onze 12 tips)

16 januari 2024|Lifestyle|

"Verhuizen met een kat, hoe doe je dat?" Het is een vraag waar ik maanden geleden al de nodige Google-zoekacties op losliet. Ik speurde het hele internet af naar verhuizen-met-een-kat-tips, vroeg mede-kattenbaasjes om advies en keek er meerdere YouTube-video's over. Zelfs het verhuisbedrijf trakteerde ons op tips om het verkassen voor onze pluizenbol minder stressvol te maken. Achteraf hebben alle aanpassingen goed uitgepakt bij ons. Twee dagen later liep Pippa al blij het hele huis te ontdekken. Ik ben zeker geen kattenexpert. Maar na al mijn avonden googelen en ervaringen uitwisselen deel ik graag een paar tips waar andere verhuizende kattenbaasjes misschien iets aan hebben.